مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲ ⬅️قسمت دوم 📖ما با خواندن زیارت عاشورا اظهار نظر ز
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۳
⬅️قسمت سوم
👌چند مورد از آثار فراوان مادی و معنوی، دنیایی واخروی زیارت عاشورا: آیت الله میرزا حسین نائینی ایشان صراحتا می گویند بالاترین توسلات برای حوائج دنیوی و هم اخروی زیارت عاشوراست و این عمل هیچ نظیر و مانندی ندارد.✅
💢در زمان قدیم زمان میرزای شیرازی در سامرا وبا و یا طاعون آمد (سامرا هم شیعه دارد و هم سنی) خیلی از آدم ها می مردند، شیعیان وضع بر آنها سخت شد به مراجع پناه بردن یکی از بزرگان آمد پیش میرزای شیرازی و گفت وضع اینطوری هست و مردم دسته دسته می میرند! آیت الله میرزای شیرازی فرمود من را به عنوان مرجع تقلید و مجتهد قبول دارید؟ گفتند بله. گفت اگر من یک حکمی بکنم یک دستوری بدهم دستور من را انجام می دهید؟ گفتند بله. گفت همه شیعیان بیایند ده روز یا یک روز زیارت عاشورا را بخوانند و به حضرت نرجس خاتون (س) هدیه بدهند.
📖بعد شیعیان شروع کردند به خواندن زیارت و از آن روز بعد شیعیان دیگر نمی مردند و اهل سنت هم وقتی می دیدند مریض هایشان می میرند و شیعه ها نمی میرند از خجالتی که داشتند شب ها مرده هایشان را دفن می کردند، آنها به شیعه ها گفتند شما چکار کردید؟! آنها هم گفتند زیارت عاشورا خواندیم و بعد اهل سنت هم آمدند و زیارت عاشورا را خواندند و به برکت زیارت عاشورا وبا و طاعون از آن محل از بین رفت.
💢یا فردی که مرده بود، یکی از بزرگان می دانست که مقام آنچنان بالایی ندارد ولی در خواب دید که آن فرد مقام بالایی دارد، از طرف سوال کرد چه شد که مقامت بالاست؟ تو که اینقدر خوبی و ثواب نداشتی؟ گفت بله، وقتی دفنم کردند خیلی حالم بد بود و اوضاع روحی خوبی نداشتم و در عذاب بودم، تا اینکه یک خانمی را اینجا دفن کردند و از همان شب اول که این خانم را اینجا دفن کردند امام حسین (ع) سه بار به ایشان سر زد و روز سوم امام حسین دستور داد که عذاب از کل اهل قبرستان برداشته شود و به همین خاطر حال من هم خوب است.
🔹طرف که آن خانم را می شناخت پیش شوهرش رفت گفت خانم تو مجلس روضه در خانه بر پا می کرد؟ گفت نه. گفت کربلا زیاد می رفت؟ گفت نه. گفت پس چکار می کرد؟ گفت هر روز زیارت عاشورا می خواند. یک آدم عادی با خواندن روزانه ی زیارت عاشورا چنین مقامی را گرفت که نه تنها امام حسین (ع) شفاعت خود این فرد را کرد و دچار عذاب قبر نشد و روحش در بهشت و نعمت بود بلکه به برکت آن خانم تمام اهل قبرستان به برکت رسیدند. یعنی چنین خاصیت مهمی زیارت عاشورا دارد.✅
💢دکتر هادی امینی فرزند علامه امینی می گوید من پدرم را در یک سحرگاهی قبل اذان صبح خوابش را دیدم که خیلی مقام بالایی دارد، جلو رفتم دست پدرم را بوسیدم و به پدرم گفتم این مقام بالایی که دارید به خاطر کتاب الغدیر به شما دادند؟! گفتند نه. گفتم به خاطر نماز جماعت و کتاب نوشتن ها این مقام را به تو دادند؟ گفت فرزندم بارها تو را توصیه کردم که تا می توانی زیارت امام حسین (ع) را از دست نده، اینجا را به خاطر زیارت امام حسین به من دادند.
👈پسرش گفت الان اوضاع ایران و عراق خیلی خوب نیست (برای آن زمان) ما نمی توانیم زیارت امام حسین برویم چکار بکنیم؟ علامه گفت همین مجالس اباعبدالله و روضه ها همه ی اینها مجلس امام حسین (ع) حساب می شود و رفتن به آنها این ثواب را دارد و پس از آن اشاره می کند که فرزندم تا زنده هستی زیارت عاشورا را از دست نده.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 3
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۴
⬅️قسمت چهارم
🔹علامه طباطبایی می گفت وقتی نجف رسیدم به دنبال استاد می گشتم، یک دفعه سید علی قاضی آمد و دست به کتف من زد و گفت فرزندم دنیا می خواهی نماز شب بخوان، آخرت می خواهی نماز شب بخوان. علامه طباطبایی به هیچ کدام از اساتیدش، استاد نمی گفت جز سید علی قاضی فقط به ایشان استاد می گفت اینقدر مقام این مرد بالاست.
👈سید علی آقای قاضی به شاگردان سیر وسلوکی خودش دستور داده بود در ماه محرم و در ماه صفر یک چله زیارت عاشورا بگیرند با آن صد سلام و صد لعنش و به این صورت یک سیر وسلوک به سمت خدای متعال داشته باشند. علامه طباطبایی یک جمله خیلی قشنگی دارد می گوید توسل به امام حسین (ع) یک راه بسیار سریعی است برای آنهایی که به دنبال سیر وسلوک هستند.
💢توصیه ی امام زمان به سید رشتی؛ سید رشتی همراه کاروانی به سمت مکه می رفتند که او راه را گم می کند و هم کاروانی های او می روند و او تنها می ماند. نیمه های شب بود که امام زمان (عج) آمد، گفتند چی شده؟ گفتم در راه مانده ام و نمی توانم راه را پیدا کنم و بروم. امام زمان به او گفتند: شما چرا نافله نمی خوانید؟ بعد سه بار تکرار کرد نافله، نافله، نافله! گفت نافله را خواندم.
🔆بعد از مدتی دوباره آقا آمدند و گفتند: شما چرا زیارت عاشورا نمی خوانید؟ عاشورا، عاشورا، عاشورا! گفت زیارت عاشورا هم خواندم. بعد از مدتی دوباره امام زمان آمدند گفتند: هنوز که اینجا هستی؟ گفتم بله هنوز راه را پیدا نکردم. آقا گفتند: چرا شما جامعه کبیره نمی خوانید؟ جامعه، جامعه، جامعه! گفت جامعه ی کبیره را هم خواندم.. و بعد طی الارض صورت گرفت و به چادر دوستانم رسیدم. دیدم که آنها در حال وضو گرفتن برای نماز صبح هستند.
☝️از آن لحظه اول که امام زمان را دید و به دوستانش رسید سه ساعت گذشت. در حالی که طی الارض در یک لحظه صورت گرفت اینجا یک سوال پیش می آید که چرا همان اول امام زمان برای این فرد طی الارض نکرد و سه ساعت معطلش کرد؟ یکی از بزرگان اینطور جواب داد که این فرد در ابتدا قابلیت طی الارض را نداشت وقتی نافله و زیارت عاشورا و زیارت جامعه کبیره را خواند این لیاقت را پیدا کرد که به همراه امام زمان (عج) طی الارض داشته باشد. اینقدر مقام زیارت عاشورا بالاست، زیارتی که دائم امام زمان توصیه می کنند که بخوانید.
📜زیارت عاشورا دو سند اصلی دارد؛ یکی در کتاب ″کامل الزیارات- ص۱۷۹″ نوشته ی شیخ صدوق (کامل الزیارات، کتابی هست در باب زیارت تمامی معصومین، زیارات نامه ها و آداب زیارت و مستحبات زیارت در حرم هر امام در این کتاب آورده شده) و سند دوم در کتاب ″مصابح المجتهد شیخ طوسی- ج۲، ص ۷۷۶″.
👈طبق این دو سند، بعد از اینکه امام باقر (ع) زیارت عاشورا را به علقمه یاد می دهد این را می گوید که ای علقمه اگر می توانی هر روز از خانه ات با این زیارت، حسین (ع) را زیارت کن. یعنی خود امام باقر صراحتا دارند می گویند هر روز! این هم برای کسانی که می گویند این توصیه از کجا آمد!
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 4
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۵
⬅️قسمت پنجم
🌟آیت الله بهجت (ره) در رابطه با زیارت عاشورا می گوید؛ زیارت عاشورا حدیثی قدسی است (حدیث قدسی یعنی از جانب خدا به پیغمبر و بعد به ائمه نازل شد) مطالب و مباحثی در این زیارت آمده که تمام استادان و علمای ما بر این زیارت مداومت داشتند (یعنی مرتب خواندن، هر روز خواندن، نه اینکه یک روز بخواند و چند روز نخواند) بزرگان ما مقید به خواندن زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام بودند.
🔹مرحوم عبدالله انصاری همدانی به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی داشت که زیارت عاشورا را به صورت مستمر بخوانند. از آیت الله بهجت نقل شده که فرمودند؛ استادم سید علی آقای قاضی را در خواب دیدم و از ایشان راجع به احوال خودشان سوال کردم، حرف تکان دهنده ای زدند گفتند من پشیمانم که چرا زیارت عاشورا را روزی یکبار می خواندم ای کاش روزی دوبار می خواندم!
♨️آیت الله بهجت در مورد شیخ انصاری (لقب او خاتم الفقها و المجتهدین، ایشان استاد بزرگ فقه بودند) می گوید ایشان هر روز بالای سر حرم امیرالمؤمنین (ع) می ایستاد و به صورت ایستاده نیم ساعت زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام می خواند. شیخ رجب علی خیاط هم می گفتند تا زنده هستید زیارت عاشورا را از دست ندهید چرا که در عالم معنا به من گفته اند که تا می توانی زیارت عاشورا بخوان.
👌توصیه ی دیگر از آیت الله بهجت به نقل از ملا فتحعلی سلطان آبادی می گوید ایشان بر سه امر مواظبت می کرد و دیگران را هم به این امرها دستور می داد؛ ۱-خواندن زیارت عاشورا در هر روز ۲-خواندن هر شب نماز وحشت (لیلة الدفن) ۳-خواندن نماز در اول ماه بود، نمازی که اول ماه توصیه شده.
💢آیت الله گل محمدی نامی در مشهد بود، بنده خدایی می گفت که در اواخر عمر او به دیدنش رفتم و گفتم نصیحتی به من بکن؛ برگشت به من گفت که فلانی من بچه دار نمی شدم پیش عالمی رفتم و به او گفتم راهکاری به من بده؟ گفت چهل روز زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام بخوان و هدیه کن به حضرت نرجس خاتون (س).
👈گفت چهل روز این زیارت عاشورا را با صد لعن وصد سلام خواندم و هدیه به حضرت نرجس کردم، شب روز آخر بین زمین و آسمان صدایی شنیدم که گل محمدی ما قرار نبود به تو بچه بدهیم ولی به خاطر زیارت عاشورا به تو بچه می دهیم (یعنی چله زیارت عاشورا قضای حتمی خداوند را برگرداند) چله ی زیارت عاشورا معجزات زیادی دارد خیلی از مریضی ها شفا داده شد، گرفتاری محالی که خیلی ها داشتند به برکت زیارت عاشورا حل شد..
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 5
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
=============
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۶
⬅️قسمت ششم
👌این دعاهای زیر نسبت به بقیه ی زیارات و ادعیه از لحاظ سندی بسیار قوی و معتبر هستند که نمی شود بر اعتبار آنها خدشه ای وارد کرد مانند زیارت عاشورا، زیارت جامعه ی کبیره، زیارت امین الله، دعای کمیل.. زیارت عاشورا در کتاب مصابح شیخ طوسی و کتاب کامل الزیارات آمده، این دو سند در این کتاب ها بعضی الفاظشان با همدیگر فرق می کند، یعنی هر دو زیارت عاشورایشان یکی نیست یک خرده نه خیلی، اختلافاتی با همدیگر دارند.
🔹امام باقر به علقمه می گوید که وقتی می خواهی امام حسین (ع) را زیارت کنی به یک صحرا یا یک بلندی برو و اشاره به قبر امام حسین کن، سلام به امام حسین بده و لعنت بر دشمنان امام حسین کن، سپس دو رکعت نماز بخوان و پس از آن زیارت عاشورا را بخوان.
📜یک دعایی هست که علقمه از صفوان نقل می کند که معروف شد به دعای علقمه، که در اصل دعای صفوان هست نه دعای علقمه! چون صفوان این دعا را از امام صادق (ع) شنید و علقمه از صفوان نقل می کند پس این دعای صفوان می شود که اشتباهی دعای علقمه می نویسند. این دعایی که بعد از زیارت عاشورا هست جزء زیارت عاشورا نیست و اگر خوانده نشود اشکال خاصی ندارد یعنی اجبار نکردند که حتما آن دعا را هم بخوانید.
☝️شما اگر ثواب کامل زیارت عاشورا را می خواهید صد بار است یعنی با صد بار لعن و صد بار سلام است، یعنی بار یکبار خواندن شما یک درصد ثواب را می برید نه ثواب کامل! اما در کتاب ″مزار- ص۴۸۲″ یک زیارت عاشورای غیر معروفه آمده که در مفاتیح هم شیخ عباس قمی آورده. بعد از زیارت عاشورای اصلی دعای صفوان هست، بعد از دعای صفوان زیارت عاشورای غیر معروفه هست که متن آن با زیارت عاشورای اصلی فرق می کند.
📖خواندن این زیارت ثواب زیارت عاشورای اصلی را دارد ولی بدون صد بار، دیگر صد بار گفتن نیاز نیست. یعنی شما می توانی پنج دقیقه ای زیارت عاشورای غیر معروفه را بخوانید و ثواب کامل زیارت عاشورای صد بار را ببرید.
📕در کتاب ″کیمیای وصل- ج۲، ص۳۸۷″ آیت الله بهجت صراحتا می گویند اگر کسی نمی تواند زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام بخواند زیارت عاشورای غیر معروفه را بخواند که همان ثواب زیارت عاشورای کامل را خدا به او می دهد. فقط در زیارت عاشورای غیر معروفه دو رکعت نماز قبل از زیارت باید بخوانید. به نیت زیارت امام حسین دو رکعت نماز بخوانید و سپس زیارت عاشورای غیر معروفه را.
✅یک شیوه ی دیگر هم هست اگر زیارت عاشورا را در همان روز عاشورا می خوانید باید در یک مجلس یعنی یک مکان صد بار را بگویید و تمام شود. اما اگر در روزهای غیر از روز عاشورا می خواهید زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام بخوانید هیچ اشکالی ندارد شما در صبح، بعد از نماز هر زمانی که حال داشتید زیارت عاشورا را تا اول صد لعن بخوانید بعد صد لعن و صد سلام را تقسیم کنید و در طول روز بگویید. این شیوه ی بسیاری از بزرگان است.
🔅علامه طباطبایی می گوید: خوبی این کار این است که شما در طول روز به یاد امام حسین (ع) هستید و به این طریق تا غروب صد بار لعن و صد بار سلام را تمام می کنید و بعد سجده و بعد دو رکعت نماز را بخوانید. به این ترتیب زیارت عاشورا را با صد لعن و صد سلام خوانید.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 6
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
4_6023643962797983323.mp3
14.11M
#کشتی_نجات ۷
دقیقاً شبیه اصحابِ عاشورا ،
که به مقامِ سیّدالشهدا رسیدند...
امروز، عاشورایِ توست‼
و رسیدن به مقامِ امام، برای تو هم، ممکن است.
امـــــا...
این رسیدن شرط دارد ❌
تو حتماً امتحان میشوی.
يَا رَفِيقَ مَنْ لَا رَفِيقَ لَه
ای خدایی که برای کسی که هیچ کسی را ندارد، رفیق هستی.
راحت بخواب ! :
یک مومنی
شبها بلند میشد و با خدا انس می گرفت.
شیطان در خواب یا بیداری به او گفت: تو هر شب بلند می شوي و عبادت مي كني برای چی؟ راحت بخواب!
...... تا به حال این همه یا الله گفتی یک لبیک شنیدی؟!
.....اگر اعمالت قبول بود یک لبیک می شنیدی.
گفت: راست میگوئی امشب بلند نمیشوم، خوابید.
موقع نماز شب، صدائی شنید که چرا امشب بلند نمی شوی.
گفت: من اين همه شب بلند شدم و یا الله گفتم یک لبیک نشنیدم.
خطاب شد: ما اول لبیک گفتیم، تا تو توانستی یا الله بگوئی. اگر من لبیک نگفته بودم؛ « و الیَّ اِلیَّ؛ . به سوی من بیا به سوی من بیا.» نگفته بودم، تو نمیتوانستی يا الله بگوئی.
این بنده خدا یکدفعه متنبه شد و از خواب پرید؟
( مولوي، مثنوي، شرح محمد تقی جعفري، ج 13، ص 336)
#زیارت_نامه_مختصر_حضرت_ابوالفضل_العباس_ع
🌷زیارت حضرت عباس علیه السلام🌷
🌸✨سَلامُ اللّهِ وَسَلامُ مَلائِکَتِهِ الْمُقَرَّبینَ وَاَنْبِیائِهِ الْمُرْسَلینَ وَعِبادِهِ الصّالِحینَ وَجَمیعِ الشُّهَداءِ وَالصِّدّیقینَ وَالزّاکِیاتِ الطَّیِّباتِ فیما تَغْتَدی وَتَرُوحُ عَلَیْکَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ * اَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلیمِ وَالتَّصْدیقِ وَالْوَفاءِ وَالنَّصیحَهِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ الْمُرْسَلِ وَالسِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ وَالدَّلیلِ الْعالِمِ وَالْوَصِیِّ الْمُبَلِّغِ وَالْمَظْلُومِ الْمُهْتَضَمِ * فَجَزاکَ اللّهُ عَنْ رَسُولِهِ وَعَنْ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وَعَنْ فاطِمَهَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ صَلَواتُ اللّهِ عَلَیْهِمْ اَفْضَلَ الْجَزاءِ بِما صَبَرْتَ وَاحْتَسَبْتَ واَعَنْتَ * فَنِعْمَ عُقْبَى الدّار * لَعَنَ اللّهُ مَنْ قَتَلَکَ * وَلَعَنَ اللّهُ مَنْ جَهِلَ حَقَّکَ وَاسْتَخَفَّ بِحُرْمَتِکَ * وَلَعَنَ اللّهُ مَنْ حالَ بَیْنَکَ وَبَیْنَ ماءِ الْفُراتِ * اَشْهَدُ اَنَّکَ قُتِلْتَ مَظْلُوماً وَاَنَّ اللّهَ مُنْجِزٌ لَکُمْ ما وَعَدَکُمْ * جِئْتُکَ یَابْنَ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وافِداً اِلَیْکُمْ وَقَلْبی مُسَلِّمٌ لَکُمْ وَاَنَا لَکُمْ تابِـعٌ وَنُصْرَتی لَکُمْ مُعَدَّهٌ حَتى یَحْکُمَ اللّهُ وَهُوَ خَیْرُ الْحاکِمینَ * فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ *لا مَعَ عَدُوِّکُمْ * اِنّی بِکُمْ وَبِاِیابِکُمْ مِنَ الْمُؤمِنینَ * وَبِمَنْ خالَفَکُمْ وَقَتَلَکُمْ مِنَ الْکافِرینَ * قَتَل اللّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُم بِالاَْیْدی وَالاَْلْسُنِ.
✿▬▬▬▬๑۩🖤۩๑▬▬▬▬✿
#آجرک_الله_یا_صاحب_الزمان
💠 امام سجاد علیه السلام :
❤️ برای #عباس (ع) نزد خداوند منزلتى است كه در روز قيامت همه شهيدان به آن غبطه می خورند.
📙بحار الأنوار، ج ٢٢، ص ٢٧۴
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۶ ⬅️قسمت ششم 👌این دعاهای زیر نسبت به بقیه ی زیارات
یا مهدی:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۷
⬅️قسمت هفتم
یک نکته: 👇
🔹نکته ای که بعضی از عزیزان می گویند نظر بعضی بزرگان هم هست ولی بعضی هم این نظریه را قبول ندارند. در زیارت عاشورا چند جا می گوید «و هذا يَوْمٌ» یعنی این روز، روز عاشورا را می گوید. ولی شما در ۳۶۴ روز سال غیر روز عاشورا زیارت عاشورا را می خوانید پس «هذا يَوْمٌ» آنچنان معنی ندارد چون غیر روز عاشورا هست. بعضی می گویند به جای «هذا يَوْمٌ» بخوانید «اِنَّ يَوْمٌ بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ» همانا روز قتل حسین (ع) یعنی می گویند جابه جا کنید.
👌اما بعضی از بزرگان این را به چند دلیل قانع کننده رد می کنند:👇
1⃣.در هیچ روایتی ما نداریم که گفته باشد اگر می خواهید غیر روز عاشورا این زیارت را بخوانید این لفظ «هذا يَوْمٌ» را تغییر دهید در هیچ روایتی چنین چیزی نداریم.
2⃣.حتی صفوان یا همان علقمه که این زیارت را نقل می کنند، صفوان در حرم امیرالمؤمنین (ع) در غیر روز عاشورا این زیارت را خواند جایی اشاره نکرد که من این لفظ را تغییر دادم یعنی به همین لفظ «هذا يَوْمٌ» خواند. همان چیزی که در زیارت عاشورا نوشته را به کار برد و تغییر نداد.
3⃣.دلیل سوم که این نظریه رد می شود دعاها و روایات به همان صورتی که وارد شده اند به همان صورت باید خوانده شوند و ما حتی حق تغییر یک کلمه را هم نداریم و اگر تغییر بدهیم خاصیت آن از بین می رود. یک چیزی هست در خواص حروف و اعداد، دقیقا این هم همین است.
📜مانند حدیث معروف که شخصی نزد امام صادق (ع) رفت و دعای غریق را یاد گرفت و گفت؛ «يا اَللَّهُ يا رَحْمنُ يا رَحِيمُ يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ والابصار» امام صادق به او گفت: "والابصار" را اضافه نکن دعا را همانطور که من به تو یاد دادم به همان صورت بخوان، چیزی کم و زیاد نخوان. یا در دعای «اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ» بعضی ها در آخرش «بِرَحْمتک یا أرْحَمَ الرّاحِمیَن» را می گویند اما دعای «اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ» در آخر دعا «بِرَحْمتک یا أرْحَمَ الرّاحِمیَن» ندارد. وقتی ندارد ما حق اضافه کردن چیزی به آن را نداریم.
⁉️بعضی ها می گویند چه اشکالی دارد؟ اشکالش این است که این کم کم باب می شود و بعد هر چیزی به قرآن و احادیث اضافه می کنند و می گویند چه اشکالی دارد، و اینطوری باب تحریف راحت آغاز می شود. پس چون زیارت عاشورای اصلی ″هذا يَوْمٌ" دارد و هیچ روایتی هم نداریم که در روزهای غیر عاشورا تغییر به «اِنَّ يَوْمٌ بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ» بدهید، پس ما حق این تغيیر را نداریم. این سه نظری است که علامه تهرانی در کتاب شفاء الصدور خودش آورده این نظریات را نقل کردیم.
📃زیارت عاشورا، از زبان دو امام نقل شده است امام باقر (ع) و امام صادق (ع). علقمه از امام باقر نقل می کند صفوان از امام صادق نقل می کند. آن سندی که به صفوان می رسد یعنی از امام صادق نقل می کند در این سند اینطور ختم می شود که امام می گوید: ای صفوان! من این زیارت را یافتم با همین.. (چون امام صادق قبلش اینطور می گوید من ضامن هستم که هر کس زیارت عاشورا را به این شیوه بخواند خدا حاجتش را می دهد و دست خالی رد نمی کند و فردای قیامت شفاعتش می کند)
👈ضمانت از پدرم، پدرم از پدرش.. تا رسول الله، رسول الله از جبرئیل و او از خدا گرفت. و خدا قسم خورد به ذات خودش که هر کس حسین را با این زیارت از دور یا نزدیک زیارت کند قبول می کنم زیارت او را، مطلب و خواست هایش به هر اندازه که باشد برآورده می کنم و نمی گذارم هیچ کس نا امید از در خانه من بیرون رود. پس آن سندی که از صفوان به امام صادق می رسد آنجا بحث حدیث قدسی بودن زیارت عاشورا اشاره شده.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 7
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
مشتاقان نماز شب
یا مهدی: 🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۷ ⬅️قسمت هفتم یک نکته: 👇 🔹نکته ای که بعض
یا مهدی:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۸
⬅️قسمت هشتم
📌بعضی اختلافاتی که در متن زیارت عاشورا در کتاب مصباح و کتاب کامل الزیارات هست فرق اساسی با همدیگر ندارند مثلا آن قسمت «اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا خِيَرَةَ اللَّهِ وَابْنَ خِيَرَتِهِ» این سلام در کتاب مصباح شیخ طوسی نیست اما در کتاب کامل الزیارات شیخ صدوق هست. اینطور اختلافاتی دارند و آنچنان اختلافات اساسی با همدیگر ندارند.
✋ابتدای زیارت عاشورا با سلام شروع می شود که وقتی به امامی سلام می دهیم، سلام فقط به معنای سلام گفتن و درود گفتن و خوش آمد نیست. سلام به معنای دعای سلامتی کردن برای طرف مقابل هم هست. یعنی امام حسین (ع) من دعای سلامتی برای شما می کنم و این اطمینان را می دهم که از طرف من امن و سالم هستید و هیچ خطری شما را تهدید نمی کند.
💢نکته ی مهم:
👈اینکه می گوییم امام حسین از جانب من هیچ آسیبی به شما نمی رسد، ما دو نوع آسیب داریم آسیب جسمی و آسیب روحی. بله آسیب جسمی ما هیچ گاه به اهل بیت نخواهد رسید. ما هیچ گاه به روی آنها شمشیر نمی کشیم و آسیب نمی رسانیم. اما در بحث آسیب روحی متأسفانه خیلی از ماها درگیرش هستیم. این گناهانی که انجام می دهیم باعث رنجش روح امام می شود.
📜خود امام زمان (عج) در نامه ای که به شیخ مفید می نویسد می فرماید؛ هیچ چیزی ما را از شما شیعیان دور نمی کند مگر آنچه از بدی های شما به دست ما می رسد. بعد به شیخ مفید می فرمایند؛ گویی آنانی که با ما عهد بستند و عهد خود را شکستند از شکستن عهد خود خبر ندارند، ما بر همه ی اینها آگاهیم و همه ی اینها را می دانیم. ممکن است خیلی از ما در طول زندگی عهد و پیمانی با امام زمان بسته باشیم ولی به هر دلیل و بهانه ای این عهد را شکسته باشیم. امام زمان می فرمایند ما از همه اینها خبر داریم.
⚠️پس وقتی می گوییم «اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا اَباعَبْدِاللَّهِ...» باید واقعا حواسمان جمع باشد این سلام از ته دل هست؟! یعنی واقعا هیچ آسیبی از طرف ما به امام حسین (ع) نمی رسد؟ یا نه با گناهان و کارهایی که می کنیم به امام حسین ظلم می کنیم و اهل بیت را ناراحت می کنیم!!
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 8
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
مشتاقان نماز شب
یا مهدی: 🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۸ ⬅️قسمت هشتم 📌بعضی اختلافاتی که در متن زی
یا مهدی:
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۹
⬅️قسمت نهم
📖«اَلسّلامُ ﻋَﻠَﯿْﮏَ ﯾﺎ اَﺑﺎ عَبْدِﷲِ» به این کلمه ی (یا) اگر دقت کنید در فرهنگ عرب برای صدا زدن هر چیز دور و نزدیکی به کار می رود. وقتی می خواهیم برای امام حسین (ع) بکار ببریم اگر بگوییم برای یک چیز دور است یعنی تقریبا شبیه سوره ی بقره؛ «اﻟﻢ، ذَٰﻟِﻚَ اﻟْﻜِﺘَﺎبُ ﻻَ رَﻳْﺐ..» چرا «ذَٰلِكَ» می گوید؟! در زبان عربی «ذَٰلِكَ» یعنی آن، «تِلكَ» یعنی این.
⚠️اینجا یک نکته ای پیش می آید؛ قرآن که در دست من و کنار من است یعنی دارم می خوانم، پس چرا با اینکه نزدیک و پیش من است اینجا خدا صفت «ذَٰلِكَ» دور را برای قرآن بکار می برد؟ مفسرین اینطور نقل می کنند قرآن آن قدر از لحاظ معنوی و از لحاظ روحانی در درجه ی بسیار بالایی است که عقل و درک ما به فهم آن نمی رسد یعنی خیلی از لحاظ معرفتی ما نسبت به قرآن دور هستیم از این لحاظ تعبیر «ذَٰلِكَ» را برای قرآن بکار می برد.
👌همین طور برای کلمه ی «یا اَبا عَبْدِالله» اگر بخواهیم صفت دور بکار ببریم می توانیم از این تفسیر استفاده کنیم که امام حسین (ع) به عنوان خلیفه ی خدا به عنوان حجت خدا، کسی که انسان کاملی است آن قدر از لحاظ معنوی و از لحاظ روحانی در درجه ی بالایی قرار دارد که فهم و درک ما برای اینکه بتوانیم به معرفت امام حسین برسیم نخواهد رسید و خیلی از این لحاظ دور و عقب هستیم به همین خاطر صفت (یا) به معنی دور را می گیریم.
🔹اما اگر معنی نزدیک را هم بگیریم باز هم می شود یعنی در آداب زیارت اهل بیت فرق نمی کند زیارت هر امامی باشد آیت الله بهجت می فرمایند؛ در باب آداب زیارت، اهم (مهمترین) آداب این است که شما بدانید بین حیات معصومین (زنده بودن) و مرگ آنها هیچ تفاوتی نیست. وقتی به حرم امام رضا (ع) می روید آن اذن دخولی که می خوانید می گویید یا امام رضا شهادت می دهم که کلام من را می شنوید و سلام من را جواب می دهید و ناظر هستید.
👈اینجا هم همان است ای زائر «اَباعَبْدِالله» وقتی می خواهید امام حسین (ع) را زیارت بکنید حواستان جمع باشد که امام حسین شهید شده اش با زنده اش هیچ فرقی ندارد و هر دو یکی هستند و حاضر و ناظر بر عمل هستند. پس اگر (یا) را معنی نزدیک هم بگیریم همین تفسیر را می توانیم بگوییم که امام حسین به ما نزدیک است.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 9
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============