🚨 چرا انتصاب عراقچی به دبیری شورای راهبردی روابط خارجی خلاف آئیننامه داخلی شورا است؟
🔹امروز عباس عراقچی در حکمی که از سوی کمال خرازی (رئیس شورای راهبردی روابط خارجی) صادر گردید سمت دبیری این شورا را دریافت کرد. خرازی در این حکم از عراقچی خواسته است «تا نسبت به بازسازی دبیرخانه و توسعه نقش آن در تبیین سیاستهای نظام و تنویر افکار عمومی جهانیان و تحقق منافع کشورمان» اقدام کند.
🔹این اتفاق در حالی افتاده که بر اساس آییننامه داخلی شورای روابط خارجی، انتخاب دبیری شورا، باید با رای اعضای شورای راهبردی صورت پذیرد. لیکن بر اساس اخبار به دست آمده، انتصاب عراقچی بدون نظرخواهی از اعضا صورت گرفته است! عجیبتر آنکه سید کمال خرازی حتی به لحاظ شکلی و صوری نیز این موضوع را به اطلاع اعضای شورای روابط خارجی نرسانده تا نهتنها اعضای شورا، بلکه دکتر خرمشاد دبیر پیشین شورای روابط خارجی نیز از این اقدام، متعجب شود.
🔹این انتصاب خلاف آئین نامه، رویه و عجیبِ سید کمال خرازی درحالی صورت گرفته که دبیر شورا مسئولیتهای مهمی را برعهده داشته و بدون هماهنگی با سایر اعضا نمیتواند به وظایف خود به درستی عمل کند. دبیرخانه شورا عهدهدار تکمیل چرخه کارشناسی ، تهیه پیشنویس مصوبات شورا و نیز پشتیبانی علمی، پژوهشی و خدماتی مناسب از شورا و کمیسیونهای آن میباشد. برقراری ارتباط با اشخاص حقیقی و حقوقی، دستگاههای دولتی، نهادها، مؤسسات عمومی غیر دولتی، صاحب نظران، کارشناسان، خبرگان دانشگاهی، حوزوی و نیز بهرهبرداری کامل از محصولات و فرآوردههای کارشناسی، اطلاعات و تحقیقات انجام شده در ایران و سایر کشورهای جهان از وظایف دبیرخانه میباشد. دبیرخانه مسئول اداره یک خزانه اطلاعاتی کارآمد و روز آمد شورا مرکب از پژوهشها و گزارشهای مهم کارشناسی در ایران و جهان میباشد.
🔹نکته مهم دیگر در این انتصاب خلاف رویه قانونی، سابقه عملکرد نامطلوب عباس عراقچی در مسئولیت های پیشین اوست. عراقچی در حالی به دبیری شورای راهبردی روابط خارجی منصوب گردیده که در تحمیل توافقنامه خسارت بار برجام به ایران نقش اصلی و قابل تاملی داشته است. نقش آفرینی ویژه عباس عراقچی در نقض خطوط قرمز رهبر معظم انقلاب و پذیرش و تحمیل مکانیزم حل اختلاف هنوز از یادها نرفته است. مطابق با مکانیزم ماشه، در صورتی که طرف غربی تعهدات خود را نقض کند و ایران نسبت به این موضوع شکایت کند، تمام تحریمها علیه ایران بازمیگردد!
عراقچی از مسببان اصلی برجام بود که بر اساس آن مولفههای قدرت هستهای کشور سلب شده و در ازای آن، نه تنها تحریمها برداشته نشد بلکه تحریم های جدید نیز تحمیل و اضافه شد! عراقچی در آخرین موارد عملکرد نامطلوب خود نیز در شش دور مذاکرات بینتیجه وین که برخلاف توصیههای رهبرانقلاب به مذاکرات فرسایشی تبدیل شد، حضور یافت و کشور را دربن بست قرار داد. در این مذاکرات نیز همانند برجام، اقدامات عراقچی به گونه ای بود که در صورت توافق، منجر به باقی ماندن بخش عمده تحریمها میشد و طرف آمریکایی حتی حاضر به لغو بیش از ۵۰۰ تحریم غیرقانونی علیه ایران نمیشد.
🔹با این شرایط عراقچی اکنون باید به دلیل آنچه در هشت سال گذشته اتفاق افتاده بازخواست شده و محاکمه گردد، اما در اقدامی عجیب، حکم جدید و مهمی را هم از سوی کمال خرازی دریافت کرده است!
🔹این درحالی است که پیام انتخابات ۱۴۰۰ نیز تغییر ریل کشور به خصوص در حوزه سیاست خارجی بوده است. مسالهای که به نظر میرسد خرازی با انتصاب خود درصدد مانع تراشی برای آن برآمده است.
🔹گفتنی است شورای راهبردی روابط خارجی در سال ۱۳۸۵، با حکم مقام معظّم رهبری و با هدف نقشآفرینی در تصمیمگیری های کلان، نشان دادن افقهای نو در روابط خارجی، بهره مندی از نظرات نخبگان و تدوین شاخصها در جهت نیل به اهداف سند چشم انداز تشکیل گردید اما این اقدام آقای کمال خرازی با اهداف یادشده فاصله بسیاری دارد.
✅ @Rajanews_com
از تعهد لغو تحریم ها
تا بیغوله مذاکرات وین
🔹طیف غربگرا با ژستی عاقل مآبانه می گویند مطالبه "لغو همه تحریم ها "برای بازگشت به برجام، نادرست و نا ممکن است. مثل آمریکا می گویند فقط باید تحریم های دارای برچسب هسته ای لغو (تعلیق) شود و مذاکرات از همان جا که متوقف شده، ادامه یابد.
🔹این در حالی است که آقای روحانی بارها -حتی در روز اعلام توافق- از #لغو_یکباره_همه_تحریم_ها خبر داده بود:
💢 ۲۰ فروردین۹۴ در مراسم روز ملی فناوری هسته ای : «ما هیچ توافقی را امضاء نخواهیم کرد، مگر آنکه در اولین روز اجرای توافق، تمامی تحریمهای اقتصادی، همان روز و بالمرّه (یکجا) لغو شود».
💢۲۳ تیر ۹۴ به مناسبت امضای برجام: "امروز به ملت شریف ایران اعلام میکنم که طبق توافق، در روز اجرا (دی ماه ۹۴) تمامی تحریمها لغو خواهد شد. تمام تحریمهای اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حملونقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها، بالمرّه (یکباره) لغو خواهد شد و نه تعلیق".
🔹لغو همه تحریم ها، تعهد دولت روحانی با مردم و نظام بوده است. و گرنه تعطیلی یا تعلیق 95 درصد برنامه هسته ای، دلیل و معنایی نداشت. حتی اگر روحانی از لغو همه تحریم ها خبر نداده بود، باز هم مضحک بود که تحریم ها با یک برچسب تعلیق شود و هنوز تعلیق نشده، با بهانه دیگر برگردد!
🔹غربگرایان البته می توانند مانند مدیر روزنامه شرق بگویند درباره برجام دروغ گفتند و مبالغه کردند تا توافق را به مردم قالب کنند! آنها لااقل باید به این دروغ بزرگ اعتراف کنند.
🔹اما نظام و مردم دلیلی ندارد روند گذشته را ادامه دهند: این که ایران به همه تعهدات پایبند باشد، اما هر سه دولت اوباما و ترامپ و بایدن، 700 تحریم قبلی را با بر چسب های مختلف به بیش از 1500 تحریم افزایش دهند.
🔹برجام تنها به شرطی احیا خواهد شد که همه تحریم ها قبل از شروع مجدد تعهدات ایران، یکجا لغو گردد، انتفاع ایران در ظرف زمانی معنا دار راستی آزمایی شود، و آمریکا تضمین معتبر بدهد که روند شیطنت آمیز شش سال گذشته را تکرار نمی کند.
🔹اما موضوع تلخ تر این است که تیم ما در آخرین دور مذاکرات، چند پله از حقوق ایران تنازل کرده بود و با این وجود روحانی ادعا می کرد توافق آماده شد و منتظر اجازه امضا و اجراست!
🔹تریتا پارسی، معاون اجرایی اندیشکده کوئینسی، و موسس لابی "نایاک" (شورای ملی ایرانیان آمریکا )، فرد مورد اعتماد تیم آقای ظریف بود. او اخیرا فاش کرد: تیم ایرانی در آخرین دور مذاکرات به طرف آمریکایی میگویند تضمین کلی نمیخواهیم، فقط تضمین بدهید در دوره خود بایدن به توافق برجام عمل خواهیدکرد و آنها گفتهاند نه!
🔹اطلاعات جدیدی هم که توسط Responsible Statecraft به دست آمده، نشان می دهد بن بست در مذاکرات، نه به دلیل احساس مصونیت ایرانیان از فشار ، بلکه بیشتر به این دلیل است که دولت بایدن، متعهد به لغو تحریم ها، حتی تا پایان دوره خود نشد(!)
@IMANI_mohammad
سفر گروسی به تهران
رافائل گروسی که برای دیدار با مقامهای آمریکایی به واشنگتن رفته است، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور درباره وضعیت جاری در رابطه با برجام و قصد خود برای سفر به ایران طی چند روز آینده خبر داد.
شبکه بلومبرگ در ابتدای این مصاحبه از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی سؤال کرد: شما با بلینکن وزیر خارجه (آمریکا) دیدار کردید، همچنین با (اعضای) کمیته روابط خارجی مجلس سنا دیدار داشتید. این هفته برای شما چطور پیش رفت. چه کسی ابتکار انجام این دعوت (سفر به آمریکا و دیدار با وزیر خارجه و سناتورهای کمیته روابط خارجی) را انجام داد؟».
رافائل گروسی در جواب گفت: خوب این بخشی از کار عادی من است که با کشورهای عضو (آژانس بینالمللی انرژی اتمی) در تماس و تعامل باشم. البته که ایالات متحده یکی از شرکای کلیدی آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و البته که مسائل مهمیهم وجود دارد که ما شاید درباره آنها بخواهیم صحبت کنیم، ایران و دیگر موضوعات که ایالات متحده درباره آنها سهم داشته باشد در نتیجه منطقی است که من (به آمریکا) بیایم و درباره این مسائل صحبت کنم.
وزارت خارجه آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمیدیدار و گفتوگو کرد.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در این دیدار بر حمایت قدرتمندانه آمریکا از مأموریت راستیآزمایی برای اطمینان از عدماشاعه هستهای از جمله در ایران تأکید کرد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفتوگو با مدیرکل آژانس بینالمللی گفت که ایران باید به تعهدات راستی آزمایی هستهای خود عمل کرده، اقدامات تحریکآمیز هستهای را متوقف کرده و به دیپلماسی بازگردد.
نگرانی وزیر خارجه آمریکا از عدم اشاعه هستهای توسط ایران در حالی است که رژیمصهیونیستی، نزدیکترین متحد آمریکا در منطقه غرب آسیا همچنان از پیوستن به پیمان منعاشاعه هستهای خودداری میکند.
بر اساس گزارشها، رژیم صهیونیستی دستکم 90 کلاهک هستهای در زرادخانههای خود داشته و مواد شکافتپذیر کافی برای ساخت بیش از 200 بمب اتمیرا در اختیار دارد.
گروسی: دیدار با وزیر خارجه ایران بسیار اهمیت دارد
مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» بار دیگر ابراز امیدواری کرد بتواند به زودی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتوگو کند و این دیدار را بسیار بااهمیت خواند.
وی همچنین مدعی شد برنامه نظارت آژانس اتمی در ایران بعد از آن که تهران درخواست تعمیر دوربینها در یکی از تاسیسات کلیدی را رد کرد، دیگر کامل نیست و این احتمال را ایجاد میکند که جهان هرگز قادر به بازسازی تصویری از آنچه ایرانیها انجام دادهاند، نباشد.
گروسی تایید کرد که هیچ دلالتی مبنی بر این که ایران در حال حاضر به دنبال بمب اتمی باشد وجود ندارد، با این حال ادعا کرد: پرونده کره شمالی به ما یادآوری میکند که اگر تلاشهای دیپلماتیک به اشتباه رود، چه اتفاقی میافتد. اگر دیپلماسی شکست بخورد، ممکن است با موقعیتی روبرو شوید که اثرات سیاسی زیادی در خاورمیانه و فراتر از آن خواهد داشت. / فارس
☀️ *مسکو: خواست ایران برای دریافت ضمانت برجامی از آمریکا منطقی است*
«میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین:
🔹 فکر میکنم این مسئله به مذاکرات بستگی دارد. این خواسته ایرانیان منطقی و قابل توجیه بهنظر میرسد. این [خواسته] نهتنها با عرف دیپلماتیک بلکه با عقل سلیم ابتدایی نیز همخوانی دارد.
🔴 واکنش سردبیر کیهان به گزارش سخیف و زننده روزنامه شرق علیه علی باقری
🔻حسین شریعتمداری نوشت:
🔹 ۱- روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «باقریکنی در آزمون وین» به توصیف شخصیت آقای علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مسئول تیم مذاکرات هستهای کشورمان در دولت جدید پرداخته است.
🔸 شرق در بخشی از گزارش خود مینویسد؛ «علی باقری میانه خوبی با رسانهها نداشته و به نظر میرسد ویژگیهای شخصی او موجب این رفتار میشود. خصوصیات اخلاقی و رفتاریاش شبیه جوانان مذهبی دهه ۵۰ و ۶۰ است؛ مردانی که خانمها را مستقیم نگاه نمیکنند و حتی در جلسه کاری آنها را خواهر صدا میکنند. اگرچه برای شناخت شخصیت یک فرد این مصادیق اصلا کافی نیست، اما میتوان تا حدودی متوجه نوع برخورد افراد شد و احتمال داد که این جنس رفتار در طرف مقابل میتواند فضای بستهای ایجاد کند.»!
🔹 ۲- آیا این توصیف از آقای باقری که «خصوصیات اخلاقی و رفتاریاش شبیه جوانان مذهبی دهه ۵۰ و ۶۰ است» و اینکه « خانمها را مستقیم نگاه نمیکند و حتی در جلسه کاری آنها را خواهر صدا میکند » اشاره به ویژگیها و خصوصیات یک فرد متعهد و معتقد به «اسلام» و «انقلاب» نیست؟
🔹 آیا مدعیان اصلاحات که روزنامه شرق یکی از اصلیترین تریبون آنهاست، با اسلام و انقلاب مشکل دارند؟! و یا «پاکدامنی» و «نجابت» را برای دیپلماتها برنمیتابند؟! آیا مسئولانی را شایسته میدانند که اسلام و انقلاب و نجابت و حیا را ترک گفته باشند؟!
🔹 اگر اینگونه نیست، چرا به اسلامی و انقلابی بودن دکتر باقریکنی اعتراض میکنند و آراستگی ایشان به پاکدامنی و نجابت را «نقطه ضعف» میدانند؟!
🔹 ۳- نویسنده روزنامه شرق بعد از اعتراض به پاکدامنی دکتر باقری کنی، نتیجه گرفته است که «این جنس رفتار در طرف مقابل میتواند فضای بستهای ایجاد کند»! و توضیح نمیدهد، و شاید هم با نگاه مبتذلی که در اعتراض به پاکدامنی ایشان داشته است، از بیان منظور اصلی خود طفره میرود!
🔹 برای کشف کاربرد دیدگاه یاد شده، کافی است به فاجعهای که این طیف، با این دیدگاه طی ۸ سال گذشته بر سر مردم آوار کردهاند نیم نگاهی بیندازید، و سپس ادعای آنها درباره « بلد» بودن دیپلماسی ! و « تخصص»! در مذاکره را به قضاوت بنشینید.
🔹 در این حالت به وضوح میتوان فهمید که چرا مدعیان اصلاحات از اسلامی و انقلابی بودن و پاکدامنی دکتر باقری تا ایناندازه عصبانی هستند و نیز، به آسانی میتوان درک کرد آنچه با عنوان نگرانی از «فضای بسته»! از آن یاد میکنند، غیر از تسلیم دربرابر باجخواهی دشمنان و فروش یکجای ملت و منافع ملی به دشمن، مفهوم دیگری نمیتواند داشته باشد!
🔹 ۴- و بالاخره این احتمال نیز وجود دارد که گزارش یاد شده بدون اطلاع آقای رحمانیان، مدیر مسئول روزنامه شرق به چاپ رسیده باشد! که اگر هم چنین باشد، اولاً از ایشان رفع مسئولیت نمیکند و ثانیاً بسیار تعجبآور است که نامبرده از آنچه در روزنامه تحت مسئولیتش میگذرد بیخبر باشد!
🔹 و در هر حال، از ایشان انتظار میرود در پی اهانت سخیف مورد اشاره، از ملت مسلمان ایران و همه مسلمانان عذرخواهی کند.
🔥 @Moohem
🔴 این همه موفقیت اقتصادی در دولت داریم، آن هم بدون مذاکره
🔻روزنامه کیهان نوشت:
🔹یک و نیم میلیون بشکه نفت در روز صادر می شود و صادرات غیرنفتی هم افزایش یافته است موارد فوق در حالی رخ داده که دولت جدید بدون اینکه کشور را معطل توافق با خارج کند توانسته این دستاوردها را برای مردم به ارمغان بیاورد.
🔹اما با این وجود،همان جریان شیفته غرب سعی دارد مدام زلف همه کارها خصوصا مسائل اقتصادی را همچون هشت سال پیش به موضوع برجام و توافق با یانکیها گره بزند.
🔥 @Moohem
منبع ایرانی به الجزیره: توافق موقت را نمیپذیریم
یک منبع ایرانی به شبکه الجزیره گفت توافق موقت در مذاکرات وین پذیرفته نخواهد شد چراکه با منافع ایران در تعارض است و برنامه هستهای را نیز محدود میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک منبع ایرانی در گفتوگو با شبکه الجزیره، ضمن تأکید بر اینکه ایران توافق موقت در وین را نخواهد پذیرفت، گفت که ایران در صورت شکست مذاکرات، گزینههای دیگری در دست دارد و این موضوع را طرفهای دیگر نیز میدانند.
او افزود: «هیچ چانهزنی و بحثی در خصوص پروندههای سیاسی و امنیتی در وین صورت نمیگیرد و اولویت فقط رفع تحریمهاست. پیشرفت در مذاکرات منوط به این است که طرفهای مقابل تضمینهای واقعی در خصوص رفع تحریمها بدهند.»
دور جدید گفتوگوها بین نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) با هدف رفع تحریمها دوشنبه (دیروز/هشتم آبان) در شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد.
«علی باقری کنی» معاون سیاسی وزارت خارجه ایران در نشست کمیسیون مشترک برجام ضمن تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم لغو تمامی تحریمهای غیرانسانی و قهرآمیز آمریکا علیه ملت ایران تأکید و تصریح کرد که ضروری است مسئله رفع تحریمها در اولویت نخست گفتوگوها قرار گیرد.
رئیس هیأت ایرانی در این مذاکرات با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در عمل پایبندی خود را به تعهداتش در برجام نشان داده، بر عزم و اراده ایران برای رسیدن به تفاهمی عادلانه که تأمینکننده منافع مشروع ایران باشد، تأکید کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.
بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هستهای برجام صورت میگرفت.
جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دیماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
من با نام @nabavian_seyyed در Instagram هستم. برای دنبال کردن عکسها و ویدیوهای من این برنامه را نصب کنید. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=14sf2q7xwi2ti&utm_content=nxzkp5l
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای اوکراین و عبرتها
قسمت اول
#نبویان
40.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای اوکراین و عبرتها.
قسمت دوم.
#نبویان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام نبویان: در توافقی که احتمالا در چند روز آینده رخ می دهد مطلوب نمایندگان وجود ندارد / متاسفانه دوستان تیم قبلی مذاکرات مسئولان اصلی تیم کنونی هستند
شناسنامههای ایرانی و شناسههای آمریکایي! (نکته)
۱- یکی از مشرکان مکه (اباعزه الجمحي) در جنگ بدر
به اسارت سپاه اسلام درآمد. او بعد از اسارت به رسول خدا(ص) گفت من مردی عیالوار هستم. بر من منت بگذار و آزادم کن. پیامبر اکرم (ص) با این شرط که دیگر به جنگ با مسلمانان بازنگردد او را آزاد کرد ولی اباعزه وقتی به مکه رسید گفت
من محمد [ص] را فریب دادم و در جنگ احد دوباره به مصاف مسلمین آمد و باز هم اسیر شد و بار دیگر به همان بهانه از رسول اکرم (ص) خواست که آزادش کند و پیامبر در پاسخ فرمود: آزادت کنم که باز به مکه بروی و در میان قریش فریاد بزنی که محمد[ص] را فریب دادم؟! و سپس فرمود: «لا يلسع المومن، من جُحْرٍ مرتين... مومن از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود».
۲- «برتراند راسل» فيلسوف بلندآوازه انگليسي ميگويد
«از حماقت كساني تعجب ميكنم كه در ميان دهها راه پيش روي،
دقيقا همان راهي را انتخاب ميكنند كه بينتيجه بودن آن را بارها آزمودهاند. نميدانم چرا اصرار دارند كه اشتباهات خود را تكرار كنند»؟!
۳- این سخن از «برتولت برشت» نمايشنامهنويس و شاعر معروف آلماني هم شنیدنی است. او از قول بازيگر نقش اول يكي از نمايشنامههاي خود ميگويد «شرمآور است! چرا هنوز نفهميدهايد كه ميتوان به يك نفر براي هميشه دروغ گفت و ميتوان براي يكبار به همه دروغ گفت! ولي هرگز نميتوان
براي هميشه به همه دروغ گفت».
۴- حالا به این چند خبر از جنگ اوکراین توجه کنید؛
الف- رئیسجمهور اوکراین: کشورهای غربی ما را در نبرد با روسیه تنها گذاشتند! چه کسی حاضر است در کنار ما بجنگد؟
من کسی را نمیبینم!
ب- باز هم از رئیسجمهور اوکراین است: از سران ۲۷ عضو
اتحادیه اروپا مستقیماً پرسیدم که آیا اوکراین عضو ناتو میشود یا خیر. همه میترسند و جواب نمیدهند!
ج- سفیر اوکراین در انگلیس: ما در اوکراین دو برابر فرانسه، انگلیس و چین، زرادخانه هستهای داشتیم، آن را واگذار کردیم و این بلایی است که بر سر ما آوردند. این درس بزرگی برای ما و کشورهایی مثل ایران است که سپر هستهای خود را کنار نگذارند...
د- ... و دهها نمونه دیگر از این دست که این روزها با تأسفی آمیخته به حسرت بر زبان و قلم مسئولان دولت اوکراین نشسته و با ابراز ندامت، بیان میشود!
۵- و اما، این همه در حالی است که اوکراین در خدمت به آمریکا و کشورهای غربی سنگتمام گذاشته بود و آمریکا از این کشور با عنوان یکی از متحدان استراتژیک خود یاد میکرد! و بد نیست بدانید که ارتش اوکراین در طول سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ بیش از ۵۰۰۰ نیرو برای کمک به آمریکا در اشغال عراق فرستاده بود!
و از حیث تعداد نظامیان اعزامی سومین کشور نیروهای ائتلاف در آن جنگ بود!
۶- این اولین بار نیست که آمریکا و اروپا بعد از بهرهگیری از توان و ظرفیت کشورها به آنها قول حمایت میدهند ولی سر بزنگاه زیر قول و قرارشان زده و پشت متحدان خود را خالی میکنند.
۷- گزارش مفصل امروز کیهان درباره جنگ اوکراین و ابعاد آن است و نگاه جمهوری اسلامی ایران به موضوع نیز در اظهارات وزیر خارجه کشورمان آمده است، آنجا که اعلام میکند؛
«بحران اوکراین ریشه در اقدامات تحریکآمیز آمریکا دارد، توسل به جنگ راهحل نیست. برقراری آتشبس و تمرکز بر راهحل سیاسی ضرورت دارد». روی سخن این وجیزه اما، با یک جریان غربگرا در داخل کشور است که علیرغم همه عهدشکنیها، جنایات، غارتگریها و خباثتهای بیشمار آمریکا که حتی به متحدان استراتژیک خود نیز رحم نمیکند، هنوز هم از مذاکره و رابطه و اعتماد به آمریکا دَم میزنند!
آیا میتوان در میان این طیف از غربگراها (و نه همه آنها) افرادی را یافت که از درک نتیجه فاجعهبار پیشنهاد اعتماد به آمریکا بیخبر باشند؟! افرادی از این دست، اگر خوابآلود نباشند، باید آنها را در شمار جماعتی از پادوهای دشمن شماره کرد که
شناسنامه ایرانی و شناسه آمریکایی دارند!
حسین شریعتمداری
✍️ سید محمود نبویان :
( برجامی دیگر) ملت قهرمان ایران، متاسفانه اخبار خوبی از متن نهایی مذاکرات شنیده نمیشود. هیچ یک از تحریمهای اصلی و مهم کاتسا و آیسا و کانورژن لغو نمیشود. آمریکا هیچ تضمینی نداده است که از برجام خارج نشود یا مکانیسم ماشه را اعمال نکند یا تحریم جدیدی علیه ملت ایران وضع نکند.
علت پذیرش چنین توافق بسیار خسارت بار آن است که اعضای اصلی تیم مذاکرات، دقیقا همان اعضای تیم مذاکرات ظریف هستند، مانند آقای کمالوندی، صابری، بقایی و سادات میدانی. بعلاوه مبنای مذاکرات نیز همان مبنای مذاکرات دولت آقای روحانی است یعنی علیرغم شکست پی در پی آمریکا، تیم مذاکرات معتقد است که ما نمیتوانیم بدون توافق، مشکلات را حل کنیم.
واقعا متاسفیم.
آقای رئیسی عزیز باید با پالایش این تیم، مانع خسارت دیگری مانند خسارت محض برجام گردد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجزیه و تحلیل مذاکرات هستهای. (خسارتی دیگر)
🎥 دکتر سید محمود نبویان
1400/12/13
#نبویان
من با نام @nabavian_seyyed در Instagram هستم. برای دنبال کردن عکسها و ویدیوهای من این برنامه را نصب کنید. https://www.instagram.com/invites/contact/?i=1ake88jil29ko&utm_content=nxzkp5l
✍️ سید محمود نبویان :
( مانع تراشی آمریکا)
متاسفانه با مبنا قرارگرفتن برجام خسارت بار در مذاکرات جاری وین، آمریکا هیچ تحریم نفتی و بانکی را لغو و حتی تعلیق نمیکند، بلکه صرفا برای زمان بسیار کوتاهی ممکن است متوقف کند، از سوی دیگر نیز تعهد نمیدهد تحریم جدیدی وضع نکند یا از توافق خارج نشود، نیز تعهد نمیدهد پول فروش نفت به راحتی بدست ملت ایران برسد. بنابراین، عامل اصلی توقف در ادامه مذاکرات همین است و مقصر اصلی دست نیافتن به توافق، کشور ظالم و تروریست آمریکا است.
از آقای رئیسی و وزیر محترم خارجه به ویژه از برادر عزیز انقلابی خود جناب آقای دکتر باقری تشکر میکنم که مانع تحمیل خسارتی مانند برجام بر کشور شده اند.
امید است به توافقی دست یابیم که دشمنان ایران، تحریمها را لغو و ملت ایران بتواند نفت را به راحتی فروخته و به پول آن دسترسی کامل داشته باشد و نیز تجار ما بتوانند آزادانه تجارت کنند. چنین توافقی میتواند منافع ملت ایران را تامین کند.
✍️ سید محمود نبویان
۱. از سپاه عزیز تشکر میکنیم که به دشمنان ملت ایران درس عبرت آموز داده است اما این مقدار کافی نیست.
۲.
خبر شهادت بیش از ۶۰تن از مسلمانان در عربستان را شنیدیم. کشور تروریست پرور و جنایتکار عربستان به سلاخی و جنایت و قتل انسانها عادت کرده است. بیش از ۸سال است هر روز مردم یمن را قتل عام میکند. سازمان ملل و سازمانهای دیگر جهانی جز سکوت حاکی از تایید کار دیگری نکرده اند.
بر دنیا جز زور و قدرت حاکم نیست و تنها قانون، قانون جنگل است.
لذا تنها مسیر پیش روی ملت ایران، قوی شدن است.
✍️ حجتالاسلام نبویان :
متن توافق وین حاکی از زیرپا گذاشتن خطوط قرمز نظام و نفی قانون مجلس و تحمیل خسارت جدید به منافع ملت ایران است. آمریکا به هیچ وجه تضمین نداده است که تحریم جدیدی علیه ملت ایران وضع نکند و یا از برجام خارج نشود. فروش نفت صرفا کمتر از دوماه و تنها به کشورهایی که آمریکا تعیین میکند، آزاد است، پول نفت را نمیتوان آورد چون نسبت به کانورژن تعهدی داده نشده است، تعهدات اصلی آمریکا بعد از انجام تعهدات ما انجا میشود نه قبل از آن و مهمتر اینکه ایران حق دخالت در راستی آزمایی رفع تحریمهای آمریکا ندارد. در حالی که قانون مجلس و نیز خطوط قرمز غیرقابل تخطی نظام این است که آمریکای بدعهد بایددر ابتدا تحریمها علیه ملت ایران را لغو و ملت ایران آن را راستی آزمایی کند.
جناب آقای رئیسی، در حالی که در توافق وین، فروش نفت دچار مشکل است و پول نفت به ملت ایران برنمیگردد و آمریکا تضمین نداده است که تحریم جدیدی علیه ملت ایران وضع نکند و ملت ایران حق دخالت در راستی آزمایی لغو تحریمها از سوی آمریکا ندارد، آیا خطوط قرمز نظام در راستی آزمایی و تامین منافع ملت در انتفاع اقتصادی یعنی فروش آزاد نفت و انتقال پول آن و نیز سرمایه گذاری در ایران تامین میشود؟
#نبویان
✍️ سید محمود نبویان :
بسماللهالرحمنالرحیم
توافق احتمالی وین و خطوط قرمز نظام
۱- در صورتی در توافق هستهای جدید، منافع ملت ایران تامین میشود که:
اولا: آمریکا تضمین دهد که از برجام خارج نمیشود، ثانیا در صورت ورود آمریکا به برجام، مکانیسم ماشه را إعمال نمیکند و ثالثا: تحریم جدیدی و یا تحریمهای برداشته شده را دوباره وضع نمیکند، روشن است بدون این تضامین، مشکل تحریم بهحال خود باقی بوده و در نتیجه، موجب خسارت به منافع اقتصادی ملت ایران میشود،
۲- صادرات نفت به هر میزان و به هر کشوری که لازم باشد، باید آزاد باشد،
۳- انتقال پول بهصورت بانکی بدون هیچ مشکلی و مطابق نظر ملت ایران انجام شود،
۴- تحریم کانورژن یعنی تبدیل ارز به ارز دلخواه ملت ایران باید بدون مشکلی انجام گردد،
۵- سرمایهگذاران خارجی بتوانند در ایران سرمایهگذاری کرده و روابط اقتصادی آزاد برقرار کنند،
۶- پولهای مسدودشده ایران به راحتی به ایران برگردد.
۷- جهت تضمین شروط بیانشده، ملت ایران باید ادعاهای آمریکا و اروپا در رفع تحریمها را راستیآزمایی کند.
مقام معظم رهبری در مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۹۹ سیاست نظام در مورد لغو تحریمها و مساله مهم راستیآزمایی را چنین اعلام داشتهاند:
«ایران از اول به تمام تعهدات برجامی خودش عمل کرد، جمهوریاسلامی به تمام تعهدات برجامی عمل کرد، آنها نقض کردند. ما حق داریم برای ادامه برجام شرط بگذاریم و این شرط را هم گذاشتیم و گفتیم و هیچ کس هم از آن عدول نخواهد کرد، و آن این است که اگر میخواهند ایران به تعهدات برجامی –که چند تعهد آن را لغو کرده- برگردد، باید آمریکا تحریمها را لغو بکند، آن هم نه به زبان و روی کاغذ که بگوید لغو کردیم، نه، بایستی در عمل تحریمها را لغو کنند و ما راستیآزمایی کنیم و احساس کنیم که درست تحریمها لغو شده، آن وقت ما هم به این تعهدات برجامی بر میگردیم، این سیاست قطعی جمهوریاسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست برنخواهیم گشت.»
همچنین در ۱/۱/۱۴۰۰ فرمودهاند:
«سیاست کشور در باب تعامل با طرفهای برجامی و در باب خود برجام، صریحا اعلام شده، از این سیاست هیچ تخطی نباید کرد، این سیاستی است که اعلام شده، مورد اتفاق هم بوده، یعنی اینجور نیست که این سیاست، سیاست استثنائیای باشد در بین سیاست [های دیگر]، نه، این سیاستی است که مورد اتفاق همه بوده. آن سیاست هم عبارت از این است که آمریکاییها باید تمام تحریمها را لغو کنند، بعد ما راستیآزمایی خواهیم کرد، اگر چنانچه به معنای واقعی کلمه لغو شده بود، آن وقت ما به تعهدات برجامیمان بر میگردیم، یعنی بدون هیچ مشکلی به تعهدات برخواهیم گشت، این سیاست قطعی است، قول آمریکاییها را [هم] معتبر نمیدانیم اینکه بگویند ما بر میداریم و روی کاغذ بردارند، این فایدهای ندارد، عمل لازم است، باید در عمل تحریمها را بردارند، ما هم راستیآزمایی کنیم و مطمئن بشویم که تحریمها برداشته شده، آن وقت با تعهداتمان عمل میکنیم.»
در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران که در تاریخ ۱۲/۹/۱۳۹۹ در مجلس، مصوب شده است، اقدام دولت ایران در انجام تعهدات هستهای برجامی مشروط به لغو کامل تحریمها و گزارش آن به مجلس و بررسی مجلس میباشد:
« ماده ۶- دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۴+۱ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآوردههای نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون در مجلس شورای اسلامی، نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند»
در ماده هفتم نیز آمده است:
ماده ۷- چنانچه کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) نسبت به اجرای تعهدات خود و رفع کامل تحریمها از جمله هستهای، نظامی، حقوق بشری و امثال آن علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند، دولت موظف است گزارش دقیق اقدامات انجام شده را به مجلس ارائه کند. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نیز کمیسیون انرژی مجلس ارزیابی خود را نسبت به این گزارش به منظور تعیین تکلیف در مجلس، به مجلس شورای اسلامی به استناد بند (۷) ماده (۴۵) قانون آییننامه داخلی مجلس ارائه میکنند.»
اما متاسفانه خطوط قرمز ترسیمشده نظام– حتی براین فرض که محور مذاکرات و نیز سقف مطالبات ما برجام باشد- رعایت نگردیده است، که اجمالا چند مورد را بیان میکنیم:
(۱)- متاسفانه بجای اخذ تضمین قانونی به عدم خروج آمریکا از برجام، سخنرانی بایدن در ۳۰اکتبر۲۰۲۱ (۸آبان۱۴۰۰) به عنوان یک تضمین محکم و روشن مورد قبول واقع شده است. (بند ۱-۵ تصمیم کمیسیونمشترک)
(۲)- سخنرانی
بایدن به عنوان تضمین برای سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی در ایران مورد قبول و قابل تکیه قرار گرفته است. (بند۴-۵ تصمیم کمیسیونمشترک)
(۳)- آمریکا تعهد و تضمین نداده است که تحریمهای رفعشده را دوباره وضع نکند، بلکه آمریکا در این توافق مجاز است ملت ایران را تحریم مجدد کند و صرفا بهشرط پایبندی کامل ایران به برجام، به سرمایهگذاران، ۳۶۵روز فرصت داده است که از ایران خارج شوند. (بند۷-۵ تصمیم کمیسیون مشترک)
(۴)- قبل از اینکه آمریکا تحریم نفتی و بانکی را رفع کند، ایران موظف است وظایف زیر در حوزه هستهای خودش را انجام دهد:
۱- غنیسازی ۲۰ و ۶۰ درصد متوقف کند،
۲- انباشت اورانیوم بالای ۵درصد را متوقف کند،
۳- ایران میتواند ۵/۲ کیلو مواد غنیشده تا ۲۰درصد را نگه دارد و بقیه را باید به زیر ۵درصد رقیقسازی کند،
۴- ساخت و نصب سانترفیوژهای اضافه بر سانترفیوژهای موجود را متوقف کند،
۵- تولید و تحقیقوتوسعه در مورد اورانیوم فلزی را متوقف کند،
۶- با آژانس در مورد اطلاعات لازم و پایه برای از سرگیری نظارت و راستیآزمایی برجام، همکاری کند،
۷- در اجرای بند «ز» بند ۲۰ این ضمیمه نسبت به ذخایر اورانیوم و سوختها، اقدامات ضروری را تسهیل کند،
(بند «ز» بند ۲۰ این ضمیمه: سطح غنیسازی باید ۶۷/۳ باشد،
۸- ذخایر اورانیوم – تا ۵درصد – خود را به ۳۰۰ کیلو برساند و بقیه را در ازای دریافت اورانیوم طبیعی تحویل دهد،
۹- از صفحات سوخت راکتور تهران و ضایعات، اورانیوم با غنای پایین بدست نیاورد. (بند۶پیوست بازاجرا)
(۵)- فروش نفت و میعانات ایران تا حدود ۴۵روز –در سقف ۵۰ملیون بشکه- آزاد بوده و لکن مشروط به صادرات به کشورهایی است که از جانب ایران و نیز آمریکا تعیین شده باشد، یعنی اگر آمریکا بگوید به کشور چین نباید نفت فروخته شود، ایران پذیرفته است که نظر آمریکا را تامین کند. (بند ۹ پیوست بازاجرا)
(۶)- راستیآزمایی رفع تحریمهای آمریکا، به عهده خود آمریکا است و ایران دخالتی در آن ندارد. (بند۱۸ و ۲۵پیوست بازاجرا)
(۷)- راستیآزمایی اقدامات اتحادیهاروپا و سهکشور اروپایی نیز به عهده خود آنها است و ایران دخالتی در این مورد ندارد. (بند۱۹پیوست بازاجرا)
(۸)- اما راستی آزمایی فعالیتهای ایران در زمینه هستهای به عهده ایران نیست بلکه آژانس باید فعالیت ایران را بهطور کامل راستیآزمایی کند. (بند۲۰ پیوست بازاجرا)
درنتیجه، راستیآزمایی اقدامات آمریکا و اروپا در رفع تحریمها به عهده خود آمریکا و اروپا است، اما راستیآزمایی فعالیتهای ایران به عهده خودش نیست و آژانس باید آن را انجام دهد.
(۹)- بدون دخالت ایران، آمریکا بهطور خودکار به برجام بر میگردد. (بند۲۸پیوست بازاجرا)
با ورود آمریکا به برجام، احتمال إعمال مکانیسم ماشه بهصورت جدی وجود دارد.
(۱۰)- هیچ تعهد عملی نسبت به مشکل تبدیل ارز حاصل از فروش نفت ایران به ارزهای مورد نظر ملت ایران داده نشده است، از اینرو، مشکل اساسی کانورژن به حال خود باقی است و ملت ایران بهراحتی قادر به دسترسی به منابع ارزی خود در خارج از کشور نخواهد بود. ()
(۱۱)- انتقال پولهای مسدودشده ایران در خارج از کشور مشروط به تامین نظر آمریکا شده است.( )
نتیجه
دقت در موارد اجمالی بالا روشن میسازد که خطوط قرمز ترسیمشده از سوی رهبر معظم انقلاب و نیز قانون اقدام راهبردی مجلس در مورد رفع تحریمهای برجامی تامین نشده است.
همه این اقدامات تاسفبار ناشی از آن است که مسئولین اصلی مشغول در مذاکرات فعلی وین-یعنی مسئولین کمیتههای هستهای، تحریم، تصمیم کمیسیون مشترک و ضمیمه بازاجرا- عینا همان مسئولین اصلی تیم مذاکراتی آقای ظریف هستند. بهطوری که کمیته هستهای به آقای بقایی و کمیته تحریم به آقای ساداتمیدانی و دو کمیته تصمیم کمیسیون مشترک و نیز ضمیمه بازاجرا به آقای صابری انصاری سپرده شده است.
لازم است به رئیسجمهور محترم-جناب حجهالاسلام دکتر رئیسی- که بحمدالله به صورت جدی در صدد رعایت خطوط قرمز نظام در مذاکرات است، یادآوری شود که برای دستیابی به یک توافقی که با رعایت خطوط قرمز نظام بتواند منافع ملت ایران را تامین کند، مستلزم آن است که تغییر فوری در تیم مذاکرات داده شود و از افراد انقلابی و متدین و متعهد به منافع ملت و خطوط قرمز نظام استفاده شود.
دستور العمل تیم مذاکره کننده
حرکت بر مبنای خطوط قرمز نظام
🔹سخنگوی محترم دولت امروز گفت "تحریم در حین مذاکرات، بیانگر #سوءنیت و نشان دهنده جدی نبودن طرف غربی در پیشبرد مذاکرات است".
♦️این ارزیابی، ارزیابی دقیق و درستی است و منطبق بر واقعیات، نشان می دهد که نباید به برخی زبان بازی های طرف غربی اعتماد کرد. طرف غربی و غربگرایان همواره ادعا می کنند که مذاکره جای تعامل و تنازل است و "کوتاه بیایید تا توافق شکل بگیرد"!
🔹اما آنچه در عمل از طرف غربی و آمریکایی دیده می شود، اصرار بر حفظ ساختار تحریم ها و ندادن تضمین معتبر برای تکرار بدعهدی در برجام است.
♦️اعمال مکرر تحریم های جدید، اصرار بر عدم لغو موثر تحریم ها و ندادن تضمین معتبر، و حتی راه ندادن یک خواننده به آمریکا صرفا به خاطر این که مثلا سربازی اش را سی سال قبل در سپاه گذرانده، همگی گواه این مدعاست که آمریکا بنای کاهش تنش را ندارد و صرفا در صدد دسترسی به مکانیسم ماشه در برجام و تحمیل محدودیت های هسته ای به ایران است.
🔹در چنین شرایطی که سوء نیت آمریکا کاملا برای دولت محترم مُحرز است، چرا برخی حامیان -بر خلاف اغلب حامیان دولت- در توجیه "تنازل" از خطوط قرمز اعلامی رهبر معظم انقلاب، قلم می زنند و سخن می گویند؟!
♦️جدا کردن غیر واقعی "اصول و سیاست نظام" از "دستور العمل مذاکرات" و تلقی این که خطوط قرمز برای چانه زنی است و نه ایستادن بر مبنای آن، تحلیل نادرستی است که می تواند ایران را -در اثر رویکرد غلط دولت گذشته و چینش و اجرای خسارتبار برجام- از حداقل حقوق خود محروم کند و کلاهبرداری پسا برجامی آمریکا را احیا نماید.
🔹ما در مذاکرات، بر سود سود طرفین در یک توافق "بُرد- بُرد" (پایاپا و متوازن) حرف نمی زنیم که بتوانیم درباره کم و زیاد شدن این سود چانه زنی و تنازل کنیم یا تخفیف بدهیم؛ بلکه بر سر حقوقی می جنگیم که کف آن هم در برجام تضمین نشده است.
♦️ضمنا دوست و دشمن اذعان دارند چیدمان برجام به نحوی بوده که با وجود انجام همه تعهدات توسط ایران در طول سال های 94 تا اواخر سال 98، آمریکا و غرب توانسته اند زیر تعهدات حداقلی خود زده و دبّه کنند.
🔹بنا بر این واقعیت ها، معنا ندارد که ما سقف مطالبه خود را همان "کف بی تضمین حقوق خود در برجام" بدانیم و بازگشت به قالب کلاهبردارانه را بپذیریم. این در حالی است که آمریکا اراده واقعی ندارد، که اگر داشت، دولت بایدن می توانست راسا خروج آمریکا از توافق را جبران، و تحریم ها را به همان شکل محدود قبل، تعلیق کند.
♦️اجمالا این که به اعتبار یقین به اثبات "سوء نیت طرف غربی"، مسئولیت سیاسیون و رسانه های خودی، مطالبه "عدم تنازل از خطوط قرمز صریح و اعلامی رهبر انقلاب" است؛ و نه توجیه تراشی درباره تنازل از این اصول و القای این که دستور العمل ابلاغی تیم مذاکره کننده، غیر از خطوط قرمز است.
@IMANI_mohammad
✍️ سید محمود نبویان :
متاسفانه قاتلان و اشرار حادثه آفریدند و در صحن رضوی یک انسان مظلوم را به شهادت رساندند. لازم است رئیس جمهور محترم به وزیر کشور دستور رسیدگی سریع داده و قوه قضائیه نیز هرچه زودتر با قاتل و همکارانش برخورد عبرت آموز داشته باشد تا شاهد ترویج خشونت نباشیم.
به خانواده و دوستان این شهید تسلیت عرض میکنم .
خوش به حال این بزرگوار که با زبان روزه و در حالی که میهمان علی بن موسی الرضا علیه السلام بودند و در خانه آن حضرت به شهادت رسیده اند.