7.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سی یار برای امیرالمومنین علیه السلام
@Mortezatehrani_ir
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 تزکیه؛ مقدمه معنویات
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه: اگر انسان با معنویات مانند محتوای قرآن بخواهد ارتباط پیدا کند، باید آمادگی داشته باشد؛ همانطور که کسی که میخواهد چلوکباب بخورد، هاضمه و معده او باید سالم باشد و اشتها را از دست نداده باشد تا وقتی که غذای خوب را میخورد، ضایع نشود که نفهمد چه خورده است. معدۀ سالم است که ذائقه را حفظ میکند.
✅ روح هم همینطور است و اگر آماده نباشد و آلوده باشد، امکان ندارد با توحید در آن اندازهای که برای ممکنالوجود امکان دارد بهره ببرد.
✅ به هر مقدار که خود را تزکیه کرده، از حقایق نامرئی، که یکی از آنها توحید است، میتواند بهره ببرد.
🌸 ۱۲ اسفند ۹۸
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 علاج پولپرستی
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه: اگر سؤال کنید که انسانی که خیلی پولدوست است، چه کند که مقداری از محبت به پول در دلش کاسته شود، عرض میکنم عیبها و نقایص و مفاسد دنیا و پول دنیا را ببیند.
✅ فرض بفرمایید او میلیاردها پول دارد. به چه دلیلی او میتواند اطمینان پیدا کند که از این نعمتهای دنیوی، از این غذاهای دنیا، از این میوههای دنیا، قدرت دارد که آنها را تناول کند؟
✅ مثلا، قبل از اینکه سیب را بخورد خدای متعال میتواند جانش را بگیرد. پس این سیب که یکی از نعمتهای الهی است در دنیا و به این انسان عطا شده، ولی این سیب تضمین نمیکند که مورد مصرف صاحب آن باشد.
✅ سایر نعمتها هم همینطور است. فرض بفرمایید که بهترین همسر را خدای متعال به او داده است. حالا چه مقدار میتواند از وجود و روحیات و اوصاف و فضایل این همسر استفاده بکند؟ خدا میداند.
✅ بنده خودم چند مورد سراغ دارم که ازدواجشان بیستوچهار ساعت نشد، یعنی از وقتی که -بله، این موردی که الان در ذهنم است از سادات هم بود- عقد را خواندند، بیستوچهار ساعت نشد، دو ساعت بعد قلب ایستاد و تمام شد.
🎤 سخنرانی ۱۱ آبان ۹۶
🌸 ۱۳ اسفند ۹۸
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 اثر محبت امیرالمومنین صلواتاللهعلیه
✅ سوال: با فرآیندی بعضی اشیا مانند کاغذ و لباس را عایق میکنند تا دیگر آتش آنها را نسوزاند. حال چگونه و با چه فرآیندی همۀ اعمال و رفتارِ خود را عایق کنیم تا در قیامت آن اعمال و رفتار برای ما باقی بماند و از بین نرود؟
✅ پاسخ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه:
✅ سعی کنید در هر حال مطیع اوامر حقتعالی باشید و نه متخلّف از آنها.
✅ باید به این نکته توجه داشت که آتشهای این دنیا از مصادیق رحمت و نعمتهای حقتعالی است و از آن استفادههای مختلفی میشود. اما آتش آخرت اینگونه نیست؛ «كَلَّا لَيُنبَذَنَّ فِي الْحُطَمَةِ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْحُطَمَةُ نَارُ اللَّـهِ الْمُوقَدَةُ الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ فِي عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍ»؛ چنین نیست (که میپندارد)؛ بهزودی در «حطمه» (آتشی خُردکننده) پرتاب میشود. و تو چه میدانی «حطمه» چیست؟! آتش برافروخته الهی است، که از دلها سر میزند. این آتش بر آنها فروبسته شده، در ستونهای کشیده و طولانی.
✅ افئده جمع فواد است و به معنای قلب است و منظور از قلب آن عضوی نیست که خون را پمپاژ میکند، بلکه منظور روح است.
✅ جای روح باطن است و آتش اخرت،ْ باطن را میسوزاند. اما آتش این دنیا، جایش در ظاهر است و از ظاهر تا آنجایی که قدرت داشته باشد میسوزاند و نفوذ میکند.
✅ اگر میخواهیم از آتش آخرت رها شویم، باید از باطن شروع کنیم و عایقها و موانعی برای آن ایجاد کنیم. اگر عایقها و موانعی برای آن آتش ایجاد شود، آن آتش کارآیی نخواهد داشت.
✅ یکی از آن موانع برای آتش آخرت، حُبِّ اهل بیت سلاماللهعلیهماجمعین است.
✅ رسول اکرم میفرمایند: «حُبّ عَليّ حَسَنَة لا تَضُرّ مَعها سَيِئَة وَ بُغضُ عَليّ سَيئَة لا تَنفَع مَعَها حَسَنَة»؛ دوستداشتنِ امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه حسنهای است که با آن، سیئه زیان نمیرساند و دشمنی با امیرالمؤمنین سیئهای است که با آن، حسنه سود نمیرساند.
✅ معنای این روایت این است که اگر این نورانیت در دل انسان تا لحظۀ مرگ باقی بماند و آن را به قیامت منتقل کند، این نورانیت برای آتش آخرت عایق و مانع خواهد بود. بعد از آن هم، اعمال صالحه مفید خواهد بود.
🌸 پرسش و پاسخ از آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه
🌸 ۱۴ اسفند ۹۸
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
❌تعطیلی جلسات تا انتهای سال ۹۸❌
#اعلام_برنامه
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به شیوع بیماری و احتمال زیاد سرایت تمامی جلسات تا آخر سال ۹۸ تعطیل و برای شروع مجدد در سال آتی اطلاع رسانی خواهد شد.
سلامتی و موفقیت همه عزیزان را از خداوند متعال مسئلت داریم.
@mortezatehrani
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 خطر نفوذ شیطان
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه: فاصله گرفتن از آثار اهل بیت صلواتاللهعلیهماجمعین زمینه و شاهراهی برای عوامل شیطانی در دل ایجاد میکند. ولی اگر دل از حق پُر باشد، جایی برای باطل در آن نمیماند.
✅ حضرت صادق صلواتاللهعلیه فرمود: دلهای بچههایتان را از حق پر کنید، پیش از آنکه از باطل پر شده باشد.
✅ کسی که با فرمایشات ائمه طاهرین صلواتاللهعلیهماجمعین مأنوس باشد، مگر میشود به این زودی آنچه را که در دلش جا افتاده، از او گرفت و بعد یک چیز دیگری جای آن گذاشت. بهراحتی نمیشود این کار را کرد؛ خرجش زیاد میشود؛ خرج شیطان زیاد میشود.
🎤سخنرانی ۱۲ آبان ۹۰
🌸 ۱۵ اسفند ۹۸
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 یک نکته مهم تربیتی و اثر روحی آن
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه: من مکرر این حرف را به فرزندانم گفتهام که اگر بزرگتر، پدر، مادر، استاد، یا معلم در دبستان، مربی، دستوری به شما داد و گفت: این کار را بکن و این کار را نکن، مقید باشید که سریع بگویید: «چشم».
✅ اگر «چشم» نگویید و دنبال کار بروید، آن اثر در شما به وجود نمیآید که زبان شما از آن فرمان تبعیت کند و «چشم» را سریع بگوید و بعد راه بیفتد و برود.
✅ بعضی از بچهها «چشم» نمیگویند، میروند کار را انجام میدهند. برو یک لیوان آب بیاور، میرود و آب میآورد. اما بعضیها اول سریع میگویند «چشم» و بعد میروند، آب میآورند.
بعضیها تأمل میکنند و میگویند «چشم».
✅ آثار این سه نوع عملکرد انسان در روحش مختلف است. اولین اثر مثبت و فائده مطلوب برای آن کسی است که بلافاصله اراده میکند که زبان خودش که یکی از اعضایش است، آن را استخدام میکند و اظهار اطاعت میکند و میگوید: «چشم». این از همه جلو است.
✅ کسانی که از علماء که معتقد به عالم «ذر» هستند، در «قَالُوا بَلَى»ای که ارواح در آن عالم نسبت به دعوت به توحید که شدهاند، گفتهاند که سؤال شده از آنها «أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ»؟ من خدای شما نیستم؟ گفتهاند بله. آنها مختلف هستند.
✅ بعضیها نگفتهاند؛
بعضیها گفتهاند ولی دیر گفتهاند؛
بعضیها گفتهاند و زود گفتهاند. این شد بستر. بعد از اینکه در این نشئه و در این دنیا آمدند، آثار کیفیت و «بَلَى» گفتنشان و کمیتش، اینجا معلوم میشود.
✅ منقول از سیدبنطاووس رضواناللهتعالیعلیه است که فرموده است: من «بَلَى» گفتن خودم را در عالم «ذر» یادم است که وقتی گفتند: «أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ»، من گفتم «بَلَى». این هم که سریع گفتم یا دیر گفتم، کیفیتش هم یادم است.
✅ ما در زندگیمان این اختلاف و کیفیت روحها را در افراد داریم و اینها اثر خودش را روی انسان در ساخته شدنش میگذارد.
✅ بعضیها خیلی کامل میشوند؛
بعضیها نیمهکاره میشوند؛
بعضیها بعد از هفتاد سالگی هم مثل جوانیشان هستند.
✅ اینها همهاش حساب دارد. اگر روند یک روند طبیعی باشد، به آن آثاری که عرض کردم میرسد، مگر اینکه به تور یک مربی بخورد و صاحب نفسی باشد و در او مؤثر واقع بشود و راه وی را عوض کند.
✅ بد بوده و خوب شود.
مثلا دلش سنگ بوده، رقت قلب پیدا کند؛
نفهم بوده، فهیم بشود.
✅ اینها بیحساب نیست.
🎤سخنرانی ۲۰ مرداد ۹۰
🌸 ۱۶ اسفند ۹۸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم
🔵 حسابِ دقیقِ حرکتِ معنوی
✅ آیتالله حاجاقا مرتضی تهرانی رحمتاللهعلیه: اگر (پدر یا مادر یا) مربّیای ما را صدا زد، هر یک لحظهای که ما زودتر جواب بدهیم، به مقدار همان یک لحظه در تربیت و رشد معنوی جلوتر هستیم. هر یک لحظه. منظورم از لحظه هم کمتر از ثانیه است.
✅ آنچه که معروف است و همه علماء نوشتهاند این است که در آن عالَمی که ما یادمان نیست، (ما از این عالم هم خیلی چیزی به یاد نداریم و در محفوظاتمان وجود ندارد)، که حقتعالی میفرماید: «أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ»، مربّیِ شما من نیستم؟ ربّ شما من نیستم؟ سیدبنطاووس رضواناللهتعالیعلیه فرموده است: «من به یاد دارم که چطور «بَلَی» گفتم.
✅ اهل معنا و صفای روح هم، در اشعارشان این نکته لطیف را آوردهاند؛ مقیدم که مجمل بگویم و الفاظی را هم که از آنها استفاده میکنم، الفاظی است که امکان سوءاستفاده از آن برای کسی نیست.
✅ شاید ده سال پیش، من به جوانی گفتم که اگر پدرت شما را صدا کرد، هر لحظهای که شما زودتر پاسخ بدهی، به همان مقدار در معنویت جلوتر هستی از فرزندی که دیر پاسخ میدهد؛ دیر میگوید بله، یا نمیگوید بله.
✅ به قدری حرکت معنوی در این جهان حسابش دقیق است، که اگر انسان توجه به این نکته داشته باشد، تعجب نمیکند که چرا
بعضیها بهتر هستند؛
بعضیها بدتر؛
بعضیها روحشان لطیف است؛
بعضیها روحشان خشن است؛
بعضیها اخلاقشان جاذبه دارد؛
بعضیها ندارد.
✅ اینها همهاش حساب دارد.
🎤 سخنرانی ۵ آبان ۹۰
🌸 ۱۷ اسفند ۹۸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
May 11
34.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا 13 رجب روز پدر نامیده شد؟