#نهج_البلاغه
💠«چه زمانى دنیا تو را به خود مشغول ساخت یا کى تو را فریب داد؟ آیا به محلى که پدرانت به خاک افتادند و پوسیدند تو را فریب داده یا به خوابگاه مادرانت در زیر خاک؟
📚 #حکمت ۱۳۱
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۳۱
📌قسمت دوم
❣ امام علیه السلام از مظاهر بیدار کننده دنیا به دو چیز که در دسترس همگان است استدلال مى کند.
🔻نخست مى فرماید:
✨مَتَى اسْتَهْوَتْکَ، أَمْ مَتَى غَرَّتْکَ؟ أَبِمَصَارِعِ آبَائِکَ مِنَ الْبِلَى، أَمْ بِمَضَاجِعِ أُمَّهَاتِکَ تَحْتَ الثَّرَى؟
💠«چه زمانى دنیا تو را به خود مشغول ساخت یا کى تو را فریب داد؟ آیا به محلى که پدرانت به خاک افتادند و پوسیدند تو را فریب داده یا به خوابگاه مادرانت در زیر خاک؟
✍اشاره به این که اگر یک گام به سوى قبرستان بردارى و لحظه اى در کنار آن بایستى و بیندیشى همه چیز بر تو ظاهر و آشکار مى شود; پدران و مادران و عزیزان، دیروز در میان شما بودند و حیات و نشاطى داشتند ولى امروز، خاموش در زیر خاک ها خفته و پوسیده اند. آیا همین یکى براى بیدار ساختن انسان کافى نیست؟
💢آن گاه امام(علیه السلام) به صحنه هاى عبرت آمیز دیگرى از بى اعتبارى و بىوفایى دنیا اشاره کرده مى فرماید:
🔅کَمْ عَلَّلْتَ بِکَفَّیْکَ، وَکَمْ مَرَّضْتَ بِیَدَیْکَ! تَبْتَغِی لَهُمُ الشِّفَاءَ، وَتَسْتَوْصِفُ لَهُمُ الاَْطِبَّاءَ، غَدَاةَ لاَ یُغْنِی عَنْهُمْ دَوَاؤُکَ، وَلاَ یُجْدِی عَلَیْهِمْ بُکَاؤُکَ. لَمْ یَنْفَعْ أَحَدَهُمْ إِشْفَاقُکَ، وَلَمْ تُسْعَفْ فِیهِ بِطِلْبَتِکَ وَلَمْ تَدْفَعْ عَنْهُ بِقُوَّتِکَ!
🔷چقدر با دست خود به معالجه بیماران پرداختى و چقدر آنها را پرستارى کردى، درخواست شفا براى آنها مى کردى و از طبیبان، بیان راه درمان آنها را مى خواستى در آن روزهایى که داروىِ تو به حال آنها سودى نداشت و گریه تو فایده اى نمى بخشید، دلسوزى آمیخته با ترس تو براى هیچ یک از آنها سودى نداشت و کوشش ها و کمک هایت براى آنها نتیجه اى نمى داد و با نیرویت دفاعى از آنها نکردى (و سرانجام با همه این تلاش و کوشش ها مرگ گریبانشان را گرفت و به همه چیز پایان داد.
🖊امام علیه السلام صحنه هاى عبرت انگیز دنیا را به طرز بسیار آموزنده اى ترسیم فرموده و به پرستارانى اشاره مى کند که حال بیمارشان روز به روز سخت تر مى شود، گاه به دعا متوسل مى شوند، گاه به طبیب و دارو، گاه بیتابى مى کنند و دلسوزى و گاه سیلاب اشک از چشمشان سرازیر مى شود; ولى هیچ کدام از آنها سودى نمى بخشد و بیمار در برابر چشمان اشک آلود آنها جان مى سپارد.
✔️ آیا این صحنه ها کافى نیست که انسان به وسیله آن پى به بى اعتبارى و بى وفایى دنیاببرد?
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
My Video6.mp3
3.6M
#کلیپ_صوتی
🔷حسن خلق امام کاظم علیه السلام
🎤حجت الاسلام والمسلمین دکتر #رفیعی
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
✔کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
#نهج_البلاغه
✨وَكُلُّ يَوْم لاَ يُعْصَى اللّهُ فِيهِ فَهُوَ عِيدٌ
💠هر روزی که در آن خداوند نافرمانی نشود، عید است.
📚 #حکمت 428
@nahjol_balagheh
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜
💝#ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام
💢 امام باقر علیه السّلام از پدرش از قول جدش علیهم السّلام فرمودند:
💠«هنگامى كه اين آيه «وَ كُلَّ شَيْءٍ أَحْصَيْناهُ فِي إِمامٍ مُبِينٍ» نازل شد، ابو بكر و عمر برخاستند و عرض كردند: اى پيامبر، آيا منظور از آن تورات است؟ پیامبر فرمود: خیر، عرض كردند انجيل است؟ فرمود: خیر، عرض كردند: منظور قرآن است؟ فرمود: خیر، در اين حال اميرالمومنین على علیه السّلام به سوى پيامبر صلی الله علیه و آله آمد، هنگامى كه چشم رسول خدا صلی الله علیه و آله بر او افتاد فرمود:
🔅«هو هذا انه الامام الذى احصى اللَّه تبارك و تعالى فيه علم كل شىء: امام مبين اين مرد است. او است امامى كه خداوند متعال علم همه چيز را در او احصاء فرموده است.
📘معانى الاخبار ، صفحه 225 – 224
@nahjol_balagheh
⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
💢صله رحم کنید ،گرچه با یک سلام
#نهج_البلاغه
🌸صلة الرحم منماة للعدد
🍃خداوند صله رحم را براى كثرت نفرات واجب گردانيد.
📚 #حکمت ۲۵۲
@nahjol_balagheh
💢از او رحمت و از تو عصيان؟!
✨وَ تَمَثَّلْ فِي حَالِ تَوَلِّيکَ عَنْهُ إِقْبَالَهُ عَلَيْکَ، يَدْعُوکَ إِلَى عَفْوِهِ، وَ يَتَغَمَّدُکَ بِفَضْلِهِ، وَ أَنْتَ مُتَوَلٍّ عَنْهُ إِلَى غَيْرِهِ
🌸«خوب تصور کن در همان هنگام که تو از خداى خود روى مى گردانى او (با دادن انواع نعمتها) به تو روى مى آورد او تو را به عفو و بخشش خويش فرا مى خواند و در زير پوشش فضل و رحمتش قرار مى دهد در حالى که تو همچنان به او پشت کرده و به غير او روى مى آورى»;
📚 #خطبه ۲۲۳
@nahjol_balagheh
🎊مبعث فرخنده آخرین فرستاده خدا
💐حبیب قلوب العالمین
🎊طیب نفوس المومنین
💐اشرف الانبیاء والمرسلین
🎊فخر عالم امکان
💐محمد مصطفی صلوات الله علیه
بر مسلمین عالم مبارک باد
@nahjol_balagheh
💢فلسفه بعثت پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم
#نهج_البلاغه
🌸تا اینکه خدای سبحان، برای وفای به وعده خود، و کامل گردانیدن دوران نبوت، حضرت محمد (که درود خدا بر او باد) را مبعوث کرد، پیامبری که از همه پیامبران پیمان پذیرش نبوت او را گرفته بود، نشانه های او شهرت داشت، و تولدش بر همه مبارک بود. روزگاری که مردم روی زمین دارای مذاهب پراکنده، خواسته های گوناگون، و روشهای متفاوت بودند، عده ای خدا را به پدیده ها تشبیه کرده، و گروهی نامهای ارزشمند خدا را انکار و به بتها نسبت می دادند، و برخی به غیر خدا اشاره می کردند، پس خدای سبحان، مردم را به وسیله محمد (ص) از گمراهی نجات داد و هدایت کرد، و از جهالت رهایی بخشید.
📗 #خطبه ۱
@nahjol_balagheh
5-khotbeh 27.j2.b2_5807641081000494877.mp3
3.83M
🌺شرح خطبه بیست و هفتم نهج البلاغه
🔴جلسه۲-بخشدوّم
⏲ زمان 14:49
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیست و هفتم نهج البلاغه توسط استاد محمد علی انصاری
✨ فتَواكَلْتُمْ وَ تَخاذَلْتُمْ حَتّى شُنَّتْ عَلَيْكُمُ الْغاراتُ، وَ مُلِكَتْ عَلَيْكُمُ الاَْوْطانُ.
🔷 پس (کار را) به یکدیگر واگذاردید و از هم روی گرداندید تا آنکه از هر سو بر شما هجوم آورده شد و سرزمینهاتان به تسخیر در آمد.
#شرح_خطبه_۲۷
@nahjol_balagheh
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜
💢نورى که در تاريکى درخشيد❗️
#نهج_البلاغه
🔅 بَعَثَهُ وَ النَّاسُ ضُلَّالٌ فِي حَيْرَةٍ وَ حَاطِبُونَ فِي فِتْنَةٍ قَدِ اسْتَهْوَتْهُمُ الْأَهْوَاءُ وَ اسْتَزَلَّتْهُمُ الْكِبْرِيَاءُ وَ اسْتَخَفَّتْهُمُ الْجَاهِلِيَّةُ الْجَهْلَاءُ حَيَارَي فِي زَلْزَالٍ مِنَ الْأَمْرِ وَ بَلَاءٍ مِنَ الْجَهْلِ فَبَالَغَ (صلي الله عليه وآله) فِي النَّصِيحَةِ وَ مَضَي عَلَي الطَّرِيقَةِ وَ دَعَا إِلَي الْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ
🌸خدا پیامبر اسلام را به هنگامی مبعوث فرمود كه مردم در حیرت و سرگردانی بودند، در فتنه ها بسر می بردند، هوی و هوس بر آنها چیره شده، و خود بزرگ بینی و تكبر به لغزشهای فراوانشان كشانده بود، و نادانیهای جاهلیت پست و خوارشان كرده، و در امور زندگی حیران و سرگردان بودند، و بلای جهل و نادانی دامنگیرشان بود پس پیامبر صلی الله علیه و آله در نصیحت و خیرخواهی نهایت تلاش را كرد، و آنان را به راه راست راهنمایی، و از راه حكمت و موعظه نیكو، مردم را به خدا دعوت فرمود.
📚 #خطبه ۹۵
@nahjol_balagheh
⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
💢اثر نسبت هاى ناروا
#نهج_البلاغه
✨مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا یَکْرَهُونَ، قَالُوا فِیهِ بِمَا لاَ یَعْلَمُونَ
💠«کسى که در نسبت دادن امورى که مردم ناخوش دارند به آنها شتاب کند، مردم نسبت هاى ناروایى به او مى دهند»
🖊عیب جویى و ذکر عیوب مردم هرچند آشکار باشد کارى است بسیار ناپسند و اگر کسى نیت امر به معروف و نهى از منکر داشته باشد نباید منکراتى را که از بعضى سر زده آشکارا و در ملأ عام بگوید، بلکه این گونه تذکرات باید خصوصى و مخفیانه باشد; ولى به هر حال از آنجا که مردم از گفتن عیوب و کارهاى زشتشان به صورت آشکارا ناراحت مى شوند و در مقام دفاع از خود بر مى آیند یکى از طرق دفاع این است که گوینده را متهم به امورى مى کنند که چه بسا واقعیت هم نداشته باشد تا از این طریق ارزش سخنان او را بکاهند و بگویند: فرد آلوده حق ندارد دیگران را به آلوده بودن متهم کند.
📚 #حکمت ۳۵
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۳۱
📌قسمت سوم
❣ امام علیه السلام در پایان این بخش مى فرماید:
💠 «و (بدین ترتیب) دنیا با این نمونه ها وضع تو را نیز مجسم ساخته است و با قربانگاه هاى او (براى دیگران)، قربانگاه تو را»
✨وَقَدْ مَثَّلَتْ لَکَ بِهِ الدُّنْیَا نَفْسَکَ، وَبِمَصْرَعِهِ مَصْرَعَکَ
✍اشاره به این که این گورستان هایى که در اطراف شهر و دیار توست و بیماران و بیمارستان هایى که در جاى جاى وطن تو وجود دارند همه نشانه هایى از بى مهرى زمانه رسواست و جاى این ندارد که دنیا را با این همه نشانه هاى بىوفایى، فریبنده و غافل کننده بپندارى. کدام فریبندگى و کدام فریب کارى.
👈البته این سؤال در اینجا پیش مى آید که در قرآن مجید حیات دنیا به «سرگرمى و بازى» و «متاع غرور»و در روایات به نام «دارالغرور» معرفى شده است.
💢امام علیه السلام در داستان خانه اى که شریح قاضى خریدارى کرده بود (نامه سوم از بخش نامه ها) دنیا را به عنوان «دار الغرور» معرفى فرموده است.
🔷ممکن است بپرسیم این تعبیرات چگونه با آنچه امام علیه السلام در کلام حکیمانه مورد بحث فرموده سازگار است؟
👈پاسخ این سؤال روشن است; هرگاه نگاه به دنیا، نگاه سطحى و زودگذر باشد، دنیا «دار الغرور» است; اما اگر نگاه به آن عمیق و حکیمانه باشد، دنیا دار عبرت و بیدارى است.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
📩نامه هاى امام عليه السلام به کارگزاران خراج و بيت المال است
#نهج_البلاغه
✨فَأَنْصِفُوا النَّاسَ مِنْ أَنْفُسِکُمْ، وَاصْبِرُوا لِحَوَائِجِهِمْ، فَإِنَّکُمْ خُزَّانُ الرَّعِيَّةِ، وَ وُکَلاَءُ الاُْمَّةِ، وَ سُفَرَاءُ الاَْئِمَّةِ
💠 «حال که چنين است انصاف را از سوى خود نسبت به مردم رعايت کنيد و در برابر نيازمندى هايشان (که پاسخ گفتن به آن مشکلاتى دارد) صبر و شکيبايى به خرج دهيد، زيرا شما خزانه داران رعيّت و وکلاى امّت و سفيران ائمه و پيشوايان هستيد»;
📚 #نامه ۵۱
@nahjol_balagheh
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜
💝#ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام
🍃الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ حَسَّانَ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ كَثِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ» أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةُ مِنْ بَعْدِهِ(ع).
💝حسین بن محمد با اسنادی از عبدالرحمن بن کثیر نقل می کند که حضرت امام صادق (عليه السّلام) فرمودند:
💠راسخون در علم حضرت امير المؤمنين و امامان پس از وى عليهم السلام مي باشند
📘کافی ج۱.ص۲۱۳
@nahjol_balagheh
⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
#نهج_البلاغه
🌸کُلُّ سِرٍّ عِنْدَکَ عَلاَنِيَةٌ، و کُلُّ غَيْب عِنْدَکَ شَهَادَةٌ، أَنْتَ الأَبَدُ فَلاَ أَمَدَ لَکَ، وَ أَنْتَ الْمُنْتَهَى فَلاَ مَحِيصَ عَنْکَ، وَ أَنْتَ الْمَوْعِدُ فَلاَ مَنْجَى مِنْکَ إِلاَّ إِلَيْک
💠هر سرّی نزد تو اشکار و هر پنهانی نزد تو هویداست ، تو خدای همیشه ای و بی پایان و تو پایان هر چیزی ، که گریزی از آن نیست. وعده گاه همه ، محضر توست ، و رهایی از تو جز به تو ممکن نیست
📚 #خطبه ۱۰۹
@nahjol_balagheh
🔔خردمندان عبرت پذيرند❗️
#نهج_البلاغه
✨رحم الله امرأ تفكّر فاعتبر، و اعتبر فأبصر.
🔷خدا رحمت كند مردى را كه انديشيد و عبرت اندوخت و از عبرت اندوخته بينايى يافت.
📚 #خطبه ۱۰۳
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💢 بزرگترین کرامت امیرالمؤمنین علی علیه السلام چیست ⁉️
🎤حجت الاسلام والمسلمین حسینی#قمی
✅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
┄┅═✧🌺🍃🌺❁✧═┅┄
نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_نامه ۳۱ #نهج_البلاغه 📌قسمت ۲۲ ❣امام عليه السلام به بيان دليلى براى طرح وصاياى خود براى فرزند
#شرح_نامه ۳۱
نهج البلاغه
📌قسمت ۲۳
💝سپس امام عليه السلام در ادامه مى افزايد:
✨لِتَسْتَقْبِلَ بِجِدِّ رَأْيِکَ مِنَ الاَْمْرِ مَا قَدْ کَفَاکَ أَهْلُ التَّجَارِبِ بُغْيَتَهُ وَتَجْرِبَتَهُ، فَتَکُونَ قَدْ کُفِيتَ مَئُونَةَ الطَّلَبِ، وَعُوفِيتَ مِنْ عِلاَجِ التَّجْرِبَةِ
💠 «همه اينها براى آن است که با تصميم جدى به استقبال امورى بشتابى که انديشمندان و اهل تجربه تو را از طلب آن بى نياز ساخته، و زحمت آزمون آن را کشيده اند تا نيازمند به طلب و جستجو نباشى و از تلاش بيشتر آسوده خاطر گردی
✍امام عليه السلام در اين بخش از سخنان خود به اهمّيّت استفاده از تجارب ديگران اشاره مى کند، زيرا زندگى چيزى جز تجربه نيست و انسان عاقل به جاى اينکه همه چيز را خودش تجربه کند و ضايعات و مشکلات آن را بپذيرد از تجارب ديگران استفاده مى کند و آنچه را آنها آزموده اند و نتيجه اش روشن شده در اختيار مى گيرد بى آنکه هزينه اى براى آن بپردازد.
🔻به تعبير ديگر همواره نسل هاى آينده از نسل هاى گذشته از اين نظر سعادتمندترند که تجارب پيشينيان در اختيار آيندگان قرار مى گيرد و آنچه را آنها با زحمت فراوان به دست آورده اند آيندگان بدون زحمت در اختيار مى گيرند
💢امام در پایان این بخش از اندرز نامه می فرماید :
🔅فَأَتَاکَ مِنْ ذَلِکَ مَا قَدْ کُنَّا نَأْتِيهِ، وَاسْتَبَانَ لَکَ مَا رُبَّمَا أَظْلَمَ عَلَيْنَا مِنْهُ
🔹«بنابراين آنچه از تجربيات نصيب ما شده، نصيب تو هم خواهد شد بلکه شايد پاره اى از آنچه بر ما مخفى شده بر تو روشن گردد»
🖊اشاره به اينکه گاه تجربه پيشينيان به طور کامل در اختيار آيندگان قرار مى گيرد و آنها از آن بهره کامل مى برند و گاه پيشينيان در بعضى از مسائل، نيمى از راه را پيموده اند و نيم ديگر را آيندگان مى پيمايند و به امورى دست مى يابند که حتى نصيب پيشينيان نشده بود.
📝ادامه دارد...
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━