آیا میدانید اگر شما یک خودرو با بالاترین امکانات و بهترین سطح کیفیت تولید کنید در ایران هیج مرکزی برای صدور استاندارد به منظور پلاک زنی خودرو برای شما وجود ندارد و عملا شما این خودرو را نمیتوانید از پارکینگ خانه خود خارج کنید.
همین مانع باعث شده که دهها گروه خودروسازی متشکل از جوانان کشور، خودروهایشان در کارگاههای کوچکشان خاک بخورد.
آیا میدانید راه حل این مشکل فقط و فقط یک خط آییننامه داخلی در وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت است؟
«مراکز معاینه فنی، پس از بررسی فنی خودروهای ساخت مردم، میتوانند آنها را برای پلاک زنی به نیروی انتظامی معرفی کنند»
همین یک مانع اگر برداشته شود، مشکل خودرو حل میشود و هزاران گروه خودروسازی، اقدام به ساخت یا مونتاژ خودرو میکنند.
💠 @najvaeghtesad
دامپینگ چیست؟!
خیانت بزرگی بنام دامپینگ در جامعه در حال وقوع است . هوشیار باشید .
یک فروشگاه زنجیره ای را تجسم کنید. بسیار بزرگ. بسیار شیک. وارد محله ای می شود. محله ای با مردمانی از طبقه متوسط. نبش اصلی ترین چهار راه محله، زمینی به وسعت 10 هزار مترمربع را می خرد. آن را در هفت طبقه می سازد. با پله برقی، آینه ها و لامپ های زیبا.
خوشحالید نه؟
فروشگاه شروع به کار می کند. تعداد زیادی از اهالی محل را هم استخدام می کند. ولی فقط چند ساعت در هفته. مثلا روزی یکی دو ساعت. چه خاصیتی دارد؟ روشن است که وقتی خانم خانه دو ساعت در فروشگاهی که با آن همه زلم زیمبو و رعایت قواعد مارکتینگ چیده شده کار می کند، خرید روزانه اش را هم از همانجا انجام خواهد داد. بخصوص که قیمت ها هم پائین تر از عباس آقای میوه فروش و حسین آقای پارچه فروش است. حتی پائین تر از قیمت تمام شده! به این می گویند دامپینگ! جالب اینکه خانم عباس آقا هم میوه اش را تازه از همان فروشگاه می خرد. چرا؟ چون عباس آقا سالها هرچه میوه بد داشته که کسی نخریده بوده به منزل آورده. الان خانم عباس آقا خودش دارد کار می کند. با حقوق خودش حسرت سالیان را از دلش در می آورد.
چند ماهی گذشته. کار و بار عباس آقا و حسین آقا خراب است. درآمدشان اجاره مغازه شان را هم در نمی آورد. شاگرد مغازه اخراج می شود و می رود در فروشگاه زنجیره ای استخدام می شود. هفته ای 10 ساعت. ولی حقوق ساعتی اش بالاست. این حقوق ساعتی آنچنان توقع او را بالا برده که جای دیگری نمی تواند کار پیدا کند.
دو سال گذشته. عباس آقا در شرف ورشکستگی است. آخرین مقاومت ها را کنار می گذارد و مغازه را تعطیل می کند. او نیز به فروشگاه زنجیره ای می رود و زیر دست شاگرد سابقش که حالا یکی از انباردارهای فروشگاه است استخدام می شود. همسرش اما اخراج شده است. چون انتظار داشته بعد از دو سال حقوقش یا دست کم ساعت کارش اضافه شود.
چهار سال گذشته است. صاحب مغازه عباس آقا دو سال است اجاره ای نگرفته است. از وقتی عباس آقا مغازه اش را خالی کرده یکی دو مستاجر عوض کرده که هیچکدام بیش از یکی دو ماه دوام نیاورده اند. کاسبی نیست. مغازه ها را به قیمت ارزانی می فروشد به یک بساز و بفروش.
سال پنجم دیگر محله مردمانی از طبقه متوسط ندارد. حسین آقا و شاگردش هر دو کارگر ساختمانی هستند. قیمت های فروشگاه زنجیره ای بالاست. سود هشتصد درصدی روی قیمت تمام شده کالا عادی است. فروشگاه حقوق ساعتی را کم کرده. تعداد بیشتری را با ساعت های کمتر استخدام کرده است.
سال هفتم. فروشگاه محله را به خاک سیاه نشانده. کسی دیگر در آن محله پس اندازی ندارد. فروشگاه کالاهایش را به سایر شعبه ها انتقال می دهد. این شعبه تعطیل است. مردم فقیر منطقه قدرت خرید از چنین فروشگاه باکلاسی را ندارند!
این اتفاقی است که هر روز در آمریکا می افتد. صاحب فروشگاه همان یک درصد است و ساکنین محله همان 99 درصد. فقرا فقیرتر و پولدارها پولدارتر می شوند. شهردارهای مناطق و شهرهای کوچک هر روز با التماس از مردم می خواهند که به جای خرید از فروشگاه های عظیم، از بیزینس های محلی (عباس آقا و حسین آقا) خرید کنند. ولی اغلب مردم با همین طرز فکر شما خریدشان را از غول های بزرگ انجام می دهند. شیک. ارزان!
از خودتان بپرسید چرا اروپا غول های آمریکایی مثل والمارت را محدود کرده؟ جالب اینکه به دلیل همین محدودیت متهم به کمونیست بودن و مخالفت با تجارت آزاد هم می شود.
نه دوست عزیز. هرکه ارزان می فروشد برای رضای خدا ارزان نمی فروشد!
اگر چین سیب و پرتقالش را با ضرر وارد کشورتان می کند و ارزانتر از باغدار شما ميفروشد برای این است که می خواهد باغدار باغش را نابود کند و ویلا بسازد. اگر چین پیراهن مردانه را در تهران می فروشد 50000 تومن و شما برای دوختن همان پیراهن باید 100 هزار تومن مزد بدهی، فقط به دلیل ارزانی نیروی کار چینی نیست! بلکه دارد دامپینگ می کند! قضیه خیلی ساده است .
این قضیه متاسفانه دلیل اصلی تعطیلی کارخانجات است.
💠 @najvaeghtesad
در مورد تفاهمنامه چین، همه میتونن نظر بدن. اما به نظر من اظهار نظر دو دسته از افراد مسموع نیست:
1⃣ اونهایی که برجام رو ندیده و نخونده تأیید میکردن و الان ناراحتاند.
2⃣ اونهایی که برجام رو ندیده و نخونده رد میکردند و الان خوشحالند.
این دو دسته، فقط نظر سیاسی دادهاند نه فنی و علمی. پس این دو دسته برای تصمیم در موضوع یک تفاهمنامه بینالمللی مسموع نیستند.
💠نظر من:
‼️نظری ندارم چون متنی را ندیدهام.
قراردادهایی که سیاسیون ما بعد از انقلاب نوشتهاند معمولا موفق نبودهاند. در این مورد هم چون مشخص نیست چه رخ داده، به تبع از روندهای سابق، چندان نسبت به این تفاهمنامه خوشبین نیستم.
⛔️میگویند رهبری هدایتگر این ماجراست. پس منافع کشور دنبال میشود.
✅پاسخ: در برجام هم همین را میگفتند. در بورس هم. در جمعیت هم. در خصوصیسازی هم و ...
🔆امام صادق علیهالسلام فرمودند:
1 . «الْمُؤْمِنُ حَسَنُ الْمَعُونَةِ خَفِیفُ الْمَئُونَةِ جَیِّدُ التَّدْبِیرِ لِمَعِیشَتِهِ لَا یُلْسَعُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْن»؛ انسان باایمان یاوری نیکو بوده که کمتر باعث زحمت برای دیگران میشود. او با دقت، زندگی خود را مدیریت کرده و از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
2 . «لَا یُلْسَعُ الْعَاقِلُ مِنْ جُحْرٍ مَرَّتَیْن»؛ هیچ شخص عاقلی از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.
💠 @najvaeghtesad
🔅امروز یه جوون رو دیدم که با اینکه نیاز مالی نداره، خودش تو زمین باغی که تازه خریده بیل میزنه تا آبادش کنه و به تولید برسونه...
⭕️نظر تفکرهای مختلف در مورد این کار:
🔸تفکر بورس باز: دیوانه هست؟
🔸تفکر بوروکراتیک کف نظام اداری: دنبال درد سر می گرده؟
🔸تفکر سرمایه داری: خوب کارگر بگیره. ارزش کار خودش بیشتر از اونی هست که بره بیل بزنه.
🔸تفکر مارکسیسم: اون یک دروغگو و فریبکار تمام عیاره
🔸تفکر غرب گدایی: پولش رو بفرسته ترکیه براش خونه بخریم
🔸تفکر جلسات موفقیت: باید به جای کار، کارآفرینی کنه. ۵ میلیون بده که بهش یاد بدیم.
🔹تفکر دروس اخلاق: آفرین. برای مبارزه با نفس خوبه.
و ...
❓تفکر جهادی: ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ 👈 پر کردنش با شما
💠 @najvaeghtesad
از خلط های تحلیلی رایج، منتظر ماندن مخترعین برای خط تولید انبوه است. در حالی که می توانند به سرعت خط تولید های کوچک را راه اندازی کنند و کالای خود را عرضه کنند.
💠 @najvaeghtesad
اگر كسى ادّعا كند كه بر دوش بشريت امروز، بارهايى سنگينى مىكند كه از بار دوش انسانهاى جاهل جزيرة العرب در آن روز، سنگينتر است، سخن گزافى نگفته است.
اين ظلمى كه به آحاد بشر مىشود، اين حقكشىاى كه در جوامع بشرى انجام مىگيرد، اين غلبه دادن ماديّت بر زندگى بشر و راندن معنويت از محيط زندگى انسانها كه امروز به زور و با شيوههاى مختلف بر آحاد بشر تحميل مىشود، اينها بار بر دوش بشريت است.
آنچه كه امروز بشريت در دوران تمدّن صنعتى و زير تشعشع مادّيگرى جذّاب و فريبنده احساس مىكند، سنگينتر و سختتر و- در مواردى- تلختر است از آنچه كه در ظلمات جاهليت هنگام ظهور اسلام، حس مىكرد و بر دوش او سنگينى مىنمود!
(مقام معظم رهبری، ۱۳ مرداد ۱۳۷۵)
💠 @najvaeghtesad
🔸انگاره ایدئولوژیک و خدشهناپذیر خصوصیسازی!
✍️ دکتر علی سعیدی
🔹اگر ناکارآمدی دولت در بازاری اثبات شود و بخواهیم آن را به مردم واگذار کنیم، مساله این خواهد بود که به چه کسی واگذار کنیم؟ این بخش خصوصی کیست؟ از کجا آمده است؟ چه منافعی را دنبال میکند؟ معیار ما برای این واگذاری چیست؟ما به راحتی نمیتوانیم نسخهای کلی بپیچیم و بگوییم الا و لابد باید از دست دولت بگیریم و به بخش خصوصی واگذار کنیم.
🔹زمانی که این سیاستها را در دنیا مطالعه میکنیم، متوجه میشویم که اغلب کشورها این سیاستها را بهعنوان یک انگاره ایدئولوژیک خدشهناپذیر نپذیرفتهاند. بلکه حکمرانان این سیاستها را متناسب با اقتضائات اقتصادی خودشان بهسمت خصوصیسازی یا دولتیسازی به حرکت درمیآورند.
✅ وقتی جهش تولید را در عمده کشورهای دنیا بررسی میکنیم، مشاهده میشود که این کشورها در دوره گذار و جهش اقتصادی، دولتهای خود را به عنوان محور جهش تولید قرار دادهاند.
♦️⁉️ عدهای درمورد بازار هم نگاهی ایدئولوژیک دارند، لذا طوری از بازار دفاع میکنند که گویی ما باید همهچیز را در هر شرایطی به بازار واگذار کنیم؟!
‼️در سالهای اخیر نظام آموزشی و بهداشتی را با سرعت عجیبی به بخش خصوصی واگذار کردیم، بدون اینکه ارزیابی داشته باشیم که آیا اصولا واگذاری مقولههایی مثل بهداشت و آموزش و دانش و فرهنگ اساسا درست است؟!
⁉️شرکتهای دولتی زیادی بودند که کار و تولید ایجاد میکردند ولی بهمحض واگذارشدن به بخش خصوصی همه اینها تعطیل شدند.
برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌http://saeedi.qasd.ir/articles/564#start
💠 @najvaeghtesad
هر حرفی در #اقتصاد زده و حاکم میشود یک رانت را محقق میکند؟
هر مجوز و مقررات جدید یک #انحصار و یک فساد جدیدی را رقم میزند؟
مقرراتزُدایی یکی از راههای جهش تولید؟
"اجازه بدهید هر جنسی در هرمکانی و در هر زمانی تولید بشود"
💠 @najvaeghtesad
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨پاسخ به سوال شما
سلام و تحیت
چون تورمی که از محل نرخ ارز و جهانیسازی قیمتها رخ میده، ذینفع دارد. تمام صادرکنندگان (که عمدتا خامفروش و نیمه خام فروشند و منابع حیاتی کشور را صادر میکنند)، ذینفع افزایش نرخ ارز هستند. هر چه دلار گران شود، اینها دلارهایی را که از محل صادرات به دست میآورند، گرانتر میفروشند و بیشتر سود میکنند. عرضهکنندگان تمام کالاهایی که دلاری/جهانی قیمتگذاری میشوند نیز، ذینفع این نظام قیمتگذاری هستند. هرچه دلار بالاتر رود، محصولات پتروشیمی و فولاد و مس و... که بر اساس قیمت جهانی و قیمت دلار به تولیدکنندگان داخلی فروخته میشود، گرانتر میشود و سودهای نجومی نصیب این شرکتها میشود.
اگر این سخن پذیرفته شود که علت تورم اینها هستند، و سیستم برای کنترل تورم تصمیم به کنترل نرخ ارز و توقف قیمتگذاریهای جهانی بگیرد، منافع این ذینفعان تورم به خطر میافتد. اما اگر تلقی این باشد که علت تورم چیزی جز نقدینگی نیست، و سیستم دنبال نخود سیاه برود که مثلا با افزایش نرخ بهره و کنترل نقدینگی تورم را کنترل کند، اینها روز به روز سرمایهدارتر میشوند. بماند که همینها، بزرگترین سپردهگذاران بانکها هم هستند و با افزایش نرخ بهره، سود دریافتیشان از بانکها هم افزایش پیدا میکند...
@syjebraily
نَجوایِ اقتصادی | مسعود داودیپور
✨پاسخ به سوال شما سلام و تحیت چون تورمی که از محل نرخ ارز و جهانیسازی قیمتها رخ میده، ذینفع دارد
اقتصاد فقط عرضه و تقاضا نیست.
دست بردارند طوطیان از سیاستهای طرف عرضه و طرف تقاضا!
اقتصاد یعنی تدبیر پیرامونی از وضعیت موجود و زمینه مطالعاتی برای تثبیت متغیرهای اشتغال آفرین!
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
33.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شاید برایتان سوال باشد که چرا ایران رتبه اول استفاده نکردن از ظرفیتها را دارد!
شاید این حرف را شنیده باشید که چرا با این همه منابعی که داریم رتبه اول اقتصاد دنیا نیستیم؟
در پاسخ به این سوال بیائید ببینیم تمدن غرب، گفتمان مدرنیته و توسعهای که مبتنی بر ایدئولوژی لیبرال سرمایهداری شکل گرفته است چگونه از ظرفیتهایش استفاده کرده است!؟
من به جای پاسخ به این سوال از شما درخواست میکنم این کلیپ را ببینید!
اگر مردم دنیا میخواستند به اندازه مردم آمریکا مصرف کنند و از منابع طبیعی و زیرزمینی استفاده کنند ما به ۵ کره زمین نیاز داشتیم!
این حجم از تخریب محیط زیست و آلوده کردن و فساد فی الارض را با چشمان خود در دنیا میبینیم!
اینکه نظام اسلامی به جای حمله بردن به سمت منابع و حرام کردن آنها به خاطر شهوت مصرف کمی صبر میکند و با احتیاط پیش میرود منطق دارد!
اینکه منابع طبیعی و انفال امام زمان را به شکلی که در غرب مصرف میکنند، مصرف نمیکنیم منطق دارد!
ما در راستای تمدنسازی باید به فنآوری استفاده شرعی و عادلانه از منابع طبیعی برسیم!
ما باید در راستای تمدنسازی با «آفرینش علمی» به سمت پیشرفت همراه با حفظ و حراست از محیط زیست حرکت کنیم!
در حقیقت جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی که در اختیار دارد را در ظرف توسعه غربی استفاده نکرده است و برای جهش تمدنی خود نگه داشته است.
جهش تمدنی که نیاز به تولید علم دارد. نیاز به صبر دارد تا نخبگان جامعه به آن سطح از دانش تمدنی برسند که پیشرفت همراه با عدالت را جایگزین توسعه همراه با ظلم کنیم!
چرخه تولید ظلم سرمایه داری
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
نَجوایِ اقتصادی | مسعود داودیپور
شاید برایتان سوال باشد که چرا ایران رتبه اول استفاده نکردن از ظرفیتها را دارد! شاید این حرف را شنید
این کلیپ را بارها و بارها ببینید. بارها و بارها به دیگران نشان دهید تا نظام اقتصاد سرمایهداری را بهتر بشناسند.
💠 @najvaeqtesad
ایجاد بازار ثانویه برای معاملات بنزین بسیار خطرناک است!
تجربه نشان داده این بازارها علاوه بر این که روی سطح عمومی قیمتها تاثیر میگذارد
بهانهها رو برای افزایش هزینه تولید به اسم حذف رانت و فساد، زیاد میکند.
🔺بازار خودرو در مقابل قیمت کارخانه
🔺بازار قاچاق! ارز در مقابل نرخهای دولتی
🔺بازار سکه در مقابل بازار طلا
ووو همه نمونه هایی هستند برای این داستان که متاسفانه ادامه دارد.
💠 @najvaeqtesad
📚کتاب «آدام اسمیت در پکن: تبارهای قرن بیست و یکم» اثر جووانی آریگی و ترجمه سید رحیم تیموری از منشورات نشر اختران، بر ایجاد تحولاتی تکیه دارد که بر سیاست، اقتصاد و جامعۀ جهانی مؤثر هستند.
📌«خیزش و افول پروژههای نو محافظهکارانه قرن جدید آمریکایی»
📌 «ظهور چین به عنوان پیشگام رنسانس اقتصادی شرق آسیا»
به عنوان دو تحول بنیادی است که تحلیل کتاب از وضعیت اقتصاد سیاسی جهانی در شرق آسیا حول محور آن تبیین میشود.
🔰هدف اصلی کتاب ارائۀ تفسیری خاص از تغییر در موقعیت کانونی اقتصاد سیاسی جهانی از آمریکای شمالی به شرق آسیا در پرتو نظریه توسعه اقتصادی آدام اسمیت است. در همین راستا برخی فصول کتاب به بازخوانی مباحثات کتاب ثروت و ملل آدام اسمیت پرداخته و با ترکیب آن در موقعیت کانونی شرق آسیا تاریخچه و کاربرد آن را بیان کرده است. هدف اصلی کتاب اثبات این موضوع است که نگرش اقتصاد نئوکلاسیکی غرب مبتنی بر نظریات آدام اسمیت کاملاً برداشتی اشتباه است، بلکه تجربه اقتصادی چین نشان داده است که آدام اسمیت فراتر از آن چه غرب فکر میکرده سخن گفته و نظریات او به بهترین وجه در اقتصاد مبتنی بر کار پیشرفته است.
مطالعه بیشتر در
https://masuoddavodi.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=20553
💠 @najvaeqtesad
✅عالمان علوم اجتماعی به دنبال اندیشهای در جهت حل مسائل واقعی زندگی اجتماع هستند.
🔺اما این که "واقعیت" زندگی اجتماعی و چگونگی تعامل بین انسانها با "اندیشه" اندیشمندان اجتماعی، تطابق دارد، مسئله بحث برانگیری است.
🔸در هر حال مسلم آن است که عالمان با هر مسلک اجتماعی، حداقل مدعی این هستند که به دنبال ساخت زندگی اجتماعیِ سامان یافته بوده و در جهت تحقق آن نسخه میدهند.
◀️از این منظر عالمان اجتماعی مسلمان و نگاه اجتماعی اسلام، نمیتواند خالی از نظر و برنامه باشد.
🔰حرکت و فعالیت اقتصاددانان و دانش اقتصاد در راستای همین هدف کلی قرار میگیرد و در مکتب و مذهب اقتصادی از ایسمهای مختلف، همه و همه به دنبال بهبود شرایط اقتصادی مردمان خود هستند.
↩️تفاوت اصلی در نوع تفسیر بهبود، پیشرفت و ساماندهی اقتصادی است.
برای داشتن ایران قوی باید تفسیری از اهداف اقتصادی داشت که متناسب با محیط اقتصادی ما باشد.
💠 @najvaeqtesad
تا بحث کنترل نرخ ارز میشود، نئولیبرالها میگویند نرخ ارز را سرکوب نکنید، رهایش کنید تا بالا رود. اما تا سخن از افزایش حقوق کارگر و کارمند میشود، میگویند افزایش ندهید که تورم ایجاد میشود!
انکار اثر تورمی نرخ ارز و اغراق اثر تورمی دستمزد، یک شارلاتانیستم اقتصادی است.
محمد طبیبیان از سردستههای جریان نئولیبرال در ایران، با ادعای اینکه افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران باعث بیکاری میشود، با آن مخالفت کرده بود که واقعیت، مهر باطل بر آن زد. مردم بدانند دشمن اصلی رفاهشان، تفکر معیشتسوز نئولیبرالیسم است.
https://ecoviews.ir/minimum-wage-1401/?amp=1
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
در زمانهای که رئیس جمهور کشور در چین در حال انعقاد قراردادهایی جدی و راهگشا هستند، جریانی که در سال ۱۳۹۴، رئیس جمهور چین را به نحو زشتی از کشور راند، دوباره فعال شده است تا مانع شود از کنشهای فعالانه کشور در عرصه اقتصاد، دیپلماسی بینالملل و سیاست خارجی. همان جریانی که از برجام، #تقریبا_هیچ را آورد، امروز شعار نه شرقی و نه غربی میدهد.
حال آنکه ما فرزندان انقلاب میدانیم که غرب، غرب اروپاست و شرق، شرق اروپا. گستره کمونیسم تا لیبرالیسم را باید در اروپا و آمریکای شمالی که فرزندان آنگلوساکسونها هستند جستجو کرد. ما و شرقمان تمدنی تاریخی هستیم به قدمت جاده ابریشم و آن را احیا میکنیم تا ایران تاریخی بزرگ احیا شود. این بار ایران اسلامی، ایران مقاوم، ایرانی که جبهه مستضعفین عالم است در برابر مستکبران.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📚کتاب «جنبش توسعه اقتصادی اجتماع محلی» نوشتۀ ویلیام اچ.سایمون و ترجمه زهرا اسکندی دورباطی، از منشورات دفتر پژوهشهای فرهنگی به بیان مفهوم اصلی جنبش توسعهی اقتصادی اجتماع محلی (CED) که با هدف تلاش برای ایجاد مسکن و فرصتهای کسب و کار برای افراد کم درآمد طرح شده میپردازد.
📍نقش اصلی و هدایتکنندۀ این جنبش را سازمانهای غیردولتی و غیرانتفاعی ایفا میکنند که در مقابل اجتماعات ساکنان محلی معین پاسخگو هستند. این کتاب با بیان این که در زندگی شهری حمایت از برنامههای رفاهی سنتی و مسکن عمومی رو به کاهش است به ضرورت افزایش حمایتها از برنامههای توسعهی اقتصادی محلی اشاره میکند و دلیل این مطلب را در روندهای تمرکز زدایی از ادارات عمومی و هدایت جریان توسعه بازارهای محلی در امتداد مسیرهای مطلوب اجتماعی میبیند. به همین دلیل تغییرات در خطوط سیاستهای شهری و اتخاذ استراتژی جدید فعالان محلی را به عنوان یک ضرورت با بیان شواهد متعدد بیان میکند.
مطالعه بیشتر در
https://masuoddavodi.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=20607
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
از دوره سازندگی تا امروز، نئولیبرالیسم تفکر حاکم بر اقتصاد ایران بوده و مسبب همه گرفتاریهای معیشتی مردم است. باید علیه آن قیام کرد. در این جنگ تحمیلی اقتصادی، تماشاگر نباشید. سلاح اندیشه به دست گیرید و به میدان بیایید.
مستند دکترین شوک را ببینید.
https://www.aparat.com/v/DML0r
💠اِنَّ اللهَ اَرسَلِنی مُبَلَّغاً و لم یُرسِلَنی مُتَعَنِّتاً.💠
(کنزالعمال، ج 3، ص 33)
پیامبر اکرم برای تبلیغ و پیام رسانی فرستاده شد نه برای سرزنش و تحمیل و مشقت آفرینی!
🔰سیاست اقتصادی هم میتواند مبلغ باشد (مؤلفة قلوبهم) هم مشقت آفرین!
➰مهم تصمیم سیاستگذار برای انتخاب راه بعث یا راه جاهلیت است.
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسکن باید #مسکن باشد
واگذاری خانههای ویلایی در یزد
خانواده ایرانی به چنین فضایی برای سکونت نیاز دارد نه آپارتمان نقلی در مجتمعهای مسکونی که صرفا خوابگاه هستند و همه داشتههای اخلاقی و فرهنگی ما را به غارت بردهاند تا جیب سرمایهسالاران پرپول شود.
#نه_به_سرمایه_داری
#نه_به_نئولیبرالیسم
🆔 @DrSaeedi
نسخههای اقتصادی!
هر نسخهای برای اقتصاد کشور نیاز به طی این مراحل دارد.
▪️توصیف
▪️ارزیابی
▪️تبیین
▪️پبشبینی
▪️سیاستگذاری
حالا نمونهای از این نسخههایی که در کشور داره اتفاق میوفته رو با هم ببینیم👀
قیمت ربع سکه اوایل دیماه حدود ۷ میلیون بود!
مراحل پیش روی سیاستگذار
🔺قیمت ربع سکه نسبت به ارزش اُنس و قیمت دلار و سکه تمام دارای ۳ میلیون حباب قیمتی است!
🔺این حباب قیمتی کاذب است و خوب نیست.
🔺علت ایجاد حباب، تقاضای بالا و عرضه کم ربع سکه است!
🔺بدون مداخله و افزایش عرضه، این حباب متورم تر میشود!
🔺باید عرضه ربع سکه بالا رود تا با پوشش تقاضای بازار حباب پایین آید.
➰نتیجه: حدود ۱۸۰هزار قطعه ربع در بورس کالا عرضه شد و قیمت ربع سکه به بیش از ۹ میلیون رسید و حباب ربع سکه ۴ میلیون شد.
❓مشکل کجاست؟
❓وقتی سیاست به هدف اصابت نمیکنه کی مقصره؟
➿به نظر میاد هم در تبیین مشکل، هم در پیشبینی و هم در نوع سیاستگذاری خطا وجود داره.
نگاه به محیط قرار گرفتن مشکل حباب ربع سکه و ثابت در نظر نگرفتن سایر شرایط جز عرضه و تقاضا و تجربههای شکست خورده در دهههای گذشته در رابطه با عرضه گسترده سکه، میتونه راهنمای خوبی برای پاسخ به سوالات باشد.
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ایران مال تا تورم قیمت مسکن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سیاست اقتصادی!
هر سیاستی باید توجیه اقتصادی و اجتماعی داشته باشه!
این که سیاستگذار، سیاستی رو در پیش بگیره که مولد نیست و در عین حال حراج اموال ملی هست.
نشان دهنده عدم نگرش صحیح به وضعیت موجود و محیطی و عدم توجه به راه حلهای منطبق با سیاستهای کلی نظام هست.
💠 @najvaeqtesad