💠حدیث روز💠
از امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمودند:
ما مِن عَمَلٍ حَسَنٍ يَعمَلُهُ العَبدُ إلّا ولَهُ ثَوابٌ في القرآنِ إلّا صلاةَ اللَّيلِ ؛ فإنَّ اللّه َ لَم يُبَيِّنْ ثَوابَها لِعَظيمِ خَطَرِها عندَهُ، فقالَ : «تَتَجافى جُنُوبُهم عَن المَضاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَ طَمَعًا وَ مِمَّا رَزَقْنَـهُمْ يُنفِقُونَ * فلا تَعْلَمُ نَفسٌ ما أُخْفِيَ لَهُم مِن قُرَّةِ أعْيُنٍ جَزاءً بِما كانوا يَعمَلونَ»
*هر كار نيكى كه بنده خدا انجام میدهد، در قرآن برايش ثوابى ذكر شده مگر نماز شب كه از بس نزد خدا پر اهميت است ثواب آن را معلوم نكرده و فرموده است :«پهلوهايشان را از بسترها دور مى كنند و پروردگارشان را از روى بيم و طمع مى خوانند و از آنچه روزيشان داده ايم انفاق مى كنند و هيچ كس نمى داند به پاداش آنچه مى كرده اند چه مسرت هايى برايشان نهفته شده است*
وسائل الشیعه، ج ۵، ص ۲۸۱
🌸🌹
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 نور علم
🔹 اگر انسان به آن #مرحله_نور رسید او واقعاً عالم است و اگر آن نور را در خود نیافت واقعاً عالم نیست و آنچه هم كه به نام درس و بحث در مدرسه ها می خواند، در اواخر عمر از او گرفته می شود و به صورت یك عوام تیره دل می میرد. این طور نیست كه علم در آخر عمر برای هر كسی بماند و هر كسی هم عالماً بمیرد و اگر عالماً نمرد، عالماً هم محشور نمی شود و اگر عالماً محشور نشد حقّ شفاعت هم ندارد.
🔹 كسی كه عوام مرد عوام محشور می شود و حداكثر این است كه نسوزد اما همّت ما این نباشد كه جهنّم نرویم و نسوزیم، این یك همّت دون و پست است زیرا خدای سبحان بسیاری از افراد را جهنّم نمی برد؛ دیوانه ها را جهنّم نمی برد، بچه ها را جهنّم نمی برد، كفّاری كه مستضعف اند و دسترسی فکری ندارند که تبلیغات اسلامی اصلاً به آنها نرسیده را به جهنّم نمی برد.
🔹 آن همه مقامات كه خدای سبحان برای انسان مقرّر كرده است چرا انسان خود را نازل بفروشد؟! این امری است كه انسان به خوبی می تواند در خود بیازماید كه عالم است یا نه؛ كسی بگوید «من نمی توانم بفهمم عالمم یا نه» این درست نیست، انسان می تواند بفهمد نورانی است یا نه، اگر در خود نورانیتی احساس كرد كه دیگر #گناه نمی كند، این یقین بداند قرآن را فهمید و #قرآن در #جان او جا پیدا کرده است و اگر همان آدم قبلی بود، گرچه ممكن است خوب بتواند حرف بزند، اصطلاحات را ممكن است خوب بگوید براهین و قیاس و استدلال را ممكن است از آیات استفاده كند؛ امّا در حقیقت قرآن را نفهمید و قرآن در جان او جا پیدا نكرده است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه بقره جلسه 75
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📸 آقای رجب طیب اردوغان رئیسجمهوری ترکیه، ظهر امروز (سهشنبه) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفتوگو کرد. ۱۴۰۱/۴/۲۸
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از دفتر آیت الله العظمی مظاهری
🔸بُشر حافی در زمان امام موسی کاظم«ع» زندگی میکرد. خانۀ او محلِّ تجمّع و رفت و آمد اراذل و اوباش بود. همیشه صدای لهو و لعب و موسیقی از بیرون خانه به گوش میرسید و مؤمنین را آزار میداد.
🔹روزی امام هفتم«ع» در حال عبور از مقابل منزل او بودند. صدای موسیقی را شنیدند. اتّفاقاً همان موقع، خدمتکار بُشر حافی برای کاری به درب منزل آمد.
🔸حضرت موسی بن جعفر«ع» از فرصت استفاده کردند و پرسیدند: این خانه متعلّق به آزاد است یا بنده؟ گفت: آزاد است. فرمودند: آزاد است که چنین میکند و الاّ اگر بندۀ خدا بود، خانۀ او چنین نبود. همین جمله را فرمودند و رفتند.
🔹خدمتکار به داخل خانه برگشت و ماجرا را برای بُشر حافی شرح داد. فرمایش امام هفتم«ع»، مانند جرقّهای در وجود بُشر، سراسر وجود او را مشتعل کرد. او را به مقامی رساند که نه فقط از اولیاء الله شد، بلکه از او خرق عادت نقل کردهاند. بُشر حافی در اثر تذکّر امام زمان خویش بیدار شد و در راه افتاد و راه را ادامه داد تا به مقصد رسید.1
1. منهاج الکرامة، ص 19.
📚برگرفته از #کتاب سیروسلوک، منزل اول: #یقظه، ص 66.
💠ولادت امام کاظم«سلاماللهعلیه» مبارک باد
🆔 @almazaheri
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 #سخن_نگاشت | با وجود اقبال بعضی دولتها، ملّتها با رژیم صهیونیستی مخالفند
🔻 رهبر انقلاب: #فلسطین مسئله اول دنیای اسلام است و با وجود اقبال بعضی دولتها به رژیم صهیونیستی، ملتها عمیقاً با این رژیم غاصب مخالف هستند... امروز نه رژیم صهیونیستی، نه آمریکا و نه دیگران نخواهند توانست جلوی حرکت عمیق فلسطینیها را بگیرند و عاقبت کار به نفع مردم فلسطین خواهد بود.
🔍 مشروح خبر👇
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=50653
هدایت شده از قرآن و حدیث المصطفی
📢مسابقات بین المللی قرآن کریم در دو رشته حفظ کل و قرائت تقلیدی ( بخش غیر ایرانیان) توسط موسسه قرآنی مشکات برگزار می شود
♦️جهت راهنمایی و ثبت نام با شماره 989924643244+ در واتساپ تماس بگیرید، راهنما به زبان عربی فارسی و انگلیسی پاسخگو هستند.
🔸سایت موسسه
https://mqmeshkat.com/
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
@Quran_MIU
صلوات حضرت امام موسایکاظم علیهالسلام
دلهاتان در ولادتشان لبریز از نور ولایت
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى الْأَمِینِ الْمُؤْتَمَنِ
مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ
الْبَرِّ الْوَفِیِّ
الطَّاهِرِ الزَّکِیِّ
النُّورِ الْمُبِینِ الْمُنِیرِ
الْمُجْتَهِدِ الْمُحْتَسِبِ
الصَّابِرِ عَلَى الْأَذَى فِیکَ
اللهُمَّ وَ کَمَا بَلَّغَ عَنْ آبَائِهِ
مَا اسْتُودِعَ مِنْ أَمْرِکَ وَ نَهْیِکَ
وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ
وَ کَابَدَ أَهْلَ الْعِزَّةِ وَ الشِّدَّةِ
فِیمَا کَانَ یَلْقَى مِنْ جُهَّالِ قَوْمِهِ
رَبِّ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ وَ أَکْمَلَ
مَا صَلَّیْتَ عَلَى أَحَدٍ مِمَّنْ أَطَاعَکَ
وَ نَصَحَ لِعِبَادِکَ
إِنَّکَ غَفُورٌ رَحِیمٌ
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
جایگاه حقیقی انسان مؤمن از منظر امام موسی کاظم(ع)
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت میلاد سراسر نور امام #موسی_بن_جعفر علیه السلام، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص آموزه های اخلاقی آن امام همام را از نظر می گذرانیم.
🔸 آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: سالروز میلاد سراسر نور امام کاظم (ع) فرصت مناسبی است تا بتوان به معارف بلند و حکیمان دین در پرتو فرمایشات گهربار آن بزرگواردست یافته و به عنوان یک #الگوی_اسلامی_و_دینی بهره برد. آن حضرت در ضمن مقابله با حاکمان جور زمان خود، حوزههای علمیه قوی و غنی تشکیل داد، طلاب مستعد را شناسایی کرد و شاگردان فراوانی تربیت کرد که عده زیادی از آنها جزء روات از احادیث و جزء علمای بزرگوار و جزء محدثین و مفسران شدند که یکی از آن شاگردان بنام، هشام بن حکم است.
🔸 ایشان در ادامه به جایگاه رفیع مؤمنان از منظر امام کاظم (ع) اشاره کردند و ابراز داشتند: وجود مبارک امام هفتم (ع)، #مقام_مؤمن را خیلی بالا می داند. بالا بودن مقام مؤمن تنها به این نیست که در آخرت درجات او زیاد است بلکه بالا بودن مقام مؤمن این است که او نزدیک انبیا و ائمه (ع) بسیاری از فضایل و معارف و علوم را می تواند یاد بگیرد و عمل بکند و منتشر بکند (این سرمایه در انسان هست). اگر کسی این سرمایه را شناخت، خود را ارزان نمی فروشد؛ هرگز نمی گوید من حالا که مدرس شدم یا درس سطح می گویم یا درس خارج می گویم همین مقدار بس است. در تعبیرات دینی ما آمده است: #اولین_روز_جهلِ یک حوزوی یا دانشگاهی آن وقتی است که بگوید من فارغ التحصیل شدم؛ خب حیف نیست که آدم به دنبال نخود سیاه برود و خودش را ارزان بفروشد بگوید من حالا امام جمعه یا جماعت شدم ؟! اگر انسان می تواند به جایی برسد که نزدیک امام معصوم قرار بگیرد چرا خود را مفت بفروشد؟!
🔸 معظم له ادامه دادند: امام کاظم (ع) به هشام می فرمایند: «یا هشام لا تَجتَمِعُ هذه الخصال الا لنبیٍ أو وصیٍ أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان»؛ وقتی معارف عقلی را مطرح میکند می فرماید این معارف بلند و این فضایل فراوان، از آنِ انبیا و ائمه است و ازآنِ مؤمنی است که در #آزمون_الهی قلبش پیروز شد (نه زبانش). بنابراین این مقام برای ما هست، اگر این راه باز است چرا خود را ارزان بفروشیم؟! خب خسارت که دیگر حقیقت شرعیه ندارد، همین است که آدم یک کالای گران داشته باشد و این کالا را به مرجعیت بفروشد یا به پیش نمازی بفروشد! فرمود: «الا لنبیٍ أو وصیٍ أو مؤمن امتحن الله قلبه للایمان و اما سائر ذلک من المومنین فانّ احدّهم لا یَخلو مِن ان یکونَ فیه بعضُ هذه الجنود»؛ افراد عادی مقداری از این فضایل عقلی را فراهم میکنند ولی آن مؤمنان وارسته، در ردیف اولیای الهیاند (این اصل اول). بنابراین ما می توانیم و این #سرمایه را داریم که یک انسان ابدی باشیم.
#ولادت_امام_کاظم_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 آرشیو درس اخلاق معظم له
https://b2n.ir/f70785
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra