😉خوره فضای مجازی نباشد!
👈در مصرف رسانهای خود مراقبتهای فناوارانه را فراموش نکنید!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⁉️ آیا میدانید!؟
🔻شرکت «گوگل» بر پایه حجم عظیم دادهای که از تعداد بسیار زیاد کاربران اینترنتی دارد، منبع وسوسهانگیزی برای شرکتها/سازمانها/دولتهاست.
🔻چراکه این شرکت میداند کاربران چه چیزی جستجو میکنند (گوگل سرچ)، چه برای هم میفرستند (جیمیل)، کجا میروند و میآیند (گوگل مپس)، چه ویدیوهایی میبینند (یوتیوب)، از چه عکس میگیرند (گوگل فوتوز)، در گوشیشان چه میکنند (اندروید) و …
🔻مشخصاً کنار هم قرار دادن این دادهها در سطح کلان میتوان اطلاعات عمیق و شگفتانگیزی را نمایان کند که در تصمیمسازی دقیقتر نهادها موثر است.
#دانش_اطلاعاتی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⁉️از دوران #پساحقیقت چه میدانیم؟!
دوران برانگیختگی احساسات و از بین رفتن مرز میان واقعیت و دروغ...
📡 «رسانههای خارجی احساسات عمومی را بر میانگیزند و از همین طریق است که دیگر حقیقت دیده نمیشود!
همین امر باعث شده به گفته اندیشمندان ارتباطات، وارد عصر پساحقیقت شویم...»
📌«پسا حقیقت»، عصری که بهدلیل تکثر مبادی اخبار و اطلاعات و نیز، توانایی افراد در تولید خبر، «مرزهای بین حقیقت و دروغ از بین رفته است.»
❗️در این عصر مطابق تعاریف، احساسات نسبت به واقعیتهای عینی در بین مردم برتری پیدا میکند، تا جاییکه هرچقدر میزان احساسیبودن خبر بیشتر باشد، میزان مصرف آن افزایش مییابد.
🔺رسانههای خارجی هم از همین حربه استفاده و سعی میکنند احساسات عمومی را برانگیزند و از همین طریق است که دیگر حقیقت دیده نمیشود؛ مثل همین چیزی که در رویدادهای اخیر میبینیم...
📌 در عصر پساحقیقت، هرچقدر میزان «نفوذ در رسانههای اجتماعی» بیشتر باشد، میزان موفقیت هم بیشتر است.
یعنی #رسانهها هر چه بیشتر در افکارعمومی نفوذ میکنند و روایت آنها نیز موثرتر است.
بههمین دلیل است که اینجا #سلبریتیها با تعداد دنبالکنندگان بالا، نقش تعیینکنندهای پیدا میکنند!!
♨️ در این عصر جوامع، درحال حرکت از یک چرخش خبری تحت سلطهی روزنامهنگاران، به یک چرخش خبری پیچیده هستند که در آن مردم عادی هم در تولید خبر نقش دارند.
الگوهای پایداری که در حوزه مصرف خبر داشتیم، درحال تبدیل به الگوهای پراکنده و گذرا است.
♨️ هم اکنون خبر، لحظهبهلحظه تولید میشود، انبوهی از خبر که عمق چندانی هم ندارد...
از طرف دیگر، ذائقه مخاطب هم در حال تغییر است. از جمله اینکه فقط تصویر و تیتر خبر را میبیند و رد میشود.
این مصرف خبر ناپایدار، گذرا و تصادفی باعث میشود امکان تولید خبرهای جعلی افزایش یابد. چون مخاطب دقت نمیکند که ببیند یک خبر از چه صفحهای و با چه الگوریتمی تولید میشود...
🚫 به این ترتیب هم بنابر ویژگیهای رسانه و هم بنابر ویژگیهای مخاطب، این دوران به #عصر_پسا_حقیقت (عصر خبرهای احساسی همراه با دروغ)، تنزل یافته و #سواد_رسانهای را از ضروریات زندگی در این عصر ساخته است...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
هفته جهانی سواد رسانهای و اطلاعاتی
🔶۲۴ تا ۳۱ اکتبر (دوم تا نهم آبان)
" هفته جهانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی"
Global Media and Information Literacy Week 2023
🔴اهمیت سواد رسانه ای از دیدگاه جهانی: سواد رسانه ای یا Media Literacy نوعی تکنیک عملی و مهارت بسیار ویژه است که در عصر حاضر یکی از مهمترین آموزشها در جهان تلقی میشود.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔹#ویراست
💠 هدف رژیم صهیونیستی از نمایش مضحک حمله به ایران
آیا برایتان سوال شده که چرا رژیم صهیونیستی دست به چنین #نمایش_مضحکی زد؟
پاسخ:
زیرا امید اسرائیل #پیروزی_در_جنگ_شناختی و جنگ در رسانه است. وگرنه او بهتر از ما میداند که در رویارویی مستقیم#شکست مفتضحانه_ای خواهد خورد.
رهبر حکیم انقلاب:
دشمن در رأس نقشه هایش تبلیغات است... علاج پروپاگاندا «تبیین» است
✍️ #حجت_الاسلام_راجی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔻 تصویر منتشر شده در فضای مجازی فیک و مرتبط به ۳ سال گذشته است؛ مراقب فیک نیوز ها باشید
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔸هشت هشدار رسانه ای در شرایط جنگی
#پدافند_رسانه_ای
#پدافندغیرعامل
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 استفاده از شبکههای اجتماعی باید برای زیر ۱۶ سالهها ممنوع شود
— آیا چنین راهحلهایی میتواند حال نوجوانان را بهتر کند؟
🔴 جاناتان هایت، روانشناس مشهور آمریکایی، در آخرین کتابش که نسل مضطرب نام دارد، پیامی هشدارآمیز به خواننده میدهد: نرخ اضطراب و مشکلات روانی دیگر در نوجوانان امروزی به شکل نگرانکنندهای رو به افزایش است. هایت معتقد است مشکل اصلی ظهور رسانههای اجتماعی و کمشدن بازیهای اکتشافی در میان نوجوانان است و میگوید احتمالاً تنها راهحلی پیش رویمان است، قدغنکردن گوشیهای هوشمند برای افراد زیر ۱۴ سال و ممنوعیت عضویت در شبکههای اجتماعی برای زیر نوجوانان ۱۶ سال است.
🔴 راهحلهای هایت بهشدت مورد استقبال خانوادهها، مشاوران و حتی رهبران سیاسی قرار گرفته است. همه میخواهند کاری برای نوجوانان بکنند و آنها را از گرداب شبکههای اجتماعی نجات دهند. بااینحال لوسی فوکس، روانشناس متخصص نوجوانان در دانشگاه آکسفورد چندان با این موج همراه نیست.
🔴 فوکس میگوید: نتایج علم روانشناسی (و خودِ زندگی) ندرتاً به راهحلهایی منجر میشود که اینقدر شستهرفته و دقیق باشند. افزایش گزارشهایی که حاکی از مشکلات سلامت روانی در میان نوجوانان است، با تغییرات فراوان دیگری نیز همزمان بوده: مثلاً افزایش چاقی، افزایش فشار تحصیلی و همهگیری کرونا با وضعیت بدتر سلامت روانی بیارتباط نیستند. فرضیۀ هایت دربارۀ رسانههای اجتماعی غلط نیست، ولی احتمالاً یک قطعه از پازلی بزرگ و پیچیده باشد. و جدا از همۀ اینها یک اصل را نباید فراموش کنیم: نوجوانی دورۀ «بسیار بسیار سختی» بوده و هست.
🔴 در هر دورۀ تاریخی، گذران دورۀ نوجوانی، بهدلیل تحول بزرگی که باید رخ دهد، گیجکننده است. آدمها در آغاز نوجوانی هنوز کودکاند و در پایان نوجوانی به بزرگسالی مستقل تبدیل میشوند. این تحول بسیار عظیم است و تغییراتی که در مغز و بدن ما رخ میدهد احتمالاً همان چیزهایی هستند که نوجوانی را بسیار مشکل میکنند.
🔴 بلوغ جنسی که فرامیرسد، انگار در مغز چراغ چشمکزن قرمزی روشن میشود و به نوجوانان میگوید به یک چیز بیشتر توجه کنند: همسالانشان. همیشه میشنویم که نوجوانان تسلیم فشار دوستانشان میشوند و به شکل دیوانهواری از آنها تقلید میکنند، ولی پشت این پدیده هدفی تکاملی نهفته است. برای آنکه نوجوان خارج از خانه و خانواده موفق عمل کند و در گروههای اجتماعی ادغام شود و شریک جنسی پیدا کنند، باید وقت زیادی را به فکرکردن به نظر همسالانشان دربارۀ خودش و میزان هماهنگیاش با آنها صرف کند.
🔴 درست در همین دوره است که نوجوانان وارد دبیرستان میشوند و میخواهند همۀ قابلیتها و انگیزههای جدیدشان را به نمایش بگذارند. این دیگ زودپز عوامل زیستی و اجتماعی، تجربۀ نوجوانی را برای بعضی از افراد فوقالعاده و برای خیلیها هم مزخرف و دردناک میکند.
🔴 در نوجوانی بیش از هر دورۀ دیگری از زندگی به «ارتباط با دیگران» اهمیت میدهیم. نوجوانان مدام خودشان را با دیگران مقایسه میکنند، از پذیرفتهشدن از سوی دیگران لذت بیشازحدی میبرند، و از طردشدن شدیداً آسیب میبینند. شبکههای اجتماعی دقیقاً به همین دلیل «ممکن است» برای آنها مضر باشد، اما درعینحال میتواند تجاربی بسیار ارزشمند هم برای آنها رقم بزند. برای مثال، میدانیم که شبکههای اجتماعی برای نوجوانانی که در اقلیت هستند یا به حاشیه رانده شدهاند، جهان تازهای را به ارمغان میآورد که به آنها کمک میکند به جهان اجتماعی بازگردند.
🔴 فوکس میگوید: عوض آنکه فرض کنیم رسانههای اجتماعی برای همه مضرند، باید سؤالات جزئیتری بپرسیم و ببینیم دقیقاً چهکسانی در برابر این فناوری آسیبپذیرند و در هر وضعیت خاص کدام سائقِ دیرینِ نوجوانان بیدار میشود؟
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t40970
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔘«اینستاگرام»
🔺اینستاگرام به خیابان دو طرفه ای میماند که در آن عدهای از شرق به غرب میروند و عدهای از غرب به شرق.
آنان که میخواهند هر دو مسیر را توامان طی کنند یا جاده را نمیبینند یا شرق و غرب را نمیفهمند و یا رهنوردان شرق و غرب را سر کار گذاشتهاند.
باید مسیر حرکتی را سوی شرق یا غرب برگزید.
⚠️#جذب_حداکثری به این نیست که گاهی شرق رویم و گاهی غرب،
جذب فراگیر این است که اول راه خود را تعیین کنیم سپس متمایلان آن راه را ارج نهیم در وهله بعد هر کس ذرهای میل رسیدن به مقصد ما دارد را همراه خود بدانیم و او را بابت کندیها و کاستیهایش پیاده نکنیم
📌جذب حداکثری، رفتاری مؤمنانه و ایثارگرانه است؛ نه نقابی منافقانه و شیادانه.
📚کتاب این است گرام صفحه ۷۹
#ژئوپلیتیک_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 چرا نباید از هوش مصنوعی ترسید؟
— گفتوگویی دربارۀ دشواری همتاسازی هوش انسانی در رایانهها
📍دلیل ترس فراگیر این روزها درخصوص هوش مصنوعی این تصور است که اگر الگوهای زبانی بزرگ را بهاندازۀ کافی با متن تغذیه کنیم، بدل به عاملهای هوشمندی خواهند شد که میتوانند جهان را درک و دریافت کنند. اما الیسن گوپنیک و ملانی میچل در مورد صحت این تصور تردید دارند و معتقدند هوش بسیار پیچیدهتر از آن است که فکر میکنیم و تا وقتی سیستمهای هوش مصنوعی نتوانند الگوهای ذهنیِ ویژۀ خودشان را از نحوۀ سازوکار جهان به وجود آورند، باید از انتساب هوش انسانی به آنها اجتناب کنیم.
🔖 ۴۳۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۶ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/t91407
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
به کارگیری هوش مصنوعی در الگوی پدافند سایبری ایران
- رئیس سازمان #پدافند_غیرعامل کشور گفت: الگوهای تهدید و حملات مبتنی بر هوش مصنوعی در حال افزایش هستند. از همین رو شناسایی و رفع آسیبپذیریها در سامانهها و اپلیکیشنها بسیار مهم است.
- سردار جلالی در این نشست با اشاره به ماهیت دوگانه تهدیدات سایبری-فیزیکی در عصر هوش مصنوعی، اظهار داشت: تهدیدات سایبری-فیزیکی، ماهیت فیزیکی و سایبری توامان دارند. طبیعتاً در مواجهه با این مقوله فناوری که ماهیت سیال و پویا دارد، باید دفاعی هوشمند و روزآمد به کار گرفته شود.
- دستیار ویژه رئیس جمهور در امور پدافند غیرعامل در ادامه به تبیین نقشه راه پدافند غیرعامل در استفاده از هوش مصنوعی پرداخت و بر استفاده از این فناوری برای رصد تهدیدات و کاهش آسیب پذیریهای سایبری تاکید کرد.
- وی در ادامه به تشریح نمونههایی از حملات سایبری-فیزیکی پرداخت و گفت: شهر هوشمند، نمونهای از زیرساختهای شهری است که میتواند هدف مهمی برای حملات سایبری باشد چرا که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از ۴۵ زیرساخت شهری، قابلیت حمله را دارند. پهپادها و حوزههای محلی کوچک، میتوانند ارتباطات یک منطقه را قطع کنند. حمله به ساختمانها از طریق ابزارهای الکترونیکی جدید، ممکن است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⛔️رسانههای معاند، روی موج هراسافکنی
▶️بر اساس محتواهای منتشر شده از صفحات فارسی شبکههای VOA و ایران اینترنشنال، بیبیسی فارسی و... ، این رسانهها با استفاده از تیترهایی که بار عاطفی و اضطرابآفرین دارند، سعی در ایجاد فضای نگرانی در میان مخاطبان دارند. عباراتی مانند «حمله به تهران»، «فعال شدن پدافند هوایی»، «صفهای طولانی پمپ بنزین»، «حملات تلافیجویانه» و «تایید روز پاسخ اسرائیل» به چشم میخورند. این میان در ابتدا با استفاده از کلیپهای ارسالی شهروندان سعی در باورپذیرتر کردن روایتها و بحرانی جلوه دادن اوضاع بهره برد. عباراتی معمولاً با تصاویری از شب یا نقاط حساس همراه هستند که فضای بصری بحران را تقویت میکند.
🔴این تیترها و تصاویر، به صورت هدفمند از عباراتی نظیر «حمله گسترده»، «انفجار در پایتخت»، «تهدید موجودیت ایران» بهره میبرند تا حس خطر و اضطرار را به بیننده القا کنند. این نوع محتوا اغلب با تکیه بر اطلاعات ناقص یا تحلیلهای بدون پشتوانه ارائه میشود و میتواند موجب تشویش عمومی و گسترش شایعات شود و از طرفی آسیبپذیر بودن مردم ایران را نشان دهد.
✔️مردم عزیز:
برای مقابله با چنین فضایی، شهروندان باید سواد رسانهای خود را تقویت کرده و از هیجانات زودگذر اجتناب کنند. بررسی منابع معتبر و رسمی و پرهیز از اعتماد به منابعی که با هدف ایجاد هراس و تشویش عمل میکنند، میتواند به مردم کمک کند تا در مواجهه با چنین اخبار آرامش خود را حفظ کنند و دچار استرس و نگرانی نشوند.
✔️و اما مسئولان رسانهای:
برای مقابله با شایعات و اخبار جعلی در زمان بحران، مسئولان باید اخبار معتبر را به سرعت و قابلاعتماد به مردم برسانند.
انتشار بهموقع و دقیق اخبار رسمی و تکذیب شایعات نیز ضروری است؛ تأخیر در این امر باعث گسترش اخبار جعلی میشود.
همکاری نزدیک با رسانههای معتبر داخلی، استفاده از سخنگویان آگاه و آماده به پاسخگویی و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ آنلاین میتواند اعتماد عمومی را افزایش داده و از ابهامات بکاهد.
همچنین، اطلاعرسانی پیشگیرانه و آموزش به مردم درباره نحوه برخورد با شایعات میتواند تأثیر مثبتی داشته باشد.
مسئولان باید از بیان مبهم و ناقص خودداری کرده و اخبار را بهصورت کامل و شفاف ارائه دهند تا زمینه برای سوءبرداشت و اضطراب عمومی کاهش یابد و مردم اطلاعات صحیح را از منابع رسمی دریافت کنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan