#چند_ثانیه
⚡️پاسخی به یک شیطنت رسانه ای در مورد نقش مسلمانان چچن در جنگ روسیه با اوکراین
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
❌در روزهای اخیر عکس هایی از حضور و اقامه نماز مسلمانان چچنی در نبرد روسیه منتشر شده است. این اخبار عموما توسط اسلام هراسان، مخالفان اسلام صوفیانه در چچن، گروه های ضداسلام سیاسی و عمدتاً توسط اسلام سلفی و به محوریت برخی از طرفداران ذاکرنایک و... منتشر و هدف آن تخریب وجه مجاهدان چچنی است. اسلام هراسان نیز از این آب گل آلوده، ماهی خود را صید و پیگیر ایجاد شکاف مذهبی و بوجود آوردن جنگ دینی هستند.
✅ در پاسخ باید اشاره کرد که، سرزمین چچن شامل چند بخش اصلی است.
1⃣ یک بخش از سرزمین چچن که مشتمل بر جمهوری خودمختارچچن است. هر چند علاقمندان به تفکرات زلیم خان دراین منطقه ساکن هستند؛ ولی آنها در حاکمیت فعلی چچن و بالتبع جنگ اخیر، هیچ نقشی را ایفا نمی کنند و تا کنون گزارشی از همراهی آنها در این جنگ مخابره نشده است. جالب این است که این گروه، هدف اصلی هجمات طیف های اسلام هراس قرار گرفته اند؛ در حالی که هیچ دخالتی در این نبرد ندارند.
💠 البته رئیس جمهور چچن ضمن اعلام حمایت از روسیه در این جنگ، از آنها جانبداری کرده که باز هم ربطی به جهان اسلام نداشته و تبادل و اعزام نیروی نظامی، صرفا یک داد و ستد میان منافع دو کشور است. چندین سال است که روسیه به دولت خودمختار چچن وعده داده که در قبال حمایت از وی، تفویض اختیار بیشتری بدانها خواهد کرد.
2⃣ بخش دیگر سرزمین چچن شامل مسلمانان چچنی است که تحت پرچم و تابعیت روسیه هستند که از حق شهروندی آن کشور برخوردارند. این مسلمانان عمدتا تابعیت روسی دارند و حضور آنها در این نبرد بخاطر حس وطن دوستی و حفاظت از منافع سرزمین روسیه است.
❌ در واقع رسانه ها با تمسک به این شیطنت ها و مغالطه "علّت جعلی" قصد دارند، تصویری نادرست را از مجاهدان چچنی و جهان اسلام مخابره کنند.
💠 با این تفاسیر می توان انتظار داشت که آتش اختلاف افکنی و اسلام هراسی در این نبرد با محوریت مسلمانان چچنی شکل جدیدی به خود بگیرد و بخشی از نبرد رسانه ای را به خود مشغول کند. چنانچه شب گذشته کلیپی از یکی از فرماندهان لشکر اکراین منتشر شد که فرد مزبور ضمن آغشته کردن گلوله های جنگی به چربی خوک قصد ایجاد جنگ مذهبی داشت. وی مسلمانان چچنی را اورک(موجودات خیالی افسانه ای که کندذهن و عاشق کشتار و خونریزی)هستند خطاب کرد تا شکاف مذهبی را تشدید کند.
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
🇵🇸به بهانه برگزاری «هفته جهانی قدس» در آخرین روزهای ماه رجب
➣ https://t.me/Muslimnair
✍به قلم: سید علی بطحائی
🇵🇸 مسئله قدس کلیدی ترین موضوع جهان اسلام است. در راستای احیای تفکر آزادی قدس در جهان اسلام تاکنون دو نوع برنامه درنظر گرفته شده است.
1⃣ نخست: روز جهانی قدس در واپسین جمعه از ماه مبارک رمضان که امام خمینی (رحمه اللّه علیه) آن را روزی رسمی برای حمایت از مردم فلسطین اعلام و از مسلمانان جهان خواستند که برای قطع دست رژیم صهیونیستی به یکدیگر بپیوندند.
2⃣ دیگر آنکه: در چند سال اخیر از سوی «اتحادیّه جهانی علمای مسلمان» و به مناسبت گرامیداشت سالگرد فتح بیت المقدس در 27رجب 583 ق توسط صلاح الدین ایّوبی، هفته آخر رجب را به عنوان هفته جهانی بیت المقدس معرفی کرده اند. در این راستا به طرح نکاتی در مورد این هفته و گونه شناسی تفکرات جهان اسلام در مواجه با اسرائیل اشاراتی خواهیم داشت.
🇵🇸یکم. مسئله آزادی قدس در جهان اسلام، ارتباط تنگاتنگی با صلاح الدین ایوبی(598ق) دارد. مهمترین شاهد بر این مدعا برگزاری حمایت ها و کنگره هایی است که در جهان اسلام برگزار شده و در آن به هر شکلی که شده یا نام یا نمادی از او برده شده است. در اواخر سال 2020 که زمزمه های تطبیع عبری- عربی مطرح شد، اَردوغان با برگزاری همایشی بین المللی به نام صلاح الدین ایوبی، سعی کرد تا از این رهیافت تعریضی به چند کشور جهان اسلام که قصد عادی سازی روابط با اسرائیل داشتند بزند و در آنجا بود که خود را صلاح الدین ایوبی معاصر معرفی کرد. این عنوان در میان سایر ناجیان بیت المقدس در جهان اسلام نامی کاملا آشناست.
🇵🇸 دوم: گونه شناسی روابط جهان اسلام با اسرائیل مسئله ای قابل توجه است و نقش مهمی در حل موضوع قدس دارد. در حالی که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی شمارد ومحو اسرائیل وبرگزاری رفراندوم را راه حل موضوع اشغال قدس می داند، دولتهایی هستند که ضمن اهتمام به مسئله آزادی قدس شیوه های دیگری را اختیار کرده اند. ترکیه نخستین کشور در جهان اسلام شناخته می شود که اسرائیل اشغالی را به رسمیت شناخت(۱۹۴۹میلادی). این روابط بعدها با روی کار آمدن اسلام گرایان دچار نوساناتی شد. هم اکنون ترکیه ضمن برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل، لفّاظی هایی را علیه رهبران اسرائیل به زبان می آورد. زائران ترک از مدتها قبل نیز به سهولت به بیت المقدس سفر می کنند؛ با این حال رؤیاپردازی آزادسازی قدس، در میان سردمداران ترکیه پررنگ است.
🇵🇸سوم: مصر و انور سادات در سال 1978 اولین رئیس وقت یک کشور عربی- از طرفین جنگ اعراب و اسرائیل- بود که به صلح با اسرائیل پیوست و اقدام به رسمیت شناختن این کشور کرد. البته اعضای «جهاداسلامی مصر» هم خشم خود را به سبب این اقدام خود نشان دادند و دو سال بعد سادات را در یک رژه نظامی ترور کردند. الازهر هم که نوعا تابع سیاست های دولت مصر است، با اتخاذ این خط مشی وبا عنوان مصلحت، مشروعیت روابط با اسرائیل را به دست شیخ ازهر امضا کرد. البته موضع اخوان المسلمین با اسرائیل کاملا مشخص است و نیازی به توضیح ندارد. مثلا هنگامی که «بن باز» حاکم اسلامی را مجاز به برقراری روابط با اسرائیل می دانست، قرضاوی نهیب می زد که اسرائیل زبانی جز سلاح نمی شناسد.
🇵🇸چهارم: منحصربفردترین نگاه به اسرائیل را دراندونزی می توان پیدا کرد. شایدعلت برقرار روابط دیپلماتیک بزرگترین کشور جهان اسلام با اسرائیل را بتوان در همراهی علما اندونزی، در تفسیر اسلام رحمانی دانست. نضج جریانات تکفیری در جهان اسلام وبه ویژه جهاد در فلسطین ولبنان، عاملی شده که نهضت العلما اندونزی در عقلانی و مفیدبودن آنها تشکیک و راهی متفاوت را در مواجه با اسرائیل بپیماید تا از این رهیافت به ترویج اسلام رحمانی نیز در جهان امروز بپردازد.
🇵🇸پنجم: جالب است که هنوز فروغ بیت المقدس در سرزمین کویت سخت مشتعل است. اوائل سال 2021 میلادی بود که رسانه ها عکس هایی از کویت مخابره کردند که فاصله میان منازل مسکونی و مناطق مختلف کویت تا بیت المقدس را به کیلومتر دقیق نشان می داد. کویتی ها رابطه رسمی با اسرائیل ندارند و اسرائیل را اختاپوس هزار دست وپایی می خوانند که مشکلات عمده جهان اسلام با آنها پیوند خورده است. ولی آنچه را نباید فراموش کرد این است که کویتی ها با وجود تعلق قلبی با آرمان قدس، حاضر به صرف هزینه سیاسی سنگین در قبال اسرائیل نیستند وهیچ گاه کویت موضع جدی را در این میان اتخاذ نکرده اند.
🇵🇸ششم: موضع مسلمانان شبه قاره هند نیز جالب توجه است. از طرفی که جماعه التبلیغی ها بخاطر عدم دخالت در سیاست، آزادانه به اسرائیل سفر می کنند؛ از آن سو رویکرد دیوبند نسبت به اسرائیل کاملا منفی وخصمانه است. درگیری با دولت هند و معضل کشمیر و ...جهاد را به سمت آنجا کشانده است. مسلمانان پاکستان نیز هرگز روی خوشی به اسرائیل نشان نداده اند.
مسلمنا muslimnair
🇵🇸به بهانه برگزاری «هفته جهانی قدس» در آخرین روزهای ماه رجب ➣ https://t.me/Muslimnair ✍به قلم: سی
🇵🇸 هفتم:تطبیع عِبری- عربی آخرین حلقه ای است که نوع دیگر از روابط با اسرائیل رادر جهان اسلام نشان می دهد. کشورهای امارات، بحرین ومراکش در سالهای اخیر مسیر دیگری را پیمودند و عادی سازی روابط خود با اسرائیل را رسما اعلام کرده اند. خیانت برقراری رابطه با اسرائیل تا حدی بودکه عمده مجامع اسلامی جهان اسلام حتی در آمریکا و کانادا آن را
محکوم و روی خوشی بدان نشان ندادند. آنچه در این میان کمتر بیان شده فتواهای سهل گیرانه مُفتیان امارات و وابستگی نهادهای دینی این کشورها به حکومتهاست که رابطه با اسرائیل را سهل و کم هزینه کرده است. آنچه اشاره شد تنها گوشه ای از مناسبات میان جهان اسلام با اسرائیل بود و سعی شد تا حد ضرورت به حداقل ها اکتفا شود. مواضع سایر کشورها همچون سوریه، اردن، لیبی، عمان،الجزایر، یمن و...در ذیل سرفصلها فوق تعریف می شوند.الجزایر یک نمونه استثنایی و مثال زدنی از تنیدگی با آرمانهای مسلمانان فلسطینی است.
🇵🇸هشتم: در این فضای متشتت و مواضع ناهمگون در جهان اسلام در مواجهه با اسرائیل، اتحادیه جهانی علمای مسلمان که با اهتمام یوسف قرضاوی، مرحوم آیت اللّه واعظ زاده خراسانی و احمد بن حمد خلیلی اباضی تشکیل شده است، بالاخره پس از چندین سال تلاش مستمر توانست هفته آخر رجب را به عنوان احیای «هفته جهانی قدس» اعلام کند. بنابراین بجاست سازمانها، رسانه ها و نخبگان شیعه و ایرانی همگام با فعالان جهان اسلام، ضمن همراهی با این اعلان عمومی، نقش گسترده ای در احیا امر آزادی قدس ایفا کنند و بهانه های رفتارهای تاریخی و وحدت شکن صلاح الدین ایوبی با شیعه را، مستمسکی برای احتراز از توجه به هفته جهانی قدس قرار ندهند تا با نقش آفرینی فعّال در این زمینه، فاصله ها با تحولات فرهنگی جهان اسلام کمتر شود.
#هفته_جهانی_قدس
#فلسطین
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
#معرفی_کتاب
📚روایت جذب، (علل گرایش به جنبش های جهادگرای سلفی)؛ هادی معصومی زارع؛ انتشارات دارالاعلام لمدرسه اهل البیت (ع)، ١٤٠٠
📚 این اثر که کتاب برگزیده دوره بیست وسوم از کتاب سال حوزه در بخش علوم اجتماعی است، یکی از آسیب های مهم جهان اسلام را زیر ذره بین پژوهش قرار داده است.
📚 انتشار با فاصله اندک از نخستین چاپ آن در دو انتشارات معتبر وزارت امور خارجه و دارالاعلام، یکی از نشانه های موضوع خوب، تحقیق مسئله محور وکاربردی این نوشتار است.
📚 مؤلف از دو زاویه جامعه شناختی و روانشناسی توانسته است زمینه های جوامع اهل سنت، علل(اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و..) و انگیزه های گرایش داوطلبان حضور در جنبش های جهادگرای سلفی را بررسی کند.
📚 توصیف های دقیق و جزیی از پارامترهای مؤثر در عضوگیری جهادگرایانِ سلفی و در هم تنیدگی و کنش های متقابل این عوامل در یکدیگر توانسته است به مخاطب شناخت جامعی از لایه های زیرین تفکّرات آنها ارائه و تصویری شفاف از آنچه در ذهن سلفیون جهادگر می گذرد را ترسیم کند.
📚 بررسی رفتاری جهادگرایان سلفی، راهبردهای تقابلی و پیشنهادات کاربردی در این کتاب، که جمع آوری داده های آن از سه شیوه مطالعات کتابخانهای، اطلاعات میدانی( مصاحبه حضوری با اعضای القاعده و داعش و خانوادههایشان) و مدارک و اسناد بازمانده از سنگرهای داعش گردآوری شده است؛ به خوبی بنیان های بنیادهای کلامی، فقهی، خاستگاه های اجتماعی و سیاسی آنها را گزارشگری و معرفی کرده است.
📚 جداول متنوّع آماری، نمودارهای فراوان مقایسه ای، تصاویری از دست خط اُسامه بن لادن و تصویری نادر از دفتر یادداشت یکی از اعضای داعش که اشعار معناداری در آن ثبت شده و نهایتا اطلس ده فاکتور زمینه ساز گرایش به جنبش های جهادگرای سلفی در این اثر، لذت مطالعه این کتاب را دوچندان نموده است.
💠 مدیریت سایت و کانال تلگرامی مُسْلِمْنا، ضمن تبریک موفّقیّت این اثر به عنوان کتاب برگزیده کتاب سال حوزه در سال١٤٠٠ به جناب آقای دکتر هادی معصومی زارع، مطالعه آن را به همه فرهیختگان، پژوهشگران و بویژه سلفی پژوهان پیشنهاد می کند.
📚 کتابهای خوب و استاندارد را معرفی کنیم.
#معرفی_کتاب
#اسلام_سلفی
#القاعده
#داعش
#هادی_معصومی_زارع
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️دربارهٔ نخستین حضور مخوف ترین چهره طالبان، در برابر دوربین های جهانیان
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✍به قلم: علی مقدس
✂️برشهایی از یادداشت:
❇️ سراج الدین حقانی بالاخره پس از دو دهه تعقیب و اختفاء، در ١٤ اسفندماه ١٤٠٠ش در برابر رسانه های دنیا ظاهر شد.
✳️ او در اولین سخنرانی خود در مراسم فراغت دانش آموختگان آکادمی پلیس به زبان پشتون سخن گفت و علت حضور یکباره خود در برابر رسانه ها را، اعتماد سازی و کمک به باور افغان ها ذکر کرد.
❇️ سراج الدین در بین اکثر جریان های انشعابی و درون طالبانی از محبوبیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل او را «خلیفه صاحب» نام می برند. او سالها تحت تعقیب اف بی آی آمریکاست و سازمان خزانه داری آمریکا در ازای هر گونه اطلاعات که منجر به دستگیری او شود ۱۰ میلیون دلار جایزه برای او تعیین کرده است.
♻️ حقانی در این مراسم گفت:
« هدف ما از دو دهه جهاد و مبارزه، پایان دادن به اشغال، آزادی وطن و برپایی نظام اسلامی بود و من خوشحال از این هستم که شما افسران، آموزشهای لازم را فرا گرفتید و مسئولیت بیشتری نسبت به گذشته به دوش گرفته اید تا در راستای امنیت کشور به کار گیرید».
✅ حقانی در مراسم مزبور به مسائل گوناگون و پر اهمیت افغانستان اشاره نمود که اصلی ترین محورهای سخنان وی، مسائل چهارگانه ذیل هستند؛
1_ عفو عمومی متضمن عفو شرعی است نه عفو سیاسی
2_ پایان ایدئولوژی تهدید از سوی طالبان
3_ بی توجهی به رسمیت نشناختن طالبان توسط دیگر کشورها
4_ آزادی زنان از نگاه سراج الدین .........
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/mjn9k8
#اسلام_سیاسی
#طالبان
#افغانستان
#سراج_الدین_حقانی
#علی_مقدس
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
#چند_ثانیه
📽 اظهار نظر پرسروصدای نخست وزير سابق قطر "حمد بن جاسم آل ثانی" و حامی قطری اخوان درمورد شیوه حكمرانی اخوان و محمد مُرسى
💠 مُرسى در حكومت دارى اصلاً زيرك نبود.
او شامه سياسى خوبی نیر نداشت؛ ولی تنها ویژگی او صداقت بود.
🔹باید اعتراف کرد که جماعت اخوان المسلمين حتی نمى توانند یک مغازه کوچک را اداره كنند [اخوانیون مبارزین خوبی هستند، ولی تئوریسین های خوبی در اقتصاد، فرهنگ و سیاست نیستند.]!!!
✍ پانوشت:
شیخ حمد از مهمترین حامیان و عوامل حضور اخوانیون در قطر بوده و سهم او در حمایت دولت قطر از اخوان در دوران محنت بسیار کلیدی است.
🔹 این مصاحبه واکنش های ضدونقیض فراوانی را در چند روز اخیر در جهان اسلام برانگیخته است.
📽 لینک مصاحبه در یوتیوب:
https://m.youtube.com/watch?v=FhjnG1B7P54
#اسلام_سیاسی
#اخوان_المسلمین
#مصر
#محمد_مرسی
#قطر
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
🎓دانشگاه به سبک طالبان
✍️به قلم: علی مقدس
➣ https://t.me/Muslimnair
✂️برشهایی از متن:
🎓 باسقوط کابل، 500 تا 700 هزار تحصیل کرده، شامل اساتیدِ دانشگاه، نخبگان، فرهیختگان و متخصصین افغان، به کشورهای اروپایی به ویژه آمریکا و آلمان پناهنده شدند.
🎓 پس از هفت ماه بلاتکلیفی بالاخره وزارت تحصیلات عالی طالبان با همکاری وزارت امر به معروف و نهی از منکر، مجوز بازگشایی دانشگاه ها را صادر نموده؛ اما کمبود اساتید از یک سو و وضع قوانین مشکله از سوی دیگر شرایط پیچیده ای برای دانشجویان ایجاد کرده است.
🎓قوانین وضع شده از سوی طالبان با اعتراض مجامع علمی و اساتید و دانشجویان، بویژه دانشجویان دختر همراه بوده است.
🎓 طالبان استفاده از تلفن های همراه هوشمند در فضای دانشگاه را ممنوع اعلام کرده است.
🎓آنچه طیف وسیعی از فرهیختگان افغان را نگران ساخته است افزایش افراطی گری در افغانستان است. زیرا آن ها بر این باوراند اگر در حال حاضر جامعه بین المللی با پنجاه هزار طالب مواجه است طی چند سال آینده با میلیون ها طالب روبرو خواهد بود. به همین خاطر آن ها بی سوادی را بر ادامه تحصیل ترجیح می دهند.
🎓بر آورد برخی مدرسین افغان این است که در آینده نزدیک افرادی با ایدئولوژی طالبانیسم در دانشگاه ها گمارده خواهند شد.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/cdmn1f
#اسلام_سیاسی
#طالبان
#افغانستان
#دانشگاه
#علی_مقدس
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu
مسلمنا muslimnair
⚡️جریانشناسی شیعیان حاشیه خلیج فارس
✍به قلم: علیرضا مجیدی
➣ https://t.me/Muslimnair مُسْلِمْنا
✂️برشهایی از متن:
💠 با شنیدن نام شیعیان حوزه خلیج فارس آنچه به ذهن مخاطب عام میرسد، فضایی مبهم توأم با حس مظلومیت است.
💠 شیعیان حوزه خلیج فارس در ابتدا و در یک نگاه به دو دسته کلی تقسیم میشوند. شیعیان بومی و مهاجر. خود شیعیان مهاجر هم به دو دسته از نظر زبانی تقسیم میشوند: عرب و عجم. با اینکه در بین بومیها هم شیعیان عجم وجود دارد اما به خاطر نگاه متعصبانه موجود در منطقه خلیج فارس، عجمهای بومی این منطقه را مهاجر به حساب میآورند.
💠 در تحلیل سیاسی، شیعیان بومی خلیج فارس به سه دسته تقسیم میشوند. اخباریون، شیخیون و اصولیون.
❌اولین اتفاق ناگوار در دهه 60 شمسی، محدودیتهایی بود که در شهر قم و سایر نقاط ایران نسبت به سید محمد شیرازی و اطرافیان و شاگردان ایشان ایجاد شد. حتی شهید نمر مدرسه علمیهای در اطراف تهران داشت که توسط ایران تعطیل شد!
❌ برخی رخدادهای امنیتی در داخل ایران، همچون مواجه نادرست با نهضتها منجر به اتفاقاتی از جمله حصر سید محمد شیرازی و حتی شهید نمر شد؛ به طوریکه ایشان از ایران به سوریه رفتند. با وجود این رفتارها سر اعدام ایشان به سفارت عربستان حمله میکنیم و این همه اختلاف ایجاد میشود!
❌ ما تا انتهای انقلابیگری رفتیم؛ نادم هم نیستیم، اما متوجه خلاهای مبارزاتی آن دوره شدیم. الان اعتقاد دارم حقوق شیعیان به این صورت محقق میشود که هر دو گروه اصلاحی و انقلابی وجود داشته باشد و ما دولبهی یک قیچی هستیم که به هم نیاز داریم؛ برای آنکه بتوانیم حقوق جامعه شیعه را محقق کنیم؛ اما یک دست صدا ندارد.
💠این عوامل باعث ظهور جریانی جدید شد که حدفاصل بین انقلابیون و استقراریون بودند که شاید بتوان نام اصلاحیون را بر روی این گروه گذاشت. این جریان نوظهور مهمترین رسالت خود را تلاش برای احقاق حقوق شهروندی شیعیان تعریف میکند اما مبنای آنها ارتباط با حاکمیت و قدرتهای غربی است. در درجهی بعدی ایدهآل این جریان دموکراسی بود. این گرایش متاخرترین گرایش بود که به نوعی از دل حوادث قرن جدید بیرون آمد.
💠 بعد از سید محمد شیرازی، شیرازیون به سه قطب لندن، سید صادق و آقای مدرسی منشعب شدند. مدرسیها انقلابی ماندند. شاخصترین چهره این گروه شهید نمر، سید هادی مدرسی از جنبش امل در بحرین بودند.
💠تا به امروز مدرسیها بارزترین جریان انقلابی شیعی در عربستان و بحرین هستند. در کویت جریان شیعی انقلابی نداریم اما آقای دشتی از این نظر انقلابی محسوب میشود که مروج و مدافع انقلابیون بحرینی است و به نوعی میتوان گفت امتداد مدرسیها در کویت است. با توجه به اینکه مدرسیها انقلابیترین جریان شیعی محسوب میشوند پس طبیعتا معارض با حکومتهای خود هستند. اما رابطهی خوب و نزدیکی با نظام جمهوری اسلامی ایران دارند.
مطالعه کامل⬅️↙️
yun.ir/5t2gwa
#جریان_شناسی
#شیعه
#شیعیان_خلیج_فارس
🆔@shouba
🌐 کانال علمی- تخصصی مسایل جهان اسلام(مُسْلِمْنا)
✔️ تلگرام:
➣ https://t.me/Muslimnair
✔️ایتا:
➣ https://eitaa.com/muslimnair
✔️ واتس اَپ(1):
➣ https://chat.whatsapp.com/L7lTSc8CUjN63PwAHQk7a7
✔️واتس اَپ(2)
➣ https://chat.whatsapp.com/Cx9ctE56Ftz3d9piEIFqjL
✔️ واتس اَپ(3):
➣ https://chat.whatsapp.com/LvsaAzALduN9Xiu2pRvQ6Z
➣ واتس اَپ (4):
https://chat.whatsapp.com/CN64JfrptzX7lVLYoaDqsu