🌳شجره آشوب« قسمت صد و چهارم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علی علیه السلام
🔻طبری می نویسد:
«مغيرة بن شعبه با تنى چند از مردم صاحب رأى قريش گفت: «به نظر شما كسى مىتواند بطريقى بداند كه آيا حكمان همسخن شدهاند يا اختلاف دارند؟» گفتند: «گمان نداريم كسى اين را بداند» گفت: «به خدا اگر به خلوت با آنها سخن كنم اين را خواهم دانست.»
🔻 گويد: آنگاه پيش عمرو بن عاص رفت و سخن آغاز كرد و گفت: «اى ابو عبد الله به اين سؤال من پاسخ بده كه راى تو درباره ما گروه كناره گرفتگان چيست كه ما در كار جنگ كه براى شما روشن بوده به ترديد افتاديم و چنان ديديم كه تأمل كنيم و بجاى باشيم تا امت فراهم آيد.»
🔻 گفت: «به نظر من شما گروه كناره گرفتگان پشت سر نيكان بودهايد و پيش روى بدكاران.» مغيره بيش از اين چيزى از او نپرسيد و پيش ابو موسى رفت و سخنانى را كه با عمرو گفته بود با او نيز بگفت. ابو موسى گفت: «بنظر من راى شما از همه كسان روشنتر بود و ذخيره مسلمانان بوديد.» گويد: مغيره بيش از اين چيزى از او نپرسيد و برفت و آن گروه صاحب راى قريش را كه با آنها چنان گفته بود بديد و گفت: «اين دو كس بر يك چيز اتفاق نكنند.»
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
🌹ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز صد و هفتم
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
📜 #خطبه222 : هنگام تلاوت آیات ٣٦و ٣٧ سوره نور « و صبح و شام در آن خانه ها تسبیح می گویند، مردانی که تجارت و معامله ای آنها را از یاد خدا و برپا داشتن نماز و ادای زکات غافل نمی کند» ، فرمود:
1⃣ ارزش ياد خدا
🔻همانا خدای سبحان و بزرگ ياد خود را روشنی بخش دلها قرار داد، تا گوش پس از ناشنوایی بشنود و چشم پس از كم نوری بنگرد و انسان پس از دشمنی رام گردد، خداوند كه نعمتهای او گرانقدر است، در دورانهای مختلف روزگار و در دوران جدایی از رسالت (تا آمدن پيامبری پس از پيامبر ديگر) بندگانی داشته كه با آنان در گوش جانشان زمزمه می كرد و در درون عقلشان با آنان سخن می گفت. كه چراغ هدايت را با نور بيداری در گوشها و ديده ها و دلها برمی افروختند، روزهای خدایی را به ياد می آوردند و مردم را از جلال و بزرگی خدا می ترساندند، آنان نشانه های روشن خدا در بيابانهايند، آن را كه راه ميانه در پيش گرفت می ستودند و به رستگاری بشارت می دادند و آن را كه به جانب چپ يا راست كشانده می شد، روش او را زشت می شمردند و از نابودی هشدار می دادند، همچنان چراغ تاريكيها و راهنمای پرتگاهها بودند.
2⃣ صفات یاد کنندگان خدا (اهل ذکر)
🔻همانا مردمی است كه ذکر خدا را به جای دنيا برگزيدند، كه هيچ تجارتی يا خريد و فروشی آنها را از ياد خدا باز نمی دارد، با ياد خدا روزگار می گذرانند و غافلان را با هشدارهای خود از كيفرهای الهی می ترسانند. به عدالت فرمان می دهند و خود عدالت گسترند، از بديها نهی می كنند و خود از آنها پرهيز دارند. با اينكه در دنيا زندگی می كنند گويا آن را رها كرده به آخرت پيوسته اند، سرای ديگر را مشاهده كرده گويا از مسائل پنهان برزخيان و مدت طولانی اقامتشان آگاهی دارند و گويا قيامت وعده های خود را برای آنان تحقق بخشيده است، آنان پرده ها ( پرده های آن جهان ) را برای مردم دنيا برداشته اند، می بينند آنچه را كه مردم نمی نگرند و می شنوند آنچه را كه مردم نمی شنوند، اگر اهل ذكر را در انديشه خود آوری و مقامات ستوده آنان و مجالس آشكارشان را بنگری، می بينی كه آنان نامه های اعمال خود را گشوده و برای حسابرسی آماده اند كه همه را جبران كردند. اعمال كوچك و بزرگی كه به آنان فرمان داده شدند و كوتاهی كردند يا اعمالی كه از آن نهی شده و مرتكب گرديدند. بار سنگين گناهان خويش را بر دوش نهاده و در برداشتن آن ناتوان شدند، گريه در گلويشان شكسته و با ناله و فرياد می گريند و با يكديگر گفتگو دارند، در پيشگاه پروردگار خويش به پشيمانی اعتراف دارند. آنها نشانه های هدايت و چراغهای روشنگر تاريكيها می باشند، فرشتگان آنان را در ميان گرفته و آرامش بر آنها می بارند، درهای آسمان برويشان گشوده و مقام ارزشمندی برای آنان آماده كرده اند، مقامی كه خداوند با نظر رحمت به آن می نگرد و از تلاش آنها راضی و منزلت آنها را می ستايد، دست به دعا برمی دارند و آمرزش الهی می طلبند، در گرو نيازمندی فضل خدا و اسيران بزرگی اويند، غم و اندوه طولانی دلهايشان را مجروح و گريه های پيایی چشمهايشان را آزرده است، دست آنان به طرف تمام درهای اميدواری خدا دراز است، از كسی درخواست می كنند كه بخشش او را كاستی و درخواست كنندگان او را نوميدی نيست. پس اكنون به خاطر خودت حساب خويش را بررسی كن زيرا ديگران حسابرسی غير از تو دارند.
┄═❁🍃❈🌸🍃🌸❈🍃❁═┄
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 107.mp3
6.35M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز صد و هفتم خطبه ۲۲۲
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
4_6032724107777280424.mp3
5.45M
🔊 شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
🔸 شرح #حکمت38 2⃣
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت38 (2)
🔷 ارزش و جایگاه بلند عقل و عقلانیت
2⃣ سرفصل دوم عقلانیت در نهج البلاغه ،کارکردها و آثار عقلانیت است که به ترتیب اینگونه هستند:
🔹 ۱. رازداری: (حکمت ۶)
🔹 ۲. پیرو کردن زبان در مقابل عقل، یعنی عاقل زبانش پیرو و تابع عقلش است. ( حکمت ۴۰ و ۴۱)
🔹 ۳. عاقل امور زندگی را در سه بخش منظّم می کند.
یا مشغول امرار معاش است ، یا مشغول عبادت و بندگی خدا است، یا مشغول استفاده بردن از لذّت های غیر حرام دنیا است. (حکمت ۳۹۰ )
🔹 ۴. عقل، انسان را به تدبیر و فهم پشت صحنه اتّفاقات و تصمیمات می رساند. (حکمت ۱۱۲ )
🔹 ۵. عقل می تواند تجربیّات گذشتگان را برای ما حفظ کند و در لحظاتی که به آن احتیاج داریم آنها را فعال کند.( نامه ۳۱ )
🔹 ۶. عقل بهترین بی نیازی و ثروت است.( حکمت ۳۸ و ۵۴ )
🔹 ۷. اثر عقلانیت، کم سخن گفتن است.( حکمت ۷۱ )
🔹 ۸. نصیحتگری که هیچگاه ما را فریب نمیدهد و در نصیحتش غش و غلّ نیست عقل است.(حکمت ۲۸۱)
🔹 ۹. عقل مثل شمشیر بُرّان است، یعنی انسان عاقل همیشه در مقابل شک یک برهان قاطع دارد و در مقابل دیگران همیشه حرفش محکم و بَرنده است. (حکمت ۴۲۴)
🔹 ۱۰. حضرت علی(علیه السلام) فرمودند: اصلاً شقاوت حقیقی این است که کسی از عقل و تجربه محروم بشود. ( نامه ۷۸)
🔹 ۱۱. بزرگترین سرمایه برای انسان که سودش خیلی خوب به انسان برمی گردد عقل است. (حکمت ۱۱۳)
🔹 ۱۲. عقلانیت، انسان را به اظهار دوستی با مردم می کشاند و اظهار دوستی با مردم نصف عقلانیت است.(حکمت ۱۴۲)
🔹 ۱۳. عقل عامل نجات انسان می شود در جایی که همه به واسطه نداشتن این عقلانیت غرق می شوند .(حکمت ۴۰۷ )
🔹 ۱۴. عقل راه انسان را بین رشد و غَی ، بین رشد و گمراهی کاملاً روشن و واضح می کند. (حکمت ۴۲۱)
🔹 ۱۵. آن مبارز و مجاهدی که میتواند در مقابل هوای نفس، قتال و مبارزه کند و هوای نفس را از بین ببرد عقل است.( حکمت ۴۲۴)
🔹 ۱۶. کسی که با مردم دیگر، با خبرگان و نخبگان و متخصّصین و صاحبان تجربه، مشورت میکند در واقع با آنها در عقلهایشان مشارکت میکند و همین عامل تقویت عقلانیت او می شود.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
49.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 #مهم
⭕️ گزارش کمیسیون فرهنگی از چرایی ولنگاری فرهنگی بویژه در حوزه حجاب و عفاف!!!
#نهی_از_منکر_مسئولان
#واجب_مظلوم_حجاب
#نهضت_مطالبهگری
کانال رسمی تجمعات خواهران مطالبه گر اصفهان (بانوی فاطمی)👇
🍃 @banooye_faatemi
🌳شجره آشوب« قسمت صد و ششم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علی علیه السلام
🔻 جنگ صفین، حکمیت و ارتباط بنی امیه با سران اصلی جریان حکمیت
🔻امیرالمومنین بعد از جمل، تصمیم قطعی خود را که از روزهای آغازین خلافت مبنی بر لزوم جنگ با بنی امیه گرفته بود، عملی کرد. ماجرای جنگ صفین به تفصیل در کتب تاریخی بیان شده است و ما در اینجا درصدد توضیح این نبرد نیستیم.
🔻فقط این نکته شایان یادآوری است که جنگ صفین بعد از ماه ها تلاش و کوشش سپاه امام و تنها در چند قدمی پیروزی، در اثر حیله و فریبی که سپاه معاویه با بر سر نیزه کردن قرآن ها انجام داد، به حکمیت کشید. طبق حکمیت قرار شد از هر دو سپاه، نماینده ای (حَکَم) برای تعیین سرنوشت مسلمانان و خلیفه آن ها طبق قرآن، مذاکره و تصمیم گیری کنند.
🔻 متأسفانه عناصر نفوذی بنی امیه در این جریان نیز مانع از پیروزی نهایی امام شدند و حضرت پس از روشنگری های بسیار در این زمینه نیز موفق نشد جلوی نفوذ این عناصر را بگیرد. نهایتا در اثر فعالیت های سران حکمیت، کار به ضرر سپاه امام به پایان رسید و ابوموسی اشعری، در اثر توطئه های بنی امیه، حضرت را از خلافت خلع کرد. ما ذیلا به بررسی سوابق سران نفوذی در جریان حکمیت می پردازیم.
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
https://eitaa.com/joinchat/2483486973Cfd85ad48ee
🔅 پویش همگانی #لحظه_طلایی
👥 لحظه تحویل سال همه دعای فرج (الهی عظم البلاء) را به نیت تعجیل در فرج و رفع گرفتاری از مردم قرائت میکنیم.
🏞 لطفا این عکس زیبا و پیام را تا میتوانید در تمام شبکه های مجازی منتشر کرده و بعنوان #پروفایل خود قرار دهید.
♻️ #نشر_حداکثری
✅️ واحد مهدویت مصاف (مهدیاران)
@Mahdiaran