مشتاقان نماز شب
خلاصه فایل های مزاج شناسی
اگر صوت رو نتونستید گوش بدین
این خلاصه ها رو مرور بفرمایید
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۳ ⬅️قسمت سیزدهم 👌ادامه چرا به امام حسین (ع) «یَابْ
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۴
⬅️قسمت چهاردهم
💭در اینجا که می گویید «یَابْنَ امیرالْمُؤْمِنینَ وَابْن سَیِد الْوَصِیّین» را چطور تفسیر کنیم؟ یابن امیرالمومنین که مشخص است فرزند حضرت علی (ع) است و بحثی هم در آن نیست. اما روی این دو صفت «امیرالْمُؤْمِنینَ» و صفت «سَیِد الْوَصِیّین» می خواهیم کار کنیم؛
👈لقب امیرالمومنین طبق تمام روایات، مخصوصا از راویان شیعه فقط مختص حضرت علی است و ما به هیچ احد و ناس دیگری امیرالمومنین نمی گوییم. حتی اهل بیت دیگر حرام می دانستند که این لقب را به خودشان بدهند و حتی روایت داریم که طرف به امام صادق (ع) می گوید شما امیرالمومنین هستی؟ امام صادق گفت ساکت باش ما امیر المومنین نیستیم و آن فقط جد ما علی (ع) بود.⚠️
📜 در روایتی در کتاب ″الدُر المنثور- نوشته سیوطی از علمای بزرگ اهل سنت، ج۱، ص۱۰۴″ و یک منبع شیعه ″تفسیر المیزان- ج۱، ص۲۴۹″ ابن عباس نقل می کند.. (کسی است که هم شیعه و هم سنی روایت هایش را قبول دارد، یک احترام خاصی هر دو گروه برایش قائل هستند و روایاتش را می پذیرند)
📖می گوید؛ هیچ آیه ای در قرآن نازل نشد که اولش «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا..» باشد (یعنی خطاب به مومنین است) مگر آنکه علی بن ابی طالب در رأس این گروه مؤمنان قرار گرفته باشد و در رأس همه ی مومنین خطاب به ایشان بوده باشد.👌
🔰این روایت قبلی خیلی جالب بود چون طرف اهل سنت است (سیوطی) ولی خودش اعتراف می کند که مقام امیرالمومنین (ع) بالا و سر دسته ی تمام مؤمنان است و متأسفانه می بینید که خودشان، به خلیفه اول و دوم لقب امیرالمومنین را دادند حتی به معاویه و یزید هم این لقب را می دهند.
📜روایت دیگر در کتاب ″بحار الانوار- ج۳۷، ص۲۹۰″ پیغمبر (ص) می گوید؛ خداوند در شب معراج به من گفت علی بن ابی طالب را امیرالمومنین صدا کن، که من قبل از علی و بعد از علی هیچ کس را با این لقب خطاب نکردم و نخواهم کرد. یعنی لقب امیرالمومنین فقط برای حضرت علی (ع) و برای کس دیگری نیست.
✅در اینجا در زیارت عاشورا به جای اینکه بگوید یابن ابی طالب می گوید «یابنَ امیرالْمُؤْمِنینَ» که به این صفت هم اشاره ی وافی را داشته باشیم. این جریان یمانی احمد الحسن که ادعا می کنند ما یمانی موعود هستیم و وصی پیغمبر هستیم ولقب امیرالمومنین را به احمد الحسن هم می دهند، در حالی است که ما این همه روایت داریم این لقب فقط برای حضرت علی (ع) است و کس دیگری حق استفاده از این لقب را ندارد.
👌صفت بعدی که به حضرت علی (ع) داد «سَیِد الْوَصِیّین» یعنی آقا و بزرگ وصیت شده ها. پیغمبر خدا بعد از خودش دوازده وصی را قرار داد که اول آنها علی و آخر آنها مهدی (عج) است. می گوید حضرت علی علمدار تمام دوازده وصی است که پیغمبر هم به ایشان وصیت را کرد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 14
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۴ ⬅️قسمت چهاردهم 💭در اینجا که می گویید «یَابْنَ ام
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۵
⬅️قسمت پانزدهم
🔹در فراز بعدی به «یَابْنَ فاطِمَةَ»
اشاره می کند. سِر نامگذاری اسم فاطمه را که خدا به حضرت زهرا (س) داده به چه علتی بوده است خوب است بدانید؛
📃منبع روایت کتاب ″بحار- ج۴۳، ص۱۴″ امام باقر (ع) می فرمایند؛ در روز قیامت برای حضرت فاطمه (س) در مقابل جهنم یک توقف گاهی است (یعنی در روز قیامت در کنار جهنم یک جایی است که حضرت زهرا می ایستد) وقتی قیامت و حشر می شود و همه ی مردم هم می آیند، بین دو چشم آنها نوشته شده مؤمن یا کافر است..
👈آن وقت یکی از گروه مؤمنان، درست است که مؤمن هستند ولی گنهکار هم هستند و گناهانشان هم زیاد است. مؤمن است مسلمان است اهل نماز و روزه است ولی گناهانش این وسط زیاد است.. خداوند قبل از قیامت در چند جا کفاره گناهان مؤمن را می گیرد یکی بلاهای دنیایی است مشکلات زندگی، تصادف، هر مشکلی که شما فکرش را بکنید یا اگر پاک نشد دم مرگ یا عذاب قبر و یا عذاب برزخ. حالا در این چهار مرحله باز گناهان طرف پاک نشد، مؤمن است ولی باز گناهانش پاک نشد به ملائکه امر می شود که این بنده را به سمت جهنم ببرید.😔
🔆می گوید حضرت زهرا (س) بین دو چشم طرف را می خواند و می بیند نوشته مؤمن و دوستدار اهل بیت. بعد به پیشگاه خداوند متعال عرض می کند و می گوید؛ ای خدای من و ای آقای من، سیدی مولای من!! مرا فاطمه نامیدی و وعده فرمودی به وسیله ی من دوستداران و محبان ما اهل بیت از آتش جهنم نجات پیدا کنند و این وعده که تو دادی وعده ات تخلف ناپذیر است و وعده ی حقی است!
💠بعد خدای متعال می فرماید؛ (فاطمه- یعنی جداکننده) من تو را فاطمه نامیدم که به واسطه ی تو هر کسی که تو را دوست داشته باشد و ولایت تو را دوست داشته باشد از آتش جهنم جدا کنم. پس هر کسی که در میان دو چشمش خوانده ای مؤمن (مؤمن به درجه ی واقعی) او را به داخل بهشت نما و شفاعت کن.
⚠️یک وقتی سوء استفاده نشود برای اینکه ما هر گناهی دلمان خواست بکنیم و بعد حضرت زهرا (س) و اهل بیت بیایند و ما را شفاعت بکنند چنین چیزی نداریم. شفاعت قوانین خاص خودش را دارد. بله اگر انسان واقعا در طول زندگی بندگی خدا را کرد و خدا ترس بود و اگر گناهانی هم داشت شفاعت می شود وگرنه آدم هر کاری دلش بخواهد بکند و بعد بگوید شفاعت می شود، اینطور نیست.❌
📜روایت مشهوری داریم که امام صادق (ع) هنگام وفاتشان دادی کشیدن و همه ی اهل خانه سر بالین ایشان رفتند. حضرت حرفی زدند و سپس چشم هایشان را بستند و از دنیا رفتند. ایشان آنجا صراحتا فرمودند؛ فردای قیامت شفاعت ما اهل بیت به کسی که نمازش را سبک بشمارد نمی رسد.
⚠️جالب اینجاست نمی گوید نخواند چون کسی که نمی خواند جایگاهش معلوم است. کسی که نمازش را بخواند ولی سبک بشمارد اهمیتی برای نمازش قائل نشود و بگوید بعدا یا فردا می خوانم، قضا می خوانم. متأسفانه خیلی در جامعه ی ما زیاد شده است. اینقدر تا آخر شب بیدار نمان نماز صبح خواب می مانی، می گوید اشکال ندارد قضایش را می خوانم. برایش مهم نیست. اینها مصداق ضایع شدن و سبک شمردن نماز است.
⭕️در سوره مدثر صراحتا ذکر می کند، بهشتی ها از جهنمیان سوال می کنند چرا جهنمی شدید؟ جهنمیان ۴ دلیل برای جهنمی شدنشان می آورند👇
1⃣- «قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّینَ» از نماز گزاران نبودیم. متأسفانه عده ای در جامعه می گویند ما نماز نمی خوانیم، فلانی نمی خواند اما کار خیر انجام می دهد. کار خیر فرع بر نماز است، تو اصل را رها کردی به فرع چسبیده ای. هم کار خیر صورت بگیرد و هم نماز. هر دو در کنار هم. نه نماز خوان خشک و خالی به درد می خورد، نه کار خیر کن خشک و خالی!
2⃣- دلیل دوم را کمک نکردن به فقرا ذکر می کنند. می گویند به فقرا کمکی نمی کردیم.
3⃣- تکذیب روز قیامت معرفی می کند که ما روز قیامت را تکذیب می کردیم.
4⃣- همرنگ جماعت شدن. یعنی جماعت یک کاری انجام می دهد می گویند اگر من بخواهم ساز مخالف بزنم و آن کار را انجام ندهم من را مسخره می کنند و.. با اهل باطل می کشتیم. این جمله هم که در جامعه می گویند خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو. ضرب المثل بسیار غلطی است، قرآن صراحتا می گوید جهنمی ها دلیل جهنم رفتن شان همین است که با اهل باطل می کشتند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 15
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۵ ⬅️قسمت پانزدهم 🔹در فراز بعدی به «یَابْنَ فاطِمَة
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۶
⬅️قسمت شانزدهم
🔹«السَّلامُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳﺎ ﺛﺎرَ اﻟﻠّﻪِ وَ اﺑْﻦَ ﺛﺎرِهِ وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» یعنی سلام بر تو ای خون خدا و پسر خون خدا و آن کسی که تنها ماندی.. این معنی تحت اللفظی اش می شود.
💠اما اینجا یک بحثی پیش می آید که این خون خدا یعنی چه؟؟ ثار را به دو معنا گفتند:👇👇
1⃣. یک معنا خون است که همان خون خدا و پسر خون خدا معنی آن می شود. یعنی هم امام حسین (ع) و هم حضرت علی (ع) خون خداست. به هر دو ثار الله می گویند.
‼️شاید بعضی ها بگویند چطور ممکن است خون خدا باشند، مگر خدا خون دارد و اینطور مباحثی که مطرح می شود؟ یک حدیثی است به نام قرب فرائض و قرب نوافل. قرب یعنی نزدیکی، نزدیک شدن به خدا توسط فرائض (یعنی واجبات) و نوافل (یعنی مستحبات).
✍خلاصه حدیث:
خدای متعال می گوید هیچ بنده ای به چیزی دوست داشتنی تر و محبوب تر از آنچه بر او واجب کردم به من نزدیکی پیدا نکرد. (یعنی هیچ بنده ای به اندازه ی انجام دادن واجبات به من نزدیکی پیدا نکرد، به من نزدیک نشد. یعنی انجام واجبات باعث نزدیک شدن به خدای متعال می شود).
🔰و در ادامه خدا می گوید: به درستی که بنده، یک انسان با نافله و اعمال مستحبی به سمت من نزدیک می شود. (چون بعد از واجبات نوافل هستند که ما را به سمت خدا نزدیک می کنند) این نزدیک شدن به وسیله ی مستحبات تا جایی است که من او را دوست می دارم و هنگامی که او را دوست داشتم گوش او می شوم، چشم او می شوم، زبان او می شوم، دست او می شوم.
⚠️اینکه حضرت علی (ع) ید الله بود منظور این است؛ یعنی اعضای جوارحش کارهای خدایی انجام می دهند، به اذن خدا کار انجام می دهند. از این طریق می توانیم بگوییم ثارالله هم یعنی اینکه امام حسین (ع) اینقدر نزدیک به خدا شد با انجام واجبات و انجام نوافل همانطور که گوشش شد اُذن اللّه، دستش شد یداللّه، خونش هم ثاراللّه می شود از این واژه هست. چون تمام وجود امام حسین غرق در خدا شده بود و از این لحاظ خون خدا می گفتند. و الا خداوند متعال خونی ندارد که روی آن بحث بشود.
2⃣. معنی دوم ثاراللّه به معنای خونی است که به ناحق ریخته شده و هنوز آن صاحبان دم طلب خون را نکرده اند، یعنی انتقامش هنوز گرفته نشده.
💢یعنی امام حسین (ع) آن خون به ناحق ریخته ای است که خدای متعال صاحب دم و خونش است. اولیای دم که می گویند یعنی خدای متعال اولیای دم خون امام حسین است و خود خدا انتقام خون امام حسین را از قاتلانش خواهد گرفت. امام زمان (عج) به همین خاطر مأمور است که بیاید انتقام خون ابا عبدالله را از دشمنان و ظالمان بگیرد.
👈اما اینکه امام زمان بیاید از ظالمان انتقال می گیرد، یکی از مصادیق ظالمین که خدای متعال در قرآن بکار می برد بیعت شکنندگان هستند. یعنی کسانی که با خدای متعال با امام زمانشان بیعتی می بندند که من فلان کار را انجام می دهم، فلان کار گناه را ترک می کنم.. و سپس بیعت خودش را می شکند. یکی از مصادیق ظالمین بیعت شکسته گان هستند، آنهایی که بیعت را می شکنند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 16
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
زيارة الإمام الحسن المجتبى عليه السلام
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ رَسُولِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِين
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاء
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حَبِيبَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِفْوَةَ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَمِينَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نُورَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا صِرَاطَ اللَّهِ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَيَانَ حُكْمِ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا نَاصِرَ دِينِ اللَّه
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا السَّيِّدُ الزَّكِيُّ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْبَرُّ الْوَفِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْقَائِمُ الْأَمِينُ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَالِمُ بِالتَّأْوِيل
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْهَادِي الْمَهْدِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الطَّاهِرُ الزَّكِي
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا التَّقِيُّ النَّقِيُّ السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْحَقُّ الْحَقِيق
السَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الشَّهِيدُ الصِّدِّيقُ
السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ الْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه
🔷چرا #خلوت و #شب_زنده_داری نداریم؟
علامه حسن زاده آملی حفظه الله:
🔹کسی که شب با خدا خلوتی ندارد و اُنس با او ندارد، این در دوستی اش دروغگوست. این گناه که نمی گذارد با خدا خلوت کنیم و نماز شب بخوانیم چیست؟ برای بنده و جنابعالی که نباید قمار و دزدی باشد، نیّت خلاف نمی گذارد ما نماز شب بخوانیم، و هرکس باید مطابق مقام و موقعیت و تحصیل و غیره ببیند آن چیست که از او توفیق شب زنده داری و نماز شب خواندن را گرفته است؟ خواندن و تلاوت قرآن نیز همین طور است. روزی چقدر تلاوت قرآن داریم؟ اگر این توفیق را نداریم باید علت آن را بدست آوریم..... آیت الله بهجت (ره)🌹
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۶ ⬅️قسمت شانزدهم 🔹«السَّلامُ ﻋَﻠَﻴْﻚَ ﻳﺎ ﺛﺎرَ اﻟﻠّ
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۷
⬅️قسمت هفدهم
💢کسی مثل امام حسین (ع) یقینا خونبهایش خیلی باید بالا باشد که خدای متعال بخواهد صاحب دم امام حسین باشد. خونبهای امام حسین از لحاظ ظاهری، همانطور مثل بقیه ی مردم قصاص می شوند قاتلش هم شبیه آنهاست و از نظر مالی همان دیه است که برای بقیه هم هست. اما خونبهای باطنی شهادت امام حسین برقراری کامل قسط و عدل است.
👈یعنی عدالت جهانی برقرار بشود که همه ی ظالمان از بین بروند و همه ی جهان در دست مستضعفین و بندگان صالح خدا بیفتد. به همین خاطر کسی هم که بخواهد این خونبها را بگیرد باید حکومت جهانی داشته باشد که خود شخص حضرت مهدی (عج) است. تمام این مباحثی که راجع به ثارالله برای امام حسین گفتیم برای حضرت امیرالمومنین هم صدق می کند چون می گوید «وَ اﺑْﻦَ ﺛﺎرِهِ» پسر خون خدا، پس حضرت امیرالمومنین هم خون خدا می شود.
🔹«وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» هم سه معنی دارد:👇👇
1⃣-به معنی خون است که طلب دمش هنوز انجام نشده است و در حقیقت تأکیدی بر همان ثارالله است.
2⃣-معنی مشهور «وَ اﻟﻮِﺗْﺮَ اﻟﻤَﻮْﺗُﻮر..» فرد است، تنها شدن. معنی دوم را اینطور می گویند تنها شدن امام حسین (ع) تنها شدن حضرت، بعد از شهادت یارانش در کربلا که تنها شد و کسی در اطرافش نبود.
3⃣-به معنای دُردانه است. یعنی مثل امام حسین (ع) در عالم هستی وجود ندارد (دردانه و تک). امام رضا (ع) می فرمایند: همه ی ما کشتی نجات هستیم ولی کشتی امام حسین سریع تر به مقصد می رسد.
⚠️انسان اینها را یاد بگیرد خیلی خوب است، بفهمد این زیارت عاشورای که می خواند معنی آن چیست و چرا این تعابیر بکار برده شده، برای همین شرح ادعیه خیلی خوب است.
🔹فراز بعدی «السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَرْواح الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِك عَلَیْکُمْ مِنِّی جَمیعاً سَلامُ اللهِ اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِی اللَّیْلُ وَ النَّهار..»
♨️«السَّلامُ عَلَیْکَ وَ عَلَی الاَرْواح» (و) که بکار برده شده واو عطف می گویند یعنی جدا می کند. «عَلَیْکَ» یعنی سلام بر تو! به امام حسین دارد می گوید «وَ عَلَی الاَرْواح الَّتی» و بر ارواح پاکی که با تو.. این (و) را آورد تا مقام امام حسین را از مقام سایر اصحابش جدا بکند. می خواهد بگوید مقام امام بالاتر از اصحابش هست تفاوت مرتبه را می خواهد بگوید.
☝️اما از آنجا که هر کسی در جبهه ی حق حضور داشته باشد و در جبهه ی امامی باشد و تمام میل و خواسته های خودش را فدای میل و خواسته ی امامش بکند، هر چه امامش بگوید، چشم بگوید یعنی اطاعت پذیری محض از امامش داشته باشد در حقیقت با آن یکی می شود. به همین خاطر در جلوتر می گوید «عَلَیْکُمْ مِنِّی جَمیعاً» دیگر در ادامه امام حسین را از اصحاب جدا نکرد و خدا با هم آورد.
💠گفتیم زیارت عاشورا حدیث قدسی و از جانب خدا نازل شده. در ادامه خدا هم امام حسین (ع) و هم یارانش را با یک صفت «جَمیعاً» بکار می برد یعنی تمام اصحاب امام حسین اطاعت پذیر محض امام بودند و به همین خاطر در زمره ی خود حضرت قرار گرفتند و تحت ولایت حضرت رفتند.
⚠️منتظر امام زمان (عج) هم در حقیقت باید همین طور باشد و در تمام سکنات و رفتار زندگی خودش همیشه میل امام زمان را بر میل خودش مقدم بداند و آن چیزی که حضرت می خواهند را انجام بدهد نه آن چیزی که دل خودش می خواهد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 17
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۷ ⬅️قسمت هفدهم 💢کسی مثل امام حسین (ع) یقینا خونبها
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۸
⬅️قسمت هجدهم
🔹«حَلَّتْ بِفِنائِكَ..»
👈ما یک فَنا داریم و یک فِنا داریم این خیلی مهم است، چون در بعضی جاها اشتباه ترجمه کردند. وقتی فَنا بگوییم یعنی نابودی و هلاکت، طرف به فَنا رفت اما فِنا که اینجا هم فِنا است. یعنی آستان و درگاه، یعنی آن ارواحی که حل شده باشند در آستان امام حسین (ع)، نه اینکه در خود امام حل شده باشد. در آستان ولایت آقا ابا عبدالله اصحاب حل شدند. پس این «بِفِنائِكَ» هلاکت و نابودی نیست، منظور آستان و درگاه امام حسین است.
⚜همانطور که مقام امام حسین با اصحاب فرق می کرد و خدا در اول زیارتنامه جدا آورد. خود اصحاب هم مقامشان با همدیگر فرق می کرد، یقینا همه ی شهدای کربلا در بهشت در یک مقام نیستند کسی مثل حبیب بن مظاهر مقامش بسیار بالاتر است یا افراد دیگری که از حبیب پایین تر بودند مقامشان پایین تر است. ولی چون همه ی آنها خودشان را به امام حسین پیوند زدند و حسینی شدند اگر اینطور بگوییم، خدا همه یشان را با صفت «جَمِعیاً» با هم آورد و برای آنها تفاوت قائل نشد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهار» یعنی همیشه تا زمانی که روزها و شب ها باشد من این سلامم را به امام حسین می دهم و جالب این است می گوید «سَلامُ الله» یعنی سلام خدا، یعنی زائر حتی خودش را شاید لایق این نداند که به امام حسین سلام کند، سلام را از جانب خدا به امام حسین می دهد.
🔹«اَبَداً ما بَقیتُ» یعنی همیشه، همیشه به یاد امام حسین (ع) هستم. یکی از اسرار اینکه آدم زیارت عاشورا را در طول روز تقسیم کند و صد بارش را بگوید همین است در طول روز به یاد امام حسین است و این ذکر را می گوید و مداومت دارد.📿
🔹«یا اَباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِیَّهُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصیبَهُ بِکَ عَلَیْنا وَ عَلى جَمیعِ اَهْل ِالاِْسْلامِ و َجَلَّتْ وَ عَظُمَتْ مُصیبَتُکَ فِى السَّمواتِ عَلى جَمیعِ اَهْلِ السَّمواتِ» در این فراز می گوید امام حسین (ع) مصیبت تو، آن بلایی که سر تو آمد بر ما عظیم بود و ما را خیلی داغدار کرد، نه تنها بر ما بلکه بر تمام اهل اسلام و حتی اهل آسمان ها. در حقیقت به نوعی اهل زمین را هم شامل می شود.
⚠️ نکته: چرا خدا از این جنایتی که در حق امام حسین (ع) بکار برده شد یک تعبیر عظیم دارد و می گوید جنایتی عظیم در حق امام شد؟!👇
💢اینجا خدا دارد جرم را معرفی می کند چون در فرازهای بعدی ما به لعنت کردن می رسیم. وقتی می خواهیم دشمنان امام حسین (ع) را لعنت کنیم خدا اول جرم ایشان را بیان می کند تا بدانیم به چه علتی داریم ظالمین را لعنت می کنیم، چون لعن های زیارت عاشورا بیشتر از سلام هایش است به همین خاطر خدا باید به ما بگوید دلیل این لعن ها برای چه است و به چه علتی لعنت می کنیم.
👌در قانون خودمان هم داریم هر چه جرم بزرگتر باشد، مجازاتش هم سنگین تر است. اینجا هم دارد می گوید این لعنت هایی که شما می کنید به خاطر این ظلم بزرگی است که اینها کردند و اینقدر این ظلم بزرگ بود که نه تنها تمام اهل زمین بلکه تمام اهل آسمان ها هم به گریه افتادند و بر مصیبت امام حسین (ع) عزاداری کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 18
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۸ ⬅️قسمت هجدهم 🔹«حَلَّتْ بِفِنائِكَ..» 👈ما یک فَن
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۱۹
⬅️قسمت نوزدهم
🔹«فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ عَلَیْکُمْ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الَّتى رَتَّبَکُمُ اللَّهُ فیها وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» (این فراز خیلی مهم است)
⚠️خدا ۴ گروه را در اینجا لعنت می کند: چون زیارت عاشورا حدیثی قدسی است به همین خاطر می گوییم خود خدا لعن می کند👇👇
💢گروه اول:
🔹«اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ..»
👈امتی که اساس ظلم را پایه ریزی کردند. این گروه اول که توسط خدا لعن می شود آنهایی هستند که ظلم را علیه اهل بیت پایه گذاری کردند. یعنی چه کسانی؟ قضیه ی همان سنت حسنه و سنت سیئه است. کسی که سنت حسنه و کار نیکی پایه گذاری بکند تا قیام قیامت هر کسی آن کار را انجام بدهد برای آن هم می رود، اما برعکس کسی که کار بدی را پایه گذاری کند تا قیام قیامت هر کسی آن را انجام دهد آن کار بد برای او هم می رود. در مورد اهل بیت هم همین است می گوید آن کسانی که ظلم را در حق اهل بیت پایه گذاری کردند.
💢گروه دوم:
🔹«لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَاَزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ» می گوید لعنت کند آن قومی را که شما را از مقامتان و از رتبه تان دفع کرد و نگذاشت به آن مقامتان برسید.
👈اینجا به همان بحث سقیفه می رسیم. در حقیقت این را می خواهد بگوید که اگر می خواهید ظالمان به امام حسین (ع) را لعنت کنید فقط به یزید و شمر لعنت نکنید. گذشته را نگاه کنید که این ظلم از کجا شروع شد و پایه گذاران این ظلم چه کسانی بودند، سر دسته و سر ریشه را لعنت کنید.
↖️درست است افرادی که عامل بودند باید لعنت کرد، ولی این افراد عامل چه شد که به اینجا رسیدند؟ چه شد شمر که جانباز جنگ صفین است به اینجا رسید! چه شد که عمر سعدی که هم بازی امام حسین (ع) بود کارش به این جا رسید!؟ چه شد زبیری که پسر عمه ی حضرت امیرالمؤمنین بود کارش به جایی رسید که رو در روی حضرت علی ایستاد! می گوید سر دسته ها را نگاه کنید سر منشأها را نگاه کنید.
💢گروه سوم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّهً قَتَلَتْکُمْ..»
👈اینجا به قاتلان مستقیم حضرت می رسیم، آن کسانی که در آن صحرای کربلا حضور داشتند و امام را شهید کردند، همان شمر و عمر سعد و...
💢گروه چهارم:
🔹«وَ لَعَنَ اللَّهُ الْمُمَهِّدینَ لَهُمْ بِالتَّمْکینِ مِنْ قِتالِکُمْ» ممهدین یعنی آماده کنندگان، زمینه سازان.
👈این چهارمین گروه، هم کسانی هستند که در جنگ شرکت نداشتند اما به هر طریقی زمینه ساز بودند. (بعضی ها می گویند ما ممهدین ظهور هستیم یعنی زمینه سازان ظهور، آماده کنندگان ظهور).
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 19
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
=============
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۱۹ ⬅️قسمت نوزدهم 🔹«فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسَّسَ
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۰
⬅️قسمت بیستم
⭕️گروه چهارم که مورد لعنت خدا گفتیم هستند «الْمُمَهِّدینَ» به دو دسته می شوند:👇
1⃣-افرادی که با حدیث سازی و نشر دروغ و فتوای جاهلانه باعث این شدند که مردم به سمت یزید بروند. مثلا شریح قاضی، پول گرفت و فتوا برای جنگ با امام حسین (ع) را داد. شریح مستقیما در کربلا حضور نداشت ولی با آن فتوایی که داد زمینه ساز بود.
👈وقتی هانی را دستگیر و به کاخ عبیدالله بن زیاد بردند، قبیله هانی دور کاخ را گرفتند و محاصره کردند و گفتند هانی بزرگ قبیله ما را تحویل بده. عبیدالله آمد بالای کاخ و گفت اگر شریح قاضی که همه ی شما می شناسیدش و مردم به او اعتماد دارند داخل کاخ بیاید و هانی را ببیند و شهادت بدهد که هانی سالم و ما کاری با او نداشتیم شما مردم قبول می کنید؟ مردم گفتند بله قبول می کنیم.
🔰شریح رفت و با آنکه آنها هانی را شکنجه کرده بودند به دروغ گفت هانی سالم است و مشکلی ندارد و باعث شد مردم از کنار کاخ متفرق بشوند. اگر شریح قاضی حقیقت را می گفت مردم به کاخ عبیدالله می ریختند و مسیر تاریخ عوض می شد. یعنی شریح با این کار خود و آن فتوای جاهلانه ای که داد درست است که در کربلا حضور نداشت اما زمینه ساز قتل امام حسین (ع) بود.
2⃣-دسته ی دوم ممهدین؛ آنهایی که به خاطر دنیا طلبی و وعده ریاست و جاه طلبی جنگ نکردند کنار کشیدند یا در یک کلام می توانیم سکوت خواص بگوییم. عبیدالله سکه های طلا آورد و بزرگان قوم ها و عشیره ها همه را با پول خرید.
⚠️درست است این دو دسته در جنگ امام حسین (ع) شرکت نکردند اما با کاری که کردند زمینه را برای قیام علیه امام آماده کردند. یعنی خدا اینطور می گوید نه دیگران را فریب بدهید و نه فریب بخورید. فریب خوردگان هم اینجا لعنت می شوند. یعنی فردای قیامت نمی توانیم عذر و بهانه بیاوریم خدایا فلانی ما را فریب داد. نمی توانیم چنین بهانه ای را بیاوریم بلاخره جرمی مرتکب شدیم چه فریب خورده باشیم یا نخورده باشیم باید تاوان فریب خوردنمان را هم بدهیم.
☝️اینجاست که می طلبد انسان مطالعه بیشتری داشته باشد، بصیرت خود را بالاتر ببرد و حواسش باشد هر چیزی که دیگران می گویند را عمل نکند. خیلی از این افراد شیاد و مدعی دروغین و دجال که مردم را فریب می دهند از جهل مردم سوء استفاده می کنند و مردم نمی توانند عذر و بهانه ای بیاورند که ما فریب این فرد را خوردیم. خدا به انسان عقل و هوش و شعور داده است انسان باید خودش دنبال مطالب برود و یاد بگیرد، فلان کس آن حرف را زد برود تحقیق کند و ببیند حرفش چیست و منبعش کجاست!
❌متأسفانه این در جامعه ی ما کم شده است، و سکوت خواص هم که خود ما با چشممان فتنه ی ۸۸ یک نمونه از فتنه را دیدیم که چقدر از خواص سکوت کردند و به تعبیر مقام معظم رهبری لغزیدند و مردود شدند. اگر خواص جامعه در فتنه ۸۸ که بعضی هایشان سکوت کرده بودند پای کار می آمدند مطمئنا غائله خیلی زودتر ختم می شد و نیازی به ۹ دی نبود. این سکوت خواص همیشه بود و متأسفانه همیشه خواهد بود تا ظهور امام زمان (عج) که این قضیه از بین برود.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 20
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
================
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۰ ⬅️قسمت بیستم ⭕️گروه چهارم که مورد لعنت خدا گفتیم
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۱
⬅️قسمت بیست و یکم
🤔سِر تکرار لعن ها چیست؟!
خدا می توانست در همان اول کار برای مجموع آنها لعنت بفرستد و تکرار نکند، اما برای هر کدام این لعن را بکار برد. یکی از موارد مهمی که در دین داریم همین تکرار است که انسان هیچ وقت فراموش نکند و نکته بعدی تکرار مدام لعن باعث می شود نفرت ما از این افراد بیشتر و بیشتر بشود. این تکرارها می خواهد اوج بیزاری و نفرت را در دل ما نسبت به این افراد شقی و ظالم ایجاد بکند.
💢در ادامه این فراز دارد:
«اَشْیاعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِیائِهِم»
•«اَشْیاعِهِمْ» یعنی پیروان، شیعه امیرالمومنین (ع) نه یعنی پیروان.
•«اَتْباعِهِمْ» یعنی همراهان.
•«اَوْلِیائِهِم» یعنی دوستان.
👌می گوید خدایا من نه تنها نسبت به این چهار دسته اعلام بیزاری می کنم حتی از دوستان و پیروان این افراد هم ابراز نارضایتی و لعن می کنم. این خیلی مهم است در بحث دشمن شناسی که ما فقط دشمن را نبینیم دوستان دشمن را هم ببینیم.
📜امیرالمؤمنین صراحتا در حدیثی فرموند: دوست دشمنان تو هم دشمن تو است. اینجا هم همین است در بحث دشمن شناسی خیلی اثر دارد، اگر واقعا انسان فرازهای زیارت عاشورا مباحثش را خوب یاد بگیرد دیگر اسیر مکرها و مکاری های دشمن نمی شود. پیغمبر (ص) هم می گویند: برای انتخاب همسر یا انتخاب دوست ببینید دوستان و نزدیکان این فرد چه کسانی هستند. ببینید با چه کسانی رفت و آمد می کند و از نزدیکان و آنهایی که با او رفت و آمد می کند، می توانید به خود طرف هم پی ببرید که آن طرف چه طور آدمی است.
☑️در بحث ظلم، وقتی یک ظلمی انجام شد خدا سه دسته را به خاطر این ظلم عذاب می کند؛
1⃣-خود ظالم
2⃣-معاون ظالم است، معاون از عون می آید، عون یعنی کمک کردن، کمک کار ظالم
3⃣-اما دسته سوم ممکن است در این قضیه حضور نداشتن اما راضی به ظلم بودند.
📌این سه دسته را خدا لعن کرده، اولی و دومی مشخص است، اما سومی خیلی مهم است گاها می بینیم بعضی از مردم ما، البته تعدادشان کم است زیاد هم نیستند سریع هر چیزی می شود
می گویند بله، فلسطینی ها حق شان است که اسرائیلی ها آنها را بکشند یعنی در حقیقت به این ظلم اسرائیلی ها طرف راضی است و در گناه آنها هم شریک می شود.
📃حتی روایت هم داریم فردای قیامت انسان دارد می رود ته لباسش یک لکه خون می خورد، می گوید این لکه خون چیست؟ می گویند فلان مظلوم را کشتند و تو به این کشتنش راضی بودی. بر عکس هم هست اگر یک انسانی کار خیری در گذشته ها انجام داد به کار خیر آن هم راضی بودیم آن هم در این وسط است.
📕در نهج البلاغه آمده؛
در جنگ جمل بود که طرف به حضرت امیرالمؤمنین گفت برادر من خیلی دوست داشت در این جنگ حضور داشته باشد و ثواب این پیروزی نصیب او هم بشود، امیرالمؤمنین (ع) گفت نه تنها برادر تو بلکه کسانی که هنوز در صلب پدران و مادران خود هستند و به دنیا نیامده اند و مردمی که در آینده به دنیا می آیند موافق ما و جنگ های ما باشند در این ثواب ها شریکند. این نکته راضی بودند به ظلم بسیار مهم است.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 21
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۱ ⬅️قسمت بیست و یکم 🤔سِر تکرار لعن ها چیست؟! خدا
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۲
⬅️قسمت بیست و دوم
⚠️نکته مهم: یک عده ای شبهه می کنند چرا خداوند در قرآن می گوید فحش ندهید ولی در زیارت عاشورا این همه لعن دارد..؟؟!
👈ما سه کلمه داریم:👇
1⃣- نفرین←به معنای مطلقِ (یعنی کامل، همه، هر زیر مجموعه ای) دعای بد در حق دیگران است. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنند زیر مجموعه نفرین قرار می گیرد. مثلا نفرین هایی که در جامعه عرف شده دستت بشکند، بلا سرش بیاید.. هر دعای بدی که در حق دیگران بکنیم نفرین می شود. بعضی جاها برای دشمنان جواز داریم و در حق دشمنان اشکالی ندارد ولی انسان، مسلمین را هیچ وقت نفرین نکند و نهی هم شده که نفرین کند.
2⃣- لعن←به معنای دعا برای دوری از رحمت خداست یعنی خدا هیچ رحمتی برایش نازل نکند. لعن زیر مجموعه ی نفرین است در حقیقت هر لعنی یک نوع نفرین هم است. اما هر نفرینی لعن نیست چرا..؟ چون نفرین مطلق بدی است هر بدی که در حق دیگران بخواهیم. اما در لعن فقط یک بدی را برای طرف می خواهیم آن هم دوری از رحمت خداست و بقیه بدی ها را برای طرف نمی خواهیم. یعنی دیگر از خدا نمی خواهیم دست طرف بشکند.. می گوییم خدایا طرف زنده باشد سالم هم باشد ولی از رحمت تو دور بشود و رحمت تو بر او نازل نشود.
3⃣- سب←مشخص است یعنی فحش. فحاشی به پدر یا مادر انسان، به طرف القاب حیوانات دادند این یک فحش است. قرآن می گوید سومی را ندهید فحش ندهید و الا خود قرآن لعن هم دارد «لعْنَةَ اللهِ عَلَی الْکَاذِبِیِن..» «لَعْنَةَ الله عَلَی الْمُنافِقْین..» آیات نفرین هم دارد «قَاتَلَکُمُ الله» خدا شما را بکشد. قرآن آن چیزی که می گوید نگویید فحش است. به آن خارجی ها، به آن غربی به آن کفار فحش ندهید.
🔰یکی از دوستان امام صادق (ع) کنار امام نشسته بود، او یک کنیزی داشت به کنیزش گفت بیا اینجا ای زنازاده، امام شدیدا ناراحت شد و گفت: من فکر می کردم تو خیلی آدم با تقوایی هستی ولی الان با این فحش به یک کنیز نسبت زنا دادی. گفت امام مادر این کنیزه مشرک است و.. امام گفت درست است که مشرک است اما زناکار که نیست هر دینی برای خودش یک ازدواجی دارد و تو تهمت دروغ به مادرش زدی. به همین خاطر امام صادق با آن فرد دوستی اش را قطع کرد.
👌چقدر خوب است که انسان با آدم های فحاش و بد دهن دوستی نکند. قرآن می گوید فحش ندهید و الا لعن هیچ اشکال خاصی ندارد که بگوییم. در روایتی از امام زمان (عج) است که می فرمایند: کسی که نماز صبحش را از عمد به آخر وقت تأخیر بیاندازد، کسی که نماز مغرب و عشاء خودش را به تأخیر بیاندازد که دیگر همه ستارگان آسمان مشخص شود ملعون است. ملعون نه اینکه خدا به او عذاب بدهد یعنی اینکه این فرد از رحمت خدا بدور است که نمازش را به عمد به تأخیر می اندازد.
💠آیت الله جعفری تهرانی از عرفای بزرگ بود به ایشان می گویند اگر کسی به ما فحش داد ما چه کار باید بکنیم؟ گفت اگر ما فحش بدهیم برای ما تاریکی می آورد و فایده ای ندارد. ایشان توصیه ای کرد که امیرالمومنین (ع) به غلام خودش قنبر کرد:
👈به قنبر فحش دادند، قنبر می خواست جوابش را بدهد ولی حضرت علی به ایشان گفت: آرام باش و سکوت کن و چیزی نگو، که با همین سکوت خود دشمن خودت را خوار و ذلیل می کنی و او را شرمنده می کنی، با همین سکوت خودت خدا را راضی می کنی و شیطان را عصبانی می کنی.
📄در بحث فحش دادن روایت داریم به چند چیز فحش ندهید:
1⃣- خود شیطان، شیطان را هم لعنش کنید فحش ندهید.
2⃣- به حیوانات
3⃣- روزگار (یعنی طرف می گوید عجب روز بدی بود یا عجب روز فلان چیزی بود)
📜روایت داریم؛ شیطان را فحش ندهید لعن کنید، لعنت خدا بر شیطان. انسان در هیچ حالتی نباید فحش بدهد و اگر واقعا عصبانی شد فوقش لعنت بفرستد. فحش دادن برای انسان تاریکی می آورد و عبادت انسان را نابود می کند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 22
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۲ ⬅️قسمت بیست و دوم ⚠️نکته مهم: یک عده ای شبهه می
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۳
⬅️قسمت بیست و سوم
⁉️چرا خدا در قرآن فحش می دهد؟ می گوید آنانی که علم می آموزند و عمل نمی کنند همانند حمار هستند یا به بَلعم باعورا می گوید همانند سگی است که چه بزنی و چه نزنی واق واق می کند! یا می گوید بعضی از افراد «أُولئِك کَالأَنْعام» همانند حیواناتی هستند «بَلْ ﻫُﻢْ أَﺿَﻞُّ..» حتی پست تر..
‼️اینها فحش است دیگر، چرا خدا در قرآن فحش می دهد؟
👌می گوییم خدا فحش نداد، بلکه باطن اینها را مشخص کرد. یعنی آن فردی که علم می آموزد و عمل نمی کند اگر کسی چشم برزخی داشته باشد باطنش را به صورت یک خر می بینند. بلعم باعورای که اسم اعظم را داشت و سوء استفاده از این اسم اعظم خدا می کرد، باطنش مثل یک سگ بود. کسی که به دنبال شهوات می رود درست است ظاهرش انسان است ولی باطنش اگر کسی چشم برزخی داشته باشد و ببیند حتی پست تر از حیوان است.
⚠️خدا اینجا فحش نمی دهد بلکه پرده از حقیقت باطنی آن فرد برمی دارد که باطن این فرد این است. فردای قیامت هم خودمان چهره واقعی چنین افراد را می بینیم. پس در حقیقت خدا فحش نداد باطل آنها را مشخص می کند.
💠اینجا هم که می گوید من دوری می کنم از دشمنان شما.. اساس سیر وسلوک و رسیدن به سمت خدا تولی و تبری است. کسی که اهل بیت را دوست داشته باشد نسبت به دشمنان آنها هیچ بغض و کینه ای نداشته باشند پس در حقیقت دوست اهل بیت هم نیست. در این زمینه روایت هم داریم؛ پیش اهل بیت آمدند و گفتند فلانی شما را خیلی دوست دارد ولی نسبت به دشمنان شما اصلا کار خاصی نمی کند! امام می گوید دروغ می گوید اگر کسی ما را واقعا دوست داشته باشد نسبت به دشمنان ما هم کینه و بغض دارد.⚠️
🔹در فراز بعدی زیارت عاشورا می گوید: «ﯾﺎ اَبا عَبْدِاللهِ اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکم اِلی یَوْمِ الْقِیامَه..» یا اباعبدالله مفرد است، ولی ضمیر "کم" که اینجا بکار برده جمع است یعنی منظور به همه ی اهل بیت است، نه فقط امام حسین (ع) نسبت به همه ی اهل بیت است. می گوید ای ابا عبدالله من صلح و مهربانی دارم با آن کسانی که با شما صلح و مهربانی دارند و دشمن هستم با آن کسانی که با شما دشمن هستند.
📃روایت داریم از ابوهریره، ما روایاتش را قبولش نداریم کذاب و جاعل حدیث بود، اما برای وهابیت و اهل سنت ابوهریره احادیثش خیلی مهم است به همین خاطر یک مثال از کتاب خود آنها می زنیم. ″البدایة النهایة- ج۸، ص۳۶″ برای احتجاج و بحث با اهل سنت و وهابیت خیلی مهم است چون که روایت را خود ابوهریره از پیغمبر (ص) نقل می کند👇
💢ابوهریره می گوید دیدم پیغمبر (ص) به امیرالمومنین (ع) و فاطمه (س) و امام حسن و امام حسین (ع) نگریست، آنها را نگاه کرد و سپس گفت من دشمنم با کسی که با شما دشمنی کند و من دوستم با کسی که با شما دوستی کند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 23
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۳ ⬅️قسمت بیست و سوم ⁉️چرا خدا در قرآن فحش می دهد؟
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۴
⬅️قسمت بیست و چهارم
💢بعضی افراد هستند که خنثی هستند، می گویند سکوت کنیم. مثل فتنه ۸۸ می گوید من اگر سکوت کنم بهتر است، حداقل اگر سکوت کنم آنچنان دشمنی پیدا نمی کنم. این غلط است!
⚠️انسان در جایی که می بیند ولی فقیه یا رهبر جامعه، امام معصوم در خطر است آنجا سکوت کردن معنایی ندارد. کسی که در مسیر حق قدم بر می دارد یقینا پشت سرش حرف و حدیث است. امکان ندارد شما در مسیر حق قدم بر دارید و افرادی پشت سر شما بد گویی نکنند، اصلا امکان ندارد! در حقیقت کسی پشت ما در مسیر حق حرف نزند باید به خودمان شک بکنیم.
👌به قول شهید مطهری حضرت علی (ع) مردی دشمن ساز بود، اگر کسی در مسیر حق قدم بردارد دشمن هم دارد. متأسفانه یک عده افراد هستند که می گویند سکوت کن برای خودت دشمن سازی نکن این حرف غلطی است. چون خدا در زیارت عاشورا حتی سکوت کنندگان را لعنت کرده.
♨️در بحث مهدویت طرف می خواهد علیه وهابی ها کار کند بعضی ها از سر دلسوزی جاهلانه می گویند که علیه وهابیت فعالیت نکن جانت به خطر می افتد! این حرف غلطی است که من کار نکنم روشنگری نکنم که جانم در خطر است. پس انسان در جایی که باید افشاگری کند باید افشاگری خودش را بکند.
✅شهید مطهری حرف خیلی قشنگی می زند می گوید: اگر مردم هیچ تقصیری نداشتند معاویه هیچ وقت معاویه نمی شد. نمی توانست معاویه باشد و حاکم بر مردم! اگر مردم سکوت نمی کردند و نمی گفتند عیب ندارد پادشاه ما هر کسی می خواهد باشد، حکومت بکند ما زندگی یمان را بکنیم اگر چنین حرف هایی نمی زدند هیچ وقت معاویه نمی توانست حکومت بکند و آن فجایع را به بار بیاورد پس مردم مقصر بودند.
🔹وارد مصداق می شود؛
«وَ لَعَنَ اللَّهُ آلَ زِیادٍ وَ آلَ مَرْوانَ وَ لَعَنَ اللَّهُ بَنى اُمَیَّةَ قاطِبَةً وَ لَعَنَ اللَّهُ ابْنَ مَرْجانَةَ وَ لَعَنَ اللَّهُ عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ وَ لَعَنَ اللَّهُ شِمْراً..»
💢«آل زِیاد» زیاد پدر عبیدالله بن زیاد بود که اصلا معلوم نیست پدرش چه کسی است، مادرش هم یک زن بد کاره بود. «آلَ مَروان» مروان هم خودش آدم بسیار بدی بود که حضرت امیرالمؤمنین (ع) صراحتا به مروان گفت: وای بر تو و وای بر امت پیغمبر از دست تو و نسل تو. (که خیلی خون ریزی کردند) پدرش هم حَکم بود، مروان بن حکم. حکم آن کسی بود که پشت سر پیغمبر (ص) ادای ایشان را در می آورد. پیغمبر یک روزی داشتند می رفتند این حکم پشت حضرت شکلک در می آورد پیامبر نفرینش کرد و گفت ان شاءالله به همین صورت که هستی باشی و حکم هم تا آخر عمرش فلج ماند، چنین خانواده ای بودند.
🔰«قاطِبَةً» جمعیا، یعنی همگی شما را خدا لعن بکند. ولی خُب بنی امیه افرادی هم داشتند که خوب بودند اما تعدادشان بسیار کم بود دیگر آنها از دایره لعنت خارج اند. در حقیقت کسانی از بنی امیه که آن زمان بودند و هم کسانی که همین الان زندگی می کنند. درست است که لقب بنی امیه را ندارند ولی بکار همان بنی امیه راضی هستند. مثل همین مفتی وهابیت که گفت یزید کار خوبی کرد که امام حسین (ع) را شهید کرد چون امام حسین بر خلیفه وقت خودش قیام کرد. آنها درست است که الان اسم بنی امیه را ندارند ولی زیر مجموع همین افراد هستند چون بکار آنها راضی بودند.
📌«ابْنَ مَرْجانَه» هم همان عبیدالله بن زیاد است که به اسم مادرش صدا می زدند چون مادرش خیلی بد کاره بود از این لحاظ که تحقیرش بکنند. حضرت زینب (س) هم که در کاخ عبیدالله بعد از اسارت رفته بودند آنجا عبیدالله را به اسم «ابْنَ مَرْجانَه» صدا می زد به این خاطر که او را تحقیر بکند که تو بچه ی همان مادر هستی که بد کاره بود. «عُمَرَ بْنَ سَعْدٍ» عمر سعد، در کربلا بعد از اینکه امام حسین (ع) را شهید کردند، برای امام حسین گریه می کرد ولی از آن طرف آن گستاخی شدید را هم انجام داد.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 24
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۴ ⬅️قسمت بیست و چهارم 💢بعضی افراد هستند که خنثی هس
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۵
⬅️قسمت بیست و پنجم
🔹«شِمْراً» شمر بن ذی الجوشن فرزند ذی الجوشن (جوشن یعنی زره) پدر شمر سینه هایش بزرگ و بر آمده بود شبیه زره شده بود به همین خاطر ذی الجوش می گفتند. شمر هم فردی زنازاده بود و شکی در آن نیست و کل تاریخ به زنازاده بودن شمر شهادت می دهد. در سپاه امیرالمؤمنین (ع) در جنگ صفین بود و پیشانی اش هم در جنگ ضربه خورد و نزدیک بود شهید هم بشود. و این مهم است که شمر با این سابقه ی خوب کارش به کجا رسید و این می طلبد لزوم استمرا محاسبه ی نفس برای هر انسانی که می خواهد یار امام زمان (عج) قرار بگیرد.
♨️واقعا چه طور انسان محاسبات مالی خودش را انجام می دهد، هر شب قبل از خواب محاسبه نفس هم بکند که من امروز چه کارهای بدی انجام دادم خدایا از آن کارهای بد در پیشگاه تو استغفار می کنم و خدایا من چه کارهای خوبی امروز انجام دادم از تو می خواهم این توفیق را بدهی هر روز بیشتر انجام بدهم. این محاسبه ی نفس اگر روزانه باشد خیلی خوب و اثرش بیشتر است ولی اگر بماند و جمع بشود پاک شدن گناهان خیلی سخت است.
👈اگر لکه ای، در روی لباس انسان بیفتد همان لحظه می تواند پاکش کند ولی چند روز بگذرد سفت و سخت می شود و لکه اثرش می ماند. به همین خاطر کسی که می خواهد سرباز امام زمان باشد این محاسبه ی نفس را باید داشته باشد. حتی روایت هم داریم که شیعیان واقعی یکی از ویژگی هایشان همین محاسبه ی نفس است. واقعا عجیب است برای حساب و کتاب مالی خودمان محاسبات سفت و سختی انجام می دهیم، ولی برای محاسبه نفسمان..!!
❌تا ما نفهمیم مشکل کارمان کجاست هیچ وقت سراغ درمانش نمی رویم. تا وقتی نفهمیم این حرفی که داریم می زنیم غیبت است هیچ وقت سراغ استغفار و توبه کردن و حلالیت طلبیدن هم نمی رویم اینها ضعف های ماست. باید اشکالات خودمان را بفهمیم تا بتوانیم جبرانشان بکنیم و ان شاءالله خود امام زمان (عج) هم به ما کمک کنند.
📜زیارت عاشورا، حدیث قدسی است که از جانب خداوند به جبرئیل و بعد به پیغمبر (ص) و از ایشان به ائمه تا زمان امام باقر و امام صادق که این زیارت فعلیت پیدا کرد و برای مردم بیان شد.
⚠️گفتیم ۴ دسته در زیارت عاشورا توسط خدا لعنت می شوند:👇
1⃣-پایه گذاران ظلم و ستم علیه اهل بیت که گناهانشان از همه بیشتر است یعنی آن کسی که خلافت را از حضرت امیرالمؤمنین (ع) غصب کرد گناهش به مراتب بیشتر از گناه یزیدی است که امام حسین (ع) را شهید کرد. چون اگر خلافتی غصب نمی شد صحرای کربلا و آن قضایا رخ نمی داد.
2⃣-کسانی که اهل بیت را از آن منصب و خلافت هایشان باز داشتند. منصب خلافت فقط برای حضرت علی (ع) نبود بلکه برای بقیه اهل بیت هم بود، خلفای بنی العباس و بنی امیه نگذاشتند دیگر ائمه ی ما به حکومت برسند.
3⃣-گروه سوم که لعنت می شوند آنهایی هستند که امام حسین (ع) و اهل بیت را شهید کردند، کسانی که مستقیما در جنگ بودند.
4⃣-کسانی که زمینه ها و مقدمات ظهور را برای جنگ فراهم کردند.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 25
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
💠 زیارت اربعین
🔹زیارتی است كه شیخ طوسی در كتاب التهذیب از صفوان جمّال روایت كرده است:
✨مولایم امام صادق(ع) درباره زیارت اربعین به من گفت: هنگامی كه قسمت قابل توجهی از روز برآمده، این زیارتنامه را بخوان:
🔸السَّلامُ عَلَی وَلِی اللهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلامُ عَلَی خَلِیلِ اللهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلامُ عَلَی صَفِی اللهِ وَ ابْنِ صَفِیهِ السَّلامُ عَلَی الْحُسَینِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ السَّلامُ عَلَی أَسِیرِ الْكرُبَاتِ وَ قَتِیلِ الْعَبَرَاتِ اللهُمَّ إِنِّی أَشْهَدُ أَنَّهُ وَلِیك وَ ابْنُ وَلِیك وَ صَفِیك وَ ابْنُ صَفِیك الْفَائِزُ بِكرَامَتِك أَكرَمْتَهُ بِالشَّهَادَةِ وَ حَبَوْتَهُ بِالسَّعَادَةِ وَ اجْتَبَیتَهُ بِطِیبِ الْوِلادَةِ وَ جَعَلْتَهُ سَیدا مِنَ السَّادَةِ وَ قَائِدا مِنَ الْقَادَةِ وَ ذَائِدا مِنَ الذَّادَةِ وَ أَعْطَیتَهُ مَوَارِیثَ الْأَنْبِیاءِ وَ جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلَی خَلْقِك مِنَ الْأَوْصِیاءِ فَأَعْذَرَ فِی الدُّعَاءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیك لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَك مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَةِ وَ قَدْ تَوَازَرَ عَلَیهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَی وَ شَرَی آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْكسِ وَ تَغَطْرَسَ وَ تَرَدَّی فِی هَوَاهُ وَ أَسْخَطَك وَ أَسْخَطَ نَبِیك، وَ أَطَاعَ مِنْ عِبَادِك أَهْلَ الشِّقَاقِ وَ النِّفَاقِ وَ حَمَلَةَ الْأَوْزَارِ الْمُسْتَوْجِبِینَ النَّارَ [لِلنَّارِ] فَجَاهَدَهُمْ فِیك صَابِرا مُحْتَسِبا حَتَّی سُفِك فِی طَاعَتِك دَمُهُ وَ اسْتُبِیحَ حَرِیمُهُ اللهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْنا وَبِیلا وَ عَذِّبْهُمْ عَذَابا أَلِیما السَّلامُ عَلَیك یا ابْنَ رَسُولِ اللهِ السَّلامُ عَلَیك یا ابْنَ سَیدِ الْأَوْصِیاءِ أَشْهَدُ أَنَّك أَمِینُ اللهِ وَ ابْنُ أَمِینِهِ عِشْتَ سَعِیدا وَ مَضَیتَ حَمِیدا وَ مُتَّ فَقِیدا مَظْلُوما شَهِیدا وَ أَشْهَدُ أَنَّ اللهَ مُنْجِزٌ مَا وَعَدَك وَ مُهْلِك مَنْ خَذَلَك وَ مُعَذِّبٌ مَنْ قَتَلَك وَ أَشْهَدُ أَنَّك وَفَیتَ بِعَهْدِ اللهِ وَ جَاهَدْتَ فِی سَبِیلِهِ حَتَّی أَتَاك الْیقِینُ فَلَعَنَ اللهُ مَنْ قَتَلَك وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَك وَ لَعَنَ اللهُ أُمَّةً سَمِعَتْ بِذَلِك فَرَضِیتْ بِهِ، اللهُمَّ إِنِّی أُشْهِدُك أَنِّی وَلِی لِمَنْ وَالاهُ وَ عَدُوٌّ لِمَنْ عَادَاهُ بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی یا ابْنَ رَسُولِ اللهِ أَشْهَدُ أَنَّك كنْتَ نُورا فِی الْأَصْلابِ الشَّامِخَةِ وَ الْأَرْحَامِ الْمُطَهَّرَةِ [الطَّاهِرَةِ] لَمْ تُنَجِّسْك الْجَاهِلِیةُ بِأَنْجَاسِهَا وَ لَمْ تُلْبِسْك الْمُدْلَهِمَّاتُ مِنْ ثِیابِهَا وَ أَشْهَدُ أَنَّك مِنْ دَعَائِمِ الدِّینِ وَ أَرْكانِ الْمُسْلِمِینَ وَ مَعْقِلِ الْمُؤْمِنِینَ وَ أَشْهَدُ أَنَّك الْإِمَامُ الْبَرُّ التَّقِی الرَّضِی الزَّكی الْهَادِی الْمَهْدِی وَ أَشْهَدُ أَنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ وُلْدِك كلِمَةُ التَّقْوَی وَ أَعْلامُ الْهُدَی وَ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَی وَ الْحُجَّةُ عَلَی أَهْلِ الدُّنْیا وَ أَشْهَدُ أَنِّی بِكمْ مُؤْمِنٌ وَ بِإِیابِكمْ مُوقِنٌ بِشَرَائِعِ دِینِی وَ خَوَاتِیمِ عَمَلِی وَ قَلْبِی لِقَلْبِكمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِی لِأَمْرِكمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِی لَكمْ مُعَدَّةٌ حَتَّی یأْذَنَ اللهُ لَكمْ فَمَعَكمْ مَعَكمْ لا مَعَ عَدُوِّكمْ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیكمْ وَ عَلَی أَرْوَاحِكمْ وَ أَجْسَادِكمْ [أَجْسَامِكمْ] وَ شَاهِدِكمْ وَ غَائِبِكمْ وَ ظَاهِرِكمْ وَ بَاطِنِكمْ آمِینَ رَبَّ الْعَالَمِینَ.
👈پس دو ركعت نماز میخوانی،و برای آنچه میخواهی دعا میكنی.
مشتاقان نماز شب
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۲۵ ⬅️قسمت بیست و پنجم 🔹«شِمْراً» شمر بن ذی الجوشن ف
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۲۶
⬅️قسمت بیست و ششم
🔹«وَ لَعَنَ اللهُ اُمَّةً اَسْرَجَتْ وَ اَلْجَمَتْ وَ تَنَقَّبَتْ لِقِتالِك» در بعضی از نسخه های زیارت عاشورا بعد از «تَنَقَّبَتْ» «تَهیَّأت» هم نوشته شده که این اختلاف نسخه است و آنچنان اختلاف بزرگی نیست بهر حال این اختلاف نسخه ها پیش می آید، بعضی کلمات ممکن است در یک نسخه باشد و در نسخه دیگر نباشد.
👈می گوید خدا لعنت کند امتی را که «اَسْرَجَتْ» اسب های خودشان را زین کردند «وَ اَلْجَمَتْ» یعنی لجام، برای جنگیدن با شما امام حسین (ع) دهانه اسب هایشان را آماده کردند «وَ تَنَقَّبَتْ» یعنی نقاب جنگی زدند، لباس نظامی پوشیدند «وَ تَهیَّأت» مهیا برای جنگ شدند.
📖در این فراز از زیارت عاشورا؛
افرادی را لعنت می کند که غیر مستقیم در جنگ حضور داشتند. یعنی حتی آن آهنگری که برای سربازان لشکر عمر سعد شمشیر تیز می کرد، آن کسی که اسب های آنها را تزئین کرد چه از لحاظ زین کردن اسب یا از لحاظ سُم زدن اسب. کسی که سپر ساخت، شمشیر تیز کرد و ساخت، نعل ساخت، آب و علوفه ی اسب ها را آماده کرد هر کسی به هر نحوی در این جنگ کربلا حضور داشت خدا در اینجا این فرد را لعنت می کند.
⚠️یعنی در انجام یک گناه
فقط فاعل گناه مجازات نمی شود
بلکه کسانی که در این وسط کمک کار هم بودند مجازات می شوند.
📄در رابطه با گناه شراب، در کتاب ″من لا یحضره الفقیه- ج۴، ص۸″ روایتی را می آورد که خیلی قشنگ است، پیغمبر (ص) می فرمایند:👇
❌خدا لعنت کرده است شراب را و کسی که درخت آن را به این قصد می کارد (یعنی طرف انگور را به نیت شراب گرفتن می کارد) و لعنت کرده خدا سازنده ی شراب را (کسی که شراب را می سازد درست است که نمی خورد ولی سازنده اش هم ملعون شده است) خورنده ی شراب و خوراننده ی آن (یعنی کسانی که می فروشند) و حتی باربر (کسی که حمل و نقل شراب را انجام می دهد) تمام اینها در این گناه شریکند و لعنت شده هستند.
❌ربا هم همین است متأسفانه در جامعه ی ما زیاد شده. راجع به ربا هم ما روایت داریم که آن کسی که ربا می دهد و چه ربا می گیرد و آن کسی که بر این قرارداد شاهد است (برگ را امضاء می کنند که من این مقدار را دادم تو باید بیشتر از این به من بدهی) تمام اینها جزء لعنت شدگان هستند و در این گناه ربا همه شریک هستند.
👌در این بحث زیارت عاشورا هم این را می گوید درست است که این افراد در جنگ شرکت نکرده اند اما همین افراد اسب های دشمن را فربه کردند آماده کردند خود دشمن را برای حضور در تحریک کردند. خیلی از این آقایانی که در جنگ کربلا حضور داشتند خانم هایشان اینها را تحریک کردند چون ابن زیاد پول زیادی می داد، خانم ها مردانشان را تحریک کردند که به جنگ بروید که پول زیادی می دهند. یعنی تمام سیاهی لشکرهای دشمن هم در این گناه شریک هستند. حتی آنانی که نامه نوشتند و زیرش زدند اینها هم در این گناه شریک هستند.
⚠️این تعبیر زیارت عاشورا، باید برای ما مهم باشد که حواسمان جمع باشد گاها حرفی که می زنیم این حرف ما زمینه ساز فتنه ای نباشد. به قول معروف می گویند زبان خیلی کوچک است ولی گناهش بسیار سنگین است. این قلم هایی که یک عده ای می نویسند، حرف هایی که یک عده ای می زنند، مخصوصا مسئولین با این حرفی که می زدند آب در آسیاب دشمن می ریزد یا نه؟ با حرفی که می زند جایگاه نظام و رهبری را تضعیف می کند یا نه؟
💢خیلی باید در این مواقع حواسمان جمع باشد ناخواسته دشمن را تقویت نکنیم. اگر خدایی نکرده حرفی بزنیم کاری بکنیم که این حرف و کار ما زمینه ساز یک فتنه ای بشود طبق این فراز از زیارت عاشورا مورد لعنت خدا، ملائکه، انبیاء و جمیع انسان هایی که بخواهید در نظر بگیرید هستیم.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 26
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘