4.شرح وتفسیر حکمت 143
🍃بسيارى از حكما و شعرا براى كمك كردن به انسان ها براى فراموشى اسباب اين گونه غم و اندوه ها سخنان نغز و پربارى دارند.
🌸 🌸
شاعر فارسى زبان مى گويد:
از دى كه گذشت هيچ از آن ياد مكن * فردا كه نيامدست فرياد نكن
🍏🍏
شاعر مى گويد:
جبين گره مكن از هر بدى كه پيش آيد * كز اين نوشته تو يك روى صفحه مى خوانى
به روى ديگر آن نعمتى نهفته خداى * كه شكر كردن آن تا به حشر نتوانى
@nahjamira
امام صادق(عليه السلام) مى فرمايد: «اصْبِرُوا عَلَى الدُّنْيا فَإنَّما هِىَ ساعَةٌ فَما مَضى مِنْهُ فَلا تَجِدُ لَهُ أَلَماً وَلا سُروراً وَما لَمْ يَجِىءْ فَلا تَدْري ما هُوَ وَإنَّما هِىَ ساعَتُكَ الَّتي أنْتَ فيها فَاصْبِرْ فيها عَلى طاعَةِ اللهِ وَاصْبِرْ فيها عَلى مَعْصِيَةِ اللهِ;
🦋در برابر امور دنيا صبر و شكيبايى پيشه كنيد، زيرا ساعتى بيش نيست; آنچه گذشته است نه دردى از آن احساس مى كنى نه سرورى و آنچه نيامده است نمى دانى چيست، بنابراين دنيا براى تو همان ساعتى است كه در آن هستى پس در برابر اطاعت خداوند شكيبايى پيشه كن و بر ترك معصيت صبر نما.» 🌸
@nahjamira
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏰ شبانه روز ۱۴۴۰ دقیقه است، ده دقیقه از آن را نهج البلاغه بخوانیم!!
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔 @adminyar110
#حکمت144
🍏وَ قَالَ ( علیه السلام ) : یَنْزِلُ الصَّبْرُ عَلَی قَدْرِ الْمُصِیبَةِ وَ مَنْ ضَرَبَ یَدَهُ عَلَی فَخِذِهِ عِنْدَ مُصِیبَتِهِ حَبِطَ عَمَلُهُ .
💠🔮💠🔮💠🔮💠🔮💠
🌱 امام(عليه السلام) فرمود: صبر و شكيبايى به اندازه مصيبت نازل مى شود و كسى كه دستش را (به سبب بى تابى و ناشكرى) به هنگام مصيبت بر زانو زند اجر او ضايع مى گردد (و پاداشى در برابر مصيبت نخواهد داشت).
@nahjamira
🔹 امام حسن عسکری علیهالسلام در روایتی راه نجات از گمراهی و هلاکت در دوران #آخرالزمان و غیبت را تشریح کرده اند:
💠 «به خدا سوگند؛ مهدی آنگونه نهان خواهد گشت که هیچ کس در زمان غیبت او، از گمراهی و هلاکت نجات نخواهد یافت؛ مگر آنان که خدای عزّوجل بر اعتقاد به امامت آن حضرت، پایدارشان دارد و در دعا برای تعجیلِ فرج مقدسش، موفقشان فرماید.»
📚 کمال الدّین، باب ۳۸، حدیث ۱
@nahjamira
نهج البلاغه 📜
#حکمت144 🍏وَ قَالَ ( علیه السلام ) : یَنْزِلُ الصَّبْرُ عَلَی قَدْرِ الْمُصِیبَةِ وَ مَنْ ضَرَبَ یَ
1💢شرح و تفسير حکمت 144
❇️توازن صبر و معصيت
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به دو✌️ نكته اشاره مى كند. نخست توازن در ميان صبر و مصيبت و سپس بر باد رفتن اجر انسان به خاطر بى تابى و جزع. ❌
مى فرمايد: «صبر و شكيبايى به اندازه مصيبت نازل مى شود و كسى كه دستش را (به عنوان بى تابى و ناشكرى) به هنگام مصيبت بر زانو زند اجر او ضايع مى گردد (و پاداشى در برابر مصيبت نخواهد داشت)»⚡️
✳️شك نيست كه در زندگى دنيا هميشه مشكلاتى بوده و خواهد بود. اين طبيعت حيات دنياست;
♻️*⃣
ولى خداوندى كه انسان را براى زندگى در اين جهان آفريده نيروهايى در وجود او براى مقابله با مشكلات خلق كرده از جمله صبر و تحملى است كه به انسان داده تا بتواند مصائب را برتابد.
@nahjamira
💌 پندهای جاودانه
♥️ #امیرمومنان فرمودند:
شما را به ترس از خدا و *نــظـم* در زندگی و....سفارش میکنم
📜 نهج البلاغه فرازی از _نامه47_
🔺️نظم در زندگى #امام_خمينى (ره)🔻
🔹️امام خمينى در نظم و برنامه، انسان بی مانندى بودند كه كسی همانند او در همۀ امور، حتى درحركات و سكنات خود، روى برنامه و نظم عمل نمايد، نبود و در امور عبادى، اجتماعى و سياسى و زندگى شخصى، داراى شيوۀ ويژه اى بوده و چون ساعت اتوماتيك، منسجم و منظم كار میکردند.
🔸نظم و انضباط دقيق و موزون امام خمينى در شئون زندگى تا آنجاست كه افراد خانوادۀ او، بنا به گفتۀ خودشان از حركات و كارهاى او حد و حدود اوقات را به دست می آورند!
🔹️مثلاً آنگاه كه او از مطالعه فارغ میشد، يا مطالعه آغاز میكرد، از خواب بيدار میشد، يا براى استراحت به رختخواب میرفت، براى تدريس به مسجد میرفت و يا در سطح بالكن خانه به قدم زدن میپرداخت و...
در ميافتند كه چه ساعتى از شب و روز میباشد!
🔸️از افراد داخل منزل او نقل شده كه گفته بودند: پيش از ظهرها آنگاه كه حاج آقا براى وضوگرفتن از اتاق مطالعه بيرون می آيند، ما میفهميم كه وقت طبخ برنج میباشد و اگر ناهار برنج داريم فوراً به آشپزخانه رفته اجاق را روشن میكنيم!
🔹️شگفت انگيز اينكه در حركت و سكونهاى بدنى امام خمينى نيز نظم و برنامۀ ويژه اى برقرار است، مثلاً او هنگامى كه میخواهد از جای برخيزد، هميشه دست چپ را به زمين میگذارد و برمیخيزد!
🔸️و نيز وقتى كه میخواهد براى تدريس بالاى منبر برود، ابتدا پاى چپ را بر روى پلۀ منبر نهاده، با مكثى كوتاه بالا میرود و هيچگاه عكس آن از او ديده نشده است.
🔹️هنگام وارد شدن به منزل، مدرسه و مسجد نيز هميشه ابتدا قدم راست را به داخل میگذارد و سر ساعت مقرر، براى تدريس در محل درس حاضر میشود و از اينكه بيشتر وقتها شاگردها نامرتب و دير و زود به درس میآيند و در امور زندگى بی نظم میباشند رنج میبرد...
🔸️و بارها به مناسبتهايى اين نكته را به شاگردان درس گوشزد كرده است كه در دنيا آنانى توانستند به جايى برسند و گليم خويش را از آب بيرون بكشند كه داراى نظم و انضباط در زندگى بوده اند!
🔹️افرادى كه زندگى آنان برپايۀ بی نظمى و هرج و مرج استوار است، هيچگاه نمیتوانند بار سنگين خويش به منزل رسانند و در جامعه نقشى ايفا كنند.
《کتاب نهضت امام خمینی، دفتر اول، مولف: سید حمید روحانی »
#دهه_فجر
@nahjamira
🍃
🇮🇷🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ سرودِ ایرانیِ دختران کشمیری؛ ویدئوی پربازدید این روزهای فضای مجازی 😊