فَقالَ عَلِىٌّ عليه السلام : ومِن بَعدِىَ الحَسَنُ ابنى ، فَكَيفَ لِلنّاسِ بِالخَلَفِ مِن بَعدِهِ ؟ قالَ : فَقُلتُ : و كَيفَ ذاكَ يا مَولاىَ ؟ قالَ : لِأَنَّهُ لا يُرى شَخصُهُ ، و لا يَحِلُّ ذِكرُهُ بِاسمِهِ حَتّى يَخرُجَ، فَيملأَ الأَرضَ قِسطاً و عَدلًا كَما مُلِئَت ظُلماً و جَوراً . قالَ : فَقُلتُ : أقرَرتُ . و أقولُ: إنَّ وَلِيَّهُم وَلِىُّ اللَّهِ ، و عَدُوَّهُم عَدُوُّ اللَّهِ ، و طاعَتَهُم طاعَةُ اللَّهِ ، و مَعصِيَتَهُم مَعصِيَةُ اللَّهِ . و أقولُ: إنَّ المِعراجَ حَقٌّ ، وَ المَسأَلَةَ فِى القَبرِ حَقٌّ ، و إنَّ الجَنَّةَ حَقٌّ ، وَ النّارَ حَقٌّ ، وَ الصِّراطَ حَقٌّ ، وَ الميزانَ حَقٌّ ، و إنَّ السّاعَةَ آتِيَةٌ لا رَيبَ فيها ، و إنَّ اللَّهَ يَبعَثُ مَن فِى القُبورِ . و أقولُ: إنَّ الفَرائِضَ الواجِبَةَ بَعدَ الوَلايَةِ: الصَّلاةُ ، وَ الزَّكاةُ ، وَ الصَّومُ ، وَ الحَجُّ ، وَ الجِهادُ ، وَ الأَمرُ بِالمَعروفِ وَ النَّهىُ عَنِ المُنكَرِ . فَقالَ عَلِىُّ بنُ مُحَمَّدٍ عليه السلام : يا أبَا القاسِمِ ! هذا وَ اللَّهِ دينُ اللَّهِ الَّذى ارتَضاهُ لِعِبادِهِ ، فَاثبُت عَلَيهِ ، ثَبَّتَكَ اللَّهُ بِالقَولِ الثّابِتِ فِى الحَياةِ الدُّنيا و فِى الآخِرَةِ.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
💢استقبال از گردشگران همجنس گرا در عربستان
✍ با سلام و احترام!
@msanei_ir
💠 اصلاحات مربوط به دهه اخیر در #عربستان که توسط محمد بن سلمان در حال شکل گیری است به نظر می رسد چالش جدیدی است که جامعه سنتی و مذهبی عربستان را به خود مشغول کرده است. خبر ورود قانونی گردشگران همجنس باز به این کشور نیز در نوع خود موضوع دیگری است که باید دید چه اتفاقی را در آینده عربستان رقم خواهد زد. چالش اساسی آن است که بر اساس این اصلاحات چگونه عربستان می تواند مرجعیت دینی خود را با محوریت حرمین شریفین (مکه مکرمه و مدینه منوره) در جهان اسلام حفظ کند؟!
💠 وب سایت رسمی #سازمان گردشگری عربستان سعودی (visit soudia) در جدیدترین خبر خود اعلام کرد که این کشور از ورود گردشگران LGBT به این کشور استقبال خواهد کرد و از این پس توریسم هایی با چنین گرایشی بدون هیچ ممنوعیتی می توانند وارد سرزمین وحی شوند!
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
هشت_کتاب_سهراب_سپهری.pdf
4.59M
🔰معرفی کتاب
@msanei_ir
🔹کتاب هشت کتاب سهراب سپهری: همراه با تصویر و زندگی نامه #سهراب سپهری به قلم خودش
⭕️مولف: سهراب سپهری
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
20.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍با سلام و احترام!
@msanei_ir
ادیان شرق شامل آیین های هندو، جینه، سیک و بودا است که دارای جاذبه های خاص خودش بوده و به همین جهت متخصصان ادیان را به خود مشغول کرده است. در این میان هندوئیسم ریشه آیین های موجود است که خود دارای انشعابات گوناگونی است . در این کلیپ و کلیپ های سریالی آینده به گونه ای خاص از یک گروه هندوئی به نام آگوری پرداخته خواهد شد که نظام طبقاتی آیین هندو را به چالش کشیده است.
💠 قسمت دوم مستند جذاب #Believer (معتقد) در باره هندوئیسم.
💠 سیستم کاست و تناسخ، چگونه شکاف طبقاتی پیچیدهای در هند رقم زده است؟ چرا ثروتمندان هند از این سیستم حراست می کنند؟
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
28.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ با سلام و احترام!
@msanei_ir
💠 ادیان شرق شامل آیین های #هندو، #جینه، #سیک و #بودا است که دارای جاذبه های خاص خودش بوده و به همین جهت متخصصان ادیان را به خود مشغول کرده است. در این میان هندوئیسم ریشه آیین های موجود است که خود دارای انشعابات گوناگونی است . در این کلیپ و کلیپ های سریالی آینده به گونه ای خاص از یک گروه هندوئی به نام #آگوری پرداخته خواهد شد که نظام طبقاتی آیین هندو را به چالش کشیده است.
💠 قسمت سوم مستند جذاب #Believer (معتقد) در باره هندوئیسم
💠 گورو چه اعتقادیست و به چه کسانی اطلاق میشود؟ علت جدا افتادن آنها از جامعه هند چیست؟
💠 از اعتقاد به خدای ویشنو تا خوردن گوشت و استخوان انسان!
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
✍با سلام و احترام!
🌷«نگاهی به کلیپ های ارسالی در خصوص هندوئیسم و چالش نظام طبقاتی»🌷
💠 آیین هندو که قدمتی چند هزار ساله دارد از یک عنصر کلیدی به نام «نظام کاست» برخوردار بوده است.
💠 در نظام طبقاتی هندوئیسم شاهد دسته های گوناگون اجتماعی هستیم که شهروندان را به چند دسته تقسیم کرده است.
۱. دسته اول: «براهمنه ها» (روحانیون و اشراف)؛
۲. دسته دوم: «کشتریه ها» (جنگجویان و فرمانروایان)؛
۳. دسته سوم: «ویشیه ها» (بازرگانان)؛
۴. دسته چهارم: «شودره ها» (دهقانان و کشاورزان).
💠 این تقسیم بندی باعث شده است که فاصله طبقاتی در جامعه هند بوجود بیاید و تبعیض و بی عدالتی ایجاد شود که نمونه آن جمعیتی بالغ بر ۲۴۰ میلیون نفر «دالیت ها» یا «نجس ها» هستند که کلا از دایره نظام طبقاتی خارج هستند. یعنی حدود 25 درصد جمعیت هند «دالیت» هستند که بر خلاف قانون اساسی این کشور بجای فرصت ها و حقوق برابر، از هر پنج نفر یک نفر محکوم به «نجس بودن» بوده و از مواهب اجتماعی محروم هستند.
💠 باری! کلیپ های ارسالی بالا در واقع اندیشه گروهی از آیین هندو بنام «آگوری ها» را دنبال می کند که با طرح برخی عقاید و آموزه ها بدنبال وارونه کردن نظام کاستی و به چالش کشیدن آن در هند است. چالشی که طبقات قدرتمند و ثروتمند این کشور را به لرزه در آورده است.
💠 خب نقطه مقابل آیین هندو، ادیان الهی نظیر اسلام است که تعالیم آن مبارزه با فقر، تبعیض و بی عدالتی از سویی و ترویج عبودیت و مبارزه با شرک و طاغوت از سوی دیگر است.
💠 در این میان نسخه اسلام به عنوان دین خاتم، بهترین نسخه ای است که می تواند چالش نظام طبقاتی آیین هندو را به دور از خرافات و انحرافات فرقه هایی نظیر «فرقه آگوری» حل نماید و مسیر تعالی را برای انسان ها هموار کند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
قم. هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۲
مرتضی صانعی
🔹 با سلام و احترام! #برخوردرهبراناسلامباپیروانادیان یادداشت (۱): «آزادی فکر» ✍مرتضی صانعی
🔹 با سلام و احترام!
#برخوردرهبراناسلامباپیروانادیان
یادداشت (۲): «نحوه برخورد فرزند با والدین غیر مسلمان»
✍️ مرتضی صانعی
@msanei_ir
💠 نظر #اسلام در خصوص برخورد فرزند با پدر و مادر غیر مسلمان خود در زمره نظرات مترقی موجود است که با ارائه گزارشی از دو روایت نورانی معصوم علیه السلام نشان خواهیم داد.
🔰 روایت اول: در نقلی آمده که زکریا بن ابراهیم می گوید: «من مسیحی بودم سپس مسلمان شدم و در مراسم حج شرکت کردم. در حج خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم و گفتم: من بر #آیین مسیحی بودم و اکنون به آیین اسلام گرایش پیدا کردم. امام فرمود پسرم هر چه می خواهی بپرس؟ گفتم: پدر و مادر و خانواده ام بر آیین مسیحی هستند و مادرم نابینا است، با آنان باشم و در ظرف آنها غذا بخورم؟ امام فرمود: آیا ایشان گوشت خوک می خورند؟ گفتم: خیر و به آن دست نمی زنند. حضرت فرمود: مشکلی نیست که با آنان غذا بخوری. مادرت را در نظر داشته باش و به او نیکی کن و هرگاه درگذشت او را به دیگری وامگذار. تو خودت برای کفن و دفن او اقدام کن و کسی را برای این کار گزینش نکن. (اصول #کافی ج 2 ص 160).
🔰 روایت دوم: معمر بن خلاد می گوید خدمت #امام رضا علیه السلام رسیدم و گفتم: برای پدر و مادرم اگر در آیین حق نیستند دعا کنم؟ حضرت فرمود: برای آنان دعا کن و از سوی آنان صدقه بده و اگر زنده اند و حق را نمی شناسند با آنان مدارا کن. زیرا که پیامبر خدا ص فرمود: بی گمان خداوند مرا برای مهربانی کرن فرستاد نه برای آزار رسانی. (وافی ج 5 ص 498).
💠 در این دو روایت نکات مهمی وجود دارد که نحوه برخورد با خانواده غیر مسلمان را به ما نشان میدهد.
🌐 نکته اول آن که انسان نمی تواند بدلیل اینکه پدر و مادر یا فامیل غیر مسلمانی دارد با او قطع ارتباط کند، بلکه باید صله رحم را بجا آورد.
🌐 نکته دوم آن که صرف ارتباط برقرار کردن با خانواده کافی نیست، بلکه انسان باید تمشیت امور والدین غیر مسلمان خود را مانند دادن نفقه، رسیدگی به زندگی و سلامتی در زمان حیاتشان و رسیدگی به کفن و دفن آنها هنگام فوتشان و همچنین دعا برای آنها در هنگام بیماریشان و صدقه دادن به نیابت از آنها را سرلوحه کارهای روزانه خود داشته باشد.
💠 به نظر می رسد این توصیه ها بیانگر آن است که اسلام به روابط انسانی میان افراد به ویژه خانواده اهتمام ویژه ای دارد و راضی نیست زمانی که میان اعضای خانواده اختلاف اعتقادی پیدا می شود، آنان ارتباط خود را نسبت به هم قطع کنند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
قم. هجدهم اردیبهشت ۱۴۰۲
✍️ با سلام و احترام!
"میزان حضور شیعیان اروپا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی"
@msanei_ir
💠 دانشگاه اوترخت در پژوهشی وضعیت بروز رسانهای #موسسات اسلامی اروپا (شامل مساجد، مراکز اسلامی و غیره) را در دوران پس از #داعش منتشر کرد.
💠 طبق این پژوهش، پررنگترین هویت اسلامی بروز یافته در رسانههای اجتماعی متعلق به ترکها است. (هویت ترک بودن در موسسات اسلامی بیش از هویتهای مختلف اسلامی بروز یافته است.)
💠 در رتبه بعدی، بنیادهای مراکشی غیرسلفی، بیشترین بروز و ظهور را داشتهاند و سپس سورینامیها، اندونزیاییها، پاکستانیها، افاغنه و اعراب بیشترین بروز هویتی از خود داشته اند.
💠 مشاهده میشود که در لیست هویتهای پر سر و صدای اسلامی رسانهای، خبری از شیعیان ایرانی نیست.
💠 نکته قابل تامل هواداری سلفیها از یکدیگر در فضای مجازی است. در حقیقت، سلفیهای اروپا، به محض دیدن اکانتهای سلفی دیگر، با آنها تعامل برقرار میکنند، اتفاقی که در میان شیعیان به این شدت دیده نمیشود.
💠 طبق برخی آمار دست کم نزدیک به ده میلیون نفر شیعه معتقد در اروپا زندگی میکنند.
⭕️ آکادمی هدی
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
مرتضی صانعی
✍️ با سلام و احترام! "میزان حضور شیعیان اروپا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی" @msanei_ir 💠 دانشگاه ا
✍️با سلام و احترام! 💠 از جمله اولویت های دینی و فرهنگی کشور، رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور است. در این زمینه سازمانی به نام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کشور وجود دارد که به نظر می رسد رسالت آن فعالیت در زمینه تبیین و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی در خارج از کشور است. 💠 این سازمان با داشتن دهها رایزنی فرهنگی در کشورهای گوناگون، می تواند اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، خارج از کشور انجام دهد که قاعدتا بر حسب ماموریتش فعالیت هایی را در دست کار خود دارد. لیکن آنچه اهمیت دارد توجه به اولویت هایی است که این مجموعه باید بر اساس ظرفیت ها و قابلیت های کارشناسی خود آنها را استخراج کرده و عملیاتی نماید. 💠 به نظر می رسد از جمله اولویت های کاری این سازمان، رسیدگی ویژه به امور ایرانیان خارج از کشور در مسائل فرهنگی و دینی است و حال آنکه، آنچه بیشتر در مورد مأموریت این سازمان می شنویم ترویج و معرفی زبان فارسی است که در قالب های گوناگونی در حال انجام است. این کار بسیار مهم است و باید با سرعت و مهارت بیشتر دنبال شود، ولی نباید مسائل فرهنگی ایرانیان خارج از کشور که عمدتا هم از شیعیان هستند و توقع دارند کشوری مانند ایران به مسائل ایشان رسیدگی کند به فراموشی سپرده شود. نمونه کم کاری را در پژوهش برچسب مشاهده می کنیم. 💠 بنابراین این پژوهش زنگ خطری است که به صدا در آمده و نشان داده است که هویت شیعیان و ارتباط میان ایشان موضوع کوچکی نیست که براحتی بتوان از آن گذشت. جهت اطلاع مسئولین فرهنگی کشور بویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ج. ا. ا. 🆔 https://eitaa.com/msanei_ir 🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
با سلام و احترام!
🔰معرفی کتاب
@msanei_ir
💠 انتشار صد عنوان #کتاب به صورت رایگان
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
📌دانشگاه #مک گیل ۱۰۰ عنوان کتاب که به صورت مشترک با دانشگاه تهران منتشر کرده را به صورت رایگان برای دانلود در سایتش قرار داده است؛ عمده کتابها در زمینههای فلسفه، کلام، الهیات، منطق، تاریخ علم ایران، اسلام و ادبیات است که از لینک زیر در دسترساند.
http://www.mcgill.ca/islamicstudies/tehran-branch/tehran-branch-publications
🌷«#خوجههایاثناعشری»🌷
✍مرتضی صانعی
💠 شیعیان جهان، ظرفیت بسیار خوبی جهت معرفی اهل بیت علیهمالسلام و معارف ناب ایشان به همه پیروان ادیان و مکاتب هستند.
💠 استفاده ما از این ظرفیت و برنامه ریزی جهت بکارگیری آن، اصل جدایی ناپذیر در مدیریت فرهنگی دینی است.
💠 در میان شیعیان جهان، «خوجه های اثناعشری» وجود دارند که به دلایل گوناگون می توانند بخش مهمی از این مدیریت دینی فرهنگی در جهان باشند.
💠 «خوجه های دوازده امامی»، قابلیت های فراوانی در ابعاد ارتباطاتی و مالی دارند و تعامل با آنها و بهره گیری از حضور آنها در مناطق گوناگون جهان می تواند به هم افزایی دینی و ترویج معنویت در جهان کمک کند.
💠 سازمان های فرهنگی کشور باید در این زمینه برنامه داشته باشند و از فرصت و امکانات این گروه و ارتباط با ایشان بهره ببرند.
☸ اما «خوجه های دوازده امامی» چه کسانی هستند؟
💠 «خوجههای اثناعشری» طایفهای هندو در منطقه سِند هندوستان بودند که پس از گرایش به اسلام «خوجه» خوانده شدند.
💠 «خوجههای اثناعشری» به جهت سختگیری آقاخان امام اول خوجهها و ارتباط با دانشمندان شیعه دوازده امامی از خواجه های اسماعیلی جدا و شیعه امامی شدند.
💠 خوجه ها به صورت گسترده در پاکستان، هندوستان و تانزانیا زندگی می کنند؛ اما در کشورهای گوناگونی مانند آمریکا، کانادا و انگلیس نیز پراکنده شده اند.
💠 فرهنگ شیعیان خوجه آمیزهای از فرهنگ اسلامی و فرهنگ هندی است. این گروه در هر منطقهای بهمنظور انسجام اجتماعی و انجام مناسک مذهبی، تشکلی راه میاندازند که به آن «جماعت» میگویند.
💠 «خوجه های دوازده امامی» سازمان های بین المللی هم تأسیس کرده اند که فدراسیون جهانی جماعات شیعه خوجه اثناعشری ، سازمان تبلیغات جهانی اسلامی و انسان دوستانه و سازمان بلال مسلم میشن از آن جملهاند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
قم. نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۲
🖤 ویلفرد مادلونگ اسلام شناس شهیر امروز درگذشت!
@msanei_ir
💠 برخی از آثار #مادولونگ آلمانی
🔰 متون عربی در مورد تاریخ امامان زیدی طبرستان، دیلمان و گیلان»، فرانتس اشتاینر، ۱۹۸۷؛
🔰 روندهای مذهبی در ایران اسلامی اولیه، ۱۹۸۸؛
🔰 در نهضت قرامطه 1990؛
🔰 مکتبها و فرقههای اسلامی در سدههای میانه ۱۹۹۲ توسط جواد قاسمی به فارسی ترجمه و توسط آستان قدس رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی در مشهد در سال ۱۳۷۵ منتشر شد؛
🔰 جانشینی محمد (The Succession to Muhammad) ، انتشارات #دانشگاه #کمبریج، ۱۹۹۷؛
🔰 #Madelung, W. and Walker, P - ''شناخت اسماعیلیه'', Leiden, ۱۹۹۸;
🔰Madelung, W. and Walker, P - '' ظهور فاطمیان''، I.B. Tauris، ۲۰۰۰;
🔰Madelung, W. - ''امام قاسم بن ابراهیم و عقیده زیدیان''، Walter De Gruyter Incorporated، 2002;
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%DB%8C%D9%84%D9%81%D8%B1%D8%AF_%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%84%D9%88%D9%86%DA%AF
🔰جانشینی محمد دفاع تاریخی و منطقی از امامت حضرت علی علیه السلام است.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅