4_179963055302508659.mp3
4.95M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ١_ قسمت دوم
#خطبه_٢
🕰زمان: ۱۶:۲۹
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
💝ویژگی های پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم
═════ ೋღ🍂🌸🍂ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠خداوندا گرامی ترین درودها و افزون ترین برکات خود را بر محمد صلی الله علیه و آله و سلم بنده و فرستاده ات اختصاص ده ، که خاتم پیامبران گذشته ، و گشاینده درهای بسته و آشکار کننده حق با برهان است.
🔹دفع کننده لشکرهای باطل ، و در هم کوبنده شوکت گمراهان است ، آن گونه که بار سنگین رسالت را بر دوش کشید ، و به فرمانت قیام کرد ، و به سرعت در راه خشنودی تو گام برداشت ،
🔹حتی یک قدم به عقب برنگشت ، و اراده او سُست نشد ، و در پذیرش و گرفتن وحی ، نیرومند بود ، حافظ و نگهبان عهد و پیمان تو بود ، و در اجرای فرمانت تلاش کرد تا آنجا که نور حق را آشکار ، و راه را برای جاهلان روشن ساخت ، و دل هایی که در فتته و گناه فرو رفته بودند ، هدایت شدند .
🔹پرچم های حق را برافراشت و احکام نورانی را برپا کرد ، پس او پیامبر امین , مورد اعتماد ، و گنجینه دار علم نهان تو ، و شاهد روز رستاخیز, و برانگیخته تو برای بیان حقایق ، و فرستاده تو به سوی مردم است.
📘 #خطبه ۷۲
#هفته_وحدت
═════ ೋღ🍂🌸🍂ღೋ════
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۷
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨رُبَّ عَالِم قَدْ قَتَلَهُ جَهْلُهُ، وَعِلْمُهُ مَعَهُ لاَ يَنْفَعُهُ✨
💠چه بسيار دانشمندى كه جهلش او را كشته، در حالى كه علمش با اوست;اما به حالش سودى نمى بخشد.
✍در اين كه چگونه علم و جهل در وجود آن ها جمع مى شود تفسيرهاى مختلفى مى توان بيان كرد.
از همه روشن تر اين كه علم اگر با عمل همراه نشود همچون جهل است، بنابراين نكوهش امام عليه السلام از عالمانى است كه از علم خود بهره نمى گيرند و به آن عمل نمى كنند و سبب هلاكت مادى و معنوى آنها مى شود.
🔹 اين احتمال نيز وجود دارد كه منظور از «جهل» صفات جاهلانه اى مانند غرور و تكبر و خودخواهى و سودجويى و رياكارى باشد; هر گاه علم با اين صفات نكوهيده جاهلانه همراه گردد عالم را به نابودى مى كشاند،
✔️و احتمال اینکه ظواهرى از علم دارد ولى به عمق آن نرسيده است و به تعبيرى ديگر، علم او فاقد بصيرت است.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
#شگفتیهای_آفرینش
#نهج_البلاغه
📌قسمت دوم
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
🌍زمین، کوه و دری
💠از نشانه های توانایی و عظمت خدا و شگفتی ظرافت های آفرینش او، آن است که از آب دریای موج زننده و امواج فراوان شکننده، خشکی آفرید و به طبقاتی تقسیم کرد. سپس طبقه ها را از هم گشود و هفت آسمان به وجود آورد که به فرمان او برقرار ماندند و در اندازه های معین استوار شدند. نیز زمین را آفرید که دریایی سبزرنگ و روان، آن را بر دوش می کشید.
🔻 زمین در برابر فرمان خدا فروتن، در برابر شکوه پروردگاری تسلیم است. سپس صخره ها، تپه ها و کوه های بزرگ را آفرید، آن ها را در جایگاه خود ثابت نگاه داشت و در قرارگاهشان استقرار بخشید.
🔻پس کوه ها در هوا و ریشه های آن در آب رسوخ کرد. کوه ها از جاهای پست و هموار سر بیرون کشیده و کم کم ارتفاع یافتند و ریشه آن در دل زمین ریشه دوانید. قله ها هم سر به سوی آسمان برافراشت و نوک آن ها طولانی شد تا تکیه گاه زمین و میخ های نگهدارنده آن باشد. سپس زمین با حرکات شدیدی که داشت آرام گرفت تا ساکنان خود را نلرزاند و آن چه بر پشت زمین است سقوط نکند یا از جای خویش منتقل نگردد.
📘 #خطبه ۲۱۱
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
@nahjol_balagheh