✅ آیا ثروتهای کافران می تواند آنها را از جهنم نجات دهد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که اربابی خدا و دعوت پیامبران به اطاعت از دستورات واجب و حرامش را اجابت کردهاند، پاداش بینظیر بهشتی نصیبشان می شود. اما کافرانی که اطاعت از دستوراتش را نپذیرفتهاند، حکم جهنّمی شدنشان که در دادگاه قیامت داده می شود، بر فرض اگر حتی دو برابر همه ثروتهای زمین را هم داشته باشند، قطعاً حاضر می شوند تمام آن را در مقابل آزادی از جهنم بدهند؛ اما چنین ثروتی را نه دارند و نه از آنها پذیرفته می شود. آنها در آنجا حساب و کتاب سختی خواهند داشت و جای ابدیشان جهنّم خواهد بود که بد جایگاهی است.
📖 للَّذينَ اسْتَجابُوا لِرَبِّهِمُ الْحُسْنى وَ الَّذينَ لَمْ يَسْتَجيبُوا لَهُ لَوْ أَنَّ لَهُمْ ما فِي الْأَرْضِ جَميعاً وَ مِثْلَهُ مَعَهُ لاَفْتَدَوْا بِهِ أُولئِكَ لَهُمْ سُوءُ الْحِسابِ وَ مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ وَ بِئْسَ الْمِهادُ (رعد، 18)
آیه شماره 302
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ دلیل پیروزی ملت ایران و امام راحل بر جبهه کفر و نفاق چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
اينكه ملت ايران و رهبرى مثل امام، در مقابل تجمع وسيع تمام احزاب كفر و نفاق، از شرقيش تا غربيش، از مسلمان امريكايى مذاقش تا مسلمان سوسياليست مزاجش، از منافق و مرتجعش تا شهوترانش (عده يى فقط به خاطر شهوترانى، با جمهورى اسلامى مبارزه مى كردند و براى آن كارها دلشان لك زده بود! لذا از اين دستگاه بدشان مى آمد و با آن مبارزه مى كردند) بايستند و مطمئن به پيروزى باشند، ناشى از #تقوايى است كه به آنها حكمت و بصيرت را مى بخشد. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 153
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (48)
س: آیا معنای واقعی توکّل این است که انسان ...
ج: فعلاً توکّل کار ما نیست. وظیفه ی ما تقواست. اگر توانستی تقوا را ادامه دهی، ایمان بالا می رود و به توکّل هم می رسی و الّا انسان الان خودش را قبول دارد و خدا را خیلی قبول ندارد. خودش را، حیثیت اجتماعی اش را، پولش را، فکرش را، میزان پست و مقامش را، این ها را قبول دارد. اگر کار انسان با این ها درست شد، سراغ خدا هم نمی رود. اگر درست نشد، مجبور است سری به خدا بزند.
توکّل این جور نیست. توکّل این است که انسان در اثر رشد و بالا بودن ایمان، خدا را به عنوان فعّال قبول کند و باور کند که از او کار برمی آید. نوع خداهایی که مردم قبول دارند، خدای بیکاره است. از او کاری برنمی آید. انسان خودش را فعال می داند و در آخر کار، به سراغ خدا می رود.
به آمریکا می رود؛ به اسرائیل می رود؛ اگر معالجه نشد، در آخر به سراغ خدا می رود. توکّل این نیست. توکّل این است که اول به سراغ او برویم و او را آن قدر فعال و کاری بدانیم که همه را در برابر کاری بودن او صفر حساب کنیم و ببینیم او چه می گوید. او گاهی به انسان می گوید: «برو آمریکا!» گاهی می گوید: «برو قزوین!» و گاهی می گوید: «برو قرض کن!» آن وقت می رود دنبال فرمان خدا. اما حالا ما باید فقط با زبان بگوییم: «تَوَکّلتُ عَلَی الله!» صیغه را بلدیم و می خوانیم؛ اما بر خودمان توکّل داریم. اگر تقوا را ادامه دادیم، نوبت به توکّل می رسد؛ ان شاء الله.
س: آیا صبر، رضا، یقین و توکّل از درجات ایمان هستند؟ آیا نسبت به هم رابطه تقدیم و تأخیر دارند؟
ج: بله؛ بعضی زودتر بروز می کنند و بعضی دیرتر. هر کدام که مقدماتش سنگین تر است، دیرتر پیش می آید؛ مثلاً رضا زودتر پیش می آید. چنانچه خدا به او خیرات و برکاتی بدهد، زود خوشحال می شود. این رضاست. اما توکّل به این زودی ها گیر نمی آید و کار هر کسی نیست. مقدماتش سنگین تر و زیادتر است.
س: آیا در درجات ایمان، مقام رضا و تسلیم بعد از مرتبه ی توکّل واقعی محقق می شود؟
ج: بعد از این ها است. توکّل بالاتر است.
س: آیا توکّل برای ما هم مقدور است یا مربوط به اولیاء الهی است؟
ج: شرط اساسی توکّل، تقوا و ادامه ی تقواست. کسی که تقوا ندارد و ایمانش ضعیف است، به هیچ وجه نمی تواند برای خدا ارزش قائل باشد. چون ایمانش ضعیف است، توکّل هم نیست و به فکر خودش، علم خودش، پول خودش و پارتی خودش توکّل می کند. و لو با زبان بگوید: «تَوَکّلتُ عَلَی الله»، اما «تَوَکّلتُ عَلَی الپول» است. اگر ایمان بالا رفت، خود به خود باور خدا تقویت می شود و حرف های خدا را قبول می کند و کار آدم دیگر درست می شود؛ ولی تا ایمان در اثر ارتکاب گناه، ضعیف است، توکّل به هیچ وجه نیست. مرتبه ی توکّل، بعد از تقواست.
س: آیا کسانی که در مقامات بالاتر هستند، فقط در کارهای مهم شان توکّل دارند یا در کارهای عادی هم توکّل دارند؟
ج: دیگر در کار مهم و غیر مهم ندارد. کوچکش مال اوست. بزرگش هم مال اوست. شما کار کوچک را هم باید با دست و پایی که خدا داده، انجام دهید. با کار بزرگ چه فرقی می کند؟ بنابراین همه ی کارها مربوط به مقدماتی است که او داده است؛ کوچک باشد یا بزرگ؛ منتهی ما خیال می کنیم کارهای کوچک چیزی نیست و خودمان انجام می دهیم و کارهای بزرگ را مجبوریم و به سراغ او می رویم. او می گوید: «همه کاره منم!» باید تقوا را آن قدر مراعات کنیم و ایمان بالا برود تا این آیات قرآن را قبول کنیم؛ ان شاء الله؛ و الّا انسان قبول ندارد. مشکل همین جاست.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (88)
🌺 آشتی با همسر
رسول خدا (ص) به منزل همسرش ام سلمه وارد شد. بوي خوشی به مشامش رسید. فرمود: آیا حولاء به خانه ما آمده است؟
حولاء نام یک زن عطرفروش بود.
ام سلمه عرض کرد: آري، او آمده است. او از شوهر خود شکایت دارد و می گوید شوهرش او را رها کرده و به نزد او نمی آید.
در این وقت حولاء، از در وارد شد و گفت: یا رسول الله پدر و مادرم فداي تو باد! شوهرم از من رو برگردانده و به من توجهی نمی کند.
حضرت فرمود: اي حولاء! عطر بزن و خودت را در خانه بیشتر خوشبو کن. شاید او را به خویشتن جلب کنی.
حولاء گفت: هیچ بوي خوشی نمانده، مگر آنکه خود را با آن خوشبو کرده ام و او باز هم از من کناره گیري می کند.
حضرت فرمود: او نمی داند که اگر به تو روي آورد و آشتی کند، چه ثوابهایی برایش حاصل می گردد.
حولاء گفت: یا رسول الله! اگر همسرم به من روي آورد و آشتی کند، چه ثوابهایی برایش نوشته می شود؟
پیامبر فرمود: هنگامی که او جهت آشتی به سوي تو گام بر دارد، دو فرشته اطراف او را می گیرند، و ثوابش مانند ثواب کسی است که با شمشیر در راه خدا جهاد می کند. و در موقع هم بستري، #گناهانش مانند برگ خزان فرو می ریزد و آنگاه که غسل می کند، همه #گناهانش بخشیده شده، و #گناهی در پرونده اعمال او باقی نمی ماند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 6 ص 39
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ حق و باطل چیست؟ خدا آن را به چه چیزی تشبیه کرده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
خدا همیشه از آسمان، بارانی بر روی زمین نازل کرده که در نتیجه آن، رودها به اندازه گنجایش خود جاری می شدهاند و سیل خروشان رودها کفی می ساخته و بر سطح خود حمل می کرده. شبیه این کف، بر روی فلزاتی هم که شما انسانها در آتش ذوب می کنید تا زیورآلات یا وسائل گوناگون بسازید، ایجاد می شود. خدا حق را به همین آب و فلز مذاب، و باطل را به همین کفِ روی اینها تشبیه کرده و مَثل می زند. آن کف بالاخره به کناری می رود و محو می شود؛ اما آن آب و فلزی که برای انسانها سودمند است، در زمین باقی می ماند.
حق که خدا و اربابیِ خداست نیز مانند آن آب و فلزِ سودمند باقی می ماند و باطل که خداهای خیالی کافران است، مانند کف روی آب نابود می شود. خدا این گونه مَثلهای گوناگون می زند.
📖 أنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَسالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِها فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ زَبَداً رابِياً وَ مِمَّا يُوقِدُونَ عَلَيْهِ فِي النَّارِ ابْتِغاءَ حِلْيَةٍ أَوْ مَتاعٍ زَبَدٌ مِثْلُهُ كَذلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْحَقَّ وَ الْباطِلَ فَأَمَّا الزَّبَدُ فَيَذْهَبُ جُفاءً وَ أَمَّا ما يَنْفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِي الْأَرْضِ كَذلِكَ يَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثالَ (رعد، 17)
آیه شماره 303
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای شرق و غرب چیست؟
📣 امام خامنه ای:
وحدت و #تقوا و #خداترسى و ياد خدا و #رعايت دستور الهى در همه ى امور را در هرجا كه هستيد، حفظ كنيد و اللّه اكبرتان را نگه داريد. دشمنى با دشمنان خدا را در دلتان حفظ كنيد و انگيزه ى خدمت براى اسلام و مسلمين در سراسر عالم و كار و تلاش براى ساختن اين كشورِ اسلام و ولىّ عصر (أرواحنا فداه) را حفظ نماييد. بدانيد كه با اين خصوصيات، هيچ قدرتى نخواهد توانست كارى بكند.
آن روزى كه دو ابرقدرت در دنيا بود و مى توانستند باهم همدست بشوند و مكرر هم با يكديگر همدست شدند، نتوانستند اين ملت را از راهش ذره اى منحرف كنند و صدمه ى واقعى به او بزنند. امروز هم كه در حقيقت، يكى از دو ابرقدرت از ابرقدرتى افتاده و آن ديگرى هم گيج گيج مى خورد و نمى داند كه چه وضعيتى در دنيا در جريان است و ملّتها به سمت هوشيارىِ بيشتر پيش مى روند، به فضل پروردگار، شيطانهاى عالم هيچ غلطى نخواهند توانست بكنند. (20/ 11/ 1368)
✍️ #تقوا و #خداترسی یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 154
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 جبر و اختیار (49)
س: اینکه در بعضی از روایات آمده که حقیقت عبودیت این است که بنده برای خودش تدبیر نکند، یعنی چه؟
ج: خدای متعال در زندگی همه ی انسان ها تدبیر کرده است و آن، مهمترین تدبیر و تنظیمی است که بر همه واجب است آن را مراعات کنند. آن تدبیر، انجام واجب و ترک حرام است. این تدبیر الهی است که همه باید مراعات کنند. اگر مراعات کنند، خیلی از مشکلات حل می شود. در غیر از این ها خود انسان باید تدبیر کند. عقل او کفایت می کند.
اگر خدا تدبیر نمی کرد، عقل نمی فهمید که چه کارهایی بکند و چه کارهایی نکند.
عمده را خدا تدبیر کرده و فرموده: «واجب را انجام بده و حرام را ترک کن!» اگر این کار را بکنی، خیلی از مشکلات حل می شود و پیش نمی آید. در مابقی، عقل می تواند کارهایی بکند که مشکلی پیش نیاید. اما اگر خدا تدبیر نمی کرد، انسان نمی توانست فقدان تدبیر الهی را با تدبیر خودش جبران کند. تدبیر خودش این است که حقوق یک ماهه را هفته ی اول خرج کنیم و خوب بخوریم و سه هفته بمانیم یا برویم زیرمیزی بگیریم یا کارهای دیگر بکنیم.
اما خدا می گوید کاری کن که نه زیرمیزی بگیری و نه روی میزی. همین را باید در یک ماه مصرف کنی. باید شکم را کمی جمع و جور کنی. در نتیجه درست می شود و به آخر ماه می رسد؛ و الّا اگر بخواهی در هفته ی اول، همه را خرج کنی، سه هفته گرفتار می شوی.
س: آیا در این تدبیر، پس انداز هم داشته باشیم؟
ج: اگر شما تدبیر خدا را پیاده کنی و با عقل جزئی خودت تدبیر جزئی را انجام دهی، بقیه اش درست می شود و دیگر لزومی ندارد کاری بکنی. دیگر انجام شده است. تدبیر خدا قسمت عمده اش را حل می کند و قسمت غیر عمده اش را تدبیر عقل شما حل می کند و مسأله حل می شود. خدا هم وعده داده: «مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»؛ منتهی تقوای استمراری می خواهد.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ آیا گوش دادن به سخنرانی هر کسی و خواندن هر کتابی و عضویت در هر کانال و گروه و صفحه ای جایز است؟
🌹 امام جواد (ع):
هر كس به گوينده اى گوش بسپرد، مانند آن است كه او را پرستيده است. پس اگر گوينده از خدا بگويد، او خدا را پرستيده و اگر گوینده از زبان ابليس بگويد، او ابليس را پرستيده است.
📖 منْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ عَنِ اَللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اَللَّهَ وَ إِنْ كَانَ اَلنَّاطِقُ يَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِيسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِيسَ .
✍️ شرح: گوش دادن به سخنرانی کسانی که سخنشان باعث گمراه شدن انسان می شود، حرام است. همچنین است عضویت در هر کانالی و خواندن هر کتابی که باعث گمراه شدن انسان می شود.
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۴۵۶
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📣 داستان کوتاه (91)
🔹 رمز سقوط حکومتها
پس از شکست خاندان بنی امیه، بنی عباس روي کار آمدند و زمام خلافت را به دست گرفتند.
در زمان منصور دوانیقی، محمد بن مروان (پسر مروان حمار) ولیعهد پدرش بود و به زندان افتاد.
روزي به منصور گفتند: محمد بن مروان در زندان توست. خوب است او را احضار کنی و از جریانی که بین او و پادشاه نوبه پیش آمده، بپرسی.
دستور داد احضارش کردند. منصور گفت: محمد! گفتگویی که بین تو و پادشاه نوبه اتفاق افتاده، می خواهم از خودت بشنوم.
محمد گفت: هنگامی که در آخر حکومتمان شکست خوردیم، از اینجا فرار کرده به جریره نوبه پناهنده شدیم. وقتی که خبر ما به پادشاه نوبه رسید، دستور داد خیمه هاي شاهانه براي ما زدند و وسایل زندگی از هر لحاظ آماده کردند، به طوري که مردم نوبه از دیدن آنها تعجب می کردند. روزي پادشاه نوبه که مردي بلند قد، کم مو و پابرهنه بود، به دیدار ما آمد و سلام کرد و بر روي زمین نشست از او پرسیدم: چرا روي فرش نمی نشینی؟
پاسخ داد: من پادشاهم و سزاوار است کسی که خداوند مقام او را بالا برده، تواضع کند، به این جهت روي خاك نشستم.
سپس به من گفت: شما چرا با چهارپایان خود زراعت مردم را پایمال می کنید با اینکه فساد و تبه کاري در دین شما حرام است. مسلمان نباید در روي زمین فساد کند.
گفتم: اطرافیان ما از روي جهالت این گونه کارها را می کنند.
گفت: چرا شراب می خورید؟ خوردن شراب براي شما حرام است و نباید مسلمان شراب بخورد.
گفتم: گروهی از جوانان ما از روي نادانی مرتکب چنین کاري می شوند.
گفت: چرا لباسهاي حریر می پوشید و با طلا زینت می کنید با اینکه اینها طبق گفته پیغمبرتان براي شما حرام است و مسلمان باید از اینها پرهیز کند؟
گفتم: خدمتگزارانِ غیر عرب ما این کارها را می کنند و ما نمی خواهیم بر خلاف خواسته آنها رفتار کنیم.
دیدم خیره خیره به من نگاه کرد و گفت: آري، خدمتگزاران ما و جوانان ما چنین می کنند.
سپس از روي استهزا سخنان مرا تکرار کرد و آنگاه گفت: محمد! چنین نیست که تو می گویی. بلکه حقیقت مطلب این است که شما ملتی بودید که وقتی به ریاست رسیدید، به زیردستان خود ستم کردید و دستورات دینی خود را زیر پا گذاشتید و به آنها عمل نکردید. خداوند هم طعم کیفر کردار شما را به شما چشاند. لباس عزت را از تن شما کند و جامه ذلت بر شما پوشانید. هنوز غضب خداوند درباره شما به آخر نرسیده و دنباله دارد که وقت آن خواهد رسید. ولی من می ترسم در سرزمین ما عذاب الهی بر شما نازل شود و کیفر تو دامن ما را نیز بگیرد. زودتر از اینجا کوچ کنید و از خاك سرزمین من بیرون روید.
ما نیز از کشور نوبه خارج شدیم. آري بزرگترین رمز سقوط یک دولت، فساد و تبه کاري است، به خصوص فساد فرمانروایشان.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 187
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ اولیاء الله چه کسانی هستند؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
همه بدانند که بدون تردید، اولیاء خدا نه باید بترسند و نه غصهای به خود راه دهند؛ یعنی همان کسانی که مسلمان شده و دائماً از مخالفت با دستورات #واجب و #حرام خدا پرهیز می کنند.
📖 ألا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ * الَّذينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ (یونس، 62 و 63)
آیه شماره 25
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ رمز پیروزی بر قدرتهای مادی چیست؟
امام خامنه ای:
اگر ما #تقوا را پيشه ى خودمان بكنيم، #و اللّه قوىترين قدرتهاى مادّى هم نخواهند توانست سرسوزنى در اين راه مستقيمى كه ما طى مى كنيم، انحراف به وجود بياورند. (10/ 01/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان در امور فردی و اجتماعی
پند 155
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا اعمال غیر شیعیان، آنها را بهشتی می کند؟
🌹 جواب پیامبر اکرم (ص):
یا علی، اگر بندهای به اندازه نوح، خداوند را عبادت کند و به اندازه کوه احد طلا داشته باشد و در راه خدا انفاق کند و آن قدر عمر کند که هزار سال با پای پیاده حجّ انجام دهد و در بین صفا و مروه مظلومانه کشته شود، اما ولایت تو را نپذیرفته باشد، بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد و وارد بهشت نخواهد شد.
📖 يا عَلِيُّ لَوْ أَنَّ عَبْداً عَبَدَ اَللَّهَ مِثْلَ مَا قَامَ نُوحٌ فِي قَوْمِهِ وَ كَانَ لَهُ مِثْلُ أُحُدٍ ذَهَباً فَأَنْفَقَهُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ وَ مُدَّ فِي عُمُرِهِ حَتَّى حَجَّ أَلْفَ حَجَّةٍ ثُمَّ قُتِلَ بَيْنَ اَلصَّفَا وَ اَلْمَرْوَةِ ثُمَّ لَمْ يُوَالِكَ يَا عَلِيُّ لَمْ يَشَمَّ رَائِحَةَ اَلْجَنَّةِ وَ لَمْ يَدْخُلْهَا
📚 بحارالأنوار ، ج 39 ص 280
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen