✈️✈️✈️✈️✈️🐥
✅ انجام ندادن تکلیف مدرسه را شخصی نکنید
وقتی کودکان تکالیفشان را انجام نمیدهند برخی والدین آن را شخصی تلقی کرده و به شدت عصبانی و ناراحت میشوند، در حالی که اصلا چنین نیست. کودک مایل نیست این کار را بکند و برای آن دلایل مختلفی دارد نه اینکه از شما خوشش نمیآید یا با شما لجبازی میکند؛ لجبازی حاصل کشمکشهای زیاد و طولانی والدین در اثر شیوه تربیتی نادرست و در تعامل والدین با کودک به وجود میآید؛ بنابراین والدینی که معتقد به لجبازی فرزندشان هستند بهتر است به سابقه ارتباط خود با فرزندشان حتی قبل از سنین مدرسه نگاه کنند.
✅. مدت زمان لازم برای انجام تکالیف توسط فرزندتان را بشناسید
مهمترین نکتهای که والدین باید به آن توجه کنند مدت زمان مفیدی است که برای انجام تکالیف لازم است. این زمان برای سنین مختلف و بسته به شرایط دانشآموز متفاوت است. والدین باید شرایط سنی کودک را در نظر داشته باشند به طوری که کودکان و دانشآموزان پایههای ابتدایی را برای مدت زمان طولانی وادار به انجام تکلیف نکنند. ضمن آنکه شرایط دیگر دانشآموز را نیز لحاظ کنند.
✅ صاحبنظران تعلیم و تربیت مدت زمان لازم برای انجام تکالیف را برای بچههای کودکستان تا پایه دوم ابتدایی ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در هر روز و برای پایههای بعدی دوره ابتدایی ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیشنهاد کردهاند؛ بنابراین والدین نباید به منظور یادگیری بهتر دانشآموز و با این تصور که هر چه زمان بیشتری صرف مطالعه دانشآموز شود یادگیری او نیز بیشتر خواهد شد، کودک خود را مدت زیادی وادار به درس خواندن کنند. مسلما کودک در این مدت زمان اضافی به کارهای دیگری مثل خیالبافیهای ذهنی مشغول میشود
✅ به روش انجام تکالیف توسط فرزندتان دقت کنید
هر کودکی ممکن است تفاوتهایی در روش انجام تکالیف خود داشته باشد. قبل از اینکه روش خاصی را به آنها القا کنید یا بخواهید آنها را کمک و راهنمایی کنید به روش آنها توجه کنید. ببینید در چه مدت زمان بدون کمک شما میتواند تکالیفش را انجام دهد؟ چه اشکالاتی دارد؟ آیا حین انجام تکالیف خیالبافی میکند؟ آیا مرتبا جای خود را عوض میکند؟ آیا حین انجام تکالیف به کارهای دیگری هم میپردازد؟ یا اینکه حواسش به انجام تکالیفش است؟ پاسخ به این سوالها به شما کمک میکند.
✅ کودک را تشویق کلامی کنید
نمیتوان کودک را وادار به انجام تکالیف مدرسه کرد، اما از آنجا که نوشتن تکالیف ضروری است والدین با آگاهی و صبر پیشه کردن میتوانند این را از کودک خود بخواهند. آنها میتوانند با تمجیدهای کلامی برای انجام این کار به او انگیزه کافی دهند.
چقدر کلمات را خوب روی یک خط نوشتی.
حالا دیگه میتونی حروف را به اندزه مناسبش بنویسی، آفرین.
خوشحال میشم میبینم تکلیفتو مرتب و تمیز مینویسی
✅ به کودک امکان انتخاب بدهید
بهتر است کودک بداند بعد از آمدن از مدرسه چه کاری باید انجام دهد. اگر مایل است اول تلویزیون ببیند و بعد به تکالیف خود بپردازد، این را تعیین کنید و با هم به توافق برسید یا اینکه بهتر است بداند از او انتظار میرود بعد از یک چرت کوتاه شروع به انجام تکالیفش کند. سعی کنید انجام اولین تکلیف مدرسه را برای یک کودک کلاس اولی به یک خاطره خوب و جذاب و توام با نشاط تبدیل کنید.
وقتی به بچهها امکان انتخاب داده میشود، بهتر عمل میکنند چرا که احساس میکنندکنترل بیشتری بر زندگی خود دارند. بهتر است انتخابهای محدود به فرزند خود پیشنهاد کنید. او در معرض انتخاب بین انجام دادن و ندادن تکلیف مدرسه نیست، ولی میتواند در مورد زمان آن دست به انتخاب بزند. به این ترتیب کودک میفهمد هدف انجام کار است.
✅ وقت و جای معین برای تکلیف مدرسه در نظر بگیرید
باز هم میگوییم از کودک همچون بزرگسال نمیتوان انتظار داشت، این بار در چه مورد:
احتمالا من و شما بتوانیم برای مدتی در محلی که صدای تلویزیون یا ضبط میآید کمی مطالعه کنیم؛ اگر چه کار آسانی نیست، اما از کودک نمیتوان انتظار داشت در جایی که دور و برش خوراکی، اسباب بازی، تلویزیون روشن یا هر وسیله مزاحم دیگری وجو دارد، تکالیفش را انجام دهد؛ بنابراین نیاز به اتاقی هست که برای چند دقیقه هم که شده بتواند کارش را انجام دهد.
فراموش نشود کودکان در این سنین اگر فضای مناسب هم داشته باشند دست کم تخیل گسترده دارند و نمیتوان جلو خیالپردازی آنها را گرفت. از این روست که آنها نیاز به توجه و نظارت والدینشان دارند. ⏬⏬
✅ میز ناهارخوری یا آشپزخانه، فضای کار محبوب کودکان است. آنها با نزدیکشدن به شما احساس راحتی بیشتری میکنند و شما میتوانید آنها را تشویق و کمک کنید. بچههای بزرگتر ترجیح میدهند در اتاقشان خلوت کنند، اما در فواصل معین آنها را کنترل کنید و در پایان تکالیفشان را چک کنید.
مهم است فضایی که کودکان تکالیفشان را انجام میدهند:
روشنایی مناسب داشته باشد.
راحت باشد.
وسایل مدرسه از قبیل خودکار، مداد، تراش، دفتر و کتابهای لازم در آنجا مهیا باشد.
ساکت و عاری از هرگونه عامل حواسپرتی (مثل تلویزیون، بازیهای ویدئویی، زنگ تلفن یا صدای دیگر اعضای خانواده) باشد.
✅ اگر کودکان برای تکالیف مدرسه به کامپیوتر احتیاج داشتند، سعی کنید آن را در مکانی عمومی، و نه در اتاق خواب قرار دهید، زیرا شما باید بتوانید آنها را از اجرای بازیهای کامپیوتری، چتکردن یا فرستادن ایمیل، گردش در اینترنت برای سرگرمی در زمان انجام تکالیف منع کنید. همچنین به کنترل فرزندتان توجه داشته باشید. این کنترلها از طریق تامینکنندههای خدمات اینترنتی و نرمافزارهایی که موضوعات نامناسب را مسدود میکنند، در دسترس هستند. سایتی را که معلم به فرزندتان توصیه کرده است، پیدا و برای دسترسی آسان، آنها را نشانهگذاری کنید.
مسئولیت انجام تکالیف و وظیفهشناسی در این مورد را به او واگذار کنید
✅ برخی والدین خود را مسئول کامل انجام تکالیف میدانند. به صورتی که در زمان انجام تکالیف بالای سر دانشآموز حضور دارند، زمان شروع انجام تکالیف را تعیین میکنند و راهنماییهای زائدی ارائه میکنند. هر چند لازم است والدین به ویژه در سالهای اول دبستان و آمادگی با نظارت خود برنامهریزی و مسئولیتپذیری را به کودک آموزش دهند، اما برخی والدین به اشتباه این مسئولیت را خود برعهده میگیرند؛ بنابراین نمیتوانند احساس مسئولیت در قبال انجام تکالیف را به فرزند خود یاد دهند.
به طوری که اگر یک روز مادر حضور نداشته باشد کودک اصلا به یاد هم نخواهد آورد که باید تکالیفش را انجام دهد. والدین با نظارت مفید بر انجام تکالیف کمکم باید کودکان را مسئولیتپذیر بار بیاورند. به طوری که در صورت حضور نداشتن والدین نیز احساس مسئولیت برای انجام تکالیف را داشته باشند. این والدین در سالهای بعدی تحصیل، کمتر با مشکل درس نخواندن کودکان خود مواجه میشوند.
اما والدینی که این مسئولیت را خود برعهده میگیرند، چون والدین نمیتوانند در تمام دوران تحصیل در انجام تکالیف فرزندان خود نظارت مستقیم داشته باشند با افت تحصیلی آنها مواجه میشوند. در حالی که اگر این احساس مسئولیت را از دوران کودکی در فرزندشان شکل داده باشند با مشکلاتی از این قبیل مواجه نخواهند شد.
✅ در انجام تکالیف به فرزندان خود کمک کنید
فرزندان والدینی که علاقه به انجام تکالیف را در فرزندان ایجاد میکنند، در مدرسه موفقترند. این به کودک نشان میدهد آنچه انجام میدهد، اهمیت دارد.
کمک به انجام تکلیفشب مزایای زیادی برای کودکان دارد. چهبسا برای والدین هم مزایایی داشته باشد! والدین هم از این راه چیزهایی یاد میگیرند.
کودکان در دوران ابتدایی، برای اولینبار تکالیف را تجربه میکنند. این تکالیف به منظور تقویت و یادگیری بیشتر دروس کلاس و کمک به آنها برای تمرین مهارتهای مهم یادگیری است. با انجام تکالیف، کودکان میآموزند چطور:
✅ یادداشتهایشان را بخوانند و آنها را یکییکی و مستقل اجرا کنند. یاد میگیرند زمان را مدیریت و برنامهریزی کنند. (برای تکالیف بلندمدت مثل تهیه گزارش از کتاب) همچنین با تمام قوا و با نظم و ترتیب کارهایشان را کامل کنند.
تکلیف شب همچنین به پرورش احساس مسئولیت کمک میکند. احساس افتخار برای کاری که به نحو احسن انجام میدهند و کارهای اخلاقی که به عملکرد خوب آنها در خارج از کلاس میانجامد. والدین میتوانند تاحد زیادی در انجام تکالیف به کودک کمک کنند، از جمله ارجح دانستن انجام تکالیف به هر کار دیگری و کمک به تقویت عادتهای مطالعه در آنها.
برنامه ریزی داشته باشید
✅ با کمک فرزند خود یک برنامه منظم برای انجام تکالیف تهیه کنید. برنامه را در یک محل مناسب و در دید او نصب کنید. برای تشویق او به انجام تکالیف میتوانید در مقابل هر روز که تکلیف آن را به موقع، خوب و دقیق انجام داده یک علامت بزنید و در آخر هفته اگر توانسته باشد تکالیف خود را خوب انجام دهد و با توجه به تعداد ستارهها، جایزهای به او بدهید. بهتر است جایزه مورد نظر را در همان حین برنامهریزی معین کنید و در آخر برنامه آن را یادداشت کنید یا برای کودکان کوچکتر شکل آن را بکشید. به این ترتیب عملکرد کودک دائما جلوی چشم او قرار دارد و مسئولیتپذیری او نیز تقویت میشود.
به تدریج میتوانید تعداد ستارهها را برای دریافت جایزه افزایش دهید.
⏬⏬
⏬⏬
مثلا اگر در آغاز برنامه به ازائ هر هفت ستاره می توانست جایزه کسب کند، در مراحل بعد به ازای هر ۱۴ ستاره میتواند به جایزه مورد نظر برسد. فقط تنظیم برنامهای منظم برای انجام تکالیف فرزندان کافی نیست.
برای زندگی خانواده خود نیز برنامه منظمی داشته باشید. حتیالامکان از برنامههای جنبی و بدون برنامهریزی قبلی مثل مهمانیها و تفریحهای بدون برنامه قبلی و... خودداری کنید یا حداقل سعی کنید این برنامهها مقارن با زمان انجام تکالیف فرزندان نباشد. اگرشما یک بار برنامه او را به خاطر برنامههای خود به هم بریزید، راه را برای بینظمی او فراهم ساختهاید. در کارهای دیگر خود نیز با برنامه و مسئولیتپذیر باشد تا الگوی مناسبی برای فرزندان خود باشید. فرزندان تعهد و مسئولیتپذیری را در خانواده و با مشاهده رفتار والدین یاد میگیرند.
تکلیف مدرسه کار کودک است نه والدین
✅ گاهی دیده شده برخی والدین بعد از اینکه از انجام تکلیف توسط کودک ناامید میشوند خود دست به کار شده و کار ناتمام فرزند را به گمان خود تمام کرده و در حق او به اصطلاح لطف میکنند، غافل از اینکه این بزرگترین خیانتی است که در حق کودک بیچاره روا میدارند چرا که با این کار احساس مسئولیت در قبال وظیفه محوله را از فرزند خود میگیرند و او را فردی وظیفهشناس بار میآورند. پس یادتان باشد حتی اگر کودک اصلا تکالیفش را انجام ندهد شما از انجام آن خودداری کنید! وظیفه والدین صرفا این است که امکانات لازم برای انجام این کار از سوی کودک را فراهم کنند. سعی کنید مسئولیت انجام تکلیف را از کودکی در فرزندتان ایجاد کنید و هیچ وقت کار او را انجام ندهید.
قانون حمایت والدین
✅ در درجه اول، کودک باید خودش کارش را انجام دهد. اگر کودک خودش فکر نکند، یاد نمیگیرد. والدین میتوانند با راهنماییها و پیشنهادهایشان به آنها کمک کنند، اما این وظیفه کودک است که یاد بگیرد. وقتی سراغ تکالیف میرود، حضور داشته باشید تا او را کمک و راهنمایی کنید، به سوالهایش پاسخ دهید، در تفسیر آموزشهای نحوه انجام تکالیف به او کمک کنید و تکالیف کاملشده را چک کنید. در یافتن پاسخ درست و تکمیل تکالیف مُصِر باشید.
✅ کمک خود را در تقویت مهارتهای حل مسائل در انجام تکالیف متمرکز کنید و در صورت موفقیت، کودک را تشویق کنید. اگر خودش به راهحل برسد، اعتمادبهنفس و علاقه به یادگیری در او تقویت میشود. در اینجا به نکاتی برای کمک به کودکان در انجام راحتتر تکالیف اشاره میشود:
✅ تنظیم یک برنامه منظم و همیشگی: با تنظیم قوانینی مثل تعیین زمان و مکان مشخص برای انجام تکالیف، این پیام را برسانید که کار مدرسه بر هر چیزی ارجحیت دارد. همچنین بفهمانید تا پایان انجام تکالیف و کنترل آن، تلویزیون یا تماس تلفنی، بازیهای ویدئویی و... تعطیل است.
✅ تعیین راهکارهایی برای انجام تکالیف: به کودک بیاموزید چطور مقدار تکالیف را ارزیابی کند و بداند تکالیف شامل چه چیزهایی میشود، تا بتواند تدبیری بیندیشد که با ظرفیت کاری و خلقوخویش مناسب باشد. برخی کودکان ممکن است بخواهند ابتدا با تکالیف سختتر دستوپنجه نرم کنند - زمانیکه سطح انرژی ذهنیشان بالاتر است- در حالیکه دیگران ترجیح میدهند تکالیف آسانتر را اول انجام دهند. وقتی در کودکی به آنها میآموزید برای انجام تکالیف به یک تدبیر مناسب برسند، کمک میکنید در آینده مستقل عمل کنند. به آنها اجازه دهید در صورت نیاز استراحت کنند، سپس آنها را با انرژی و تمرکز بیشتر به انجام تکالیفشان بازگردانید.
🌠🌄🌅🎇🌠🌄🎆
بهترین و درست ترین راه حل برای حل مشکل مشق ننوشتن کودکان
رابطه عاطفی بهتری با کودک خود برقرار کنید
برای اینکه کودک شما به حرفتان گوش دهد و تکالیف خود را انجام دهد شما باید سعی کنید رابطه کلامی و عاطفی بهتری با او برقرار کنید . این شیوه باعث می شود فرزندی مسئولیت پذیرتر و مطیع تر داشته باشیم.
کودک را مجبور به انجام تکلیف نکنید
برخی از والدین روش غلطی را در برخورد با کودک خود در نظر می گیرند پس به کودک خود زیاد نگویید که تکلیف خود را انجام بده زیرا او به این کار عادت کرده و تا تکرار نکنید تکالیف خود را انجام نمی دهد بلکه وقتی کودک بی خیال از درس نشسته است، کتاب کودک را بیاورید و او را با مهربانی به سمت نوشتن تکالیفش سوق دهید.
سریع بعد از اتمام مدرسه او را مجبور به نوشتن نکنید
بعد از اتمام مدرسه ، اجازه دهید کودکتان استراحت و بازی داشته باشد و هیجاناتش را تخلیه کند سپس از او بخواهید که درس بخواند و هیچگاه بلافاصله پس از مدرسه از او نخواهید تکالیفش را انجام دهد.
هیچگاه مشق کودک را ننویسید
برخی از کودکان از مادر خود می خواهند که تکالیف او را انجام دهد . مادر نیز از روی دلسوزی این کار را انجام می دهد اما نمی داند همین یک بار نوشتن تکلیف سبب می شود کودکش مشق خود را ننویسد و مسئولیت را به دوش مادر خود بیاندازد.
اجازه دهید کودک با عواقب کارش روبرو شود
اگر کودک شما تکالیف خود را به صورت ناقص انجام داد و از انجام باقی آن سر باز زد تکلیف او را ننویسید بلکه اجازه دهید او همانگونه به مدرسه برود و با عواقب کارش روبرو شود . از آن به بعد می فهمد که ننوشتن مشق عواقبی مانند تنبیه و خجالت زدگی را برای او به همراه دارد.
اجازه دهید بین انجام تکالیف بازی کند
اجازه دهید کودکتان بین تکالیفش کمی بازی بکند مثلا اجازه دهید او ریاضی خود را بنویسد و بعد بازی کند و سپس تکلیف فارسی خود را انجام دهد .
هنگام انجام تکلیف پیش او بنشینید
هنگام تکلیف انجام دادن کودک کنارش بنشینید و او را به انجام تکالیفش تشویق کنید. بعد از اینکه فرزندتان خودش به تنهایی توانست تکلیفش را انجام دهد می توانید خود را از او دور کنید واز زمان نشستن کنار او کم کنید.
او را تحقیر نکنید
اگر کودک شما مشق نمی نویسد و درس نمی خواند او را تحقیر نکنید و به او جملات تحقیر آمیز نگویید زیرا با ایجاد احساس حقارت او تکالیفش را انجام نمی دهد.
فرزندتان را با خودش مقایسه کنید
فرزندتان را با خودش مقایسه کنید و هرگز او را با کودک دیگری مقایسه نکنید زیرا این کار کودک را لجباز تر می کند پس به او نگویید تو از دوستت بدتر می نویسی بلکه به او بگویید تو دیروز بهتر مشق می نوشتی.
سخت گیر نباشید
با کودک مهربان باشید و صبوری به خرج بدهید و با شگردی خاص او را به سمت مشق نوشتن سوق دهید . چنانچه در نمناک گفته ایم اگر بازی کودکتان تمام نشده بود یا فیلمی که دارد می بیند به پایان نرسیده بود می توانید به او بگویید که بعد از تمام شدن فیلم یا بازی تکالیفش را انجام بدهد.
سپس بعد از اینکه کودک از تلویزیون و بازی دست کشید یک برش رفتاری بزنید و بلافاصله او را سر درس و مشق نبرید. مثلا بگویید برو آب بخور، دست و صورتت را بشور بعد بیا تکلیف انجام بده یا کمی با او حرف بزنید.
به او انگیزه بدهید
کودک را وادار به انجام تکالیف مدرسه نکنید و با آگاهی و صبر پیشه کردن و تمجیدهای کلامی به کودک خود انگیزه کافی برای انجام تکالیف را بدهید.
پاداش بدهید
اگر کودک تان مشق هایش را به خوبی انجام داد به او پاداش های کوچکی بدهید مثلا بگویید امشب هر غذایی می خواهی برایت درست می کنم و هیچ گاه به او وعده و وعیدهایی که از توانتانم خارج است ، ندهید.
تکالیف او را بررسی کنید
اگر علت انجام ندادن تکالیف کودکتان ، به این علت است که تکلیف او خیلی مشکل و یا خیلی زیا
د است باید با آموزگار وی در این¬باره صحبت کنید اما اگر سطح و میزان تکلیف شب مناسب است و باز هم کودک در انجام آن مشکل دارد، زمان انجام تکالیف را به دو جلسه تقسیم کنید.
با معلم او صحبت کنید
اگر کودک شما تکلیف خود را انجام نداد ، با معلم او صحبت کنید تا او را بازخواست کند و به او تذکر جدی بدهد .
✅وظیفه ی فرزند را به عهده ی خودش بگذارید. اگر از آن دسته والدینی هستید که مسئولیت درس خواندن و تکالیف کودک به عهده ی شماست باید روشتان را تغییر بدهید. شاید این کار سخت باشد اما هم شما و هم کودکتان باید بدانید که مسئولیت درس خواندن و نتایج آن هرچه که باشد به عهده ی کودک است نه والدینش. کودک نباید مسئولیت انجام دادن تکالیفش را به عهده ی شما و برنامه ریزی هایتان بگذارد. تنها مسئولیت شما یک نظارت کلی بر تکالیف، حمایت و تشویق و فراهم کردن شرایط مناسب برای درس خواندن است. یادتان باشد که این موضوع یکی از قدم های مهم برای تربیت یک انسان مسئولیت پذیر است.
✅کودک باید عواقب بد درس نخواندن و انجام ندادن تکالیفش را ببیند. معمولا معلم ها رابطه ی خوبی با دانش آموزانی که تکالیفشان را درست انجام نمی دهند و در کلاس آماده نیستند، ندارند. اگر کودک تان با تشویق و تمجید شما پای درس و مشق اش نمی نشیند برای چند روز رهایش کنید تا به همان روشی که می خواهد عمل کند. به احتمال بسیار زیادی او عاقبت درس نخواندن و بی محلی های معلم را درک خواهد کرد.
✅اگر کودک شما دچار ناتوانی هایی در یادگیری، عدم تمرکز و حواس پرتی است حتما باید از مشاوران و مددکاران آموزشی کمک بگیرید و راهکارهای مناسبی برای کودک به کار ببندید.
✅اجبار را کنار بگذارید. کودک باید به تنهایی و مستقل از دیگران تکالیفش را انجام بدهد. وقتی خودتان را بیش از حد درگیر رفع و رجوع مسائل مدرسه و انجام تکالیف می کنید کودک را از هدف انجام تکالیف دور می کنید. تکالیف مدرسه بهترین راه برای تجربه ی استقلال، مهارت یافتن در انجام کارهای شخصی و اعتماد به نفس است این فرصت ها را از کودک نگیرید.
✅دعوا بی فایده است. هیچ انسانی با دعوا، تهدید و فریاد برای انجام دادن کارهایش ترغیب نمی شود. کودک شما هم همینطور است.
✅کودک را تهدید نکنید که مثلا تا نیم ساعت دیگر مشق هایش را بنویسد و گرنه اتفاق ناخوشایندی می افتد.
✅ وقتی کودک به شما می گوید «ریاضیم را خواندم» نپرسید «تا کدوم صفحه؟» بپرسید «از پیشرفتت راضی بودی؟»
✅ همزمان با کودک به کارهایتان برسید. وقتی را که برای درس خواندن کودک مشخص کرده اید را به کارهای هیجان انگیز و وسوسه کننده نپردازید. بهتر است همزمان با کودک شما هم مشغول درس خواندن، مطالعه و رسیدگی به کارهای شخصی تان شوید. همین روش ساده کودک را تشویق می کند تا با تمرکز و انگیزه ی بیشتری درس بخواند و فعالیت های دیگر را برای وقت دیگری بگذارد.
✅ از آرزوهای کودک کمک بگیرید. کودکان دبستانی معمولا با انگیزه ی انجام دادن کار مورد علاقه شان در آینده درس می خوانند. کودک شما چه آرزو و هدفی دارد؟ آیا او آرزوی دکتر یا معلم شدن را دارد؟ از آرزوهای کودک استفاده کنید تا او یاد بگیرد برای رسیدن به هدف هایش باید درس بخواند.
✅ممکن است کودکتان بهانه بیاورد و بگوید «من می خوام صاحب یک فروشگاه بشوم و نیازی نیست این همه ریاضی یا تاریخ بخونم» وقتی کودکتان چنین بهانه هایی می آورد ارزش دانش آموختن و نیاز ضروری انسان ها به علوم را یادآوری کنید.
کار آسانی نیست که کودک بهانه گیر و فراری از درس را توجیه و تشویق کنید. ممکن است بارها نا امیدتان کند، از کلنجار رفتن خسته شوید و نتوانید همه ی این راهکارها را به درستی به کار بگیرید. با این حال یادتان باشد که شما مسئولیت آموزش فرزندتان را به عهده دارید و باید با روشی درست او را برای آموزش پذیری هدایت کنید. صبور باشید و خسته نشوید.
#پدرخوب
‼️پدر خوبی بودن کار سختی نیست، حتی اگر بسیار گرفتار باشید.
✍فقط کافی است پدر
همـــــــــــــــــ❤️ـــــــــــــــدلی باشید؛
👈 یعنی در همان زمان کوتاهی که در منزل هستید برای کودکتان وقت بگذارید و با او بازی و اوقاتی را خلق کنید که او دوست دارد.
👌اگر خیلی خسته هستید به فرزندتان بگویید:
👌 «بیا کنارم بشین با هم
فیـــــــــــــــــــــ🎥ـــــــــــــلم ببینیم
یا اینکه دوســــــــــــ❤️ـــــــــــــــت دارم کنارم بشینی.»
👈 حتی وقتی میخواهید میوه بخورید، بگویید:
«بیا باهم
میـــــــــــــــــ🍇ـــــــــــــــــــــوه بخوریم
یا دوست دارم با تو برم خرید کنم یا
قــــــــــــــــ👣ـــــــــــــــــــدم بزنم.»
👈بیان این جملات به بچهها
👌در عین حال که اطمینان خاطر به آنها میدهد،
✅خستگی شما را هم کم میکند.
🌿🌷
🌷 #فرزندپروری🌷
#قصه_گویی
👈بچه ها دوست دارند یک قصه را بارها بشنوندتا تمام جزییات آن را بشناسند و احساس کنند که با آن آشنا هستند.
👈هنگام خواندن قصه گه گاه کلام خود را قطع کنید و از فرزندانتان درباره قصه چیزهایی بپرسید؛
💢 برای مثال سوال کنید:
”فکر میکنی حالاچه اتفاقی بیفتد؟” یا“تو کدام یک ازحیوانات این قصه را دوست داری؟
👈” اگر کودک نتوانست پاسخ درستی بدهد، اشکالی ندارد مهم این است که با این پرسش او را به فکر کردن و یافتن راه حل تشویق کنیم.
🌿🌷
#والدین_بدانند
🛑 من تو را دوست دارم
🚫اما این کار تو غلط است!
اگر می خواهید از بیان و صحبت کردن کودک ایراد بگیرید دقیقا برایش مشخص کنید که کار یا رفتارش اشتباه است و آن را نمی پسندید، نه خود کودک را.
🔹خوب و بد بودن به شخصیت کودک ارتباطی ندارد و طوری صحبت نکنید که به او احساس گناه و کودک بد بودن بدهید، به کودک اطمینان دهید که او را دوست دارید اما رفتارش غلط است و به خاطر این تنبیه شده است.
✍💎
👩👩👧👧ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ #ﻭﺍﻟﺪﯾﻦ
👈ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺭﻓﺘﺎﺭ #ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺑﺎ ﺗﺮﺑﯿﺖ #ﻣﺎ👉
ﺭﻭﺍﻧﭙﺰﺷﮑﺎﻥ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺧﯿﻠﯽ #ﺩﺭﻭﻍ ﻣﯿﮕﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺧﯿﻠﯽ ﺑﻬﺶ #ﮔﯿﺮ ﻣﯿﺪﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺍﻋﺘﻤﺎﺩﺑﻨﻔﺲ ﻧﺪﺍﺭﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺗﺸﻮﯾﻘﺶ ﻧﻤﯽﮐﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﮐﻢﺣﺮﻓﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺎﻫﺎﺵ ﺣﺮﻑ #ﻧﻤﯿﺰﻧﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺩﺯﺩﯼ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺬﻝ ﻭ #ﺑﺨﺸﺶ ﺭﻭ ﺑﻬﺶ ﻧﻤﯽﺁﻣﻮﺯﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺗﺮﺳﻮﺳﺖ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻃﺮﻓﺪﺍﺭﯾﺸﻮ ﻣﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ #ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻧﻤﯿﺬﺍﺭﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺻﺪﺍﺕ ﺭﻭ ﻭﺍﺳﺶ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻧﻤﯽﺁﺭﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻋﺼﺒﯿﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺍﺯﺵ #ﺗﻌﺮﯾﻒ ﻧﻤﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺑﺨﯿﻠﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﺎﻫﺎﺵ #ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ ﻧﻤﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ ﺑﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ #ﭘﺮﺧﺎﺵ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺗﻮ #ﺧﺸﻦ ﻭ ﺳﺨﺘﮕﯿﺮﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺿﻌﯿﻔﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﺗﻬﺪﯾﺪﺵ ﻣﯿﮑﻨﯽ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﺩﺍﺩ ﻭ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﺑﻬﺶ #ﺍﻫﻤﯿﺖ ﻧﻤﯿﺪﯼ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﻧﺎﺭﺍﺣﺘﺖ ﻣﯿﮑﻨﻪ؟
ﺯﯾﺮﺍ #ﺑﻐﻠﺶ ﻧﻤﯽﮐﻨﯽ ﻭ ﻧﻤﯽﺑﻮﺳﯿﺶ...
ﻓﺮﺯﻧﺪﺕ #ﮔﻮﺷﻪﮔﯿﺮﻩ؟
ﺯﯾﺮﺍ ﻫﻤﯿﺸﻪ #ﻣﺸﻐﻮﻟﯽ...(ﻣﺸﻐﻮﻝ ﮐﺎﺭﻫﺎﯼ ﺧﻮﺩﺕ)
ﻧﻤﻮﺩ ﺍﯾﻦ ﺭﻓﺘﺎﺭﻫﺎ ﺩﺭ #ﺑﺰﺭﮔﺴﺎﻟﯽ ﺑﺴﯿﺎﺭ #ﺧﻄﺮﻧﺎﮎ ﻭ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺩﺭﻣﺎﻧﻨﺪ
ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮ:
ﭘﺪﺭﺍﻥ و ﻣﺎﺩﺭﺍﻥ؛
ﮐﻮﺩﮐﺘﺎﻥ #ﺁﯾﯿﻨﻪﺗﻤﺎﻡﻧﻤﺎﯼﺍﻋﻤﺎﻝﺷﻤﺎﺳﺖ...
═══✼🍃🌹🍃✼══
🛑 #تفاوت مردان و زنان در #ابرازمحبت
#مردان باید اول محبت را #ببینند و بعد #بشنوند. به عنوان مثال اگر شما بدون مقدمه، به یک مرد بگویید دوستش دارید، او را دچار یک نوع تعارض و شک کرده اید؛ و حتی ممکن است که این سوال برای او پیش بیاید که چرا این را به او می گویید. ولی اگر برای یک زن یک کار انجام شود، او حس خیلی خوبی خواهد داشت و لذت خواهد برد.
🔰 به عنوان مثال اگر برای او یک لیوان آب ببرید، برداشت احساسی او این است که حتما او را دوست دارید برخلاف اینکه به او بگوییم دوستش داریم و به او آب ندهیم.
🔰 اما #خانمها باید اول محبت را #بشنوند و بعد #ببینند. به عنوان مثال بارها یک مرد برای خانمش #لباس می خرد و یا #یخچال خانه را پر می کند؛ حال اگر این رفتارها را همراه با بیان محبت آمیز نکند، خواهد دید همسرش همیشه #معترض است که چرا به او توجه نمی کند.
🔰 ولی اگر بارها #زبانی به او بیان محبت کند، حتی اگر کار خاصی هم نکرده باشد، خانم احساس اینکه دوستش ندارد را پیدا نمی کند و فقط گلایه های دیگری همچون خسیس بودن ،کم حرف بودن ....را پیش می کشد.
🛑تفاوت ها رو #بشناسیم تا سازگارتر زندگی کنیم
🚩✈️✈️✈️✈️✈️