🔴🔶 قرنطینه و روانشناسی زن و مرد
دیشب یکی از دوستان در یکی از پیام رسانها، خبر از راهاندازی سامانهای از سوی سازمان بهزیستی کشور داد تا افراد با مراجعه به این سامانه، وضعیت روانشناختیشان را در ایام بحران کرونا ارزیابی کنند تا اگر در این مدت قرینطینه خانگی دچار آسیبهای روانی و اجتماعی شدند به آنها کمک شود یا ازاین آسیبها پیشگیری کنند. احساس کردم خوب است در این ایام که زنان و مردان در کنار یکدیگر در خانه هستند و چه بسا مشکلاتی در روابطشان پدید آمده باشد، بنده نیز به سهم خود چند جملهای در باره اینکه چرا بعضی از همسران در این ایام ممکن است روابطشان دچار آسیب بشود، سخن بگویم.
یکی از اهدافی که برای ازدواج معمولاً گفته میشود رسیدن زن و مرد به آرامش در کنار یکدیگر است. قرآن کریم در سوره روم آیه 21 به این مطلب اشاره میکند و از عبارت «لتسکنوا الیها» به معنای رسیدن به آرامش، استفاده میکند. اما راستی چرا بعضی از زن و مردها وقتی ازدواج میکنند این طعم آرامش را نمیچشند و در کنار یکدیگر حس خوبی ندارند یا اگر در آغاز، زندگی خوبی را داشتند، پس از مدتی آرامش خود را از دست میدهند و مدام آرزو میکنند ای کاش از این تجربهها نکرده و گول این وعدهها را نخورده بودیم.
این روزها که ویروس مرموز کرونا زن و مردها را در کنار یکدیگر نشانده، ممکن است هر یک از آنها، از رفتار و گفتارهای همدیگر خسته شده باشند و ناراحتیها و کدورتهایی میانشان به وجود آمده باشد. بد نیست مروری بر رمز و راز این ازدواجهایی که به سکونت و آرامش منتهی نمیشوند داشته باشیم و بینینم پاسخ این سئوال که چرا برخی همسران از روابط خوبی برخوردار نیستند و درکنار یکدیگرآرامش لازم را به دست نمیآورند، چیست؟.
یکی از علل را میتوان آشنا نبودن همسران از تفاوتهایی دانست که میان هر یک از زن و مرد وجود دارد. زن و مردی که بدون آگاهی از ویژگیها و روحیات متفاوت یکدیگر اقدام به ازدواج میکنند، خیلی زود از این اقدام خود پشیمان میشوند. همانگونه که یک جهانگرد اگر بدون تحقیق کافی در باره تاریخ، پیشینه، حالات، تحولات، زبان، فرهنگ و سبک زندگیِ مردم کشوری که قصدِ سفر به آنجا را دارد، تصمیم به مسافرت بگیرد خیلی زود پشیمان میشود و از سفر خود هیچ لذت و استفادهای نخواهد برد، زنان و مردانی هم که بدون آشنایی درست از روانشناسی زن و مرد پیوند ازوداج را برقرار بکنند، از زندگی در کنار یکدیگر لذت نخواهند برد و از انس و آرامشی که از این سفر زندگی، انتظارش را میبرند، محروم خواهند شد. به لطف حضرت حق، بنا داریم در آینده، سلسله مباحثی را در موضوع «تحکیم روابط همسران از طریق آگاهی از تفاوتهای زن و مرد» تقدیم حضور شما عزیزان کنیم.
حسن سراجزاده
عضو هیئت علمی پژوهشکده الهیات و خانواده
#متن_نوشت
#پژوهشکده_الهیات_و_خانواده
@taghcheh1399
تحول روابط خوب به روابط عالی ۱.m4a
3.24M
🔴🔶تحول روابط خوب به روابط عالی شماره۱
#پادکست
#به_یاری_خدا_کرونا_را_شکست_میدهیم
#گروه_تبلیغی_ترنج
#taghcheh1399
🔴🔶بازی شماره 49
نام بازی:آب شوید-یخ شوید
شرح بازی:کودکان باعلامت شروع مربی قدم زدن راآغازمی کنند.مربی نام سوره ی موردنظرراباصدای بلنداعلام می کند.سپس می گوید:(آب شوید!)کودکان همانندجریان آب حرکت کرده وهمزمان باآن سوره ای راکه مربی عنوان کرده تلاوت می کنند.سپس مربی می گوید(یخ شوید!)کودکان درهرحالتی که هستندساکت وبدون حرکت می ایستند.اگرکودکی درحال حرکت وخواندن باشدازبازی خارج می شودودرمرحله ی بعدی بازی مربی نام سوره ی دیگری رابرده واعلام می کندآب شوید!کودکی که بازنده شده دوباره دربازی شرکت کرده وآن سوره راهم تلاوت می کند.
#معرفی_بازی
#گروه_تبلیغی_ریان
@taghcheh1399
🔴🔶عسی ان تکرهوا شیئا و هو خیر لکم .....
این روزها به دلیل خانهنشینی، چنان که افتد و دانی، فیلم زیاد تماشا میکنم؛ و در این میان فرصت میکنم فیلمهائی را ببینم که سالهاست میخواهم ببینم؛ ولی حال و حسش پیدا نمیشود. در گذر این فیلم دیدنها گذارم میافتد به فیلم جدیدی به نام «1917» که داستانی است از جنگ جهانی اول و از آنجا منتقل میشوم به به فیلم «دانکرک» و «نجات سرباز رایان» در جنگ جهانی دوم. در این فیلم دیدن و فرصت بسیار برای اندیشه، نکاتی در ذهنم میگذرد که گاهی مرا به آینده بسیار امیدوار میکند و یکی همین حال بد ماست با این ویروس منحوس و آیهٔ قرآن که میگوید « كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ ۖ وَعَسَىٰ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ ۗ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»
بسیار میشنویم که بعد از جنگ جهانی دوم، این بحران بزرگترین بحرانی است که گریبان بشر را به صورت جمعی گرفته است و در گذشته هم زیاد میشنیدیم که جنگ جهانی سوم در راهست. بیشتر آنچه با خودمان میاندیشیدیم جنگ جهانی سوم از جنس جنگی بین دو کشور یا چند کشور بود و نه این که موجودی که حتی به چشم دیده نمیشود یک طرف قرار گیرد و همهٔ دنیا در طرف دیگر. این هم جنگ سوم جهانی: ویروس کرونا در یک طرف و دوست و دشمن در طرف دیگر و عاجز از فهم روش مقابله با آن.
از جنگهای اول و دوم جهانی خاطرات تلخ زیادی حتی در ذهن ما کسانی است که آن را نه تنها ندیدهایم؛ بلکه دست کم تولدهایمان نیز پنجاه یا شصت سال پس از آن زمان بوده است. جنگهای جهانی پر است از خاطراتی از کشتار و بیرحمی و بیچارگی و آوارگی. دو جنگ خانمان برانداز جهانی اول و دوم به گواه بعضی از آمارها جمعاً تا یکصد میلیون کشته بر جای گذاشت و این تازه غیر از آمار کسانی است که مجروح و معلول شدند و یا آواره از خانه و کاشانهشان. داستان این دو جنگ،داستانی است پر آب چشم که شاید یادآوری آن نیز برای بسیار چندان آسان نباشد.
اما آنچه تاکنون از این جنگ کمتر شنیدهایم، پیشرفتهائی است که در حوزهٔ فناوری و علوم در طی این دو جنگ و خصوصاً جنگ جهانی دوم رخ داد. پیشرفتهائی که بسیاری از آنها زندگی بشر را به شکل امروزی آن که می شناسیم، شکل داده است. اشاره به چند مورد از آنها شاید بد نباشد، فناوریهائی که از جملهٔ آنها میتوان به فناوری جنگافزارها، وسائل حمل و نقل، ارتباطات وغیره اشاره کرد.
بعضی از این فناوریها خصوصاً، با وقوع جنگ تحولی ریشهای یافتند، شاید یکی از آنها را بشناسیم و از پیشرفت آن چندان دل خوشی هم نداشته باشیم، انرژی اتمی و کاربرد آن در ساختن بمب؛ ولی این فناوری یکی از آنهاست و اینجاست که باز هم بدیها، طنطنهٔ بیشتری نسبت به خوبی دارند. آنچه کمتر از آن میشنویم پیشرفت فناوری پزشکی و علوم کامپیوتر بود که هر دو در زمان جنگهای جهانی پیشرفتهای زیادی یافتند و اساساً اختراع چیزی که امروزه به نام علوم انفورماتیک و کامپیوتر میشناسیم، معلول جنگ جهانی دوم بود. بسیاری از روشهای جراحی، کشف نحوهٔ تولید آنتیبیوتیکها، استفاده از داروهای جدید، استفاده از قطعات فلزی در ترمیم شکستگیها همه جزء پیشرفتهای پزشکی این دوران بودند.
اما این حرفها چه ربطی به قصهٔ ما در این جنگ جدید جهانگیر دارد؟ به راستی هیچ کداممان نمیدانیم که این جنگ چه مدت ادامه خواهد داشت، یک ماه، یک سال یا مانند جنگ جهانی اول، چهار سال یا جنگ جهانی دوم، شش سال. اما آنچه میتوان از آن مطمئن بود آن است که دنیا پس از این جنگ، دیگر دنیائی که ما قبل از آن میشناختیم، نخواهد بود. پیشرفتهای پزشکی و دیگر پیشرفتها را کنار بگذارید. مردم دوران پساجنگ جهانی سوم که قدرت پوشالی انسان را در مواجهه با چنین موجود ریزنقشی دیدهاند، انسانهائی خواهند بود به مراتب نزدیکتر به خداوند، معنویتر، باتوکلتر و بیشتر مراقب خودشان، اطرافیانشان و محیط زیستشان. جنگ با این موجود برای ما فرض شده است و شاید که ما آن را خوش نداریم؛ ولی چه بسا خیر بسیار برای همهٔ نسل بشر در این جنگ نابرابر به ارمغان آید. انشاءالله.
#محمدرضا_خراسانیزاده
#جنگ_جهانی_سوم
#پژوهشکده_الهیات_و_خانواده
@taghcheh1399
🔴🔶مهارت های موثر در ایجاد خوش زبانی میان همسران
مهارت تقویت مثبت
دراین تمرین هرگاه همسر شما چیزی می گوید که احساس خوبی در شما به وجود می آورد، بی درنگ به صورت لفظی یا غیر لفظی از او قدردانی کنید.سپاسگزاری از همسر به دلیل خوش زبانی و به کار بردن مطالب مؤدبانه و دلپسند او را تشویق می کند و پس از کسب بازخورد مثبت به این نتیجه می رسد که خوش زبانی اش همواره تشویق و قدردانی همسر را به دنبال دارد. از آنجا که تشویق های بیرونی زمینه ساز رفع تندی و بد زبانی می شود، به مرور جای خود را به تشویق درونی می دهد و فرد که در می یابد خوش زبانی چه اندازه به ایجاد تفاهم میان او و همسر کمک می کند، بدون چشم داشت تشویق های بیرونی، به خوش زبانی رو می آورد و از بد زبانی می پرهیزد.
(کتاب همسران سازگار، راهکارهای سازگاری، علی حسین زاده)
#روابط_همسران
#پژوهشکده_الهیات_و_خانواده
@taghcheh1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🔶من ،کرونا و قران
🔗قسمت 4
گفتگویی ذوقی میان من و قران
خستگی این روزها رو از بدنتون بیرون میکنه
🙎♂️ و 🦠 و📖
دیدن فیلم با کیفیت بالا در طاقچه آپارات :
https://www.aparat.com/taghcheh1399
#به_یاری_خدا_کرونا_را_شکست_میدهیم
#گروه_تبلیغی_حبل_المتین
@taghcheh1399
🔴🔶مهارت های مؤثر در ایجاد خوش زبانی میان همسران
تصدیق و تایید
عبارت هایی؛ نشانه تصدیق، تأیید یا موافقت با اعمال و گفتار طرف مقابل است. نمونه های آن عبارتند از: «خب»، «بله»، «درست»،«خیلی خوب»، « می فهمم»، «همین طوره» و اصواتی همچون «اهوم»
ما می توانیم در گفتگوی خود –به ویژه در مکالمات تلفنی-از این پاسخ ها زیاد استفاده کنیم. ظاهرا این پاسخ ها به این معنا هستند که گفته های طرف مقابل را به خوبی دریافت کرده ایم و به آن توجه کافی داریم.... این مهارت علاوه بر آن که نوعی پذیرش و تصدیق همسر به شمار می آید و می تواند زمینه ارتباطی کلامی مؤثرتر همسران را فراهم سازد، چنانچه پس از خوش زبانی همسر مورد استفاده قرار گیرد، می تواند به تقویت خوش زبانی آنان بینجامد.
(کتاب همسران سازگار، راهکارهای سازگاری، علی حسین زاده)
#روابط_همسران
#پژوهشکده_الهیات_و_خانواده
@taghcheh1399
تحول روابط خوب به روابط عالی ۳.m4a
4.17M
🔴🔶تحول روابط خوب به روابط عالی شماره ۳
#پادکست
#به_یاری_خدا_کرونا_را_شکست_میدهیم
#گروه_تبلیغی_ترنج
@taghcheh1399
🔴🔶صدقه و تجسم اعمال
نهج_البلاغه
🌸الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ، وَأَعْمَالُ الْعِبَادِ فِی عَاجِلِهِمْ ، نُصْبُ أَعْیُنِهِمْ فِی آجَالِهِمْ.
🔷صدقه داروى شفابخشى است و اعمال بندگان در این جهانِ زودگذر در برابر چشمان آنها در آن جهان (پایدار) است
حکمت ۷
چه خوب است در شرایط فعلی که مهمان ناخوانده"کرونا" به مملکت ما وارد شده است برای شفای بیماران و سلامتی عزیزان، اهتمام بیشتری به پرداخت صدقه نسبت به گذشته داشته باشیم تا به کمک آن هم دفع بلیات شود و هم توشه و ذخیره ای برای آخرتمان باشد
همانگونه که حضرت علی علیه السلام در کلام خود به آن اشاره کرده اند🌹
#متن_نوشت
#گروه_تبلیغی_سفیران_نهج_البلاغه
@taghcheh1399
🔴🔶عادی
کی باورش میشد؟؟
یه روزی دلمون برای خیابون هایی تنگ بشه که هر روز از کنارش می گذشتیم، ....عادی
کی باورش میشه؟
یه روز دلمون برای شلوغی شهر هایی تنگ شه که ازش فراری بودیم!
کی باورش میشه؟؟
یه روز دلمون برای مردمی تنگ شه که هر روز توی شهر راه میرن، عصبانی میشن ولی هستن!
کی باورش میشه یه روز در آرزوی بغل کردن هم باشیم، و دلتنگ روزایی که داشتیم.... عادی
ولی حالا همه چی فرق کرده، زندگی در خلوت و تنهایی... زندگی بدون همدیگه، زندگی تو شهر خلوت، و...
ما فهمیدیم که چیا داشتیم، و الان چیا رو از دست دادیم...
تازه فهمیدیم همون چیزای عادی چقدرر میتونن غیر عادی باشن، پشت هر کدومشون چقدر داستان هست، و چقدر خاطره...
عادی بود، ولی حتی همین حالا هم عادی نیست...
هیچ چیز عادی نیست...
باید قدر دونست، قدر همین عادی هایی که بهشون عادت کردیم، همینایی که یه روز میتونن غیر عادی باشن...
#داستان
#گروه_تبلیغی_عصر_انتخاب/خانم حاجیهاشمی
@taghcheh1399