با سلام و احترام!
@msanei_ir
مقاله دانلود شده از مجموعه مقالات معرف شده در باره امام جعفر صادق علیه السلام ؛ نویسنده احمد پاکتچی؛ مدخل دایره المعارف بزرگ اسلامی.
https://ebookshia.com/books/pdf/7566/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85+%D8%AC%D8%B9%D9%81%D8%B1+%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82+%28%D8%B9%29
13.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ با سلام و احترام!
@msanei_ir
💠کلیپ کوتاه بالا مربوط به نمودار رشد جمعیت مسلمانان در انگلستان از سال ۱۹۵۰_ ۲۰۲۱م است.
💠این نمودار حاکی از آن است که هرچه از دهه های قرن ۲۰ م فاصله گرفته می شود، رشد اسلام خواهی بیشتر و بیشتر شده است.
💠 از سال ۲۰۰۰م این رشد سرعت گرفته که حاکی از موفقیت مراکز اسلامی در معرفی اسلام مستقر در انگلستان است.
💠 در این میان باید بررسی شود سهم مراکز شیعی در جذب نومسلمانان چه میزان بوده است!
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
با سلام و احترام!
«گفتگوی اسلام و کلیسای شرق آشوری»
✍ مرتضی صانعی
@msanei_ir
💠 از ابتدای انقلاب اسلامی ایران گفتگوی بین الادیان در شرایط خوبی بوده و در این زمینه مرکز گفتگوی ادیان وابسته به سازمان فرهنگ ارتباطات گفتگوهایی را با کلیسای کاتولیک و ارتدوکس برگزار کرده است.
💠 این روزها شاهد برگزاری کنفرانس اسلام و کلیسای شرق آشوری با موضوع «ایمان و جوانان» در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات بودیم.
💠 این چهارمین کنفرانسی است که جمهوری اسلامی ایران با کلیسای شرق آشوری داشته است. شرکت کنندگان مسیحی این کنفرانس عالیجناب
پاتریارک مار آوا روئیل، رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری به همراه ماراپریم اتنئیل؛ اسقف اعظم کلیسای
شرق آشوری سوریه، مارپولس بنیامین؛ اسقف کلیسای شرق آشوری حوزه شیکاگو و حوزه شرق آمریکا و مارابریس یوحنا اسقف کلیسای
شرق آشوری کرکوک میهمان مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده اند.
💠 این دور از گفتگوها با هدف تقویت و توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزه گفتگوی ادیان و کلیسای شرق آشوری، روز شنبه
(23 اردیبهشت ماه) ساعت 9 تا 12 در حسینیه الزهرا(س) برگزار شد.
💠 لازم به تذکر است که اولین دور گفتگو با آشوریان با عنوان «نقش دین در ترویج صلح و هماهنگی در جامعه بشر» سال 1377؛
دومین دور با موضوع «همزیستی مسالمت آمیز مسلمانان و مسیحیان آشوری در ایران» سال 1388؛
و دور سوم با موضوع
«ظرفیت های همکاری ادیان در اعتلای صلح و همزیستی در جوامع بشری» سال 1389 در تهران برگزار شد .
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
مرتضی صانعی
🔹 با سلام و احترام! #برخوردرهبراناسلامباپیروانادیان یادداشت (۳): «کرامت انسان غیر مسلمان» ✍️
🔹 با سلام و احترام!
#برخوردرهبراناسلامباپیروانادیان
یادداشت چهارم: « #آزادی در انجام مناسک دینی»
✍ مرتضی صانعی
@msanei_ir
💠 نگاه #اسلام و رهبران آن، به مناسک دینی و حضور اجتماعی غیرمسلمانان در جامعه اسلامی بسیار درس آموز است.
🔰 در روایتی می خوانیم که گروهی از مسیحیان نجران به مسجد پیامبر اسلام رفتند و آیین عبادی خود را به سمت بیت المقدس انجام دادند و پیامبر ص از کار آنان جلوگیری نکرد. «سیره ابن هشام، ج ۲، ص ۲۲۳-۲۲۴»؛
🔰در روایت دیگر آمده است که محمد بن ابی بکر به امام علی علیه السلام نامه ای نوشت در باره مرد مسلمانی که با یک زن یهودی زنا کرده بود؛ امام در پاسخ فرمود: اگر آن مرد زن دارد او را سنگسار کن و اگر مجرد است صد تازیانه بزن؛ سپس او را تبعید کن و اما زن یهودی را نزد هم کیشانش بفرست تا هر طور که خواستند در باره اش داوری کنند. «وسایل الشیعه ج ۱۸، ص ۳۶۱»؛
🔰 در روایت دیگری داریم که عبدالله بن سنان می گوید: مردی نزد امام صادق علیهالسلام یک زردشتی را دشنام داد؛ امام به آن شخص فرمود: ساکت باش! آن مرد گفت: او با مادر و خواهرش زناشویی می کند. امام فرمود: این کار در آیین زردشتیان ازدواج است. «وسایل الشیعه، ج ۱۷، ص ۵۹۷».
💠 امروز در کشور عزیزمان ایران، اقلیت های دینی اعم از #ارمنی ها، #آشوری ها، #کلیمی ها، #زردشتی ها و #صابئی های مندائی و همچنین پیروان #اهل سنت در انجام مناسک دینی و امور اجتماعی و مشاغل گوناگون مانند پزشکی، معماری، صنعتی، دانشگاهی و حوزوی خود آزاد هستند.
💠 در ایران اسلامی مسیحیان در کلیساها، یهودیان در کنیسه ها و زردشتیان در نیایشگاه ها و صابئی ها در عبادتگاه ها و برادران اهل سنت در مساجد خودشان به راحتی آیین عبادیشان را انجام و در تحصیل و آموزش بر اساس دین و مذهب خودشان عمل می کنند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
✍ با سلام و احترام!
@msanei_ir
عنوان گزارش: «مقایسه آماری احادیث امام صادق ع نسبت به سایر معصومین ع»
📎مخاطب: مسلمانان؛ پیروان #ادیان؛ #مکاتب بشری و #ملحدین
💠 احادیث معصومین (ع) عموماً در جوامع اولیه؛ یعنی کتب اربعه شیعه و جوامع ثانویه؛ یعنی بحار الانوار، وسائل الشیعه و الوافی آمده است.
💠 آمار روایی جوامع اولیه: (کتب اربعه): چهل هزار روایت است، و آمار روایی جوامع ثانویه: (بحار، وافی، وسائل): یکصد و بیست هزار روایت می باشد.
💠 اگر روایات تفسیری و سایر روایات را به این آمار بیافزاییم با حذف مکررات مجموع روایات شیعه حدود یکصد هزار روایت خواهد شد.
💠 بررسی آماری نشان می دهد که از این میان حدود شصت هزار روایت به تنهایی از امام صادق (ع) نقل شده است.
💠 از مجموع شانزده هزار روایت کافی ده هزار روایت از آن امام صادق (ع) است.
💠 از مجموع شش هزار روایت من لایحضره الفقیه سه هزار روایت از آنِ امام صادق (ع) است.
💠 از مجموع چهارده هزار روایت تهذیب الاحکام هشت هزار پانصد و نود و چهار روایت از امام صادق (ع) است.
💠 از مجموع پنج هزار و پانصد روایت استبصار سه هزار و چهارصد روایت از امام صادق (ع) است.
🔆به بیان دیگر از مجموع چهل و یک هزار و پانصد روایت کتب اربعه شیعه بیست و پنج هزار روایت از آن از امام صادق (ع) است.
💠 از مجموع سی و پنج هزار روایت وسائل الشیعه بیست و یک هزار روایت از آنِ امام صادق (ع) است.
💠 معنای این ارزیابی آن است که بیش از شصت درصد میراث روایی شیعه از طریق امام صادق (ع) و چهل درصد الباقی از طریق سیزده معصوم دیگر به دست ما رسیده است.
💠 این امر نشان می دهد که آن حضرت (ع) با استفاده از فضای سیاسی - فرهنگی مناسبی که برایشان فراهم شد تا چه اندازه توانستند معارف دین را در اختیار جهانیان قرار دهند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🌴«هویت تاریخی گفتگوی اسلام و مسیحیت»🌲
✍ مرتضی صانعی
@msanei_ir
💠 مسیحیت تا نیمه دوم قرن بیستم میلادی هیچ دینی را به رسمیت نمی شناخت و هیچ گفتگوی رسمی از سوی واتیکان با #ادیان دیگر نمودی نداشت.
💠 در مقابل، اسلام هم در کتاب مقدس خود و هم در سخنان و سیره پیامبرش اشاره به ادیان سابق خود کرده و مهر تأیید بر ادیان و آیین های #یهودی، #مسیحی، #زردشتی و #صابئی زده است.
💠 تأیید ادیان سابق از سوی اسلام، به معنای پذیرش گفتگو با پیروان آنهاست. شاهد بر این مطلب آیه معروف «یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمة سواء بیننا و بینکم الّا نعبد الا اللَّه و لانشرک به شیئاً ولایتخذ بعضنا بعضاً ارباباً من دون اللَّه» (اعراف : ۶۴).
💠 باری! رابطه #اسلام و مسیحیت طی ۱۳ قرن یعنی از آغاز ظهور اسلام در قرن ۷ م تا قرن ۲۰م از نوع رابطه هجومی مانند جنگ های صلیبی علیه اسلام و ردیه نویسی های گسترده از سوی عالمان دو دین بوده است.
💠 در قرن ۲۰ م بالاخره مسیحیت با تشکیل شورای واتیکانی دوم سندی را به تصویب رساند که حاکی از رسمیت بخشی به ادیان غیر مسیحی مانند هندوئیسم، بودیسم، یهودیت و اسلام و رسمیت دادن به راه اندازی گفتگوی بین الادیان بوده است.
💠 لذا از قرن ۲۰ م تا امروز گفتگوی میان اسلام و مسیحیت شکل گرفته است که خروجی آن رشد معنویت و آشنایی بیشتر جهانیان با اسلام بوده است.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
با سلام و احترام!
@msanei_ir
محضر استاد عزیزم جناب آقای پروفسور حاج محمد لگنهاوزن مصیبت درگذشت مادر مهربانتان را تسلیت عرض می کنم. جنابعالی بسیار ایشان را دوست داشتید و برای ایشان احترام خاصی قائل بودید. در دیدار اخیرمان فرمودید که حالشان خوب است لیکن بخاطر کهولت سن و گذشت قریب به 95 سال از عمرشان، طاقت و توان خود را از دست داده است و برادرتان از ایشان مراقبت می کند. می دانم دوست داشتید در موقع درگذشت مادرتان کنارش بودید ولی حضور ایشان در آمریکا باعث شد نتوانید در لحظه احتضار ایشان را ببینید. خداوند به روح ایشان آرامش بدهد و به شما صبر و اجر عنایت کند. بحمدالله جنابعالی از شخصیت های علمی جهان اسلام هستید که پس از اسلام آوردن و انتخاب مذهب تشیع، سالیان طولانی است که در قم و در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره به تدریس و تحقیق مشغول بوده و مجموعه حوزوی و دانشگاهی کشور از برکات وجودی جنابتان بهره می برند. امید است فعالیت های خالصانه شما، موجبات آرامش بیشتر را برای مادر گرانقدرتان فراهم کند.
✍ مرتضی صانعی
قم. ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
10.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍با سلام و احترام!
@msanei_ir
💠 What does it mean to be Shia?
💠 استاد لگنهاوزن در کلیپ بالا دیدگاه خودشان را در باره چگونه شیعه بودن در آمریکا مطرح می کنند.
💠 پروفسور لگنهازن که اهل آمریکا می باشند؛ ابتدا مسیحی بودند، مدتی نیز دوره الحاد و شک گرایی را سپری کردند، تا اینکه پس از شناخت مذهب شیعه علاقه مند به اسلام شده و بدین وسیله مذهب شیعه را انتخاب کرده اند.
💠 دکتر لگنهاوزن پس از مسلمان شدن، نام «محمد» را برای خود انتخاب نمودند. و امروز بنام «حاج محمد» شهرت دارند و خودشان هم از این عنوان بسیار خوشحال می شوند.
💠 ایشان استاد فلسفه و بنیانگذار انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه تگزاس جنوبی بودند.
💠 وی پس از ورودشان به تشیع از آمریکا به ایران آمده و سالیانی طولانی است که در قم و در مؤسسه امام خمینی ره به تدریس و تحقیق مشغول هستند.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔹با سلام و احترام!
#برخوردرهبراناسلامباپیروانادیان
یادداشت پنجم: «رسیدگی به فقرا»
✍ مرتضی صانعی
@msanei_ir
💠مسأله فقر و رسیدگی به آن در اسلام جزو مسائل اساسی است که در فقه هم در زمره امور حسبه محسوب بوده و بر حاکم شرع واجب است به امور فقرا رسیدگی کند.
💠 در اهمیت این مسأله همین بس که حتی حاکم اسلامی راضی نمی شود در میان غیر مسلمانان هم فقیر و گدا باشد. شاهد این مطلب دو روایتی است که تقدیم می شود.
🔰 روایت اول: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : لَا تَصَدَّقُوا إِلَّا عَلَى أَهْلِ دِينِكُمْ فَأَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى : { لَيْسَ عَلَيْكَ هُدَاهُمْ } إِلَى قَوْلِهِ : { وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ خَيْرٍ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ } قَالَ : قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : تَصَدَّقُوا عَلَى أَهْلِ الْأَدْيَانِ «جامع السنة و شروحها، ح ۱۰۲۲۴»
🔰 روایت دوم: مَرَّ شَيخٌ مَكفُوفٌ كَبيرٌ يَسألُ. فَقالَ أميرُالمُؤمِنينَ: ما هذا؟ فقالُوا : يا أميرَالمُؤمِنينَ! نَصرانيٌّ. فَقالَ : استَعمَلتُمُوهُ حَتّى إذا كَبُرَ و عَجَزَ مَنَعتُمُوهُ ، أنفِقُوا عَلَيهِ مِن بَيتِ المالِ. «وسایل الشیعه، ج ۱۵، ص ۶۶».
💠 نکته ظریف در روایت امیر المومنین علیه السلام آن است که امام توجه می دهند که چطور تا زمانی که این مرد مسیحی می توانست برای شما کار کند از او بهره می بردید، اکنون که پیر و ناتوان شده است او را رها کرده اید!؟ پس باید از بیت المال او را تامین کنید.
💠 این دو روایت و دهها روایت دیگر، بیانگر نگاه #اسلام و رهبران آن به انسان و کرامت انسانی است که تحت هیچ شرایطی نباید نادیده گرفته شود و در این میان تفاوتی میان مسلمان و غیر مسلمان وجود ندارد.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
8.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با سلام و احترام!
@msanei_ir
💠 #مالزی چگونه اسلامی شد؟
💠 استاد پارسانیا جامعه شناس توضیح می دهد، مالاییها که در جنوب شرق آسیا یکچهارم مسلمانان جهان هستند چگونه مسلمان شدند؟
💠 استاد نقیب العطاس اسلام شناس و فیلسوف مالایی معتقد است اسلام از طریق ارتباطات تجاری و فرهنگی توانست وارد مالزی شود.
💠 عطاس می گوید: مفاهیم پایه ای فرهنگ اسلامی توانست در عمق فرهنگ مالایی نفوذ کند و همین باعث شد مردم آن سرزمین اسلام را انتخاب کنند.
✍با تشکر از دانشجویم آقای رضوان اهل مالزی بابت ارسال این کلیپ مفید.
💠 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
✍ با سلام و احترام!
@msanei_ir
🕌 مسجد کریستال (Masjid Kristal) زیباترین مسجد جهان در کشور مالزی
💠 این مسجد در سال ۲۰۰۸ م ساخته شده و ۲۱۴۶ متر مربع مساحت دارد. معماری این مسجد بر اساس سبک اسلامی موریش است. این مسجد در شب به دلیل انعکاس نور بسیار زیبا است. همچنین این مسجد، در پارک تمدن اسلامی در جزیره وان من، ترنگانو، مالزی واقع شده است.
💠 این مسجد اولین مسجد " هوشمند" است که در یک جزیره دست ساز در مالزی واقع شده و دارای قرآن های الکترونیکی، سلول های پانل خورشیدی و متصل به WiFi است. معماری این مسجد از استیل و شیشه ساخته که ظاهر بی نظیری به مسجد بخشیده است.
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
✍ برشی بر انحرافات مذهبی
@msanei_ir
🌹«جماعت قربان»🌹
💠 این گروه در یک چادر در استان ذیقار عراق متمرکز هستند و امام علی(ع) را میپرستند و در راه وی «قربانی انسانی» انجام میدهند به این ترتیب که فرد طی یک مراسم خاص خود را میکشد. فرد قربانی با قرعهکشی انتخاب میشود.
💠 ظاهراً این گروه در واقع امتداد فرقه موسوم به «علی اللهی»ها هستند که در لهجه عامیانه عراقی از آنها به «علاهیه» یاد میشود و حضرت علی(ع) را خدا میدانند.
💠 این گروه مراسمی مذهبی با نام «شور» برگزار میکنند و در آن برای امام علی(ع) عزاداری میکنند و نوحههای خاصی را با ترتیبی خاص و با زدن بر صورت و سینه میخوانند. آموزههای صوفیانه محور اصلی آموزشهای جماعت قربان است.
💠 رهبر این گروه «حمدان الشاکری» است که چهرهای شناختهشده در حلقههای دینی عراق است که پیروانش در این باورند که او در یک سانحه تصادف عمدی در راه زیارت امام رضا(ع) در ایران جان باخته است.
💠 پیروان این گروه خود را موظف کردهاند که هر سال به زیارت امام رضا(ع) در ایران بروند.
منبع: میدل ایست نیوز
🆔 https://eitaa.com/msanei_ir
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅