🌹کودکان نهج البلاغه ای🌹
🧠 از عقل و فکرت استفاده کن
💡ما باید از عقل و فکرمون استفاده کنیم تا کارهای خوب و بد را از هم تشخیص بدیم.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۴۲۱
💌 #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۷۰ نهج البلاغه بخش دوم.mp3
1.9M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت170 2⃣
⭕️ ضرورت ترک گناه
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت170 (2)
🔷 ضرورت ترک گناه
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: ترك گناه آسانتر از درخواست توبه است.
🔻 البته مقصود حضرت این نیست که در همه توبه ها تا این شش مورد نباشد، امکان ندارد؛ منظورشان این بود که این استغفار که شما لقلقه زبان کرده اید، عمقی چنین دارد؛ بنابراین:
🔸 اینکه انسان بعد از گناه زنده بماند و توبه کند،
🔸 اینکه اگر زنده ماند توفیق توبه پیدا بکند، یعنی اصلاً این حال معنوی و پشیمانی به او دست بدهد و برود درخانه خدا،
🔸 سوم اينکه واقعاً توبه کند، یعنی قلبش باید از گناه نفرت داده باشد و پشیمان شده باشد و عزم جدی داشته باشد که مسیر توبه را ترک نکند
🔸 آثار وضعی گناه را با این روشهایی که امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند بتواند جبران کند.
🔸 آثار تکلیفی اش را هم جبران کند. مثلاً اگر در حین گناه حق النّاسی را ضایع کرده باید برود ادا کند، اگر حق الله از جمله نماز، خمس یا... ادا نکرده باید برود ادا کند.
🔸 آثار وضعی اش را از روح و پیکرش پاک کند.
🔸 لذّتی را که با گناه به خورد خودش داده با طاعت از وجودش بیرون بکشد.
🔸 گوشتی که از حرام بر بدنش روییده، آب کند و دوباره در موقعیت طاعت و اطاعت آن را به بدنش اضافه کند،
این شرایط آسانی نیست.
🔻 بنابراین بر همین اساس حضرت می فرمایند انسان اگر گناه نکند، خیلی راحت تر است از آنکه گناه کند و تازه بخواهد برود توبه کند.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹ختم #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز
🌹تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز صد و بیست و هشتم : خطبه ۱۴۵ تا ۱۴۳
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2175598681Cd8cfe3574c
ختم روزانه نهج البلاغه . . .. ..mp3
3.8M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ خطبه ۱۴۵ تا ۱۴۳
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
سهم #روز_صد_وچهلم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۴۵ تا خطبه ۱۴۳
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه145
1⃣ دنياشناسی
♦️ای مردم! شما در اين دنيا هدف تيرهای مرگ هستيد که در هر جرعه ای اندوهی گلوگير و در هر لقمه ای استخوان شکسته ای قرار دارد؛ در دنيا به نعمتی نمی رسيد جز با از دست دادن نعمتی ديگر و روزی از عمرِ سال خورده ای نمی گذرد، مگر به ويرانی يک روز از مهلتی که دارد و بر خوردنی او چيزی افزوده نمی شود، مگر به نابود شدن روزی تعيين شده و اثری از او زنده نمی شود، مگر به نابودی اثر ديگر و چيزی برای او تازه و نو نمی شود مگر به کهنه شدن چيز ديگر و چيز جديدی از او نمی رويد، مگر به درو شدن چيزی ديگر. ريشه هايی رفتند که ما شاخه های آن می باشيم، چگونه شاخه ها بدون ريشه ها برقرار می مانند؟
2⃣ نكوهش از بدعتها
♦️هيچ بدعتی در دين ايجاد نمی شود، مگر آن که سنّتی ترک گردد؛ پس از بدعت ها بپرهيزيد و با راه راست و جادّه آشکار حق باشيد، نيکوترين کارها سُنّتی است که ساليانی بر آن گذشته و درستی آن ثابت شده باشد و بدترين کارها آنچه که تازه پيدا شده و آينده آن روشن نيست.
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه144
1⃣ فلسفه بعثت پيامبران
♦️خداوند پيامبرانش را برانگيخت و وحی را به آنان اختصاص داد و پيامبران را حُجّت خود بر بندگان قرار داد تا استدلالی يا جای عذری برای کسی باقی نماند، پس پيامبران انسان ها را با زبان راستگويی به راه حق فراخواندند. آگاه باشيد که خداوند از درون بندگان پرده برمی گيرد، نه آنکه بر اسرار پوشيده آنان آگاه نيست و بر آنچه در سينه ها نهفته دارند بی خبر است، بلکه خواست آنان را آزمايش کند، تا کدام يک اعمال نيکو انجام می دهد و پاداش برابر نيکوکاری و کيفرِ مکافات در خور بدی ها باشد.
2⃣ ويژگيهای امامان دوازده گانه
♦️کجا هستند کسانی که پنداشتند دانايانِ علمِ قرآن، آنان می باشند نه ما؟ که اين ادّعا را بر اساس دروغ و ستمکاری بر ضدّ ما روا داشتند. خدا ما اهل بيت پيامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را بالا آورد و آنان را پست و خوار کرد، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حريم نعمت های خويش داخل و آنان را خارج کرد که راه هدايت را با راهنمايی ما می پويند و روشنی دل های کور را از ما می جويند. همانا امامان (دوازده گانه) همه از قريش بوده که درخت آن را در خاندان بنی هاشم کاشته اند. مقام ولايت و امامت در خور ديگران نيست و ديگر مدّعيانِ زمامداری شايستگی آن را ندارند.
3⃣ شناساندن گمراهان و خبر از ستمكاری عبدالملك مروان
♦️گمراهان دنيای زودگذر را برگزيدند و آخرتِ جاويدان را رها کردند. چشمه زلال را گذاشتند و از آب تيره و ناگوار نوشيدند. گويا فاسقِ آنها (عبدالملک مروان) را می نگرم که با منکر و زشتی ها يار است و با آن اُنس گرفته و همنشين می گردد، تا آنکه موی سرش در گناهان سفيد گشته و خُلق و خوی او رنگ گناه و منکر گيرد. در چنين حالی کف بر لب به مردم يورش آورد، چونان موج خروشانی که از غرق کردن هر چيزی بی پروا باشد، يا شعله ای که تر و خشک را بسوزاند و همه چيز را خاکستر گرداند.
4⃣ اندرزهای جاودانه
♦کجايند عقل های روشنی خواه از چراغ هدايت!؟ و کجايند چشم های دوخته شده بر نشانه های پرهيزگاری!؟ کجايند دل های به خدا پيشکش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته!؟ افسوس که دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند و برای به دست آوردن حرام يورش آورده يکديگر را پس زدند. نشانه بهشت و جهنّم برای آنان برافراشته، امّا از بهشت روی گردان و با کردارِ زشتِ خود به طرف آتش روی آوردند، پروردگارشان آنان را فراخواند امّا پشت کرده، فرار کردند و شيطان آنان را دعوت کرد، پذيرفته به سوی او شتابان حرکت کردند.
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وچهلم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۴۵ تا خطبه ۱۴۳
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
📜 #خطبه143 : در طلب باران
1⃣ نظام آفرينش برای انسان
♦️آگاه باشيد! زمينی که شما را بر پشت خود می برد و آسمانی که بر شما سايه می گستراند، فرمانبردار پروردگارند و برکت آن دو به شما نه از روی دلسوزی يا برای نزديک شدن به شما و نه به اميد خيری است که از شما دارند، بلکه آن دو مأمور رساندن منافع شما بوده، اوامر خدا را اطاعت کردند، به آنها دستور داده شد که برای مصالح شما قيام کنند و چنين کردند.
2⃣ فلسفه آزمايشها
♦️خداوند بندگان خود را که گناهکارند، با کمبود ميوه ها و جلوگيری از نزول برکات و بستن دَرِ گنج های خيرات آزمايش می کند، برای آنکه توبه کننده ای بازگردد و گناهکار دل از معصيت بکند و پندگيرنده پند گيرد و بازدارنده راه نافرمانی را بر بندگان خدا ببندد. و همانا خدا استغفار و آمرزش خواستن را وسيله دائمی فروريختن روزی و موجب رحمت آفريدگان قرار داد و فرمود: «از پروردگار خود آمرزش بخواهيد، که آمرزنده است، برکات خود را از آسمان بر شما فرو می بارد و با بخشش اموال فراوان و فرزندان، شما را ياری می دهد و باغستان ها و نهرهای پرآب در اختيار شما می گذارد.» پس رحمت خدا بر آن کس که به استقبال توبه رود و از گناهان خود پوزش طلبد و پيش از آن که مرگِ او فرا رسد اصلاح گردد.
3⃣ نيايش طلب باران
♦️ بار خداوندا! ما از خانه ها و زير چادرها پس از شنيدن ناله حيواناتِ تشنه و گريه دلخراش کودکان گرسنه به سوی تو بيرون آمديم و رحمت تو را مشتاق و فضل و نعمت تو را اميدواريم و از عذاب و انتقام تو ترسناکيم. بار خداوندا! بارانت را بر ما ببار و ما را مأيوس برمگردان! و با خشکسالی و قحطی ما را نابود مفرما و با اعمال زشتی که بی خردان ما انجام داده اند ما را به عذاب خويش مبتلا مگردان. ای مهربانترين مهربان ها! بار خداوندا! به سوی تو آمديم از چيزهايی شکايت کنيم که بر تو پنهان نيست و اين هنگامی است که سختی های طاقت فرسا ما را بيچاره کرده و خشکسالی و قحطی ما را به ستوه آورده و پيش آمدهای سخت ما را ناتوان ساخته و فتنه های دشوار کارد به استخوان ما رسانده است. بار خداوندا! از تو می خواهيم ما را نااميد برمگردانی و با اندوه و نگرانی به خانه هايمان باز نفرستی و گناهانمان را به رخمان نکشی و اعمال زشت ما را مقياس کيفر ما قرار ندهی. خداوندا! باران رحمت خود را بر ما ببار و برکتِ خويش را بر ما بگستران و روزی و رحمتت را به ما برسان و ما را از بارانی سيراب فرما که سودمند و سيراب کننده و روياننده گياهان باشد و آنچه خشک شده دوباره بروياند و آنچه مرده است زنده گرداند. بارانی که بسيار پرمنفعت، روياننده گياهان فراوان، که تپّه ها و کوه ها را سيراب و در درّه ها و رودخانه ها چونان سيل جاری شود، درختان را پربرگ نمايد و نرخ گرانی را پايين آورد. «همانا تو بر هر چيز که خواهی توانايی.»
┄┄┅✿✦❀✨🦋✨❀✦✿┅┄┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۴۵ تا ۱۴۳.mp3
3.17M
🔊 شرح کلی و ساختاری خطبه ۱۴۵ تا ۱۴۳
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 پویش «باعلی تا مهدی» علیهما السلام
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 باز نویسی تاریخ زندگی امیرالمومنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و بیست و ششم
❇️ پستترین حالت برای زمامداران
[ در پاسخ شخصی که از من تعریف و تمجید و مدح و ثنا میکرد، گفتم: ]
🔻پستترین حالت برای زمامداران این است که مردم صالح گمان برند آنان به فخرفروشی و خودنمایی علاقهمند هستند و رفتار آنان حمل بر تکبر شود. من خوش ندارم گمان کنید چاپلوسی و مدح و ثنا را دوست دارم. خدای را شکر که چنین نیستم و اگر هم بودم، به نیت اظهار تواضع در پیشگاه خدای سبحان آن را ترک میکردم؛ زیرا که خدا به بزرگی و کبریایی سزاوارتر است.
🔻آری، مردم پس از رفع مشکلی بزرگ و پشتسرگذاشتن امتحانی سخت، به تعریف و تمجید رو میآورند [ ولی اکنون زمان آن نرسیده است]. پس مدح و ثنای من نکنید؛ زیرا هنوز در پیشگاه خداوند و شما، وظایفی باقی مانده است که از انجام آنها فراغت نیافتهام و واجباتی هست که باید آنها را انجام دهم.
🔻آنگونه که با حاکمان زورگو و مستبد سخن میگویند، با من سخن مگویید و آنگونه که با پادشاهان، محافظهکاری میکنند، با من محافظهکاری نکنید و با ظاهرسازی و دورویی با من معاشرت ننمایید. گمان مبرید که اگر مطلب حقی به من گفته شود، پذیرش آن بر من سنگین و دشوار آید یا اینکه من به دنبال بزرگی خود هستم. زیرا کسی که شنیدن حق برای او سنگین باشد یا از تذکر بجا و عادلانه ناراحت شود، به طور حتم، عمل به حق و رعایت عدل برای او دشوارتر خواهد بود.
🔸ترغیب لشکریان به گفتن حق و مشورت دادن
🔻از گفتن سخن حق و ارائه مشورت عادلانه کوتاهی نکنید؛ زیرا من خود را برتر از خطا و مصون از آن نمیدانم، مگر آنکه خداوند مرا حفظ کند. او که از من تواناتر و بر من، از خودم مسلطتر است. و من و شما همگی بندگان مملوک او هستیم و پروردگاری جز او نداریم. او چنان مالکیتی بر ما دارد که ما بر خویشتن خویش نداریم و اوست که ما را از جهالتی که گرفتارش بودیم بیرون آورد و به آنچه صلاح ما بود، رهنمونمان کرد و گمراهی ما را به هدایت مبدّل فرمود و پس از کوری، به ما بصیرت بخشید.
🔻[ همان فرد سپاهی دوباره در پاسخ من، شروع به تمجید از من کرد و من را "امام صالح" خواند و بیان کرد که: آنچه به تو اظهار میکنیم و سخنانی که در محضر تو میگوییم، همه برای تقرب جستن به درگاه خداوند بزرگ است که این تقرّب را با بیان بزرگواریهای تو و شکر زمامداری تو جست وجو میکنیم. اکنون در کار خود و ما بنگر و فرمان خدا را برای خود و ما اجرا کن که ما در مقابل فرمان تو سر تسلیم فرود میآوریم و میدانیم که فرمان تو به سود همگان است.
در پاسخ محبّتهای وی گفتم: ]
🔻من نیز در پیشگاه خداوند، شما را بر خویشتن گواه میگیرم. شما میدانید من چگونه بر شما رهبری کردم و به زودی من و شما در روز قیامت، در برابر خداوند گرد هم میآییم و از ما سوال میشود و آنجاست که درباره یکدیگر گواهی میدهیم. پس امروز طوری که گواهی ندهید که فردای قیامت برخلاف آن گواهی دهید؛ زیرا چیزی بر خداوند بزرگ پوشیده نمیماند و در درگاه او جز تسلیم در همه امور، روا نیست.
📚منابع:
۱. کافی، ج۸، ص۳۵۲
۲. نهج البلاغه، خطبه۲۱۶
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔵 پرهیز از کارهای پراکنده
💠 کسی که به کارهای مختلف بپردازد،
نقشه هایش به جایی نمی رسد.
#نهج البلاغه ،حکمت ۴۰۳
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۷۱ نهج البلاغه.mp3
1.86M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت171
⭕️ ره آورد شوم حرام خوارى
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت171
🔷 ره آورد شوم حرام خوارى
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: بسا لقمه ای گلوگیر كه از لقمه های فراوانی محروم می كند.
🔻امیرالمومنین (علیه السلام) در حکمت ۱۷۱ به یک واقعیتی که شاید همه ما بارها و بارها تجربه اش کرده ایم اما بازهم تکرار میکنیم اشاره میفرمایند.
از آنجایی که انسان گاهی فقط به ظاهر لذت ها نگاه میکند و از آثار و عواقب و باطنش غفلت میکند، فریب میخورد و به خاطر ظاهر جذاب یا لذتبخش یا به ظاهر مفید بعضی از رفتارها یا گفتارها مبتلا به آنها میشود بعد بلافاصله عواقب بد و شومش دامنگیرش میشود.
لذا علی(علیه السلام) این حقیقت را در قالب یک کنایه یا ضرب المثل بیان میکنند. میفرمایند:« چه بسا لقمه ای که مانع لقمه های بیشتر و بعدی خواهد شد».
🔻مولا علی(علیه السلام) تفسیر این جمله را در خطبه ۱۹۳ که معروف به خطبه متقین هست بند اول اینگونه بیان میکنند:«صَبَرُوا أَيَّاماً قَصِيرَةً أَعْقَبَتْهُمْ رَاحَةً طَوِيلَةً». متقین که خدا چشمشان را بواسطه تقوی و زهد به باطن پست دنیا روشن کرده یک دوران کوتاه عمر را صبر میکنند از حرام چشم میپوشند. نسبت به واجبات استقامت میکنند. خداوند در مقابل چه توفیقی به آنها میدهد؟ «أَعْقَبَتْهُمْ رَاحَةً طَوِيلَةً ». یک راحتی طولانی بلکه ابدی پشت سر این صبر کوتاه مدت آنها نصیبشان میشود.
🔻بر عکس انسان بی تقوا که فقط میخواهد دم را خوش بدارد و لذت آنی ببرد، فریب دنیایی را میخورد که مولا علی(علیه السلام) در نامه ۶۸ فرموند:«ِ لَيِّنٌ مَسُّهَا قَاتِلٌ سَمُّهَا». وقتی نگاهش میکنی مثل ماری است که دست کشیدن رویش خیلی لذت بخش است چون پوست نرم و جذابی دارد اما نزدیک که میشوی نیش این مار سمی را به وجود انسان وارد میکند که کشنده و قاتل است.
🔻 بنابراین در حکمت ۱۷۱ حقیقتی که ما خیلی وقتها شاید تجربه کرده ایم نه یک بار و دوبار بلکه بارها را حضرت یادآوری میکنند که چه بسا لقمه ای گلوگیر که مانع لقمه های دیگر خواهد شد.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹ختم #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز
🌹تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز صد و بیست و هشتم : خطبه ۱۴۲ تا ۱۳۸
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2175598681Cd8cfe3574c
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 باز نویسی تاریخ زندگی امیرالمومنین علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و بیست و هفتم
❇️ شواهدی از قران برای اثبات امامت
[ در جمع سپاهیان که تعداد زیادی از مهاجر و انصار نیز در آن جمع حضور داشتند، بر فراز منبر جای گرفتم و خطبهای ایراد کردم: ]
🔻ای مردم، الطاف خداوند در حق من بیش از آن است که در شمار آید، فقط به آنچه خداوند در کتابش نازل کرده یا رسول خدا صلیاللهعلیهوآله درباره من گفته است، اکتفا میکنم و از یادآوری سایر فضایل چشم میپوشم.
🔻به این ترتیب آیاتی از قرآن را در خصوص اثبات امامت ما اهل بیت، برای آنها قرائت کردم و تفسیر آنها را از زبان رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، برای آنها یادآوری کردم. از جمله آن آیات:
آیه ۱۰ و ۱۱ سوره واقعه
آیه ۵۹ سوره نساء
آیه ۵۵ سوره مائده(آیه ولایت)
آیه ۱۶ سوره توبه
آیه۳ سوره مائده( آیه اِکمال)
آیه ۳۳ سوره احزاب( آیه تطهیر)
آیه ۱۱۹ سوره توبه( آیه صادقین)
و آیه ۷۷ و ۷۸ سوره حج.
🔻همین طور احادیثی از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله که اشاره به امامت من بعد از ایشان بود، به یاد آنها آوردم و از آنها اقرار و شهادت گرفتم. از جمله آن احادیث:
حدیث غدیر
حدیث منزلت
حدیث ثقلین.
🔻[ بعد از شنیدن شهادتِ اصحاب بر این احادیث، خطابهام را با این جمله به پایان بردم: ]
خداوند مرا بس است.
❇️ قدم در راه روشن حقوق
🔻[ خطاب به یارانم، خطبهای دیگر خواندم و راه روشن حقی را که در آن گام نهاده بودند، برایشان تبیین کردم.
یارانم گفتند: یا امیرالمومنین، هرگاه اراده کردی به سوی دشمن حمله کن. به خدا سوگند که ما به فرمان غیر تو نخواهیم بود. در رکاب تو از مرگ استقبال میکنیم و اگر زنده بمانیم، در کنار تو خواهیم بود. در پاسخ آنان گفتم: ]
🔻سوگند به خدایی که جانم در دست اوست، رسول خدا صلیاللهعلیهوآله مرا نظاره میکرد آنگاه که من در مقابل رویش شمشیر میزدم. حضرت فرمودند: " شمشیری جز ذوالفقار نیست و جوانی همانند علی نیست." سپس خطاب به من فرمودند: " ای علی، جایگاه تو نزد من، همانند جایگاه هارون نزد موسی است؛ فقط بعد از من پیامبری نخواهد بود. ای علی،زندگی تو و همچنین مرگ تو همراه من است."
🔻به خدا سوگند، دروغ نمیگویم و به من نیز دروغ گفته نشده است؛ گمراه نیستم و کسی نیز مرا گمراه نکرده است و پیمانی را که با من بسته شده است به بوته فراموشی نسپردهام؛ زیرا که فراموشکار نیستم. من دلیل روشنی از خدایم دارم که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله برایم بیان کرده است و بر راه روشن حق گام برمیدارم که قدم قدمِ آن را میشناسم.
📚منابع:
۱. کتاب سلیمبنقیس، ج۲، ص۷۵۷، ح۲۵
۲. شیخ صدوق، الأمالی، مجلس۶۳، ح۱۰، ص۴۰۵
۳. وقعة صفّین، ص۳۱۳
۴. شرح نهج البلاغه، ج۵، ص۲۴۷
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔵 آرزوهاى طولانى و بزهکاری
💠 کسى که آرزوهایش طولانى است کردارش نیز ناپسند است.
#نهج_البلاغه حکمت۲۶
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۷۲ نهج البلاغه.mp3
1.67M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت172
⭕️ نادانی و دشمنی ها
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت172
🔷 نادانی و دشمنی ها
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: مردم دشمن چيزهایی هستند كه نمی دانند.
🔻امیرالمومنین(علیه السلام) در حکمت ۱۷۲ نهج البلاغه میفرمایند:«النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا». مردم با چیزی که نمیدانند دشمنی میکنند. عین همین عبارت بدون کم و کاست در حکمت ۴۳۸ تکرار شده است. لذا ان شاءالله وقتی به حکمت ۴۳۸ برسیم دیگر نیازی به توضیح و شرح نخواهد بود.
🔸جهل در مقابل عقل است.
🔻 امیرالمومنین(علیه السلام) در نهج البلاغه بارها و بارها از زوایای مختلف درباره جهل و عقل سخن گفته اند. یکی از مهمترین آفت های جهل که از بارزترین نشانه های جهل هم هست در نهج البلاغه ،افراط و تفریط معرفی شده است.
🔻حضرت در حکمت ۷۰ میفرمایند:« لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً ». جاهل را نمیبینی یا در حال افراط است یا در حال تفریط.
🔻لذا به خاطر این افراط و تفریطش حتی در مقابل خوبیها اشتباه و دشمنی میکند. بالاترین نمونه افراط و تفریط در مقابل خوبیها آنجایی است که امیرالمومنین(علیه السلام) در خطبه ۱۲۷ بند دوم میفرمایند: دو گروه بواسطه من هلاک خواهند شد یکی دوست افراطی و دیگری دشمن افراطی. دوست افراطی به خاطر جهلش من را از حد خودم بالاتر میبرد یعنی در حق من غُلو میکند و به خاطر محبت من تفرقه ایجاد میکند و دشمن افراطی هم به خاطر کینه ای که با من دارد من را از حق خودم محروم میکند و از حد خودم پایین تر می آورد.
🔻 در روایتی از مولا (علیه السلام) در کتاب شريف غررالحکم جلد اول آمده است«لا تعادوا ما تجهلون فإنّ أكثر العلم فيما لا تعرفون.».با چیزی که نمیدانید دشمنی نکنید زیرا بسیاری از علوم در همانجاهایی است که شماها نمیداند. بنابراین انسان عاقل سعی میکند تا چیزی را نشناخته نه از آن دفاع کند و نه در مقابل آن بایستد و با آن دشمنی کند.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
هدایت شده از هیئت مجازی(منتظران ظهور)
#بقیع
هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع به دست وهابیت ملعون را به پیشگاه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و همه شیعیان و محبان اهلبیت علیهم السلام تسلیت عرض میکنیم.
#گروه_فرهنگی_تبلیغی_یاوران_حضرت_مهدی_عج_شهرستان_نکا
🌹ختم #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز
🌹تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز صد و بیست و هشتم : خطبه ۱۳۷ تا ۱۳۴
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2175598681Cd8cfe3574c
ختم روزانه نهج البلاغه .. ..mp3
2.3M
🔈 نهج البلاغه گویا
🌹سهم روزانه نهج البلاغه
✅ خطبه ۱۳۷ تا ۱۳۴
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
سهم #روز_صد_وچهل_ودوم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۳۷ تا ۱۳۴
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه137 : درباره طلحه و زبير
1⃣ شناسايی طلحه و زبير
♦️به خدا سوگند! آنان «طلحه و زبير و پيروانشان» نه منکری در کارهای من سراغ دارند که برابر آن بايستند، و نه ميان من و خودشان راه انصاف پيمودند. آنها حقّی را می طلبند که خود ترک کرده اند و انتقام خونی را می خواهند که خود ريخته اند. اگر من در ريختن اين خون شريکشان بودم، آنها نيز از آن سهمی دارند و اگر خودشان تنها اين خون را ريخته اند، بايد از خود انتقام بگيرند. اوّلين مرحله عدالت آنکه خود را محکوم کنند. همانا آگاهی و حقيقت بينی با من همراه است، نه حق را از خود پوشيده داشته ام و نه بر من پوشيده بود. همانا ناکثين (اصحاب جَمَل) گروهی سرکش و ستمگرند، خشم و کينه و زهر عقرب و شبهاتی چون شب ظلمانی در دل هايشان وجود دارد. در حالی که حقيقت پديدار و باطل ريشه کن شده و زبانش از حرکت بر ضدّ حق فرومانده است. به خدا سوگند! حوضی برايشان پُر از آب نمايم که تنها خود بتوانم آبش را بيرون کشم به گونه ای که از آب آن سيراب برنگردند و پس از آن از هيچ گودالی آب ننوشند. (يعنی نقشه ای برای آنان طرح کنم که راه فرار نداشته باشند.)
2⃣ وصف بيعت بی همانند
♦️ «و قسمتی از اين خطبه است؛» شما مردم! برای بيعت کردن به سوی من روی آورديد، همانند مادران تازه زاييده که به طرف بچّه های خود می شتابند. و پياپی فرياد کشيديد، بيعت! بيعت! من دستان خويش را بستم، امّا شما به اصرار آن را گشوديد، من از دست دراز کردن سرباز زدم و شما دستم را کشيديد.
3⃣ شكوه از طلحه و زبير
♦️ خدايا! طلحه و زبير پيوند مرا گسستند، بر من ستم کرده و بيعت مرا شکستند و مردم را برای جنگ با من شوراندند. خدايا! آنچه را بستند تو بگشا و آنچه را محکم رشته اند پايدار مفرما و آرزوهايی که برای آن تلاش می کنند بر باد ده. من پيش از جنگ از آنها خواستم تا بازگردند و تا هنگام آغاز نبرد انتظارشان را می کشيدم لکن آنها به نعمت پشت پا زدند و بر سينه عافيت دست رد گذاردند.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
سهم #روز_صد_وچهل_ودوم مطالعه نهج البلاغه خطبه ۱۳۷ تا ۱۳۴
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه136 : (آنگاه کههمه با امام بیعت کردند و عبدالله بن عمر، سعد بن ابی وقاص، محمدبن مسلمه، حسان بن ثابت و اسامه بن زید سرباز زدند امام علیه السلام این سخنرانی را در مدینه در سال ۳۵ هجری ایراد فرمود.)
🔹بيعت بی همانند
♦️بيعت شما مردم با من بی مطالعه و ناگهانی نبود و کار من و شما يکسان نيست. من شما را برای خدا می خواهم و شما مرا برای خود می خواهيد. ای مردم! برای اصلاح خودتان مرا ياری کنيد. به خدا سوگند که داد ستمديده را از ظالم ستمگر بستانم و مهار ستمگر را بگيرم و به آبشخور حق وارد سازم گر چه تمايل نداشته باشد.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه135 : (مشاجره ای بین امام علیه السلام و عثمان درگرفت. مغیره پسر اخنس، یکی از منافقان بود، به عثمان گفت: من او را کفایت میکنم، امام علی علیه السلام به مغیره فرمود:)
🔹 شناخت دشمنان امام (علیه السلام)
♦️ای فرزند لعنت شده دُم بريده و درخت بی شاخ و برگ و ريشه، تو مرا کفايت می کنی؟ به خدا سوگند! کسی را که تو ياور باشی، خدايش نيرومند نگرداند و آن کس را که تو دست گيری، برجای نمی ماند، از نزد ما بيرون رو، خدا خير را از تو دور سازد، پس هر چه خواهی تلاش کن، خداوند تو را باقی نگذارد اگر آنچه می توانی انجام ندهی.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
📜 #خطبه134 : (عمر برای شرکت در جنگ با رومیان در سال ۱۵ هجری با امام علیه السلام مشورت کرد آن حضرت فرمود:)
🔹مشاوره نظامی
♦️خداوند به پيروان اين دين وعده داده که اسلام را سربلند و نقاط ضعف مسلمين را جبران کند. خدايی که مسلمانان را به هنگام کمی نفرات ياری کرد و آنگاه که نمی توانستند از خود دفاع کنند، از آنها دفاع کرد، اکنون زنده است و هرگز نمی ميرد. هرگاه خود به جنگ دشمن روی و با آنان روبه رو گردی و آسيب بينی، مسلمانان تا دورترين شهرهای خود، ديگر پناهگاهی ندارند و پس از تو کسی نيست تا بدان رو آورند. مرد دليری را به سوی آنان روانه کن و جنگ آزمودگان و خيرخواهان را همراه او کوچ ده. اگر خدا پيروزی داد چنان است که تو دوست داری و اگر کار ديگری مطرح شد، تو پناه مردمان و مرجع مسلمانان خواهی بود.
┄═❁❀••••❈◦🦋◦❈••••❀❁═┄
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
هدایت شده از هیئت مجازی(منتظران ظهور)
روضه خانگی - هشتم شوال - 575.mp3
9.81M
🎙فکر بیداری مایی ما ولی خوابیم خواب...
🔻مناجات با #امام_زمان(عج)
🔻روضه #هشت_شوال
👤حاج احمد #سلطانی
#گروه_فرهنگی_تبلیغی_یاوران_حضرت_مهدی_عج_شهرستان_نکا
هدایت شده از هیئت مجازی(منتظران ظهور)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
▪️همه ماجرای تخریب قبور ائمه به دست فرزندان شیطان
#هشتم_شوال🥀
#سالروز_تخریب_قبور_ائمه🏴
#تسلیت_باد🥀
#گروه_فرهنگی_تبلیغی_یاوران_حضرت_مهدی_عج_شهرستان_نکا
#خاطرات_امیر_المومنین_علیه_السلام
✍🏻 بازنویسی تاریخ زندگی امیرمؤمنان علی (علیه السلام) به صورت داستانی از زبان ایشان
📃 قسمت صد و بیست و نهم
✳️ تشویق سپاهیان برای نبرد با پیشوایان کفر
🔸کجایند آزاد مردانی که به دفاع برخیزند؟
[ پس از آنکه حجت را بر معاویه و لشکریانش تمام کردم و از هدایت آنها ناامید شدم، به تشویق سپاهیانم برای ایستادگی در مقابل آنان پرداختم و روحیه یارانم را تقویت کردم. به آنها گفتم: ]
🔻ای مومنان، هر کس ببیند که بر مردم ستمی میرود یا شاهد باشد که مردم را به منکری فرا میخوانند، اگر در دل، آن ستم و منکر را انکار کند، خود را سالم نگه داشته و از گناه مبرا شده است. هر کس با زبان انکار کند، از پاداش بهرهمند خواهد شد و از کسی که فقط با دلش انکار کرده است برتر خواهد بود و آنکس که با شمشیر به انکار برخیزد تا اینکه سخن خدا اعتلا یابد و سخن باطل پست شود، او راه رستگاری را یافته و بر آن قیام کرده و نور یقین بر قلبش تابیده است.
کجایند آزادمردانی که به دفاع برخیزند؟ کجایند غیورمردانی که به هنگام نزول حوادث و بلاها مبارزه کنند؟ اکنون ننگ و عار پشتسر شما و بهشت در پیش روی شماست!
«فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنتَهُونَ؛
با پیشوایان کفر پیکار کنید، چرا که آنها پیمانی ندارند؛ باشد که دست بردارند!»
به خدای کعبه سوگند که پیشوایان کفر ایناناند!
🔻ای مردم، اینجا میدانی است که هرکس در آن گرفتار سستی شده و متزلزل شود، در روز قیامت نیز متزلزل و گرفتار خواهد شد و هر کس در این میدان استقامت ورزد، در روز قیامت نیز رستگار خواهد شد.
🔻با بازماندگان احزاب و دوستان شیطان بجنگید. با کسانی که خدا و رسولش را دروغگو میخوانند بجنگید؛ حالآنکه ما میگوییم خدا و رسولش راست گفتند. آری، آنها بر خلاف آنچه در دل دارند، سخن میگویند و به ظاهر، خدا و رسولش را راستگو میخوانند.
🔸پرچم را تنها به دست دلاوران لشکر بسپارید
🔻[ گاهی لازم بود تعالیم نظامی را هم به یارانم گوشزد کنم و تذکراتی درباره شیوههای جنگ به آنان بدهم. برخی تذکرات من به آنان این بود: ]
آن گروه از سپاهیان را که زره بر تن دارند، در پیشاپیش لشکر قرار دهید و آنان را که زره بر تن ندارند، در پشتسر قرار دهید.
در هنگام نبرد، دندانها را روی هم بفشارید که این کار ضربت شمشیرها را از کاسه سر بیشتر دور میکند.
در برابر نیزههای دشمن با سرعت بپیچید که این کار، شما را از آسیب سرنیزهها در امان میدارد.
چشمها را فروخوابانید که بر دلیری و شهامت شما میافزاید و دل را آرامش میبخشد.
صداها را آهسته و خاموش سازید که این کار سستی و وحشت را میزداید.
🔻پرچم لشکرتان را بالا نگه دارید و به اینسو و آنسو متمایل نکنید و اطراف آن را خالی مگذارید. پرچم را تنها بهدست دلاوران لشکر بسپارید که سرسختانه از آن دفاع کنند و به هنگام حوادث سخت و بلا، ایستادگی و پایداری ورزند. از پرچمهای خود بهتر پاسداری کنید و آن را در دل لشکر برافراشته دارید و از پیش و پس و راست و چپ، از آن مراقبت کنید. از آن عقب نمانید تا تسلیم دشمن نشود و از آن پیشی نگیرید تا تنها رها نشود...
📚منابع:
۱. نهج البلاغه، حکمت۳۷۳
۲. مشکاة الأنوار، ص۴۸
۳. روضة الواعظین، ج۲، ص۳۶۴
۴. نهج البلاغه، خطبه ۱۷۱
۵. سوره توبه، آیه ۱۲
۶. نهج البلاغه، خطبه ۱۲۴
۷. المناقب، ج۳،ص۱۶۴
📗 علی علیه السلام از زبان علی علیه السلام
↩️ ادامه دارد...
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۷۳ بخش اول.m4a
2.7M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت173
⭕️ ارزش مشورتها 1⃣
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت173
🔷 ارزش مشورت ها (1)
🔰 درود خدا بر امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند: آن كس كه از افكار و آراء گوناگون استقبال كند، صحيح را از خطا خوب شناسد.
🔻موضوع حکمت ۱۷۳ نهج البلاغه مشاوره و گفتگو و استفاده از نظرات مختلف کارشناسان و زبدگان یک مسأله است.
🔻 مولا علی (علیه السلام) در حکمت ۱۷۳ می فرمایند: کسی که از افکار و آراء گوناگون استقبال کند موقعیت های خطا را خواهد شناخت. یعنی انسانی که در یک مسأله مهم با کارشناسان و خبرگان امین مشورت می کند و نظرات مختلف را می شنود، می تواند با استفاده از زاویه دیدهای متفاوتی که هر کدام از نخبگان به او ارائه می کنند، موقعیت های خطا و تصمیم اشتباه را از پیش بشناسد و برایش تدبیر و پیشگیری داشته باشد.
🔻لذا در حکمت ۱۶۱ می خوانیم: هر کس خود رأی شود به هلاکت می رسد و هرکس با اهل فن مشورت بکند در عقلهای آنان شریک است.
تعبیر شراکت در مشاوره، تعبیر بدیع و جالبی است از حضرت علی(علیه السلام).
🔻انسان خودش بخواهد با دانش و تجربه و قدرت ذهن خودش فقط تصمیم بگیرد، چقدر قدرت دارد؟ یا اینکه عقلها و تجربیات و نظرات مختلف را به خودش اضافه و ضمیمه کند، آن موقع چقدر قدرت خواهد داشت؟ معلوم است که قدرت عقلی که از عقول دیگران هم استفاده کرده قابل مقایسه با یک عقل ساده یک فرد نیست.
🔻 بر همین اساس مولا علی(علیه السلام) در حکمت ۵۴ می فرمایند: «لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَةِ» ؛ هیچ پشتیبانی مانند مشاوره نیست.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
⚜ «سیمای کارگزار علوی» 1⃣
💎همانا حکومت الهی حافظ امور شماست.
💠 امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمودند:
همانا حکومت الهی حافظ امور شماست،
بنابراین زمام امور خود را بی آنکه نفاق ورزید یا کراهتی داشته باشید به دست امام خود سپارید.
📚 #نهج_البلاغه، #خطبه169 ، بند ۱
#انتخاب_اصلح
#ضرورت_حکومت_اسلامی
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹ختم #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز
🌹تقدیم به روح پاک و مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس
🔷 سهم روز صد و بیست و هشتم : خطبه ۱۳۳ تا ۱۳۲
🌹لطفا با ورود به کانال، سهم روزانه را مطالعه بفرمایید.👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2175598681Cd8cfe3574c