❆ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
❆ أَلْهَـٰکُمُ التَّکَاثُرُ.
❆ حَتَّى زُرْتُمُ الْمَقَابِرَ.
❆ کََلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ ثُمَّ کَلَّا سَوْفَ تَعْلَمُونَ.
❆ کَلَّا لَوْ تَعْلَمُونَ عِلْمَ الْيَقِينِ.
❆ لَتَرَوُنَّ الْجَحِيمَ.
❆ ثُمَّ لَتَرَوُنَّهَا عَيْنَ الْيَقِينِ.
❆ ثُمَّ لَتُسْأَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعِيمِ.
✅ هر کس سوره تکاثر را در هنگام خواب با نیت صادق قرائت نماید 70 هزار حسنه به او داده می شود و 70 هزار گناه از او پاک می شود و 70 هزار درجه به او عطا می شود.
🔹قرائت کننده این سوره می تواند از خانواده، همسایه و دوستانش شفاعت کند و خداوند سختی های برخورد با فرشتگان نکیر و منکر را برای او هموار می سازد.
📖 الدرالمنثور، ج6، ص386.
✍فرزند آیت الله علامه امینی(ره) صاحب کتاب “الغدیر” می گوید: پس از گذشت چهار سال از فوت پدرم، شب جمعه ای او را در خواب شاد و خوشحال دیدم. پس از سلام و دست بوسی گفتم: در آنجا چه عملی باعث نجات و سعادت شما شده است؟ کتاب الغدیر یا سایر کتاب ها یا تاسیس و بنیاد و کتابخانه امیر المومنین(ع)؟
مرحوم علامه تاملی کردند و فرمودند: فقط زیارت عاشورا! گفتم: اکنون روابط بین ایران و عراق تیره است و راه کربلا بسته است. چه کنم؟ فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(ع) برپا می شود شرکت کن، ثواب زیارت امام حسین(ع) را به تو می دهند.
سپس فرمود: پسر جان! در گذشته بارها گفته ام و اکنون توصیه می کنم که زیارت عاشورا را هیچ وقت ترک و فراموش مکن. مرتب زیارت عاشورا را بخوان و برخودت وظیفه بدان.
📚 طرحی نو از زیارت عاشورا، ص۲۱۰
*👌چه زیبا آیةالله حائری ترس از مرگ را توضیح میدهند:*
🏕فرض کنید زمینی به شما دادهاند و وسطش خط کشیدهاند.
اسم نصفش را «دنیا» و نصف دیگرش را «آخرت» بگذار.
تو پیدرپی نصفۀ آخرت را حفاری کردی و با خاکش آجر برای نصفۀ دنیا ساختی و پله گذاشتی و آوردی بالا.
در ابتدا دنیا و آخرت در یک سطح بود اما تو از آخرت برداشته و روی دنیا گذاشتی.
موقع مرگ میگویند: از دنیا به آخرت برو، یعنی از این بالا بپر پایین.
*تو میترسی*.
میگویی اگر از این دیوار صدمتری، توی آن گودال صدمتری بپرم، استخوانهایم خرد میشود.
*چه کسی از آخرت یک گودال بیمنتها ساخته؟*
خود تو !
*این ترس، از عمل توست*
انسان وقتی توبه میکند، یک قسمت از دنیا را برمیدارد و در آخرت میگذارد.
همینطور صدقه، کمک به پدر و مادر، عبادات و ....
یواش یواش آخرت بالا میآید و این دو همسطح میشوند.
وقتی میگویند، بفرمایید برویم، *قدم از دنیا برمیداری و راحت به آخرت میروی*
و اصلا نمیهراسی . .
❁❅❁❅❁❅❁❅❁
✍️عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب دیروز در یادداشتی در روزنامه اعتماد، نوشت: «یکی از نقدهای جدی که به دولت وارد است، باز نکردن ابعاد و آثار تحریمها است. بزرگترین تحریمهایی که علیه یک کشور اجرایی شده است. البته انگیزه اصلی این سکوت تا حدی قابل درک است، ولی بیفایده یا حتی زیانبار بودن آن نیز بر کسی پوشیده نیست. شاید به علت همین سکوت است که مخالفان دولت نیز دچار اشتباه محاسبه شدهاند و نتیجه این بیاطلاعی همین مصوبات خواهد شد». این اظهارنظر واجد چند نکته تحلیلی است که به تبیین ابعاد این قبیل تفکرات با خاستگاه جریانی و سیاسی کمک میکند.
نکات تحلیلی: 1- عباس عبدی جزء طیفی از جریان اصلاحات است که امروز در پله دوم ایستاده و با تحریف نقش و جایگاه جریان متبوع خود در بروز مشکلات و مسائل امروز جامعه، پیکان تقصیرات را به سمتی دیگر برمیگرداند. آنها در دوراهی نحوه تحلیل مسائل کشور و چگونگی مواجهه با انتخابات 1400 ایستادهاند؛ از طرفی نمیتوانند واقعیات و مشکلات موجود را به سبب ناکارآمدی دولتی که دو دوره از آن حمایت کردهاند بهراحتی نادیده بگیرند و از سوی دیگر با کمترین خسارت و تلفات میخواهند از این وضعیت عبور کنند. ناگزیر به تحریف واقعیات و بزک کردن دوباره عمو سام برای وعده سرخرمن روی آوردهاند. 2- این اظهارنظر فرار به جلو است. کارشناسان دولت بارها گفتهاند که تحریمها در بدبینانهترین حالت تأثیری 20 تا 30 درصدی بر اقتصاد ایران دارد. علت 70 درصد باقیمانده، داخلی است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، علاجش نیز در داخل است و آن رفع سوء تدبیرها و ضعف مدیریتهاست. 3- البته دو سال پیش عباس عبدی در آبان 1397 در مصاحبه با سایت عصر ایران با تأکید به مضمون چنین نکتهای، تحریم را- به درستی- فرصت تلقی کرده و گفته بود: «محدود کردن مسائل اقتصاد ایران به تحریم، خطرناک است. واقعاً مسئله اصلی ما تحریم نیست. ما در اولین فرصت باید تغییرات اساسی در وضعیت اقتصادیمان ایجاد کنیم؛ یعنی تغییرات اساسی در سیاست قیمتگذاری، سیاست مربوط به فضای کسبوکار و حاکمیت قانون و شفافیت و پاسخگویی، مبارزه اساسی با فساد و بسیاری از حوزههای دیگر». حال این سؤال مطرح میشود که آیا دولت توانست تغییرات اساسی در سیاستگذاریهای معطوف به حل مشکلات داخلی انجام دهد؟ یا هنوز هم منتظر معجزه بیرونی برای حل مسائل، پس از هفت سال و نیم است؟ آقای عبدی! مشکل در نگاه راهبردیای است که راهحل مسائل داخلی را در بیرون جستجو میکند.
✍️✍️روز دانشجو یکی از مهمترین وقایع تاریخ ایران است که در سالیان گذشته جریانهای سیاسی درصدد بودهاند که با جنگ شناختی و ادراکی، آن را تحریف و به ضد خود تبدیل کنند. در ذیل به چیستی این روز و وقایع پس از آن اشاراتی مختصر خواهیم داشت.
گزارههای خبری: 1- پس از پیروزی نهضت ملی نفت بر انگلستان، دکتر مصدق برای حل مشکلات اقتصادی و ایجاد ائتلاف علیه انگلیس با آمریکاییها متحد شد و مذاکرات و رفتوآمدهای آنها حدود دو سال به طول انجامید، اما درنهایت آمریکاییها به دولت مصدق خیانت کردند و در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ دولت او را با کودتا ساقط کردند. 2- حدود چهار ماه پس از کودتا، ریچارد نیکسون معاون رئیسجمهور وقت ایالاتمتحده آمریکا به تهران سفر میکند تا دسترنج کودتا را ببیند و دانشگاه به یکباره علیه آمریکا و حکومت پهلوی قیام میکند. در این اعتراضات سه دانشجو در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند. 3- در روز ۱۷ آذر ۱۳۳۲ علیرغم تحصن کامل در دانشگاههای ایران، نیکسون را براى دریافت دکتراى افتخارى حقوق، به دانشگاه تهران بردند.
نکته راهبردی: برخی از جریانهای وابسته سیاسی درصدد هستند با تحریف قربانی شدن این دانشجویان در پیش قدم معاون رئیسجمهور آمریکا را تحریف کنند و این جریان را تبدیل به یک جنبش ضد ایرانی نمایند و به دنبال احیای رابطه با آمریکا باشند. حافظه تاریخی ملت باید به یاد برخی دلباختگان رابطه با آمریکا بیاورد که نباید به دنبال آویختن مدال بر گردن آمریکاییها در دانشگاههای ایران باشند و عاقبت خود را مانند مصدق در پیشگاه ملت و تاریخ ننگین کنند، زیرا در ۳۱ تیر ۱۳۳۱ میلیونها نفر در حمایت از مصدق به خیابانها آمدند و مردم منتظر بودند ایران به استقلال برسد، اما همین اشتباه تاکتیکی که از ابتدا با خندههای دیپلماتیک همراه بود، یک ملت آزاد شده از سلطه انگلیس را به مدت ۲۵ سال به زیر یوغ استعمار انگلیس، آمریکا، رژیم صهیونیستی و ساواک برد و تنها با پیروزی انقلاب در سال ۵۷، این سایه شوم برداشته شد و اکنون بصیرت مردم در گام دوم انقلاب اجازه نمیدهد این تجربه تلخ هرگز تکرار شود.
🔴 #زمانه_مدیا|خدمتگزار گمنام؛ تلاشهای علمی و فنی شهید فخریزاده
#رهیافتگان_ثریا
【 #زمانه: آنچه یڪ تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر #تحلیل_راهبردے میخوانید
🆔 | eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
🆔 | t.me/joinchat/AAAAAEOsJgWAqXvCnsxz-w
🆔 | sapp.ir/zamanehh
#ایتا #تلگرام #سروش
🔴 #روز_دانشجو| سه قطره خون به رسم میهمان نوازی‼️
🔻 #زمانـــه| کودتای ۲۸ مرداد به پایان میرسد. محمدرضاشاه بعد از کودتا با صراحت به «کرمیت روزولت» آمریکایی میگوید: «من تاج و تختم را مدیون خدا، ملت و شما هستم.»
🔹هنوز مدت زمان زیادی از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ یا همان کودتای انگلیسی- آمریکایی نگذشته بود که به دلیل فرا رسیدن ماه محرم در شهریور ماه برخی از مناطق تهران شاهد اعتراضات مردمی و به همراه آن درگیری مامورین امنیتی و نیروهایی از شهربانی با مردم بوده است. همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی دانشگاه ها مرحله ی جدیدی از اعتراضات بر علیه دولت سپهبد زاهدی که به واسطه ی کودتای انگلیسی - آمریکایی بر مسند قدرت قرار گرفته بود، آغاز گردید.
🔹 اولین اعتراضات در ۱۶ مهر توسط مردم تهران شکل گرفت در همین روز و در محوطه ی دانشگاه تهران دانشجویان با به راه انداختن راهپیمایی علیه دولت نظامی و مداخلات آمریکا در امور داخلی ایران، اعتراضاتشان را اعلان نمودند این در حالی بود که در این مقطع از زمان دولت زاهدی در راستای ایجاد ارتباط سیاسی و اقتصادی با پیر استعمار انگلیس بود از این رو موضوع تبادل سفیر در اسرع وقت مطرح و قرار شد تا دنیس رایت به عنوان کاردار انگلیس وارد ایران شود.
🔹در ۲۴ آبان موضوع سفر معاون وقت رئیس جمهور آمریکا ( نیکسون) رسانه ای شد. در واقع او می آمد تا از نزدیک شاهد چگونگی هزینه ی ۲۱ میلیون دلاری که سازمان سیا از بابت فروپاشی دولت قانونی مصدق در ایران کرده بود، باشد با پخش این خبر دانشجویان دانشگاه تهران بار دیگر در راستای مخالفت با این سفر دست به اعتراض زده اما حکومت برای جلوگیری از گسترش موج این اعتراصات موضوع اسقرار نیروهای نظامی در دانشگاه را در دستور کار خود قرار می دهد.
🔹 منقول است در پانزدهم آذر فرمانده نظامیان مستقر در دانشگاه در اتاق نگهبانان در تماس با مافوق خود دستوری با این عنوان دریافت می کند : باید دانشجویی را امروز شقه کرد و با آویزان کردن او در ورودی دانشگاه عبرتی برای دیگر دانشجویان شود
.
🔹این خبر توسط یکی از نگهبانان به گوش دانشجویان می رسد صبح روز بعد یعنی ۱۶ آذر ماه هجوم نظامیان و نیروهای امنیتی به دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دانشکده پزشکی موجب درگیری میان دو طرف شده که در این درگیری ها جمعی از اساتید و دانشجویان دستگیر می شوند لحظاتی بعد دانشکده فنی و مهندسی به محاصره نظامیان شاه درمی آید با ورود این افراد به کلاس رشته ی مهندسی شیمی و متعاقب آن جلوگیری از فرار دانشجویان از درب ورودی دانشکده به یک باره شلیک گلوله از سوی نیروهای امنیتی جمعی از دانشجویان به خاک و خون کشیده می شوند در این میان سه تن از دانشجویان به نام های مهدی شریعت رضوی؛ احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا به شهادت می رسند.
🔹 دو روز بعد از این واقع #نیکسون به ایران آمده و در همان دانشگاهی که خون دانشجویان به زمین ریخته شد موفق به دریافت دکترای افتخاری حقوق به دلیل حمایت دولتش از شاه و کودتاچیان در سرنگون کردن دولت ملی مصدق و شهادت ۳ دانشجوی دانشکده فنی تقدیر گردید.
🔹به هنگام ورود نیکسون به ایران یکی از نشریات در مقاله ای با عنوان سه قطره خون متن دردناکی منتشر کرد در این مقاله آمده بود: آقای نیکسون اجازه دهید تا رسم مهمان نوازی ایرانی ها را برایتان بازگو نمایم هرگاه دوستی از سفر می آید یا کسی از زیارت باز می گردد و یا شخصی بزرگ وارد می شود ما ایرانیان به فراخور حال در پیش قدم او گاوی یا گوسفندی قربانی می کنیم.
آقای نیکسون وجود شما آنقدر عزیز بود که در قدوم شما سه نفر از بهترین جوانان این کشور یعنی دانشجویان دانشگاه را قربانی کردند.
🖌 #سرخط_تحلیلے| از آن زمان تا به امروز ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو نام گرفت تا جنبش دانشجویی که در طول شکل گیری انقلاب اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس با تقدیم بیش از ۳۰۰۰ شهید نقش خود را ایفا نموده است همچنان در صحنه حضور داشته باشد.
🔹اما خطر تحریف در کمین ۱۶ آذر میباشد. روز دانشجو متعلق به دانشجوی ضد نیکسون و ضدآمریکا و ضد سلطه است.
✍️حکایت این روزهای بازار و تأمین کالاهای اساسی مردم، حکایت عجیبی است که نشان دهنده تناقضهایی در سیستم مدیریتی کشور و گروگانگیری معیشت مردم به دست عواملی در داخل کشور دارد. مقام معظم رهبری در سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «شما نگاه که میکنید، گرانی از گوشت قرمز و گوشت مرغ و گوجهفرنگی بگیرید تا پوشک بچه [وجود دارد]؛ خب گرانیهای اینها، گرانیهای بیدلیلی است، هیچ استدلالی پشت این گرانیها وجود ندارد؛ و جنس هم هست».
بهعنوان نمونهای از دهها بیتدبیری مدیریتی، دیروز (16 آذر) در بخشهای خبری سیما، گزارشی در خصوص مشکلات مرغداران و دستهای پشت پرده اخلال و گرانی در بازار مرغ پخش شد که قابلتأمل بود. از یکسو مرغهای آماده تحویل به بازار در دست مرغدار مانده و دولت آنها را تحویل نمیگیرد و در سوی دیگر مردمی که هرروز شاهد افزایش قیمت مرغ هستند! و در این میان دلالانی که حتی حاضرند به مرغدار رشوه بدهند تا مرغ وارد بازار نشود و درنهایت این چرخه نارضایتی است که تقویت میشود!
نکات تحلیلی: 1- این اتفاق در بازار مرغ، سند محکمی است در خصوص عدم ارتباط این گرانیها به تحریم؛ واقعیتی که مقام معظم رهبری بدان تأکید داشتند و فرمودند: «خیلی از مشکلات کنونیِ ما ربطی هم به تحریم و مانند این چیزها ندارد؛ مربوط به خود ما است، مربوط به ناهماهنگیها است». بر همین اساس چاره کار این مشکلات در داخل است. در همین قضیه گرانی مرغ، گزارش مزبور نشان میدهد آنچه که تأثیر اصلی را در نابسامانی بازار مرغ دارد، دو ستون سوء مدیریت و اخلال گران است، نه تحریمها! 2- حکایت بیتدبیری در دیگر بازارها همچنین است و نکته عجیبتر آنکه دولت بهجای تمرکز بر سامان دادن اوضاع، این روزها تمرکز خود را در حوزه سیاسی و ایجاد ارتباط تصنعی و فراتر از واقعیت، بین تحریم و مشکلات اقتصادی قرار داده است و ایجاد امیدواری کاذب برای گشایشهایی که با روی کار آمدن دولت بایدن به وجود خواهد آمد!
نکته راهبردی: 78 سال پیش در چنین روزی یعنی 17 آذر سال 1321 در تهران اعتراض جمعی از مردمی شکل گرفت که این اتفاق به «بلوای نان» شهره شد. ماجرای این آشوب به توطئهای برمیگشت که برای تسویهحساب سیاسی طراحی شده بود و با اضافه کردن خاک اره به آرد نانواییها، نان مردم را آجر کردند. اکنون هم باید مراقب بود که معیشت مردم برای مطامع سیاسی گرو گرفته نشود.
✍️✍️برخی شبکههای خبری فیلمی منتشر کردند که نشان میدهد یک فروند پهپاد حزبالله 26 اکتبر گذشته یعنی در دومین روز از مانور نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در مرزهای شمالی، به آسمان اراضی اشغالی نفوذ کرده و اقدام به تصویربرداری از این منطقه کرده است. این پهپاد پس از تصویربرداری از این منطقه، به سلامت به داخل لبنان بازگشته و رادارهای ارتش رژیم صهیونیستی هم نتوانستند آن را شناسایی کنند. این فاجعه امنیتی، فشارها بر نخستوزیر این رژیم که به دلیل پروندههای متعدد فساد، جایگاه شکنندهای در قدرت داشت را بیشازپیش کرده است، بهطوریکه بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم اسرائیل خبر از قریبالوقوع بودن انحلال کنست و برگزاری انتخابات جدید، بدون حضور نتانیاهو را میدهد.
گزارههای تحلیلی: 1- ورود پهپاد به منطقه رزمایش و انجام مأموریت، بدون هدف قرار گرفتن، دو مؤلفه مهم قدرت برای حزبالله و دو گزاره شکست محور برای رژیم صهیونیستی است. این اتفاق نشان میدهد که گزارههای امنیتی رژیم بسیار ضعیف و متزلزلتر از آن چیزی است که ادعا میشود و در وهله دوم نشاندهنده برتری قدرت نظامی حزبالله از آن چیزی که شناسانده میشود، است. 2- مؤلفههای امنیت محور رژیم در سطوح مختلف دچار ضعف شده است. این ضعف نشئت گرفته از چالشهایی است که این رژیم با آن دستوپنجه نرم میکند. این وضوح از گسستگی و چندپارگی امنیتی منجر به دو امر خواهد شد: الف) ضربهپذیری رژیم صهیونیستی هدف بسیار آسان و سهلالوصول خواهد بود، ب) قدرت ضربه زدن متقابل را نیز از طرف میگیرد. این دو امر منجر به ایجاد آشفتگی و یک نوع سردرگمی در مواجه با تهدیدها از سوی رژیم صهیونیستی خواهد شد. 3- افشای عملیات پهپادی نشاندهنده شکست سنگین این رژیم در برابر حزبالله است. این عملیات نشان داد که تئوری بازدارندگی این رژیم که در قالب گنبد آهنین و امثالهم بیان میشود، بیشتر یک شعار است و حزبالله هر زمان و در هر مکانی که بخواهد، توان عملیاتی علیه رژیم صهیونیستی را دارد. 4- فروپاشی سیاسی در رژیم صهیونیستی روزبهروز به واقعیت نزدیک میشود. فساد نتانیاهو و عدم توافق احزاب در رابطه با اجماع بر روی دولتی واحد، به امری فرسایشی برای این رژیم تبدیل شده است. با بالا گرفتن اختلاف میان نتانیاهو، نخستوزیر و بنی گانتس، وزیر دفاع، پارلمان رژیم صهیونیستی به طرح مقدماتی برای انحلال خودش رأی داد. این امر منجر به انتخابات زودهنگام پارلمانی برای بار چهارم خواهد شد.
هدایت شده از ثامن الائمه(ع)
✍️مطبوعات و سايتهاي خبري- تحليلي در اين روزها بخشي از اخبار و يادداشتهاي خود را اختصاص به مسئله انتخابات پيش رو در سال 1400 دادهاند. مطالب مندرج تنها هدف اطلاعرساني ندارد، بلکه در پس اين نوشتارها، تحليلگراني سياسي با گرايشهاي مختلف وجود دارند که در تلاشاند تا بر افکار عمومي و آراء مردم از همين الآن اثرگذار باشند.
نکات تحليلي: 1- يکي از آفتهای موجود در رقابتهاي انتخاباتي، اغواگري و فريب افکار عمومي است. در اين ماجرا جريانهاي سياسي تلاش ميکنند تا به جاي حقیقتگویی، با دروغپراکنی، بزرگنمايي، ترديدافکني و ديگر شگردهاي رسانهای، تصوير نادرست از وضعيت رقابت انتخاباتي در ادراک ذهني مردم ایجاد کرده و آنان را ترغيب به نوعي رفتار خاص نمايند. در اين ميان جريانهاي پوپوليسم از نوع چپ و راست آن اغلب توانستهاند فاتح ميدان بوده و رأی مردم را به سبد رأی خود هدايت کنند! 2- پوپوليستها بهخوبی با طراحي و بهکارگیری دوقطبيسازيهاي کاذب نتيجه انتخابات را به نفع خود درمیآورند! نمونهاي از اين رويکرد پوپوليستي را ميتوان در دوقطبي سازي سرهنگ – حقوقدان در سال 1392 مشاهده نمود که حاصل آن به قدرت رسيدن يک حقوقدان بود!!! 3- پوپوليستها، رقيبهراسي را همواره در دستور کار خود داشتهاند و در تلاشاند تا کاري کنند مردم به جاي توجه به شاخص کارآمدي و شایستهسالاری، از ترس پيروزي رقيب، به نامزد آنان رأی دهند! اين وضعيت بهخوبی در سال 1396 نتيجه داد و مردم از ترس ديوارکشي! و ... رأی به نامزدي دادند که بهشدت به عملکرد اقتصادي آن معترض بودند! 4- همان جريان، امروز سناريوي ايجاد هراس از به قدرت رسيدن نظاميان را در پيش گرفته است که شامل دو مغالطه است! اول آنکه افراد مدنظر ايشان سالها است که در مديريتهاي غيرنظامي مشغول به خدمتاند، ثانياً مسئله جامعه، دوقطبي غيرنظامي– نظامي نيست، بلکه دوقطبي واقعي دوقطبي کارآمدي– ناکارآمدي است و مردم خواهان به قدرت رسيدن کارآمدان هستند.
نکته راهبردی: آنچه پس از گذشت قريب به هشت سال باقی مانده، وضعيت معيشتي نابسامان و کارنامه ضعيف دولتي است که حتي هواداران اصلاحطلب آن نيز حاضر به حمايت از عملکردش نيستند! همانها امروز پشت دولت را خالي کرده و براي حفظ پرستيژ خود ترجيح ميدهند که ژست منتقد گرفته و دولت را در معرض نقد قرار دهند! اميدواريم که در اين دوره از انتخابات هوشمندي آنقدر افزايش يافته باشد که پوپوليستهاي سياسي فرصتي براي میدانداری نيابند؛ و دوگانههای ساختگي بياثر گردد و مردم مبتني بر برنامه و کارنامه، به گزینهای رأی دهند که چرخ اقتصاد کشور را معطل گردش چرخش ديپلماسي نکند و با اتکاي به توان داخلي گره از مشکلات کشور بگشايد
✍️✍️دو روز گذشته اخباری مبنی بر بیماری رهبر معظم انقلاب اسلامی از سوی رسانههای خارجی مطرح شد که مقدمه گمانهزنیهایی بیپایه و اساس در سطح رسانههای خارجی و شبکههای اجتماعی گشت.
گزاره خبری: هفتهنامه آمریکایی نیوزویک روز گذشته بر اساس توییت جعلی یک اکانت عربی مدعی شد که آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به لحاظ جسمی در شرایط خوبی به سر نمیبرد و به همین دلیل قدرت را واگذار کرده است. نیوزویک با علم بر اینکه این خبر کذب است، مطلب را به نقل از یک اکانت توییتری نقل کرده و پس از چند ساعت، ذیل مطلب خود نوشت که نمیتواند این ادعای اکانت توییتری را تأیید کند. بااینحال، برای اینکه سناریوی ساختگی ضدانقلاب، طبق برنامه پیش برود و این خبرسازی تأثیر خود را بر افکار عمومی بگذارد، تصویر جعلی از زیرنویس شبکه خبر در شبکههای اجتماعی انتشار داده میشود، مبنی بر اینکه جلسه فوری مجلس خبرگان برگزار شده است.
گزارههای تحلیلی: 1- کار، کار عربستان است: صفحه توییتری که نیوزویک خبر جعلی را به نقل از آن منتشر کرده بود، متعلق به یک فرد لندننشین و طرفدار جدائیطلبان در ایران است که ارتباطات زیادی با آلسعود در عربستان دارد. 2- نیوزویک با رندی و حیلهگری به این موضوع ورود میکند؛ زیرا ازیکطرف با انتشار خبر جعلی، دلارهای سعودی را به جیب زد و از سوی دیگر با نقل از اکانت توییتری، اظهار میدارد که نسبت به صحتوسقم آن مسئولیتی ندارد. 3- اساس این نوع رفتارها را باید در ذلالت و ضعف دشمن تحلیل کرد. غربیها نقشههای شوم برای منطقه خاورمیانه و مسلمانان در سر میپروراندند که ابرحریفی به نام آیتالله خامنهای آنها را زمینگیر کرده است. روزنامه آمریکایی یواسایتودی در این خصوص مینویسد: «بزرگترین مشکل آمریکا در ایران حضور یک «ابرحریف» به نام آیتالله خامنهای است که نقشه راه را میشناسد و مردم به او اعتماد آمیخته با اعتقاد دارند». 4- نکته پایانی آنکه آقای مهدی فضائلی «معاون مؤسسه دفتر تنظیم و نشر آثار آیتالله خامنهای» اظهار داشت: «به کوری چشم دشمنان و به فضل الهی و با دعای خیر ارادتمندان، حضرت آقا سلامت و با نشاط به انجام برنامههای خود طبق روال مشغول هستند».
امام علی علیهالسلام فرمودند:
جَعلَ اللّهُ سبحانَهُ حُقوقَ عِبادِهِ مُقَدِّمَةً لحُقوقِهِ، فمَن قامَ بحُقوقِ عِبادِ اللّهِ كانَ ذلكَ مُؤَدّيا إلى القِيامِ بحُقوقِ اللّه؛
خداوند سبحان، حقوق بندگانش را مقدّم برحقوق خود، قرار داده است. پس هركه حقوق بندگان خدا را رعايت كند، اين كار به رعايت كردن حقوق خدا بينجامد.....
📖 غررالحكم، حدیث4341.
✍️بعد از ارسال لایحه بودجه به مجلس و آشکار شدن آمار و ارقام بودجه، تحلیلهای متنوع و اکثراً غیرکارشناسی در سطوح مختلف صورت میگیرد که یکی از آنها هم درباره بودجه دفاعی کشور است. برای تنویر افکار و شناخت اهمیت بودجه دفاعی در امنیت ملی، چند نکته بهصورت اجمال اشاره میشود.
نکات تحلیلی: 1- نیروهای مسلح تجهیزات متنوعی را برای دفاع در حوزههای مختلف مأموریتی، اعم از زمینی، هوایی، دریایی، اطلاعاتی و پدافندی نیاز دارند. با توجه به محدودیتهای فروش به خاطر تحریمها، جمهوری اسلامی ایران با توان علمی و تولید داخلی، اکثر نیازهای نیروهای مسلح را با تنوع بسیار، بومی و داخلی سازی کرده که این عمل انقلابی و جهادی علاوه بر ایجاد بازدارندگی، هزینههای تأمین سلاح و مهمات و تجهیزات گوناگون را بسیار پایین آورده است که اگر این کار صورت نمیگرفت، دولت باید بودجههای هنگفتی برای تهیه آنها تخصیص میداد. 2- بر اساس اسناد مالی، قبل از انقلاب حدود ۳۵ درصد بودجه کشور برای امور نظامی هزینه میشد، اما اکنون طبق قانون، حدود ۵ درصد بودجه عمومی برای بنیه دفاعی کشور در نظر گرفته میشود که بخشی از آن هم تخصیص پیدا نمیکند و همچون سایر نهادها و وزارتخانهها دچار کسری بودجه سالانه میشود. 3- نسبت هزینههای نظامی با تولید ناخالص ملی یک قاعده در کشورهای مختلف برای تخصیص بودجه دفاعی است، یعنی کشورهای مختلف درصدی از تولید ناخالص ملی را به این امر اختصاص میدهند. بر این مبنا نزدیک به 2 درصد تولید ناخالص ایران صرف بخش دفاعی میشود و کشورمان در بین کشورها، رتبه 93 را دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور و تنوع تهدیدات با نگاه راهبردی، حتماً باید یک سری تجدیدنظرهایی در بودجه دفاعی کشور صورت گیرد.
نکته راهبردی: دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این نکته کلیدی واقفاند که بنیه و توانمندی دفاعی- امنیتی کشور در طول ۴۰ سال گذشته همواره تکیهگاه مسئولان در عرصههای مختلف داخلی و بینالمللی بوده است؛ بهطوریکه امروزه جمهوری اسلامی ایران در منطقه پرمخاطره و پرچالش غرب آسیا، از امنیت پایدار، با توان و تجهیزات ساخت داخل برخوردار است. مضافاً با توجه به تغییر در صحنه نبردهای امروزی و پدیدار شدن وجهههای جدیدی از تهدیدات، موضوع تحقیقات و پژوهشهای دفاعی جزء اولویتهای قطعی نیروهای مسلح کشورمان است و برای رسیدن به این هدف راهبردی باید نیازمندیهای آنها در بودجهریزیها لحاظ گردد تا بنیه دفاعی متناسب با شرایط و تولیدات داخلی بهروز شود.
✍️✍️انقلاب اسلامی ایران بهزعم تمام کارشناسان داخلی و خارجی یک انقلاب اقتصادی نبود. بلکه یک انقلاب معنوی و فرهنگی بود، به همین جهت امام خمینی(ره) تنظیم امورات معنوی و فرهنگی را جزو اولین برنامههای انقلاب اسلامی قرار دادند. ایشان فروردین سال1359 سخنانی در زمینه تدابیر و ضروریات فرهنگی فرمودند و اولین قدم را پیرایش فرهنگ و زدودن آن از فرهنگ بیگانه دانستند، که نشان داد انقلاب سال57 مقدمه انقلابی بود در عرصه فرهنگ؛ این تیزبینی امام خمینی(ره) مقدمه تشکیل ستادی شد که بعدها به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر نام یافت.
گزاره خبری: امام خمینی(ره) در 23 خرداد 1359 دستور تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی را صادر فرمود و انجام کارهای ضروری فرهنگی را بر عهده آن گذاشت. در 19آذر سال1363 این ستاد رسماً کار خود را آغاز کرد و اکنون که در سالروز تشکیل آن قرار داریم، ذکر گوشهای از وظایف و کارکردهای این نهاد بالادستی در کشورمان خالی از لطف نیست.
گزارههای تحلیلی: در بدو تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، خواسته امام (ره) از آن حول چند محور بود؛ 1- رفع نگرانی از اخلال توطئه گران در فرهنگ؛ 2- دور کردن دانشگاه از تسلط استعمارگران؛ دانشگاهها در خدمت کشور و اسلام باشند. 3- بهکارگیری افراد صاحبنظر متعهد، از بین اساتید مسلمان و کارکنان متعهد و دانشجویان متعهد با ایمان جهت مشورت و برای برنامهریزی در امور فرهنگی کشور؛ 4- تعیین خطمشی فرهنگی آینده دانشگاهها، بر اساس فرهنگ اسلامی. البته مأموریت و وظایف ستاد انقلاب فرهنگی (شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز) بعدها سنگینتر نیز شد، بهطوریکه امروز این شورا مهمترین سیاستگذار حوزه فرهنگ کشور شناخته میشود که مصوبات آن در حکم قانون است. تهیه و تدوین سیاستها و طرحهای راهبردی کشور در زمینههای مختلف فرهنگی ازجمله در حوزههای زنان، تبلیغات، اطلاعرسانی، چاپ و نشر، بیسوادی، دانشگاهها، برقراری روابط علمی و پژوهشی و فرهنگی با سایر کشورها، همکاری حوزه و دانشگاه، فعالیتهای دینی و معنوی، تهاجم فرهنگی و سایر حوزههای فرهنگی مربوط، ازجمله این وظایف است. اکنون و بعد از گذشت سه دهه از تشکیل شورا، لازم است عملکرد آن موردنقد و بررسی کارشناسانه قرار گیرد تا گیر و گورهای تشکیلاتی و قانونی ناشی از ضعف کارآمدی تصمیمات و تلاشها در بخشهای مختلف فرهنگی کشور برطرف شود و در گام دوم انقلاب، شاهد حرکت منسجم و همافزا در مسیر پیشرفت و ارتقاء فرهنگ کشور باشیم.
🌠🍃
🍃
💢#اینفوگرافیک
💠 موضوع: #مکتب_شهید_سلیمانی
🔻ویژگی های شخصیتی
🔹دستاورد بزرگ زندگی حاج قاسم
🔺 برکات شهادت حاج قاسم
#نشستهای_بصیرتی
#هفته_مکتب_انقلاب_اسلامی99
#روشنگری
#ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌠🍁
🍁
💠#موشنگرافیک
💢موضوع: دو دهه مذاکره ایران با اروپا و امریکا به کجا رسید؟
🔸🌹🔹
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
#برجام
#آمریکا
✍️✍️فرمانده مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دو فروند بمبافکن استراتژیک بی ۵۲ از پایگاه هوایی بارکسدیل در ایالت لوئیزیانا به خاورمیانه پرواز کردند. همچنین رسانه آمریکایی پولیتیکو به نقل از یک منبع نظامی آمریکا گزارش داد؛ ارتش ایالاتمتحده بهمنظور آمادگی در برابر حمله احتمالی ایران، نیروهای خود را در خاورمیانه، در وضعیت هشدار بالا قرار داده است؛ بنابراین گزارش، پنتاگون بهویژه در حال رصد تحرکات شبهنظامیان موردحمایت ایران در عراق است. این منبع نظامی که خواسته نامش فاش نشود، گفت: «پنتاگون نگران است که تهران از همزمانی انتقال دولت در آمریکا، خروج نیروهای ایالاتمتحده از عراق و افغانستان و سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، برای حمله استفاده کند».
گزارههای تحلیلی: ۱- فرمانده تروریستی سنتکام اعلام کرده است که این بمبافکنها در راستای ایجاد بازدارندگی در برابر اقدامات تهاجمی ایران اعزام شدهاند؛ در این خصوص آمریکاییها بهخوبی میدانند که سیستم راداری و پدافندی جمهوری اسلامی ایران روزانه تمامی پروازهای آنها حتی هواپیماهای پنهانکار نسل پنجمی را مورد رصد و پایش قرار میدهد و بمبافکن قدیمی بی ۵۲ با سطح مقطع راداری بزرگ در مقابل آن کاملاً آسیبپذیر است. ۲- این اقدام برای بار دوم است که در یک ماه گذشته رخ داده و نشان میدهد که آمریکاییها برتری راهبردی خود در منطقه را که متکی به تجهیزات نظامی بوده را از دست داده و این اقدام در راستای موازنهسازی و پر کردن خلأ حضور ناوگروه هواپیمابر نیمیتز صورت میگیرد. ۳- یقیناً اعزام این دو فروند بمبافکن به سفارش حاکمان مرتجع و وابسته منطقه صورت گرفته است. برآورد آنها همانطوری که از قول رسانه آمریکایی در بالا ذکر شد، این است که جمهوری اسلامی با توجه به کاهش نیروهای آمریکا در منطقه و فرآیند انتقال قدرت در آمریکا، در ایام نزدیکی به سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور شهید فخری زاده، دست به انتقام خواهد زد؛ این گفته زمانی برای دشمن باورمند میشود که تاکنون قریب بهاتفاق فرماندهان ارشد نظامی کشورمان از انتقام سخت آمریکا در ترور شهید حاج قاسم و قصاص آمران و عاملان ترور شهید فخریزاده سخن گفتهاند.
جمعبندی: این اقدام آمریکا فاقد ارزش عملیاتی برای تولید بازدارندگی در مواجهه با اقدام احتمالی جمهوری اسلامی ایران بوده و بههیچعنوان تهدید را معتبر نمیکند و صرفاً در سطح عملیات روانی برای دلگرمی و اطمینان بخشی به حافظان منافع آمریکا در منطقه دارای اعتبار است. تردیدی نیست که جمهوری اسلامی تصمیم گرفته است از تروریستها و تولیدکنندگان شر در منطقه انتقام سخت بگیرد، در این راه هم اراده لازم را دارد و هم ابزارهای تحقق آن را. همین تصمیم مبتنی بر اراده و توان اجرا، دشمن را دستپاچه و نگران کرده است