بنابراین شایسته است که آدمیان از طعام آسمانی که حضرت عیسی از خدا به دعا خواست غافل نشوند و در عین سیر کردن خود و فرزندان از نان و رزق پاک، به تغذیه روحانی که یاد خدا و تفکر در اسرار آفرینش و تجلیات خیر و جمال و حقیقت است بپردازند و هر شامگاه پیش از خواب از خود بپرسند که از لذات آسمانی چه بهره ای برده اند: کدام دل را شاد کرده و کدام پرنده شکسته بال را شفا بخشیده اند، کدام موسیقی اصیل و پاک را شنیده اند و کدام شعر لطیف را از شاعری لسان الغیب خوانده اند و چه تلاشی برای فهم عالم چنانکه هست کرده اند، به حضور کدام بزرگ رسیده اند و چه هدایتی از او یافته اند؟
زهی شرافت آن سر، که در آن، این گونه پرسش ها می گذرد و زهی طراوت آن دل و آن نگاه که باغ و بوستان خلق می کند.
🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۲۱🌷
توجّه به خدا و خلق خدا:
🔹این آیات از پرهیزکاران سخن می گوید؛ از فرجام نیکویشان در بهشتِ جاوید و حضورشان در باغ های سرسبز و در کنار چشمه سارهای زلال آن
(اِنَّ المُتَّقینَ فی جَنّاتٍ وُ عُیون)؛ از این که با کمال میل و رغبت، هدیه های پروردگار را دریافت می کنند و در قصرهای باشکوه بهشت و نعمت های بی پایان آن تا ابد به سر می برند
(آخِذینَ ماِّ آتاهُم رَبُّهُم). آنان اما بیهوده به این سرنوشت وصف ناشدنی دست نیافته اند؛ بلکه پیش از رسیدن به آن، در عالمی به نام دنیا به¬خوبی زندگی کرده¬اند و عمرشان را به نیکوکاری گذرانده اند
(اِنَّهُم کانوا قَبلَ ذلِکَ مُحسِنین). آنان کارهای خوب بسیاری داشته اند که از میان آن ها، دو کار، بسیار درخشان و ارزشمند است.
🔹 نخست آنکه آنان از تاریکی شب بیشترین استفاده را می کردند تا دل و جان خود را روشن کنند. ایشان، اهل راز و نیاز شبانه بودند و اندکی از شب را به خواب می گذراندند
(کانوا قَلیلاً مِنَ الَّیلِ ما یَهجَعون)؛ بلکه معمولاً در ساعات پایانی شب، از خواب ناز برمی خاستند و با معبود خود نجوا می کردند و از او برای اشتباهات و خطاهایشان آمرزش می خواستند(وَ بِالاَسحارِهُم یَستَغفِرون). پیشوایان دین ما تأکید فراوانی بر شب زنده داری و برپایی نماز شب و استفاده از سحرگاه ها کرده اند.
در حدیثی می خوانیم که پیامبر ضمن توصیه هایی به حضرت علی، سه مرتبه پشت سر هم به نماز شب سفارش کرد . در روایت دیگری از همان حضرت نقل شده است: «دو رکعت نماز در دل شب، از دنیا و آنچه در آن است، نزد من محبوب تر است.»
🔹دوّمین ویژگیِ نیکوی پرهیزکاران که در این آیات به آن اشاره شده، توجّهِ ویژه به نیازمندان و فقراست؛ تا حدّی که آنان علاوه بر ادای حقوق واجب مالی خود مانند زکات و خمس، حق مشخّصی را در مال خویش برای افراد نیازمند قرار می دادند
(وَ فیِّ اَموالِهِم حَقٌّ لِلسّاِّئِلِ وَ المَحروم)؛ چنان که گویی نیازمندان در دارایی آنان سهم معیّنی دارند و ایشان به آن ها بدهکار هستند. در روایتی از امام صادق می خوانیم: «این حقِ مشخّص، چیزی غیر از زکات [و واجبات مالی] است، و آن، چیزی است که انسان در دارایی اش مشخّص می کند و پرداخت آن را بر خودش لازم می کند... اگر بخواهد، هر روز [به فقرا] پرداخت می کند، و اگر بخواهد، در هر جمعه، و اگر بخواهد، در هر ماه.» آری، این دو ویژگی پرهیزکاران، نشان دهنده ی این حقیقت است که آنان افرادی تک بعدی نیستند که فقط به عبادت بیندیشند و در قبال مشکلات جامعه بی تفاوت باشند، یا چنان به کار و فعّالیّت اجتماعی سرگرم شوند که از عبادت خدا غافل بمانند؛ بلکه با برنامه ریزی حساب شده ای، در هر دو زمینه، خود را رشد می دهند .
╭━━⊰❀🌹🌹🌹❀⊱━━╮
🆔 لینک کانال تسنیم 👇
https://eitaa.com/joinchat/337510455C02b545fd7e
╰━━⊰❀🌹🌹🌹❀⊱━━╯
💢 غذاهای حرامگوشت در منوی رستورانهای تهران! 😳😳
🔹خبرنگار اجتماعی تبیان موضوع سرو غذاهایی با گوشت غیرحلال در رستورانها را پیگیری کرد که چطور اینقدر راحت سر از رستورانها در میآورند. بعد از تماس با صنف اتحادیه رستورانداران، سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت و سازمان حلال همگی ما را به سازمان دامپزشکی ارجاع دادند
🔹از روابط عمومی سازمان دامپزشکی درباره وجود لابستر، خرچنگ؛ هشتپا، صدف و... در منوی بعضی رستورانها پرسیدیم و این جواب را گرفتیم: «شما دارین به مسئلهای اشاره میکنید که یک ادعاست! چه کسی گفته در رستورانها سرو میشود؟! اگر مستندات دارید رو کنید!»
🔹خبرنگار تبیان با یک جستجوی ساده در اسنپفود و اینترنت به رستورانهایی رسید که انواع و اقسام غذاهای دریایی حرام را سرو میکردند. آیا نهادهای نظارتی نمیتوانستند چند دقیقه از وقت خود را صرف بررسی این موضوع کنند؟!😏
🔹لازم به ذکر است طبق نظر مراجع تقلید خوردن گوشت صدف، خرچنگ، هشتپا، لابستر و ... حرام است
😡😡😡
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ببینید خدا چه هوش معماری به این پرنده داده 😍😍👌👌
لانه ای که میسازه، واقعا شگفت انگیزه🤔
خدایا شکرت بخاطر تمام عجایب و زیباییهایی که خلق کردی 👏
خدایا شکرت شکرت شکرت ❤️
✍عجایب_قرآن
🐝 خواص شگفت انگیز عسل 🐝
سوره نحل آیه ۶۹
🍯دانشمندان میگویند عسل بهترین آنتی بیوتیک در مبارزه با باکتری هاست و از بدن در برابر میکروبها صیانت میکند. عسل بهترین غذا برای کودکان، جوانان و بزرگسالان است وهمچنین ویتامینهای مورد نیاز بدن را تامین میکند.
🍯هنگامی که از عسل در درمان سرطان پوست استفاده میکنیم این ماده از پوست عبور میکند و کاری را انجام میدهد که داروهای شیمیایی از انجام آن عاجزند! همچنین این ماده غذایی مفید در درمان زخم های پوستی، زخم معده، درمان پوست چروکیده، سکته ناگهانی، بیخوابی، سرفه های مزمن، آسم والتهاب ریه و...بسیار موثر است.
🍯به همین دلیل خدا در سوره نحل آیه ۶۹ میفرماید:
و خدایت به زنبور عسل وحی کرد که از کوهها و درختان و سقفهای رفیع، منزل گیر. سپس از تمام میوهها بخور و راههایی را که پروردگارت برای تو تعیین کرده است، براحتی بپیما! از درون شکم آنها، نوشیدنی با رنگهای مختلف خارج میشود که در آن، شفا برای مردم است؛ به یقین در این امر، نشانه روشنی است برای جمعیّتی که میاندیشند.
اللهم عجل لولیک الفرج
✅عضو کانال شوید👇
@quran_ahlebeyt
.
🔸 قضا شدن نماز به دلیل شرکت در عزاداری
⁉️ اگر بعضی از واجبات از مکلّف به سبب شرکت در مجالس عزاداری فوت شود مثلاً نماز صبح قضا شود، آیا بهتر است بعد از این در این مجالس شرکت نکند یا اینکه عدم شرکت او باعث دوری از اهلبیت(علیهم السلام) میشود؟
✅ بدیهی است که نمازِ واجب، مقدم بر فضیلت شرکت در مجالس عزاداری اهلبیت(علیهم السلام) است و ترک نماز به دلیل شرکت در این مجالس جایز نیست، ولی شرکت در عزاداری بهگونهای که مزاحم نماز نباشد، از مستحبّات مؤکد است.
کانال سخنرانی دلنشین
@sokhanrani313
💠 عَنِ الإمامِ العَسكَري عليه السلام: إعلَمُوا أَنَّ غَيبَتَكُم لاَِخيكُمُ المُؤمِنِ مِن شيعَةِ آلِ مُحَمَّدٍ أَعظَمُ فِى التَّحريمِ مِنَ المَيتَةِ.
🔹از امام حسن عسكرى عليه السلامنقل شده كه فرمود: بدانيد غيبت كردن شما از مؤمنى از شيعه آل محمد صلي الله عليه و آله از مرده خوارى بدتر و حرامتر است.
📚بحار الانوار 75: 258 ح 52.
#غیبت
کانال سخنرانی دلنشین
@sokhanrani313