آقای حجامت
#تهران 🩸دوره کارگاهی تخصصی حضوری مزاج شناسی، حجامت و فصد و زالو و بادکش درمانی تهران 📅 زمان برگزا
دوره تهران تا فردا مهلت ثبت نام داره!
جا نمونید!
1.18M
.
💢 فیزیوپاتولوژی انجام حجامت
در زمان سیری شکم!
در هنگام حجامت و فصد باید غذا
در مرحله هضم دوم یا هضم کبدی باشد
تا بتوانید نتیجه لازم را بگیرید
این صوت را گوش دهید،
شاید کمتر جایی بتوانید روایتهای طبی
را با تحلیل مبانی علمی روز پیدا کنید✍
.
منظور از حجامت در هنگام سیری
با شکم پر نمیباشد⛔️
یعنی غذا باید کاملاً از معده و روده خارج و از عروق ماساریقا به سمت کبد حرکت کرده باشد یعنی اواسط هضم دوم و ورود خون پر از خلط به وریدها
#محمد_راد 👇
https://eitaa.com/masirbonyad_ir
آقای حجامت
. 💢 فیزیوپاتولوژی انجام حجامت در زمان سیری شکم! در هنگام حجامت و فصد باید غذا در مرحله هضم دوم یا
امام رضا علیه السلام درباره حجامت در حالت گرسنگی و سیری می فرمایند:
« حجامت پس از غذا باشد ، زیرا وقت سیری حجامت کردن سبب می شود که خون در محل حجامت جمع شود و درد از بدن بیرون کشد ، اما حجامت قبل از غذا خوردن ،خون را بیرون می کشد و بیماری را باقی نگه می دارد»
📚مکارم اخلاق طبرسی، ص ۷۵
به کانال آقای حجامت بپیوندید.👇
....•🌸°∞°❀🌸❀°∞°🌸•....
@mr_hejaamat
#آداب_حجامت
✅ آداب انجام حجامت با توجه به روایات
1⃣ حجامت باید در حالت سیری باشد.
2⃣ در انجام حجامت از وسایل و تجهیزات استریل استفاده شود و همه چیز تمیز و مرتب باشد.
3⃣ آیه الکرسی خوانده شود و صدقه هم بدهید.
4⃣ دوازده ساعت قبل و بعد از حجامت نزدیکی ممنوع است .
5⃣ موی موضع حجامت تراشیده شود.
6⃣ در هنگام حجامت به حالت چهار زانو بنشینید.
7⃣ بهتر است در روزی که هوا ابری یا طوفانی است حجامت انجام نشود.
8⃣ خانم ها بهتر است در ایام عادت ماهیانه از انجام حجامت پرهیز کنند.
9⃣ خواندن دعای حجامت.
به کانال آقای حجامت بپیوندید.👇
....•🌸°∞°❀🌸❀°∞°🌸•....
@mr_hejaamat
🟧🟨🟩🟦🟪🟥🟧🟨🟩🟦🟧🟩🟩🟧
🟨 سلام رفقا 🌿🌹🌿
میدونستید بواسطه یادگیری علم کف شناسی یاهمون پالمیستری ، تشخیص بیماریهایی که هنوز اتفاق نیفتاده ولی مستعد آن بیماری هستیم رو میشه خیلی راحت از کف دستامون متوجه بشیم 🌹
🟩 😳 مگه میشه 😃 مگه داریم همچین علمی رو ؟؟؟ !!!!!!! 🌹
🟥 بله که میشه 😃😊
🟨 بله که داریم اونم چجورش 🌿
قبل از بروز وشروع بیماریهادر بدن
ابتدا علائم اون بیماری در کف دستان مون هویدا میشه 🤲
🟪 بنابراین
میتوان قبل از اینکه بیماری شدت پیدا کنه وکار درمان رو سخت بکنه بواسطه آگاهی مون از شروع اولیه بیماری از طریق کف دستانمون ، خیلی سریع درجهت درمان اون بیماری اقدام کنیم 😊😊😊
پس اگه دوست دارید که هم از بیماریهایی که در کمین تون نشسته و هم از بعضی اتفاقات زندگیتون آگاهی پیدا کنید در دوره کف شناسی یا پالمیستری استاد فرحبش شرکت کنید
@Yamatine آی دی ثبت نام
https://eitaa.com/joinchat/2564490068C16218caaca
🟧🟩🟪🟨🟦🟥🟧🟩🟪🟨🟦🟥🟧🟩
💎آداب قبل از حجامت
1. شکم خالی نباشد
امام صادق (علیه السلام)فرمودند:
حجامت با شکم پر، رگها را بیشتر تخلیه کرده و برای بدن بهتر است .
امام کاظم (علیه السلام)فرمودند:
حجامت با شکم پر هم خون را خارج میکند هم درد را، اما با شکم خالی خون خارج میشود و درد باقی میماند.
همچنین خالی بودن معده در زمان انجام حجامت باعث ریختن صفرا به آن و ایجاد ضعف و بیماریهای صفراوی میشود.
بعلاوه باعث خروج بیشتر اخلاط صالحه به جای اخلاط غلیظه کثیفه فاسده میشود. از طرفی در صورت گرسنگی، احتمال ضعف و غش بیشتر میشود.
2. دوازده ساعت قبل و بعد از حجامت، نزدیکی نشود.
3. در روز صاف و بدون ابر و باد باشد
4. حمام :
پس از حمّام طولانی و مفصّل (مثل قدیم) نباید حجامت کرد مگر کسی که خون او غلیظ باشد تا در اثر توقف در حمام و بخارات آب گرم، رقت در خون حاصل شود و یک ساعت پس از حمام استراحت نموده و بعد حجامت کند. پس واضح است که حجامت در حمام نیز مجاز نیست.
5. پاشیدن گلاب جهت پیشگیری از غش مناسب است.
6. خوردن شربت شیره یا عسل، قبل و بعد حجامت برای کسانی که سابقه ضعف و غش دارند مفید است.
7. در روزی که حجامت انجام میشود، کار سنگین و ورزش انجام نشود.
8. به هیچ وجه تخم مرغ و غذای سرد (لبنیات، خیار و گوجه، روغن مایع و نباتی، مرغ و ماهی) خورده نشود.
به کانال آقای حجامت بپیوندید.👇
....•🌸°∞°❀🌸❀°∞°🌸•....
@mr_hejaamat
سند (1) (3).pdf
178.7K
آداب و توصیه های قبل و بعد از حجامت
#آداب_حجامت
به کانال آقای حجامت بپیوندید.👇
....•🌸°∞°❀🌸❀°∞°🌸•....
@mr_hejaamat
♦️عادت حجامت♦️ (در ۲ فرسته)
۱/۲
📜متن روایت:
مَعَانِی الْأَخْبَارِ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ الْوَلِیدِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ الْبَرْقِیِّ بِإِسْنَادِهِ رَفَعَهُ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص نِعْمَ الْعِیدُ عِیدُ الْحِجَامَةِ یَعْنِی الْعَادَةَ تَجْلُو الْبَصَرَ وَ تَذْهَبُ بِالدَّاءِ
📝ترجمهی روایت:
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: «عید حجامت چه عید خوبی است. یعنی عادت. چشم را جلا میدهد و بیماری را از بین میبرد»
منابع:
📘معانی الاخبار، ص ۲۴۷
📚بحارالانوار، ج ۵۹، ص ۱۱۶
✍🏻بیان:
باتوجه به این روایت، حجامت باید به شکل یک عادت همیشگی انجام شود. البته بعضیها کلمهی «عید» را به همان معنای خود عید گرفتند و حجامت را سالی یک یا دو مرتبه میدانند زیرا عید یا عید فطر است یا غدیر. و سالی یک یا نهایتا دو مرتبه است. ولی این برداشت به چند دلیل غلط است:
۱-لازمهی این استدلال آن است که حجامت هم مانند عید فطر و قربان در کل سال تنها یک روز خاص و معین داشته باشد که اینطور نیست.
۲-از کجای لفظ عید پی بردید که منظور عید فطر یا غدیر است؟ شاید عید قربان و عید مبعث و عید الزهرا سلام الله علیها و امثال آن را داخل کند که در این صورت بیش از سالی یک یا دو مرتبه است.
۳-باتوجه به این استدلال عید جمعه هم داخل میشود پس در نتیجه حجامت باید هر هفته انجام شود؛ زیرا جمعه هر هفته محقق میشود! ولی این ادعا با روایات اوقات حجامت منافات دارد؛ زیرا حجامت نباید به غیر از وسط ماه انجام شود مگر در حالت اضطرار و در این روایت، رسول خدا در مقام بیان حالت اضطرار نیستند.
❤️و اما روایتی که به خوبی معنای عادت را برای لفظ «عید حجامت» ثابت میکند:
📜متن روایت:
وَ لْتَکُنِ الْحِجَامَةُ بِقَدْرِ مَا مَضَی مِنَ السِّنِینَ ابْنُ عِشْرِینَ سَنَةً یَحْتَجِمُ فِی کُلِّ عِشْرِینَ یَوْماً وَ ابْنُ الثَّلَاثِینَ فِی کُلِّ ثَلَاثِینَ یَوْماً وَ ابْنُ أَرْبَعِینَ سَنَةً فِی کُلِّ أَرْبَعِینَ یَوْماً وَ مَا زَادَ فَبِحَسَابِ ذَلِکَ
📝ترجمهی روایت:
امام رضا علیه السلام فرمود: «و حجامت باید به اندازهای که از سن گذشته است باشد. بیست ساله در هر بیست روز و سی ساله در هر سی روز و چهل ساله در هر چهل روز حجامت کند. و آن که بیشتر است پس به همین حساب باشد.»
منبع:
📙رساله ذهبیه؛ م. نجف، ص ۵۵
✍🏻بیان:
باتوجه به این روایت انسان باید مداومت بر حجامت داشته باشد و همانطوری که رسول خدا فرمود، حجامت را بر خود «عادت» کند. که البته با توجه به دستورات قبلی امام در رساله، این دستور برای کسی است که وعدههای غذایی اش طبق رساله ذهبیه بوده و بعد از هر وعدهی غذایی سه پیاله از شراب حلال رضوی مینوشد که در این صورت خون زیادی در بدنش تولید خواهد شد.
✓اما نکته ای بسیار دقیق در این روایت آمده که اگر به آن دقت نکنید ممکن است ضرر جدی به بدن وارد شود.
در چند سطر قبل تر از این عبارات، امام یک قاعدهی کلی دربارهی وقت حجامت میفرمایند:
📜متن روایت:
فَلَا تَحْتَجِمْ الّا لِاثْنَتَیْ عَشْرَةَ تَخْلُو مِنَ الْهِلَالِ إِلَی خَمْسَ عَشْرَةَ مِنْهُ. فَإِنَّهُ أَصَحُّ لِبَدَنِکَ فَإِذَا نَقَصَ الشَّهْرُ فَلَا تَحْتَجِمْ إِلَّا أَنْ تَکُونَ مُضْطَرّاً إِلَی اِخْراجِ الدَّم وَ ذَلِکَ لِأَنَّ الدَّمَ یَنْقُصُ فِی نُقْصَانِ الْهِلَالِ وَ یَزِیدُ فِی زِیَادَتِهِ
📝ترجمهی روایت:
امام رضا علیه السلام فرمود: «پس حجامت نکن مگر در دوازدهمین روز که از هلال میگذرد تا پانزدهمین روز از آن. پس همانا این برای بدنت سالم کنندهتر است. پس همینکه ماه قمری، ناقص شد پس حجامت نکن مگر اینکه ناچار به بیرون کردن خون بشوی و این به خاطر آن است که خون با کم شدن هلال کم و با زیاد شدن آن زیاد میشود.»
منبع:
📙رساله ذهبیه؛ م. نجف، ص ۵۴
✍🏻بیان:
نکته ای که باید توجه شود این است که در هر بازهی زمانیِ حجامت که بر اساس سنِ هر شخص، متفاوت است فقط در دوازدهم ماه الی پانزدهم ماه میتوان حجامت کرد. پس در هر بازهی زمانی باید منتظر این ایام بشود تا حجامت کند و اگر در این ایام قرار نگرفت نباید حجامت کند مگر در شرایط اضطراری قرار بگیرد که بحث آن جداست و باید به شکل موردی، مزاج شخص بررسی شود.
ادامه دارد...
@TebboZendegiEslami
۲/۲
✍🏻حال باتوجه به آنچه گفته شد چند مثال میزنیم تا بفهمانیم هر شخص در حالت معمول به چه مقدار حجامت در طول سال نیازمند است.
به عنوان مثال شخصی که ۲۰ سال قمری از عمرش میگذرد و اولین حجامت خود را در دوازدهم یکی از ماههای قمری انجام داده هر بازهی زمانیِ حجامتِ او که ۲۰ روزه است -با فرض اینکه ماههای قمری یک در میان، ۳۰ و ۲۹ روزه باشند- به شکل زیر محاسبه میشود:
✅۲۰ روز اول:
از دوازدهم همان ماه تا دوم ماه بعدی (که همان یک مرتبه حجامتی که در دوازدهم ماه انجام داده برای بازهی ۲۰ روزهی اول کافی است).
✅۲۰ روز دوم:
از سوم تا بیست و سومِ ماه دوم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهم ماه دوم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی دوم کافی است)
✅۲۰ روز سوم:
از بیست و چهارمِ ماه دوم تا سیزدهمِ ماه سوم (که فقط در دوازدهم تا سیزدهم ماهِ سوم میتواند حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی سوم کافی است)
❌۲۰ روز چهارم:
از چهاردهم ماه سوم تا چهارم ماه چهارم (که ایام مناسبی برای حجامت ندارد به جز همان روز اول و دوم که چون با حجامت قبلی فاصلهی ۲۰ روزه ندارد نباید حجامت کند)
✅۲۰ روز پنجم:
از پنجم تا بیست و پنجمِ ماه چهارم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهمِ ماه چهارم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی پنجم کافی است)
✅۲۰ روز ششم:
از بیست و ششمِ ماه چهارم تا شانزدهمِ ماه پنجم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهمِ ماه پنجم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی ششم کافی است)
❌۲۰ روز هفتم:
از هفدهم ماه پنجم تا هفتم ماه ششم (که ایام مناسبی برای حجامت ندارد و نباید حجامت کند)
✅۲۰ روز هشتم:
از هشتم تا بیست و هشتمِ ماه ششم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهمِ ماه ششم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی هشتم کافی است)
✅۲۰ روز نهم:
از بیست و نهمِ ماه ششم تا بیستمِ ماه هفتم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهم ماه هفتم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی نهم کافی است)
❌۲۰ روز دهم:
از بیست و یکمِ ماه هفتم تا یازدهمِ ماه هشتم (که ایام مناسبی برای حجامت ندارد و نباید حجامت کند)
✅۲۰ روز یازدهم:
از دوازدهمِ ماه هشتم تا سومِ ماه نهم (که فقط در دوازدهم تا پانزدهمِ ماه هشتم میتواند یک مرتبه حجامت کند و همین برای بازهی ۲۰ روزهی یازدهم کافی است)
✳️۲۰ روز دوازدهم مانند ۲۰ روز دوم حساب میشود و از این به بعد به همین شکل حجامت میکند.
✳️توجه:
حجامت نکردن شخص در بازههایی که در آن، وقت مناسبی برای حجامت نیست منافاتی با «عادت حجامت» و منافاتی با قاعدهی «هر ۲۰ روز یکبار» ندارد؛ زیرا اولاً استمرار و مداومت بر حجامت که مقتضای معنای عادت است، باقی است و ثانیاً امام که فقط و فقط نفرمود «۲۰ روز یکبار» بلکه به شدت از حجامت کردن در غیر از دوازدهم تا پانزدهم هم نهی فرمود. پس بنابراین امام علیه السلام دستور به رعایت دو ملاک دادند که اگر یکی از آنها مراعات نشود نباید حجامت کرد.
✍🏻باتوجه به مجموع آنچه گفته شد باید عرض کنیم تعداد حجامت در طول سال باید زیاد باشد زیرا:
✓اولاً خون خطرناک ترین طبع از طبایع چهارگانه است و ائمه علیهم السلام فرمودند: مانند بندهای است که چه بسا مولایش را بکشد که آمار مرگ و میر در ایران نیز مؤید همین مطلب است؛ زیرا شایع ترین علت مرگ در ایران گرفتگی عروق و مشکلات قلبی و خونی و فشار خون است. همچنین ائمه علیهم السلام، نسبت به هیجان و طغیان و جوشش و تبیغ خون هشدار جدی دادند که همهی اینها با حجامت دفع میشود.
✓ثانیاً باتوجه به روایات، خون از غذا تولید میشود و هیچ غذایی حتی با کیفیتترین و سالمترین آنها از آلودگی مبرا نیست پس در نتیجه خونِ حاصل از آن هم آلودگی دارد و باید مرتباً پاکسازی شود که بهترین راه آن حجامت با بازههای زمانی کوتاه است.
✓ثالثاً لحن دستور خداوند در شب معراج به رسول خدا صلی الله علیه و آله بسیار شبیه دستور به مسواک است و ظاهراً همانطور که مسواک هم بایستی با دفعات زیاد و مداوم انجام شود حجامت هم باید همیشه و مداوماً انجام شود تا بدن سالم باشد و تمام اخلاط اربعهی موجود در خون، دائماً تصفیه شده و به حالت معتدل برسند.
✓رابعاً علت خارجی بیماریها و به هم ریختگی طبایع، گناه، باور و شیطان است و هر سه از این موارد تأثیر مستقیم در خون دارد و با سوزاندن خون یا ایجاد عفونت و هیجان و ... موجب بروز بیماری میشوند. پس لازم است به طور مداوم خون از بدن خارج شود.
✍🏻پس بهترین راه سلامتی از کل بیماریها حجامت با تعداد بالا و البته با رعایت بازههای زمانی است خصوصاً در کنار مصرف مداوم شراب حلال امام رضا علیه السلام یا مصرف زیاد شکر سرخ و گوشت است.
آرزوے ما سلامتے شماست💐
✍🏻سیّد محمّد جواد موسوے
🚫کپی بدون ذکر منـبـع جـایـز نـیــســـت🚫
@TebboZendegiEslami
5.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آینده از آن طب اسلامی است!
انتهای دوره تهران
به کانال آقای حجامت بپیوندید.👇
....•🌸°∞°❀🌸❀°∞°🌸•....
@mr_hejaamat