eitaa logo
پای درس امیرالمؤمنین علی علیه السلام
570 دنبال‌کننده
4.5هزار عکس
1.2هزار ویدیو
29 فایل
نهج البلاغه خوانی سیری در نهج البلاغه
مشاهده در ایتا
دانلود
/بخش دوم در بركات و خيرات چونان سرزمين هاى پر گياه در اوّل بهاران فراوان است و چراغهاى🔮 روشنى بخش تاريكى ها فراوان دارد كه در نيكى ها جز با كليدهاى اسلام باز نشود و تاريكى ها را جز با چراغ هاى آن روشنايى نمى توان بخشيد مرزهايش محفوظ و چراگاه هايش را خود نگهبان است هر درمان خواهى را درمان و هر بى نيازى طلبى را كافى است. @nahjolbalaghekhani110arvane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
درسی از تاریخ زمان ابن عباس...👇 به خدا سوگند! من جنگجوى کارآزموده اى را همانند على (عليه السلام) هرگز نديدم! فراموش نمى کنم که روزى در جنگ «صفّين» با او بوديم در حالى که عمامه سياهى بر سر داشت وچشمانش همچون چراغ مى درخشيد؛ در کنار هر گروهى از لشکريانش مى ايستاد و براى آنان خطبه اى مى خواند، تا به گروه ما رسيد و اين در حالى بود که مقدمّه لشکر معاويه که ده هزار نفر اسب سوار بودند، نمايان شدند؛ گروهى از مردم هنگامى که آن ها را ديدند، به وحشت افتادند. اميرمؤمنان على (عليه السلام) رو به اهل عراق کرد و فرمود: 💠اين ها انسان نماهايى هستند که دل هاى ناتوانى دارند، 🗡اگر شمشير اهل حق به آن ها برسد، مانند ملخ هايى که دربرابر قرار گيرند، به سرعت پراکنده مى شوند! پس از آن امام را در نحوه رزم و چگونگی مقابله با دشمن را فرمودند... (مؤلّف کتاب مصادر نهج البلاغه به نقل از طبرى )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلام و صلوات بر شهدای شب های قدر شب های مظلومیت و شهادت امیرالمومنین علی علیه السلام إن شاءالله در جوار مولا باشند و اینها شهدای مظلومی هستند بدست صهیونیست شقی ترین رژیم، به شهادت رسیدند 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷 ✅لطفاً صلوات و حمد و سوره هدیه فرمایید
شرح حکمت 444 هدف امام(عليه السلام) از اين گفتار حكيمانه اين است كه نبايد همچون كسانى بود كه وقتى مدح و فضيلت كارى را مى شنوند با شتاب به آن روى مى آورند و به صورتى خسته كننده آن را انجام مى دهند ولى چيزى نمى گذرد كه از آن ملول شده رهايش مى سازند. چه بهتر كه انسان كار سبك ترى را انتخاب كند و همواره پرنشاط آن را انجام دهد. اين سخن، هم درمورد عبادات صادق است و هم درمورد مسائل اخلاقى و كمك هاى اجتماعى و فراگيرى علم و دانش و مانند آن.
شرح حکمت 445 اين سخن در وجود انسان دليل روشنى دارد و آن اين كه كارهايى كه انسان به طور مكرر انجام مى دهد يك ريشه باطنى دارد كه در نهاد اوست و اين ريشه باطنى سبب مى شود كه مشابهات آن نيز در وى ظاهر گردد. همان گونه كه عكس آن نيز چنين است; هرگاه ببينيم انسانى بدزبان و فحاش است غالباً پى مى بريم كه در كارهاى ديگر نيز در مسير غلط و ناپسند قرار دارد از چنين انسانى نمى توان انتظار امانت دارى و صداقت داشت. به تعبير ديگر، نيكى ها و بدى ها غالباً به هم پيوسته اند گويى يكديگر را صدا مى زنند و دعوت مى كنند.
شرح حکمت 446 امام(عليه السلام) مى فرمايد: چه مصرفى بهتر از اين كه آن ها را ذخيره يوم المعاد خود ساخته اى و به نيازمندان كمك كرده اى و سلامت و عافيت را براى خود خريدارى نموده اى. قرآن مجيد نيز مى فرمايد: (آنچه نزد شماست سرانجام از بين مى رود ولى آنچه نزد خدا ذخيره شده باقى وبرقراراست.)ولى بعضى از افراد ناآگاه يا ضعيف الايمان چنين مى پندارند كه اگر چيزى از اموال خود را در راه خدا هزينه كنند از اموال آن ها كاسته شده و گرفتار نوعى غرامت شده اند.
شرح حکمت 447 روشن است كه ورود در هر كارى بدون آگاهى از مسائل مربوط به آن، مشكل آفرين است به خصوص ورود در تجارت با عدم آگاهى از فقه اسلامى انسان را گرفتار معاملات حرام و اعمال نامشروع مى كند و دليل آن اين است كه فقه اسلامى در امر تجارت و خريد و فروش دستورات دقيقى دارد كه بخشى از مهمترين آن دستورات مربوط به رباست.
شرح حکمت 448 زندگى اين جهان خالى از مصائب نيست منتها هر كسى به يك شكل گرفتار مصيبت مى شود. آيا مى توان كسى را پيدا كرد كه در تمام عمر مصيبتى نديده باشد؟ آيا طول عمر كه يكى از مواهب الهى است همواره توأم با تلخى مصائب دوستان و بستگان و آشنايان نيست؟ ... بروز اين حوادث فلسفه هاى زيادى دارد. گاه آزمايش و امتحان است، گاه كفاره گناهان، گاه زنگ بيدارباش و گاه در ظاهر مصيبت است و در باطن موهبت و رحمت ... با اين حال چرا و چگونه ممكن است انسان به مجرد مشاهده مصيبتى زبان به شكايت و ناشكرى بگشايد و بى تابى كند و آه و ناله سر دهد؟ اى بسا خداوند رحيم مصيبت كوچك ترى را براى جلوگيرى از مصيبت بزرگ ترى براى بنده اش فرستاده است. در هر حال آن ها كه در برابر مصيبت هاى كوچك جزع و فزع و بى تابى مى كنند و زبان به شكايت مى گشايند با اين كار خود، مستحق مصيبت هاى بزرگترى مى شوند و به عكس اگر شكر الهى را به جا آورند و حتى آن را به عنوان موهبتى از ناحيه او پذيرا شوند چه بسا خداوند مواهب مهمى نصيب آن ها كند كه آن مصيبت در برابر آن كوچك و ناچيز است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این یک دقیقه از سید مقاومت رو از دست ندهید👌 ما بن ابی طالب در جهان را تنها نخواهیم گذاشت