💢 دُعاءِ روز سه شنبه
اللّهُمَّ اجعَل غَفلَةَ النّاسِ لَنا ذِکراً، وَاجعَل ذِکرَهُم لَنا شُکراً،
📌 روز سه شنبه : روز ارتباط با مردم
⁉️ درجمع هایمان چه باید بکنیم ؟
⁉️ آیا چوب لای چرخ همدیگر باشیم ؟
⁉️ آیا کاری کنیم که آنچه در تنهایی مان ذخیره کرده ایم ، از دست برود یا کاری کنیم که بهره بیشتری بگیریم ؟
💫 هر سنگ در تنهایی اش اثری دارد ،
🌀 می تواند سری را بشکند ، شیشه ای را بشکند
🌀 می تواند به پایی گیر کند و زمین بزند ولی همین سنگ ها اگر باهم جمع شوند باید در جمع شان اثری داشته باشند که به تنهایی ندارند .
🌀 دو آجر به تنهایی فقط به درد سرو کله ها می خورند ولی جمعشان است که بنیان مرصوص ، ساختمان هماهنگ وبه هم پیچیده را تشکیل می دهد .
🌀 دو تا سنگ ، هر کدام به تنهایی کورند ولی جمعشان جرقه هایی به وجود می آورد و در برخوردشان نورهایی شکل میگیرد .
🌾 هرکس به مسیر وراهی که اورا به جمعی پیوند داده توجهی کند می بیندآنچه آنها را جمع کرده ، نیازهای انهاست ، پس این نیازها باید در جمع تامین شود
🌾 نیازهایی که خودمان در تنهایی نمی توانیم تامینشان کنیم وگرنه کارهایی که خود شخص به تنهایی می تواند انجام دهد ، طرح آنها در جمع دیگر معنا ندارد .
#صحیفه_فاطمیه
#سهشنبه
#برگرفته از کتاب جمع ها وحاصل جمع های مرحوم استاد صفایی
https://eitaa.com/sahifeye
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
تحلیل رفتار
.
امپاتی (empathy) چیست؟
"امپاتی" به معنی خود را به جای دیگران قرار دادن است. مادری کودکش را به گردش می برد. او خیلی خوشحال است اما کودک زار زار گریه می کند.
مادر ابتدا دلیل گریه کودک را نمی فهمد اما وقتی خود را جای کودک می گذارد و از دید کودک به جهان می نگرد، تازه متوجه می شود کودک فقط پاهای آدمها را می بیند، و در این شلوغی چیز دیگری نمی بیند. از این پایین دنیا خیلی خسته کننده است.
هرچه توانایی امپاتی در شما افزایش پیدا کند، ارتباطهای صمیمانه تری با دیگران خواهید داشت.
پژوهشگران معتقدند که امپاتی می تواند تا حد زیادی مشکلات خانوادگی را که عموما از عدم درک متقابل ناشی می شود، حل و فصل کند.
اگر پدر و یا مادر هستید خودتان را جای فرزندتان بگذارید ، آیا چنین والدینی را دوست دارید؟ خودتان را جای همسر، معلم، شاگرد، فروشنده، خریدار و یا دوستتان بگذارید.
آیا طرف مقابلتان را دوست دارید؟
"توانایی امپاتی را تمرین کنید و در خود افزایش دهید."
#همدلی
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
نشانه های کودک درونگرا
۱_ نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو هستند.🤔
یکی از بارزترین ویژگی رفتاری کودکان درونگرا کنجکاوی نسبت به محیط اطرافشان است. آن ها دائما در حال سوال پرسیدن هستند و تا زمانی که به پاسخ هایشان نرسند، آرام نمیگیرند. کودکان درونگرا وارد هر محیطی که میشوند با دقت به اطراف خود نگاه میکنند. این کودکان ترجیح میدهند بیشتر تماشا کنند و بعد دست به عمل بزنند. به طور مثال اگر کودک شما در پارک چند دقیقه به محوطه بازی نگاه میکند و بعد تصمیم به بازی میگیرد، او میتواند یک فرد درونگرا باشد.
فرزند درونگرا علاقه دارند قبل از هرکاری فکر کنند و حتی بدون فکر صحبت نمیکنند.
#کودک_درونگرا
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
۲_نسبت به محیط اطراف خود حساس اند
اغلب کودکان درونگرا نسبت به محیط های شلوغ و پر سر و صدا واکنش منفی نشان میدهند و احساس آرامش نمیکنند. تحقیقات نشان میدهد کودکانی که نسبت به محرک های نا آشنا واکنش منفی نشان میدهند، در آینده افرادی درونگرا، ترسو و خجالتی خواهند شد. کودک درونگرا بیشتر وقتش را با افراد آشنا میگذراند و تمایل زیادی به گفتگو با افراد غریبه ندارد.
اغلب کودکان درونگرا افرادی آرام و منظم هستند.
۳_ با افراد غریبه به سختی ارتباط میگیرند
سرشت کودکان درونگرا اینگونه است که هنگام برخورد با افراد غریبه سرد میشوند و از برقراری ارتباط چشمی با آن ها فرار میکنند. این کودکان برای آشنایی و گرم گرفتن با افراد ناآشنا به زمان بیشتری نیاز دارند. اگر فکر میکنید کودک شما در خانه شاد و خوشحال است و احساس آرامش و راحتی میکند اما در جمع یک گوشه نشسته و از کنار شما تکان نمیخورد، یعنی او یک کودک درونگراست.
۴_به کارهای انفرادی تمایل دارند
علاقه مند بودن به کارهای انفرادی از ویژگی های رفتاری کودک درونگرا است. کودکان درونگرا خیلی سریع جذب کارهایی میشوند که میتوانند به تنهایی از عهده انجام آن بربیایند. اگر متوجه شدید که کودک شما در سکوت ساعت ها مشغول بازی با یک اسباب بازی است و احساس خستگی نمیکند، به احتمال زیاد فرزند شما درونگراست. همچنین کودکان درونگرا قدرت خیال پردازی قوی دارند و معمولا شما از دوست خیالی کودک خود داستان های زیادی میشنوید.
۵-بیشتر به صدای درون خود توجه میکنند
کودکان درونگرا در تصمیم گیری ها بیشتر به نظر و ندای درون خود توجه میکنند و کمتر از دیگران تاثیر میپذیرند. کودک درونگرا اگر با مشکلی مواجه شود از دیگران درخواست کمک نمیکند و تمایل دارد خودش به تنهایی آن را برطرف کند. این کودکان بیشتر بر روی احساسات و تفکرات خود متمرکز هستند و هرکسی را به دوستی خود قبول نمیکنند.
۶_از جدایی و تنهایی میترسند.
برخی از کودکان درونگرا از جدایی و تنها شدن در میان یک جمع غریبه دچار استرس و اضطراب میشوند. در واقع کودک درونگرا نسبت به کودک برونگرا بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های روحی مانند افسردگی قرار میگیرند. معمولا کودکان درونگرا ترس خود را با اصرار به مدرسه نرفتن و ماندن در کنار شما نشان میدهند.
۷_بعد از یک روز شلوغ خسته و کلافه هستند.
معمولا کودکان برونگرا با انرژی زیادی در جمع های دوستانه مشغول به بازی و فعالیت هستند و کمتر خسته میشوند. کودکان درونگرا درست در مقابل کودکان برونگرا قرار میگیرند. کودک درونگرا بعد از مدت زمانی بازی با دوستانش سریعا خسته و کلافه میشوند و از شما میخواهند که به خانه برگردید. او بعد از رسیدن به خانه سریعا میخوابد تا انرژی از دست رفته اش را جبران کند.
#کودک_درونگرا
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
روش های برخورد با کودک درونگرا
۱_ مزاحم خلوت کودک خود نشوید و اجازه بدهید از تنهایی خود لذت ببرید.
کودکان درونگرا به خلوت و تنهایی برای جبران و بازیابی انرژی خود نیاز دارند. کودک درونگرای خود را بعد از یک روز شلوغ و خسته کننده و یا بعد از یک اتفاق احساسی به حال خود بگذارید تا در خلوت کمی فکر کند. اگر میدانید که کودکتان بابت اتفاقی ناراحت است او را مجبور به صحبت نکنید. اجازه بدهید که هرزمان که خودش صلاح دید در مورد ناراحتی اش با شما صحبت کند. حواستان باشد که کودکان درونگرا بسیار حساس و شکننده هستند.
۲_ اجازه بدهید که کودک در برقراری ارتباط پیش قدم شود.
کودک درونگرا قبل از شروع به صحبت و آشنا شدن با فردی باید بتواند با وی ارتباط عاطفی برقرار کند. برای اینکه بخواهید کودکتان را اجتماعی کنید، نباید او را مجبور به انجام کاری کنید. سکوت کودک شما در برابر افراد غریبه به معنای بی ادبی نیست بلکه او اول باید با خود فکر کند که فرد غریبه میتواند جایگاهی در پیش او داشته باشد یا خیر. اگر جواب مثبت بود، خود فرزندتان برای برقراری ارتباط پیش قدم میشود.
۳_ احساسات کودکتان را درک کنید و به او فرصت بدهید.
فرصت استفاده از تنهایی در کودکان درونگرا
فرصت استفاده از تنهایی در کودکان درونگرا
معمولا کودک درونگرا در محیط های جدید احساس خجالت و ناراحتی میکنند. به هیچ وجه کودک خود را به این خاطر سرزنش نکنید بلکه احساسات آن ها را درک کرده و بپذیرید. اما آهسته آهسته به کودک خود کمک کنید تا بتواند احساسات خود را در جمع بروز دهد و او را بدون فشار، تشویق به آشنا شدن با افراد غریبه کنید. اجازه ندهید که کودک شما تنها به خاطر راحت نبودن در جمع از انجام فعالیت ها صرف نظر کند.
۴_احساسات فرزندتان را از روی رفتار او بفهمید.
معمولا کودکان درونگرا کمتر در مورد احساسات خود صحبت میکنند و بیشتر افکار و احساسات خود را در رفتار نشان میدهند. ممکن است فرزند شما شرایط روحی سختی را پشت سرگذاشته باشد اما در مورد آن با شما صحبت نکند. بنابراین توجه به کودکان درونگرا اهمیت زیادی دارد. کوچک ترین اشتباهی در روش تربیتی کودک درونگرا میتواند منجر به اختلال شخصیتی در فرزندتان شود. بنابراین اگر فکر میکنید رفتار کودکتان مدتی است که تغییر کرده است، با مشاوره کودک ارتباط گرفته و از او کمک بگیرید.
۵_ به کودک درونگرا برچسب نزنید.
یک تصور نادرست در میان والدین این است که فکر میکنند کودکی سالم است که سر و صدا، شلوغی و تحرک زیادی داشته باشد. در حالیکه اینگونه نیست. کودکان درونگرا برخلاف کودک برونگرا از تنهایی لذت بیشتری میبرند. پس به فرزندتان برچسب افسرده بودن، خجالتی بودن و یا … را نزنید. این کار آسیب روحی شدیدی را به آن ها وارد میکند.
۶-در مورد مسائل خصوصی کودک با کسی حرف نزنید.
گاهی اوقات برخی از والدین برای شوخی با کودک درونگرا در مورد اشتباهات و سوتی های آن ها با دیگران صحبت میکنند و میخندند. این کار از نظر یک کودک درونگرا نوعی تحقیر و سرزنش است. بنابراین حواستان باشد که در مورد مسائل شخصی کودک در جلوی خودش با کسی حرف نزنید.
۷_ روابط کودکان درونگرا را مدیریت نکنید.
برخی از والدین دوست دارند فرزندشان خوش مشرب و اهل خوش و بش با دیگران باشد. به همین دلیل کودک خود را مجبور به ارتباط گرفتن با دیگران میکنند. اما بهتر است بدانید اگر کودکی مجبور به ارتباط با کسی بشود، سریعا آن را تمام میکند. بهتر است در چنین شرایطی فرزند خود را تنها با یک نفر آشنا کنید و در زمان درست از کنار کودکتان بروید تا خودش با فرد غریبه آشنا شود. اینکه بخواهید مراحل آشنایی را برای کودکتان دیکته کنید، کار خوشایندی نیست.
#کودک_درونگرا
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
#سوال_مخاطبین
سلام. لطفا راهنمایی ام کنید واقعا از دست تنبلی، کند بودن و مسئولیت پذیر نبودن دختر٨ساله ام خسته شدم
از مدرسه که بر میگرده به خانه، فقط بازی میکنه با اسباب بازی هاش و تلویزیون تماشا میکنه.
معلم براشون ساعت گذاشته که ساعت ۶یا نهایت ٧ عصر تکالیفشون انجام شود.ولی همیشه دیر انجام میده
و دائم هم میگه چقدر درس بخونم نمیخوام مدرسه برم و... 😢
نگرانم برای به تکلیف رسیدنش چه کنم چون علاقه چندانی به نماز خواندن و حجاب همه ندارد .
#تنبلی
#کندی
#مسئولیت_پذیری
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
#صوت_کارشناس_تربیتی
خروج صوت از کانال جایز نیست ،برای استفاده از صوت ،دوستان تون رو به کانال دعوت کنید 🌸
#مسئولیت_پذیری
#کندی
#تنبلی
#نسل_تمدن_ساز
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
کار دسته جمعی😁
فردا مدرسه دخترم به مناسبت اعیاد شعبانیه بازارچه فروش برای دانش آموزان مدرسه گذاشتند و قرار هست دانش آموزان هر کدوم یه محصول تولید کنند و فردا به فروش بگذارند .مثلا پفیلا ،سیب زمینی ،ژله و یا دستبند و کاردستی و ...بسازند و برای فروش ببرند.
مزایای بازارچه و فروش محصولات چی هست؟
از این طریق یاد بگیرند که همیشه مصرف کننده نباشند و اهل تولید باشند💪💪
مزیت دیگر اینکه اعتماد به نفس شون بالاتر میره و یاد میگیرند در جامعه اثرگذار باشند.☺️
همکاری و تعاون و کار جمعی رو یاد میگیرند . ( برای تولید محصول ،اعضای خانواده با هم مشارکت کردند و هر کس کاری رو عهده گرفت😉)
در خرید و فروش محصولات ،ریاضی بچه ها تقویت میشه😅
و در نهایت مسئولیت پذیری بچه ها افزایش پیدا میکنه 😊👏👏
الان که وارد آخرین ماه سال شدیم بازارچه های فروش زیاد می شوند ،میتونیم بچه هامون رو کارآفرین و تولیدکننده پرورش بدهیم و لذت کسب مال حلال پس از تلاش رو بهشون هدیه بدیم 😍
#تعاون
#همکاری
#مشارکت
#تولید_کننده
#اعتماد_به_نفس
#کار_جمعی
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
اصلاً مادری، جز عبادت چیست؟
تمام روز خدمت به خلق خدا، آن هم کسانی که جزتو پناهی ندارند! کسانی که حتی اگر آب بخواهند و تو سیرابشان نکنی، تشنه میمانند!
وقتی نیت صالح و شایسته است،چطور هر لبخند من به کودکم عبادت نیست؟ وقتی رَوش صحیح است چطور کارهایی از من که منجر به شاد کردن چند کودک میشود عبادت نباشد؟
(که فرمود: نزد خدا عبادتی محبوبتر از شادکردن مؤمنان نیست!)
ساقی بودن، خادم بودن، شادکننده بودن عبادت نیست؟
حتی من فکر میکنم همین که منِ انسان، مطابق با فطرت الهی خود، فرزنددار شده ام و والدگری میکنم، همین تبعیت از فطرت بی نقص الهی، خودش عبادت است! چون پشت پا زدن به نظم خلقت نیست، کجروی نیست.
اصلاً همین که امانت دارِ خلیفه خدایم!
تلاش برای حفظ امانت، عبادت نیست؟
صفات خدا را بگو!
این که یک مادر، چون خدای مهربانش، رازدار است، بخشنده است، انیس است، پرده پوش است، رفیق است، معین است، سریع الرضا است، میکوشد دائم الفضل باشد، صبور باشد، حلیم باشد، شکور باشد،…
این مسلک، این تلاشها، عبادت است!
اینها به کنار!
تلاش بیست و چهاری برای کنترل خشم را بگو! این که دیگر خود عبادت است! هی برسی به نقطه جوش، هی لا اله الا الله گویان لب بگزی، جرعه خشم فرودهی!
روزه زبان چطور؟ مدام مراقب باشی کلماتت، جملاتت، لحنت چیست تا مبادا الگوی بدی شوی برای فرزندانت!
از این هم بگذر
دائم التوبه بودن چی؟! چه کسی بیشتراز یک مادر هی خودش را محاسبه میکند، هی قول میدهد که ازفردا بهتر میشود، هی توبه میکند با بغض و اشک؟
آن عبادتهای پنهانیتر را بگو؛
توکل مدام، حسن ظن به خدا، دعا برای غیر خود،…
#مادری
که جمع همه اینهاست
-وقتی با نیت و روش نیک است-
اگر دائم العبادة بودن نیست
اگر مصداق عبودیت و تسلیم نیست
پس چیست؟
آن هم عبادتی که از آفت عُجب و ریا به دور است! فقط بین خودمان و خدایمان است...
#مادری
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
اصلاً مادری، جز عبادت چیست؟ تمام روز خدمت به خلق خدا، آن هم کسانی که جزتو پناهی ندارند! کسانی که ح
این نوشته نمیدونم برای کدوم شخص هست ولی زیباست🌸
📌 دعای روز *چهارشنبه* حضرت مادر
🔰 اللّهُمَّ احرُسنا بِعَینِک الَّتی لا تَنامُ، ورُکنِک الَّذی لا یرامُ، وبِأَسمائِک العِظامِ
💢 امروز باید از دریچه دیگری به دعا و به اسما و صفات الهی نگاه کنیم
❇ هر اسم خدا ، صفت کمالی اوست ، پس ما باید تلاش کنیم تا آن اسم و صفت را در وجود خود بیابیم و نصب کنیم تا رنگ خدایی بگیریم
❇ اگر این چنین نباشی احتمالا در مقابل این صفت، یک رذیله داری که باید آن را به دور بیندازی تا به کمال خود نزدیک شوی
✅ *یا مُیَسِّر*
توحید را باید از کودکان آموخت!که هرجا گرهای به کارشان میاُفتد؛
🍃 نه میترسند و نه جا میزنند؛
🍃 رو میکنند به مادر ... و با نگاه عجزآلودی، باقیِ کار را، با یقین بدو میسپارند...
🍃 یقین به اینکه؛ مادر هست ... و من برای ادامهی راه، تنها نیستم.
*ماجرای همین کودک و مادر است؛ ماجرای ما و خدا!*
#چهارشنبه
#اسماء_الهی
#یا_میسر
#صحیفه_فاطمیه
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
🔔سلام و احترام
📥 لینک آرشیو جلسه دکتر عبدالعظیم کریمی
#جلسه_هفتم_محفل_تسنیم
📌با موضوع : تربیت و آموزش آسیبزا در مدرسه و خانواده ۱
https://drive.google.com/file/d/1lTV-HoP7xmhhL1kAEhcZ5z1HY3XhgW75/view?usp=sharing
📥لینک آرشیو جلسه حجتالاسلام احمدرضا اعلایی
#جلسه_دهم_محفل_تسنیم
📌با موضوع: تربیت آسیبزا
https://drive.google.com/file/d/1xBQNsrNo-cRNAIXSE7G20B1sAp7Zlhz9/view?usp=sharing
📥لینک آرشیو جلسه دکتر عبدالعظیم کریمی
#جلسه_دوازدهم_محفل_تسنیم
📌با موضوع : تربیت و آموزش آسیبزا در مدرسه و خانواده ۲
https://drive.google.com/file/d/1qhj56Zb0LmUfSW-pkVOEzV67zmU6I09t/view?usp=sharing
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
🔔سلام و احترام 📥 لینک آرشیو جلسه دکتر عبدالعظیم کریمی #جلسه_هفتم_محفل_تسنیم 📌با موضوع : تربیت و آم
برای کسانیکه علاقمند به مباحث استاد عبدالعظیم کریمی هستند 🌸
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
روش های برخورد با کودک درونگرا ۱_ مزاحم خلوت کودک خود نشوید و اجازه بدهید از تنهایی خود لذت ببرید.
نکته مهم در مورد درونگرایی و برون گرایی این هست که ما شاهد یک طیف هستیم بدین صورت:
درونگرایی____________________برونگرایی
بچه ها ممکنه در هر کجای این طیف قرار بگیرند و درجات متفاوتی از درونگرایی و برون گرایی رو بروز دهند
طیف درونگرایی _برونگرایی
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
علت برونگرایی و درونگرایی افراد از منظر طب سنتی.
از دیدگاه طب سنتی حرارت عامل انجام فعل و انفعالات بدن است. حرارت عاملی برای حرکت و جنب و جوش است.
حرارت با برونگرایی و حالت اجتماعی همراه است، تمایل فرد به رفاقت و دوستی و ارتباط با دیگران بیشتر میشود؛
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
از شخصیت #درونگرا و #برونگرا چه می دانید؟
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
👆نکات تکمیلی در مورد شناخت برونگرایی و درونگرایی خودمون،همسرمون و فرزندان مون🌸
وقتی بدونیم خودمون یا فرزندمون برونگرا هستیم ،یعنی نیاز بیشتری به روابط اجتماعی داریم و کمبود رابطه باعث افسردگی و بی حالی میشه.
و اگر بدونیم خودمون یا فرزندمون درونگرا هستیم یعنی به خلوت و تنهایی و فضای شخصی نیاز هست.
پس شناخت این ویژگی ها و نوع برخورد مهمه☺️
#درونگرا
#برونگرا
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
#نسل_تمدن_ساز
نکاتی که در کانال مطرح میکنم ،بیشتر از میان سوالات ،چالش ها و مراجعاتی هست که در زمینه فرزند پروری دارم و همچنین تجربه مادری سه فرزند😊