سپس به فلسفۀ بزرگ نماز پرداخته، مى گويد:
«زيرا نماز (انسان را) از زشتيها و منكرات باز مى دارد».
(إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ)
طبيعت نماز از آنجا كه انسان را به ياد نيرومندترين عامل باز دارنده يعنى اعتقاد به مبدأ و معاد مى اندازد داراى اثر باز دارندگى از فحشاء و منكر است.
البته نهى از فحشا و منكر سلسله مراتب و درجات زيادى دارد و هر نمازى به نسبت رعايت شرايط داراى بعضى از اين درجات است.
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
✅امام صادق عليه السّلام مى فرمايد:
«كسى كه دوست دارد ببيند آيا نمازش مقبول درگاه الهى شده يا نه؟ بايد ببيند آيا اين نماز، او را از زشتيها و منكرات باز داشته يا نه؟ به همان مقدار كه بازداشته نمازش قبول است»!
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
✅ اهتمام امام خمینی به نماز اول وقت
✍حجة الاسلام والمسلمین انصاری در مورد اهتمام بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) به نماز اول وقت، می گوید:امام در روزهای آخر عمرشان میخواستند بخوابند، به من فرمودند: اگر خوابیدم، برای اول وقت نماز صدایم بزن، گفتم: چشم! دیدم اول وقت شد و امام خوابیده اند! حیفم آمد صدایشان بزنم. عمل جراحی، سرم به دست، گفتم صدایشان نزنم بهتر است. چند دقیقه ای از اذان گذشت و امام چشم های شان را باز کردند. گفتند: وقت شده؟ گفتم: بله! امام فرمودند: چرا صدایم نزدی؟ گفتم: ده دقیقه بیشتر وقت نگذشته است. گفتند: مگر من به شما نگفتم؟! امام سپس فرزندشان را صدا زدند که: «احمد بیا» و فرمودند: ناراحتم، از اول عمرم تا حالا نمازم را اول وقت خوانده ام، چرا الان که پایم لب گور است، ده دقیقه تأخیر افتد.
📚: برگرفته از کتاب حیات عارفانه فرزانگان
#نماز
#امام_خمینی ره
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
تصویری از اعتراض مردم ایران به دستگیری امام خمینی
#قیام_۱۵_خرداد_۱۳۴۲
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
قیام ۱۵ خرداد (۱۳۴۲ش)، تجمع و راهپیمایی مردم برخی از شهرهای ایران در اعتراض به دستگیری امام خمینی. تظاهرات در قم، تهران و ورامین به خشونت کشیده شد و تعدادی از مردم کشته و مجروح شدند.
دستگیری امام خمینی بهخاطر سخنرانی او در مدرسه فیضیه علیه محمدرضا پهلوی شاه وقت ایران بود. در این سخنرانی حکومت وقت به حکومت یزید تشبیه شده بود. امام خمینی، بهدلیل کشته شدن جمعی از مردم، این روز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کرد.
#قیام_۱۵ خرداد_۱۳۴۲
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
آیت الله خامنه ای:
عناصر سه گانه در قیام
در ۱۵ خرداد سه عنصر وجود داشت. یکی عنصر مردم بود، یکی عنصر رهبر و امام بود و سومی عنصر انگیزهی مذهبی و روح شهادتطلبی و فداکاری برای خدا بود. نطفهی انقلاب ما با این سه عنصر بسته شد.
#قیام_۱۵خرداد
#سه_عنصر_قیام
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
🌸آغاز سی و پنجمین سال زعامت حضرت #امام_خامنه_ای بر آحاد مردم شریف و نجیب ایران اسلامی مبارک باد.
زعامت ۳۴ ساله حضرت آقا دستاوردهای فوق العاده راهبردی را هم برای ملت ایران و امت اسلامی و هم منطقه و جهان رقم زده است که اگر غیر از حضرت آقا بود بعید بود این همه دستاوردها و رهآورد نصیب ما شود و شبانه روز بابت چنین نعمتی اگر سجده کنیم باز هم کم است. (حجت الاسلام محمدحسنی رئیس عقیدتی سیاسی ارتش)
#سی و پنجمین_سال_زعامت_رهبری #امام_خامنه_ای
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
صبح هدیه شگفت انگیز خداوند است
فرصت جدیدی برای بهتر بودن🌸✨
و تلاشی دوباره...
از این فرصت تازه نهایت استفاده را ببر
روز خوبی داشته باشی🌸✨
#روزتونمملوازآرامش
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
#سوال_جواب
شما که نماز خواندید به کجا رسیدید؟! با من که نماز نخواندم چه فرقی کردید؟
🔰 اول: فرض کنیم شما و داداشت دو قلو هستید و از لحاظ قیافه و جسم و ظاهر هیچ فرقی با هم ندارید ولی داداشت هر روز صبح 20 دقیقه پیاده روی کند و بعد دنبال بقیه کارهاش برود در ظاهر داداشت با شما هیچ تفاوتی ندارد، اما در آینده او با شما فرق خواهد داشت او هیچ بیماری ندارد اما شما چربی دارید، فشار خون دارید، قند دارید و بیماریهای دیگر... .
🔻 هرچند اینها فعلا در ظاهر شما دیده نمیشود ولی در اینده در شما بروز و ظهور مییابد.
🔻 عبادات و نماز هم مثل آن پیادهروی است که هر چند اثر آن را در ظاهر زیاد دیده نشود ولی در باطن اثر خودش را میگذارد.
🔷 دوم: نماز و عبادات غذای روح هستند همان طور که جسم نیازمند غذاست و اگر غذا نخورد ضعیف و مریض میشود، روح انسان هم نیاز به غذا دارد و اگر غذا نخورد روح انسان ضعیف و بیمار میشود و همان طور که خود روح به ظاهر و چشم دیده نمیشود اثر غذای آن هم به ظاهر و چشم دیده نمیشود.
🔶 سوم: علاوه بر اینها باید بدانیم که طبق تحقیقات علمی، نماز علاوه بر اثرات روحی اثرات جسمی و ظاهری هم دارد.
1️⃣ مثلا ایستادن در نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن و قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است میشود.
2️⃣ یا رکوع موجب تقویت ماهیچههای شکم، حفظ دستگاه گوارش و مانع سوءهاضمه و بیاشتهایی و نیز تقویت ماهیچه ستون مهرهها، گردن، دستها، ساق پا و رانها میشود.
3️⃣ در احادیث آمده است که آب وضو را خشک نکنید، دلیل پزشکی آن این است که بدن در برابر سرمایی که حس میکند خود به خود درجه حرارت را بالا میبرد تا قسمتهای خیس را خشک کند که همین تحریکات باعث بازشدن منافذ پوست و ورود اکسیژن بیشتر به بافتها و عضلات زیر پوست میشود که باعث شادابی و نشاط میگردد.
4️⃣ بارهای الکتریکی زائد در اثر تحریکات مغناطیسی و الکتریکی اطراف ما همچون نیروگاههای برق، موبایل، تلویزیون و سشوار بر امواج مغزی تاثیر میگذارد که این اثرات در نواحی که تحریکات عصبی بیشتری دارد خطرات جدیتری را باعث میشود و این نواحی دقیقا همان نواحی شستوشوی وضو است(سر، صورت، دست، مچ دست و پا) که بهترین و ارزانترین و بیخطرترین راه برای دفع این امواج زائد، آب است و در وضو باعث انتقال بارهای ساکن از بدن به اطراف میشود.
5️⃣ بنا به تحقیقات پروفسور لای، امواج مغناطیسی خارجی به DNA سلولهای مغزی آسیب میزند و در طول روز مغز در برابر میدانهای مغناطیسی بیرونی ناشی از امواج و نیروگاهها و از طرفی میدان مغناطیسی زمین قرار میگیرد که به شدت برای مغز مضر است. وقتی انسان در نماز رو به قبله میایستد و در هنگام سجده، میدان مغناطیسی بدن و زمین برهم منطبق شده و مثل رسانا باعث دفع مواد الکتریسته از سر به زمین میشود.
6️⃣ همچنین نماز در کاهش بیماریهای عصبی و استرس و اضطراب و کاهش بیماری سرطان نیز مؤثر است.[1]
💠 منبع:
[1]ـ مقاله جنبههای علمی تأثیر نماز بر سلامتی، سایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان، دفتر امور ایثارگران،12 اسفند 1394، خبر 52.
#چرا_نماز؟
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
"حکمت خداوند"
میگويند: يكی از صحرانشينان، سگی و الاغی و خروسی داشت كه خروس، او را برای نماز صبح بيدار میكرد...
سگ مراقب او بود و الاغ، بار او را میبرد.
شبی روباه، خروس او را برد و خورد، آن مرد گفت: شايد خير من در آن باشد...!
روز ديگر گرگ آمد و الاغ او را گرفت و شكم الاغ را دريد...
آن مرد گفت: شايد خير من در آن باشد.!
روز ديگر سگ او مُرد...
گفت: «لا حول و لا قوة الّا بالله»، شايد صلاح من در آن باشد.!
اتفاقا جمعی از دشمنان، قصد قبيله او كردند.
نزدیک به خانههای آنها آمده، انتظار فرصت میكشيدند...
چون شب شد، سر آنها ريختند و اموال آنان را غارت كردند و مردان را به قتل رساندند، اما چون از خانه آن مَرد هيچ صدایی نمیآمد، او را نكشتند...
* کار خدا بیحکمت نیست👌*
#حکمت_خدا
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
#داستــــــــــان
⭕️✍حکایتی بسیار زیبا و خواندنی
راننده تاکسی گفت: میدونی بهترین شغل دنیا چيه؟
گفتم: چیه؟ گفت: راننده تاكسی.
خنديدم. راننده گفت:جون تو. هر وقت بخوای ميای سركار، هر وقت نخوای نميای، هر مسيری خودت بخوای میری، هروقت دلت خواست يه گوشه میزنی بغل استراحت میكنی، مدام آدم جديد میبينی، آدمهای مختلف، حرفهای مختلف،
ديدم راست میگه، گفتم: خوش به حالتون.
راننده گفت: حالا اگه گفتی بدترين شغل دنيا چيه؟
گفتم: چی؟ راننده گفت: راننده تاكسی و ادامه داد:
هر روز بايد بری سركار، دو روز كار نكنی ديگه هيچی تو دست و بالت نيست، از صبح هی كلاچ، هی ترمز، پادرد، زانودرد، كمردرد. با اين لوازم يدكی گرون، يه تصادفم بكنی كه ديگه واويلا میشه، هر مسيری مسافر بگه بايد همون رو بری، هرچی آدم عجيب و غريب هست سوار ماشينت میشه، همه هم ازت طلبكارن. تابستونها از گرما میپزی، زمستونها از سرما كبود میشی. هرچی میدويی آخرش هم لنگی.
به راننده نگاه كردم. راننده خنديد و گفت:
زندگی همه چيش همينجوره. هم میشه بهش خوب نگاه كرد، هم میشه بد نگاه کرد.
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi
✍ چرا اکثر نمازها در روز خوانده می شود⁉️
👈آنجا كه #كار و تلاش بيشتر است #نياز به نماز بيشتر است. انسان معمولا در شبها خواب است و فعّاليتى ندارد، از اين رو از عشاء تا صبح نمازى واجب نيست ولى نياز معنوى انسان در روز بيشتر است هوس ها، طاغوت ها، جلوه ها، حيلهها و تمام پرتگاهها در روز جلوه ديگرى دارند و لذا اوّل روز و آخر روز بايد نماز خوانده شود وبراى وسط روز سفارش ويژه آمده است: (اقم الصلوة طرفى النهار) دو طرف روز (صبح و شب) نماز به پا دار. (حافظوا على الصلوات و الصلوة الوسطى) نسبت به تمام نمازها به خصوص نماز ظهر حفاظت كنيد. و مثل منافقين گرمى هوا را بهانه ترك جماعت قرار ندهيد. و از آنجا كه روزهاى جمعه و عيد ايّام فراغت است و معمولا فساد در ايّام فراغت بيشتر به سراغ انسان مى آيد، سفارش به نماز جمعه و نماز عيد شده است.
❤️شايد بخاطر لطافت و ظرافت بيشترى كه روح دختر دارد و غبار و فساد در روح هاى لطيف زودتر منعكس مى شود، نماز دختران از ۹ سالگى شروع مى شود. و هرگاه مشكل اضافه اى براى انسان پيش آمد سفارش به نماز بيشترى شده است. للّه للّه (واستعينوا بالصبر والصلوة) به هرحال شايد بتوان گفت برنامه ريزى نماز مناسبت كامل با نيازها وزمانها و ظرافت هاى روحى وروانى دارد. (واللّه العالم)
📚کتاب ۱۱۴ نکته درباره نماز، محسن قرائتی
https://eitaa.com/namaz_mnoroozi