انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه برگزار می کند؛
✅ تبیین و تشریح الزامات تحقق تدابیر الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
✳️ استلزامات و اقتضائات تحقق تدابیر اقتصادی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چیست؟
با ارائه اساتید و صاحبنظران اقتصاد اسلامی در خصوص تدابیر اقتصادی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت
💢زمان: جمعه۱۹ اسفند ۱۴۰۱
⏰ساعت ۹:۱۵
💢مکان: قم بلوار جمهوری کوچه۲ فرعی۲ سمت چپ ساختمان انجمن های علمی حوزه
♻️مسیر ارتباطی: ۰۹۱۹۶۶۵۱۲۳۳
🔗 پخش مجازی:
https://live.onlineamoozan.ir/ch/skyroom/anjomaneghtesad
💠 @najvaeqtesad
اینکه بنده دربارهی علوم انسانی در دانشگاهها و خطر این دانشهای ذاتاً مسموم هشدار دادم - هم به دانشگاهها، هم به مسئولان - به خاطر همین است. این علوم انسانیای که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است؛ حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد. وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس #اقتصاد_کشور ، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند. حوزههای علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که موظفند نظریات اسلامی را در این زمینه از متون الهی بیرون بکشند، مشخص کنند، آنها را در اختیار بگذارند، برای برنامهریزی، برای زمینهسازیهای گوناگون. پس نظام اسلامی پشتوانهاش علمای دین و علمای صاحبنظر و نظریات اسلامی است؛ لذا نظام موظف به حمایت از حوزههای علمیه است، چون تکیهگاه اوست.۱۳۸۹/۰۷/۲۹
#نه_به_نئولیبرالیسم
#مردم_هوشیار_باشید
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از یادداشتِ اقتصادی | مجتبی غفاری
صنعت خودروسازی کشور، بر خلاف القای فضای رسانهای کشور، ظرفیت بسیار بزرگی است. در واقع به دلیل اثرگذاری #جنگ_شناختی، این ظرفیت بزرگ در اذهان مردم تبدیل به یک نقطه ضعف بزرگ شده است!
صنعت خودروسازی
🔹کشور را در زمره بیست خودروساز بزرگ دنیا قرار داده.
🔹نیاز کشور به خودرو را تا حد زیادی پاسخ داده است. در صورت عدم وجود این صنعت در کشور، برای تامین این نیاز بخش زیادی از منابع ارزی کشور باید صرف واردات خودرو و همچنین وابستگی بسیار شدید میشد.
🔹مالکیت خودرو در کشور را در ارتقاء داده است. درست است که این صنعت از لحاظ فناوری و کیفیت از رقبای خود عقب است، ولی تولیدات این صنعت موجب صاحب خودرو شدن بسیاری از خانوادهها در کشور شده است.
🔹به برکت تحریمها، ظرفیت تولید خودرو در کشور بدون وابستگی شدید به خارج کشور ایجاد شده است. این موضوع نوید آیندهای روشن برای صنعت خودروسازی است.
البته مدافع وضع موجود صنعت خودروسازی نیستم، اما معتقدم این صنعت یک ظرفیت بسیار بزرگ برای کشور است.
در آینده در مورد صنعت خودروسازی خواهم نوشت.
#خودرو
🇮🇷یادداشتهای مجتبی غفاری
@MojtabaGhafari
هدایت شده از تربیت و حکمرانی
💢یک رویداد نادر و احتمالاً بیسابقه در تاریخ روحانیت
✅ یک معنا از #حکمرانی، نماندن در حصار چارچوبهای موجود و دادن پاسخهای متفاوت و خلاقانه به مسائل موجود است.
🔰 مثل پیشنهاد امام جمعه رامسر درزمینه دعوت مادر دو نفر از طلاب #حوزه_علمیه المهدی در مراسم #عمامه_گذاری نیمه شعبان، برای معمم کردن پسرهایشان.
✅ این در حالی است که معمولاً #طلاب دوست دارند به دست یکی از علما و بزرگان معمم شوند.
🔰 اما واقعاً چه کسی گفته که برکت معمم شدن به دست مادر، کمتر از معمم شدن به دست یک عالم ربانی است؟!
آیا این رویداد، فریاد زدن جایگاه رفیع #زن و #مادر در نگاه دینداران و اهالی کسوت #روحانیت نیست؟!
#حکمرانی_فرهنگی
🆔 @rajaaei_ir
2.62M
تحلیلی متفاوت از تورم را بشنوید
✅ نقش و انگیزه مافیای ثروتمند (بانکها و قدرتهای رانتی) در ایجاد تورم
♻️ درگیری منافع طبقات اجتماعی در تورمها
✅ ایران چگونه است؟
📢 دکترحمیدرضا مقصودی
💠 @najvaeqtesad
📚 کتاب «پیمانکاران اعتراض» اثر پیتر دوورن به دنبال نقد نظری و مستند به ایده تکیه بر ابرشرکتها با هدف کنشگری است. این نقد با تحلیل تاریخی به نحوه ارتباط تحمیل شده بین نوع دوستی و بنگاه اقتصادی و گسست واقعی آنها از هم میپردازد.
📍مهترین نکتهای که در این کتاب به آن پرداخته شده، سیر تبدیل اعتراض به ابرشرکتیسازی است. به این بیان که هدایت و کنترل اعتراضات علیه ابرشرکتها، صاحبان این ابرشرکتها را بر این واداشته تا با سرمایهگذاری بر مخالفین خود، کنشگری را به نفع خود تغییر دهند. این کتاب در مرحلۀ اول با توصیف بینش ابرشرکتی و نحوۀ ایجاد حاکمیت این بینش بر معترضین همراه با ارائه شواهد بسیار به استوارسازی نقد خود به وضع موجود میپردازد و در مرحلۀ بعد با بیان عواملی چون امنیتی سازی مخالف، خصوصی سازی زندگی اجتماعی و نهادینه سازی کنشگری و شواهد آنها به پیشبینی خود از آینده که همان نظم جهانی ابرشرکتی شده است، استحکام میبخشد.
مطالعه بیشتر در
https://masuoddavodi.andishvaran.ir/fa/ShowNote.html?ItemId=20703
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴آزادسازی و جهانیسازی اقتصاد ما بلای تکراری تاریخ توسط آدمهای تکراری...
نقش مسعود نیلی! مرد همیشه در صحنه!🧐
⛔ببینید چه اقتصاددان هایی همیشه در میدان بوده اند!
#بچه_های_شیکاگو
#نئولیبرالیسم
#بحران_نیلی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
140112.mp3
18.82M
🎙 #گزارش_صوتی
✅ با موضوع :
آشنایی با مفاهیم کلان اقتصادی (جلسه دوم)
✅ با ارائه:
استاد فرهاد داودی پور
🔹کارگروه مسأله شناسی تواصی🔹
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
38.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎁مراسم رونمایی از کتاب «اقتصاد ماه؛ روایتی نو از نظام اقتصاد ایران»
📚در حاشیه رویداد ملی روایت فتح
🎥فیلم توضیحات و معرفی کتاب اقتصاد ماه توسط استاد حسین عباسیفر
✍این کتاب با محوریت اقتصاد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تحت اشراف دکتر حمیدرضا مقصودی و با همکاری استاد حسین عباسیفر و سیدامیرحسین حسینی در ۱۱۵ صفحه به نگارش درآمده است.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
کتاب_اقتصاد_ماه.pdf
5.67M
اقتصاد ماه
روایتی نو از نظام اقتصاد ایران
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
«اقتصاد ماه» محتوای پشتیبان است که روایتی نو از نظام اقتصاد ایران برای سی روز ماه مبارک رمضان و مبتنی بر نظام جامع مسائل اقتصادی است که هدف آن، ارائه پاسخی کوتاه به مهمترین مباحث و گرههای ذهنی مردم همچون شکاف طبقاتی، تورم، گرانی و بی کیفیتبودن خودرو و اوضاع اقتصادی ایران است و مبلغ را برای پاسخ به سوالاتی که حتما در فضای تبلیغی امسال، با آن مواجه هست، فراهم میکند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
فهرست عناوین کتاب:
1. جمهوری اسلامی، شاخص فلاکت
2. از اقتصاد دنیا چه خبر؟
3. این بود عدالت؟!
4. داستان شکاف طبقاتی
5. رابطه دولتها و اقتصاد
6. دولت انقلابی و تورم؟!
7. ماجرای خودرو!
8. ماجرای مسکن!
9. این همه مشکل چرا؟
10. بنبستشکنهای اقتصاد
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از اقتصادماه
اقتصاد ماه! فرق میکند...
ــــــــــــــــــــــــ
🌕 اقتصادماه 🌕
💠 @eghtesademah
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❎ وابستگی قیمت فولاد داخلی به نرخ دلار
❇️ این گزارش شاهدی بر وابستگی خطرناک قیمت نهاده تولید به نرخ ارز است. با افزایش قیمت دلار، محصولات فولادی گران می شود و به تبع همه چیز گران میشود.
❇️ این پدیده به خاطر ریل گذاری غلط قانونی است که ما به فولادی ها اجازه دادیم محصولشان را به قیمت جهانی ضرب در نرخ دلار نیمایی به مصرف کننده و تولید کننده داخلی بفروشند.
✳️ طبیعی است که با افزایش قیمت دلار، فولادی ها قیمت محصولاتشان را بالا می برند، نتیجه هم این می شود که قیمت مسکن و خودرو و همه محصولاتی که از فولاد استفاده میکنند بالا می رود.
✅ این یعنی قاعده گذاری غلط، یعنی دلاری کردن اقتصاد داخلی، یعنی افزایش هزینه تولید به دست خودمان، یعنی افزایش تورم به دست خودمان، یعنی خودزنی اقتصادی
❎ دنبال شیطنت دلال نگردید، ما خودمان با مقررات گذاری غلط قیمتگذاری محصول فولادی که از انفال متعلق به عموم مردم گرفته میشوند را به نوسانات نرخ ارز وابسته کردیم.
✅ تنها راه نجات: تجدید نظر در مقررات عرضه محصولات فولادی در بورس به قیمت دلاری جهانی (فرمول کنونی: قیمت پایه=۸۰٪ قیمت جهانی × قیمت دلار نیمایی )؛ محصولات پالایشی، پتروشیمی و فولادی نباید دلاری قیمت گذاری شوند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
علت قاچاق، ارزانی نامعقول اجناس در ایران نیست، گرانی نامعقول ارز در ایران است.
@syjebraily
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸در بودجه۱۴۰۲ پیشنهاد دولت برای سقف حقوقی کارمندان که معمولا شامل بخشی از مسئولین دولتی و...میشود ۶۰ میلیون تومان بود!بنا بر همان قاعده "حداکثر۷ برابری نسبت کف به سقف حقوق" که معلوم نیست بر اساس چه پشتوانه فقهی-دینی مبنای حقوق دستمزد ما قرار گرفته است!( سیر تاریخی حقوق و دستمزد را اینجا بخوانید) در نهایت مجلس با اصلاحیه ۵۵ م را تصویب کرد.[کف حقوق هم ۸م!)
🔹دولت و مجلس به پیشنهاد عادلانه سازی پلکانی شدن حقوق تن ندادند و افزایش حقوق کارمندان در همه رده ها ۲۰٪ اعلام شد!یک حکم عمیقا ضدعدالت و تبعیض ساز!حالا وزیرکار دولت آقای رئیسی گفته برای کارگرها هم افزایش حقوق حداقل همان۲۰٪ باید باشد.(مثلا کف حقوق کارگر۷م حدودا میشود۸۵۰۰م!تو خود بخوان حدیث مفصل...)در حالی که قانون حداقل افزایش به اندازه تورم است.
🔻در دولت در روز روشن به کارمندان با پلکانی نکردن حقوق ظلم میشود درباره کارگران هم ظاهرا قرار است شبیه دولت قبل سمت سرمایه دار را بگیرد!(ظاهرا سال گذشته یک استثنا بود)
🔸نظام دستمزد ما عمیقا ضدعدالت و تبعیض آفرین است.در ابتدای دولت آقای رئیسی برای اصلاح آن خیزی برداشتند و دستور دارند فوری یک طرح نوشته شود. یک تیم از حوزه-دانشگاه شکل گرفت و شبانه روزی فشرده کار کردند،طرح نوشته شد(مبنای اولیه طرح) اما در نهایت توسط آقای رئیسی ومعاون اولشان کنار گذاشته شد!
🔻این سخنرانی انتخاباتی آقای رئیسی نیست؛دیروز۲۵ اسفندخطابه فرمودند!ظاهرا اینجور تقسیم شده سازمان برنامه بودجه و وزارت خانه ها تبعیض خلق کنند آقای رئیسی هم درباره عدالت سخنرانی کنند!
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
❇️ افزایش قیمت دلار دریچه هدایت نقدینگی به سمت سفته بازی
❎ اگر نقدینگی مانند آب پشت سد باشد، ما با افزایش قیمت دلار یک دریچه بزرگ سد را باز می کنیم که نقدینگی به سمت فعالیت های غیر مولد سرازیر شود.
❇️یعنی حتی اگر رشد نقدینگی صفر شود، اگر نرخ دلار را بالا ببری نقدینگی به سمت سفته بازی میرود و با افزایش سرعت گردش پول تورم را زیاد می کند.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
آموزهها!
❇️ تنظیم و تدبیر ساحتهای فردی و اجتماعی و تقسیم کار بین انسانها در ایجاد تعاملات از جمله مولفههای بایستهی آموزههای دینی به عنوان منبع شناخت بشری به ما ورای خویش است.
📍نیاز بشری مستلزم وجود دانش مدون برای حل تعاملات فردی و اجتماعی اوست.
🔰 آموزههای علم اقتصاد رایج و متعارف، در حال حاضر علاوه بر این که ساماندهی امور اجتماعی را بر عهده گرفته، محتوای آن همانند دستورات دینی محترم شمرده میشود!
♻️ در واقع گرایش به چنین دانشی، گرایش به دین جدیدی خواهد بود که پیاده سازی آن برای یک جامعه، به معنای کم کردن گستره دین و آموزههایش بر آن جامعه است.
🔺 تعارضات حاصل از این تعاملات موجود در علم مدرن اقتصاد و آموزههای دینی در فضای جامعهای که آموزههای علمی بر آن حاکم است، منجر به ایجاد نگرشهایی جهت حفظ و نگهداری دین در فضای موجود میشود که میخواهد از دریچه مدرن علم نمایانه پاسخگوی نیازهای بشری باشد.
▪️ رابطه تعاضدی بین علم و دین و در نهایت نگاه تهذیبی دین به علم نتیجه این نوع نگرشها است که باز هم اصالت راه و روش سیر و سلوک فردی و اجتماعی را به علم مدرن میسپارد.
▪️ در حالی که دین خود بهترین طراح برای ایجاد ساز و کار و مناسبات تعاملات اجتماعی در جهت بهرهمندی جامعه از مواهب الهی است.
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
▪️مانع دست زدن کودکان نشوید...
😊نوشجونشون 😊
اینجا: ایران
#اقتصاد_ماه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از محسن قنبریان
36.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 سبیبه و ذوالفقار!
اگر به برچسب "اقتصاد دستوری" رمی نشود؛ گوشه ای از مواجهه حضرت امیر(ع) با بازار فیزیکال عصر خویش است:
- محیط بازار بدون اجاره توسط حاکم در اختیار مردم است؛ بدون اینکه همه کارکُن دولت و اجیر او باشند! این کارپردازی حاکمیت، قیمت تمام شده را برای مردم کم می کرد.
- حکم بازار، حکم مسجد است؛ هرکس به غرفه ای سبقت گرفت تا شب از آن اوست؛ تا تحرک اقتصادی طبقات پایین را تامین کند و همه چیز برای برندگان تمام نشود.
- بازار تخصصی (راسته های خاص)، شفافیت اطلاعات و مقایسه اش، موجب تنظیم طبیعی قیمت هاست. اینجا هم بدین بهانه، بازار آزاد رقابتی آدام اسمیت شکل نمی گرفت!
- بر "احتکار منافع" کنار "احتکار کالا" نظارت می شود تا انحصار مجوزها و مانند آن شکل نگیرد.
- بر"تحکم در بیوعات" نظارت می شود تا تبانی قیمت و دامپینگ ها شکل نگیرد.
• ذوالفقار نماد جهاد با کفر و نفاق بود که زیاد از او شنیده ایم؛ #سبیبه نماد مبارزه با بغی اقتصادی و تجاوزهای بازار است که از آن کمتر شنیده ایم.
* برشی کوتاه از جلسه۱۷ شرح نامه۵۳ است بحثی بسیار مهم که توصیه می کنیم کامل بشنوید
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از اندیشکده قصد
32.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ ویژه "نوگلان ایران"
لحظاتی ماندگار و دیدهنشده از مراسم جشن تکلیف دختران در حضور رهبر انقلاب
🇮🇷 اندیشکده قصد
💡 @qasdway
آغاز خطا!
🔰همزمانی عقب مانده نگهداشتن جوامع مسلمان نشین و توسعهیافتگی کشورهای عمدتا سکولار!
🔺موجب مقایسه و ایجاد انفعال و خود کم بینی و باعث تجلی اقتصاد سرمایهداری به عنوان منجی شد.
🔸به طوری که هر گونه اشتیاق و رویکرد به پیشرفت و آبادانی و نجات از فقر در پذیرش این سیستم اقتصادی خلاصه شد.
♻️در نتیجه هر گونه انتقاد و مخالفت با نظام اقتصادی سرمایهداری از طرف هر کس به عنوان خودزنی، کجفهمی و ارتجاع تلقی میشود.
🔹از این رو اقتصاد ایران اسلامی منفعلانه در دست حافظان سیستم اقتصادی سرمایهداری باقی ماند...
▪️با نشر گفتمان اقتصاد انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ آغازی بر پایان این خطای شناختی باشیم.
#نوروز مبارک🇮🇷
#عید_نوروز
#نه_به_نئولیبرالیسم
💠 @najvaeqtesad
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باید تورم را از بین برد. برای از بین بردن تورم اولین کاری که باید بکنیم این است که نظریات اقتصادی سرمایهداریِ لیبرال را کنار بگذاریم. دنبال فریدمن نروید که چطور تورم را باید کنترل کرد.
بانکهای خصوصی و دولتی باید تعطیل شوند و یک بانک ملی داشته باشیم تا تورم از بین برود.
💠 @profderakhshan