هدایت شده از قرارگاه شهدای مدافع حرم
بمناسبت روز بازگشت آزادگان؛
شهرستانهای #ورامین_پیشوا_قرچک چه تعداد آزاده دارد؟
👈ورامین: ۹۳ آزاده
👈قرچک: ۷۰ آزاده
👈پیشوا: ۳۰ آزاده
دشت ورامین با بیشترین تعداد آزاده چون نگینی در استان تهران می درخشد
@khordadsalam
هدایت شده از قرارگاه شهدای مدافع حرم
📸 الغدیر؛ کتابی سرتاسر استدلال
🔹 امامخامنه ای: کتاب «الغدیر» نماد دفاع از امیرالمؤمنین و تشیع است.
💠 @ammar_iran
❓آیا ایرانیان به زور حکومت صفویه، شیعه شدند؟
✅ پاسخ: خیر. حُبّ اهلبیت در طی 10 قرن قبل از #صفویه ، در دل ایرانیان جای گرفته بود.
✍️ دشمنان #اسلام و #تشیع بارها این شبهه را مطرح و منتشر کردهاند که مردم ایران از زمان صفویه، #شیعه شدند. اینان ادعا میکنند ایرانیان تا قرن دهم، #سنی بودند؛ از آن پس با زور صفویان به شیعه گرایش یافتند! چون شاه اسماعیل صفوی وقتی در تبریز تاجگذاری کرد، بسیاری از سنّیها را قتلعام نمود!
در پاسخ به این #شبهه تکراری ابتدا باید به سه نکته توجه کرد:
🔶 اولاً: شاه اسماعیل یک جوان 14 ساله بود و نمیتوان پذیرفت که وی بدون حمایت شیعیان به قدرت رسیده باشد. زیرا منطقی نیست که حامیان وی از سنّیها باشند و علیه مذهب خود، شاه اسماعیل را به نفع مذهب تشیّع حمایت کنند. بنابراین، در ایران آن زمان شیعیان زیادی وجود داشتهاند که صفویه به اتکای آنان توانستهاند قدرتی تشکیل دهند و در برابر عثمانی که یک امپراتوری قدرتمند مدعی سنّی بود، بایستند و مقابله کنند و در نهایت حکومت تشکیل دهند.
🔶 ثانیاً: در تاریخ ثابت نشده که صفویه با زور شمشیر، شیعه را در ایران به وجود آورده باشند. البته به صورت جزئی و موردی، اهلسنّت مورد آزار صفویان واقع میشدند، چنانکه شیعیان مورد آزار عثمانیها قرار میگرفتند. روشن است که عمل هر دو حکومت سلطنتی در این زمینه، نادرست و غیراسلامی و خلاف مشی اهلبیت بوده است.
🔶 ثالثاً: باید بپذیریم که استقرار و نفوذ یک مذهب در میان یک قوم، امری نه دفعی، بلکه به صورت تدریجی است. ما نباید به دنبال تاریخ خاص و معینی باشیم. به نظر میرسد از زمانی که اولین ایرانی به تشیّع گرایش یافته تا زمانی که تشیّع در ایران فراگیر شد و اکثریت ایرانیان را شیعیان تشکیل دادند، حدود 10 قرن به طول انجامیده است. اتفاقاتی که طی 10 قرن اولیه اسلام در ایران به وقوع پیوست، باعث فراگیری تشیّع در ایران شد که به اجمال میتوان آنها را اینگونه مرور کرد:
@nashrieh_haghighat
1️⃣ نخست آنکه جناب «سلمان فارسی» صحابه با وفای پیامبر و اهل بیت(علیهم السلام)، فردی ایرانی و شیعی بود. در #یمن نیز ایرانیانی وجود داشتند که متمایل به سمت اهلبیت بودند. یمن توسط امیرالمؤمنین و در زمان حیات رسول اکرم به اسلام ایمان آورد و اهل یمن از همان زمان با علی (علیه السلام) آشنا شدند؛ در حالی که ساحل خلیج فارس تا یمن تحت نفوذ ایران بود.
2️⃣ در دوره خلیفه دوم، وی تبعیضهایی بین عرب و عجم قائل شد که موجب آزردگی خاطر ایرانیان گردید. اما وقتی امیرالمؤمنین به حکومت رسید، اعلام کرد که بین عرب و عجم تفاوتی نیست و هیچکدام برتری نسبت به دیگری ندارد و این باعث شد تا ایرانیان به علی (علیه السلام) گرایش پیدا کنند.
3️⃣ پس از شهادت امام حسین(علیه السلام) ایرانیان متوجه شدند از اسلام دو قرائت وجود دارد: اسلام یزیدی و اسلام حسینی. بنیامیه با آن سابقه ظلمها و اعمال تبعیضها نمیتوانست در قلوب #ایرانیان جایی داشته باشد و به صورت طبیعی ایرانیان به سوی امامحسین و اهلبیت(علیهم السلام) گرایش پیدا کردند و بعدها در سقوط بنیامیه بیشترین کمکها را نمودند.
4️⃣ در طول تاریخ، برخی شاگردان امام صادق و سایر ائمه(علیهم السلام) در ایران حضور یافتند و به طور گسترده مکتب اهلبیت را تبلیغ کرده و ایرانیان را به مذهب آنها دعوت میکردند.
5️⃣ حضور امام رضا(علیه السلام) در خراسان، عامل دیگری است. یکی از دلایلی که مأمون میخواست امام را ولیعهد کند، مقابله با عربهایی بود که از برادرش «امین» حمایت میکردند. تحلیل وی این بود که با ولایتعهدی امام رضا، هم شیعیان ایرانی را به سوی خود جذب خواهد کرد و هم شیعیان عرب.
@nashrieh_haghighat
6️⃣ بسیاری از امامزادگان از ظلم «منصور دَوانیقی» و دیگر خلفای ستمگر عباسی به ایران آمدند و پراکندگی آنان در سراسر ایران، عامل دیگری در گسترش تشیّع در ایران بود. همانطور که حضور حضرت معصومه(علیها السلام) در قم، حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(علیه السلام) در شیراز، و حضرت عبدالعظیم الحسنی(علیه السلام) در ری، از دلایل مهمّ روی آوردن مردم ایران به سمت تشیّع است.
7️⃣ در عصر سلاطین شیعهی آلبویه نیز موجبات تبلیغ مکتب اهلبیت، بیش از پیش فراهم شد و کتب مهم شیعی مثل تهذیب، استبصار، کافی و من لایحضره الفقیه در این زمان تألیف شد. بزرگانی چون شیخ صدوق، شیخ مفید، شیخ طوسی، سید مرتضی و سید رضی توانستند در این عصر، اسلام شیعی را به مردم معرفی نمایند.
8️⃣ در دوره ایلخانان، حضور علامه حِلّی به مدت 10 سال در ایران و آزادی وی در بیان احکام و مهارت او در فقه و کلام و نیز تلاشهای «خواجه نصیرالدین طوسی» عامل دیگری در این زمینه است.
9️⃣ بزرگان ایرانی همچون شعرا، فقها و... نیز که مجبور به تقیه بودند، در آثارشان به کرّات به مدح و ثنا و معرفی اهلبیت پرداختهاند.
👇👇👇ادامه 👇👇👇
🔟 حلقه آخر این جریان، تأسیس دولت صفویه و اعلام تشیّع به عنوان #مذهب رسمی کشور و حضور و دعوت از علمای شیعه از سراسر جهان اسلام است. این همه سبب شد تا بالأخره در عصر صفویه پس از طی 10 قرن، اسلام شیعی در ایران گسترش یابد و به صورت یک مکتب و مذهب فراگیر در این کشور معرفی شود. ضمن اینکه عدم مخالفت جدّی عموم مردم با اعلام تشیّع به عنوان مذهب رسمی ایران، بهترین دلیل بر پذیرش آزادانه و ارادی تشیّع از سوی ایرانیان بوده است.
1️⃣1️⃣ اگر تشیّع ایرانیان با زور تحمیل شده بود، نباید از پیروان سایر ادیان و مذاهب کسی وجود داشته باشد! چنانکه در حمله افاغنه و تلاشهای نادرشاه افشار در حذف تشیّع نیز موفقیتی حاصل نشد و نشاندهنده مقبولیت و پذیرش عمیق و ریشهدار آن است.
2️⃣1️⃣ اصلاً فرض محال که ایرانیان به زور صفویه شیعه شدند، خب الآن که زوری در کار نیست. چطور در دوران کنونی، اکثریت مطلق ایران شیعه هستند، آن هم نه شیعه اسمی و صوری، بلکه عمیقاً محبّ اهلبیت و پای رکاب مکتب ائمه اطهار و... .
#بریده_های_نشریه #پرسش_و_پاسخ #تشیع_علوی #تشیع_صفوی
👉 @nashrieh_haghighat 🌹
هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 نماهنگ | یک اشتباه تاریخی
🔻 رهبرانقلاب: این تجربهی نهضت ملّی جلوی چشم ما است. در نهضت ملّی، دکتر #مصدق به آمریکاییها حسنِظن داشت، بلکه ارادت داشت امّا مایل نبود تکیه کند به آنها؛ -با انگلیسیها البتّه بد بود- مایل به استقلال بود. آن کسی که عامل کودتا علیه دکتر مصدّق شد، نه یک انگلیسی، [بلکه] یک آمریکایی بود و پشت سرش بیش از دستگاه اینتلیجنتسرویس انگلیس، سیای آمریکا قرار داشت؛ آمریکا اینجوری است.
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR بهمناسبت سالروز #کودتای۲۸مرداد، بر اساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب نماهنگ «یک اشتباه تاریخی» را منتشر میکند.
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=37481