ضایعۀ درگذشت عالم متعهد و انقلابی، جامع معقول و منقول، آیتالله مصباح یزدی در تاریخ دوازدهم دی ماه سال 1399، خبری ناگوار بود که خصوصاً کام طلاب و دانشجویانی را که محضرشان را درک یا از آثار نوشتاری و گفتاری ایشان استفاده کرده بودند، تلخ کرد. شرکت چاپ و نشر بینالملل نیز افتخار انتشار پنج کتاب مهم از معظمله را در کارنامۀ خود دارد:
فلسفۀ اخلاق
آموزش عقاید
آموزش فلسفه (در دو جلد)
جامعه و تاریخ از دیدگاه قرآن
بحثي كوتاه پيرامون حكومت اسلامي و ولايت فقيه
انشاءالله تا فرا رسیدن سالروز درگذشت ایشان، بهتدریج این کتابها معرفی خواهند شد.
#معرفی_کتاب
#آموزش_عقاید
📚 کتابهای عقیدتی که در عصر حاضر نوشته شده، یا در سطح خیلی ساده میباشد و یا در سطح بسیار تخصصی و پیچیده. به همین جهت، جای خالی کتابهایی در سطح متوسط برای تدریس، احساس میشدهاست. در اثر حاضر تلاش شده، از عبارات روشن برای بحث مبانی عقیدتی اسلامی، استفاده و از استدلالات سست دوری کرده و به دلایل منطقی استناد شود. همچنین تلاش شده تا حد امکان، ایجاز در بیان مطالب رعایت گردد و از به کار بردن استدلالات عمیقی که نیاز به آشنایی تفصیلی با فلسفه و فقهالحدیث دارد، پرهیز شود. این کتاب با شصت درس جداگانه، در سه بخش؛ خداشناسی (توحید)، راهنما شناسی (نبوت و امامت)، فرجامشناسی (معاد)، برای آموزش عقاید در سطح متوسط فراهم آورده شدهاست تا جای خالی چنین اثری در میان آثار سخت و یا بسیار ساده و سطحی پر شود.
چاپ شصتونهم آموزش عقاید مرحوم آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، در پاییز 1399، توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر گردیده و اکنون در اختیار علاقهمندان قرار دارد.
#معرفی_کتاب
#ماوراء_مرز
به روایت نویسنده/ خاطرات سفر به تاجیکستان: در امتداد خراسان ...
احسان صفرزاده
«ماوراء مرز»
نویسنده: احسان صفرزاده
ناشر: شرکت چاپ و نشر بینالملل، چاپ اول: بهار 1400
222 صفحه، 36000 تومان
#سفرنامه
یکی از قدیمیترین جادههای ایرانی، شاهراهی بود به نام راه خراسان که از حوالی بغداد شروع میشد و به سمت شرق میآمد و در خراسان چند شاخه میشد که یک شاخه به شهرهای سمرقند و بخارا میرفت. این دو شهر، در کنار شهرهایی همچون ترمذ و خجند و ختلان و ... نگینهایی بودند از بخشی از خراسان که به نام «ماوراءالنهر» هم شناخته میشد.
اما این راه (راه خراسان) یکی از حلقههای یک مسیر بین قارهای بود که بعدها نام جادۀ ابریشم گرفت.
اواخر قرن پانزدهم وقتی مسیرهای دریایی، غرب و شرق را به هم پیوند داد، رفتوآمد کاروانها در این جاده هم کمتر شد و تغییرات مرزهای حکومتها هم علتی دیگر شد تا ارتباطات این بخش از خراسان با دیگر نواحی جهان اسلام و ایران کمتر شود.
زمان گذشت و انزوای چند قرنۀ این سرزمینها ادامه یافت تا وقتی که این سرزمین، به تصرف روس تزاری درآمد.
مدتی بعد، انقلاب 1917 علیه تزارها در روسیه، دامن این مناطق را هم گرفت و با وعدههای مختلف، روشنفکران این نواحی را جذب خود کرد. یکی از وعدهها، استقلال و پذیرش فرهنگهای محلی و میراث تاریخی این سرزمین بود که لنین در سالهای نخست پس از انقلاب نویدش را داده بود.
شاید چشمانداز مردمان و بخشی از روشنفکران این نواحی این بود که انقلاب روسیه به آنها کمک میکند تا رونق گذشته خود را بازیابند. اما گذشتِ چند سال خلافش را نمایاند. تاریخ این مردم با اسلام پیوند خورده بود و کمونیستها کمر به نابودی این تاریخ بسته بودند. خلاصه اینکه دوران هفتاد سالۀ شوروی هم باعث گسترش فاصلۀ این نواحی از اسلام و ایران شد.
«ماوراء مرز» کتابی است که نویسندهاش، با گذشت این فراز و نشیب تاریخی، احوال امروز بخشی از این سرزمینها را جویا شدهاست.
احسان صفرزاده، نویسندۀ کتاب، پانزده سال پس از فروپاشی شوروی به بخشی از این سرزمین که سالهاست تاجیکستان نام گرفته سفر کرده و چند هفته با مردمان و نخبگانش معاشرت و گفتگو کردهاست. سفری در سال 1385 که فصل اول کتاب ماورا ءمرز را تشکیل میدهد. در این تجربۀ پژوهشی، که با لحنی ساده و مردمنگارانه و گاهی داستانوار و سفرنامهای، به نگارش درآمده با زیست امروز مردمان این بخش از خراسان و نیز بخشی از خاطرات تاریخیشان آشنا میشویم. شروع کتاب از افغانستان است. نویسنده برای رسیدن به تاجیکستان راه زمینی را انتخاب کرده و در میان راههای زمینی هم مسیری که از افغانستان به تاجیکستان می رسیده را ترجیح داده؛ نویسنده، سطرهای نخست کتاب را با این توضیح آغاز میکند که چه شد گذرش به افغانستان و تاجیکستان افتاد:
«در سالهای منتهی به دوره دبیرستانم، رویایی در سر داشتم: سفر به سرزمینهایی که تنها اسمی از آنها در کتابهای درسی خوانده ایم و کشف این که آیا شهرهایی که در این سرزمینها روزگاری پر رونق بودهاند، حالا هم وجود خارجی دارند؟ و اگر در گذر زمان نابود نشده و هنوز هم زندگی در آنها جریان دارد، ساکنانش که هستند؟ و به چه زبانی حرف می زنند و چطور می اندیشند و چگونه زندگی میکنند؟
ادامه...
https://www.alef.ir/news/4001006102.html
چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب
#محمد_بر_قله_های_فضائل
📚 کتاب «محمد صلّیاللهعلیهوآله بر قلههای فضائل» تألیف آیتالله عباسعلی اختری، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری از سوی شرکت چاپ و نشر بینالملل تجدید چاپ شد. این کتاب بار نخست در سال 1386 منتشر شد.
کمالجویی از خواص فطری انسان است و یکی از راههای عملی رسیدن به کمال و همچنین اصلاح فرد و جامعه، پیروی از انسانهای کامل که الگوهای کمال هستند، است. خداوند پیامبران را به عنوان الگو معرفی کرده و برترین الگو نیز افضل پیامبران و خاتم آنهاست.
امامصادق علیهالسلام در حدیثی که شیخ صدوق در کتاب من لایحضر الفقیه آن را نقل کرده، به ده خصلت از شخصیت پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم اشاره فرمودند:
«خداوند تبارك و تعالى مكارم اخلاق را به رسولش اختصاص دادهاست. پس شما نيز خود را بيازماييد، اگر اين خويها در شما بود، خداوند عز و جل را سپاس گوييد و از او اين مكارم را بيشتر بخواهيد.» سپس حضرت ده خوی را برشمرد:
«يقين، قناعت، صبر، شكر، بردباری، خوشخويی، بخشندگی، غيرت، شجاعت و مردانگی.»
آنچه امام برشمرده، خلقیات اصلی و زیربنایی بوده که برخورداری از آنها در حقیقت برخورداری از سایر فضیلتهایی است که شاخههای این اصول به شمار میرود.
در کتاب «محمد صلّیاللهعلیهوآله بر قلههای فضائل»، مؤلف در ده فصل به شرح و توضیح این ده خصلت پرداختهاست. در تبیین هر یک از این خلقیات برگزیده، به ارزش و جایگاه آن و نیز تحقق آن در وجود پیغمبر، و هم به حقیقت و چیستی آن، و به راههای برخورداری از آن توجه کردهاست و در مواردی نمونههایی را نیز ارائه کردهاست.
چاپ دوم «محمد صلّیاللهعلیهوآله بر قلههای فضائل»، تألیف عباسعلی اختری، در 278 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 58000 تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل راهی بازار شدهاست.
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/316234
#معرفی_کتاب
#اسرار_فاطمی
در میان آثاری که مربوط به حضرت زهرا سلاماللهعلیها و شخصیت و عظمت آن بانوی بزرگوار و شرح خطبۀ فدکیه به تحریر درآمده، اغلب آثار، رویکردی تاریخی و روایی دارند و کمترین آثاری را میتوان یافت که رویکردی حِکمی و عرفانی داشته باشند.
در این اثر، نویسندۀ کتاب تلاش کرده، اسرار حکمت فاطمی در خصوص خطبۀ فدکیه را تحقیق نموده و آن را به رشتۀ تحریر درآورد. در این کتاب در 8 فصل، تلاش شده تا عظمت سخن و اعماق لطیف خطبۀ فدکیه نشان داده شود. چرا که این خطبه نشاندهنده یک دور کامل معرفتشناسی است که آن حضرت برای مخاطبان درخصوص تضییع حق بیان نمودند. بخشی از کتاب نیز به بیان فضائل و مناقب علمی و حکمی و جایگاه وجودی حضرت زهرا اختصاص یافتهاست.
در این اثر، نویسنده تلاش کرده تا عمق کلام حضرت در آن خطبه را نمایان کرده و نشان دهد نگرانی آن حضرت، نگرانی از غربت اسلام و ولایت، و نگرانی از جهل و نادانی مردم است که موجب رشد نفاق و فتنه میشوند.
کتاب «اسرار فاطمی؛ شرح خطبۀ فدکیه» با نگارش دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی، توسط شرکت نشر و چاپ بینالملل، ، در 192 صفحه منتشر شدهاست.
✅ مطالعۀ کتاب «اسرار فاطمی؛ شرح خطبۀ فدکیه» در کتابخانۀ دیجیتال نور
https://noorlib.ir/en/book/info/64364
#گزیده_کتاب
#فرهنگ_جامع_شهادت_معصومین
✅ طلب کردن میراث حضرت فاطمه علیهاالسلام در شام
📝 یزید به امامسجاد علیهالسلام گفت: وعده دادم سه حاجتت را اجابت کنم، خواستههایت را بگو.
امام فرمود: ... دوم آنچه از ما بردهاند به ما باز گردانند.
یزید گفت: «... من چند برابر قیمت آنچه از شما گرفتهاند، به شما میدهم».
حضرت فرمود: «به مال تو نیازی نداریم. میان آنچه از ما به یغما بردند، بافتههای فاطمه، دختر رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله، و همچنین مقنعه، گردنبند و پیراهن آن حضرت بودهاست.»
یزید دستور داد تا خواستهاش را برآورند و دویست دینار هم بر آن افزود. امامسجاد دینارها را بین نیازمندان تقسیم کرد.
📌 فرهنگ جامع شهادت معصومین علیهمالسلام، تألیف پژوهشکدۀ باقرالعلوم، ترجمۀ جواد محدثی، نشر بینالملل، 1390ش، ج 2، ص 304 و 305
چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب
#برادری_ایمانی
📚 «برادری ایمانی»، ترجمۀ کتابی است از شهید آیتالله محمدباقر حکیم با عنوان «الأخوة الإیمانیة من منظور الثقلین» که موضوع آن در رابطه با روابط اجتماعی و نوع روابط مسلمانان با یکدیگر است.
ایشان در این کتاب ضمن پرهیز از اطاله کلام، ابتدا نظریۀ برادری اجتماعی مسلمانان را با تکیه بر آیات قرآن کریم و روایات اهلبیت علیهمالسلام مورد طرح و بررسی قرار میدهند، تفاوت و تمایز آن با روابط مادی غربی را بیان میکنند،حقوق و تکالیفی را که در این نوع رابطه وجود دارد برمیشمارند، انواع برادران را نام میبرند، راه تشخیص محبت حقیقی را نشان میدهد و به شرح و تفصیل اموری که باعث تزلزل یا تقویت و حفظ این رابطه میشود، میپردازند.
امالبنین قزلسفلو «الأخوة الإیمانیة من منظور الثقلین»، را تحت عنوان «برادری ایمانی» ترجمه کردهاست. «برداری ایمانی» در 95 صفحه، با شمارگان 1200 نسخه و قیمت 21500 تومان توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شدهاست.
https://www.ibna.ir/fa/book/316410
در آستانۀ سیزدهم دی، یاد و خاطرۀ شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر شهدای همراهشان را گرامی میداریم.
کتابهای شرکت چاپ و نشر بینالملل در مورد محور #مقاومت و #شهید_سلیمانی
1⃣ #سور_سوریه
2⃣ #زبور_مقاومت