وقتی تصمیم گرفتید کودک را جدای از خود بخوابانید ، اگر دیدید که کودکتان از جدا خوابیدن می ترسد ، با او به اتاقش بروید ، کنارش بنشینید و با او حرف بزنید و یا قصه بگویید تا خوابش ببرد ، و وقتی خوابید از اتاق خارج شوید.
حتی اگر نصف شب دیدید بلند شده و به اتاق شما آمده ، باز با حوصله و با مهربانی او را به اتاقش بازگردانید و آنقدر پیشش بمانید تا بخوابد و حتی اگر این آمدن های او به اتاقتان در طول شب چندین بار هم تکرار شد ، باز عصبانی نشوید و با حوصله این رفتار خود را تکرار کنید و مطمئن باشید بعد از مدتی این آسیب در او از بین خواهد رفت.
🔲درد و دل كردن با كودك به او آسيب زيادی ميزند مانند:
ايجاد خشم و عصبانيت ،حرمت نفس بسيار كم،احساس گناه و خجالت ،احساس تنهایی و جدایی،خود تباهی يا تصميمات اشتباه در زندگی گرفتن ،اضطراب يا افسردگی،بی اعتمادی به افراد.
كودك قرار است با والدين خود درد و دل كند و آنها را دوست خود بداند ،اما والدين قرار نيست با فرزند خود درد دل كنند و آنها را دوست خود بدانند.
┅✿
.
ﺑﺎ "ﺯباﻥ"
ﻣﯿﺸود ﻣﺴﺨﺮﻩ ﮐﺮﺩ
ﻣﯿﺸود ﺭﻭﺣﯿﻪ ﺩﺍﺩ
ﻣﯿﺸود ﺍﯾﺮﺍﺩ ﮔﺮﻓﺖ
ﻣﯿﺸود ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮﺩ
ﻣﯿﺸود "ﺩﻝ "ﺷﮑﺴﺖ
ﻣﯿﺸود ﺩﻟﺪﺍﺭﯼ ﺩﺍﺩ
ﻣﯿﺸود ﺁﺑﺮﻭ ﺑﺮﺩ
ﻣﯿﺸود ﺁﺑﺮﻭ ﺧﺮﯾﺪ
ﻣﯿﺸود "جدایی " انداخت
میشود آتش زد
با "زبان" میشود آتش را خاموش کرد
لحظه ای که شروع میکنیم به حرف زدن حواسمان به #زبانمان باشد
👤
كودك درك درستی از مفهوم مرگ ندارد .
از به كار بردن جملاتي كه تكيه كلام بزرگترهاست و مفهوم مرگ در انها به كار رفته ،بپرهيزيد.
مثلا: برات ميميرم، الهی بميرم، تو منو كشتی ،اخر سر از دستت دق ميكنم.
اين جملات را در حضور كودك براي ديگران هم به كار نبريد.كودك فرق بين شوخی و جدی را نمی داند.
مادری كه به همسر خود می گويد : " تو اخر با اين كارات منو ميكشی" كودك احساس می كند پدر قصد كشتن مادر را دارد و اين احساس ناامنی او را به مادر می چسباند و از ترس اينكه نكند پدرش،مادر را بكشد حاضر به جدا شدن از مادر نيست.
🍎🍏🍅
مادری که همواره کودکش را دعوا می کند و کودک را به زور مجبور می کند کار مشخصی را انجام دهد و بچه چون ضعیف است، در آخر با گریه قبول می کند.
این اتفاق چند سال بعد یک بار دیگر اتفاق خواهد ولی این دفعه برعکس است.
آن کودکی که اشتباه تربیت شده است حالا نوجوانی قوی شده است و زورش به مادرش می رسد و بازور به خواسته اش می رسد و در آخر گریه مادر را دَر می آورد.
🍊🍎🍏🍈
آشنایی فرزندان با مهارت خودمهارگری.
مشکلات خانوادگی باعث می شود دوستی های خیابانی به دلبستگی افراطی ختم شود.
احساس کمبودهای عاطفی در خانواده یا تنش های بین والدین،ناخودآگاه یک نوجوان یاجوان رابرای رسیدن به آرامش و جبران نیاز عاطفی به سمت دوستی های نامناسب سوق می دهد. وقتی خانواده، فرزند را با مهارت خودمهارگری آشنا نکرده، ممکن است نوجوان برای پاسخ به نیازهای طبیعی اش راه های غیر منطقی و اشتباه راانتخاب کند.البته کم توجهی به نیازهای فرزندان هم می تواند عاملی برای شروع دوستی های خیابانی باشد.
🍅🍎❤️
سعی کنید مکالمه بین شما و نوجوان کاملا دو طرفه باشد. دستوری حرف زدن و دیکته کردن یکسری دستورالعمل ها، آن هم با صدای بلند، سبب می شود که نوجوان واکنش نشان دهد و حداقل در ظاهر بی اعتنا باشد.
لحن صدای خود را آرام کنید و سعی کنید نوجوان را در بحث شرکت دهید. به نحوی برخورد کنید که نوجوان، شما را در مقابل خود نبیند و کاملا حس کند که در کنار او ایستاده اید،با نوجوانان با احترام برخورد کنید و آثار شگفت انگیز آن را مشاهده کنید.
متحد بودن پدر و مادر، یکی از مهمترین مسایلی است که باید توسط والدین رعایت شود.
ممکن است شما روشهای مختلفی برای تربیت و تنبیه کردن فرزندتان داشته باشید، اما وقت بگذارید و در مورد آنها با یکدیگر صحبت کنید، ولی هیچگاه در مقابل فرزندتان، تلاش دیگری را کمرنگ جلوه ندهید و موقعیت همدیگر را تخطئه نکنید.
بهعنوان مثال، اگر مقابل خواستههای بچهها یکی از والدین، شرط بیرون رفتن را انجام تکلیفی قرار داده "مرتب کردن اتاقش" ، شما هم پیرو این شرط باشید و از روی دلسوزی، اصراری برای بیرون بردن "فرزندتان را که اتاقش را هنوز مرتب نکرده" نداشته باشید.
در موقعيت مناسب درباره خطر روابط جنسي در دوران نوجواني و عواقب و مشكلات بعدي آن با فرزند خود صحبت كنيد. ملامت گر نباشيد ولي به وي بياموزيد كه موقعيت هاي خطرناك كه مي تواند منجر به از دست دادن كنترل نفس شده و خطر آفرين باشد كدامند و راهكارهاي برون رفت از اين موقعيت ها را به وي بياموزيد. درباره افراد سودجو به وي هشدار داده و از وي بخواهيد تا درصورتي كه كسي قصد ايجاد مزاحمت براي وي را داشت به شما گزارش دهد. به وي در شناسايي علائم هشدار دهنده كمك كنيد.
لازم است بستر مناسب براي اعتماد فرزند خود و درنتيجه آموزش و صحبت در اين رابطه را پيش از اين ايجاد كرده باشيد ولي هنوز دير نيست. اعتماد ،كليدي ترين مولفه صحبت با فرندتان در اين رابطه است. بهتر است والد هم جنس با نوجوان ، اين وظيفه را بر عهده بگيرد.
#پرخاشگری نوجوانان
✅تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
💕زشت ترین قسمت بدن
بینی بد فرم یا شکم برآمده نیست
زشت ترین قسمت بدن
ذهنی است که پر است از افکار منفی، خشم، بد بینی و...
اگر ذهن آدمی زشت باشد
با هزار عمل جراحی زیبایی
ذهن او همچنان زشت خواهد بود و او را زیبا جلوه نخواهد داد
ذهن زیبا، زندگی را برای خود و اطرافیانش زیباتر جلوه می دهد
🍃🍃🍃
💕نه با صعود مغرور شوید ...
و نا با سقوط مبهوت!!
حواستان باشد که صعود
از پایین ترین نقطه شروع میشود
و فرود درست در نقطه اوج ...
هر برخواستنی ، نشستنی دارد
و هر فرازی ، فرودی!!
درس اول زندگی همین است ...
🍃🍃🍃
💕ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺯﻧﺪﮔﯽ؛ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﺳﺖ،
ﺑﺎﻭﺭ ﮐﻨﯿﺪ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺁﺩﻣﯽ ﺑﯿﮑﺮﺍﻥ ﺍﺳﺖ.
ﺑﺎﻭﺭ ﮐﻨﯿﺪ ﻫﯿﭻ ﮐﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺍﺭﺍﺩﻩ و عشق ﺁﺩﻣﯽ ﺧﺎﺭﺝ ﻧﯿﺴﺖ
ﭘﺲ عاشقانه زندگی کنیم
🍃🍃🍃
💕اگر نتوانی به زن احترام بگذاری، نمیتوانی به کس دیگری احترام بگذاری. زیرا شما از طریق زنان آمده اید. زنی که نه ماه در بطنش بوده ای و سالها مراقب و عاشق تو بوده است. تو نمیتوانی بدون یک زن زندگی کنی. او مایه تسلی توست. گرمای توست. زندگی بسیار ریاضی وار است، زن برکت و شعر زندگی ات میشود. مردی که اینها را در یک زن نبیند، به جای قلب، سنگ در سینه دارد.
🍃🍃🍃
💕دوستی می گفت؛ بچه که بودم، یه جوجه داشتم. خیلی دوستش داشتم.
یه روز گرفتمش جلو صورتم باهاش حرف بزنم
که یهو
نوک زد توی چشمم.
خیلی دردم اومد.
تو عالم بچگی کلی بهش فحش دادم.
اما الان میفهمم که تقصیر اون نبود!
تقصیر خودم بود!
هر وقت کسی که شعور و فهم درستی نداره رو به خودت نزدیک کنی حتما بهت آسیب میزنه!
این یه قانونه...!!
🍃🍃🍃
💕برای درمان دردهايت
نمیتوانی دنیاراتغییردهی
بلکه باتغییرنگرشت
میتوانی دنیارا
به کام خود دربیاوری
تغییردنیاکاراحمقانه ایست
ولي،تغییرنگرش
ارزانترین وموثرترین
راه است
🍃🍃🍃
✨ بچه را، در هفت تا چهاردهسالگی، از راحتطلبی جدا کن! ✨
🔹 اولین علاقه و اولین گرایشی که ما در خودمان تجربه میکنیم «راحتطلبی» است. حتی لذّتجویی که یکی از فراگیرترین گرایشهای ما در طول زندگیمان هست و برای همۀ آدمها به انحاء مختلف، موضوع مطرحی است، بعد از راحتطلبی سراغ آدم میآید. گرچه خود راحتی لذّت دارد، اما بههرحال انسان به راحتی علاقهمند است. یک نوزاد وقتی به دنیا میآید، تا گرسنهاش میشود، احساس میکند ناراحت شده، شروع میکند گریه کردن. تا دلدرد میگیرد، ناراحتی را احساس میکند و عکسالعمل نشان میدهد.
🔸 ما با راحتطلبی زاده میشویم. بعداً گرایشهای دیگر دنیاییِ ما، بیشتر تجلی میکنند و بعضی از اوقات به خاطر همین راحتطلبیِ تورم یافته، گرایشهای دیگر بد و خوبی هم در ما شکل میگیرد. شاید اوایلش انسان زیاد حبّ بقاء نداشته باشد؛ نمیفهمد من بمیرم یعنی چی، «دوست دارم زنده بمانم» را ممکن است حس و تجربه نکند، ولی عجالتاً مایل است «ناراحت» نباشد. راحتطلبی یکی از گرایشهای کلیدی ماست و یکی از شعبات اصلی حبّالدنیاست.
🔹 خیلی وقتها جوانها خودشان را اهل حبّ الدنیا نمیدانند، میگویند آیا ما حبّ مال داریم؟ حبّ جاه داریم؟ ما چه قسمتی از حبّ الدنیا را داریم؟ و خیلیها هم جوانها را باصفا میدانند. بله، واقعاً جوانها، فینفسه، باصفاتر از مسنها هستند، ولی یکی از مهمترین صفات بد دنیاطلبانه، که میتواند در جوانها رواج داشته باشد، حتی در جوانهای به ظاهر خوب که اهل بیبند و باری نیستند، همین راحتطلبی است. میبینی جوان وقتی خودش را لذّتپرست نمیداند، بچۀ خوبی میداند. وقتی خودش را شهوتران نمیداند، و میبیند که دنبال هرزگی نمیرود، خودش را بچۀ خیلی خوبی میداند. اما وقتی دقت میکنی، میبینی راحتطلبی در او موج میزند ...
🔸 وقتی ما جلوی این راحتطلبی را نگرفتیم، جلوی شهوتپرستی را هم نمیگیریم.
🔹 بسیاری از خانوادههای مذهبی، گلهمند هستند از اینکه: «بچۀ ما تا چهاردهسالگی کم و زیاد بچۀ خوبی بود، و حتی نماز میخواند. نه تنها خیلی از رفتارهای ناخوب را نداشت، بلکه رفتارهای خوب هم داشت. اما کم کم سر و گوشش دارد میجنبد، کم کم دنبال رفقای ناباب است، از لذّت حرام چشم نمیپوشد و دارد بداخلاقی میکند.» بررسی که میکنید، میبینید در این خانواده، از هفت تا چهارده سال، پدر و مادر فرصت داشتهاند که این بچه را از راحتطلبی جدا کنند؛ اما چون بچهاش را دوست دارد، میگوید بگذار بچهام «راحت» باشد.
🔸 قبل از چهاردهسالگی، باید پدر و مادر، مسئولیتهایی را به بچه بدهند. او باید اهل مبارزه با راحتی بشود.
#نوجوان
🔸برای تأثیر گذاری نصیحت، باید بین خود و نوجوانتان رابطه ای قلبی و عاطفی برقرار کنید.
🔹دل فرزند به والدینی روی می آورد که با آنان انس داشته باشد.
☘️ امام علی علیه السلام می فرمایند: دل های انسان ها وحشی اند؛ پس به کسی روی می آورند که با آن ها انس گیرد.
موانع رابطه قلبی، مانند زنگارهای روی آهن است که جلو جذب آهنربا را می گیرد.
🔸همچنین هنگام پند دادن، خوشرو باشید. ترشرویی، جلو تأثیر پند را می گیرد.
👈کودک یا نوجوانی که دریک محیط
تهدید آمیز رشد می کند
❌ از رشد شخصیت سالم برخوردار نیست.
👈او در آینده قادر نخواهد بود به دیگران اعتماد و با آنها ارتباط برقرار کند.
در سنین نوجوانی، بچّهها برای حفظ دوستی، احساس تعلّق و ارزشمندی و کسب تأیید از طرف گروه، تا حدّ زیادی به نظرات همسالان خود تکیه میکنند.
⛔️دوستیها و معاشرتهای ناسالم با افرادی که در مرحلهٔ بیداری جنسی هستند، نوجوان را در معرض وسوسه قرار میدهد و بر تصمیم او برای گرایش به رفتارهای جنسی مخاطره آمیز تأثیر میگذارد.
باید علاوه بر پاکسازی جو خانه و نظارت بر دوستان فرزندتان، قدرت مخالفت و نه گفتن را در نوجوانان تقویت کنید.
چند تربیتی شدن کودک
وقتی كودك متوجه می شود در خانه يك دستی وجود ندارد و بچه ها به وسيله چند نفر بزرگ مي شوند، به اين نتيجه مي رسد چيزی به اسم درست و غلط نيست.
مثلا مادر ميگه نمي تونی بستنی بخوری پدر ميگه بعد از غذا مي تونی بخوری و مادربزرگ ميگه عزيزم بيا الان بخور.
بهتر است همه افراد يك دست و يكجور اشتباه رفتار كنند تا اینکه در خانه يكی رفتار اشتباهی دارد و ديگري رفتار درست.
کسانی که به مادر در نگهداری کودک کمک میکنند بهتر است بدانند بهترین راه تکرار کاری است که مادر با کودک انجام می دهد.
يك دستی بزرگترين عامل آرامش كودك است.
مهم ترین عواملی كه در اقتدار والدین نقش دارند:
۱- قبل از آنكه مجازاتی را اعمال كنيد به اين موضوع فكر كنید که ...
۲- مجازات را متناسب با جرم در نظر بگيريد.
۳- از داد و بيداد كردن بپرهیزید.
💟
یک پدرو مادرخوب والدی است که ذهن فرزندش از او آسوده باشد و به فرزند توانایی و قدرت آسوده فاصله گرفتن را بدهد.
وقتی فرزندتان از شما دور نمی شود وقتی همیشه نگران شماست وقتی تمام برنامه هایش را با شما تنظیم می کند، نه نشانه وفاداری و نه دوست داشتن زیاد است، بلکه نشانه آسیب ديدگي اوست.
هیچ رابطه مخدوشی، با بچه دار شدن خوب نمی شود. هیچ بچه ای، مسئول برآورده کردن آرزوهای ناکام مانده والدین نیست. هیچ بچه ای، نمی تواند خلاء و احساس تنهایی پدرمادر را پرکند.
برای بچه دار شدن دلایل دیگری لازم است.❤️❤️
كودكي مرفه، انسان را به هيچ جا نمي رساند
كودكي بايد با تلاش وسختي باشد ما فكر مي كنيم اگر بچه هايمان را در رفاه بزرگ كنيم خدمت كرديم به آنها
نه
اصلا بخاطر آن سختيه بزرگان ماساخته شدند
💟