محمدحسین نجف پور🇵🇸
▪️دوران طلایی #تمدن اسلام که در آن دوره دانشمندان اسلامی به بسیاری از مهمترین اکتشافات علمی و مرتبط
ـ
👆ـ این متن و کلیپ قبلش را ببینید
👇عباس بِن فِرناس
🔆
✅عباس بن فرناس : مخترع نخستین ماشین پرنده جهان
The first man who have flown like a bird on sky in his home-made aircraft during the Golden Age of Islam, 1000 years earlier than the Wright Brothers.
His designs would undoubtedly have been an inspiration for famed Italian artist and inventor Leonardo da Vinci's hundreds of years later,
اولین انسانی که در دوران طلایی اسلام، 1000 سال زودتر از برادران رایت، مانند پرنده ای در آسمان با هواپیمای ساخت خود پرواز کرد.
طرحهای او بدون شک الهامبخشی برای هنرمند و مخترع مشهور ایتالیایی لئوناردو داوینچی که صدها سال بعد (زندگی کرده) بوده است.
https://www.muslimink.com/history/abbas-ibn-firnas-flying-machine/
@najafpoormh
شکوه #تمدن_اسلامی اندلس💠
▪️اوضاع داخلی اسپانیا از جمله #بیعدالتیهای_اجتماعی و فاصله طبقاتی که در یک طبقه عدّهای از ویزیگوتها و اشراف محلّی و کشیشان کلیسا در رفاه و آسایش کامل بوده و طبقه دیگر؛ یعنی کشاورزان وابسته به زمین و غلامان و بردگان در رنج و مشقّت بودند، زمینه را برای دخالت یک نیروی خارجی فراهم ساخت.
▪️ با توجّه به زمینههای یادشده در سال ۹۲ ق. در زمان خلافت ولید اوّل، سپاهی مرکّب از عربها و بربرها به قصد فتح اسپانیا، اعزام شدند.
طارق سپاهیان خود را از تنگه میان «مراکش» و اسپانیا عبور داد و از آن تاریخ به بعد این تنگه به نام «جبل الطّارق» نامیده شد.
▪️طارق هنگامی وارد اسپانیا شد که رودریک یا آذرنیوگ پادشاه آن سرزمین مشغول فرونشاندن شورشهای داخلی کشور خود بود. رودریک با شنیدن خبر حمله مسلمانان به پایتخت بازگشت و به جنگ با مسلمانان پرداخت، امّا لشکر رودریک شکست خورد و خود نیز به روایتی کشته شد.
▪️💠
▪️💠اسپانیا #هشت_قرن در دست مسلمانان بود و نور آن تمدّن، اروپا را نورانی ساخته بود.
علم، ادب و صنعت #فقط در همین سرزمین اروپایی رونق داشت و از همین رهگذر بود که علوم ریاضی، فلکی، گیاه شناسی، تاریخ، فلسفه و قانونگذاری در اسپانیای اسلامی تکمیل شد و به بار نشست.
▫️جالب است بدانیم که این تحوّل و #پیشرفت، زمانی بود که اروپا گرفتار دوره رکود علمی قرون وسطایی بود و از #نادانی و جهالت رنج میبرد.
▫️در این هشت قرن با برنامهریزی و ساماندهی در زمینههای مختلف، مسلمانان به پیشرفتهایی عظیم دست یافتند.
از جمله با ایجاد مدارس #رایگان ، #همگانی کردن آموزش و ترویج فرهنگ و #علم_دوستی و دانش پژوهی در اندلس، بزرگانی در میدان علم و اختراع قدم نهادند و تازههایی را به جهان بشریّت عرضه کردند.
▫️در #پزشکی با ظهور افرادی مانند علی بن عبّاس، زهراوی، باهلی و ابن زهره بدان پایه از تخصّص علمی رسیدند که جرّاحیهای دقیق چشم را انجام میدادند.
💠▫️💠▫️💠
@najafpoormh
ادامه دارد...
یک میلیون برده جنسی، ارمغان حضور 60 ساله نظامیان #آمریکا در کره جنوبی
ارتش آمریکا از دهه ۱۹۵۰ تا دهه ۱۹۸۰ در قاچاق بردههای جنسی در کره دست داشت.
پس از اشغال کره به دست نیروهای متفقین و به ویژه حضور نیروهای آمریکایی در این کشور شمار فاحشههای نظامیبه بیش از یک میلیون نفر رسید.
این در حالی است که در شهر “لانگ آیلند” ایالت نیویورک پارک و یادبودی به سربازان آمریکایی اختصاص داده شده که در جنگ کره شرکت داشتند تا کره جنوبی را از کمونیسم”نجات دهند.”
▪️ ...ادامه...👇👇👇
https://fa.mouood.com/24212/articles/cultural-studies/orientalism/%db%8c%da%a9-%d9%85%db%8c%d9%84%db%8c%d9%88%d9%86-%d8%a8%d8%b1%d8%af%d9%87/
#غرب
#غرب_وحشی
@najafpoormh
💠پرسش :
آیا #مباهله یک حکم عام است؟
💠پاسخ :
شکی نیست که آیه مباهله یک دستور کلی برای دعوت به مباهله به مسلمانان نمی دهد، بلکه روی سخن در آن، تنها به پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) است، ولی این موضوع مانع از آن نخواهد بود که مباهله در برابر مخالفان، یک حکم #عمومی باشد و افراد با ایمان که از تقوا و خداپرستی کامل برخوردارند به هنگامی که استدلالات آنها در برابر دشمنان بر اثر لجاجت به جائی نرسد از آنها دعوت به مباهله کنند.
▫️از روایاتی که در منابع اسلامی نقل شده نیز، عمومیت این حکم استفاده می شود:
در تفسیر «نور الثقلین»، جلد ۱، صفحه ۳۵۱ حدیثی از امام صادق(علیه السلام) نقل شده که فرمود:
«اگر سخنان حق شما را مخالفان نپذیرفتند آنها را به مباهله دعوت کنید»!
راوی می گوید: سؤال کردم چگونه مباهله کنم؟
فرمود: «خود را سه روز اصلاح اخلاقی کن»!
و گمان می کنم فرمود: روزه بگیر و غسل کن، و با کسی که می خواهی مباهله کنی به صحرا برو، سپس انگشتان دست راستت را در انگشتان راست او بیفکن و از خودت آغاز کن و بگو:
خداوندا! تو پروردگار آسمان های هفتگانه و زمین های هفتگانه ای و آگاه از اسرار نهان هستی، و رحمان و رحیمی، اگر مخالف من حقی را انکار کرده و ادعای باطلی دارد بلائی از آسمان بر او بفرست، و او را به عذاب دردناکی مبتلا ساز!
و بعد بار دیگر این دعا را تکرار کن و بگو:
اگر این شخص حق را انکار کرده و ادعای باطلی می کند بلائی از آسمان بر او بفرست و او را به عذابی مبتلا کن!
سپس فرمود: «چیزی نخواهد گذشت که نتیجه این دعا آشکار خواهد شد، به خدا سوگند! هرگز نیافتم کسی را که حاضر باشد این چنین با من مباهله کند».(۱)،(۲)
▫️پی نوشت :
(۱). «جواهر الکلام»، جلد ۵، صفحه ۴۰، دار الکتب الاسلامیة، چاپخانه خورشید؛ «المیزان»، جلد ۴، صفحه ۴۱۰، انتشارات جامعه مدرسین؛ «کافی»، جلد ۲، صفحه ۵۱۳ و ۵۱۴، دار الکتب الاسلامیة؛ «وسائل الشیعه»، جلد ۷، صفحه ۱۳۴، چاپ آل البیت؛ «بحار الانوار»، جلد ۹۲، صفحه ۳۴۹؛ «عدّة الداعی»، صفحه ۲۱۴ و ۲۱۵، دار الکتاب الاسلامی، ۱۴۰۷ هـ ق؛ «نور الثقلین»، جلد ۱، صفحه ۳۵۱، مؤسسه اسماعیلیان، طبع چهارم، ۱۴۱۲ هـ ق.
▫️▫️💠▫️▫️
@najafpoormh
«بُرَیر بن خضیر»، مردی عابد و زاهد و باوقار و از اصحاب امیرمؤمنان(علیه السلام) بود.
وی بزرگ قرّاء کوفه بود که در مسجد کوفه می نشست و به دیگران قرآن می آموخت!
هنگامی که شنید امام حسین(علیه السلام) از بیعت با یزید سرباز زده و به مکه هجرت نمود، از کوفه به قصد مکه خارج شد و در مکه به امام(علیه السلام) پیوست.(۱)
وی همان کسی است که شوق شهادت چنان وی را به وجد آورده بود که در صبح عاشورا با دوستانش مزاح می کرد (۲)
▫️چون جنگ شدت پیدا کرد مردی از سپاه کوفه، «بریر» را صدا زد و گفت: کار خدا را درباره خود چگونه می بینی؟!
بریر گفت: به خدا سوگند که او در حق من نیکی کرد ولی کار تو را در مسیر شرّ قرار داد (من به سوی بهشت می روم و تو به سوی جهنم!) (وَاللهِ لَقَدْ صَنَعَ بِی خَیْراً وَصَنَعَ لَکَ شرّاً).
آن مرد برگشت و گفت: دروغ می گویی، پیش از این دروغگو نبودی!
بریر پاسخ داد: آیا می خواهی با تو #مباهله کنم تا خدا دروغگو را لعنت کند و به قتل برساند؟
او پذیرفت و آن دو با هم به ستیز برخاستند و چیزی نگذشت که بریر پیکر بی جانش را بر زمین افکند.(۳)
آنگاه بریر به نبرد ادامه داد
و چنین رجز می خواند:
«أَنَا بُرَیرٌ وَأَبی خُضَیْرٌ * لَیْسَ یَرُوعُ الاُسْدَ عِنْدَ الزَأرِ
یَعْرِفُ فینَا الخَیْرَ اَهْلُ الْخَیْرِ * أضْرِبُکُم وَلا أری مِنْ ضَرٍّ
وَذاکَ فِعْلُ الحُرِّ مِن بُرَیْرِ»
(من بریرم و پدرم خضیر است که از نعره شیر هراسی ندارد. اهل خیر به خوبی ما را به خیر و نیکی می شناسند، شما را با شمشیر می زنم و از آن دریغ ندارم، آری! این کار بریر آزاد مرد است).
بریر همچنان شمشیر می زد و سپاه دشمن از مقابل وی می گریخت.
بریر فریاد کشید:
«إقْتَرِبُوا مِنّی یا قَتَلَةَ الْمُؤمِنِینَ، إقْتَرِبُوا مِنّی یَا قَتَلَةَ ابْنِ بِنْتِ رَسُولِ رَبِّ الْعالَمینَ»؛
(ای کشندگان مؤمنین! [اگر جرأت دارید] نزدیک من بیایید، ای قاتلان پسر دختر رسول پروردگار جهانیان! به من نزدیک شوید).
بریر به آنان حمله ور شد و بر سینه یکی از دشمنان نشست و می خواست او را بکشد که مردی از پشت نیزه اش را بر پشت وی فرو کرد و بریر در اثر ضربات پی در پی، به فیض عظیم شهادت نائل آمد.
پس از آن قاتلِ بریر، چنان مورد بغض و نفرت مردم کوفه قرار گرفت که حتی زوجه اش قسم یاد کرد که به خاطر این جنایت همسرش که سید قرّاء کوفه را به قتل رسانده است تا عمر دارد با وی سخن نگوید.(۴)، (۵)
پی نوشت :
(۱). بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۳۴۰ .
(۲). بحارالانوار، ج ۱۰۱، ص ۳۴۰ .
(۳). کامل ابن اثیر، ج ۴، ص ۶۶؛ تاریخ طبری، ج ۴، ص ۲۲۹ و ابصارالعین، ص ۷۲.
(۴). رجوع کنید به: فتوح ابن اعثم، ج ۵، ص ۱۰۲؛ اعیان الشیعة، ج ۳، ص ۵۶۲ و ج ۱، ص ۶۰۴؛ کامل ابن اثیر، ج ۴، ص ۶۶؛ ابصارالعین، ص ۷۲ و تاریخ طبری، ج ۴، ص ۲۲۹.
(۵). گردآوری از کتاب: «عاشورا ریشه ها، انگیزه ها، رویدادها، پیامدها»، سعید داودی و مهدی رستم نژاد، (زیر نظر آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی)، انتشارات امام علی بن ابی طالب(علیه السلام)، قم، ۱۳۸۸ هـ.ش، ص ۴۴۲.
@najafpoormh