💢آثارمحبت
د)پیشگیری از انحراف
اگر وارد ذهن پدران و مادران امروز شویم ،می بینیم که یکی از دغدغه هایی که بر ذهن آنان حک شده این چنین است:
چه کنم ؟تا کی می توانم فرزندم را در خانه نگه دارم؟ مگر میشود او را زندانی کرد؟ نه ،نمی شود؛ اما وقتی از خانه بیرون می رود ،دلم هزار راه می رود. چگونه می توانم فرزندم را در برابر این همه دامی که در مقابل از پهن شده حفظ کنم؟ من که نمی توانم هر کجا که میرود دنبالش بروم. اگر هم بتوانم مگر تا کی این کار، ممکن است ؟وقتی که دانشگاه رفت چه کنم؟ همه ی دانشجویان که در شهر خودشان درس نمی خوانند. اگر در یک شهر دیگر قبول شد چه کنم؟
💠دغدغه هایی از این دست، بسیار به جا و درست است؛ اما فراموش نکنید که محبت عاملی است که برای تاثیرگذاری، نه زمان می شناسد و نه مکان. اگر رابطه والدین و فرزندان، صمیمی و عاشقانه باشد، پدر و مادر میتوانند در هر سنی و در هر جایی روی فرزندشان اثر بگذارند. فرزندانی که با دور شدن از پدر و مادر ،خود را متعهد به آنچه پدر و مادر یاد دادهاند نمیدانند، بیشتر از کسانی هستند که پدر و مادرشان در رابطه عاطفی با آنها موفق نبوده اند.
قدرت محبت را نباید دست کم گرفت. فرزندانی که دل در گرو محبت پدر و مادر دارند، هر اندازه هم که از آنان فاصله بگیرند، تعهدشان را به آنچه پدر و مادر آموخته اند حفظ میکنند.
🌱💙🌱
📚
🌿🌷
ترسهای کودک را جدی بگیرید، چون آنها برای او بسیار واقعی و جدی هستند.
از دید کودک ترس از فلان چیز اصلا شوخی و کم اهمیت نیست پس از جملاتی مانند «تو که دیگه بچه نیستی، این کارها مال کوچولوهاست» اجتناب کنید. اگر ترس او را کم اهمیت بیانگارید کودک احساس میکند که نمیتوانید او را درک کنید و دارید مسخرهاش میکنید و در نتیجه دیگر در مورد ترسهایش با شما صحبت نخواهد کرد. در عوض، گفتن جملاتی مانند این که «میفهمم، چیزهایی هم هست که منو میترسونه، مهم اینه که اجازه ندیم ترس ما رو شکست بده» به کودک کمک میکند تا احساس کند که شرایط او را درک میکنید و او تنها نیست.
اگر از من سوال شود که برای والدین چه صفتی بیش از هر صفت دیگر ضرورت دارد پاسخ من به طور قطع صبر است. صبر در برابر خلق و طبیعت مخصوص کودک، صبر در برابر طرز فکرو رشد او.
💕پدر مادر سالم به بچه ميگویند
درس بخوان تا فهم و نگرش و حال و احساس تو رشد پيدا کند و زندگی بهتری داشته باشی از دنيا و كارت لذت بيشتری ببری و به انسانهای دیگر هم كمک کنی.
والدين نادان ميگن خاک تو اون کله ت،درس نخونی بزرگ میشی هيچ کی زنت نمیشه بدبخت میشی. فلانيو ميبينی؟
درس نخوند بدبخت شد تو هم ميشی عين اون!
يادمان باشد رفتار و گفتار ما با كودكمان در بزرگسالی تبديل به صدای درونش برای تمام عمر خواهد شد.با فرزندتان درست صحبت کنید
🍃🍃🍃
💕فرق چوب و عود را آتش معلوم میکند!
هر دو دود میکنند؛
اما یکی راه نفس را میبندد...
دیگری فضا را معطّر میکند...
خشم همان آتش است!
چوب یا عود بودن آدمی به وقت
خشم آشکار می شود
🍃🍃🍃
💕ميگن خواب یه مرگ كوتاهه
ولى چه فرق عجيبى است
بين مرگ و خواب
وقتى عزيزى خوابيده
دلت مى خواد حتى هيچ پرنده اى پر نزنه
تا بيدار نشه
و وقتى مرده
دوست دارى با بلندترين صداى دنيا
بيدارش كنى ولى افسوس
تا هستیم قدر همدیگر را بدانیم ...
🍃🍃🍃
انقد به بچه ها سخت گیری نکنین که ازتون پنهون کاری کنن!
یه مادر مهربون ،یه جوری برخورد میکنه که فرزندش خیال پنهون کاری یا دروغ رو اصلا نمیکنه، چون میدونه با گفتن اتفاقات و تصمیماتش نه سرزنش میشنوه و نه مقایسه و نه غُر !!!
رمزش هم اینه که زیادی سخت گیری نکنین ،با سخت گیری زیاد بچه ها حس زیر دست شدن و مورد کنترل بودن میکنن که ازش متنفرن!
فرض کنید خانوادهای به تفریح رفتهاند. پدر در صحرا به کشتگاه گندم که میرسد، دقت میکند برای عبور از آنجا راه طولانیتری را پیدا کند تا روی گندمهای مردم پا نگذارد.
بچه که این احتیاط و تقوا را میبیند، در عمل تقوا و «لا اله الا الله» را یاد میگیرد؛ اما اگر پدر گندمهای مردم را له کند، بیتقوایی را مثل بیماری به فرزندش منتقل میکند.
#آیت_الله_حائری_شیرازی
🤯#تصمیمگیری_در_اوجِ_هیجان🤯
✍️ تحقیقات #روانشناسی نشان داده که وقتی انسان #هیجانزده میشود، #عقل و خِرد او به #یکسوم افت پیدا میکند (چه مثبت و چه منفی، چه عاشق و چه عصبانی، پر از خشم و نفرت و يا محبت افراطی و ...)
👈 یعنی اگر IQ یا بهره هوشی ما ۱۸۰ هم باشد و به فرض هم جزو نوابغ باشیم، وقتی هیجانزده شویم، #ضریبهوشیمان به ۶۰ میرسد.
👈 در نتیجه #خونسردی، آرامش، متانت و تصميم احساسی نگرفتن در لحظه های خشم و عصبانيت و يا عشق زياد، راه درست زندگی کردن و موفقیت و #خوشبخت شدن است.
═══✼🍃🌹🍃✼══
🏠
🍂
داستان کوتاه پند آموز
ﺷﺨﺼﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﭘﻠﻮﯼ ﻏﺬﺍﯾﺶ ﺭﺍ ﺧﺎﻟﯽ ﻣﯽﺧﻮﺭﺩ، ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻣﺮﻏﺶ ﺭﺍ
ﻣﯽﮔﺬﺍﺷﺖ ﺁﺧﺮ ﮐﺎﺭ!
ﻣﯽﮔﻔﺖ: ﻣﯽﺧﻮﺍﻫﻢ ﺧﻮﺷﻤﺰﮔﯽﺍﺵ ﺑﻤﺎﻧﺪ ﺯﯾﺮ ﺯﺑﺎﻧﻢ...
ﻫﻤﯿﺸﻪ ﻫﻢ ﭘﻠﻮ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻣﯽﺧﻮﺭﺩ، ﺳﯿﺮ ﻣﯽﺷﺪ، ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻣﺮﻍ ﻏﺬﺍ ﻣﯽﻣﺎﻧﺪ ﮔﻮﺷﻪﯼ ﺑﺸﻘﺎﺑﺶ!
ﻧﻪ ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﻥ ﭘﻠﻮ ﻟﺬﺕ ﻣﯽﺑﺮﺩ، ﻧﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﯿﻠﯽ ﺩﺍﺷﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺭﺩﻥ
ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻣﺮﻏﺶ
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻫﻢ ﻫﻤﯿﻦ ﺟﻮﺭﯼ ﺍﺳﺖ
ﮔﺎﻫﯽ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﻧﺎﺟﻮﺭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺍ ﺗﺤﻤﻞ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﻭ ﻟﺤﻈﻪﻫﺎﯼ ﺧﻮﺑﺶ
ﺭﺍ ﻣﯽﮔﺬﺍﺭﯾﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻌﺪ!
ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﻣﺸﮑﻼﺕ ﺗﻤﺎﻡ ﺷﻮد
ﮐﻤﺘﺮ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﻟﺤﻈﻪ ﺭﺍ ﺑﻠﺪ ﺑﺎﺷﯿﻢ!
ﻫﻤﻪﯼ ﺧﻮﺷﯽﻫﺎ ﺭﺍ ﺣﻮﺍﻟﻪ ﻣﯽﮐﻨﯿﻢ ﺑﺮﺍﯼ ﻓﺮﺩﺍﻫﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺍﺳﺖ ﺩﯾﮕﺮ ﻣﺸﮑﻠﯽ ﻧﺒﺎﺷﺪ؛
ﻏﺎﻓﻞ ﺍﺯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﺳﺖ ﻭ ﭘﻨﺠﻪ ﻧﺮﻡ ﮐﺮﺩﻥ ﺑﺎ ﻫﻤﯿﻦ ﻣﺸﮑﻼﺕ ﺍﺳﺖ.
ﯾﮏ ﺭﻭﺯﯼ ﺑﻪ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﻣﯽﺁﯾﯿﻢ ﻣﯽﺑﯿﻨﯿﻢ ﯾﮏ ﻋﻤﺮ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﭘُﻠﻮی ﺧﺎﻟﯽ ﺯﻧﺪﮔﯽﻣﺎﻥ ﺑﻮﺩﻩﺍﯾﻢ ﻭ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﻣﺮﻍ ﻟﺤﻈﻪﻫﺎ، ﺩﺳﺖ ﻧﺨﻮﺭﺩﻩ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﮔﻮﺷﻪﯼ ﺑﺸﻘﺎﺏ...
🍂