💠#سخن_بزرگان
🔹نوش جانت، باز هم بخور!
«ما حاجآقا بزرگِ کنگاور در کرمانشاه را دیدیم. این مرد بزرگ یک عمر برای مردم، پدر مهربان بود. مردم هم او را میپرستیدند.
یک عربدهکشی در کنگاور که همه او را میشناختند، شراب میخورد، مستِ مست میآمد در خیابان، عربده میکشید. رسیده بود به حاجآقا بزرگ، گفته بود: «حاجی! میدونی! خوردم... اونقد خوردم دارم میمیرما... بازم میخوام بخورما...»
حاجآقا بزرگ چه میگوید؟ اگر اشاره میکرد تکهتکهاش میکردند. گفت: «نوش جانت! بازم بخور... بعد بیا دو رکعت نماز هم بخون...»
مست بردش مسجد، حالا در کنگاور که مردم همه متّقی و اهل نماز شب، دیدند یک لات عربدهکشی را آورده مسجد، حاجآقا بزرگ او را آورده، چه میشود گفت؟! سرش را دم حوض شست، تمیزش کرد، آوردش و گفت نماز بخوان. اینجور مردم را هدایت میکردند».
📖@moogharrabon
🔸 #عکسنوشت
💠 اهمیت نیت
«النِّيَّةُ أَفضَلُ مِنَ العَمَل»؛ #نیّت افضل از عمل است. نیت که درست باشد، همهچیز درست میشود. اگر میخواهید عالِم شوید الآن به خودتان نگاه نکنید که زخمی هستید؛ درست میشود. کارهایتان را درست کنید. امیرالمؤمنین فرمودند: اگر مستحبات را نمیتوانید انجام دهید، محرمات را ترک کنید و #با_قدرت به دهان نفس بزنید. اگر به سوی الطافی که خدا به ما داده برویم دیگر شیطان نمیتواند ما را در راه حرام بکشاند. روایت میفرماید: اگر در راحتی و سختی به یاد خدا باشید، خداوند کمکتان میکند.
📖@moogharrabon
#فاطمیه
#مصائب_غسل_و_دفن
#نشر_حداکثری_مصائب_فاطمیه
آجرک الله یا صاحب الزمان
🩸فاطمهاش را به خاک سپرد ... در حالی که هنوز خون تازه از پهلویش میآمد...
در نقلی آمده است:
🥀 روز بعد از شهادت صدیقه کبری سلاماللّهعلیها، جناب مقداد با عمر درگیر شده و به او گفت:
📋 مٰاتَتْ اِبنةُ رَسولِ اللّه و الدَّمُ يَنزِفُ مِنْ جَنبِها بِسَبِبِ ضَربَةِ سَيفٍ و سَوطٍ ضَرَبتَها أنتَ...
▪️دختر رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به شهادت رسید در حالی که از پهلویش به سبب آن ضربهای که تو با شمشیر و تازیانه بر او زدی، خون تازه جاری بود...
📚 کامل بهائی {تعریب} ، ج١ ص۳۹۶
🔖 و وقتیکه برای نبش قبر به اطراف قبر مطهر صدیقه کبری سلاماللّهعلیها آمدند، در آنجا جناب «عقیل» هم با عمر درگیر شد و به او گفت:
📋 ضَرَبتُمُوها بِالأمسِ و خَرَجَتْ مِنَ الدّنيا وَ ظَهرُها مُدمَیٰ
▪️ {شمایی که اکنون آمدهاید تا بر جنازه مطهرش نماز بخوانید،} همین دیروز بود که آن مظلومه را کتک میزدید! او در حالی از این دنیا رفت که پهلویش خونآلود بود ...
📚کامل بهایی{تعریب} ، ج۱ ص۳۹۷
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت ششم
📚 عنوان: مخاطب دعوت بعثت پیغمبر صلاللهعلیهوآله چه کسانی بودند
📖 تفسیر سوره جمعه
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_جمعه
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌درگذشت آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی
🔹 سید محمدرضا گلپایگانی ۸ ذیقعده ۱۳۱۶ ق دربخش گوگده گلپایگان چشم به جهان گشود. پدرش سید محمد باقر امام، عالمی معروف به زهد و تقوا بود. علوم دینی را در اراک و قم نزد اساتیدی چون حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزای نایینی، سیدابوالحسن اصفهانی و آیت الله بروجردی گذراند. بزرگانی همچون مرتضی مطهری، سید اسدالله مدنی، محمد مفتح و نیز آیات عظام مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و جعفر سبحانی از جمله شاگردان ایشان بودند.
🔸 آیت الله گلپایگانی پس از فوت آیت الله بروجردی در سال ۱۳۴۰ در جایگاه مرجعیت تقلید شیعیان قرار گرفت. ایشان از شیخ عبدالکریم حائری اجازه اجتهاد و از شیخ عباس قمی اجازه روایت داشت.
🔹 آیت الله گلپایگانی حکومت پهلوی را نامشروع میدانست و از حامیان امام خمینی (ره) در مبارزه با رژیم شاه بود.
🔸از جمله خدمات فرهنگی و اجتماعی این مرجع عالیقدر: تاسیس بیمارستان، دارالقرآن، مدارس علمیه، مجمع جهانی اسلامی درلندن و موسسه خیریه حضرت ولیعصر (عج) می باشد. از ایشان تالیفات بسیاری به جا مانده که موضوعات فقه، قواعد فقهی، فقه استدلالی، فقه فتوایی، سرگذشتنامه و شعر را دربرمیگیرد.
🔹آیت الله سید محمد رضا گلپایگانی سرانجام پس از طی دوره کوتاه بیماری در ۱۸ آذر ۱۳۷۲ دار فانی را وداع گفت و در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه علیهاالسلام به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۸
#سید_محمد_رضا_گلپایگانی
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تودهنی حجه الاسلام حامد کاشانی به حجاب استایلها که با دروغهاشون جیب مردم بدبخت رو میزنن
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نماز باید بوی شیعه بده
🎙حجت الاسلام دانشمند
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 سزاوارترین علم
🎙️حجت الاسلام #عاملی
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬ویژگیهای خوب دنیا
🎙️ آیت الله #جوادی_آملی
📖@moogharrabon
آنی کـه زصبح خنده بـر لـب دارد 🌸🍃
بـر قلب کسان بـذر محبت کـارد 🌸🍃
هر روزبخند و شـاد باش
ای دوست
بگذار جهان بر تـو محبت آرد🌸🍃
دوستان مهربانم
صبحتون خوش و خرم 🌸🍃
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
✍️امیرالمؤمنین علیه السلام:
📩مبادا خانواده ات و دوستدارانت، به واسطه تو، بدبخت ترين مردمان باشند!
📚غررالحكم، حدیث 10199
📖@moogharrabon
💠#سخن_بزرگان
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸مراقبت نسبت به عادت کودک به برهنگی🔸
آیا شما به بچهای که تکلیف ندارد، اجازه میدهید سیگار بکشد؟ میگویید: نه، عادت میکند و بزرگ که شد، سیگاری میشود. پس معلوم میشود که در همان دوره هم ممنوعیتهایی وجود دارد. اجازه میدهید هروئین بکشد؟ بعضیها بچههایشان را با یک پیراهن رکابی بیرون میآورند. وقتی هم که به آنها تذکر میدهی، میگویند: هنوز مکلف نشده! آقا! آیا اگر به برهنه بودن عادت کرد، بعد از اینکه مکلّف شد، حیا یکدفعه وارد وجودش میشود؟ نه، انسان همانطور که شهوت دارد، ضدشهوت هم دارد؛ شهوت را با حیا مهار میکنند. هر صفتی یک مکمل و یک نگهبان دارد؛ اما ما چون نمیفهمیم، اهمیت نمیدهیم. بیایمانی از همین سهلانگاریها شروع میشود؛ از همین اهمیت ندادنها آغاز میشود. ایمان هم از همین اهتمامها شروع میشود.
📖 راه رشد، جلد چهار، صفحه ۸۱
📖@moogharrabon
‼️ حکم انجام مجدد اجزاء نماز
🔷 اگر در یکی از اجزای نماز پیش از وارد شدن به جزء بعدی، شک کند و آن را انجام دهد، سپس معلوم شود که آن را دوبار به جا آورده، چنانچه آن جزء از ارکان نماز نباشد، نمازش باطل نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۹
📖@moogharrabon
#فاطمیه
#مصائب_غسل_و_دفن
#نشر_حداکثری_مصائب_فاطمیه
آجرک الله یا صاحب الزمان
🩸ای زهرای من! اگر میگذاشتند، بر سر قبر مطهّرت، «معتکف» میشدم...
در روایتی حضرت مولانا سیدالشهداء علیهالسلام فرمودند: وقتی که امیرالمؤمنین علیهالسلام مادرم را به خاک سپرد، این جملات را بر لب مبارکش جاری نمود:
📋 وَ لَوْ لَا غَلَبَةُ الْمُسْتَوْلِینَ لَجَعَلْتُ الْمُقَامَ وَ اللَّبْثَ لِزَاماً مَعْکُوفاً وَ لَأَعْوَلْتُ إِعْوَالَ الثَّکْلَی عَلَی جَلِیلِ الرَّزِیَّةِ
▪️اگر غلبه یافتن افرادی که بر ما مستولی شدهاند، نبود (و با ماندن من در اینجا، از محل قبر مطّهرت با خبر نمیشدند)، بر خود لازم میدانستم که همینجا اقامت گزیده و معتکف گردم و برای این مصیبت بزرگ، نظیر زن جوان مُرده ناله و فریاد میکردم.
📚الکافی،ج۱ص۴۹۵
✍ آه یا امیرالمؤمنین...
انگار همانگونه که مقرّر شد دخترتان زینب سلاماللّهعلیها، زینت و زیور شما باشد، مقدّر هم شد که مصائب شما را نیز به ارث ببرد...
شبیه این جملات جگرسوز شما را، زینب کبری سلاماللّهعلیها هم با بدن بیسر برادر فرمود ... همان ساعت دردناکی که مقاتل نوشتهاند:
📜 اِعَتَنقَتْ زَينبُ أخاها، و وَضَعَتْ فَمَها عَلَى نَحرِهِ، و هِيَ تُقَبّلُهُ، و تَقُول:
▪️زینب کبری سلاماللّهعلیها آمد و پیکر بیسر برادر را در آغوش گرفت؛ لبهایش را گذاشت بر حلقوم بریدهٔ اباعبدالله علیهالسلام؛ آن جا را میبوسید و میفرمود:
📜 «اَخی لَوْ خُیِّرْتُ بَیْنَ الرَّحیلِ وَ الْمُقامِ عِنْدَکَ لاَخْتَرْتُ الْمُقامَ عِنْدَکَ وَلَوْ اَنَّ السّباعَ تَأْکُلُ مِنْ لَحْمی».
▪️ای برادرم! اگر مرا بین سکونت در کنار تو (در کربلا) و بین رفتن از اینجا، مخیر میکردند و میگذاشتند، سکونت همراه تو را بر میگزیدم، گرچه درندگان بیابان گوشت بدنم را بخورند.
📚معالی السبطین ج۲ ص۵۵
📖@moogharrabon
💡 #سواد_خانواده | چگونه با دخترم رفیق صمیمی باشم؟
🔻دکتر نصیر عابدینی، از روانشناسان حوزوی در گفتوگو باحوزه:
◻️ متاسفانه فرهنگیهایی داریم که اصلا پشتوانه ندارند.
وقتی ارتباط پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله با دخترهای خودشان و حتی ارتباط اولیای الهی با دخترهای خود را میبینیم، متوجه میشویم که اصلا این طور فرهنگهای امروزی با فرهنگ مذهبی و حتی ملی ما فاصله زیادی دارند.
◻️ در مشاوره ها توصیه میکنم، به خانم خودتان بگویید «دوستت دارم».
مرد یا شوهر محترم میگوید که این کار را نمیتوانم انجام دهم؛ راهکار این افراد این است که روزانه صد بار کلمه دوستت دارم را همراه با اسم خانمشان با تسبیح بگویند.
◻️یکی از تفاوتهایی که مقام معظم رهبری با خیلی از بزرگواران دارند این است که با همه مشغلههای رهبری برای تک تک بچهها وقت میگذارند.
میبینیم که آسیبهایی که در برخی از فرزندان مسئولین است در این بزرگوار نیست.
◻️بهترین وقت گذاشتن هم زمانی است که دخترخانم شما در ماشین کنار شماست، در هر فضای خلوت دختروپدری نباید چیزی دال بر بازخواست و امر و نهی یا تذکر باشد. چراکه در این کار، اضطراب شالوده بدن دختر را میگیرد.
◻️بنابراین فضا باید کاملا خنثی و مثبت باشد؛ یعنی با دخترم در مورد پینک پنگ یا وزن کیف، مدل وکیفیت کفش یا مدل روسری و جوراب با هم صحبت کنیم.
◻️خیلی از مواقع پدری که ابوالمشاغل است، وقتی با فرزند خود دو کلمه حرف خنثی بزند، انگار همه دنیا را به این فرزند دادهاند.
📎 متن کامل مصاحبه
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖌 جلسات تفسیر رهبر معظم انقلاب
📍قسمت هفتم
📚 عنوان: ضرورت حفظ روح انقلابی برای گسترش اسلام
📖 تفسیر سوره جمعه
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سوره_جمعه
📖@moogharrabon
📌 درگذشت حاج رحیم ارباب
🔹 آیتالله رحیم ارباب مشهور به حاج آقا رحیم ارباب در سال ۱۲۵۹ شمسی در حومه اصفهان به دنیا آمد. اجداد او از اعیان و بزرگان منطقه خود بودند و از این رو به ارباب شهرت داشتند. او تا آخر عمر در اصفهان زیست و از عرفای مشهور آن دیار است.
🔸 وی ادبیات فارسی و صرف و نحو را در کودکی خواند. پس از کوچ خانوادگی به اصفهان، بقیه مقدمات و سطوح را در اصفهان آموخت. او جز چند سفر زیارتی، تمام عمر خود را در اصفهان مشغول تحصیل و تدریس علوم اسلامی بود.
🔹چهرههای مشهور در انقلاب اسلامی ایران، از جمله: شهید بهشتی، شهید مفتح، شهید مطهری، ملاهاشم جنتی (پدر آیت الله جنتی) و دیگر علمای بزرگ از شاگردان ایشان بودند.
🔸خاطرات و روایتهای بسیاری درباره ویژگی های اخلاقی او ذکر شده است. جذبه معنوی او، همگان را به تکریم و تعظیم وا میداشت و سخنان کوتاهش هر کسی را به قبول و اطاعت ترغیب میکرد. هرگز با هیچ کس، با لحن تند و خشن سخن نمیگفت و همه را با لفظ آقا یا خانم صدا می زد.
🔹وی در جریان استقلال الجزایر در سال ۱۳۴۲، فتوایی برای کمک به مسلمانان الجزایر و علیه دولت فرانسه صادر کرد. شهید مرتضی مطهری، او را از علمای طراز اول در فقه و اصول و فلسفه و ادبیات عرب و قسمتی از ریاضیات قدیم دانسته است. این عالم نستوه سرانجام در ۱۹ آذر ۱۳۵۵ درگذشت و پیکرش در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۹
#حاج_رحیم_ارباب
📖@moogharrabon
📌 درگذشت آیت الله محمد یزدی
🔹 آیت الله یزدی، در سال ۱۳۱۰ در اصفهان به دنیا آمد. تحصیلات حوزوی را نزد پدر خود شروع کرد و دروس سطح را در اصفهان به پایان رساند. سپس به قم آمد و از محضر اساتیدی چون مرتضی حائری یزدی، علامه طباطبایی، بروجردی، اراکی، شاهرودی و امام خمینی (ره) بهره برد.
🔸 وی از امام خمینی اجازه اجتهاد دریافت کرد. برخی از آثار او عبارتاند از: «ترجمه قرآن کریم»، «گمشده شما»، «پاسخ تهمتهای مردوخ»، «حسین بن علی را بهتر بشناسیم» و چندین کتاب ارزشمند دیگر.
🔹وی یکی از چهرههای شناخته شده جمهوری اسلامی ایران بود که فعالیتهای اجتماعی و سیاسی گستردهای در قبل و بعد از انقلاب اسلامی داشت. قبل از انقلاب به عنوان یکی از مبارزان و فعالان سیاسی با حکومت پهلوی شناخته میشد که به دلیل سخنرانیها و افشاگریهایش، بارها تبعید و زندانی شد.
🔸او بعد از انقلاب نیز مسئولیتهای فراوانی را به عهده داشت که برخی از آنها عبارتند از: «ریاست دفتر امام خمینی»، «نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی»، «ریاست در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری»، «عضویت در شورای نگهبان»، «ریاست قوه قضائیه»، «نمایندگی مجلس شورای اسلامی».
🔹ایشان در ۱۹ آذر ۱۳۹۹ دار فانی را وداع گفت و در حرم حضرت معصومه علیهاالسلام به خاک سپرده شد. آیتالله خامنهای در پیامی، ایمان راسخ به مبانی انقلاب و استقامت در این راه و غیرت دینی و انقلابی را از نشانههای بارز این عالم مجاهد برشمردند.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۱۹
#محمد_یزدی
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬کاری کنیم امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به ما افتخار کند
🎙️حجت الاسلام #مومنی
📖@moogharrabon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬اثر عجیب تقوا
🎙️آیت الله #جوادی_آملی
📖@moogharrabon
ســلام صبحتون زیبـا🌸
🌸صبحتون به شادی
💓و پـراز عطر دعـا
🌸روزتـان را به شکرانه
💓هرآنچه خدا داده آغاز کنید
🌸الـهـی
💓حـال دلتـون خـوب
🌸لحظه های عمرتون شیرین
💓کارتون پـر رونق و سـایـه
🌸زندگیتون خوشبختی باشـه
📖@moogharrabon
💠#حدیث_روز💠
✍️امام علی علیه السلام:
🔹«هرگاه خبرى را شنيديد آن را براى پايبندى و عمل فرا گيريد نه براى بازگويى؛ زيرا راويان علم بسيارند و پايبندان آن اندك».
🔹«اعْقِلوا الخَبرَ إذا سَمِعْتموهُ عَقلَ رِعايَةٍ لا عَقلَ رِوايَةٍ، فإنَّ رُواةَ العِلمِ كَثيرٌ و رُعاتَهُ قَليلٌ».
نهج البلاغه، حكمت ٩٨
📖@moogharrabon
💠#سخن_بزرگان
آیت الله بهاءالدینی:
ما تجربه زیادی به دست آوردهایم و وجدان نمودهایم که برای رهایی از مشکلات راههایی است که بهترین آنها که خود ما حس کردهایم و به کمک آنها به حاجتهایمان رسیدهایم، چهار چیز است:
نذر کردن گوسفند برای فقرا
خواندن حدیث کساء به طور پی در پی
پرداختن صدقه
ختم صلوات
📚 آیت بصیرت، ص 68
📖@moogharrabon
🔻 #مستحبات و #مکروهات را بشناسیم...
🔴 ثواب نماز مرد زن دار
▫️أَبِي ره قَالَ حَدَّثَنِي سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ حَكِيمٍ عَنْ عَبْدِ اَلْحَمِيدِ عَنِ اَلْوَلِيدِ بْنِ صَبِيحٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: رَكْعَتَيْنِ يُصَلِّيهِمَا مُتَزَوِّجٌ أَفْضَلُ مِنْ سَبْعِينَ رَكْعَةً يُصَلِّيهِمَا غَيْرُ مُتَزَوِّجٍ.
🔻وليد بن صبيح گويد امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
دو ركعت نماز كه مرد زن- دار بخواند افضل از هفتاد ركعت نماز مرد بى زن است.
📚 ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص ۴۰
📖@moogharrabon
✅حتی یکبار هم به من، تو نگفت!
✍همسر شهید بهشتی میگوید: چیزی که در بیست و نه سال زندگی مشترکمان دیدم ملایمت و صبر ایشان بود. در کارهای خانه به من کمک میکردند، در خرید لوازم مورد نیاز، رسیدگی به باغچهها و بعضی وقتها شستن ظروف آشپزخانه مشارکت داشت.
مطلبی که هیچ گاه از یادم نمیرود احترام او نسبت به من بود و در مقابل من هم حرمت ایشان را رعایت میکردم، در سراسر زندگی حتی یکبار هم به من تو نگفت!!
📖@moogharrabon