✅ توصیه فرشتگان به پیامبر اکرم (ص) چه بود؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
اى محمد! ما فرشتگان جز به فرمان مولای تو نازل نمى شويم. آینده ما، گذشته ما و حال ما از خداست؛ مولای تو هيچگاه فراموشكار نبوده و نخواهد بود؛ * مولایی که مالک آسمانها، کرات آسمانی، زمين و آنچه ميان آسمان و زمین قرار دارد است؛ پس فقط #عبد او باش و از دستورات #واجب و #حرام او اطاعت کن و بر اطاعت از فرامین او مقامت کن!
واقعاً آيا همنام و همتایی برای او مى شناسى كه او هم مالک و مولای آسمانها و زمين باشد تا تو عبد او شوی؟!
📖 و ما نَتَنَزَّلُ إِلاَّ بِأَمْرِ رَبِّكَ لَهُ ما بَيْنَ أَيْدينا وَ ما خَلْفَنا وَ ما بَيْنَ ذلِكَ وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا * رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَيْنَهُما فَاعْبُدْهُ وَ اصْطَبِرْ لِعِبادَتِهِ هَلْ تَعْلَمُ لَهُ سَمِيًّا (مریم، 64 و 65)
آیه شماره 223
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
😡 لعنت بر چه کسانی؟ (شماره 44)
🌷 امام صادق (ع):
خدا به حضرت موسی فرموده اى موسى! به راستى که دنيا دار مکافات است. من آدم را براى خطائى كه كرد، در دنیا كيفر دادم و دنیا را #ملعون نام نهادم. هر چه در دنیاست، #ملعون است جز آنچه در راه من استفاده شود.
اى موسى! راستى كه بندههاى شايسته و خوبم به اندازۀ آگاهی خود به دنيا بىرغبت هستند و بقیه مردم به اندازۀ نادانى و جهلِ خود به آن رغبت دارند. هیچ كس نبوده كه دنیا را بزرگ بشمارد و چشمش در دنیا روشن شود. از طرفی هيچ كس دنیا را بی ارزش نشمرده مگر آنكه از آن بهرهمند شده.
📖 في مُنَاجَاةِ مُوسَى عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَا مُوسَى إِنَّ اَلدُّنْيَا دَارُ عُقُوبَةٍ عَاقَبْتُ فِيهَا آدَمَ عِنْدَ خَطِيئَتِهِ وَ جَعَلْتُهَا مَلْعُونَةً مَلْعُونٌ مَا فِيهَا إِلاَّ مَا كَانَ فِيهَا لِي يَا مُوسَى إِنَّ عِبَادِيَ اَلصَّالِحِينَ زَهِدُوا فِي اَلدُّنْيَا بِقَدْرِ عِلْمِهِمْ وَ سَائِرَ اَلْخَلْقِ رَغِبُوا فِيهَا بِقَدْرِ جَهْلِهِمْ وَ مَا مِنْ أَحَدٍ عَظَّمَهَا فَقَرَّتْ عَيْنَاهُ فِيهَا وَ لَمْ يُحَقِّرْهَا أَحَدٌ إِلاَّ اِنْتَفَعَ بِهَا .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۳۱۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 13):
✅ ای هشام! چقدر زشت است فقر بعد از بی نیازی و چقدر زشت است #گناه بعد از عبادت! اما زشت تر از آن این است که کسی اطاعت از خدا می کرده و آن را ترک کند.
📖 يا هِشَامُ مَا أَقْبَحَ اَلْفَقْرَ بَعْدَ اَلْغِنَى وَ أَقْبَحَ اَلْخَطِيئَةَ بَعْدَ اَلنُّسُكِ وَ أَقْبَحُ مِنْ ذَلِكَ اَلْعَابِدُ لِلَّهِ ثُمَّ يَتْرُكُ عِبَادَتَهُ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 شیطان شناسی (شماره 6)
س: چه کنیم که فکر خود را مخصوصاً در موقع نماز تحت کنترل خود قرار دهیم؟
ج: اگر تقوا را مراعات کنی، همه ی این ها درست می شود. همه این ها به خاطر بی تقوایی است. آدم بی تقوا برای خدا حرمت قائل نیست. او برای شکم و شهوات احترام قائل است؛ لذا فکرش همیشه به آن طرف می رود. در نماز هم به طرفی می رود که علاقه دارد و برایش حرمت قائل است.
اگر تقوا را مراعات کنیم، ایمان بالا می رود و عقربه ی دل به طرف خدا می رود. به خاطر همین است که ذهن انسان مدام به این طرف و آن طرف می رود. به زور هم نمی شود آن را درست کرد.
راهش فقط تقواست که ایمان بالا رود و برای خدا حرمت بیشتری قائل شود. آن وقت عقربه ی دل به طرف خدا می رود. مگر امیرالمؤمنین (ع) نفرمود: «تقوا دوای بیماری های روح شما و بیماری های جسم شماست»؟
معنایش همین است که اگر بخواهی بساط این چیزها جمع شود، هیچ راهی جز تقوا ندارد. معصیت، ایمان انسان را می خورد. آن قدر می خورد که نفس اماره به جایی می رسد که دیگر برای خدا صنّار قیمت قائل نمی شود. وقتی برای خدا ارزشی قائل نشد، بی خود به آنجا برود چه کند؟! اصلاً قبول ندارد.
س: منظور از دعای «اللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوذُ بِكَ مِنْ نَزَغَاتِ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم» چیست؟
ج: نزغات همان وسوسه هایی است که در انسان ایجاد فساد می کند. زمینه را آماده می کند که فرمان خدا را زیر پا بگذاریم و نسبت به خلق خدا حرفی بزنیم یا کاری کنیم که نباید بکنیم. این ها فساد است.
س: در ادامه آمده: «وَ كَيْدِهِ وَ مَكَايِدِه»؟
ج: کید و مکر او هم زیاد است. پیشنهادهایی به انسان می کند که انسان خودش نمی فهمد که اگر این پیشنهاد فراهم شد، چه مسائلی بعد از آن پیش می آید. می رود و می بیند که به چاله افتاد.
س: در ادامه آمده: «وَ مِنَ الثِّقَةِ بِاَمَانِيِّهِ وَ مَوَاعِيدِه»؟
ج: گاهی شیطان وعده هایی به انسان می دهد؛ مثلاً می گوید: «برو در انتخابات ثبت نام کن؛ رأی می آوری. پول قرض کن یا خانه ات را بفروش و خرج کن.» او می فروشد و رأی هم نمی آورد. بی خانه هم می شود. آن وقت می رود خانه اجاره کند، می گویند: «باید چند میلیون اول بدهی و ماهیانه هم فلان قدر بدهی.» او هم ندارد. شیطان این ها را به سر او می اندازد و از این پیشنهادها می کند. این ها کید و مکر اوست. گاهی خود پیشنهاد حرام نیست؛ اما مرکز تجمع حرامهاست. وقتی انسان در آن چاله افتاد، دیگر گرفتاری های زیادی پیش می آید. کید و مکر او این جور است.
س: آیا «نزغات» یعنی شیطان تهدید می کند یا اینکه راه را نشان می دهد؟
ج: نه؛ عقل انسان کار می کند. شیطان پیشنهاد و وسوسه می کند. می گوید: «برو فلانی را ببین و این قدر به او بده و با او هم فکر شو!» از این کلک ها می زند. این شخص هم نمی فهمد و می رود و گرفتار می شود.
س: آیا این یعنی راه نشان می دهد؟
ج: هم راه نشان می دهد و هم تحریک می کند.
س: آیا شیطان این قدر بلد است؟ آیا همه ی مسائل را بلد است؟
ج: بله؛ او کهنه کار است. قرن هاست این کارها را کرده و عمرش در این کارها به درازا کشیده است. با سیاست مدارها بوده و با همه ی افراد بوده. بلد است که این راه ها و چاه ها چه جور است.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ امر به معروف و نهی از منکر، چرا و چگونه؟ (۲۵)
🌺 پيامبر اکرم (ص) :
باید امر به معروف و نهى از منكر كنيد و گرنه خداوند غیر مسلمانان را به سر وقت شما مى فرستد، كه گردن شما را مى زنند و مردمانى سرسختند و نمى گريزند.
✍️ شرح: امر به معروف یعنی امر به #واجبات، نهی از منکر یعنی نهی از #گناهان
📖 لتَأمُرُنَّ بِالمَعروفِ و لَتَنهَوُنَّ عَنِ المُنكَرِ ، أو لَيَبعَثَنَّ اللّهُ عَلَيكُمُ العَجَمَ فلَيضرِبُنَّ رِقابَكُم ، و لَيَكونُنَّ أشِدّاءَ لا يَفِرّونَ .
📚 میزان الحکمه، ح ۱۲۸۶۰
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ علم در چه صورتی مضر است؟ عالِم با چه صفتی مضر است؟
🌷 امام خامنه ای:
علم و عالم همان قدر كه مى توانند مفيد باشند، مى توانند مضر هم باشند؛ «چو دزدى با چراغ آيد گزيده تر برد كالا». اگر كسى كه علم در وجود او هست، #تقوا و #پرهيزگارى و امانت و صداقت در او نباشد، مى تواند موجود مضرى باشد؛ مى تواند عليه كشور و مصالح كشور، علم خودش را مورد استفاده قرار دهد. بنابراين در كنار علم، فرهنگ و #تزكيه و اخلاق و معنويت هم لازم است؛ در اين هيچ شبهه نكنيد. (10/ 08/ 1383)
✍️ شرح: #تقوا، پرهیزکاری و تزکیه یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 105
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام کاظم (ع) به هشام (شماره 14):
✅ ای هشام! خدا به داود نبی (ع) وحی کرد: ای داود! اصحابت را از حبّ شهوات بترسان! چون کسانی که دل بسته به شهوات باشند، از من محجوبند.
📖 يا هِشَامُ أَوْحَى اَللَّهُ تَعَالَى إِلَى دَاوُدَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَا دَاوُدُ حَذِّرْ وَ أَنْذِرْ أَصْحَابَكَ عَنْ حُبِّ اَلشَّهَوَاتِ فَإِنَّ اَلْمُعَلَّقَةَ قُلُوبُهُمْ بِشَهَوَاتِ اَلدُّنْيَا قُلُوبُهُمْ مَحْجُوبَةٌ عَنِّي
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه ۳۸۳ به بعد
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا اجرای حدود الهی از جمله اعدام محارب و اعدام مفسد فی الارض، فایده اقتصادی هم دارد؟
🌷 پیامبر اکرم:
اجرای یک حد از حدود الهی ، سودش از چهل روز بارش باران بیشتر است.
📖 حدٌّ يُقَامُ لِلَّهِ فِي اَلْأَرْضِ أَفْضَلُ مِنْ مَطَرِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً .
📚 الکافي , جلد۷ , صفحه۱۷۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ آیا رهبری یک جامعه اسلامی، ثوابی هم دارد؟
🌷 پیامبر اکرم (ص):
یک ساعت رهبریِ یک رهبر عادل در یک جامعه، بهتر از عبادت هفتاد سال دیگران است.
📚 ساعَةٌ مِنْ إِمَامٍ عَدْلٍ أَفْضَلُ مِنْ عِبَادَةِ سَبْعِينَ سَنَةً.
📚 الکافي , جلد۷ , صفحه۱۷۵
#ولایت فقیه
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ اولین باری که خدا به حضرت موسی (ع) وحی کرد، به او چه دستوری داد؟
🌺 سخن خدا در قرآن:
هنگامى موسی در بیابان تاریک آتش دید و به نزديك آن رسيد، از طرف خدا به او این گونه ندا داده شد: اى موسى! من ارباب توام و برای تو مأموریتی دارم: اولاً كفشهايت را درآور! چون تو اينك در وادى مقدّس طُوَى هستى. ثانیاً من تو را به عنوان جانشین فرماندهی کل زمین برگزيده ام و برای تو مأموریتی دارم. پس به آنچه به تو وحى مى شود، گوش بده! این منم! الله. در جهان هیچ فرماندهی و هیچ اربابی جز من نيست؛ پس #عبد من باش و براى آنكه به ياد من باشى، نماز را اقامه کن!
🌹 شرح: #عبد خدا کسی است که مطیع دستورات #واجب و #حرام خداست.
📖 فلَمَّا أَتاها نُودِيَ يا مُوسى * إِنِّي أَنَا رَبُّكَ فَاخْلَعْ نَعْلَيْكَ إِنَّكَ بِالْوادِ الْمُقَدَّسِ طُوىً * وَ أَنَا اخْتَرْتُكَ فَاسْتَمِعْ لِما يُوحى * إِنَّني أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاعْبُدْني وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْري (طه، 11 تا 14)
آیه شماره 224
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 درسی از نهج البلاغه (2)
✍️ مقدمه: #تقوا و #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📣 امام علی (ع):
#اطاعت از خدا را مانند لباس زير، به خود نزديك كنيد و این گونه نباشد که مثل لباس رو باشد که بين شما و آن فاصله افتد.
#اطاعت از خدا را حتی نه مثل لباس زیر بلكه از لباس زير هم به خود نزديك تر کنید و به خود بچسبانید و در اعماق بدن و درون خود قرار دهيد.
#اطاعت از خدا را در تمام كارهاى خود امير و فرمانده خود قرار دهيد و آن را آبشخور خود در روز قيامت کنيد. #اطاعت از خدا را شفيع خود در درگاه خدا براى رسيدن به خواستههاى خود قرار دهید.
#اطاعت از خدا را سپرى برای حفاظت از خود در روز وحشت و اضطراب قیامت قرار دهید و چراغى فروزان در دل قبرها و سكون و آرامش در وحشت و ترس طولانى برزخ و گشايش و آسايشى برای منازل وحشتزای قیامت.
📖 فاجْعَلُوا طَاعَةَ اَللَّهِ شِعَاراً دُونَ دِثَارِكُمْ وَ دَخِيلاً دُونَ شِعَارِكُمْ وَ لَطِيفاً بَيْنَ أَضْلاَعِكُمْ وَ أَمِيراً فَوْقَ أُمُورِكُمْ وَ مَنْهَلاً لِحِينِ وُ رُودِكُمْ وَ شَفِيعاً لِدَرَكِ طَلِبَتِكُمْ وَ جُنَّةً لِيَوْمِ فَزَعِكُمْ وَ مَصَابِيحَ لِبُطُونِ قُبُورِكُمْ وَ سَكَناً لِطُولِ وَحْشَتِكُمْ وَ نَفَساً لِكَرْبِ مَوَاطِنِكُمْ
📚 نهج البلاغه، خطبه 198
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
هدایت شده از سبک زندگی متقین
✅ آشِ نخورده و دهانِ سوخته!
🌹 امام جواد (ع):
هر کس عمل #حرامی را {که دیگران مرتکب می شوند،} کار خوبی بداند، در #گناه آن شریک است.
📖 من استَحسَنَ قَبيحاً كانَ شَريكاً فيهِ.
📚 عوالم العلوم , جلد۲۳ , صفحه۲۷۵
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen