این پیامو تا آخر عمرت به یادگار داشته باش
بعضی وقتا آدما الماسی تو دست دارن، بعد چشمشون به یه گردو می افته دولا میشن تا گردو رو بردارن، الماسه می افته تو شیب زمین، قل میخوره و تو عمق چاهی فرو میره، میدونی چی می مونه؟ یه آدم...،
یه دهــــــن بـــاز....،
یه گـــــــردوی پـــــوک ....
و یه دنیـــــاحســـــــرت....،
مواظب الماسهای زندگیمون باشیم، شاید به دلیل اینکه صاحبش هستیم وبودنش برامون عادی شده ارزشش رو از یاد بردیم. الماسهای زندگی: سلامتی،
سرفرازی،
خانواده،
عشق و ... هستند.
😍🌺😍🌺😍🌺
─═इई 🍃🌸🍃ईइ═─
💢آیا #نوجوان_سرکش نیاز به کنترل دارد؟
👈محدودکردن بدون قید و شرط و کنترل شدید جز آنکه نوجوان را افسرده یا سرکشتر کند بهره دیگری ندارد؛
✅برای تبدیل نوجوان سرکش به یک فرد خوب و سالم باید تا حدی به او استقلال و آزادی عمل داد و هر گاه والدین با نشانههای هشداردهندهای مواجه شدند میتوانند به خلوت نوجوان وارد شده و مشکل را رفع کنند.
❌این که انتظار داشته باشید نوجوان شما را از تمامی کارها و افکارش مطلع کند توقع نابهجایی است. البته باید بدانید او کجا میرود و چه میکند، اما لزومی به دانستن تمامی جزئیات ندارید.
✅در برخی مواقع نیاز به بزرگنمایی مسائل و مشکلات نوجوان نیست و نباید برای برخی رفتارهایش او را بازخواست کنید.
اقتدار در اموری که کودک نباید انجام دهد کاربرد دارد نه برای انجام کاری، انجام یک کار با بازی انجام میشود.
مکانیز اقتدار عبارت است از؛ حال خوب استفاده از یک جمله قابل فهم (مثلا: این غذا را نباید بخورید) و نگاه مستقیم در چشم کودک تا چشمش را بردارد و قتی چشمش را برداشت یعنی پذیرفته
ضمنا اقتدار بسیار کم استفاده میشود شاید هر چند روزی یک بار. اگر زیاد استفاده شود نشانه این است که شما در مواردی که کودک اشتباه میکند و باید هم اشتباه کند سختگیری بیش از حد دارید. چون یادگیری از طریق اشتباهات بازی گونه اتفاق می افتد.
عامل بعدي (سوم) در ايجاد اقتدار، احترام و حرمت و حفظ. حريم هااست.
در يك خانواده مقتدر همه اعضا اقتدار دارند و اقتدار صرفا متعلق به پدر و مادر نيست. اگر اقتدار فقط مختص يكي از اعضاء باشد تبديل به خشونت مي شود كه در مبحث خشونت مفصل به آن مي پردازيم.
اقتدار خشونت نيست. كودك هم بايد اقتدار داشته باشد. چون كودك هم منزلت و جايگاه كودك بودنش را بايد بشناسد. كودك هم بايد با اصول و ارزش ها آشنا شود. انسان مقتدر هرگز لب به دشنام باز نمي كند، توهين و تحقير نمي كند. اقتدار تند خويي و نعره زدن و حرمت شكني نيست بلكه حرمت گذاشتن است.
در زندگي آيت ا... قاضي طباطبايي از عرفاي نجف در حدود 100 سال پيش مي خواندم در جايي بودند كه كودك زياد بوده و دائم در رفت و آمد بودند، هر وقت كودكي وارد مي شده ايشان تمام قد بلند مي شدند و مي ايستادند و سلام مي كردند. اطرافيان و شاگردان اعتراض كردند كه شما بزرگتريد و عالميد و مقام داريد چرا اين كار را مي كنيد؟ ايشان جواب دادند اگر من اين كار را نكنم اين كودكان احترام را از كجا ياد بگيرند؟
چند نفر از ما وقتي فرزندمان وارد مي شود و سلام مي كند به پاي او بلند مي شويم درست مثل زماني كه مهمان وارد مي شود؟ بعد مدعي مي شويم كه چرا فرزندان ما احترام بلد نيستند.
يك انسان مقتدر احترام و حرمت دارد و خود نيز حرمت ها را نمي شكند.
عامل چهارم در اقتدار والدین، قانونمندي، ثبات و ريتم است.
به اين نكته توجه كنيد كه اصل و اصول متعلق به ذهن من نيستند (در قسمت قبل درباره اصل واصول توضیح داده شد) چون اگر كسي مدعي اصل و اصول شود تبديل به استبدادمي شود.
اصول و ارزش ها معيارهايي دارند كه در جاي خودش بايد بررسي شوند. ارزش ها و اصول نظر من نيستند اگر نظر شخصي من باشند تبديل به استبداد مي شوند. ارزش ها قانونمندي و ثبات دارند هميشه بودند و هستند و قابل پيش بيني اند.
يكي از عواملي كه كودك را ناامن مي كند غير قابل پيش بيني بودن والدين است. خانواده و والدين غيرقابل پيش بيني نا امني ايجاد مي كنند. يك روز داد مي زنيم كه اين كاري كه من ميگم درسته و قانون خونه مااست روز ديگه حالمون بهتره ميگيم اشكال نداره يك روز كه هزار روز نميشه. اين بي ثباتي كودك را ناامن مي كند. اتفاقات براي كودك زير6 سال بايد قابل پيش بيني باشد چون درك انتزاعي ندارد و فقط در اثر تكرار اتفاقات را متوجه مي شود.
عامل پنجم در اقتدار والدین، مهرباني، خوشرويي، شوخ طبعي است
ما تا الآن فكر مي كرديم كه اگر اخم كنيم و راه برويم يعني اقتدار و همه از ما حساب ببرند. اما الآن مي بينيم كه اقتدار حساب بردن نيست. مثلاً ميگن بچه از پدرش حساب مي برد اين اصلاً خوب نيست.
مهرباني يعني احساس خوشايند داشتن و تبادل احساس خوشايند و دوست داشتن و دوست داشته شدن همراه با خوشرويي و شوخ طبعي. اقتدار را با اخم اشتباه نكنيد.
بين شوخ طبعي وشوخي هم تفاوت وجود دارد. لودگي اقتدار را كم مي كند. بين متلك و زخم زبان با شوخ طبعي كلي فاصله وجود دارد. ما گاهي گله و حرفي كه سر دلمان مانده در قالب شوخي با زهر و تلخي ابراز مي كنيم و بعد هم اذعان مي كنيم كه چيزي نگفتم فقط شوخي كردم. شوخ طبعي ادب را زير پا نمي گذارد و كسي را نمي رنجاند.
اين عوامل را در خودتان بسازيد و ببينيد كه چه قدر از مسائلتان حل خواهد شد مثل بحث ريتم و خواب كه گفتيم اگر رعايت كنيد 50درصد مشكلاتتان حل مي شود. باور كنيد اگر روي اين عوامل هم كار كنيد خيلي از مشكلات حل خواهد شد.
💕وقتی به فرزند خود می گویید :
"وایستا بابات بیاد بهش میگم"
۱. اقتدار خود را زیر سوال میبرید.
۲. سخن چینی را به فرزندتان می آموزید.
۳. رابطه او را با پدرش خدشه دار میکنید.
هر رفتاری که ما با فرزندانمان داریم،
در وجه های مختلف روح و روان او تاثیر خواهد گذاشت
و تمام رفتارهای ما با او،
خاطرات مثبت و منفی بزرگسالی او را خواهد ساخت.
🍃🍃🍃
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸
🌸
#جداخوابی 4
💠 نکات جداخوابی
(نکاتی برای خوب خوابیدن کودکان)
✅۱. تنظیم ساعات خواب.
کودکان باید خسته و سیر به بستر بروند.
بچه هایی که عمدتا وقت خواب خسته نیستند به دودلیل است؛
✔️بچه انرژی ذخیره شده اش هنوز صرف نشده است. بچه ۴ ساله که ۱۵-۱۶ کیلو وزنش است حدود ۲۰۰۰ کالری که سرسفره است مصرف می کند.
کودکانی که پای تلوزیون می نشینند انرژی مصرف نمی کنند. شاید ساعتی ۱۰ کالری هم مصرف نمی کند. یعنی بچه ای که پای تلوزیون می نشیند شاید ۲۰ ساعت می تواند بیدار بماند. مشکل بچه های آپارتمان همین است وکودک برای همین وقت خواب مقاومت می کند.
⬅️پس بچه ها وقت جداخوابی باید خسته باشند تا مقاومتشان پایین بیاید.
✔️ و همچنین باید سیر بخوابد: بچه هایی که گرسنه می خوابند,احتمال اینکه نیمه شب از گرسنگی بیدار شوند زیاد هست.
🔷🔹جداخوابی زمانی اغاز می شود که کودک وعده شام را همراه خانواده میل کند. این کودکان تا صبح به شیر مادر نیاز پیدا نمی کند الا موارد خاص.
✅۲. نکته دوم که مهم هم است. بین خواب عصر وشب باید حداقل۷ ساعت زمان باشد.
🔹بچه ای که ساعت ۷ عصر بیدار می شود معلوم است شب خوابش نمی برد. اصلا در فرهنگ اسلامی خواب عصر نداریم بلکه خواب قیلوله داریم. قیلوله یعنی خواب قبل از اذان ظهر.
🔹 برخی از خانم ها هستند عصبانی٬ رنگ و رو پریده ٬ پرخاشگر٬ کم خون. چرا؟؟ دلائل متعدد دارد. یکی از دلائلش تنظیم نبودن ساعت خواب است چون مغز استخوان در یک ساعت خاصی خونسازی را انجام می دهد آن هم باید فرد در خواب سنگین باشد. ترشحات مغزی در یک ساعت خاصی هورمون های آرامبخش ترشح میکند باید در یک ساعات خاصی خواب باشد. ممکن است تا ده صبح هم بخوابد ولی هنوز عصبی است چون ان ساعتی که باید می خوابید٬ نخوابید.
✅۳. نکته سوم در جدا خوابی؛ پالایش محیط خواب است.
✔️الف: عدم وجود سایه های ترسناک.مثلا یک چراغ خواب گذاشتیم و یک چوب لباسی بلند که نور می افتد و باعث ترس کودک می شود یا کودک را کنار پنجره ای خواباندیم که نور ماشین های در حال حرکت مانع خواب او می شود.
✔️ب: توجه به محیط های ترسناک مورد توجه فرزند.مثلا کمد تاریک و ترسناکی است که باید در روز به بهانه های مختلف کودک داخل کمد را ببیند و ترس او برطرف شود. مثلا با او برویم یک لباس را از داخل کمد برداریم. نه اینکه به طور مستقیم بگوییم برویم سرکمد ببین ترس ندارد.
✅۴. از فعالیت های بدنی زیاد از دو ساعت قبل از خواب بپرهیزید. چون هیجانات این بازی ها زیاد است مانع خواب او می شود. لذا در مدارس هم زنگ تفریح زنگ بازی نیست چون بچه ای که مطالب علمی یاد گرفته باید این مطالب جای خود را در طبقات ذهنش پیدا کند. لذا با قدم زدن و خوردن خوراکی باید سپری شود.
باید بچه ها هر روز ساعتی برای ورزش داشته باشند که این بچه ها اینقدر حریص نباشند که زنگ های تفریح را به هیجان سپری کنند و این از ضعف های نظام آموزشی ماست.
🔹قبل از خواب هم نباید کودکان فعالیت بدنی زیادی داشته باشند.
✅۵. عدم تماشای برنامه های پر هیجان قبل از خواب.
در قدیم برای کودکان لالایی می گفتند الان بچه قبل از خواب هشدار برای کبری می بیند.
✅۶. استفاده از قصه گویی برای آموزش جداخوابی.
این باعث می شود این مسالهٔ جداخوابی برای کودک نهادینه شود چرا که کودکان خودشان را جای شخصیت های اصلی قصه ها می گذارند.
❤️
پدر، مادر و معلم؛
اجازه ندارند مشقهای کودک را پاره کنند !! اگر کودک بدخط یا نامنظم مینویسد؛ شاید خسته، گرسنه است یا شرایط محیطی و زمانی مناسبی ندارد.
پس شرایط را تغییر دهید، و او را تشویق و ترغیب به بهتر نوشتن کنید.
یا بگویید: مثلا اگه تا ساعت شش تمام شد، نیم ساعت بیشتر با هم بازی میکنیم.
ولی هرگز هرگز مشقهایش را پاره نکنید، زیرا او برای آنها زحمت کشیده، وقت و انرژی گذاشته.
مثل این است که همسرتان غذایی که شما پختهاید را دور بریزد و بگوید؛ من این غذا را دوست ندارم ! یک غذای دیگر بپز!!
به حریمهای شخصی همدیگر احترام بگذاریم.
والدین آگاه تا خطري نباشد
در کار کودک دخالت نمی کنند .
بلكه نظارت می کنند.
محافظ فرزند خود نیستند،
مراقب او هستند.
رام کنندۀ فرزند خود نیستند،
رها کننده، رشد دهنده و جهت دهنده اند .
کودک شما محصولِ محیطی است
که در آن پرورش مییابد.
اگر میخواهی گل پرورش دهی
خانه را گلستان کن.
گنج برای کسی که ارزش واقعی آن را بداند ارزشمند است کسی که ارزش گنج و راه رسیدن به آن را بداند برای رسیدن به آن تلاش می کند و تحمل سختی ها برایش آسان خواهد بود فرزند ما باید به ارزش گنج وجود خود پی برد و راه رسیدن به آن را بیاموزد و معنای خوشبختی واقعی را دریابد.
بسیاری از ما والدین سعادت و خوشبختی را با تفسیری که خود قبول داریم به فرزندانمان تلقین و تحمیل میکنیم و هیچگاه به این مسئله نمی اندیشیم که شاید تفسیر یا باورمان غلط باشد البته اغلب معتقدیم که اگر
فرزندانمان مدارج عالی تحصیلی داشته باشند و به عناوینی مثل دکتر یا مهندس دست یابند خوشبخت و سعادتمند خواهند شد .از این رو اصرار داریم به جای پرداختن به هر کار دیگری با جدیت درس بخوانند و گوی سبقت را از همسالانشان بربایند.
به این منظور همواره پول خرج میکنیم امکانات لازم را جهت پیروزی در این مسابقه برنامه ریزی شده فراهم میکنیم و آنها را وا میداریم تمام زمانشان را در اتاقی در بسته و کلاس های مختلف آموزشی و کمک آموزشی بگذرانند و از آنها میخواهیم که به جای هر کار دیگری فقط درس بخوانند تا در این کورس رقابت برترین و بالاترین باشند.
شاید طرز فکر ما این باشد که رفاه مادی همه مشکلات را حل میکند و دکتر و مهندس شدن راه مناسبی برای دستیابی به مادیات است به همین جهت فکر می کنیم تمام حقیقت زندگی همین است و بس. لذا اصرار داریم که فرزندان ما فقط برای رسیدن به این هدف تلاش کنند اما زمانی فرا میرسد که در میابیم سعادت واقعی در گرو چیزهای دیگری نیز می باشد که فرزند ما با این که که به مدارج عالی تحصیلی رسیده است ممکن است فاقد آنها باشد. در حالی که دیگر برای اصلاح او بسیار دیر شده است.
علی رغم اینکه ما نمی خواهیم به فرزندانمان عمداً آسیبی بزنیم ولی در جدالهای لفظی با همسرمان بدترین آسیب ها را به فرزندانمان میزنیم، روح و جسم بچه ها زیر بار آوار این جنگهای خانگی لِه میشود.
تخریب از جایی شروع میشود که بچه ها مرتب از خودشان سوال میکنند : واقعاً پدر ومادرم یکدیگر را دوست ندارند؟نکنه وجود من باعث این اختلاف است و…واز جایی مخرب تر میشود که پدر ومادر شروع به تهدید یکدیگر می کنند (صدات رو بِبُر وگرنه خفه ات میکنم، همین فردا میبرم طلاقت میدم، آخرش از دست تو خودم رو میکشم و…).
توجه کنید که بچه های کوچک نمی توانند تشخیص دهند که این نوع صحبت کردن شما از سر خشم وناراحتی است آنها به راستی باور میکنند که قصد کشتن یا ترک یکدیگر را دارید و از آن جایی که معمولا بیشتر تهدید ها مادر را نشانه میگیرد و مادر اولین منبع آسایش و نوازش کودک است ،پس در واقع امنیت او در حال تهدید شدن است این باعث احساس نا امنی و نگرانی بسیار شدید در ذهن و روح کوچکش می شود که در تمام سالهای عمر، زندگیش را تحت تأثیر قرار میدهد.
بچه ها معنی صفاتی را که شما با خشم و کینه به یکدیگر نسبت می دهید نمی دانند آنها این صفات را باور میکنند و همین باعث ترس و نگرانیشان از یکی از والدین می شود
اما بدترین کاری که ما میکنیم این است که در مقابل چشمان وحشت زده کودکمان دعوا میکنیم ولی در خلوتی دو نفره آشتی میکنیم لطفاً بعد از اینکه آشتی کردید به فرزندانتان هم نشان دهید که یکدیگر را همچنان دوست دارید و در کنار هم زندگی میکنید این باعث میشود کمی از نگرانی و اضطرابشان کاسته شود.
هدایت شده از مادر خوب
اثر محبت افراطی در کودکان
عبارت است از:
🔸خودخواهی
🔸کم طاقتی
🔸اتکای به غیر یا وابستگی به دیگران
🔸جسارت به دیگران
🔸ضعف نفس و شکوفا نشدن استعدادهای پنهان کودک
#تربیت_فرزند
❤️ @maadar_khoob
هدایت شده از قرآن هو
#نکات_همسرداری
💠 اگر سطح مالی یا فرهنگی خانواده شما از خانواده همسرتان بالاتر است،
مدام به او گوشزد نکنید!
💠زیرا به جز دلسردی و کم شدن عشق بینتان نتیجه ای نخواهد داشت...
@zawajat
والدین آگاه بخوانند.👇👇
از برپا ساختن «ويترين حسرت» در منزل خود اجتناب كنيد.
برخی از والدين برای منظم و مرتب بودن اتاق كودك و يا برای اينكه وسائل بازی كودك خراب نشود
آنها را در كمد يا بوفههای شيشهای قفل دارد دور از دسترس او قرار می دهند
و به اين ترتيب فكر می كنند كه جلوی ريخت و پاش يا خراب شدن اسباب بازيها را گرفتهاند.
يادتان باشد كه,
اولاً با اين كارتان حسرت بازی و دسترسی به اسباببازيها را در دل فرزندتان كاشتهايد
و ثانياً با اين حركت هيچگاه كودك شما منظم و مرتب نخواهد شد.
هر چند اتاق او توسط شما منظم و مرتب نگاه داشته شده است.
فرزندتون رو زود بزرگش نکنید
از جملاتی مثل «تو دیگه بزرگ شدی!»، «خانم شدی، آقا/ مرد شدی»، «این کار بچه کوچولوهاست، تو دیگه بچه نیستی» استفاده نکنید،
چرا که او را از دنیای کودکی، به دنیای بزرگسالی می برید و کودک دیگر از خود انتظار کودکی ندارد و این در حالی است که رفتار بزرگسالانه هم خارج از حد و توان اوست؛ بنابراین اعتماد به نفسش پایین می آید.
👑 H 👑:
#حکایت_آموزنده
✍به بهلول گفتند تقـوا را توصیف کن گفت:
اگر در زمینی که پُر از خار و خاشاک بود مجـبور به گذر شوید چه میکنید؟
گفتند: پیوسته مواظب هستیم و با احتـیاط راه می رویم تا خود را حفـظ کنیم...
بهلول گفت در دنیا نیز چنین کنید تقوا همین است از گـناهان کوچک و بزرگ پرهیز کنید و هـیچ گناهی را کوچک مشمارید.
کوهها با آن عظمت و بزرگی از سنگهای کوچک درست شـده اند.
پدر و مادر عزیز یادت باشد!
با فریاد زدن بر سر کودک
اگر چه او را ساکت میکنی …
اما درونش را نا آرام و
متلاطم می سازی!
ناله فراوان والدین از سختی زندگی،
آرزوهای بلند،
نگاه های حسرت آمیز آنان به داشته های دیگران،
تعریف از دارایی های مردم، گشودن دست نیاز به سوی دیگران و...
این پیام را به فرزند می دهد که پول، حلّال همه مشکلات است و او را به تدریج به سوی پول پرستی می کشاند.