♦️۱. وقتی کودکتان عصبانی است و درحال داد زدن است سعی کنید هیچ واکنشی نشان ندهید و به او بگویید من اصلا صداهای بلند را نمیشنوم اگر چیزی میخواهی بگویی بیا بنشین تا آرام باهم صحبت کنیم. اینجوری کودکتان یاد میگیرد که با داد زدن به جایی نمیرسد و باید خشمش را کنترل کند.
♦️۲. از روش های کنترل خشم استفاده کنید مثلا یک کاغذ به کودک بدهید که ریزش کند یا یک بادکنک را باد کند و بترکاند.
♦️۳. یک صندلی گوشه خانه بگذارید و اسم آن قسمت را بگذارید صندلی غر زن ها و برایش مشخص کنید که هر موقع عصبانی است باید روی آن بنشیند چون هیج جای دیگر خانه حق داد زدن ندارد.
♦️۴. میتوانید برای کودک داستان های خیالی تعریف کنید یا قصه هایی برایش بخوانید که در این مورد است. مثلا یه بچه ای بوده که خیلی با همه دعوا میکرده و همه رو ناراحت میکرده برای همین دیگه هیچ کس باهاش دوست نمیشده... و بالاخره تصمیم میگیره تغییر کنه.
کودکان خیلی زود خودشان را جای شخصیت داستان تصور میکنند.
💯🔴🙏لطفا ۱۰بار مطالعه بشود🙏🔴
⭐️ هدف مهمتر 👈 سرعت بیشتر
🕋 خداوند متعال در قران کریم برای رفتن دنبال #رزق میفرماید:
⬅️فامشوا:🚶♂بروید
⬅️برای #نماز میفرماید :فَاسعَوا ، بشتابید🏃♂
⬅️برای رفتن به #جنت میفرماید :
وَسَارِعُوا ، 🏃♂🏃♂سرعت بگیرید
⬅️برای رفتن به طرف #خودش میفرماید :
فَفِرّوا اِلی اللّه : فرار کنید به سمت الله جلّ جلاله
✅👌👌👌💯یعنی هر چه هدف مهمتر باشد سرعت بیشتری لازم است
🌹ا🐥❤️
هر شکلی از خشونت عاطفی نسبت به كودک و نوجوان میتواند آسیبزا باشد،.
🔻طرد کردن
🔻قهر کردن
🔻 محبت مشروط (منظور محبتی كه با شرط ابراز بشه اگر مرتب باشی دوست دارم)
🔻نمیخوام ببینمت
🔻برو دیگه دوستت ندارم،
🔻دیگه مامانت نمیشم
🔻 اصلا با من حرف نزن
🔻برو از جلوی چشمم دور شو
🔴 سردی عاطفی و حتی طردهای فیزیکی، برای مثال میبرم میذارمت سر راه، این خونه دیگه جای تو نیست همگی خشونت عاطفی هستند و باعث ناامنی کودک و نوجوان میشوند.
⚠️مراقب حرفهايی كه به فرزندانمان میزنيم، باشيم!
چطور باعث بدآموزی کودکان می شویم ؟
🔻وقتی والدین، خواسته یا ناخواسته، بر کودکانی که چیزی را خراب میکنند، جیغ میزنند، کودکان یاد میگیرند
که «جیغ» بزنند.
🔻وقتی کودکان به این نتیجه میرسند که با جیغزدن به «خواست هایشان دست مییابند، این کار را ادامه میدهند.
🔻وقتی والدین چیزی را به زور از دست کودک میگیرند، کودک «زورگیری» را یاد میگیرد.
🔻برخی از والدین به کودک بیاشتها میگویند: «اگر غذا نخوری، آن را به فلانی میدهیم!»، اینگونه، کودک «خسیس بودن» را میآموزد.
🔻وقتی والدین، برای آرامش کوتاهمدت خودشان، به کودکان وعدههایی میدهند، کودک «دروغگویی» را میآموزد.
🔻وقتی والدین، برای آرامش کودکِ آسیبدیده، دیوار یا اسباب بازی را با سیلی میزنند و میگویند: «اینو زدمش، دیگر گریه نکن»، کودک «انتقامگیری» را میآموزد.
🔴 بلوغ زودرس
🔹اگر فرزند کودک و نوجوان را در معرض انواع سموم محرک در اجتماع قرار بدهیم او را دچار بلوغ_زودرس میکنیم یعنی نوجوان قبل از به دست آوردن توان مقابله با اژدهای نفس خود باید به مقابله با او بپردازد.
🔺قبل از اینکه عقل به قدر کافی تقویت شود باید بتواند انتخاب درستی بکند و بر هیجانات جنسی خود غلبه کند؛ یعنی او را در یک پیکار نابرابری قرار میدهیم که در اغلب موارد برنده معلوم است.
🔸به همین خاطر نوجوان امروز ما، تمرکز کافی بر ذهن خود ندارد، به وظیفه اصلی خود در این سنین که همان درس خواندن و علم آموزی است نمیپردازد، چون هم تمرکز از او گرفته شده و هم دوست دارد وقت خود را بر سیرکردن غریزههای حیوانی خود بگذارد، در حالی که این غرایز در واقع سیریناپذیر هستند.
🧡
هرگاه فرزندتان از شما پرسید چرا؟!
به او جواب دهید: خودت چی فکر میکنی؟ این روش چند مزیت دارد:
- پرسیدن اتوماتیکوار چرا را از سر کودکتان میاندازد.
- به شما و کودکتان نشان میدهد بیشتر از هر چیزی که فکر میکنید میداند.
- باعث میشود که کودکتان به جای اینکه برای جواب به شما وابسته باشد، از مغز خودش استفاده کند.
🧠 یادگیری کودک از مشکلات والدین بایکدیگر
▫️هنگامی که بین شما و همسرتان اختلاف نظر یا بحثی پدید میآید
به عنوان والدین کودک وظیفه داریدگفتگویی وبحث کردن عادلانه ومنطقی را باهمسرتان داشته باشید تا کودک آن را از شما یادبگیرد
❗️فراموش نکنید شما اولین معلم کودک خود هستید که
به او احترام گذاشتن به دیگران
و حلوفصل منطقی مشکلات را آموزش میدهید.
✍ کودکی که از پدر و مادر خود بحث کردن منطقی و کسب نتیجه را بیاموزد
میتواند در بزرگسالی آن را در زندگی خود به کار ببندد.
@Kodaknojavan 🌿🌷
#والدین_آگاه_بدانند
اگر فرزندتان نشانه های زیر را دارد
❌ داد زدن، دعوا کردن و تنبیه کردن برایش سم است:
🔻ناخن جویدن
🔻 شب ادراری
🔻لکنت
🔻 کابوس
🔻 اضطراب جدایی
🔻 بدغذایی
🔻عدم کنترل ادرار یا مدفوع
🔻 خود ارضایی.
🌿🌷
#فرزندپروری
بچه ها تا با ناملایمات زندگی روبه رو نشوند
💢شجاعت، تلاش و خوش بینی را نمی آموزند.
بچه ها باید سختی بکشند، رفاه از موانع رشد است.
🌿🌷
💕💕
پسرها به خاطر موقعیت خانوادگی خاصی که در آینده دارند و باید مسوول و مدیر یک زندگی شوند، نیاز زیادی به اعتماد به نفس بالا دارند.
شما میتوانید با سپردن کارهای مهم به پسرتان و گفتن این جمله که «من میدانم تو به بهترین شکل ممکن این کار را انجام میدهی» اعتماد به نفس فرزندتان را بالا ببرید و حس مفید بودن را به او القا کنید.
ازکجا بفهمیم که کودکمان علائم بیش فعالی از خودش نشان میدهد یا فقط بازیگوش و پرانرژی است؟
💠این اختلال دارای3بعد بیتوجهی،تکانشگری(impulsivity)و یا بیشفعالی است. پس بیش فعالی تنهایکی از نشانه های این اختلال است.درهمه کودکان مبتلا به این اختلال در زمانهای مختلف درجات متفاوتی از بیتوجهی، واکنشهای ناگهانی و رفتارهای بیشفعالانه دیده میشود. رفتار این کودکان با هنجارهای گروه سنی مربوط همخوانی ندارد و با رفتار دیگر همسالانشان متفاوت است؛این رفتار متفاوت باعث اختلال جدی در توانایی کودک برای انجام درست و موفقیتآمیز کارها در خانه و مدرسه میشود.
💠1ـبیتوجهی کودکی که نقص توجه دارد:بهسادگی دچار حواس پرتی میشود،نمیتواند بهراحتی تمرکز کند و معمولا بر موضوعات ناچیز تمرکز میکند، پیوسته از کاری به کاری دیگر میپرد و معمولا سرگرم کار هایی میشود که ربطی به موضوع ندارد. از سوی دیگر کودک تمرکز بیاندازهاش را صرف موضوعی بیربط و غیرضروری میکند و نمیتواند به چیز دیگری توجه کند. بهطور مثال کودک ساعتها وقتش را صرف بازی ویدئویی میکند و هدایت این توجه به موضوعی دیگر برایش بسیار دشوار است. اگر مستقیم با او صحبت کنید، به شما گوش نمیکند، گاهی انگار درحالِ رویاپردازی است و جای دیگری سیر میکند. فراموشکار است و کارها را نیمه رها میکند. به کارهایی که نیازمند تمرکز بالا هستند علاقهای ندارد یا از آنها دوری میکند.بهسختی کاری را شروع میکند و بهانجامرساندن کارها برایش دشوار است، وظایفش را نیمهکاره انجام میدهد، بهسادگی کسل میشود و پیوسته کارها را بهتأخیر میاندازد.
💠2ـ تکانشگری کودکی که از واکنشهای ناگهانی رنج میبرد: بهسختی خودش را کنترل میکند و نمیتواند مانع رفتارها و پاسخهایش شود. در پاسخ به رفتارها، بدون فکرکردن عمل میکند. پیش از پایان سؤال و بدون فکر پاسخ از دهانش میپرد، بینوبت حرف میزند، بدون توجه به پیامدهای ناخوشایندش حرفی را بهزبان میآورد. میان حرف یا کار دیگران میپرد. پیش از اینکه کامل برایش توضیح بدهند شروع به انجام کارها میکند، بیدقت است، سرعت را بیشتر از دقت میپسندد. اهل کار گروهی و همکاری با دیگران نیست، در موقعیتهای مختلف واکنشهای آنی نشان میدهد، بهسادگی برآشفته و خشمگین میشود، مدیریت احساسات برایش دشوار است، تحمل سرخوردگی و شکست را ندارد.
💠3ـ بیش فعالی کودکی که بیشفعال است: تنظیم مهارتهای حرکتی برایش دشوار است، انرژی زیادی دارد، زیاد فعالیت میکند. بیقرار است، نمیتواند بیحرکت بماند، ممکن است در حالت نشسته پایش را تاب دهد، روی میز بکوبد و حتی روی دو پایه صندلی به جلو و عقب تاب بخورد! در موقعیتهای نامناسب میدود و از سطوح مختلف بالا میرود، همیشه در حرکت است. شرکت در فعالیتهای آرام و بیصدا برایش دشوار است، دوست دارد پرسروصدا و پرهیاهو باشد. ممکن است نشانههای کمتر فیزیکی بیش فعالی را نشان دهد، مانند پرحرفی؛ یکریز حرف میزند درحالیکه بهسختی میتوانید حرفهایش را بفهمید، ممکن است بیشازاندازه اجتماعی شود و مثل پروانه در میان اطرافیان از یکی بهسراغ دیگری برود و در درون احساس بیقراری کند
🔴 کانال تربیت فرزند سامانه آموزشی زندگی آموز