يكي از بزرگترين اشتباهات پدر و مادر اين است به فرزندشان اجازه دهند طرف يكی از والدين خود را بگيرد، ميان والدين خود پادر ميانی كند، يا نقش دوست، مشاور، يا مادری را به عهده بگيرد.
پدر و مادر بايد به فرزندشان اين پيام را بدهند كه "من ميتوانم از خودم مراقبت كنم." تو نبايد طرف من يا پدرت را بگيری و در اختلافات ما دخالت كنی.
هرگز نباید بدی همسر خود را به فرزندتان بگویید چون که فرزند شما از نظر امنیت روانی آسیب میبیند.
❤️❤️❤️
🌺«خود رای» شدن نوجوانان نتیجه رفتارهای متضاد والدین
هماهنگ نبودن والدین در نحوه رفتار با نوجوان: در بعضی خانواده ها، والدین در تربیت نوجوان شان یک صدا نیستند. یعنی رفتار پدر و مادر با نوجوان شان شبیه هم نیست. در این خانواده ها نوجوان راه خودش را می رود و پدر و مادر هم به فکر مشکلات خودشان هستند.
در این حالت والدین و فرزندان فقط یک «هم خانه بودن» را در کنار یکدیگر تجربه می کنند. در این خانواده ها به جای این که والدین در رفتار با نوجوان شان وحدت رویه داشته باشند، خود نوجوان موضوع اختلاف می شود. مثلا مادر می گوید فرزندش اصلا این کار را انجام ندهد و پدر اصرار می کند که نوجوان حتما باید این کار را انجام دهد و نوجوان هم کاری را که دوست دارد، انجام می دهد. این موارد دست به دست هم می دهد تا نوجوان احساس آرامش نکند و به دوستان نامناسب پناه ببرد. اگر در یک خانواده بین اعضای خانواده، احترام متقابل برقرار باشد، نوجوان کمترین خطر را احساس می کند و در نتیجه رفتارهای پر خطر او هم به کمترین میزان ممکن کاهش می یابد.
❤️❤️❤️
☘🌹برای مردم زندگی نکن!
تباه میشوی …
غمگین ترین آدم ها
کسانی هستند که
برداشتِ دیگران
برايشان زیادی مهم است …☘🌹
❤️❤️❤️
چرا کودکان بهانه گیری می کنند؟
😒😒بهانه گیری های کودکان که اصولا با جیغ و گریه همراه است را می توان به توفان های تابستانی تشبیه کرد – ناگهانی و ناخوشایند. یک دقیقه شما و فرزندتان در رستوران نشسته اید و خوشحال در حال غذا خوردن هستید اما یک دقیقه بعد، ناگهان کودک ناله می کند و با تمام وجود جیغ می کشد که مثلا نی نوشابه اش خم شده است. اصولا کودکان یک تا سه سال بسیار بهانه گیر هستند.
شاید تصور کنید در حال پرورش کودکی زورگو هستید. اما امیدوار باشید که این اقتضای سن کودکان است و آنها در نتیجه ناامیدی های خود بهانه گیری می کنند. انسان های بزرگ نیز در نتیجه ناکامی های خود لجوج و بهانه گیر می شوند چه برسد به کودک دو یا سه ساله که هنوز خیلی چیزها را نمی داند.
برخی از کارشناسان این بهانه گیری های خسته کننده را به مشکلات مهارت های زبانی کودکان نسبت می دهند. کودکان در این سن معنی بیشتر کلمه هایی که می شنوند را درک می کنند اما نمی توانند آنها را درست و کامل بیان کنند. در نتیجه، وقتی کودک نمی تواند منظور خود را توضیح دهد ناامید می شود و جیغ کشیدن و بهانه گیری را آغاز می کند.
🌺🌺چگونه می توان بهانه گیری را کنترل کرد
* 😊کنترل خود را از دست ندهید
بهانه گیری کودکان واقعا آزار دهنده است. علاوه بر جیغ زدن و غرغر کردن شاید کودک لگدپراکنی کند یا پاهایش را به زمین بکوبد، اشیا را به اطراف پرت کند، دیگران را کتک بزند یا حتی نفس خود را حبس کند تا کبود شود. تحمل و کنترل این رفتارها واقعا طاقت فرسا است اما والدین باید مطمئن باشند که حبس نفس تا مرحله کبودی نیز نوعی بهانه گیری و کج خلقی کودکانه است.
👂هنگامی که کودک در حال جیغ و داد کردن است به حرف ها و دلیل های شما گوش نمی دهد و با حالتی منفی به فریادها و تهدیدهای شما پاسخ می دهد. هرچه بیشتر سر او داد بزنید که آرام تر شود، او با صدای بلندتری جیغ می زند. در این مواقع شاید بهترین کار این است که کنار او بنشینید و چیزی نگویید. به طور کلی، بودن در کنار کودک هنگام بدرفتاری هایش روش خوبی است. کودکان خودشان هم از خشمی که دامن آنها را گرفته است می ترسند و بودن شما در کنار آنها موجب آرامششان می شود.
🚶🚶اگر تحمل بهانه گیری های او را ندارید چند دقیقه کوتاه بیرون بروید و وقتی کودک دست از گریه و جیغ برداشت دوباره به اتاق بازگردید. اگر شما آرامش خود را حفظ کنید او نیز سریع تر آرام می شود.
🎁وعده یا رشوه دادن به کودک در این شرایط نتایج خوبی در پی ندارد. بنابراین فکر این چیزها را از سر بیرون کنید. تا حد امکان به بهانه گیری های بی مورد او اعتنا نکنید تا خودش خسته و ساکت شود.
* حواستان باشد که شما بزرگ تر هستید
مهم نیست بهانه گیری های کودک شما چقدر طول می کشد، خواسته های غیرمنطقی او را پاسخ ندهید و به هیچ وجه با او بحث نکنید. به نگاه ها و تفکرات اطرافیان نیز خیلی بها ندهید. همه آنها روزی چنین تجربیاتی داشته اند. اگر در نتیجه بهانه گیری های کودک به او چیزهایی که می خواهید را بدهید در واقع به او می آموزید داد و فریاد کردن بهترین روش برای به دست آوردن خواسته هاست. این طرزفکر برای کودک شما در بزرگسالی ایجاد مشکل خواهد کرد. سعی کنید کودک به هیچ عنوان متوجه نشود که شما خودتان هم روی رفتارهایتان هنگام عصبانیت کنترل ندارید.
اگر بهانه گیری و کج خلقی کودک به مرحله ای رسید که شروع به کتک زدن دیگران، پرتاب وسایل یا جیغ های بی وقفه کرد، او را به مکانی امن همچون اتاق خواب خودش ببرید و به او بگویید چرا او را اینجا آورده اید (زیرا سارا را کتک زده ای) و کنار او بمانید تا آرام شود.
اگر در مکان عمومی هستید و کودک کج خلقی هایش را آغاز کرد سریعا آنجا را ترک کنید تا فرزندان آرام شود.
* عشق خود را به کودک ابراز کنید
هنگامی که کودک آرام است و می توانید با او صحبت کنید، او را در آغوش بگیرید و بگویید چقدر دوستش دارید. این رفتار برای کودک آموزنده است و می تواند با آرامش بیشتر در مورد کج خلقی های خود صحبت كند.
https://eitaa.com/moshaverehtolue
#خانواده_موفق
#فرزندپروری
❤️❤️❤️
به پشت سرت نگاه نکن وگرنه میمیری!
سرعت آهو 90 کیلومتر در ساعت است در حالی که سرعت شیر 57 کیلومتر در ساعت است پس چطور آهو طعمهی شیر میشود؟
ترس آهو از شکار شدن باعث میشود که او برای سنجش فاصلهاش با شیر مدام به پشت سر نگاه کند و به خاطر همین سرعتش بسیار کم میشود تا جایی که شیر میتواند به او برسد..!
یعنی اگر آهو به پشت سرش نگاه نکند طعمه ی شیر نمیشود..!
اگر آهو به سرعت خود ایمان داشته باشد همانگونه که شیر به نیرویش ایمان دارد هیچگاه طعمهی شیر نمیشود..!
این قصه خیلی از آدمها هم هست اگر به خودمان ایمان نداشته باشیم و در طول زمان همیشه به پشت سر نگاه کنیم و به مرور خاطرات گذشته بپردازیم هم از زمان عقب می مانیم و هم آینده را از دست می دهیم...
❤️❤️❤️
مديريت در تربيت پسران و دختران
از مسائل مهم در تربيت، توجه به تفاوتهاي موجود ميان دختر و پسر است. براي اينكه دختران و پسران هنگام بلوغ با مشكلي رو به رو نشوند و به تدريح با نقش خاص خود به عنوان دختر يا پسر آشنايي يابند، بايد از همان ابتدا جداگانه با اَنها رفتار شو د. اين مسئله درباره دختران اهميتي بيش تر دارد: زيرا آنها زودتر از پسران بالغ ميشوند.
در تعاليم اسلامي به اين حقيقت توجه كامل و توصيه شده است كه از حدود شش سالگي با دختر و پسر به روشي جداگانه رفتار شود. روايات اسلامي سفارش كرده اندكه نبايد دختر بچه شش ساله را پسر بچه يا مرد نامحرم ببوسد و در بغل گيرد. همحنين زنان نامحرم بايد از بوسيدن پسر بچه اي
كه سنش از هفت سال گذشته است خودداري كنند. همين طور توصيه كرده اند كه بستر خواب كودكان در شش سالگي از هم جدا شود.
مراعات اين اصول سبب ميشود كه دختران و پسران از همان آغاز به تدريج نقش مردانه و زنانه مناسب را پيداكنند و براي بلوغ آمادگي كافي داشته باشند. به هر حال، بايد در دوران كودكي زمينه رشد ويژگيهاي فطري دختر و پسر در خانواده فراهم آيد و در مسيري كه آفرينش با تدبيري حكيمانه پيش پاي آنها نهاده است، سوق داده شوند.
--------------------------------------------------------
http://telegram.me/moshaverehtolue
❤️❤️❤️
🔸هنگامی که با همسرتان به مشکلی می رسید بهترین کار چیست؟
1. خانواده هارا در جریان قرار ندهید.
2. بههیچ عنوان قهر نکنید.
3. منزلتان را ترک نکنید.
4. از همه مهمتر تخت خوابتان را ترک نکنید
این راهها باعث هرچه طولانی تر و حادتر شدن مشکل می شوند.
از زن ومرد، در این عصر انتظار بیشتری وجود دارد که با منطق و برخورد صحیح مشکلات بین فردی را حل نمایند.
❤️❤️❤️
🔴 نقش والدین در درمان بيش فعالي فرزندشان
۱. ابتدا باید مطمئن باشیم که فرزندمان واقعاً نشانه های این اختلال را دارد؛ به علاوه تشخیص نهایی توسط متخصص انجام می پذیرد.
گاهی والدینی که افرادی بسیار مضطرب و نگران هستند، ممکن است جنب و جوشهای طبیعی فرزند را دلیلی بر بیش فعالی بدانند.
بنابراین در قدم اول بایستی راجع به تشخیص مطمئن باشیم و به فرزندمان برچسبهای نادرست نزنیم.
۲.انرژی اضافه این کودکان باید از طریق فعالیتهای مثبت، از جمله ورزش کردن، مصرف شود.
بهتر است آنها را برای بازی به زمینهای بزرگ برد و اجازه داد که به فعالیتهای لذتبخش بپردازند یا این که روزانه برای پیاده روی آنها را از خانه خارج کرد.
در منزل نیز بایستی مسئولیتهایی که از لحاظ جسمی قدری بچهها را خسته می کند به آنها بسپاریم تا به این وسیله انرژی بیش از حد آنان گرفته شود.
البته خوب است گاهی برای انجام این مسئولیتها جوایزی هم در نظر بگیریم.
۳.به خاطر داشته باشیم این کودکان را به هیچ وجه کتک نزنیم؛
زیرا رفتارهای انتقام جویانه از آنها سر خواهد زد. بهتر است با آنان مؤدبانه و با محبت صحبت کنیم. البته در برخورد با سایر کودکان نیز داشتن رفتاری مهرآمیز و عاری از خشونت لازم است.
۴. گروهی از موادغذایی - از جمله کاکائو، شکلات، قهوه، نسکافه، نوشابههای رنگی و تنقلات - باعث تحریک پذیری میشوند و لازم است تا حد امکان از دادن آنها به بچه ها خودداری شود.
۵. خواب شبانگاهی این کودکان موضوع مهمی است؛ آنها باید شبها زودتر به رختخواب بروند. بهتر است والدین برنامه خانواده را به گونه ای مناسب تنظیم کنند و به هر طریق ممکن به کودک بفهمانند این یکی از قوانین خانواده اوست که شبها تا دیروقت بیدار نماند.
۶.چنانچه کودک بیش فعال از لحاظ توجه و تمرکز بسیار مشکل داشته باشد و رفتارهای او موجب اذیت و آزار فراوان شود، بهتر است با روان پزشک کودک و نوجوان مشورت شود تا به صلاحدید او کودک مقداری داروی اختصاصی این اختلال را مصرف کند.
❤️❤️❤️
#تربیت_کودک
یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید.دوست داشته باشید یا نه فرزندانتان ، شما را زیر نظر دارند.اگر هر چقدر هم می توانید نصیحت کنید ولی رفتار شما طور دیگری باشد. مطمأن باشید که نصیحت های شما بسیار کم رنگ جلوه می کند و آنچه نمود بیشتری میابد رفتارتان خواهد بود.
❤️❤️❤️
🔹«مامان برام لقمه بگیر»،«مامان دکمه لباسم را باز کن»،«مامان کمک من نمیتونم...»
👈 به جای اینکه دائم کارهای فرزندتان را انجام دهید، با گفتن جملاتی توانایی هایش را به او نشان دهید.
به یاد داشته باشید که نباید او را از خود دور کنید یا به حال خودش رها کنید
👈 بلکه به او قوت قلب بدهید و مطمئنش کنید که قادر به انجام کارهایش هست و درحالی که می داند شما کنارش هستید، می تواند کارهایش را به تنهایی انجام دهد.
❤️❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از صدای گذر آب چنان فهمیدم ؛تندتر از آب روان عمر گران میگذرد ... زندگی را نفسی ارزش غم خوردن نیست ... آرزویم این است ؛ آنقدر سیر بخندی که ندانی غم چیست ...
❤️❤️❤️