هدایت شده از سید رضی مرتضوی
🔰بمناسبت روزهای آخر ماه شعبان
🔹وصایای امام رضا علیه السلام به اباالصلت هروی
🔹برای برخورداری از آخرین فرصتهای ماه شعبان
🔊سید رضی مرتضوی
🔸توجه به تقصیر و اعتراف به کوتاهی
▫️«فَتَدَارَكْ فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ تَقْصِيرَكَ فِيمَا مَضَى مِنْهُ »
➕مومن، همیشه خود را مقصر و گنه کار می بیند، زیرا معتقد است ، کاری که شایسته مقام عبودیت و بندگی باشد انجام نداده است؛ این نگاه موجب رشد و برطرف شدن نقائص می گردد، زیرا مومن در صدد تدارک و جبران خواهد بود، برخلاف شخصی که نسبت به اعمال خود غره شده و خود را کم کار نمی داند، چنین شخصی نه رشد می کند و نه عیبهایش برطرف می گردد، زیرا متوجه آنها نیست .
➕در حدیث قدسی آمده است: «أَلَا لَا يَتَّكِلِ الْعَامِلُونَ عَلَى أَعْمَالِهِمُ الَّتِي يَعْمَلُونَهَا لِثَوَابِي فَإِنَّهُمْ لَوِ اجْتَهَدُوا وَ أَتْعَبُوا أَنْفُسَهُمْ وَ أَعْمَارَهُمْ فِي عِبَادَتِي كَانُوا مُقَصِّرِينَ غَيْرَ بَالِغِينَ فِي عِبَادَتِهِمْ كُنْهَ عِبَادَتِي» ای بندگان من هشیار باشید که هیچ یک از شما نباید برای رسیدن به ثواب من به اعمال خود تکیه داشته باشد، زیرا هرقدر هم که زحمت بکشید و بدنهایتان را در راه عبادت من به سختی بیاندازید، مقصر هستید و نمی توانید حق عبادت را بجای آورید.
➕حضرت صادق علیه السلام فرمودند: «كُلُّ عَمَلٍ تُرِيدُ بِهِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَكُنْ فِيهِ مُقَصِّراً عِنْدَ نَفْسِكَ فَإِنَّ النَّاسَ كُلَّهُمْ فِي أَعْمَالِهِمْ فِيمَا بَيْنَهُمْ وَ بَيْنَ اللَّهِ مُقَصِّرُونَ إِلَّا مَنْ عَصَمَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ» همیشه خود را در هر عملی که برای خدا انجام می دهی، ناچیز بدان، زیرا همه مردم در برابر خدا مقصرند و نمی توانند حق او را ادا کنند مگر کسانی که خدا به آنان عصمت داده است.
مقصر دانستن خود درباره ماه شعبان، موجب می شود انسان در صدد جبران برآمده و در روزهای آخر این ماه، به دنبال جبران مافات باشد .
🔸ترک امور لغو و بیهوده و پرداختن به امور مهم
▫️«وَ عَلَيْكَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا يَعْنِيكَ وَ تَرْكِ مَا لَا يَعْنِيكَ » حتما چنین باش که چیزهای بیهوده را ترک کرده و به مسائل مهم توجه کنی
➕بسیاری از مشکلات امروز جامعه اسلامی در حیطه فردی و اجتماعی و خانوادگی ، ناشی از پرداختن به امور بی معنی و پوچ و لغو است، در حالیکه قرآن کریم به مومنین دستور می دهد که از لغو بگذرند و به آن توجه نکنند: «وَ الَّذينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُون» و «وَ إِذا سَمِعُوا اللَّغْوَ أَعْرَضُوا عَنْهُ » ➕ولیکن مع الاسف امروزه دستگاه فسق و فساد غربی، اوضاع را به نحوی تغییر داده که بیشتر اوقات انسانها را به لغو و مسائل بیهوده بگذراند. غفلت از این مکر و خدعه شیاطین موجب می شود انسان مومن در این دام اسیر شده و از توجه به مسائل مهم و اساسی زندگی همچون قیامت و معاد بازماند و در پی تامین سعادت ابدی و خیر و صلاح خود حرکت نکند.
🔸قرائت و استغفار و دعاء بیشتر
▫️«وَ أَكْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ » در باقیمانده شعبان، بیش از پیش به دعا و استغفار و قرآن مشغول شو.
➕قرآن خواندن اهمیت بسیاری دارد، شایسته است انسان در هر روز هفتاد آیه بخواند، قرآن کریم می فرماید: «فاقرووا ماتیسر من القرآن»
🔸توبه از گناهان و ادای امانات برای ورود خالصانه به ماه مبارک رمضان
▫️«وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِي عُنُقِكَ إِلَّا أَدَّيْتَهَا وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَكِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ »
➕امانت اصلی ، جان و وجود انسان است که باید آن را به صاحبان آن، یعنی اهل بیت علیهم السلام تحویل داد و با تمام وجود در خدمت آن ذوات مقدس قرار گرفت، همچنین باید خود را از گناه به یکباره جدا کرد، خصوصا گناهانی که انسان بصورت روزانه به آنها عادت کرده و مشغول است و با آنها خو گرفته است.
🔸پاک کردن کینه و دشمنی نکردن با دیگران
▫️«وَ لَا فِي قَلْبِكَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ »
➕معمولا دشمنی ما با دیگران بخاطر خدا نیست، بلکه بخاطر حب نفس است، البته با دشمنان خدا باید کینه داشت، ولی اگر یکی از شیعیان اهل بیت به انسان بدی می کند، باید با نیکی و خوبی به او جواب داد زیرا این دستور خداست و انسان را رشد می دهد: «ادْفَعْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَنُ السَّيِّئَة»
🔸توکل بر خدا و تقوای الهی
➕این کارها سخت است ولی با تقوا و توکل شدنی است، هر کس به خدا توکل کند ، خدا کارهای او را پیش خواهد برد و به او مدد خواهد رسانید.
🔸طلب عفو از خدا در روزهای باقیمانده
▫️زیاد بگو: «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَكُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِي مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِيمَا بَقِيَ مِنْهُ »
➕و آخرین دستور این است زیاد بگوئیم: خدایا اگر ما را تا کنون نبخشیده ای، در باقیمانده ماه شعبان ما را بیامرز.
🔹التماس دعا
.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
تمجید رهبر انقلاب از فیلم «موقعیت مهدی»
🔹رئیس رسانه ملی: رهبر انقلاب عصر جمعه به تماشای این فیلم نشستند و پس از مشاهده نکاتی را به این شرح بیان فرمودند:
🔹فیلم موقعیت مهدی عالی بود، پر از نکتههای دقیق و روایت درست.
🔹شخصیت شهیدان باکری، خصوصا محور فیلم که آقا مهدی است را به درستی و با ظرافت روایت کرده است.
🔹زاویه روایت فیلم هم ابتکاری بود، خاصه با محوریت خانه و خانواده.
🔹از تمام عوامل دستاندرکار ساخت این اثر بسیار خوب، کارگردان و تهیهکننده فیلم، تشکر و قدردانی باید کرد.
@Farsna
💠 حدیث روز💠
🔻امیرالمؤمنین علیهالسلام:
اَكرِمْ ضَیْفَكَ وَ اِن كانَ حقیراً وَ قُم عَن
مَجلِسِكَ لِأِبیكَ وَ مُعَلِّمِكَ و إنْ كُنتَ
امیراً...!
❇️ مهمانت را گرامی بدار هر چند (به نظرت) حقیر و کوچک باشد و
به احترام پدر و استادت از جا برخیز هر چند خود حاکم و فرمانروا باشی.
📚 فهرست غرر، ص 211
🍃🌹🍃🌸🍃🌹🍃🌸🍃
•┈┈••✾••┈┈•
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 منشأ اعمال
🔹 سیئه و حسنه كه وصف فعل اند، وجود خارجی ندارند بلکه از انطباق و عدم انطباق این فعل به قانون شرع انتزاع می شوند؛ منشأ پیدایش چنین كاری هم خصوصیت های گوناگون نفس است و این #نفس هم كاملاً #قابل_تغییر و تبدیل است.
🔹 مادامی كه انسان در محدوده دنیا زندگی میكند قابل تغییر و تبدیل است؛ بد خوب می شود خوب بد می شود، گاهی بدبو خوش بو می شود گاهی خوش بو بدبو می شود. این #دنیا_جای_تغییر و تبدیل است؛ اگر یك كود بدبو شده میوه شیرین یا یاس معطّر، یك انسان بدنیت و بد اراده هم با #توبه, طیب و طاهر میشود یا ـ معاذ الله ـ انسان بدعاقبت مثل میوه ای است كه می پوسد و متعفّن می شود.
🔹 اگر كسی خود را به #باغبان_خوب بسپارد که هو الله، بر اساس ﴿وَاللَّهُ أَنبَتَكُم مِنَ الْأَرْضِ نَبَاتاً﴾، او خبیث را طیب می كند و همین طور نگه می دارد اما اگر خود را به خبیث بسپارد به نام شیطان که ﴿وَالَّذِینَ كَفَرُوا أَوْلِیاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ﴾ اولیایشان شیطان است ﴿یخْرِجُونَهُم مِنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ﴾، این یك میوه معطّر و شیرین را به صورتی بدبو در می آورد.
🔹 نفس, قابل تغییر است، این #نفس و این #اراده كه تغییرپذیر شد منشأ تبدّل و گوناگونی افعال است وگرنه این طور نیست که ما در خارج، فعلی داشته باشیم به نام سیئه یا فعلی داشته باشیم به نام حسنه! این كسی كه دارد غذای حلال می خورد آن كسی كه دارد غذای حرام می خورد، كارهای طبیعی و وجود خارجی هر دو یكی است منتها یك كار #موافق_با_شریعت است كه از آن حسنه انتزاع می شود یك كار مخالف شریعت است كه از آن سیئه انتزاع می شود، منشأ این وفاق و خلاف هم آن #اراده خوب و بد است و منشأ اراده خوب و بد، آن خصوصیت نفسانی است كه یا طیب است یا خبیث. آن اگر اصلاح بشود اراده ها اصلاح می شود و ارادهها كه اصلاح شد افعال اصلاح می شود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 27
تاریخ: 1390/12/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 سرمایه انسان
🔹 انسان ها با #سرمایه خلق شدند، هیچ انسانی بدون سرمایه آفریده نشده است؛ هم سرمایه معرفتی و شناخت دارد هم سرمایه گرایشی و روشمند بودن؛ هم بخش #اندیشه را با سرمایه مجهّز كرد كه او با #فطرت_توحیدی خلق شد: ﴿فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهَا﴾ هم بخش #انگیزه را با گرایش آفرید: ﴿فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾. آن علوم حوزوی و دانشگاهی است که كسبی است اما این دانش توحیدی و گرایش اخلاقی در درون همه هست.
🔹 هم سوره «روم» انسان را از نظر #اندیشه سرمایه دار معرفی كرد فرمود: ﴿فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّینِ حَنِیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیهَا﴾ هم سوره مباركه «شمس» انسان را با #گرایش معرفی كرد فرمود: ﴿وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ٭ فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا﴾، بنابراین انسان جاهلاً به دنیا نیامده (یك)، بی تفاوت هم خلق نشده (دو)؛ هم با #سرمایه_دانشی خلق شده هم با #گرایش_ارزشی. انبیا آمدند هم این بخش دانش او را اثاره كردند ثوره كردند شكوفا كردند که «وَ یثیرُوا لَهُمْ دَفائِنَ الْعُقُولِ» و هم آن بخش گرایشش را.
🔹 این اصول درباره همه انسان ها در هر عصر و مصری هست یعنی هم #كلی است هم #دائم؛ هیچ انسانی نیست كه این دو سرمایه را نداشته باشد چه در گذشته چه در حال چه در آینده؛ لذا همه به اندازه سرمایه مكلّف اند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه شعرا جلسه 5
تاریخ: 1390/12/23
🆔 @a_javadiamoli_esra
✍✨ آیت الله اعرافی در پیام نوروزی به حوزویان:🔰🔰
🔶 تشریح سیاست های حوزه علمیه در آغاز قرن و سال جدید/ حوزه با وجود سختی مسیر، تحولی مهم در پیش روی دارد
🔻 مدیر حوزه های علمیه کشور در پیام نوروزی خود به طلاب، اساتید و فعالان حوزوی از طرح های بزرگ حوزه در آغاز قرن جدید خبر داد.
➖ فرازهایی از این پیام:
🔸 پایه ریزی یک حوزه علمیه جدید به نام حوزه علمیه قم یکی از تحولات مهم قرن حاضر است.
🔹 در همین یک قرن حوزه علمیه قم و نهاد روحانیت شاهد، شکل گیری نهضت ها و جریان های فکری متعدد هستیم و بالاترین دستاورد این یک قرن، شکل گیری نهضت امام راحل و سپس انقلاب شکوهمند اسلامی است.
🔸 حوزه عصر جدید، حوزه ای است که با سختی ها و چالش های فراوان و البته رسالت های سنگینی مواجه است. در این روزها باید با توشه گیری از گذشته آماده حرکت نو شویم.
🔹 گرچه امروز حوزه های علمیه ما تخصصی تر شده است و بخش هایی دیگر بر دوش دانشگاه است ولی روزگاری همه این علوم در حوزه ها و مدارس علمیه تدریس می شدند. حوزه های علمیه ما از پیشینه بزرگی از قلمروهای مختلف معرفتی برخوردار است. این دانش بنیانی و معرفت نهادی را باید بشناسیم، به آن افتخار کنیم و آن را تحول ببخشیم و به سمت قلمروهای جدید حرکت کنیم.
🔸 حوزه تاریخ پر افتخار دارد و ضمن آنکه باید به آن افتخار کنیم، نباید در آن تاریخ بمانیم و به افق های جدیدی در این زمینه قدم بزنیم و گام برداریم.
🔹 حوزه و نهاد روحانیت، همواره مردم گرا و اجتماعی بوده است و در کنار مردم به ویژه نیازمند و مستمندان قرار داشته است که این هویت، هویت کمی نیست. به شدت باید نسبت به کاهش این مساله در نهاد روحانیت و حوزه نگران باشید.
🔸 ذات حوزه یک ذات اجتماعی و سیاسی به معنی درست است نه سیاست زدگی و بازی های سیاسی؛ بلکه سیاست مبتنی بر اندیشه الهی است.
🔹 ضرورت هم افزایی در جهت ارتقای عناصر هویتی حوزه و ضرورت بازسازی و بالندگی حوزه و اصلاح ضعف ها و کاستی ها امر بسیاری مهمی است که باید به آن بپردازیم.
🔸 بیش از ۱۰۰ طرح مهم و تحولی و بزرگ در پرتوی اسناد متعدد در چند سال گذشته در مدیریت حوزه و حوزه انجام شد و در دو سال اخیر آرام آرام به سمت اقدامات جدید حرکت کردیم و در این زمینه به دنبال عمق بخشیدن به این امور هستیم.
🔹 در یکصدمین سالگرد احیای حوزه علمیه قم قرار داریم که در این زمینه باید خروجی مناسبی در بازشناسی دستاوردهای حوزه علمیه قم و دستاوردهای حوزه های علمیه در یک صد سال اخیر داشته باشیم.
🔸 می دانیم که سخت ترین وضعیت معیشت از آن طلاب است که بیش از ۹۰ درصد جامعه روحانیت در سختی و رنج زندگی می کنند و در کنار سایر اقشار به شکل جدی تر جامعه وسیعی در حوزه جامعه روحانیت با سختی های زندگی دست و پنجه نرم می کنند. معیشت هدفمند با هدف کاستن از بار سختی ها وظیفه ماست.
🔹 ما با همه طلاب و اساتید و محققان و مبلغان و فعالان و مدیران و کادر حوزه میثاق را می بندیم که برای ارتقای حوزه سر از پا نشناسیم. نیازمند آن هستیم که مطالبات رهبری و رهنمودهای ایشان و اندیشه متعالی امام بزرگوار را به عنوان محور قراردهیم و همچنین هدایتهای مراجع معظم و نظرات و طرح های اساتید و طلاب را مد نظر قراردهیم و طرح کلان تحول حوزه در قالب اسناد و برنامه ۵ ساله در حال انجام است. این مسیر دشوار است ولی با عزم و تلاش همه گان محقق می شود.
🔻متن کامل پیام
https://hawzahnews.com/xbDHv
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 یاد قیامت
🔸 در جریان #إحیاء_الأرض ، برخی از اهل تفسیر این «إحیاء الأرض» که ﴿فَأَحْیا بِهِ الأرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾، این را به نباتات زدند، نباتات را ذات اقدس الهی إحیا نمی کند، اینها را بیدار می کند!
این درخت ها خوابند، وقتی #بهار شد اینها را بیدار می کنند، این «ایقاظ النائم» است؛ این درخت که بیدار شد غذا می خواهد، وقتی بخواهد تغذیه کند، خاک های کنار ریشه خود را تغذیه می کند، این خاک مرده است حقیقتاً، بعد از چند روز یا چند هفته زنده می شود حقیقتاً.
🔸 فرمود مگر نمی بینند که ﴿أَنَّ اللَّهَ یحْیی الأرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا﴾، نه اینکه «یقیض النائم بعد نومها»! درخت ها زنده اند؛ منتها خوابند، بهار که شد بیدارشان می کند. این خاک ها و کودها اینها مرده اند، با تغذیه درخت ها زنده می شوند حقیقتاً. این است که فرمود: «اِذَا رَأَیتُمُ الرَّبِیع فَاکثرُوا ذِکر النُّشُور»؛ شما وقتی #بهار را دیدید به فکر #قیامت باشید، قیامت هم همین طور است که مرده را زنده می کند! الآن این خاک زنده شد! این خاک و کود که جماد بودند الان نبات شدند و زنده شدند.
آپارات:
https://aparat.com/v/EOeGX
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه جاثیه جلسه 4
تاریخ: 1394/12/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆جهاد تبیین🔆
✴️زیر نویسِ مهمترین بخشهای بیانات ولی امر مسلمین امام خامنه ای مدظله العالی در نخستین روز سال 1401
به زبان بنگلا
🔰کاری از تشکل پیام کربلا🔰