بقره 186.mp3
3.31M
🌸 #هر_روز_یک_آیه_یک_نکته
🔊 بشنوید | شرح یک آیه از قرآن کریم با بیان آیت الله حائری شیرازی
💎 إذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ💎
#ماه_رمضان
@haerishirazi
" دو بیت منسوب به امامعلی (ع) "
وفدتُ علی الکریمِ بغیر زاد
من الحسناتِ والقلب السلیم
و حملُ الزّاد اقبح کلّ شی ء
اذا کان الوفودُ علی الکریم
ترجمه: بدون رهتوشهای از نیکیها و قلب سلیم به درگاه خدای کریم وارد شدم و برداشتن توشه زمان وارد شدن به محضر شخص بزرگوار، زشتترین چیزهاست.
یکی از گونههای ادبیات که میتوان آن را مرز آثار عامه و ادبیات دینی دانست، اشعار نوشته شده بر سنگهای مقابر است.
دو بیت منسوب بالا شاید مشهورترین ابیات عربی پر انعکاس بر سنگ قبرهای گورستانهای شیعی باشد که بهویژه در سدههای اخیر، در ادبیات عامهی اغلب اقلیمها کاربرد داشته؛ هرچند به دلایل مختلف فرهنگی و زبانی، در بیش از نیمقرن اخیر، از نگاشتن آن بر سنگهای مقابر کاسته شده است.
در سنگهای مقابر کهن و محلی شیراز چون دارالسلام و خاک مصلا و حتی مقابر دارالرحمه و محلات پیرامون و مقابر حرم امامزادگان نیز، این دو بیت بهفراوانی بازنمود یافته است.
بر اساس روایتهای تاریخی و مذهبی، بهویژه نقلهای موجود در کتابهای تاریخ شیعه و آثار حدیثی و همچنین تذکرهها و کتابهای رجال، این دوبیت را امامعلی(ع) پس از مرگ سلمان با حرکت انگشت بر خاک گور او نگاشته و به همین دلیل، در ادبیات شیعی، این بیت کاربردی خاص یافته است.
پ.ن: سنگ قبر شیخ محمدجعفر محلاتی، آستان مقدس علی بن حمزه(ع)
@mmparvizan
گاهی ما آدمها درست مثل همین سبزههای سفرهی هفتسینِ رها شده، بیتفاوتیم. هر کدام از سبزه.ها در خیالشان حتما با رویایی از دانههای خواب بیرون آمدهاند: سبزههای عاشق، سبزههای سرگردان، سبزههای بیعاطفه، سبزههای مهربان، سبزههای تنها، سبزههای فضول، سبزههای بیاحساس، سبزههای همیشه شلوغ، سبزههای علاف، سبزههای معتاد، سبزههای ریاکار، سبزههای ترسو، سبزههای شاد، سبزههای پژمرده و در نهایت همگی سبزههای ناکام در مسیر رود... با دیدن این همه سبزه بزرگ و کوچک سرگردان رها شده در آب عمیقا به فکر فرو رفتم که راستی در مسیر رود زندگی من چگونه سبزهای هستم؟ آیا به رویایی که با خیال آن سر از دانه بیرون آوردهام خواهم رسید؟ نمیدانم. دوست من امسال و این ماه، سال و ماه نو شدن است. آینه من باش و به من بگو در نگاه تو، من چگونه سبزهای هستم؟
معصومه مرادی
لطف بزرگی به من میکنی اگر در ترسیم مسیر پیشرویم در آستانهی چهلسالگی همراهم باشی
نوازش می کند با حرفهایش
تمام کودکان کوچه ها را
درخشان میکند با تابش خود
شبانه آسمان کوچه ها را
به دست ساز باران می نوازد
برای زندگی هر روز آهنگ
به همراه قلم موی عدالت
به تاریخ امیران می زند رنگ
شبیه رعد و برقی تیز و برّان
هراسان میکند شبرنگ ها را
به قلب بادها می تابد و بعد
پر از جان می کند گلسنگ ها را
خدا در خانه اش با شاپرک ها
برایش شعری از ایثار خوانده
علی با قصه ی بی انتهایش
درون دفتر تاریخ مانده
#معصومه_مرادی
#شعر_آیینی
#شعر_نوجوان
@moradimasoome
👨🏻🏫 *کار مربی بیدار کردن فطرت است*
کار مربی بیدار کردن فطرت است. موقعیتی باید فراهم کرد تا فطرت آزاد شود. با فراهمشدن موقعیت، *فطرت* خودش دنبال دین میرود و به آن اشتها پیدا میکند.
🔖 علمای اخلاق اینطور تربیت میکنند که برای واعظ درونیِ فرد احترام قائلاند و او را مَحرم میدانند. استاد اخلاق، خود را هیچکاره میداند و معتقد است واعظ درونی باید درست شود. *استاد یک روز هست و روز دیگر نیست، باید آن چیزی که در درون فرد است، درست شود!*
💡 پس *شیوهٔ تربیت این است که واعظ درونی بهگونهای احیا شود.* روش پیامبر این بود که در اصحاب، واعظ درونی را بیدار میکردند و فرد را به دست او میسپردند.
📚 تربیت دینی کودک
👤 آیةالله محیالدین حائریشیرازی
#تربیت_دینی
#تربیت_کودک
@yarestankoodakestan
yarestankoodakestan.ir
هنر یکی از مهمترین شاخههای درخت تنومند رسیدن به خداست و شعر از اثرگذارترین میوههای شاخه سبز و سرخ هنر است. آیه آخر سوره شعرا مهمترین ویژگی شاعران مورد تایید خداوند را برشمرده است: شاعرانی که در راه آزادی قلم بزنند جایگاهشان در نشر مفاهیم عمیق انسانی مشخص است و ستودهاند.
إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَذَكَرُوا اللَّهَ كَثِيرًا وَانْتَصَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ ﴿۲۲۷﴾
دشمنی با صهیونیستها از بنمایه های شعر پایداری است که همواره مورد توجه شاعران آزاده بوده است.این کتاب به بررسی شعرهای شاعران ایرانی و عرب با موضوع قدس پرداخته است. در این کتاب می توانیم نمونههای خوبی از شعر پایداری را بخوانیم.
#پیشنهاد_کتاب