12.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚 مجموعه #مدرسهی_کربلا
▪️درس چهارم:اعتقاد به حسین(ع)
🎙️دکتر علیرضا هَزار
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#محرم
#حدیث_روز
🏴🏳🏴🏳
🔳 مجالس بزرگداشت سیّد مظلومان و سرور آزادگان که مجالس *غلبۀ سپاه عقل بر جهل و عدل بر ظلم، و امانت بر خیانت و حکومت اسلامی بر حکومت طاغوت است* ، بایستی هر چه باشکوهتر و فشردهتر برپا شود و بیرقهای خونین عاشورا به علامت حلول روز انتقام مظلوم از ظالم، هر چه بیشتر افراشته شود.
🔷 عاشورا روز عزای عمومی ملت مظلوم است، روز *حماسه و تولّد* جدید اسلام و مسلمانان است.
✅ *فداکاری* سیدالشهداء(ع) است که اسلام را برای ما زنده نگه داشته است.
🔲 ماه محرم، ماه شکست قدرتهای یزیدی و حیلههای شیطانی است.
🔹 شهادت سیّدمظلومان و هواخواهان قرآن در عاشورا، سرآغاز زندگی جاوید *اسلام* و حیات ابدی *قرآن کریم* بود.
✳️ سیّدالشهداء(ع) نهضت عظیم عاشورا را برپا نمود و با *فداکاری و خون* خود و عزیزان خود، اسلام و عدالت را نجات داد.
✅ سیدالشهداء(ع) مذهب را بیمه کرد. با عمل خودش اسلام را بیمه کرد.
🍃 امام حسین(ع) خود و تمام فرزندان و اقربای خودش را فدا کرد و پس از شهادت او اسلام قویتر شد.
☘ عاشورا را زنده نگه دارید، که با زنده نگه داشتن عاشورا کشور شما آسیب نخواهد دید.
۱۷۴
#تفسیر_سوره_انعام
*ادامۀ شرح آیۀ ۷۲*
🔸۴. تسلیم شدن به درگاه پروردگار، ارزش بسیارى دارد. کسى که تسلیم خدا شد، دیگر تسلیم نفس نمىشود؛ لذا بعد از اقامه نماز، مىفرماید: «اتقوه» یعنى نماز خاشعانه، انسان را به تقواى الهى مىرساند. خداى تعالى در آیه ۴۵ سورۀ عنکبوت مىفرماید: «اِنَّ الصَّلاهَ تَنْهىٰ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ وَ لَذِکْرُ اللهِ أکْبَرُ» بهراستى نماز از کار زشت و ناپسند باز مىدارد و یاد خدا بالاتر است.
❇️ اگر کسى اختیار زبان و چشم و گوش و شهواتش را ندارد، چنانچه به نماز اهمیّت بدهد، مىتواند آنها را هم کنترل کند. حضرت آیت الله العظمى نجابت مىفرمود: «وَ لَذِکْرُ اللهِ عَبده اکبر» یعنى کسى که به نماز مىایستد، خداى تعالى او را یاد مىکند و این یادکردن خدا از بندهاش، بزرگتر و مهمتر از هر چیز است.
🔸۵. کسى که بر اثر اهمیّت دادن به نماز، صاحب ملکۀ تقوا مىشود، بهرۀ خاصى از قرآن مىبرد.
🔸۶. «وَ هُوَ الَّذی اِلَیْهِ تُحْشَرُونَ؛» نماز انسان را تسلیم پروردگار مىکند و تقوا را براى او به ارمغان مىآورد. نماز، تسلیم و تقوا، همه به خداى تعالى بازگشت مىکند و باید براى او باشد؛ همان خداوند یکتایى که بهسوی او محشور خواهیم شد. امروز در محضر او هستیم و فرداى قیامت، در پیشگاه جلالش محشور مىشویم. در روایت است: «...ولَو أنَّ رَجُلاً أحَبَّ حَجَراً لَحَشَرَهُ اللّهُ مَعَهُ»
📘بحارالانوار، ج۷۴ ،ص۳۸۳
✴️ هرکس هرچه را دوست بدارد، خداوند در قیامت او را با همان چیز محشور مىکند، حتّى اگر سنگى باشد.
🌿 منظور از دوست داشتن، محبّتى است که همۀ قلب انسان را فرا بگیرد و مانع محبّتهاى دیگر شود. آن چیز، هر چه غیر خدا باشد، در قیامت هیچ ارزشى ندارد و بههیچ کار نمىآید، جز آن که وزر و وبال مىشود، حتّى اگر شمشهاى طلا و پولهاى فراوان باشد! امّا اگر خدا یا اولیاى او محبوب انسان گردد، موجب عزّت و بلندى مقام او مىشود. کسى که از سر تسلیم و فرمانبردارى، به نماز اهمیّت مىدهد و اهل تقوا مىشود، با محبوبش که خداى یکتاست، محشور خواهد شد.
🔸۷. خداى تعالى واجب الوجود است؛ یعنى عین وجود و عین هستى است. غیر او هر چه هست، وجود و هستى خود را از خدا دارد، لکن به نحو امکان، نه وجوب. باید بفهمیم که وجود ما از خداست و این فهم، با گفتن و شنیدن و دانستن فرق مىکند. او خود فرموده: «هُوَ مَعَکُمْ أیْنَ ما کُنْتُمْ» حدید/۴ (او، هرجا باشید، با شماست.) این همراهى و نزدیکى چگونه است؟
🖋جرعه از زیارت عـاشورا 🗓
⏪ قسمت 6️⃣
📿صلوات ویژه در زیارت عاشورا
🔹صلوات درودی از سوی خدا بر پیامبر عزیز ما و اهل بیت گرامی ایشان است. مؤمنین و موحدین به عنوان ذکری کیمیا و بسیار ارزشمند از آن به منظور تقرب یافتن به ساحت ربوبی و اولیای حق بهره میبرند.
👌همانطوری که امیرالمومنین علی (ع) میفرماید: با درود و صلوات به رحمت الهی دست پیدا می کنیم پس برای پیامبرتان زیاد صلوات بفرستید.
✨✨«اللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم».✨✨
📙در زیارت عاشورا علاوه بر ابلاغ سلامهای متعدد به امام حسین (ع) و اصحاب ایشان به ذکر صلوات بر محمد و آل محمد در دو موضع عنایت ویژه ای شده:
👈«عَلی لِسانِک وَ لِسانِ نَبِیکَ صلیَّ الله علیهِ و اله»
👈در موضع دوم «فى کُلِّ مَوْطِنٍ وَ مَوْقِفٍ وَقَفَ فیهِ نَبِیُّکَ صَلّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ»
✅اما علاوه بر صلوات بر همه ی اهل بیت که شامل امام حسین هم در این بخش میشود، در این زیارت صلواتی خاص بر امام حسین (ع) هم ابلاغ شده «بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ»🍁. ان شاءالله که بتوانیم دائما ذکر داشته باشیم آن هم ذکر صلوات بر محمد و آل محمد.
⚠️نکته بعدی در زیارت عاشورا امام حسین (ع) به اسم اباعبدالله معرفی شده، دلیل این نامگذاری امام را میتوانیم چند وجه تصور کنیم👇
💠برخی ها گفتند از آنجایی که آن حضرت فرزندی به نام عبدالله داشته ایشان را اباعبدالله می گویند.
💠برخی می گویند مراد از اطلاق این کنیه برای آن حضرت انتساب منشأ عبودیت در عالم به ایشان است. چرا که آن حضرت حق پدری بر گردن همه عبادالله و بندگان شایسته خدا دارد. زیرا بندگان واقعی خدا طریقت و عبودیت و معنای واقعی بندگی را از مکتب ایشان گرفتند.
🌟وقتی می خواهیم به قله عبودیت و بندگی برسیم امام حسین (ع) به عنوان یک الگوی انسان متعهد است. چنانچه همین تعبیر درباره پیامبر و حضرت علی هم وارد شده که «أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة» من و علی پدران معنوی این امت هستیم.🌟
💠برخی نیز گفتند از آنجایی که امام حسین (ع) در جریان روز عاشورا همه ی اقسام عبادات مالی و جانی واجب و مستحب را بجا آورد به ایشان کنیه اباعبدالله اطلاق میشود. «السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ»
🤲ان شاءالله که بتوانیم جزو ارادتمندان آقا اباعبدالله الحسین قرار بگیریم و بتوانیم در این ایام با خواندن زیارت عاشورا عرض تسلیتی داشته باشیم به ساحت نورانی آقا امام زمان (عج).
#متن_جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا ۶
🎤 استاد نصوری،
معاونت ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم
@marefatemahdavi
#محرم