🔸سخن امیرالمؤمنین(ع) دربارۀ آغاز رسالت
ایشان فرمودند: «خداوند رسولش را هنگامی فرستاد كه پیامبران نبودند و مردمان در خوابی دراز میغنودند. اسبِ فتنه در جولان، كارها پریشان، آتش جنگها فروزان، جهان تیره، فریبِ دنیا بر همه چیره، باغِ آن افسرده، برگِ آن زرد و پژمرده، از میوهاش نومید، آبش در دلِ زمین ناپدید، نشانههای رستگاری ناپیدا، علامتهای گمراهی هویدا، دنیا با مردمِ خود ناخوشروی و با خواهنده خویش ترشروی؛ بارش محنت و آزار، خوردنی آن مردار، درونش بیم، برونش تیغ مرگبار.» (نهجالبلاغه، بخشی از خطبۀ ۸۹)
و فرمود: «خداوند پیامبر اکرم(ص) را برانگیخت، در حالی كه مردم گمراه و سرگردان بودند و در فتنه فرو افتاده و راه را از بیراهه باز نمیشناختند. هوا و هوسشان سرگشته ساخته، بزرگیخواهیشان به فرودستی انداخته. از نادانی جاهلیت خوار، سرگردان و در كار نااستوار، به بلای نادانی گرفتار. او كه درود خدا بر وی باد، خیرخواهی را به نهایت رساند، به راه راست رفت و از طریق حكمت و موعظۀ نیکو (ادْعُ إِلی سَبِیلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ، سورۀ نحل، آیۀ ۱۲۵) مردم را به خدا خواند.»
یکی از اهداف رسالت پیامبر اکرم(ص) برداشتن زنجیرها و رهانیدن انسانها از جهل و نادانی میباشد. امیرالمؤمنین میفرماید: «خداوند سبحان محمد(ص) را پیامبری داد تا دور رسالت را به پایان رساند و وعدۀ حق را به وفا مقرون گرداند. طومار نبوت او به مُهر پیامبران مَمهور و نشانههای او در كتابِ آنان مذكور و مقدم او بر همه مبارک و موجب سرور بود، در حالی كه مردم زمین هر دسته به كیشی گردن نهاده بودند و هر گروه پی خواهشی افتاده و در خدمت آئینی ایستاده، یا خدا را همانند آفریدگان دانسته، یا صفتی كه سزای او نیست، بدو بسته، یا به بتی پیوسته و از خدا گسسته بودند. پروردگار آنان را به دور از گمراهی به رستگاری كشاند و از تاریكی نادانی رهاند.» (نهجالبلاغه، بخشی از خطبۀ ۱)
آن حضرت همچنین فرمود: «خدای متعال، محمد(ص) را به راستی برانگیخت تا بندگانش را از پرستش بتان برون آرد و به عبادت او وادارد و از پیروی شیطان برهاند و به اطاعت خدا كشاند، با قرآنی كه معنی آن را آشكار نمود و اساسش را استوار فرمود، تا بندگان بدانند بزرگی پروردگار خود را كه دانای آن نبودند و بدو اقرار كنند، از پسِ آنكه بر انكار میفزودند و او را نیک بشناسند. پس از آنکه خود را ناآشنا بدو مینمودند. پس خدای سبحان در كتاب خویش قرآن بیآنكه او را ببینند خود را به ایشان آشكار گردانید بدانچه از قدرتش به آنان نمایاند و از قهر خود ترساند و اینكه چگونه با كیفرها آن را كه باید نابود گردانید و با داس انتقام خرمن هستیشان را دِروید.» (نهجالبلاغه، بخشی از خطبۀ ۱۴۷)
به هر حال، محمد(ص) سالها پیش از رسیدن به درجۀ پیامبری از وضع نابسامان مردم عربستان رنج میبرد. به ویژه بتپرستی آنان بیش از همه خاطر او را آزرده میساخت در حالی که خود همواره به پرستش خدای یکتا میپرداخت.
🔸بعثت
بعثت در حقیقت نقطۀ آغازین اسلام است. دینی که در سالهای اولیۀ خود با پیروانی اندک و در شرایطی سخت آغاز شد و بعدها در سراسر جهان انتشار یافت و دلهای فراوان را به سوی خود جذب کرد. بعثت نقطۀ شروع همۀ آن چیزی است که در اسلام گذشت. این حادثه آغاز تحولی عظیم در تاریخ بشریت به شمار میآید. این اتفاق بزرگ به نقل مورخان در روز دوشنبه ۲۷ رجب سال چهلم عامالفیل و بیستمین سال حکومت خسرو پرویز بر ایران روی داده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 داستان جالب از پیامبر درباره انفاق و بخشش
سخنران شهید کافی
#عید_مبعث
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
#نهج_البلاغه
وصف یاران گذشته
أَيْنَ الْقَوْمُ الَّذِينَ دُعُوا إِلَى الْإِسْلَامِ فَقَبِلُوهُ، وَ قَرَءُوا الْقُرْآنَ فَأَحْكَمُوهُ، وَ هِيجُوا إِلَى الْجِهَادِ فَوَلِهُوا وَلَهَ اللِّقَاحِ إِلَى أَوْلَادِهَا، وَ سَلَبُوا السُّيُوفَ أَغْمَادَهَا، وَ أَخَذُوا بِأَطْرَافِ الْأَرْضِ زَحْفاً زَحْفاً وَ صَفّاً صَفّاً؛ بَعْضٌ هَلَكَ وَ بَعْضٌ نَجَا، لَا يُبَشَّرُونَ بِالْأَحْيَاءِ وَ لَا يُعَزَّوْنَ عَنِ الْمَوْتَى، مُرْهُ الْعُيُونِ مِنَ الْبُكَاءِ، خُمْصُ الْبُطُونِ مِنَ الصِّيَامِ، ذُبُلُ الشِّفَاهِ مِنَ الدُّعَاءِ، صُفْرُ الْأَلْوَانِ مِنَ السَّهَرِ، عَلَى وُجُوهِهِمْ غَبَرَةُ الْخَاشِعِينَ، أُولَئِكَ إِخْوَانِي الذَّاهِبُونَ، فَحَقَّ لَنَا أَنْ نَظْمَأَ إِلَيْهِمْ وَ نَعَضَّ الْأَيْدِي عَلَى فِرَاقِهِمْ.
کجايند آنها که به اسلام دعوت شدند، و (از جان و دل) آن را پذيرفتند، قرآن را تلاوت کردند و به خوبى آن را شناختند و به کار بستند، به جهاد دعوت شدند و عاشقانه به سوى آن حرکت کردند، همچون عشق ناقه به بچه هايش، غلاف شمشيرها را کنار انداختند (و فکر عقب نشينى را از سر به در کردند) و گرداگرد زمين را در جبهه هاى مختلف گروه گروه و صف در صف احاطه نمودند سرانجام بعضى شهيد شدند وبعضى رهايى يافتند.
آنها کسانى بودند که هيچ گاه از زنده ماندن در ميدان جنگ، ابراز شادى نمى کردند و در مرگ شهيدان به يکديگر تسليت نمى گفتند! آنها بر اثر گريه (از خوف خدا) چشمانشان ناراحت و به خاطر روزه شکم هايشان تهى ولب ها از کثرت دعا خشک شده و رنگ چهره ها بر اثر شب زنده دارى پريده و غبار خشوع بر چهره هاى آنها نشسته بود، (آرى) برادران من آنها بودند که رفتند، پس سزاوار است که تشنه ديدار آنها باشيم و از فراقشان انگشت حسرت به دندان بگزيم!
#خطبه۱۲۱
#صحیفه_سجادیه
دعا در فروتنی برای خدای عزوجل
مَوْلَايَ وَ ارْحَمْنِي إِذَا انْقَطَعَ مِنَ الدُّنْيَا أَثَرِي، وَ امَّحَى مِنَ الْمَخْلُوقِينَ ذِكْرِي، وَ كُنْتُ مِنَ الْمَنْسِيِّينَ كَمَنْ قَدْ نُسِيَ.
مولای من، آنگاه که از من در این دنیا نشان و اثر قطع گردد، و از میان آفریدگان یادم محو شود، و همچون فراموششدگان فراموش گردم، بر من رحم کن.
#دعای۵۳
🚩#پویش_کاشی_حرم🚩
امام حسین(علیه السلام):
أیُّهَا النّاسُ! نافِسو فِی المَکارِمِ وَ سارِعوا فِی المَغانِمِ؛
ای مردم!در انجام کارهای نیک بر یکدیگر سبقت بگیرید ودر سود بردن از پاداشهای اخروی شتاب به خرج دهید.
📚کشف الغمّه، ج2، ص29
🔻فرصتى براى عاشقان وارادتمندان اهل بيت(ع)
✅با مشارکت در پویش کاشی صحن عقیله بنی هاشم حضرت زینب(س) در اين عمل كوثرانه و صدقه فوق جارى سهيم باشيد و نام خود را براى هميشه در صحن حضرت زينب(س) در جوار حرم حسينى ماندگار كنيد.
🔗یک سهم کاشی (200 هزار تومان)
⚡شماره کارت نزد بانک ملی :
6037- 9975- 9940 -8631.
✨️لطفابعد از پرداخت نذورات به شماره همراه در پیام رسان (ایتا) یا پیامک اطلاع دهید
09396325725.
و مشخصات خود را اعلام کنید تا در پشت کاشی ها ثبت گردد. 🌹کاشی ها در صحن و شبستان حضرت زینب(س) درکربلای معلی نصب خواهد شد. انشاالله
🔆ستادتوسعه و بازسازی عتبات عالیات شهرستان نطنز
#نهج_البلاغه
پرهیز از وسوسه شیطان
إِنَّ الشَّيْطَانَ يُسَنِّي لَكُمْ طُرُقَهُ، وَ يُرِيدُ أَنْ يَحُلَّ دِينَكُمْ عُقْدَةً عُقْدَةً، وَ يُعْطِيَكُمْ بِالْجَمَاعَةِ الْفُرْقَةَ وَ بِالْفُرْقَةِ الْفِتْنَةَ، فَاصْدِفُوا عَنْ نَزَغَاتِهِ وَ نَفَثَاتِهِ، وَ اقْبَلُوا النَّصِيحَةَ مِمَّنْ أَهْدَاهَا إِلَيْكُمْ وَ اعْقِلُوهَا عَلَى أَنْفُسِكُمْ.
شيطان راه هاى انحرافى خويش را براى شما آسان جلوه مى دهد، و مى خواهد (رشته هاى محکم) دين شما را گره گره بگشايد و به جاى اتحاد و هماهنگى، ايجاد تفرقه کند و به وسيله تفرقه، فتنه بر پا سازد. حال که چنين است: از وسوسه ها و فريب هاى او روى بگردانيد و نصيحت را از کسى که به شما هديه مى کند، پذيرا شويد، و آن را محکم در درون جان خويش نگهدارى کنيد.
#پایان_خطبه۱۲۱