✅ داستان کوتاه (125)
🔹اهمیت خشم بر گنهکاران
خداوند دو فرشته فرستاد تا اهل شهري را هلاك کنند. هنگامی که دو فرشته براي انجام مأموریت به آن شهر
رسیدند، به مرد عابدي برخوردند که در دل شب ایستاده و با گریه و زاري عبادت می کند. یکی از فرشته ها به دیگري گفت: این مرد را می بینی که چگونه گریه و زاري می کند؟ آیا او را نیز هلاك کنیم؟
فرشته دیگر گفت: آري، من مأموریت خویش را انجام می دهم!
فرشته اول گفت: من درباره این مرد از خدا سوال می کنم.
پس از بیان حال عابد، خداوند به آن فرشته فرمود: این عابد را نیز با دیگران هلاك کن! چون تاکنون به خاطر من، در مقابل گناهکاران، خشم، چهره او را دگرگون نساخته است.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 5 ص 218
✍️ شرح: یکی از مراتب امر به معروف و نهی از منکر این است که انسان در مقابل گناهکار، ناراحتی خود از گناه او را در چهره اش نشان دهد. نه اینکه بی تفاوت باشد یا به او بخندد.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ آیا مسئولان در قبال #تقوای مردم مسئولیتی دارند؟
🌷 امام خامنه ای:
آن که بر بدی ها چشم می بندد و برای هدایت جامعه به سوی #تقوا هیچ احساس مسئولیّتی نمی کند، این عیب است برای نظام اسلامی و جامعه ی اسلامی. (30/6/1395)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 189
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ بهترین مردم یک جامعه چه کسانی هستند؟
🌺 جواب خدای #متقین:
شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده ايد. شما که امر به معروف و نهی از منکر می کنید و به خدا ايمان داريد.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات و نهی از منکر یعنی نهی از #گناهان.
📖 كنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ (آل عمران، 110)
آیه شماره 59
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (20)
س: فرق توحید افعالی با وحدت وجود چیست؟
ج: وحدت وجود می گوید: «در عالم وجود یک چیز بیشتر نیست. اصلاً هیچ موجودی وجود ندارد.» این را می گویند. توحید افعالی می گوید: «انسان زیاد است و افعال آن ها هم زیاد است.» آن با این خیلی فرق دارد.
س: آیا فلسفه ی صدرايي نسبت به توحيد هم مثل بعضي از امور ديگر مشكلاتی دارد؟
ج: چرا؛ حرف هايي زده اند. در روايت آمده: «در كيفيت داخل نشويد.» او وارد شده است. علم او را تفسير كرده است. قدرت او را تفسير كرده است. كيفيتش را گفته است. عقل بشر که به كيفيت او نمي رسد. همین موجب گفتگو و اختلاف شده است.
س: شايد اين مسائل به او الهام شده است؟
ج: آدمي كه به او الهام مي شود كه از اين اشتباهات نمي كند. آدمي كه به او الهام مي شود، ايمانش بالاست. چيزي بر خلاف قرآن نمي گويد. قرآن كراراً تأكيد مي كند که معاد من جسماني است. آن فیلسوف مي گويد: «جسماني نيست.»
او با عقل خودش كار مي كرد. چیزی از بالا نمي آيد.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🔸 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (126)
🌹 معیار ازدواج
مردى براى مشورت دربارۀ ازدواج دخترش نزد امام حسن مجتبی (ع) آمد.
امام به او فرمود: دخترت را به ازدواج یک جوان #باتقوا درآور. زیرا جوان #باتقوا اگر دخترت را دوست داشته باشد، به او احترام مى گذارد و اگر او را دوست نداشته باشد، به او ظلم نمی کند.
✍️ شرح: جوان #باتقوا کسی است که اهل انجام #واجبات و ترک #گناهان است و از آنجا که اهل گناه نیست و ظلم به دیگران، #گناه است، او به هیچ کس ظلم نمی کند. چه برسد به همسرش و لو او را دوست نداشته باشد. پس بهترین گزینه برای ازدواج است. معیار تشخیص فرد باتقوا برای ازدواج این است که واجبات اصلی مثل نماز، روزه و حجاب را رعایت کند.
📖 جاءَ رَجُلٌ إِلَى اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَسْتَشِيرُهُ فِي تَزْوِيجِ اِبْنَتِهِ فَقَالَ زَوِّجْهَا مِنْ رَجُلٍ تَقِيٍّ فَإِنَّهُ إِنْ أَحَبَّهَا أَكْرَمَهَا وَ إِنْ أَبْغَضَهَا لَمْ يَظْلِمْهَا.
📚مكارم الاخلاق، ج 1 ص ۲۰۴
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه کنیم که آینده مان بهتر از گذشته باشد؟
🌷 امام خامنه ای:
یک رفیق بد، یک مشاور بد، یک استاد بد، یک حادثه ی نامناسب گاهی پای انسان را می لغزاند، انسان باید حواسش جمع باشد، این حواس جمعی در تعبیرات قرآنی اسمش چی است؟ #تقوا ... اینها را اگر مراقبت کنید ان شاء الله آینده ی شما از گذشته تان خیلی بهتر خواهد شد و ان شاء الله برای کشورتان، برای اسلام، برای انقلاب، برای نظام مفید خواهید بود در آینده، به حول و قوّه ی الهی. (1396/1/6)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 190
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خدا چه نوع حکومتی را قبول دارد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
بر مسلمانان حرام است که به جای پذیرش حکومت مسلمانان، حکومت کافران بر خود را بپذیرند. هر کس حکومت کافران و اطاعت از آنها را بپذیرد، طبعاً دیگر تحت حکومت خدا نیست؛ مگر اینکه مجبور به تقیّه شوید تا از شرّ کافران در امان بمانید. بدینوسیله خدا به شما هشدار می دهد و شما را از پذیرش حکومت کافران و نافرمانی از دستورات خود بر حذر می دارد. ضمنا هشدار می دهم که بازگشت همه به سوی خداست و به دادگاهی که قاضیاش اوست. *
محمد! به مسلمانان بگو: «اگر پذیرش حکومت و ریاست کافران را که در ذهنتان است، مخفی یا علنی کنید، در هر صورت خدا آن را می داند. علاوه بر این، او تمام آنچه را در آسمانها و تمام آنچه را در زمین است، می داند و از طرفی قدرت انجام هر کاری را دارد؛ *
آن هم در روزی که هر کس هر واجب و حرامی که در دنیا انجام داده، گزارش مکتوبش را در پروندهاش حاضر و آماده می یابد و با دیدن پرونده ی پر از گناهش آرزو می کند که ای کاش بین او و پروندهاش فاصلهای دور و دراز بود. باز هم خدا به شما هشدار می دهد و شما را از پذیرش حکومت کافران و نافرمانی از دستورات واجب و حرام خود بر حذر می دارد. او دلسوز بندگانش هم هست؛ پس با پذیرش حکومت و حاکم منصوب از طرف او و اطاعت از دستوراتش دلسوزی او را پاس بدارید!»
📖 لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ في شَيْءٍ إِلاَّ أَنْ تَتَّقُوا مِنْهُمْ تُقاةً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ إِلَى اللَّهِ الْمَصيرُ * قُلْ إِنْ تُخْفُوا ما في صُدُورِكُمْ أَوْ تُبْدُوهُ يَعْلَمْهُ اللَّهُ وَ يَعْلَمُ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَديرٌ * يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ ما عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُحْضَراً وَ ما عَمِلَتْ مِنْ سُوءٍ تَوَدُّ لَوْ أَنَّ بَيْنَها وَ بَيْنَهُ أَمَداً بَعيداً وَ يُحَذِّرُكُمُ اللَّهُ نَفْسَهُ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ (آل عمران، 28 تا 30)
📚 آیه شماره 304
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌷 داستان کوتاه (127)
✅ زندان مؤمن و بهشت کافر
روزي امام حسن مجتبی (ع) پس از شستشو، لباسهاي نو و پاکیزه اي پوشید و عطر زد و در کمال عظمت و وقار از منزل خارج شد به طوري که سیماي جذابش هر بیننده را به خود متوجه می ساخت.
ایشان در حالی که گروهی از یاران آن حضرت در اطرافش بودند، از کوچه هاي مدینه می گذشت که با پیرمردی یهودي روبرو شد که فقر، او را از پا درآورده و پوست به استخوانش چسبیده و تابش خورشید چهره اش را سوزانده بود. او مشک آبی به دوش داشت و ناتوانی، اجازه راه رفتن به او نمی داد. جوری که فقر و نیازمندي، شربت مرگ را در گامش گوارا نموده بود و حالش هر بیننده ای را دگرگون می ساخت.
او امام حسن (ع) را در آن جلال و جمال که دید، گفت: خواهش می کنم لحظه اي بایست و سخنم را بشنو!
امام (ع) ایستاد. یهودي گفت: یابن رسول االله! انصاف بده!
امام (ع) فرمود: در چه چیز؟
یهودی گفت: جدت رسول خدا می فرماید: «دنیا زندان مؤمن و بهشت کافر است.» اما اکنون می بینم که دنیا براي شما که در ناز و نعمت به سر می بري، بهشت است و براي من که در عذاب و شکنجه زندگی می
کنم، جهنم است. و حال آنکه تو مؤمن و من کافر هستم.
امام حسن (ع) فرمود: اي پیرمرد! اگر پرده از مقابل چشمانت برداشته شود و ببینی که خداوند در بهشت چه نعمت هایی براي من و همه مؤمنان آفریده، می فهمی که دنیا با این همه خوشی و آسایش، براي من زندان است، و نیز اگر ببینی که خداوند چه عذاب و شکنجه هایی براي تو و براي تمام کافران مهیا کرده، تصدیق می کنی که دنیا با این همه فقر و پریشانی، برایت بهشت وسیع است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 5 ص 77
🆔 @mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🌷 عقل و جهل (21)
س: اگر بخواهيم به «نهي از ورود به كيفيت خدا» عمل كنيم، به بخشي از فلسفه اصلاً و مطلقاً نبايد وارد شويم؟
ج: فلسفه علم بشري است. علم وحياني نيست كه همه اش درست باشد. لذا بعضي از آن ها قبلي ها را رد كرده اند و چقدر به آن ها «ان قلت» مي زنند و چقدر رد مي كنند.
س: چرا خدا علوم بشري ديگر را نهي نكرده، اما اين را نهي كرده است؟
ج: آن ها قابل امتحان است. رياضيات علم بشري است، اما تجربه شده و درست است. دو ضرب در دو مي شود چهار. هيچ وقت پنج نمي شود. همه ی رياضيات همين است؛ اما فلسفه این جور نيست. اشتباه بزرگ فلاسفه آن بود كه وارد قرآن و دين شدند، در حالی که فلسفه در دين نيست. فلسفه، علم به احوال موجودات است علي ما هي عليها. آن ها دين را هم جزء موجودات انداخته اند. اين ها مسائل وحياني است و نمي شود درباره اش حاشيه زد. اينجا نبايد مي رفتند، اما رفتند و اسباب مشكل فراهم شد.
س: سؤال همين است که آن ها رفته اند؛ آیا ما هم اصلاً وارد نشويم يا آنکه بخوانيم تا بدانيم چه گفته اند؟
ج: بايد وارد شد و كتاب ها را بايد خواند و استاد موظف است غلط هايش را بگويد كه شاگرد منحرف نشود. بعد هم اگر خداي نكرده يك استاد غفلت كرد و نگفت، خود شما در اثر علم اطلاع از آيات، بايد بفهمي كه اين درست نيست؛ لذا فلسفه را بايد در اواخر خواند. بعد از رسائل و مكاسب خواند؛ جلوتر نه. تا آن وقت از قرآن اطلاع كافي دارد و مي تواند بفهمد خدا در قرآن درباره ی معاد چه گفته است. پس ديگر اشتباه نمي كند؛ و الّا اين حرفها هست.
س: آیا به همين اندازه وارد شدن، نافرمانی از نهي از ورود در كيفيات توحيد نیست؟
ج: شما بايد بخوانيد كه اين ها درباره ی کیفیتش چه گفته اند و بگوييد اين نيست. اينكه در نماز وارد شده بعد از نماز سه بار بايد «الله اكبر» بگوييد، به خاطر همين است. او حرف ها را زده، اما خدا بالاتر از اين حرف هاست. آن طور كه خدا هست، ما نفهميده ام. چيزي به اندازه ی خودمان گفته ایم؛ اما خدا بالاتر از اين حرف ها است. بايد بخوانيم و بگوييم خدا بالاتر از اين حرفهاست. اين آن آخري نيست. تو اين را گفتي و ما فهميدیم که اين نيست. خدا بالاتر از اينهاست. فهم ما محدود است. با فهم محدود نمي شود آن نامحدود را درك كرد. اين را بايد بگوييم و باور كنيم. اگر اين را گفتيم، عيبی ندارد و الّا اگر گفتي: «نه، مطلب همين است»، وارد كيفيت غلط شده ای.
س: آیا اگر فلسفه مي خواهد جواب گوي شبهات باشد، نبايد وارد اين چيزها شود؟
ج: نه؛ اگر شما فلسفه را درست بخواني، عقلت تقويت مي شود و خودت راهكارهاي رفع شبهه را یاد مي گیري. نتيجه اش تشحیذ ذهن است؛ و الّا همه اش وحياني نيست. دليلش هم اين است كه فیلسوف، همه ی قبلي ها را رد مي كند. بعضي او را رد مي كنند و بعضي هم آن یکی را رد مي كنند. عقل با همين ردکردن ها تكامل پيدا مي كند. عقل هنوز به نقطه ی پاياني نرسيده و اشتباه زياد دارد. شما اگر باور كني که حرف آخر است، غلط است. فعلاً بايد بگويي و غلط باشد تا بعد ان شاء الله. اما وحي نه. وحی، آن آخري را اول گفته است. اگر شما آن را داشته باشي، دیگر از اشتباه محفوظ هستی.
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🔸 ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ برای باتقوا شدن چقدر بکوشیم؟
🌷 امام خامنه ای:
حدود شصت بار کلمه ی «إتّقوا» در قرآن هست؛ حدود شصت مرتبه خدای متعال به من و شما می گوید «اتّقوا»، لکن دو تا از این شصت مورد تکان دهنده است. یکی آنجایی که در سوره ی آلعمران می فرماید «اِتَّقُوا اللَهَ حَقَّ تُقاتِه»؛ #تقوا پیشه کنید، آن چنان که شایسته ی #تقوا است. این خیلی کار بزرگی است. یکی هم آنجایی که در سوره ی تغابن می فرماید «فَاتَّقُوا اللَهَ مَا استَطَعتُم»؛ این «مَا استَطَعتُم» را حمل بر این نکنید که حالا هر چه توانستید؛ نه، یعنی همه ی استطاعت خودتان را به کار ببرید، همه ی امکان خودتان را به کار ببرید برای #تقوا. (1401/5/12)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 191
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چه عاملی امت اسلامی را سست می کند؟
🌹 کلام خدا در قرآن:
ای مؤمنین! از دستورات خدا و پيامبرش #اطاعت كنيد و در انجام این دستورات با هم نزاع نكنيد كه در آن صورت، سُست می شويد و قدرت شما از بين می رود. بر سختی های انجام آن دستورات، مقاومت كنيد كه خدا با جبهه مقاومت است.
✍️ شرح: اطاعت از دستورات خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
📖 و أَطيعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ريحُكُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرينَ (انفال، 46)
آیه شماره 62
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (128)
🚫 سابقه بی ارزش
در مدینه مردي بود به نام قزمان. هر وقت سخنی از او به میان می آمد و از کارهاي نیکش صحبت می شد، پیغمبر (ص) می فرمود: او اهل آتش جهنم است.
هنگامی که جنگ احد پیش آمد، قزمان در جبهه جنگ با شهامت جنگید و به تنهایی تعدادي از کفار را کشت.
سرانجام زخم هاي سنگین برداشت. همراهانش او را به خانه هاي بنی ظفر بردند. بعضی خدمت رسول خدا (ص) آمدند و ماجراي قزمان را گفتند.
حضرت فرمود: خداوند هر آنچه را که اراده کرده، انجام می دهد.
عده اي از مسلمانان در کنار بستر قزمان بودند و به او می گفتند: بهشت بر تو مژده باد! زیرا امروز، در راه خدا فداکاري کردي و خود را به خطر انداختی.
قزمان در جواب گفت: مژده بهشت براي چیست؟ به خدا سوگند، فداکاري و جنگم تنها به خاطر دفاع از قبیله و فامیلم بود. اگر موضوع قبیله و فامیلم نبود، هرگز در جبهه جنگ حاضر نمی شدم.
زخمهاي بدن قزمان، او را به شدت رنج داد. ناگهان او تیري از تیردان بیرون کشید و با آن رگی از بدن خود را برید و به این وسیله خودکشی کرد و به زندگی خود پایان داد.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 176
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen