4_5855008570206060642.mp3
1.48M
✅ ربّنا با صدای زیبا وملکوتی قاری نوجوان
سید علیرضا موسوی...
#لحظات_استجابت_دعا
#التماس_دعا
🤲🌺🤲🌺🤲🌺🤲🌺🤲
🔸کانال رایحهیاحکام
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🔸همراه#بالینکارسالشود
هدایت شده از صوت نهج البلاغه
خطبه سوم نهج البلاغه.mp3
1.03M
*------**---**------*
👌 قرائت بسیار زیبا
♦️نهج البلاغه ،خطبه ۳♦️
👈 آگاه باشید! بخدا سوگند ابابکر جامهی خلافت را بر تن کرد در حالی که میدانست...👆👆
❇️پیشنهاد دانلود😊
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
💠امام علی علیه السلام:
مَرَارَةُ آلدُّنْيَا حَلاَوَةُ آلاْخِرَةِ، وَحَلاَوَةُ آلدُّنْيَا مَرَارَةُ آلاْخِرَةِ.
🍃تلخى دنيا شيرينى آخرت است و شيرينى دنيا تلخى آخرت.
📚 نهج البلاغه حکمت ۲۵۱
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
💠 امام علی علیه السلام:
وَسُئِلَ عَنِ الاِْيمَانِ، الاِْيمَانُ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ، وَإِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ، وَعَمَلٌ بِالاَْرْكَانِ.
🍃 هنگامى كه از امام(عليه السلام) درباره تفسير ايمان سؤال كردند فرمود: ايمان معرفت با قلب (عقل) و اقرار به زبان و عمل به اركان (دين) است.
📚 نهج البلاغه حکمت ۲۲۷
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
📖💎📖💎📖
🌺پرسش:
تفسير خطبه ي 63 نهج الباغه که می فرماید اَلاَ إِنَّ الدُّنْيَا دَارٌ; لاَيُسْلَمُ مِنْهَا إِلاَّ فِيهَا.. چیست؟
قسمت دوم
🍀پاسخ:
📌در پنجمين نکته، در تکميل اين سخن مى فرمايد: «و آنچه را که از دنيا براى غير اين جهان به دست آورند، به آن خواهند رسيد و در آن خواهند ماند» (وَ مَا أَخَذُوهُ مِنْهَا لِغَيْرِهَا قَدِمُوا عَلَيْهِ، وَ أَقَامُوا فِيهِ).
☘️اين اشاره به همان دو ديدگاه معروفى است که در «نهج البلاغه» کراراً روى آن تکيه شده است: ديدگاه ابزارىِ جهان و ديدگاه هدفىِ آن; اگر امکانات اين جهان، مال ها و ثروت ها و مقام ها و نعمت ها، وسيله اى براى وصول به سعادت جاويدان و زندگى شايسته سراى آخرت باشد چيزى از آن بهتر نيست و اگر همانند بُتى گردد که انسان در برابر آن سجده کند، چيزى از آن بدتر نيست. ديدگاه نخست، انسان ها را به پاکى و تقوا و آزادگى و عزّت فرا مى خواند و ديدگاه دوم، به حرص و آز و ظلم و بيدادگرى و ذلّت.
✔️ديدگاه اوّل، نعمت هاى فانى دنيا را مبدّل به نعمت هاى باقى آخرت مى کند، و ديدگاه دوم سبب زوال نعمت ها و باقى ماندن مسئوليّت هاى آنهاست.
از اينجا روشن مى شود که چرا در بسيارى از آيات و روايات دنيا مدح شده، و در بخش مهمّ ديگرى، نکوهش دنيا گرديده است; ممکن است ناآگاهان در ابتداى نظر آنها را متضادّ ببينند، در حالى که هر يک در جاى خود صحيح و در واقع مکمّل يکديگرند; يکى اشاره به دنياى ابزارى دارد و ديگرى به دنياى هدفى.
📌در ششمين نکته پرده از روى حقيقتِ دنيا، بر مى دارد و آن را به سايه اى تشبيه مى کند که هنوز انسان در آن نيارميده، از کنار او مى گذرد، مى فرمايد: «دنيا در نظر خِردمندان همچون سايه بعد از زوال است در حالى که آن را گسترده مى بينى ناگهان جمع مى شود و در حالى که فزونى مى يابد، (با فرا رسيدن شب) نقصان مى پذيرد.» (فَإِنَّهَا عِنْدَ ذَوِي الْعُقُولِ کَفَيْءِ الظِّلِّ، بَيْنَا تَرَاهُ سَابِغاً(2) حَتَّى قَلَصَ(3)زَائِداً حَتَّى نَقَصَ).، وَ
🔻«ظلّ» گاه به معناى هرگونه سايه اى آمده است خواه سايه هاى اشيا قبل از زوال ظهر يا بعد از زوال، و گاه به خصوص سايه اى گفته مى شود که قبل از ظهر است و آفتاب تدريجاً آن را از ميان مى برد و لى «في» به معناى سايه بعد از زوال است (چون در مفهوم اين واژه، رجوع و بازگشت نهفته شده است) و هر قدر خورشيد به افق مغرب نزديکتر مى شود اين سايه ها گسترده تر مى گردد و با غروب خورشيد همگى محو و نابود مى شود و ظلمت همه جا را فرا مى گيرد.
☘️گويى اميرمؤمنان على(عليه السلام) از اين تعبير اشاره به اين نکته لطيف دارد که دنياپرستان روز به روز اموال و امکانات بيشترى را جمع و جور مى کنند و هر قدر به پايان عمرشان نزديکتر مى شوند اين امکانات فزونى مى گيرد، ولى با غروب آفتاب عمر، همه چيز محو و نابود مى گردد و ظلمت مرگ به تمام امکانات آنها خاتمه مى دهد!
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴
35.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥نماهنگ
🌾حيدر حيدر
🎤محمود_كريمى
🥀شهادت_مولای متقیان امام علی(ع)
@nahjoolbalageh
🌴🌴🌴🌴🌴🌴