eitaa logo
ذکرهای نماز
238 دنبال‌کننده
25 عکس
72 ویدیو
2 فایل
بررسی ترجمه ، آثار و برکات نُه ذکری که در نماز گفته می شود استعاذه ، بسملَه ، تسبیح ، تحمید ، تهلیل ، تکبیر ، حَوقله ، استغفار ، صلوات کانال اصلی @navb110 بانوی باحیا @banoy_ba_haya دعوت به نماز @d_b_namaz سخنرانی‌کوتاه نمازی @sokhanrani_namaz
مشاهده در ایتا
دانلود
ذکرهای نماز 45 ؛ استغفار 5.mp3
2.08M
ذکرهای نماز 45 ؛ استغفار 5
بِسمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 1 يا مَنْ‏ ذِكْرُهُ‏ حُلْو ؛ به نام خدایی که یادش شیرین است. سلام عرض می‌کنم خدمت شما معلمان عزیز. دعا می‌کنم که همیشه تنِ تون سالم و روحتون شاداب باشد. بنده رحیمیان هستم، توفیق دارم جلساتی را در خدمت شما باشم با موضوع « ذکر های نماز » « ذِکر » یعنی یادآوری. ما در نماز مون سه نوع خدا رو یاد می‌کنیم. ۱. ذکر عملی : خَم می شویم که بهش می‌گویند رکوع. به زمین می افتیم که بهش می‌گویند سجده. دست نیازمون رو بالا می آوریم که بهش می‌گویند قنوت. ۲. ذکر قلبی : یعنی در نماز قلبِ مون به یاد خداست. ۳. ذکر زبانی ؛ با زبانِ مون نام خدا رو می‌بریم و خدا رو یاد می‌کنیم. ما در این جلسات درباره « ذکر عملی » سخنی نمی‌گیم. کمی درباره « ذکر قلبی » صحبت می‌کنیم و بیشتر صحبت ما درباره « ذکر زبانی» است. ما داخل نماز و در تعقیبات نماز ۹ ذکر را زیاد استفاده می‌کنیم که می خواهیم در رابطه با این ذکر ها گفتگو کنیم. ۱. اِستِعاذَه : اَعُوذُ بِاللّهِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجِیم ۲. بِسمِلَه : بِسمِ الله الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۳. تَسبیح : سُبْحَانَ اللَّه‏ ۴. تَحمید : اَلْحُمْدُ لِلَّه‏ ۵. تَهلیل : لا إِلهَ إِلَّا اللَّه‏ ۶. تَکبیر : اَللّهُ اَکْبَر ۷. حَوقَله : لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم یا هنگام برخاستن از سجده می‌گوییم « بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوَّتِهِ اَقُومُ وَ اَقْعُدُ » ۸. اِستغفار : اَستَغفِرُ اللّهَ رَبّي و أتوبُ إلَيه‏ ۹. صلوات : اَلّلهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّد ما اگر بخواهیم به اسرار نماز پی ببریم یکی از راه‌هایش این است که به اسرار «ذکرهای نماز» پی ببریم. و اگر دوست داریم کیفیت نماز مان بالاتر برود باید تلاش کنیم کیفیت ذکرهایی که در نماز می‌گویم بالاتر ببریم. اِن شاء الله در این جلسات در رابطه با این نوع ذکر با هم گفتگو خواهیم کرد.
2 يا مَنْ‏ ذِكْرُهُ‏ حُلْو ؛ به نام خدایی که یادش شیرین است. سلام عرض می‌کنم خدمت شما معلمان عزیز. در موضوع «ذکرهای نماز» با هم گفتگو می‌کردیم. این جلسه فایده های یاد خدا رو با هم گفتگو کنیم. یک. در این عالم سگ هاری وجود داره به نام شیطان که مدام به ما انسان ها حمله می‌کند. برای نجات از دام این دشمن باید داخل قلعه بشویم. پیامبر اعظم صلّی اللّه علیه و آله فرمودند : یادِ خدا آن قلعه است که شما را از حملات شیطان محافظت می‌کند. « ذِكرُ اللّهِ... حِصنٌ مِنَ الشَّيطان » امام صادق علیه‌السلام فرمودند : محال است شیطان بتواند انسانی را وسوسه کند به سوی گناه، مگر اینکه آن انسان از داخل قلعه ی یاد خدا بیرون آمده باشد. آقا امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : هرگاه دیدی که داخل دام شیطان شدی ؛ داری به گناه فکر می کنی یا آن گناه را انجام می دهی، سریع یاد خدا کن و ذکر خدا بگو چون « ذِكرُ اللّهِ مَطرَدَةُ الشَّيطانِ » تا ذکر خدا بیاد شیطان دو تا پا داره دو پا هم قرض می گیرد و فرار می‌کند. یادمون باشد هرچی ذکر مان بهتر و بیشتر باشد، اثرش در دور کردن شیطان بیشتر است. دو. در دنیا برای اینکه ماشین مان از دستِ دزد در امان باشد آن را قفل می‌کنیم. برای اینکه خانه مان از آتش در امان بماند در ضدّ حریق برایش تهیه می‌کنیم. برای اینکه خودمان به خانواده مان از بلاهای دنیا ای در امان بمانیم صدقه می دهیم و آیت الکرسی می خوانیم. اما بلای آخرت چیه؟ یکی از مهمترین آن بلاها آتش جهنم است. پیامبر اسلام صلّی اللّه علیه و آله فرمودند « ذِكرُ اللّهِ... حِرزٌ مِنَ النّارِ » یاد خدا آن نگهدارنده ای هست که انسان را از آتش جهنم حفظ می‌کند. هر چقدر در دنیا بیشتر و بهتر به یاد خدا باشیم، حِرز ما قوی‌تر و مستحکم‌تر خواهد بود. سه. انسانها در زندگی دنیایی دنبال شهرت، ثروت، علم و قدرت می‌روند تا لذت های بیشتری را ببرند. منشاء همه لذّات عالم چیست؟ بله، خودِ خداوند تبارک و تعالی. و ما هر چه به خداوند نزدیک تر بشویم، به منبع لذت نزدیک‌تر شدیم. آقا امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای کمیل می فرمایند « اَللّهُمّ إنّي أتَقَرَّبُ إلَيكَ بِذِكرِك » خدایا من با یاد تو، به تو که منشاء تمام لذّات عالم هستی نزدیک تر می شوم. بعضی ها تا وقتی بلا به سراغشون می‌آید جَزع و فَزع شون بلند می‌شود که خدایا زیر این آسمونِ کبود، کسی که غیرِ ما نبود اما کسانی که به حقیقتِ ذکر می‌رسند می‌توانند در این دنیایی که پر از بلا و امتحان است باز هم به لذت برسند. در بلا هم می‌چشم لذات او ماتِ اویم، ماتِ اویم، ماتِ او مانند وزنه برداری که در زیر وزنه است، بلا و سختی زیادی را دارد تحمل می‌کند اما در عین حال لذت هم می‌برد.