دوستان این آیدی برای جزوخوانی قرآن است هزینه آن برای خانواده مستحق استفاده میشه هم قرآن خوندیدهم به مستحق کمک کردید
#نهج_البلاغه
نتیجه نافرمانی از امام
أُرِيدُ أَنْ أُدَاوِيَ بِكُمْ وَ أَنْتُمْ دَائِي، كَنَاقِشِ الشَّوْكَةِ بِالشَّوْكَةِ وَ هُوَ يَعْلَمُ أَنَّ ضَلْعَهَا مَعَهَا. اللَّهُمَّ قَدْ مَلَّتْ أَطِبَّاءُ هَذَا الدَّاءِ الدَّوِيِّ وَ كَلَّتِ [النَّزَعَةُ] النَّزْعَةُ بِأَشْطَانِ الرَّكِيِّ.
من مى خواهم به وسيله شما دردم را درمان کنم در حالى که شما خود درد من هستيد. من در اين حال به کسى مى مانم، که مى خواهد خار را به وسيله خار، بيرون بياورد با اين که مى داند خار همچون خار است. خداوندا! طبيبان اين بيمارى سخت و جانکاه، خسته شده اند، و کِشندگان آب از چاه (براى آبيارى اين زمين بى حاصل) درمانده گشته اند.
#خطبه۱۲۱
#شرح_عبارت
اين تشبيه که از ضرب المثل معروفى گرفته شده، تشبيه بسيار دقيق و گويايى است، معمولاً هنگامى که خار، در پا مى نشيند آن را به وسيله سوزن يا منقاش، آهسته بيرون مى آورند حال اگر بخواهند آن را به وسيله خار ديگرى بيرون آورند به احتمال قوى خار دوّم نيز در پاى مى نشيند و مى شکند و مشکل افزون مى شود و اين به صورت ضرب المثل در ميان عرب در آمده که مى گويند :
«کَنَاقِشِ الشَّوْکَةِ بِالشَّوْکَةِ، وَهُوَ يَعْلَمُ أَنَّ ضَلْعَهَا مَعَهَا»، اين ضرب المثل را درباره کسى به کار مى برند که مثلاً مى خواهد کسى را براى رفع اختلاف ميان او و ديگرى، حکم و داور کند، در حالى که آن شخص تمايل به دشمن او دارد و کار را پيچيده تر مى کند.
منظور امام (عليه السلام) اين است که من مى خواهم عصيان گران شام را به وسيله شما دفع کنم در حالى که شما خود در زمره عصيانگران هستيد.
به هر حال اين تعبيرات دردآلود و رنج آور، نشان مى دهد که امام (عليه السلام) در چه شرايط سختى قرار داشته است، اگر فرمان حمله مى داده مخالفت مى کردند و مى گفتند : داورى قرآن را بپذيريد، اگر مسأله داورى را مطرح مى فرموده، ايراد مى کردند که : چرا تسليم دشمن شديد ؟
هر کدام نوايى مى نواختند و هر يک هوا و هوسى در سرمى پروراندند، وکار به جايى رسيد که آگاه ترين و مدبرترين پيشوايان جهان، بعد از پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله) را به ضعف تدبير متهم نمودند، و اين نبود مگر به خاطر گروهى از پيروان ضعيف و ناتوان و ناصالح.
چرا و چگونه اين چنين شد ؟ گويى خدا مى خواهد با اين رهبر بزرگ همگان را بيازمايد.
و در پايان اين بخش امام (عليه السلام)، شکايت به درگاه خدا مى برد و عرض حاجت به پيشگاه او مى کند، عرضه مى دارد : «خداوندا ! طبيبان اين درد سخت و جانکاه، خسته شده اند و کشندگان آب از چاه (براى آبيارى اين زمين بى حاصل) درمانده گشته اند»
چه تعبير گويا و رسا و در عين حال سوزناکى! هنگامى که بيمارى سخت ولاعلاجى در جان کسى مى ريزد و طبيب حاذق هر دارويى مى دهد بيمار جواب مثبتى به آن دارو نمى دهد، سخت خسته و ملول مى شود، همچنين کشاورزانى که با زحمت و تلاش فراوان از چاه هاى عميق آب مى کشند و به زمين نامستعدّى مى ريزند که هيچ حاصلى نمى دهد سخت وامانده مى شوند و همين گونه است حال رهبر و پيشواى مدير و مدبّرى همچون على بن ابى طالب (عليه السلام) که گرفتار گروهى جاهل، کوته بين، ضعيف الاراده وضعيف الايمان مى گردد.
#صحیفه_سجادیه
دعا در فروتنی برای خدای عزوجل
مَوْلَايَ ارْحَمْ كَبْوَتِي لِحُرِّ وَجْهِي وَ زَلَّةَ قَدَمِي ، وَ عُدْ بِحِلْمِكَ عَلَى جَهْلِي وَ بِإِحْسَانِكَ عَلَى إِسَاءَتِي ، فَأَنَا الْمُقِرُّ بِذَنْبِي ، الْمُعْتَرِفُ بِخَطِيئَتِي ، وَ هَذِهِ يَدِي وَ نَاصِيَتِي ، أَسْتَكِينُ بِالْقَوَدِ مِنْ نَفْسِي ، ارْحَمْ شَيْبَتِي ، وَ نَفَادَ أَيَّامِي ، وَ اقْتِرَابَ أَجَلِي وَ ضَعْفِي وَ مَسْكَنَتِي وَ قِلَّةَ حِيلَتِي.
سقوط و به رو درافتادنم و لغزش گامم را، رحمت آر؛ و به نادانیام با بردباریات و به بدکرداریام با احسانت، به من بازگرد. من به گناهم اقرار دارم و به خطایم اعتراف میکنم. این دست و سر من است که برای تلافی و کیفر از وجودم آن را به زاری تسلیم میکنم؛ به پیری و به پایان رسیدن روزگارم و نزدیک شدن مرگم و ناتوانی و بیچارگیام و کمی تدبیرم، رحم کن.
#دعای۵۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 علت گرفتاری
سخنرانی کوتاه و شنیدنی شهید کافی
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
8.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 داستان توبه مصطفی دیوانه
سخنران شهید کافی
➥ @sheikh_kafi | شیخ احمد ڪـافی
عرض سلام و تبریک عید بزرگ مبعث.🌺
به مناسبت این عید فرخنده، هدیه ای ارزشمند را تقدیم حضورتون می کنم. امیدوارم به برکت قرآن کریم، زندگی هامون متبرک به انوار الهی باشد.
"قرآن بشیر" به اهتمام دکتر بیستونی به چاپ رسیده است. طی تماسی که یکی از همکاران با ایشون داشتند، اشتیاق مخاطبان را برای بخش ضمیمه ای این قرآن، با نام "شناخت کلی سوره ها" خدمت ایشون مطرح کردند جناب دکتر فایل این بخش ضمیمه ی قرآن بشیر را ارسال فرمودند و اجازه ی نشر آن را برای همه دادند.
ایشون خاطرنشان کردند که در خصوص خواص سور، مطالب فراوانی در دست داریم و تنها منحصر به موارد داخل فایل نیست و آقای دکتر خودشون بعضی را انتخاب کردند تا مطلب طولانی نشود.