🔻مدیریت تکلّم و تخاطب، اتفاق غریبی دارد میافتد؛ انسان یک مفهومی را صید میکند، در این صید مفهوم، لباس لفظ بر آن میپوشاند. گاهی در تبیین آن مفاهیمی که صید کرده است، قدرت بیان ندارد، در القاء مفهوم گره میافتد؛ چه نظم باشد، چه نثر باشد، چه عربی باشد، چه فارسی باشد.
🔸عرض میکند: «وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي» (و گره از زبانم بگشاى. طه، 28) گره را از زبان من باز کن، که من بتوانم آن مفهومی را که صید کردهام به مخاطبم ارائه کنم، تحویل دهم، راحت باشم. در مرحله بعد گاهی این خوب ارائه میکند، مخاطب خوب نمیتواند بگیرد، میفرماید: «يَفْقَهُوا قَوْلِي» (تا سخنم را دريابند. طه، 28) یعنی ارتباط ما را با مخاطب به گونهای قرار بده که روان باشیم. او منتقل به معنا شود.
🔹 اینها همه کمک های نور الهی و اهل بیت علیهم السلام است. تخاطب حاصل میشود، مفاهیم صید میشود، القاء و ارائه میشود، مخاطب میگیرد، تعامل شروع میشود. اینها از اعجاز قرآن است که حدّ و حدودها را میشناسد، ارائه میکند، فقط دقت ما را میخواهد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در همه شبکههای اجتماعی: @nasery_ir
گفتاری متفاوت و زیبا از حجتالاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در مورد حقیقت نماز :👇
http://bonyadhad.ir/10108
#ارتباط_با_ارواح_اولیا
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#تلاش
🔻سیدرضا هندی، شخصی بود در زمان مرحوم حاج عبدالکریم حائری مؤسس حوزۀ علمیۀ قم، از هندوستان آمده بوده به قم. مرد بسیار عابد و زاهد و دانا و فرهیختهای بوده است. به قم آمده، میمانده و خدمت علماء میرفته است.
🔸و به او میگویند: چه شد که شما به قم آمدی؟ میگوید: من با کتاب معراج السعادة- از کتب علمای شیعه ایران- برخورد کردم، متوجه شدم که رگهای از حیات اخلاقی و تربیتی و معنوی دین دست اینها است، بلند شدم به ایران آمدم. اینجا هم که میآید، خدمت آقا میرود، همدان میرود، مدتی میماند در قم خدمت بزرگان، ولی یک تکیه کلامی داشته که به مناسبت عرض میکنم. میآمدند خیلی از آنها که در بحث اخلاق کار می آمدند و او را می دیدند.
🔹تکیه کلامش این بوده که میگفته: بخواهی میتوانی، نخواهی نمیتوانی. این یک حقیقتی است که خدای متعال قدرت را فقط به انسان داده و اولویتهایش را مشخص کرده است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
#امام_خمینی #قرآن
🔻یکی از اساتید و بزرگان میفرمود که مرحوم امام را در نجف در حرم آقا امیر المؤمنین در ایوان طلا دیدم. دست گذاشتم روی شانۀ ایشان و گفتم: آقا به جان این امیر، من شما را خیلی دوست دارم، فقط بگو چه کردهای که این صمود را پیدا کردی، این وجود را پیدا کردی؟ این معنویت را پیدا کردی؟
🔸گفت: ایشان گوش داد و وقتی من صحبتم تمام شد فرمود: قرآن، قرآن، قرآن. ولی همانجا هم آقا فرموده بود: مراحلی دارد؛ مرحلۀ اولش، ارتباط است. ارتباط با قرآن، تلاوت و توجه است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
#تبلیغ
🔻رشد و صلاح در جامعه، بر سه رکن استوار است. یکی خود مُبَلّغ است که آشنا باشد، مهذّب باشد، نیت خالص داشته باشد، هوشیار باشد، افکار و برنامههایش را مدیریت بکند.
🔸یکی دیگر مربوط به محتوای مطالب تبلیغی است. چه چیزی برای ارائه انتخاب شود؟ و بخشی مربوط به مخاطبین هست، که بدانیم کجا واقع شده ایم؟ وما در هر سه بخش نیاز به مطالعه داریم وحتی سزاوار است مطالب مربوط به این سه بخش تدوین شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
#قرآن
🔻یک مرحله از مراحل سبعۀ ارتباطی با قرآن، این تلاوت است. هرچه که پیش میرویم، دقیقتر و دقیقتر میشود. اهل بیت را اگر در قرآن پیدا کردی، دیگر رها نمیکنی. به یقین میرسی. بیش از این ما کار داریم با قرآن تا برسیم به سور قرآن، تا برسیم به مطالب قرآن. فرق میکند.
🔸فرض کنید این روایات به ما میگوید که آیت الکرسی، سید الآیات است؛ یعنی چه؟ یعنی آیات هم با هم متفاوتند. کدام آیه؟ چگونه ارتباط برقرار کردی؟ چگونه ارتباط برقرار کنیم؟ چگونه از این داروخانۀ معنوی استفاده کنیم؟ حتی برسد به کلمات قرآنی، حتی برسد به حروف قرآنی؛ «بسم الله الرحمن الرحیم* کهيعص» (کاف، هاء، یاء، عین، صاد)؛ یعنی چه؟ یعنی باید کار کنیم. باید ارتباط پیدا کنیم. از این مقاطع به بعد، آرامش میخواهد، توجه میخواهد، احترام میخواهد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
🔻شناسه رسمی حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔸اینستاگرام:
▪️ instagram.com/nasery_ir
🔹تلگرام:
▪️ t.me/nasery_ir
🔸ایتا:
▪️ eitaa.com/nasery_ir
🔹سروش:
▪️ sapp.ir/nasery_ir
🔸بله:
▪️ ble.im/nasery_ir
🔹گپ:
▪️ gap.im/nasery_ir
🔸آپارات:
▪️ aparat.com/nasery_ir
#تبلیغ
🔻گاهی گفته می شود: مثلاً تبلیغ باید بروزرسانی شود، البته این موضوع با نحوه ی تبلیغ سنّتی منافاتی ندارد. جامعه ما هزار و چند صد سال است که میهمان این سبک سنّتی است و پربرکت و مؤید بوده است.
🔸خدا میداند چه برکاتی نصیب میشود وقتی یک طلبه معمم وارد یک محل میشود. (ممکن است خودش یا دیگران ندانند) که ایشان با عمامه میرود، نمازش را اقامه میکند و با مردم ارتباط برقرار میکند، چه برکاتی دارد!
از یک سرمایه عظیمی دارد نگاهبانی میشود؛ منتهی هر کسی به حسب توانایی خودش و منطقهای که در آن هست. ولی کار عظیمی دارد اتفاق میافتد و این سبک سنّتی نباید از جامعه گرفته بشود.
🔹حالا که فصل عزّت روحانیت است، حتی مواقعی که سخت بوده است، افراد دلسوز به خاطر داشتن امضای حضرت بقیة الله پای پروندۀ روحانیتشان، دست از این نوع تبلیغ بر نمیداشتند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
#انقلاب_اسلامی #تبلیغ #امام_خمینی
🔻ما اگر مروری بر تاریخ صد سال گذشته داشته باشیم می بینیم که چه عمامههایی را برداشتند. چه آقایان، چه فضلایی بودند که نمیخواستند با دولت پهلوی همکاری کنند. حتی حاضر به امتحان دادن نبودند با اینکه فضلش را داشتند و سختیها را تحمل میکردند.
🔸چه توهینهایی که مأمورین آنها، به یک روحانی عالم وارسته بزرگوار می کردند. ولی آنها به تبلیغ سنّتی در حد توان خودشان اهتمام داشتند و این باعث شد که دین خدا در بدنۀ اجتماع ثابت و استوار بماند؛ تا یک نفری [حضرت امام ] که سختیهایی در این زمینه کشیده بود و حکومت رضاشاهی و سختیها و ضدیّتش با دین را دیده بود و دلسوخته بود ایستاد، و انقلابی به پا شد و در این فضا الان ما باید قدردان نعمتهای الهی باشیم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
#قرآن #تبلیغ
🔻یک روشی در ارتباط با قرآن هست -که الان این را به موضوع تبلیغ تعمیم میدهم- و آن این است که از حیث مدیریت تبلیغی، هر محدودهای که، برای ورود به فضاهای تبلیغی هماهنگی شد، سالهای دیگر کمتر از این نباشد، بلکه بیشتر باشد، و این یک روند رو به رشدی را تعریف میکند.
🔸در ارتباط با قرآن هم همینطور است، هر مقداری را دوستان اشتغالی داشتند، تلاوت و انسی داشتند هیچ وقت از دست ندهند. اینگونه نباشد که یک روز پنج آیه، یک روز یک جزء و دو جزء تلاوت کنند بلکه یک نظمی را داشته باشند، منتها کمتر از قبل نباشد، گاهی بیشتر هم بشود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺شناسه رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در شبکههای اجتماعی:
🔘 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🎥 موضوع: یادی از مرحوم #آیت_الله_قاضی و #علامه_طباطبایی قدس سرهما
⏱ زمان: ۲ دقیقه
📥 حجم: ۴ مگابایت
🔺 @nasery_ir