۲۱ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳
#نهج_البلاغه
#خطبه_قاصعه
تعصب ورزیدن زشت و زیبا
وَ لَقَدْ نَظَرْتُ فَمَا وَجَدْتُ أَحَداً مِنَ الْعَالَمِينَ يَتَعَصَّبُ لِشَيْءٍ مِنَ الْأَشْيَاءِ إِلَّا عَنْ عِلَّةٍ تَحْتَمِلُ تَمْوِيهَ الْجُهَلَاءِ أَوْ حُجَّةٍ تَلِيطُ بِعُقُولِ السُّفَهَاءِ غَيْرَكُمْ، فَإِنَّكُمْ تَتَعَصَّبُونَ لِأَمْرٍ مَا يُعْرَفُ لَهُ سَبَبٌ وَ لَا عِلَّةٌ؛ أَمَّا إِبْلِيسُ فَتَعَصَّبَ عَلَى آدَمَ لِأَصْلِهِ وَ طَعَنَ عَلَيْهِ فِي خِلْقَتِهِ، فَقَالَ أَنَا نَارِيٌّ وَ أَنْتَ طِينِيٌ.
من در رفتار و کردار مردم جهان نظر افکندم، هيچ کس را نيافتم که درباره چيزى تعصّب به خرج دهد جز اينکه دليل و هدفى براى خويش دارد، يا مى خواهد حقيقت را بر جاهلان مشتبه سازد يا با دليلى در فکر و انديشه سفيهان نفوذ کند، جز شما که درباره چيزى تعصّب مى ورزید که نه سببى دارد و نه هدفى. ابليس در برابر آدم به سبب اصل و ريشه خود تعصّب و تکبّر ورزيد; آفرينش آدم را مورد طعن قرار داد و گفت: من از آتشم و تو از گِل.
#خطبه۱۹۲
۲۲ مهر ۱۴۰۳
#صحیفه_سجادیه_جامعه
#آغاز_دعای۳۱
دعا برای سعادتمندی
اَللّٰهُمَّ لاٰتُخَیِّبْ رَجٰاءً هُوَ مَنُوطٌ بِكَ، وَلاٰ تُصَفِّرْ کَفّاً هِیَ مَمْدُودَةٌ اِلَیْكَ، وَلاٰ تُذِلَّ نَفْساً هِیَ عَزِیزَةٌ عَلَیْكَ بِـمَعْرِفَتِكَ، وَلاٰ تَسْلُبْ عَقْلاً هُوَ مُسْتَضِیءٌ بِنُورِ هِدٰایَتِكَ، وَلاٰ تُقْذِ عَیْناً فَتَحْتَهٰا بِنِعْمَتِكَ، وَلاٰ تُخْرِسْ لِسٰاناً عَوَّدْتَهُ الثَّنٰاءَ عَلَیْكَ، وَکَمٰا کُنْتَ اَوَّلاً بِالتَّفَضُّلِ، فَکُنْ اٰخِراً بِالْاِحْسٰانِ، اَلنّٰاصِیَةُ بِیَدِكَ، وَالْوَجْهُ عٰانٍ لَكَ، وَالْخَیْرُ مُتَوَقَّعٌ مِنْكَ، وَالْمَصِیرُ عَلیٰ کُلِّ حٰالٍ اِلَیْكَ.
خداوندا، نومید مساز امیدی را که به تو وابسته است و محروم مساز دستی را که به سوی تو دراز گشته، و خوار مساز شخصی را که با شناخت تو بر تو عزیز است، و سلب مکن عقلی را که به نور هدایت تو روشنی جسته، و مبند چشمی را که آن را گشودهای با نعمتت، و لال مکن زبانی را که به ستایشت عادت دادهای، و آنگونه که در آغاز بودهای اهل تفضل، در آخر نیز رفتار کن به احسان. پیشانی در دست تو و چهره خاضع است برای تو، و خیر از تو مورد انتظار است و سـرانجام به هر حال به سوی تو میباشد.
#دعای۳۱
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳
#استاد_قرائتی
تفسیر نور (محسن قرائتی)
سوره نساء آیه ۱۷
- إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللَّهُ عَلِيماً حَكِيماً «17»
بى گمان (پذيرش) توبه بر خدا، براى كسانى است كه از روى جهالت كار بد مىكنند، سپس زود توبه مىكنند. پس خداوند توبهى آنان را مىپذيرد و خداوند، دانا و حكيم است.
نکته ها
اين آيه به گوشهاى از شرايط قبولى توبه اشاره مىكند. از جمله آنكه:
الف: گناه، از روى نادانى وبىتوجّهى به عواقب گناه باشد، نه از روى كفر و عناد.
ب: گنهكار بايد زود توبه كند، پيش از آنكه گناه او را احاطه كند، يا خصلت او شود، يا قهر و عذاب الهى فرا رسد.
امام صادق عليه السلام فرمود: هر گناهى كه انسان مرتكب شود گرچه آگاهانه باشد در حقيقت جاهل است، زيرا خود را در خطر قهر الهى قرار داده است. «1»
پیام ها
1- پذيرفتن توبهى واقعى، از حقوقى است كه خداوند براى مردم، بر عهدهى خودش قرار داده است. «التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ»
«1» تفسير برهان ج 1 ص 354.
2- علمى كه در برابر هوسها وغرائز پايدار نباشد، جهل است. يَعْمَلُونَ ... بِجَهالَةٍ
3- تا گناه زياد نشده، توبه آسان است. در اين آيه مىخوانيم: «يَعْمَلُونَ السُّوءَ» كه مراد انجام يك گناه است، ولى در آيهى بعد مىخوانيم: «يَعْمَلُونَ السَّيِّئاتِ»، مراد گناهان زياد مىباشد كه توبه كردن از آن مشكل است.
4- خدا، گناهكاران را به توبه فورى تشويق مىكند. «يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ»
5- سرعت در توبه، كليد قبولى آن است. «يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ»
6- توبه بايد واقعى باشد، اگر تظاهر به توبه كنيم خدا حقيقت را مىداند. «كانَ اللَّهُ عَلِيماً»
7- پذيرش عذر گناهكاران بىعناد، حكيمانه است. «عَلِيماً حَكِيماً»
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
اوقات شرعی کاشان - زمان اذان صبح ظهر مغرب به افق کاشان
امروز يکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳
مصادف با ۹ ربيع الآخر ۱۴۴۶
اذان صبح: ۰۴:۴۴:۳۹
التماس دعا
اذان صبح: ۰۴:۴۴:۳۹
طلوع آفتاب: ۰۶:۰۷:۱۹
اذان ظهر: ۱۱:۵۰:۵۰
غروب آفتاب: ۱۷:۳۱:۴۹
اذان مغرب: ۱۷:۴۹:۴۱
نیمه شب شرعی: ۲۳:۰۸:۴۴
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
۲۲ مهر ۱۴۰۳
6.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️خاک این شهر به چشمان تو عادت دارد
▪️خــوش به حــــال نفس قـــم که لیاقت دارد
▪️چــون تو یک روز از این کوچه گذشتی
▪️عمری زندگی در دل این شهر سعادت دارد
سالروز وفات حضرت معصومه (س) تسلیت باد.🥀🖤
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۳