#تربیت_کودک
📚 علاقمند کردن کودک به کتاب
برای ایجاد علاقه به مطالعه در کودکان از همان دوران کودکی کتاب های رنگارنگ و با موضوعاتی که به دنیای کودک نزدیک است تهیه و در هنگام #کتابخوانی داستان را با سر و صدا و حرکات نمایشی اجرا کنید.
🔸ایجاد سر و صدا و انجام حرکات نمایشی کودک را به موضوع داستان جذب کرده بنابراین به صداهای خنده دار و رفتارهای جالب، توجه نشان خواهد داد.
🔸برای تقویت و #رشد_ذهنی کودک، بهتر است در هنگام کتاب خوانی و بازی با او سوالاتی از داستان مطرح شده بپرسید و به کودک فرصت پاسخ گویی دهید.
🔰طرح سوال در هنگام کتاب خوانی به صورت بازی گونه موجب می شود تا کودک با دقت بیشتری بازی را ادامه دهد و تفکر و تلاش او برای پاسخ دادن، زمینه رشد فکری او را آغاز و استعدادهای او را تقویت می کند.
@mostafaschool
#خبرچینی
اکثر مادران در موقعی که کودک شان خبرچینی می کنند واکنش تند نشان می دهند، اما روانشناسان اعتقاد دارند که اگر مطالبی که کودک در جمع مطرح می کند ، کم اهمیت یا بی اهمیت است، برای مثال وقتی می گوید:«شام چی خورده ایم یا دیروز کجا رفته ایم و …» هیچ واکنشی نشان ندهید.
👈 اما اگر مسائل مهم زندگیتان را در جمع بیان می کند، یکی از دلایل مهم آن این است که خودتان در حضور همسر یا بستگانتان همین کار را می کنید، بدون اینکه متوجه باشید فرزند شما با وجود اینکه مشغول بازی است، صحبت های شما را می شنود.
↩️ سعی کنید الگوی خوبی باشید و مسائل و رازهای خانوادگی تان را با دیگران مطرح نکنید، اگر هم این کار را انجام می دهید حداقل زمانی که او مدرسه است و درخانه حضور ندارد با دیگران صحبت کنید.
⏪ وقتی کودک رازهای خانواده را مطرح می کند، واکنش شدید نشان ندهید بلکه او را از جمع بیرون ببرید و او را از نظر خودتان مطلع کنید؛ مثلا بگویید :« من خیلی ناراحت می شوم وقتی مسائل خصوصی زندگیمان جلوی بقیه مطرح می شود» یا در همان موقع با یک نگاه جدی (بدون هیچ صحبتی) برای چند ثانیه به او نگاه کنید و به هیچ وجه از روش های نصیحت، عصبانیت، تهدید، تنبیه و … به ویژه در حضور جمع استفاده نکنید.
@mostafaschool
#والدین
#تربیت_کودک
🔺فرزندم مرا عصبانی نمیکند، او فقط #خشم درون مرا آشکار میکند.
🔸این جمله را وقتی فهمیدم که زمانهایی که #عجله داشتم، سرم درد میکرد، از دست کسی یا چیزی عصبانی بودم، یا هزار تا کار داشتم و نمیدانستم کدامشان را اول انجام دهم، وقتی توی ترافیک مانده بودم و ماشینها بیهوا جلویم میپیچیدند، توی هر رفتار بچه و هر کلمهای که از دهانش خارج میشد، چیزی بود که مرا از کوره در ببرد. برای هر حرکت نابجایش یک #فریاد و #تهدید توی هوا ول میدادم و مدام این سؤال توی سرم وول میخورد که این بچه چرا اینقدر یک دندهست؟ چرا اینقدر حرف میزنه؟ چرا این قدر یواش راه میره؟ چرا….؟
↩️ اما او فرقی نکرده بود، من کم حوصله بودم .
✨وقتهایی که سرحال بودم، خبر خوشی شنیده بودم، وقتم آزاد بود، همه چیز آرام بود و من خوشبخت بودم، برای همان کارها و همان کلمات دلم غنج میزد و ذوق میکردم که چقدر این بچه شیرین است، چه خوب حرف میزند، چقدر اعتماد به نفس دارد، چه پشتکاری دارد و …
#تربيت_کودک
❌ كودكانی كه گرانقيمترين اسباب بازی ها را دارند خوشبخت نيستند!
✅ كودكانی خوشبختند كه والدينشان با استفاده از وسايل ساده و با صرف وقت به آنها خلاقيت را مياموزند.
اسباب بازی "وسيله"ای در دستان كودک است، قرار نيست كودک در حفظ آن كوشا باشد، برای فرزندتان اسباب بازی ای بخريد كه از خراب شدنش ناراحت نشويد و به فرزندتان بياموزيد از خلاقيت خود استفاده كند و با تكه های اسباب بازيش بازی جديدی خلق كند.
حساسيت شما روی اسباب بازی کودک فقط باعث می شود فرزندتان از ترس خراب نشدن وسايلش از دوران كودكی خود لذت نبرد و آینده فقط از جمع کردن لذت ببرد نه از زندگی!
@mostafaschool
#تربیت_کودک
به فرزندانتان اجازه بدهید تصمیمهای مالی بگیرند. آنها با اشتباههای کوچک در موقعیتهای کنترلشده، چیزهای زیادی یاد میگیرند. فرزندان ما باید بدانند چه وقت و چگونه پولشان را خرج کنند. شرایط و قوانین را برای آنها مشخص کنید. مثلا اگر به آنها پولِ توجیبی هفتگی میدهیم، باید بدانند این پول برای تمام هفته است و تا هفتهی آینده پرداخت دیگری وجود نخواهد داشت، حتی اگر پولشان زودتر از موعد تمام شود.
آنها را به پسانداز برای هدفهای بلندمدت مانند هزینهی اردوی پایان مدرسه یا هدفهای کوتاهمدت مثل خرید اسباببازی موردِ علاقه تشویق کنید.
به آنها بیاموزید پولهای دریافتیشان را برای هزینه در موارد گوناگون تقسیمبندی کنند؛ مثلا ۳۰ درصد برای پساندازهای بلندمدت، ۳۰ درصد برای پساندازهای کوتاهمدت، ۳۰ درصد برای تفریح و ۱۰ درصد برای باقی هزینهها. با این کار کودک متوجه بیشتر شدن هر روزهی پولش (یا کم شدن آن) میشود.
#کتابخوانی
تحقیقات نشان میدهد برای کتاب خوان شدن بچه ها، مهم تر از خواندن کتاب برای بچه ها وجود کتاب در خانه است، پس در محیط خانه حتما یک کتابخانه داشته باشید و سعی کنید کتاب های مورد علاقه بچه ها به مرور به مجموعه کتاب ها اضافه کنید.
@mostafaschool
#تربیت_کودک
#دخالت_اطرافیان
وقتی كودک می بيند که در خانه، يک روش تربیتی وجود ندارد و بچه ها به وسيله چند نفر بزرگ می شوند، به اين نتيجه ميرسد که چيزی به اسم درست و غلط وجود ندارد.
👈 مثلا مادر ميگوید: "نميتونی بستنی بخوری" ولی پدر ميگوید: "بعد از غذا ميتونی بخوری" و مادربزرگ می گوید:" عزيزم بيا الان بخور".
⭕️ حتی اگر همه افراد يکدست اشتباه رفتار كنند، بهتر از آن است که در خانه يكی رفتار اشتباهی داشته باشد و ديگری رفتار درست.
✅ یکدستی و هماهنگی بزرگترين عامل آرامش كودک است.
📢 کسانی که به مادر در نگهداری کودک کمک می کنند، بهتر است از خودشان قانون جدید نگذارند. بهترین راه تکرار کاری است که مادر با کودک انجام میدهد.
@mostafaschool