🔵 محبوبترین شبکه اجتماعی برای کاربران ایرانی
♦️براساس آمار مرکز پژوهشی «بتا»، واتساپ با 50 میلیون کاربر ایرانی به شبکه اجتماعی و پیامرسان اول ایران تبدیل شده است و بعد از آن تلگرام با 49 میلیون کاربر در رتبه دوم و اینستاگرام با 47 میلیون کاربر رتبه سوم را از نظر تعداد کاربران دارا هستند.
♦️نکته بسیار مهم رشد اپلیکیشن لایکی است که در مدت کوتاهی در میان نوجوانان محبوب شده و بیش از 11میلیون کاربر ایرانی دارد.
♦️البته از نظر زمان استفاده و حجم داده هنوز اینستاگرام برترین شبکه اجتماعی است که کاربران ایرانی بیشترین زمان را در آن سپری میکنند.
♦️در میان اپلیکیشنهای داخلی نیز سروش حدود 12 میلیون و بله حدود 7.5 میلیون کاربر دارند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴واکاوی و دادهکاوی واکنشهای کاربران به مناسبت روز دانشجو | ۱۶ آذر ۹۹
#️⃣ هشتگهای بهکار برده شده: #روز_دانشجو - #جنایت_پهلوی #روز_ضدآمریکایی - #ویروس_سرکوب - #این_تنفس_مقاومت_است
📝 شرح اجمالی
📌کاربران انقلابی شبکههای اجتماعی روز 16 آذر را روز ضد آمریکایی نامیده و به جنایات خاندان پهلوی اشاره و از اقدامات دانشجویان تعریف کردند.
📌در مقابل برخی رسانهها و کاربران شبکههای اجتماعی همزمان با روز 16 آذر، مدعی مواجه شدن دانشجویان با احکام قضایی ناعادلانه و زندانی شدن آنان به دلیل فعالیتهای صنفی یا ابراز عقیده شدند.
📌این طیف از کاربران یکشنبه شب با هشتگهای #ویروس_سرکوب و #این_تنفس_مقاومت_است، کارزاری توییتری به راه انداخته و به بهانهی روز دانشجو به جمهوری اسلامی حمله کردند.
🔷محورهای جریانهای سیاسی
1️⃣ موافقان
۱. تحسین جنبش 70 ساله دانشجویی در ایران و علیالخصوص اقدامات دانشجویان در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و ۱۳ آبان ۱۳۵۸
۲. تاکید بر فتنهشناسی و روشنگری دانشجویان
۳. حماقت محض دانستن اعتماد به خاندان پهلوی و آمریکا
۴. تاکید بر مقاومت و ایستادگی دانشجویان در برابر استعمار غرب، استبداد و دیکتاتوری
۵. تاکید بر تکرار 16 آذر در زمان حاضر و هوشیاری دانشجویان امروز در برابر برجام و استکبار
2️⃣ مخالفان
۱. ادعای زندانی بودن دانشجویان به دلیل فعالیتهای صنفی یا ابراز عقیده
۲. تشبیه جمهوری اسلامی به ویروس سرکوبکننده و متهم کردن نظام به مکیدن جان و عمر معترضان از هر گروه و قشر اجتماعی
📊دادهکاوی
🔻روز دانشجو که همواره توسط دانشجویان و جریانات سیاسی مختلف به انحای گوناگون تفسیر میشود و هر فرد و مکتبی آن را در راستای ارزشها یا اهداف خود تفسیر میکند؛ امسال با فعالیت حضوری دانشجویان در سطح دانشگاههای کشور همراه نشده و در عوض، فعالیت نسبتا چشمگیری در رسانههای جمعی صورت گرفته است. «گرامیداشت روز دانشجو» مفهومی است که در غالب توییتها مشاهده میشود و کاربران به طور خاص در مورد وقایع ۱۶ آذرماه سال ۱۳۳۲ صحبت کردند. اشاره به فلسفهی اصلی نامگذاری این روز به نام روز دانشجو، اهمیت آن را برای دانشجویان مذهبی روشن میکند و بخشی از محتوای منتشر شده در توییتر، اعتراض به مصادرهی این روز توسط جریانات ضدانقلاب و یا دانشجویان چپ داخلی است. برخی دیگر از جریانات هم به مناسبت این روز، نام دانشجویان با اتهامات امنیتی مثل «علی یونسی» را مجددا مطرح کردند و با این گونه اقدامات سعی در ادامه دادن خط اعتراض بناگذاری شده در سالهای گذشته را دارند. حدود ۳۳ درصد از محتوای منتشر شده در توییتر حاوی عکس است و قالب اصلی برای ارائهی محتوای این موضوع «متن» است.
🔻با بررسی روند انتشار توییتها حدود ۱۴ هزار توییت دستهاول یافت شد که در دو موج منتشر شدهاند. موج اول از ساعت ۱۵ روز ۱۵ آذر تا ساعت ۳ بامداد روز ۱۶ اذر ادامه یافته و موج دوم از ساعت ۷ صبح روز ۱۶ آذر آغاز شده و تا ساعت ۱۶ همین روز تقریبا به پایان رسیده است. میانگین مشارکت کاربران تولیدکنندهی محتوا با هشتگها و کلیدواژههای اصلی موضوع، ۲.۲ توییت است در حالی که فاصلهی زیادی با میانگین فعالیت ۱۰ کاربر برتر که ۷۸ توییت و ریتوییت است دارد.
🔻محتوای منتشر شده در تلگرام، کمتر سیاسی است و حتی میتوان فضای کلی تلگرام در این موضوع را طنز و فکاهی ارزیابی کرد. قالب تصویری رایجترین فرمی بود که رسانههای تلگرامی برای انتشار محتوا در نظر گرفتند و «گیزمیز»، «کاف»، «کانال آخرین خبر»، «ویدلش»، «football bad news» و «خبر فوری» صاحب پربازدیدترین پستهای این موضوع بودند. روند انتشار مطالب به هیچ وجه با توییتر همخوانی ندارد و ساعت ۶ صبح روز یکشنبه ۱۶ آذر را میتوان نقطهی شروع مهمترین موج این موضوع معرفی کرد.
🔻یکی از موارد قابل توجه که در فضای اینستاگرام روی داده، اظهار نظر داریوش اقبالی، خوانندهی لسانجلسی است که پا در میدان سیاست گذاشته و از رویش جوانهها سخن میگوید. ایران اینترنشنال را میتوان فعالترین رسانهی خارجی دانست که به صورت گسترده به موضوعات مرتبط با ۱۶ آذر پرداخته و تصاویری هم از دانشجویان با چهرههای پوشیده و پلاکارد به دست منتشر کرده است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
♦️چجوری حساب جیمیل رو حذف کنیم؟
🔹اول با کلیک بر روی این قسمت به صفحه تنظیمات یا همان Settings اکانت گوگل برید
🔹در بخشی که با عنوان Account Preferences مشخص شده روی گزینه Delete Account or Services کلیک کنید
🔹حالا روی گزینه Delete Google account and data کلیک کنید
🔹در بخش انتهایی صفحه دو باکس وجود دارند که باید به منظور تایید شرایط و قبول کردن ضوابط گوگل اونها رو تیک دار کنید.
🔹در نهایت بر روی گزینه Delete Acoount کلیک کنید و تمام!
🔹نکته مهم: با حذف اکانت گوگل یا جیمیل (Gmail) تمام سرویسهای گوگل در تعامل با اون اکانت نظیر گوگل درایو، تقویم (Calendar) و … از دست میرن.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢یک روش مهم رسانهای
#عقاید_اکثریت
🔻فرضیه اصلی این روش این است که اگر اکثریت مردم کاری را انجام می دهند یا به چیزی اعتقاد دارند و این موضوع به گونهای بازنمایی می شود که آن کار یا عقیده حتما درست است. نکته اینجاست به دلیل اینکه انسان میل به قرار گرفتن در میان گروه اکثریت را دارد، اغلب بطور ناخودآگاه تحت تاثیر این موضوع قرار میگیرد.
🔻استفاده از #نظرسنجی_ها در پیام های رسانه ای هم دقیقا به همین منظور صورت می گیرد. گاهی #هشتگ_ها و تلاش برای ترندسازی آنها نیز در همین راستا انجام میشود. سازندگان پیام های رسانه ای می خواهند نشان دهند که اکثر مردم نظر خاصی را دنبال می کنند، پس شما هم چنین باشید.
🔻این روش یکی از روش های رایج برای #تغییر_سبک_ زندگی است. همه این طور لباس می پوشند، همه این طور حرف میزنند، همه این طور رفتار میکنند و ......
🔻همیشه "همه این طور هستند" ها را باور نکنید. گاهی همه این طور هستندها #ساختگی اند برای اینکه شما احساس کنید در اقلیت قرار گرفته اید و مجبور به تبعیت شوید.
✍معصومه نصیری_مدرس سواد رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢یک نکته #مهم درباره بازیهای رایانهای که والدین باید بدانند
📌 #پیام_بازی_های_خشن
بازی های خشن در واقع پیام های زیر را میفرستند:
❌ مشکلات به سرعت و با کمی سرمایه گذاری شخصی حل میشوند.
❌ بهترین راه حل مشکل حذف کردن منبع مشکل است.
❌ مشکلات از پایه سفید یا سیاه و خوب یا بد هستند.
❌ قابل قبول است که کاراکتری را در بازی و بر اساس قوانین بازی غرق کنید بدون اینکه از این قوانین سوالی بکنید.
❌برای واکنش به مشکلات از پاسخ های غریزی استفاده کنید، نه از پاسخ های منطقی
❌ تصور انسان مهارت مهمی در حل مسئله نیست.
پس از مدت طولانی انجام بازی های رایانه ای خشن موارد بالا جزء باور ها و تصورات شما میشود. آن وقت به جای اینکه برای حل مشکلاتتان با دیگران با آنان منطقا گفت وگو کنید احتمالا کتک کاری یا هر رفتار غریزی غیرمنطقی دیگر را انجام می دهید.
#خانواده_رسانه
#بازی_های_رایانه_ای
#تغییر_سبک_زندگی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴 #فیک_نیوز| اخبار جعلی درباره سلامتی رهبر انقلاب از کجا آب میخورد؟!
🔻 #زمانـــه| نیوزویک، هفتهنامه آمریکایی که پایگاه اطلاعرسانی آنلاینی هم دارد، روز گذشته بر اساس توییت جعلی یک اکانت عربی مدعی شد که آیتالله خامنهای به لحاظ جسمی در شرایط خوبی به سر نمیبرد و به همین دلیل قدرت را واگذار کرده است!
🔹نیوزویک با علم بر اینکه این خبر کذب است، مطلب را به نقل از یک اکانت توییتری نقل کرده و پس از چند ساعت ذیل مطلب خود نوشت که نمیتواند این ادعای اکانت توییتری را تایید کند!
صفحه توییتری که نیوزویک خبر جعلی را به نقل از آن منتشر کرده بود، متعلق به یک فرد ساکن لندن و البته طرفدار جدائیطلبی در ایران است! برخی منابع از ارتباطات او با آلسعود در عربستان سعودی خبر میدهند.
🔹بر همین اساس به نظر میرسد کل موضوع، یک پروژه سعودی است و به همین دلیل احتمالاً نیوزویک هم میخواسته از یک طرف از دلارهای سعودی پشت این شایعهسازی چشم نپوشد و هم با نقل از اکانت توییتری بگوید که نسبت به صحت و سقم آن مسئولیتی هم ندارد!
🔹 روز گذشته کیان عبداللهی روزنامهنگار و عضو تحریریه خبرگزاری تسنیم هم در واکنش به این شایعه در توییتر نوشته بود که: "شکستهای مداوم غربی ها از آیتالله خامنهای و ناکامی آنها در بازگرداندن ایران به عصر استثمار، رفته رفته وضع روحی آنان را وخیمتر میکند. مالیخولیای رسانهای پایگاهی مانند نیوزویک آنهم مبتنی بر مطلب سراسر کذب یک اکانت درجه چندم، از جدیدترین علایم این پریشانی است."
🔹انتشار شایعات جعلی درباره سلامتی رهبر معظم انقلاب، پروژه باسابقه و البته سوختهای در رسانههای غربی است. پیشتر اجرای این پروژه در غرب بیش از دیگران برعهده فردی به نام مایکل لدین بود که هر از گاهی اخباری از این fd میکرد. به نظر میرسد با سوختن این منبع، منابع دیگری برای این جعلیات در غرب انتخاب شده است. #زمانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢فیک نیوز شاخدار!
❌ شایعه بیماری رهبری انقلاب و حواشی پیرامون آن، برای اولین بار نیست که از سوی برخی رسانههای غربی-صهیونیستی و رسانههای فارسیزبان خارج از ایران مطرح میشود. سالها قبل، این خط خبری را در قالب توهم استفاده از بدل رهبری در مراسمها و برنامهها پیگیری کردند و اکنون در خطی مشخص، در حال خبرسازی و تولید وسیع #دیس_اینفورمیشن با هدف مشغولسازی و گمراهسازی افکار عمومی و آشفتهسازی فضای کشور هستند. خودشان خبر فیک را منتشر و در ادامه زنجیره خبرش را تولید میکنند و با #تصویری_ساختگی، از برگزاری فوری جلسه مجلس خبرگان خبر میدهند! و حتی موضوع انتقال قدرت را هم مطرح میکنند!
❌ #عقلانیت_رسانهای مؤلفهای است که سازندگان این اخبار جعلی، آن را قربانی اثر لحظهای تولید رسانهایشان میکنند؛ خبرهایی که بلافاصله تکذیب میشوند. «صحت و درستی»، امروز برای رسانه نزد مخاطبان ایجاد اعتبار و اعتماد میکند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ #زنگ_خطر
💢 موش آزمایشگاهی کردن مردم برای واکسن کرونا
🔴 واکسن هایی که زندگی مردم را هدف قرار داده و با کارت ملی هم ارائه میشود
👈 این همان پروژه کنترل جمعیت و مردم یهود است
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📌 اقتصاد جمعیت؛ واکسن کرونا و #بارداری_زنان
🔸سال 1974، یک طرح بینالمللی برای کاهش جمعیت جهان توسط برخی از قدرتهای غربی و نظریه هندریک کیسینجر تدوین شد که به سند #کاهش_جمعیت معروف است. در این سند آمده است: دو میلیارد از جمعیت جهان اضافه است و باید با روشهای مختلف مثل #شیوع_بیماری، #جنگ، #فقر و... حذف شوند و آمریکا باید برای اینکه به #منابع و #سرمایههای_زیرزمینی این کشورها دست یابد باید#جمعیت_آنها را به طور چشمگیری کاهش دهد.
🔸کل #آفریقا، #آمریکای_لاتین، #شرق_آسیا و بخشهایی از اروپای_شرقی، در این سند ذکر شده است.
🔸سام کین نویسنده و فیلسوف آمریکایی میگوید: ما باید با وضوح بیشتری در مورد #روابط_جنسی، #پیشگیری_از_بارداری و #سقط_جنین صحبت کنیم که منجر به کنترل جمعیت شود.
🔸بری کامنر سیاستمدار و #بیولوژیست آمریکایی در کتاب خود (صلح کردن با سیاره) مینویسد: پیشنهادهایی مطرح شده که میتواند ملتها را به کام مرگ بکشد. طرحهایی برای مجبور کردن افراد به داشتن تعداد محدودی #فرزند وجود داشته است، برخی کشورها در تلاش بودهاند تا #چیزی_شبیه_به_ویروس_ابولا بسازند و در آزمایشگاه خود تلاش کردهاند انواع خاصی از #عوامل_بیماری_زا را ایجاد کنند که #ویژگیهای_قومیتی را تشخیص بدهد و فرمول آنها برای از بین بردن گروههای خاص #قومی و #نژادی نوشته شده باشد.
🔸همچنین ویلیام کوهن در 28 آوریل 1997 میگوید: فرمهای پیشرفته تسلیحات #بیولوژیکی که میتواند انواع خاصی از #ژنها را هدف قرار دهد، میتواند #جنگ_بیولوژیکی را از قلمرو تروریسم خارج و به یک #ابزار_سیاسی مفید تبدیل کند.
🔸پدیدههایی مانند #همجنسگرایی، #سگبازی، #ازدواجهای_سفید و... در راستای اجرایی شدن این اسناد پیگیری شدهاند همچنین شواهد و قرائن بسیاری وجود دارد بر خلاف جو رسانهای غالب #کرونا در راستای کاهش جمعیت جهان و اجرا شدن نظریه نظم نوین جهانی ساخته و پرداخته شده است.
منابع:
Revolution from Above: b2n.ir/037156
Brave New World: b2n.ir/533355
Final Reckoning: b2n.ir/592004
The Troubling Truth Behind the Ebola Outbreak: b2n.ir/688295
My Inaugural Address at the Great White Throne Judgment of the Dead: b2n.ir/153883
The Impact of Science on Society: b2n.ir/678464
The Impact of Science on Society: b2n.ir/530711
Common Sense 2009: b2n.ir/524659
#کرونا
#واکسن_کرونا
#اقتصاد_کرونا
#جنگ_سایبری
#سایبرنتیک
#اقتصاد_سایبر
#سازمان_ملل
#پروتکل_بهداشتی
#نفوذ
#جمعیت
#اقتصاد_جمعیت
#فرزند_آوری
#غربالگری
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔸 آشنایی با واژهنامه ترسهای تکنولوژیک و معادل فارسی آن
▫️سایبرفوبیا: ترس از فضای سایبر
Cyberphobia: fear of computers
▫️نوموفوبیا: ترس از بدون موبایل ماندن
Nomophobia: fear of being without a mobile device
▫️سلفیفوبیا: ترس از سلفی گرفتن
Selfiephobia: fear of taking a photograph of oneself
▫️تکنوفونوفوبیا: ترس از تلفن
Telephonophobia: fear of telephones
▫️لورموفوبیا: ترس از گم کردن ریموت کنترل تلویزیون
Loremophobia: fear of losing your TV's remote control
▫️درواسمارتوییفوبیا: ترس از افتادن موبایل در توالت
Drosmartoiphobia: fear of dropping your cellphone down the toilet
▫️فورانسکوفوبیا: ترس از فراموش کردن پاسخ سئوال امنیتی
Foransequephobia: fear of forgetting the answer to your secret question.
▫️فورماسپسفوبیا: ترس از فراموش کردن گذرواژه اصلی
Formaspassphobia is the fear of forgetting your master password
▫️اکسپنسیوتکنوفوبیا: ترس از پرداخت پول زیاد برای تکنولوژی
Expensivetechophobia: the fear of paying for an expensive technolog
▫️نواینترنتوفوبیا: ترس از نداشتن اینترنت
Nointernetophobia: the fear of not having access to the internet
▫️فومو: اختلال ترس از دست دادن
Fomo: fear of missing out
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با احساسات هوش مصنوعی بازی نکنید! 🤦♂
🔹با پیشرفت هوش مصنوعی در آینده احساسات و عواطف نیز به آنها اعمال میشود و در بعضی کارها میتواند به عنوان عامل مثبتی مورد استفاده قرار گیرد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
● یادتان هست سعدی در گلستان میگفت:
" *دو کس رنج بیهوده بردند و سعی بی فایده کردند* :
*یکی آن که اندوخت و نخورد،*
و دیگر آن که *آموخت و نکرد* ".
حالا یونسکو هم در *جدیدترین تعریفش از سواد* همان *حرف سعدی* را زده است.
● شاید برایتان جالب باشد که بدانید مفهوم سواد در قرن گذشته، تغییرات بسیاری کرده است و این چهارمین تعریف سواد است که توسط یونسکو به صورت رسمی اعلام میشود. به طور خلاصه و طبق این تعریف، باسواد کسی است که بتواند از خواندهها و دانستههای خود تغییری در زندگی خود ایجاد کند.
با تعریف جدیدی که یونسکو ارایه داده *باسوادی* ، *توانایی #«تغییر»*
(Change)
است و باسواد کسی است که *بتواند با آموختههایش، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.*
در ادامه و بعد از مروری کوتاه بر تعاریف سواد از ابتدا تا امروز، نکاتی درباره ایجاد تغییر در زندگی بر اساس دانستهها و راهکارهای دستیابی به این مهم، مطرح خواهیم کرد.
●اولین تعریف
○ *توانایی خواندن و نوشتن*
اولین تعریفی که از سواد در اوایل قرن بیستم ارائه شد، صرفا به توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری معطوف بود. طبق این تعریف، فردی با سواد محسوب میشد که توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری خود را داشته باشد.
●دومین تعریف
○ *اضافه شدن یاد گرفتن رایانه و یک زبان خارجی*
در اواخر قرن بیستم، سازمان ملل تعریف دومی از سواد را ارائه کرد. در این تعریف جدید، علاوه بر توانایی خواندن و نوشتن زبان مادری، توانایی استفاده از رایانه و دانستن یک زبان خارجی هم اضافه شد. بدین ترتیب به افرادی که توان خواندن و نوشتن، استفاده از رایانه و صحبت و درک مطلب به یک زبان خارجی را داشتند، باسواد گفته شد. قاعدتا طبق این تعریف بسیاری از دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی کشور ما بیسواد محسوب میشوند چون دانش زبان خارجی بیشتر افراد کم است.
●سومین تعریف
○ *اضافه شدن ۱۲ نوع سواد*
سازمان ملل در دهه دوم قرن ۲۱، باز هم در مفهوم سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف سوم کلا ماهیت سواد تغییر یافت. مهارتهایی اعلام شد که داشتن این تواناییها و مهارتها مصداق باسواد بودن قرار گرفت. بدین ترتیب شخصی که در یک رشته دانشگاهی موفق به دریافت مدرک دکترا می شود، حدود ۵ درصد با سواد است. این مهارتها عبارت اند از:
۱- *سواد عاطفی* : توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان
۲- *سواد ارتباطی* : توانایی برقراری ارتباط مناسب با دیگران و دانستن آداب اجتماعی
۳- *سواد مالی* : توانایی مدیریت مالی خانواده، دانستن روشهای پسانداز و توازن دخل و خرج
۴- *سواد رسانهای* : این که فرد بداند کدام رسانه معتبر و کدام نامعتبر است
۵- *سواد تربیتی* : توانایی تربیت فرزندان به نحو شایسته
۶- *سواد رایانهای* : دانستن مهارتهای راهبری رایانه
۷- *سواد سلامتی* : دانستن اطلاعات مهم درباره تغذیه سالم و کنترل بیماریها.
۸- *سواد نژادی و قومی* : شناخت نژادها و قومیتها بر اساس احترام و تبعیض نگذاشتن.
۹- *سواد بوم شناختی* : دانستن راههای حفاظت از محیط زیست.
۱۱- *سواد تحلیلی* : توانایی شناخت، ارزیابی و تحلیل نظریههای مختلف و ایجاد استدلالهای منطقی بدون تعصب و پیش فرض.
۱۱- *سواد انرژی* : توانایی مدیریت مصرف انرژی.
۱۲- *سواد علمی* : علاوه بر سواد دانشگاهی، توانایی بحث یا حل و فصل مسائل با راهکارهای علمی و عقلانی مناسب.
از آن جا که با سواد بودن به یادگیری این مهارتها وابسته شد، قاعدتا سیستم آموزشی کشورها هم باید متناسب با این مهارتها تغییر رویه میداد که متاسفانه فعلا سیستم آموزشی کشور ما، هنوز هیچ تغییری در زمینه آموزش مهارتهای فوق نکرده است.
●چهارمین و جدیدترین تعریف
○ *علم با عمل معنا میشود*
با این حال و به تازگی «یونسکو» یک بار دیگر در تعریف سواد تغییر ایجاد کرد. در این تعریف جدید، توانایی ایجاد تغییر، ملاک با سوادی قرار گرفته است، یعنی *شخصی با سواد تلقی میشود که بتواند با استفاده از خواندهها و آموختههای خود، تغییری در زندگی خود ایجاد کند.*
در واقع، این تعریف مکمل تعریف قبلی است؛ چراکه، صرفا دانستن یک موضوع به معنای عمل به آن نیست. در صورتی که مهارتها و دانش آموخته شده باعث ایجاد تغییر معنادار در زندگی شود، آن گاه میتوان گفت این فرد، انسانی با سواد است.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan