📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۰۹)
✅ برکت کاسبی به چیست؟
🔹 وقتی دو تاجر، راست بگویند و درستکار باشند، معامله شان برایشان برکت می کند و وقتی دروغ بگویند و خیانت کنند، برایشان برکت ندارد.
📖 عن الحسین عن أبیه علیّ علیهما السلام: قالَ رَسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله:إذَا التّاجِرانِ صَدَقا و بَرّا بورِکَ لَهُما،و إذا کَذَبا و خانا لَم یُبارَک لَهُما.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 17
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا انقلاب کردیم؟
🌷 امام خامنه ای:
انقلاب براى اين نيست كه كسانى بروند و كسان ديگرى بيايند؛ انقلاب براى اين است كه ارزشها در جامعه تغيير كند؛ اعتبار و ارزش انسان به #عبوديت خدا باشد؛ انسان #بندهى خدا باشد، براى خدا كار كند، از خدا بترسد، از غير خدا نترسد، از خدا بخواهد، در راه خدا كار و تلاش كند، در آيات خدا تدبر كند، عالم را درست بشناسد، كمر به اصلاح مفاسد جهانى و بشرى ببندد و از خود شروع كند؛ هركدامِ ما از خودمان شروع كنيم. (05/ 07/ 1370)
✍️ توضیح: #عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 284
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی در بهشت، هر چه بخواهند، خواهند یافت؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
در قيامت، ظالمان را (یعنی اهل گناه را) مى بينى که از عملکردشان در دنیا هراسان و نگرانند و مجازات عملشان به آنان خواهد رسيد. اما كسانى را كه به اصول دین ايمان آورده و اهل عمل صالح (یعنی اهل انجام #واجبات و ترک #محرمات) بوده اند، در باغهاى بهشت می بینی. آنها آنچه را بخواهند، نزد خدا که اربابشان است، خواهند داشت؛ اين بهشت است که احسان بزرگ خداست.
📖 ترَى الظَّالِمينَ مُشْفِقينَ مِمَّا كَسَبُوا وَ هُوَ واقِعٌ بِهِمْ وَ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ في رَوْضاتِ الْجَنَّاتِ لَهُمْ ما يَشاؤُنَ عِنْدَ رَبِّهِمْ ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبيرُ (22 شوری)
آیه شماره 205
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 26)
🌷 پیامبر اکرم (ص):
کسی که تکالیف واجب خود را به گردن دیگران بیندازد، ملعون است.
📖 ملْعُونٌ مَنْ أَلْقَى كَلَّهُ عَلَى النَّاسِ.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج5، ص: 72
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (۱۱۰)
✅ راه دفع ترسها و نگرانی ها!
🌹 انسان #امانتدار، همیشه در امان است و انسان #پاک (به خاطر عمل و حساب پاکش)، قدرت جسارت دارد. اما انسان #خیانتکار، در ترس و هراس است و انسان #گناهکار، همیشه نگران است.
✍️ شرح: ترک همه #گناهان به خصوص حق الناس، تنها راه دفع ترسها و نگرانی ها است.
📖 عن الإمام الحسین علیه السلام: الأَمینُ آمِنٌ،وَ البَریءُ جَریءٌ،وَ الخائِنُ خائِفٌ،وَ المُسیءُ مُستَوحِشٌ.
📚 حکمت نامه امام حسین، ج 2 ص 27
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ صراط مستقیم چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
بايستى به شدت مراقب بود كه تحت تأثير فشارهاى تحميل شده ى از طرف فرهنگ رايج جهانى قرار نگيريم. آنچه كه ما به دست مى آوريم، بايد در چارچوب #عبوديت خدا باشد؛ چون صراط مستقيم، صراط #عبوديت است؛ «و ان اعبدونى هذا صراط مستقيم»؛ در اين هيچ ترديدى نيست. اگر كسانى هستند كه به مفاهيم اسلامى ايراد مى گيرند، چون اصل #عبوديت انسان در مقابل خدا را قبول ندارند ما طبعاً با آن ها بحثى نداريم؛ اما وقتى ما قبول داريم كه آنچه را كه مى گوييم و آنچه را كه مى كنيم و آنچه كه به نام اسلام انجام مى گيرد، بايستى در چارچوب #عبوديت الهى باشد، طبعاً بايد بگرديم و حكم خدا را پيدا كنيم. (14/ 11/ 1370)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 285
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ با چه کسانی شریک شویم؟ نظر حضرت داوود چه بوده؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
داوود در هنگام قضاوت گفت: در حقيقت بسيارى از شركا به هم ظلم می کنند، به استثناى كسانى كه به اصول دین ايمان دارند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند. البته اينها بسیار اندكند.
📖 و إِنَّ كَثيراً مِنَ الْخُلَطاءِ لَيَبْغي بَعْضُهُمْ عَلى بَعْضٍ إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ قَليلٌ ما هُمْ (ص، 24)
آیه شماره 206
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 27)
🌷 پيامبر خدا (ص):
كسى كه خودش در پى كسب روزى مىگردد، روزى اش می رسد، ولى كسى كه احتكار می كند، #ملعون است.
📖 الْجَالِبُ مَرْزُوقٌ وَ الْمُحْتَكِرُ مَلْعُونٌ.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج5، ص: 165
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
⏰مراقبه مهمتر از محاسبه
💠 #مراقبت مهم تر از #محاسبه است. چون اگر مراقبت نباشد #حرام از دست آدم در می رود(انجام می شود). ولی مراقبت نمی گذارد، لذا امام صادق صلوات الله و سلامه عليه فرمودند:
سه چيز سيدُ الأعمال است و يا مشكل ترين كارهاست، يكی از آن ها را فرمودند: همين مراقبت است. فرمودند: «ذِكْرُ اللَّهِ عَلَى كُلِ حَالٍ»،در هر حالی، هر كجا هستی، بيابان، خيابان، در اتاق، بيرون، به #ياد_خدا باش.
فرمودند: نه اينكه شما بگويی « سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ فَقَطْ» ، نه، منظورم اين نيست، اگر چه اين هم ياد خداست، امّا آن چيز كه من می خواهم بگويم و مقدمه تربيتی دارد، اين نيست، فرمودند: آن اين است، هر وقتی خواستی با چشم نگاه كنی، با زبان حرف بزنی، با گوش بشنوی، با دست و پا كاری بكنی، فوراً ببين #حلال است يا #حرام؟ اگر ديدی حلال است انجام بده امّا اگر #حرام بود تركش كن، اين مراقبت است.
اگر دو سه هفته اين جوری كار كنی آدم می تواند مسلّط بر اعضاء شود و ديگر از او كار حرام سر نزد. و الّا اگر مراقبت در انجام عمل نباشد آدم طبق #عادت معمول عمل می كند از لای دستش حرام در می رود آن وقت شب بايد با محاسبه آن را گير بياورد، مراقبه كار محاسبه را هم آسان می كند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (53)
🌷 روزی پيامبر اکرم (ص) فرمود: هيچ يك از شما نبايد خود را كوچك كند.
به ایشان عرض كردند: اى رسول خدا! چگونه كسى از ما خود را كوچك مى كند؟
ایشان فرمود:
به اين ترتيب كه در جايى، سخن گفتن را #واجب ببیند ولی چيزى نگويد. خدا در روز قيامت به او مى فرمايد: چه چيز مانع از آن شد كه درباره فلان چیز سخن نگويى؟
او جواب می دهد: ترس از مردم باعث شد. و خدا به او مى فرمايد: سزاوارتر آن بود كه از من مى ترسيدى.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات. نهی از منکر یعنی نهی از #حرامها. ترک امر به معروف و نهی از منکر باعث کوچک شدن انسان می شود.
📖 لا يُحَقِّرَنَّ أحَدُكُم نَفسَهُ . قالوا: يا رَسولَ اللّهِ ، و كَيفَ يُحَقِّرُ أحَدُنا نَفسَهُ ؟ قالَ : يَرى أنَّ عَلَيهِ مَقالاً ، ثُمّ لا يَقولُ فيهِ ، فيَقولُ اللّهُ عَزَّ و جلَّ يَومَ القِيامَةِ : ما مَنَعَكَ أن تَقولَ في كَذا و كَذا ؟ فيَقولُ : خَشيَةُ النّاسِ ! فيَقولُ : فإيّايَ كُنتَ أحَقَّ أن تَخشى .
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۹۲۴
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ویژگی اصلی حکومت امیرالمؤمنین چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در دوران حكومت امير المؤمنين، كه حاكميت حقيقى الهى است، بلاشك اين گونه است كه ارزشها روز به روز پررنگ تر مى شود و چيزى كه پشتوانه ى اين امر است، همان معنايى است كه گفتيم در امير المؤمنين از همه آشكارتر است و آن، استقرار ولايت الهى در نفس آن بزرگوار است. يعنى آن #عبوديت كاملِ امير المؤمنين در مقابل خدا، آن خلوص امير المؤمنين در تمام تلاشها و كارهايش براى خدا. اين، آن چيزى است كه بايد از امير المؤمنين درس بگيريم. اين به آن معنا نيست كه خودمان را به آن سطح برسانيم كه هيچ كس نمى تواند خود را به آن سطح برساند بلكه به اين معناست كه هركس در نظام جمهورى اسلامى، در هرجا كه مشغول كار كردن است، بايد اين تمرين را هرگز از دست ندهد و فراموش نكند و سعى كند هر كارى انجام مى دهد، براى خدا انجام دهد؛ هر مسئوليتى قبول مى كند، براى خدا قبول كند و هر حركتى از او صادر مى شود، براى خدا صادر شود. (19/ 03/ 1372)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 286
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چه کسانی در قیامت مشمول رحمت و مهربانی خاص خدا می شوند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
کسانی که مسلمان شده اند و اهل عمل صالح (یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات) هستند، خدا که مولای آنهاست، در قیامت آنها را مشمول رحمت و مهربانی خاص خود می کند. این همان خوشبختی آشکار است.
📖 فأَمَّا الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَيُدْخِلُهُمْ رَبُّهُمْ في رَحْمَتِهِ ذلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْمُبينُ (30 جاثیه)
آیه شماره 207
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 28)
🌷 امام صادق (ع):
معیار تحقق احتكار در زمان عادى، چهل روز است، و در زمان سختى و گرفتارى، سه روز است. بنابراين اگر بيش از چهل روز در زمان راحتى، احتكار شود، احتكار كننده #ملعون است و اگر بيش از سه روز در زمان سختى و گرفتارى احتكار شود نیز احتكار كننده #ملعون است.
📖 الْحُكْرَةُ فِي الْخِصْبِ أَرْبَعُونَ يَوْماً وَ فِي الشِّدَّةِ وَ الْبَلَاءِ ثَلَاثَةُ أَيَّامٍ فَمَا زَادَ عَلَى الْأَرْبَعِينَ يَوْماً فِي الْخِصْبِ فَصَاحِبُهُ مَلْعُونٌ وَ مَا زَادَ عَلَى ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ فِي الْعُسْرَةِ فَصَاحِبُهُ مَلْعُون
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج5، ص: 165
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🔻🔻 حزب، فقط حزب الله
🔹🔹 س: در حکومت اسلامی چه تعداد حزب بايد فعاليت کنند؟ آيا جز #حزب_الله حزب ديگری موضوعيت دارد؟
🔸🔸 ج: در آيه ی شريفه آمده است: «وَ اعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُواْ»؛ يعنی همگی زير سايه ی دستورالعملهای قرآن کريم جمع شويد مثل اينکه همه ی انسانها يک حزبند و يک آئين نامه دارند... جدا نشويد؛ فرقه فرقه نشويد؛ همه يک حزب، همه يک جمعيت. فرقه فرقه شدن کار شيطان است و انسان را از اعتصام به کتاب خدا جدا می کند.
🔸🔸 بنابراين اسلام با هرگونه تحزّب (و تعدّد احزاب) مخالف است. يک حزب بيشتر نداريم و اسمش هم #حزب_خدايی_ها است؛ حزب کسانی که زير سايه ی قرآن جمع شده اند. بقيه را غربیها برای تضعيف امت اسلامی درست کرده اند. بنابراين هر نوع حزبی تشکيل شود، با هر اسم و با هر آئين نامه و مقرّرات به جز مقرّرات قرآن، در رأسش کتاب شيطان قرار گرفته است.
🔸🔸 قرآن کريم دو حزب معرفی کرده است: يکی کسانی که خدا را قبول دارند و طبق #دستور_خدا عمل می کنند. به اينها گفته است: «حزب الله»؛ ديگری کسانی که اينجور نيستند و #حزب_شيطان هستند. سوم و چهارم ندارد. تعدّد احزاب، برنامه غربی هاست. ما قبول نداريم. در ما ايجاد اختلاف می کند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
📖 پای درس امام حسین (ع) ... (8)
☑️ چه کنیم که به بیش از آنچه آرزو داریم، برسیم؟
🌹 امام حسين (ع):
كسى که حقاً عبد خدا شود و از دستورات #واجب و #حرام خدا آن طور كه شايسته است، #اطاعت كند، خدا بيش از آنچه او آرزو دارد و برایش کافی است، به او مى دهد.
📖 منْ عَبَدَاللّه َ حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه ُ فَوْقَ اَمانِيهِ وَ كِفايَتِهِ.
📚 بحار الانوار، ج ۶۸ ص ۱۸۴ ح۴۴
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 29)
🌷 نزد حضرت صادق (ع) گفته شد آیا بافنده #ملعون است؟
حضرت فرمود: اين، آن بافنده اي است كه بر ضد خدا و رسولش دروغ ببافد.
📖 ذكِرَ الْحَائِكُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّهُ مَلْعُونٌ فَقَالَ إِنَّمَا ذَاكَ الَّذِي يَحُوكُ الْكَذِبَ عَلَى اللَّهِ وَ عَلَى رَسُولِهِ ص.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 340
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ امام خمینی، اوج عبودیت!
🌷 امام خامنه ای:
اين سه خصوصيّت در امام بزرگوار برجسته بود. ايمان آن مرد بزرگ، نمونه و استثنايى بود. عمل صالح او، عملى بود كه بعد از صدر اسلام تا امروز، كسى آن را انجام نداده است. يعنى تشكيل نظام اسلامى، كه امروز اندكى به آن خواهم پرداخت. تزكيه ى او هم چنان بود كه در اوج شهرت و قدرت و محبوبيت، اوج #عبوديت را براى خود انتخاب كرد و هر روز كه گذشت، بر الحاح و تضرّع و توسّل او به خداى بزرگ، افزوده شد. (14/ 03/ 1373)
✍️ توضیح: عبودیت یعنی خدا را مولا، و خود را عبد او بدانیم و از دستورات #واجب و #حرامش اطاعت کنیم مثل اطاعت یک عبد از مولایش
پند 287
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ خدا به چه کسانی مزد بی پایان و قطع نشدنی خواهد داد؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
قطعاً کسانی که مسلمان بوده و به دستورات #واجب و #حرام خدا عمل کردهاند، مزد بی پایان و قطع نشدنی، مخصوص آنهاست.
📖 إنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ (فصّلت، 8)
آیه شماره 208
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
⚠️ عقوبت ترک نماز
🔸🔸 نماز در اسلام چنان مهم است که اگر کسی نماز نخواند، او را شلاق می زنند. اگر سه بار شلاق خورد و باز هم نخواند، بار چهارم محکوم به اعدام است. نماز تا اين اندازه سازنده و برای انسان در محيط زندگی، لازم و واجب است.
🔸🔸 کسی که تمرّد می کند و نماز نمی خواند، يعنی می خواهد به طرف دزدی، آدمکشی، تجاوز و همه ی بدیها برود. نماز، دست و پای انسان را #پاک می کند و به انسان #طهارت می بخشد؛ بنابراين خدا به هيچ وجه اجازه نمی دهد که انسان نماز را ترک کند. اينقدر مهم است.
🔸🔸 زعيم مسلمين به هيچ وجه اجازه نمی دهد کسی نماز نخواند. اسلام درباره نماز آنقدر تأکيد کرده و فرموده: «اگر کسي بی نماز بود و مريض شد، #عيادت او نرويد؛ اگر بی نماز بود و مُرد، #تشييع جنازه اش نرويد؛ اگر بی نماز بود و احتياج داشت، به او #وام ندهيد. با او #مبارزه منفی کنيد تا برگردد و نمازخوان شود.» اين مسأله تا اين حد مهم است.
🔸🔸 اسلام گفته: «به روی بی نماز #نخند؛ به بی نماز #سلام نکن؛ به بی نماز #احترام نگذار.» از آنجا که او رابطه اش را با #بندگی خدا قطع کرده است، دستور داده همه ی مسلمين با او مبارزه منفی کنند تا تحت فشار قرار گيرد و کم کم برگردد، با خدا آشتی کند، سر به سجده بگذارد و با خدای متعال رابطه برقرار کند.
📚 اساس بندگی، ج1، ص41
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ شرط بی ضرر بودن علم چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
اگر علم به وسيله ى بندگان صالح مديريت شد، آن وقت خدمت مى كند و زيان نمى رساند. اگر آن كسانى كه انرژى هسته يى را كشف كردند، اهل فضيلت و #تقوا بودند، اگر آن كسانى كه آن را به كار گرفتند، اهل فضيلت بودند و بندگان صالح، هرگز حادثه ى هيروشيما پيش نمى آمد. (01/ 04/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرّمات در زندگی فردی و اجتماعی. این، شرط بی ضرر بودن علمِ دانش آموزان، دانشجویان و دانشمندان است.
پند 92
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا باید فقط از خدا اطاعت کنیم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
فقط خدا #مولای شماست. چون اولاً در جهان آفرینش، هیچ فرمانده ای جز او نیست و ثانیاً خالق همه چیز، اوست. پس هیچ کس جز او مولا نیست. پس همگی باید #عبد مطیع او باشید که صاحب اختیار همه چیز است.
✍️ شرح: عبد مولای جهان بودن یعنی اطاعت از دستورات #واجب و #حرام او.
📖 ذلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ خالِقُ كُلِّ شَيْءٍ فَاعْبُدُوهُ وَ هُوَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ وَكيلٌ (انعام، 102)
آیه شماره 209
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 30)
🌷 رسول خدا (ص) :
#ملعون است، ملعون، كسى كه بنده پول باشد. #ملعون است، ملعون، كسى كه كورى را گمراه سازد. #ملعون است، ملعون، كسى كه با حيوان نزديكى كند.
📖 مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ عَبَدَ الدِّينَارَ وَ الدِّرْهَمَ مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ كَمِهَ أَعْمَى مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ نَكَحَ بَهِيمَةً.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 270
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
س: اگر کسی ادعا کند که امام زمان (ع) را رؤیت می کند، از کجا بفهمیم راست می گوید؟
ج: اولین کاری که باید بکنیم، این است که باید لبش را بدوزیم. این اولین کار ماست، که دیگران هم بفهمند و دیگر این حرف ها را نزنند؛ چون مورد سوء استفاده قرار می گیرد. انسان های سالم ادعا نمی¬کنند. ادعا کار انسان های ناسالم است؛ لذا می بینیم هر کس ادعا کرد، پشت سرش رسوا شد.
س: آیا اینکه فقها در زمان غیبت، نائب امام عصر هستند، صحیح است؟ و آیا همه ی فقها این جور هستند؟
ج: فقها به شرط عدالت. اگر یک فقیه باشد و یک بقّال بی¬سواد، عقل انسان کدام را به عنوان نائب حضرت می پذیرد؟ او سواد و اطلاع ندارد؛ اما فقیه، آگاه و مطّلع است. چهل سال زحمت کشیده است و می¬داند نظر حضرت در اخلاق، در اعمال و در معارف چیست. بلد است. فقیه در جای او نشسته است؛ اما دیگران بلد نیستند. طبیعی است که در زمان غیبت به جای امام، فقها هستند.
س: در صورت صلاح دید، خاطراتی از انسان های با تقوا و علمای گذشته بفرمایید تا هم یاد آن ها زنده گردد و هم ما استفاده کنیم؟
ج: یک کتاب که نمی شود گفت. این سؤال، یک کتاب است.
س: شما یکی را بفرمایید؟
ج: چنین امام (خمینی) باتقوایی بیست ـ سی سال در میان شما بوده است؛ آیا بس نیست.
س: ما کوچک بودیم!
ج: چقدر کتاب نوشته اند. کتاب صحیفه ی نور، چندین جلد شده است. همه ی این ها پر از شاه کارهای بندگی، تقوا، کمال، صبر و تحمل ایشان است. چرا راه دور می روید؟
س: آیا امام خمینی در ردیف امام زاده ها به حساب می آید؟
ج: از امام زاده ها بالاتر است.
🔸 ادامه دارد ...
📚 آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ داستان کوتاه (211)
🌷 اهمیت حق الناس
پیر مردي از طایفه نخع می گوید:
به امام باقر (ع) عرض کردم: من از زمـان حَجاج ثقفی تا حالا همیشه کارگزار حکومت ظالم بوده ام. آیا براي من توبه ممکن است؟
امام ساکت ماند تا مرتبه دوم پرسیدم. این بار حضرت فرمود:
نه، توبه برایت ممکن نیست مگر اینکه حق تمام کسانی را که به گردنت حق داشته اند، ادا کني.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص137
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ برکت در کسب و کار چگونه به دست می آید؟
🌹 امام باقر (ع):
در کتاب پدرم امام سجاد (ع) خواندم که «اولیاء خدا نه باید بترسند و نه باید غصه بخورند اگر:
🔹 #واجبات خدا را انجام دهند
🔹 و سنتهای پیامبر را عملی کنند
🔹 و از #گناهان دوری کنند
🔹 و نسبت به مادیات ظاهری بی اعتنا باشند
🔹 و به دنبال خواسته های خدا باشند
🔹 و برای جلب رضایت خدا نه برای تفاخر و تکاثر به دنبال کسب #حلال باشند
🔹و #واجبات مالی را رعایت کنند.
اینها کسانی هستند که خدا به کسبشان برکت می دهد و به خاطر آنچه برای آخرت فرستاده اند، مزد می گیرند.
✍️ خلاصه: کسانی که #واجبات را انجام دهند و #حرامها را ترک کنند، زندگی و کسبشان پر برکت و آخرتشان بهشت است.
📖 عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: وَجَدْنَا فِي كِتَابِ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ عَلَيْهِمَا السَّلاَمُ أَلاٰ إِنَّ أَوْلِيٰاءَ اَللّٰهِ لاٰ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لاٰ هُمْ يَحْزَنُونَ إِذَا أَدَّوْا فَرَائِضَ اَللَّهِ وَ أَخَذُوا سُنَنَ رَسُولِ اَللَّهِ وَ تَوَرَّعُوا عَنْ مَحَارِمِ اَللَّهِ وَ زَهِدُوا فِي عَاجِلِ زَهْرَةِ اَلدُّنْيَا وَ رَغِبُوا فِيمَا عِنْدَ اَللَّهِ وَ اِكْتَسَبُوا اَلطَّيِّبَ مِنْ رِزْقِ اَللَّهِ لِوَجْهِ اَللَّهِ لاَ يُرِيدُونَ بِهِ اَلتَّفَاخُرَ وَ اَلتَّكَاثُرَ ثُمَّ أَنْفَقُوا فِيمَا يَلْزَمُهُمْ مِنْ حُقُوقٍ وَاجِبَةٍ فَأُولَئِكَ اَلَّذِينَ بَارَكَ اَللَّهُ لَهُمْ فِيمَا اِكْتَسَبُوا وَ يُثَابُونَ عَلَى مَا قَدَّمُوا لآِخِرَتِهِمْ .
📚بحار الأنوار , جلد۶۶ , صفحه۲۷۷
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ داستان کوتاه (145)
هشام بن عبدالملک خلیفه عباسی، امام باقر (ع) را به شام فراخواند. امام پس از سفر به شام، در اجتماعات مردم شرکت میکرد و به پرسشهای آنان پاسخ میداد. روزی امام مشاهده کرد که مسیحیان به کوهی در آن منطقه میروند. امام از اطرافیان پرسید: آیا امروز عید آنان است؟ گفتند: نه؛ آنان هر سال در این روز نزد عالمی مسیحی که اصحاب حواریون عیسی (ع) را درک کرده است، میروند و پرسشهای خود را از او میپرسند. امام سر خود را پوشاند و با همراهان خود به آن کوه رفت و در میان مسیحیان نشست.
عالم مسیحی نگاهی به جمعیت حاضر کرد و چون سیمای امام باقر (ع) توجه او را به خود جلب نمود، رو به امام کرد و پرسید: از ما مسیحیان هستی یا از مسلمانان؟
امام (ع) فرمود: از مسلمانان.
عالم مسیحی گفت: از دانشمندان آنان هستی یا افراد نادان؟
امام (ع) فرمود: از افراد نادان نیستم.
گفت: اول من سوال کنم یا شما میپرسید؟
امام (ع) فرمود: اگر مایلید، شما سوال کنید.
گفت: به چه دلیل شما مسلمانان ادعا میکنید که اهل بهشت غذا میخورند و میآشامند ولی مدفوعی ندارند؟ آیا برای این موضوع، نمونه و نظیر روشنی در این دنیا وجود دارد؟
امام (ع) فرمود: بله نمونه روشن آن در این جهان، جنین است که در رحم مادر تغذیه میکند ولی مدفوعی ندارد.
گفت: عجب! پس شما گفتید از دانشمندان نیستید؟!
امام (ع) فرمود: من چنین نگفتم، بلکه گفتم از نادانان نیستم!
او پرسید: به چه دلیل عقیده دارید که میوهها و نعمتهای بهشتی کم نمیشود و هر چه از آنها مصرف شود، باز به حال خود باقی بوده و کاهش پیدا نمیکند؟ آیا نمونه روشنی از پدیدههای این جهان میتوان برای این موضوع پیدا کرد؟
امام (ع) فرمود: آری، نمونه روشن آن در عالم محسوسات، آتش است. شما اگر از شعله چراغی صدها چراغ روشن کنید، شعله چراغ اول به جای خود باقی است و از آن به هیچ وجه کاسته نمیشود.
گفت: سؤالی دیگر میپرسم. به من خبر بده از ساعتی که نه از شب است و نه از روز.
امام باقر (ع) فرمود: آن، همان ساعت بین طلوع فجر تا طلوع خورشید است که در این ساعت گرفتاران آرامش مییابند.
با شنیدن این جواب، عالم مسیحی فریادی کشید و گفت: یک مسئله باقی است. قسم به خدا که هرگز نتوانی جواب آن را بدهی.
امام فرمود: مسلماً قسم دروغ خورده ای.
گفت: به من از دو مولود خبر بده که در یک روز به دنیا آمدند و در یک روز از دنیا رفتند در حالی که یکی پنجاه سال عمر کرد و دیگری صد و پنجاه سال.
امام باقر (ع) فرمود: آنان عُزَیر و عزیره بودند و چون به ۲۵ سالگی رسیدند، عزیر سوار بر الاغ خود از قریه انطاکیه میگذشت که دید انطاکیه به کلی ویران شده است. با خودش گفت: چگونه خداوند این قریه را بعد از نابودیش دوباره زنده میکند؟
با آنکه خداوند عزیر را برگزیده بود و هدایتش کرده بود، وقتی چنین سخنی گفت و خداوند بر او خشم گرفت و او را به مدت صد سال میراند به خاطر سخن ناشایستی که گفته بود و دوباره او را با الاغ و غذا و نوشیدنی اش زنده کرد.
پس نزد عزیره بازگشت ولی عزیره برادرش را نشناخت. اما مهمان او شد. فرزندان عزیر و فرزندان فرزندانش به نزد او میآمدند در حالی که او خود جوانی ۲۵ ساله بود. عزیر پیوسته از عزیره و فرزندانش یاد میکرد و خاطراتی از آنها نقل مینمود و میگفت آنان هم اکنون پیر شدهاند.
عزیره که ۱۲۵ ساله بود، گفت: من جوانی در ۲۵ سالگی ندیده ام که از جریان بین من و برادرم در ایام جوانی ما باخبرتر باشد، توای مرد! آیا از اهل آسمانی یا از زمین؟
عزیر گفت: ای عزیره من عزیر هستم که خداوند بر من خشم گرفت و به خاطر سخن ناشایستم صد سال مرا میراند تا هم مجازاتم کرده باشد و هم بر یقینم بیفزاید و این همان الاغ و غذا و نوشیدنی من است که با آن از منزل خارج شده بودم و اکنون خداوند مرا به همان صورت برگردانده کرده است.
عزیره سخنان عزیر را پذیرفت. عزیر ۲۵ سال دیگر با آنان زندگی کرد و بعد هر دو در یک روز از دنیا رفتند.
عالم مسیحی هر سوال مشکلی به نظرش میرسید، همه را پرسید و جواب قانع کننده شنید و چون خود را عاجز یافت، به شدت ناراحت و عصبانی شد و گفت: مردم! آیا دانشمند والا مقامی را که مراتب اطلاعات و معلومات مذهبی او از من بیشتر است، به اینجا آورده اید تا مرا رسوا سازد و مسلمانان بدانند پیشوایان آنان از ما برتر و داناترند؟ به خدا سوگند دیگر با شما سخن نخواهم گفت و اگر تا سال دیگر زنده ماندم، مرا در میان خود نخواهید دید. این را گفت و از جا برخاست و بیرون رفت.
این جریان به سرعت در شهر دمشق پیچید و موجی از شادی و هیجان در محیط شام بوجود آورد. هشام به جای این که از پیروزی افتخارآمیز علمی امام باقر (ع) بر بیگانگان خوشحال شود، بیش از پیش از نفوذ معنوی امام بیمناک شد و ضمن ظاهرسازی و ارسال هدیه برای آن حضرت، پیغام داد که امام باقر (ع) حتماً همان روز دمشق را ترک کند.
📚 الکافی، ج 8 ص 123
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ چه کسانی قطعاً هدایت می شوند و چه کسانی قطعاً گمراه؟
امام باقر (ع):
هر كس از دستورات خدا و پيامبرش #اطاعت كند، قطعاً هدایت شده و هر كس از دستورات آنها #اطاعت نكند، قطعاً گمراه می شود.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا و پیامبرش یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات
📖 منْ يُطِعِ اَللَّهَ وَ رَسُولَهُ فَقَدْ رَشَدَ وَ مَنْ يَعْصِهِمَا فَقَدْ غَوَى
📚 الکافي , جلد۳ , صفحه۴۲۲
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔸 داستان کوتاه (71)
✅ جلو چشم امام زمان
امام باقر (ع) از شخصی که از آفریقا آمده بود، حال یکی از شیعیانش را پرسید و فرمود: حال راشد چطور است؟
آن مرد گفت: هنگامی که از آفریقا حرکت کردم، صحیح و سالم بود و به شما نیز سلام رساند.
امام (ع) فرمود: خداوند رحمتش کند!
مرد گفت: مگر راشد مرد؟
امام (ع) فرمود: آري!
مرد گفت: کی مرده است؟
امام (ع) فرمود: دو روز پس از حرکت تو.
مرد گفت: عجب! راشد نه مرضی داشت و نه مبتلا به دردي بود!
امام (ع) فرمود: مگر هر کس می میرد با مرض و علت خاصی می میرد؟
من ابو بصیر از امام (ع) پرسیدم: راشد چگونه آدمی بود؟
امام (ع) فرمود: یکی از دوستان و علاقمندان ما بود. شما فکر می کنید که چشمهاي بینا و گوشهاي شنوا همراه شما نیست؟ اگر چنین فکر کنید، بد فکری کرده اید. به خدا سوگند! چیزي از کارهاي شما بر ما مخفی نیست. تمامی اعمالتان پیش ما حاضر است و ما همیشه متوجه رفتار شما هستیم. سعی کنید خودتان را به کارهاي خوب عادت دهید و جزء خوبان باشید و با همین نشانه خوب شناخته شوید. من فرزندان خود و همه شیعیانم را به کارهاي خوب فرمان می دهم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 88
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ ارکان دینداری
به امام باقر (ع) گفتم: آيا شما دوستى و دلباختگى و #تبعیت من از خودتان را مي دانيد؟
امام فرمود: آرى.
گفتم: من از شما پرسشى دارم كه مي خواهم به من پاسخ دهید؛ زيرا چشمم نابيناست و كمتر راه مي روم و نمي توانم هميشه به زيارت شما بیايم.
امام فرمود: بپرس!
گفتم: دينى كه شما و اهل بیت، خدا را با آن عبادت مي كنيد، به من معرفی کنید تا من هم خدا را آن گونه عبادت کنم.
فرمود: ای ابی جارود! مقدمه را كوتاه گفتی، ولى پرسشى بزرگ کردى. دين خود و دين پدرانم را كه خدا را با آن عبادت مي كنيم، به تو مي گويم. دينداری ما شامل این موارد است:
1️⃣ شهادت به وحدانيت خدا
2️⃣ شهادت به رسالت محمد (ص)
3️⃣ اقرار به حقانیت آنچه محمد (ص) از جانب خدا آورده
4️⃣ شهادت به #ولايت ما اهل بیت
5️⃣ #بيزارى از دشمنان ما
6️⃣ تسلیم دستورات #واجب و #حرام شدن
7️⃣ انتظار قائم ما
8️⃣ كوشش در دینداری و دوری از #گناه.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۲۱
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (76)
📣 کامل تمار می گوید:
امام باقر (ع) فرمود: آیا می دانی در آیه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ»، مؤمنانی که خوشبخت می شوند، چه کسانی هستند؟
من به امام گفتم: شما آگاه تر هستید.
امام باقر (ع) فرمود: منظور، آن مؤمنانی هستند که #تسلیم دستورات خدا هستند و این #تسلیم شدگان، همان افراد نجیبند. مؤمنان #تسلیم خدا، غریب و کمیابند. خوشا به حال این غریبها.
✍️ شرح: تسلیم خدا شدن یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📖 عنْ كَامِلٍ اَلتَّمَّارِ قَالَ قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَدْ أَفْلَحَ اَلْمُؤْمِنُونَ أَ تَدْرِي مَنْ هُمْ قُلْتُ أَنْتَ أَعْلَمُ قَالَ قَدْ أَفْلَحَ اَلْمُؤْمِنُونَ اَلْمُسَلِّمُونَ إِنَّ اَلْمُسَلِّمِينَ هُمُ اَلنُّجَبَاءُ فَالْمُؤْمِنُ غَرِيبٌ فَطُوبَى لِلْغُرَبَاءِ .
📚 الکافي , جلد۱ , صفحه۳۹۱
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen