#مجله
شماره 398 هفته نامه الکترونیکی «تاریخ شفاهی» منتشر شد.
#مقاله
سیره ائمه در مراسم و مواسم دینی؛ بررسی سبک زندگی امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام در ماه رمضان
✅#مقاله
نویسندگان: نعمت الله صفری فروشانی و حامد قرائتی؛
این مقاله میکوشد با این فرض که مواسم و مراسم دینی، یکی از منابع مهم تقویت باورهای دینی است، رفتار امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام را در محدوده زمانی ماه رمضان به عنوان یک مناسبت و موسم دینی در سه محور اصلی سیرة شخصی، سیرة اجتماعی و سیرة سیاسی بررسی کند.
سیرة شخصی امیرالمؤمنین علیه السلام نشاندهندة اهتمام به نظافت، آراستگی، بهداشت، سلامت، خضوع، خلوص، خیرخواهی، اعتدال و هدفگذاری معنوی در زندگی مادی است. سیرة اجتماعی آن حضرت، آموزههایی مانند همگرایی و تعامل، اهتمام به تبلیغ و مسئولیت اجتماعی، توجه به مساجد به عنوان یک نهاد مؤثر اجتماعی ـ سیاسی، جانمایی شعائر مذهبی در حقوق اجتماعی، تأکید بر نتایج اعتقادی و عرفانی و اخلاقی تکالیف دینی، مبارزه با بدعتها و توجه به جنبههای اقتصادی شعائر مذهبی را نشان میدهد. توجه به جهاد، مسئولیت پذیری سیاسی و استفاده از عوامل و محرکهای معنوی در تدابیر سیاسی در سیرة سیاسی آن حضرت علیه السلام جایگاه ویژهای دارند...
#فراخوان
فصلنامه تخصصی «روزگاران» از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان جهت انتشار مقالات در این فصلنامه دعوت به عمل می آورد.
#مقاله
حيات علمي امام علي(ع) از منظر انديشمندان غيرمسلمان و مستشرقان
✅#مقاله
نویسنده: محمد رضا بارانی
جايگاه برتر علمي امام علي(ع) نه تنها در باور شيعيان، امري مسلم است، بلكه اهل سنت و بسياري از انديشمندان غيرمسلمان و مستشرقان نيز به آن اعتراف دارند. انديشمندان غير مسلمان و مستشرقان درباره جايگاه علمي امام علي(ع) دو ديدگاه ارائه كرده اند:
از يكسو، بسياري از ايشان با استفاده از منابع معتبر و نگاهي محققانه، ديدگاهي مثبت ارائه كرده و برجستگيهاي علمي آن بزرگوار را در حوزه تفسير، فقه، قضا، ادبيات عرب، خطابه و... تشريح نموده و خدمات علمي ايشان را ارزيابي كرده و به تحسين ايشان پرداختهاند. و از سوي ديگر، عدهاي اندك از مستشرقان با اهداف مغرضانه و در مواردي با استفاده از منابع نامعتبر، درخصوص جايگاه علمي آن حضرت، در برخي از عرصهها تشكيك كرده، دليل عدم موفقيت ايشان را ناشي از برخي ناتوانيها دانستهاند. اين مقاله با رويكرد اسنادي به بررسي حيات علمي حضرت علي(ع)، از منظر مستشرقان و انديشمندان غير مسلمان ميپردازد. و درصدد نقد ديدگاه دوم است...
#مقاله
جریان شناسی دشمنی با علی(ع) در نهج البلاغه
✅#مقاله
نویسنده: سید علیرضا واسعی
درباره علی(ع) سخن به فراوانی گفته شده است. در طول تاریخ اسلام، پ یوهشگران بسیاری در پی شناختن و شناساندن شخصیت آن حضرت برآمدند و از زوایایی به تماشای او نشستند. چهره نگاریهای گوناگون ارائه شده از سوی چهره نگاران و تاریخ نگاران از امام علی(ع) از پیچیدگی وجود او حکایت دارد. شماری او را تا سرحد خدایی بالا بردند و پرستش و عبادت وی را برخود واجب دانستند و شماری از سر نادانی و جموداندیشی او را تا حد کفر پایین کشیدند. اما به راستی علی(ع) برابر کدامیک از آن دو نگاه است؟...
#کتاب «ایران در بحران: انحطاط صفویه و سقوط اصفهان» منتشر شد.
معاونت پژوهش مجتمع عالی تاریخ سیره و تمدن اسلامی
#کتاب «ایران در بحران: انحطاط صفویه و سقوط اصفهان» منتشر شد.
✅#کتاب «ایران در بحران: انحطاط صفویه و سقوط اصفهان» منتشر شد.
کتاب «ایران در بحران: انحطاط صفویه و سقوط اصفهان» نوشته رودی مته با ترجمه خسرو خواجهنوری از سوی موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر شد.
«ایران در بحران: انحطاط صفویه و سقوط اصفهان» اثری است که به درک و توجه ما از تاریخ ایران عصر صفوی کمک شایانی میکند؛ عصری که منجر به دو قرن انحطاط و فروپاشی متوالی در ایران شد. محققان معاصر در کل سقوط صفویه را نتیجه طبیعی زوال سیاسی اجتنابناپذیر و فساد گسترده اخلاقی ایران در اواخر دوره صفوی میدانند.
پروفسور مته با نگاهی تازه و نو این دیدگاههای سنتی را زیر سوال میبرد و منابع قدیمی و سنتی را مورد ارزیابی مجدد قرار میدهد و با خلق این اثر دریچه تازهای به سوی ما برای شناخت سالهای پایانی عصر صفویه باز میکند. باید اذعان داشت منابعی که مولف از آن بهره برده است در نوع خود منحصر بهفرد و شیوهای که وی در بهرهگیری از ان منابع به کار بردهاند بدیع و خلاقانه است.
#کتاب
mptarikh