#باید_بدانیم
🔹 یکی از مواردی که به کرات مشاهده شده است باستان ستایان و باستان گرایانِ افراطی در مورد آن بر اسلام خرده میگیرند و اشکال می کنند، وجود برخی قوانین شرعی در مورد زن در اسلام میباشد.
در بین این موارد وجود داشتن حق «تعدد زوجات» و «ازدواج موقت» برای مردان از جمله مواردی است که مورد هجوم این افراد افراطی و البته جاهل به تاریخ قرار می گیرد.
ما در این مطلب اصلا در مقام ارائه ی پاسخ های حلی به این مساله نبوده و نیستیم و صرفا قصد داریم نشان دهیم که این دو مورد یعنی «تعدد زوجات» و «ازدواج موقت» در ایران باستان نیز وجود داشته اند و از مسائل کاملا عادی و حل شده به حساب می آمده اند و در نتیجه جایی برای اشکال از سوی باستان ستایان و باستان گرایان باقی نمی ماند.
👤دکتر پرویز رجبی از مشهور ترین و بزرگ ترین باستان شناسان و مورخان معاصر به حساب می آیند که حتی مورد قبول زرتشتیان و زرتشتی گرایان و باستان گرایان نیز بوده و هستند.
ایشان در کتاب مشهور «هزاره های گمشده» می نویسند :
✖️تردیدی نیست که در ایران باستان داشتن بیش از یک زن ، دست کم در مورد توانمندان امری معمول بوده است.هرودت می نویسد همه ی مرد ها زنان قانونی زیادی دارند و علاوه بر این از زنان فرعی (مانند زنان صیغه) نیز بی بهره نیستند ؛ اما چون داشتن بیش از یک زن با میزان دارایی در ارتباط مستقیم بود ، قاعدتا مردان عادی نمیتوانسته اند بیش از یک همسر داشته بوده باشند.
📙رجبی،پرویز، هزاره های گمشده (اهورامزدا،زرتشت و اوستا) ،ج1،ص 452، ناشر : انتشارات توس، چاپ اول : پاییز 1380 ش.
---------------------
بر اساس سخن دکتر رجبی :
1⃣ اولا : داشتن همسران متعدد در ایران باستان امری عادی بوده است و طبیعتا افرادی که توانایی مالی بالایی داشته اند بیشتر به این مساله اهتمام و توجه داشته اند. (بد نیست این را در کنار قانون اسلام قرار دهید که در تعدد زوجات محدودیت ایجاد کرده و شروط خاصی را وضع کرده است.)
2⃣ ثانیا : بر اساس گزارش هرودت که دکتر رجبی بدان استناد کرده اند ، مردان در ایران باستان علاوه بر زنان دائمی متعدد ، ازدواج موقت نیز داشته اند.
⁉️به راستی باستان گرایان و باستان ستایانِ افراطی بهتر نیست قبل از اشکال گرفتن بر دین مبین اسلام ، تعصبات واهی و مبتنی بر نژاد پرستی خویش را کنار گذاشته و کمی مطالعات خویش را افزایش دهند؟!!
#متعه
#نقد_زرتشتی_گری
@moteeh 🌿
ساعت ازدواج
روزنامه صدای اصلاحات در گزارشی از افزایش شوگر ددی و شوگر مامی خبر داده است. Moteeh شوگر ددی (Sugar
عجب زمونهای شده
سن شوگرمامیها به 37 سال رسیده 😐
#واكسن_خارجي_الوده
@moteeh 🌿
ساعت ازدواج
✅ عادی بودن #تعدد_زوجات و ازدواج موقت در ایران باستان به گزارش دکتر رجبی (باستان شناس مشهور) @mote
در رابطه با همین بحث فوق (تعدد زوجات) در یکی از گروهها صحبتی مطرح شد. یکی از اعضای گروه که استادیار دانشگاه ادیان هستند و مدرک دکترای فلسفه از دانشگاه تهران دارند، نکات خوبی نوشت که با کمی ویرایش نقل میکنم:
نظر من مهم نیست. اما حالا که دوسه بار پرسیدید سه نکته را عرض میکنم:
1️⃣ هیچ تحقیق یا نظرخواهی جامعی درباره نظر مجموع زنان جامعه اسلامی درباره تعدد زوجات صورت نگرفته است. مثلا در فرض انحصار گزینههایشان به دو گزینه «چندهمسری» یا «تجرد» کدام را انتخاب میکنند؟
و نیز بین دو گزینه «وجود میلیونها زن بیوه که بههرحال؛ در طول زمان با مردان متاهل متعدد ارتباط پیدا میکنند» یا «ازدواج رسمی ایشان با مردان متاهل».
خلاصه آنکه اگر بخواهیم سرجمع نظر زنان جامعه را هم ملاک جواز شرعی قرار دهیم -که البته چنین ملاکی وجود ندارد- هیچ تحقیق همهجانبهای در این باره صورت نگرفته است؛ اما هیاهویی که مخالفان تعدد زوجات به راه انداختهاند و فضای رعب و وحشتی که ایجاد کردهاند، پیشاپیش چنین القا میکند که اکثر قریب به اتفاق زنان جامعه با تعدد زوجات مخالفاند.
2️⃣ باید مداخلات بیرونی و به ویژه حقوقی را به حداقل رسانید و اجازه داد جامعه راه خودش را پیدا کند. آنچه در حال حاضر رخ داده وضع قوانین محدودکننده و سختگیرانه برای ازدواج مجدد است. البته همین را درباره قوانین عینا منطبق با احکام اسلام نیز باور دارم:
الزامات قانونی را باید به حداقل رسانید چه در جهت تحکیم شریعت و چه در جهت تضعیف آن.
3️⃣ ممکن است افرادی در جامعه به هر دلیل احکام اسلام را فسیلشده و متعلق به عهد قدیم بدانند و لذا در عمل بدان ملتزم نشوند. این موضع به نظرم اخلاقیتر از بازیهای فکری و لفاظیهای روشنفکرانهای است که میخواهد اندیشه و عمل غربی را به اسم اسلام به جامعه غالب کند.
همانطور که نویسندهی المیزان اشاره کرده؛ احساسات مبنای قوانین نیستند. تصور کنید که مشمولان سربازی را مخیر کنند بین رفتن به سربازی یا معافیت که قطعا اکثر ایشان گزینه دوم را انتخاب خواهند کرد. (گرچه در این مورد، سربازی استخدامی در مقایسه با سربازی اجباری عادلانهتر به نظر میرسد).
اما فرض کنیم معیار وضع قانون درباره تعدد زوجات رضایت زنان باشد، متاسفانه مخالفان تعدد زوجات به گونهای دگماتیک و متعصبانه، خود را نماینده همه زنان معرفی میکنند و با ایجاد فضای رعب و وحشت اجازه نمیدهند که زنان و مردان راضی به تعدد زوجات هم عملا جرات اقدام داشته باشند.
تشخیص رضایت و عدمرضایت زنان راه آسانی دارد: یک نظر سنجی ملی از زنان متاهل که آیا رضایت میدهند همسرشان مجددا ازدواج کند و یک نظرسنجی ملی از دختران مجرد که آیا مایلند به همسری مردی درآیند که همزمان با دختر دیگری ازدواج کند؛ نشان خواهد داد که دهها تا صدها هزار زنِ راضی به تعدد زوجات وجود دارند: ادعایی کاملا اثباتپذیر و ابطالپذیر.
آنچه در باره تعدد زوجات عرض کردم به معنای تشویق عموم مردان متاهل به تعدد زوجات نیست بلکه معنای پرهیز از مخالفتِ فرهنگی و قانونی با تشریع تعدد زوجات در اسلام است تا آنکه بخش قابل توجهی از زنان جامعه که از الگوی تکهمسری بیرون میمانند، بتوانند از آن برای پوشش نیازهای عاطفی، مالی و جنسی خود بهره بگیرند. اینجاست که عرض میکنم مخالفان تعدد زوجات که خود را نماینده علیالاطلاق جامعه زنان و سخنگوی ایشان قلمداد میکنند رفتار و گفتاری کاملا غیراخلاقی دارند و دستشان به خونِ دل و غصههای دهها و بلکه صدها هزار زنِ تنها، آلوده است.
#واكسن #من_ومتعه_ام
@moteeh 🌿
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
IMG_20210213_125517_577.mp3
3.32M
⭕️ ازدواج نیمهمستقل!
✍شاید زیاد شنیده باشید که آدم اول باید به بلوغهای چندگانه برسه و بعد واجد شرایط ازدواج میشه، اما شده تا حالا به این فکر کنید که اگر فردی به این بلوغها رسید و نیازهایی مثل نیاز جنسی و عاطفی تو وجودش روزبهروز شدیدتر شدن اما شرایط اقتصادی و شغلی و غیره برای شروع یه زندگی مشترک رو نداشت باید چه کنه؟
نیازی رو که نمیشه سرکوب کرد باید از چه راهی برطرف کنه؟
#اين_الرجبيون
#حامیان_مدیا
@moteeh 🌿
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام بر مردی که چراغ فروزان هدایت بود و یاور و راهنمای همیشه امت…
کتاب دانایی و پارسایی و زهد را به هم درآمیخته بود و از مدینه تا سامرا، نور و روشنایی ریخته بود.
شهادت مظلومانه دهمین مشعل فروزان آسمان هدایت، امام علی النقی علیه السلام را تسلیت عرض میکنیم 🖤
#شهادت_امام_هادي #ماه_رجب
@moteeh 🌿
ساعت ازدواج
❣فرزند آوری امروز یک مجاهدت بزرگ است 🔹بخاطر امام زمانت ازدواج کن 🔹بخاطر امام زمانت بچه دار شو 🔹در ج
⭕️ به نظرتون چرا مولوی عبدالحمید به این صراحت میتونه چنین چیزی رو با ژست طلبکاری از جمهوری اسلامی بخواد؟!
پاسخ روشنه؛علاوه بر حمایت عربستان و غرب از او، به یک "منبع قدرت" هم رسیده: جمعیت
سال۹۲ اعلام شد سنی و شیعه در مقطع ابتدایی برابر شدند
#جمعیت_مولفه_قدرت
#اين_الرجبيون
#فرزندآوری
https://t.co/hXCJWIrjKL
@moteeh 🌿
💠 تفکراتی در باب #متعه
💌 سیدی از قم آدرس یک رشته توییت رو برام فرستادن که درباره منطقیبودن متعه نوشته شده بود توسط دو جوان ایرانی ساکن کالیفرنیا به نام آرش و فرید که PhD دارند و ظاهرا تقید مذهبی هم ندارند (از نوشیدنها و... شان هم نوشته بودند).
هرچند با صددرصدش موافق نبودم اما بهرحال از دید آدمای جهاندیدهی کم/بی قید، این تایید جالب بود لذا متن حرفشون رو با کمی ویرایش تقدیم میشود:
🔹 صیغه به هر دلیلی در بین روشنفکران ایرانی با فاحشگی معادل شده و حتی برخی اقشار مذهبی اعتقاد دارند که صیغه یک بدعت بوده و در سنت پیامبر جایی نداشته. جدای از اینکه مبدا صیغه چه بوده در این نوشتار میخواهیم نشان دهیم که صیغه بهترین چارچوب برای روابط در قرن بیست و یکم است. چون صیغه تبدیل به کلمهای با بار منفی شده، از عبارت «رابطه قراردادی» استفاده میکنیم.
🔹آوردن صیغه به قرن 21م
صیغه، با استفاده از کلمات مدرن، ابراز صریح توافق (explicit consent) بین دو نفر و قراردادی شفاهی است که در آن؛ مدت رابطه (علی مدت المعلوم) و شرایط اقتصادی (علی مهر المعلوم) برای دو طرف مشخص میشود.
به جای مهریه، تصور کنید که دو طرف مثلا توافق میکنند که چه کسی پول غذا یا مخارج سفر را بپردازد. به نظر ما قسمت «مدت معلوم» بسیار با اهمیت است. قسمت «مهر معلوم» را میشود به عرف جامعه واگذار کرد و حرفی از آن نزد.
حالا بیاییم به همۀ گونههای روابط مدرن بین مرد و زن فکر کنیم و اینکه چطور «رابطه قراردادی» آنها رو بهبود میدهد.
1⃣ تجاوز
خب قاعدتا این را نمیشود اسمش را رابطه گذاشت اما به عنوان یک سر طیف آنرا در نظر بگیریم. در بسیاری از کشورها وقتی خانمی کاملا هوشیار نیست رابطه با او میتواند تجاوز محسوب شود. با «رابطه قراردادی» این مشکل برطرف میشود چون خانم باید اول به صورت واضح تمایل خود را بیان کند و دیگر جایی برای شکایت در آینده باقی نمیماند.
2⃣ رابطه یکشبه (واننایت ستند one night stand)
در بسیاری از این نوع روابط یکی از طرفین ممکن است تصور کند که رابطه قرار بوده ادامه پیدا کند و وقتی طرف دیگر او را رها میکند، دلشکسته میشود. اگر از ابتدا برای دو طرف کاملا مشخص بود که این یک رابطه یک شبه است چنین مشکلی پیش نمیآمد.
3⃣ رابطه دوست دختر دوست پسری
در بسیاری از موارد یکی از طرفین خواهان رابطهای کوتاه مدت است ولی طرف دیگر به فکر رابطه همیشگی. چه بسیار خانمهایی که چندسال در یک رابطه به امید حلقه نامزدی هستند ولی هیچ وقت آنرا دریافت نمیکنند. از طرف دیگر بسیاری از افراد در روابطی هستند که از آن راضی نیستند اما به دلایل مختلف ارادهی بر هم زدن رابطه را ندارند. اگر مدت رابطه از ابتدا مثلا به ششماه تنظیم شده باشد میتوان خیلی راحت تصمیم گرفت که بعد از اتمام قرارداد آنرا تمدید نکرد و دو طرف بدون درد (یا با درد کمتر) از هم جدا شوند.
4⃣ ازدواج
ازدواج هم یک «رابطه قراردادی» است که انتهای مدت قرارداد در آن ذکر نشده است. این به نظر ما مطلوب است. محیط خانواده برای تربیت فرزندان ایدهآل است ولی دلیلی وجود ندارد که بعد از آن، دو نفر تا زمان مرگ همه ابعاد زندگی خود را به یکدیگر گره بزنند.
یک «رابطه قراردادی» 15ساله (تا زمانی که فرزندان از آب و گل بیرون بیایند) میتواند خوب باشد. قاعدتا اگر دو طرف بخواهند میتوانند رابطه را ادامه دهند. این زماندار بودن باعث میشود دو طرف یکدیگر را taken for granted نکنند و تلاش کنند رضایت او را برای تمدید قرارداد جلب کنند. (شخصی در پاسخی با تایید این بخش حرفشون نوشته: تعیین کردن مدت زمان، بسیار تاثیر مثبت در کیفیت رابطه میشود و همچنین باعث کاهش فشارهای روحی روانی بعد از اتمام رابطه میشود به ویژه برای خانمها در مقایسه با رابطههای غیرقراردادی)
#ماه_رجب #من_و_متعه_ام
@moteeh 🌿
💐 میلاد با سعادت یعسوب الدین، امام المتقین، فاتح باب خیبر، اسدالله الغالب، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام و همچنین #روز_پدر رو بر شما تبریک عرض می کنیم
🔸🔶 ان شاء الله سایه تمام پدرها بالا سر خانوادشون باشه
❤️ خدا پدرهای سفر کرده رو هم شامل رحمت خودش قرار بده و مهمان حضرت مولا باشند و یک دسته گل زیبای فاتحه و صلوات هدیه کنیم بر این پدران
🌺 عید همه شما هم مبارک باشه و همراه با سلامتی 🌺
#ماه_رجب #ميلاد_امام_علي
@moteeh 🌿